Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Plebi
senior tag
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #106484 üzenetére
Oké, ezt részben elfogadom, de itt nem arról van szó, hogy szaggat a HDR Film hanem arról van szó, hogy a maximális csúcsfény nem éri el szemmel láthatóan a 120 nitet se. Telóval RAW-ban fotózva és belemérve, kb az apple adások csúcsfénye egyezik az SDR anyagokkal abban az esetben ha az SDR oled pixel fényereje 8 körül van -nyolc, igen, a százból, miközben a DV filmmakerben megy természetesen.
Én tökéletesen értem, hogy egy 1000 nites fehér paca iszonyatos szaggatással tud csak végig vonulni a képen, szemben egy 10 nitessel, ami szinte folyik még 24p esetén is - de azzal nem értek egyet és nem is bírom megérteni, hogy miért kell folyamatosan kontrasztmentes low-key anyagokat az apple-nek kiadni.
Számomra a HDR első és legfontosabb vívmánya a 10 bites kép. Iszonyú szépek az árnyalatok 10 biten. Na ehhez képest sikerül még ezt is elkúrni, mert sokszor látni, hogy poszterizál a rosszul megválasztott tömörítés miatt. Nem nézi vissza? Nem érdekli?
Másodsorban ennek mentén (a 10 bitre gondolok) lehetőség van ahogy mondod a szép gazdag near black részletekre is - valóban nagyon kedvelhető!
Aztán azt se felejtsük el, hogy amíg tökéletesen igaz az a mondatod, hogy filmre lőtt anyagot HDR-re rakni fából vaskarika, szerintem ma már szinte egyáltalán nem forog streamingre szánt anyag hagyományos negatív filmre.
És amíg a dia pozitív mindössze 5-9 blendét tudott, és a legjobb negatív fényátfogása is csak kb 10-12 blende volt, addig a digitális kisfilmes szenzorok ma már 15 körül, a komolyabb cuccok, pl az Arri ALEV 3 A2X szenzora 17 blendénél tartanak és nem kell hozzá majd sok hogy elérjék az emberi szem teljesítőképességének határát: a mágikus 20 blendés átfogást.
Ehhez képest ad a drága apple fele SDR féynerőt DV-be baszva poszterizáltan
Példának okáért meg lehet nézni a HBO Max Last of Us sorozatát vagy a Prime Fallout-ját, mindegyik igazi szép motyó és szépen svenkelnek azok is, pedig van bődületes fényerő. A last of usban kifejezetten sok a kültéri 1000 nit környéki svenkelt jelenet illetve a szabad kamerás 3rd person nézetes felvétel, és mindegyik tökéletesen jól mozog, engem abszolút nem zavar a stutter pedig 24p.
Szóval nem tudom felmenteni az Apple-t a vádak alól
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ricsip
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #105907 üzenetére
Hahaha oké, de nyilván én háztartási normál TV-re gondoltam, nem arra a 152 colos technológiai szörnyre, mely tudott 4k-t ez igaz, de a fogyasztását nem merték kiírni. Ja meg ha jól tudom fél millió dollár volt az ára, bár kétlem, hogy ezt lehetett volna ténylegesen rendelni, már látom is magam előtt az itthoni panás szervízes csávók arcát amikor kijönnek egy ilyenhez, hogy nem oké a kép
Jobban jártak volna 4 db 50 colos TV összefogásával....
Nekem abszúrd ilyen prototípusokat mutogatni, semmi értelme. Olyan mint bemutatni egy 2000 lóerős BMW-t csak éppen euró 2 - kösz.. Olyat Pisti is tud a garázsban...
-
krx21
nagyúr
válasz KTTech #104244 üzenetére
Melyik technológia mossa kevésbé a képet? Szerintem mindegyik jobban, mint az OLED…
A BFI alkalmazása más tészta. A szem és az agy működéséből (tehetetlenségéből) fakad az elv. Megfelelő fps esetén nincs rá szükség. Sok hátránya is van, a fényerő csak az egyik…
Valamint a régebbi technológiák csupán csak a működésükből fakadóan alkalmazták. (Mozi vetítő, CRT, plazma) Vibráltak is rendesen..[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz KTTech #104229 üzenetére
“Ha mozgást kell megjeleniteni, amúgy is elég vacak az OLED”
Vagy inkább az mondanám, túl jó! Ezért pont a valós mozgást látod 24p esetében…
Az előnye viszont már 60fps és pláne 120fps esetén látszik. Ott sokkal több részlet marad meg mozgás közben, mint egy LCD-n. A képpontok gyors válasz ideje ilyenkor nagyon jól jön. Viszont, ha alacsony a frame, bizony előbb lesz ettől darabos is…[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #104191 üzenetére
Ehhez képest a 2.3-as nézési távolságomból ordít ha 4k megy vagy ha FHD. Szerintem egy kiváló szem majdnem de tényleg majdnem látja a 4k minden részletét, kb 90%-ra tippelem, mert játszottam órákat azzal, hogy lepausoltam egy tesztábrát és kicsit előrehajolva kerestem a pontot ahonnan már nincs több részlet, majd vissza, ahol eltűnik a részlet.
Ez persze egy csipet sóval értendő - illetve lényegesen jobb a helyzet a valóságban - ugyanis a fogyasztásra kiadott 4k anyag nem tartalmaz 4k információt!!! Messze nem ,mivel akkor moiré jelenség lépne fel és undorító lenne. Nincs olyan, hogy valós 1 pixeles vonal... Tehát még a legélesebb 4k is tökéletesen fogyasztható, látni fog mindent. Más kérdés, hogy egy 4k tesztábrát valóban nem látod, szerintem erre vonatkozik a THX megállapítása, de a valós tartalmakat igen is látod!
-
T.Peter
őstag
válasz KTTech #103752 üzenetére
Ha sdr-rol van szo, a 100 nitet el lehet fogadni, mert az ugy helyes, de hdr-ben ez helytelen.
Attol, hogy a mozik adott fenyerot tudnak, nem jelenti azt, hogy a hdr verziokat is arra kell masterelni. Erdekes, vannak mas filmek amiket meg tudnak csinalni rendesen. A hdr nem azert lett kitalalva, hogy tovabbra is 400 nit alatti tartalmakat adjanak ki. Nem veletlenul 10k a csucs. Ne magyarazzuk meg hogy miert is jo valojaban az, ami nem az. -
szkutyi
addikt
válasz KTTech #103748 üzenetére
Félre érted ez nem így működik....minden filmet(nagyjából) mozira terveznek...mégsem 150nit csúcs fenyerő van a tobbségiben hdrben és doviban..mert ugye itt nem sdr-ről beszélünk .
Kíváncsi vagyok majd a remux-ban milyen lesz az rpu...reméljük jobb...
Egyébként bele néztem, turhető a sok hajótestben lévő jelenet miatt...viszont ott is vannak lampák stb stb, nem megszokott ez az alacsony fenyerő végig...: [kép]
Egyebkent ha sdr-mozira lett volna kitalálva a film, nem lenne 4k hdr lemez.szvsz[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #103386 üzenetére
Hát ez így leírva logikus, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy ugyan az az app ami eddig megfelelően hívta az eljárást most miért nem hívja. A válasz is logikus: igen is hívja, de a TV azt sajnos ignorálja, illetve máshogy kezeli.
Ez szerintem úgy megy, hogy van egy procedúra hívás az app irányából, ezt a TV fogadja, de az új firmware szerint a számláló 30 percről indul.... Na és innen fogva vagyunk rendesen Torrentésen megbaszódva, mert nincs az a panelhűtés ami 30 percnyi Dolby Vision módban ábrázolt kotta fehér kontúros tartalmat tudna úgy hűteni, hogy ne kokszoljon oda. Nem egy G3-on ami 1400 nittel világít... Nagyon kíváncsian várom, hogy hányan lesznek úgy, hogy szarnak bele, beégetik és cseréltetik a panelt, mert a G szériánál bizony benne van a panel csere okok közt a beégés és még a legbalfékebb ügyvédbojtár is 3 femtoszekundum alatt viszi át a fogyasztóvédelemmel együtt karöltve a bíróságon, hogy kizárólag az LG-nek felróható okból (szándékos firmware módosítás, folytatólagosan, több ízbeni, csoportos panasz tétel ellenére tanúsított tudatosan fenntartott magatartással ráadásul) kifolyólag történt a TV paneldegradációja... Amikor majd pár ezer panelt cserélnek és lesz párszáz perük, szerintem csak szólnak Kimcsi Kim Dzsongnak, hogy írd már vissza tesa 1 percre az a kikúrt screensavert...
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz KTTech #103226 üzenetére
A TV gyártónak abból kell kiindulni, hogy a felhasználók zöme belső alkalmazásokat (streaming, belső lejátszó) használ, ezért az első védelmi elem az 1 perc múlva bekapcsoló képernyőkímélő, utána pedig az ASBL (mozgókép közben pedig az ABL). Ehhez adódik még a logó védelem és a kicsi hatásfokú pixelshift.
Egy példa: elindítok egy HDR filmet, valamiért pause-t kell nyomnom, majd elfelejtem, hogy úgy maradt és nem látom, mert pl. el kellett mennem otthonról. A képen mondjuk ~10%-os ablak méretben egy tábortűz van ~900 nites sárgával-narancssárgával (feltételezve, hogy kikapcsoltam az ASBL-t is). Egy ilyen extrém esetben képernyőkímélő nélkül néhány óra alatt simán beég a QD-OLED, de még a WOLED is pár órával később.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
makoss
veterán
válasz KTTech #102953 üzenetére
Mondjuk lehet igazad lesz mert ha hasonló nagy dolgot kéne nézzek a szobában mint egy 77"-os tévé, az az ágy.
Annak a hossza 1900mm szélessége 84cm, magassága 43cm
Egy OLED77C41LA meg: 1 879 x 1 130 x 228
de oledből nekem elég 65" is max, 77"-os meg úgy sem lesz 400.000 Ft, mint a 77S95CATKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #102184 üzenetére
Pont hogy emeli a kontrasztot - hiszen te fotós vagy tudod, hogy ha lerekeszel a pupilla a háttérfény miatt akkor több mindent látsz a képen feketének ergo kontrasztosabb. A fényátfogását rontja a szemednek maximum - de egyébként ez sem jellemző, mivel iszonyú ritka hogy 1000 nites képrészlet mellett kellene infót bányászni 1, 2 nites részekről ugyan azon a képen. Ahogy előbb is írtam, ha sötét a jelenet egésze akkor kikapcsol.
látni kell, itt fórumon hiába karatézunk ezen.
-
szkutyi
addikt
-
Scout500
csendes újonc
válasz KTTech #101459 üzenetére
én ezt tudtam kibogazászni a neten
"A Samsung S95D, S90D és S85D OLED TV-k kapcsán biztosnak mondható, hogy az „ATXXH” modellszámvégződésű S95D és a 164 centis (65″) S90D készülékekbe a Samsung Display QD-OLED képernyőit, míg az „AEXXH” modellszámvégződésű S90D és a valamikor megjelenő S85D modellekbe az LG Display WOLED paneljeit építik." -
hunspikey
őstag
válasz KTTech #99988 üzenetére
Az a vicc hogy szerintem egy vt60-at igen csak hibátlanra be lehet kalibrálni. Az enyémet a János666 kolléga kalibrálta és iszonyú szép lett. Most már g3 van és nézem ugyan azokat az anyagokat a régi kis usb winyómról és egyszerűen nem olyan, miközben a g3 bár nem kalibrált de gyárilag elég jó a tesztek szerint.
Miből van az eltérés?
És lassú statikus nagy totálokat mutató jelenetekről beszélek tehát nem a mozgás másmilyensége az ok.
El képzelhető egy olyan szitu hogy spektrálisan más a szín tisztasága? Tudom hogy a woled rgb komponensei eléggé szórnak abszolút nem monochromatikus egyik szín csatorna sem.
-
hatala
tag
válasz KTTech #99620 üzenetére
Szia!
Én is egy 77 G3-ba gondolkozom, egy 65"-os LG led tv után, tudom hogy nagy minőségi ugrás lenne, de félek hogy túl nagy lenne a a 77" 197cm a 30m2-es nappaliba, 3,5 méter nézési távolságból. Jó áron jutnék hozzá, ezért ez a nagy méret.
Szerinted, illetve szerintetek ez a 3,5 méter nincs nagyon közel a 77"-os tvhez?Köszi a tanácsot!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz KTTech #99617 üzenetére
Azért ez már messze nem az átlag felhasználás
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz KTTech #99614 üzenetére
Hat...teljesen más az én tapasztalatom!
Beépített lejátszó c3-on nagyon jó! Ezert is adtam egy a zidoo z9x-el...hidd el volt teszt bőven....
Windowsos megosztást is látja a tv! Szóval a beépített médialejátszó tökéletes hálózati lejatszasra.
Plex megint csak fenomenális a tv-n...egy 60k- kínai mini pc a szerver, n100 procival..
De egyébként helyi lejatszasnal nincs is transzkodolas...csak távoli elérésnel..de képzeld azt is bírja az n100..
Nem tudom milyen anyagokat nézel te, mi lehet 400Mbit/s, én meg nem találkoztam ilyennel...xd
Szerk: te milyen tvrol beszélsz egyébként?[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz KTTech #99603 üzenetére
Xd
Lehet de kisebb esellyel mint egy szarrá tömörített 3 gigás verzión...én ezeket a kephibakat elhiheted észre veszem! De én még az anyagaim.kozott nem láttam ilyet. Pedig van sok sok anyagom...720tol 4k-ig...inkább a felbontás gyenge, de ilyen blokkosodást nem igazán... -
junkpod
veterán
válasz KTTech #99485 üzenetére
Én is azt írtam, hogy már régóta létező fogalom. Amióta LCD monitort lehet kapni.
Viszont ez pont az ellenkezőjét jelenti mint gondolod: vannak pixel hibák, ezért a gyártók eleve korlátozzák az ilyen garancia igényeket. Pl. Egyedi hibára nem csak pixel csoportokra...Box's don't touch!
-
junior19
senior tag
válasz KTTech #55422 üzenetére
Csak kérdés, hogy a Pana szerviz hogyan állna hozzá a panelcseréhez, mert ugye a Panánál kikötés a kompenzációs ciklusok lefutása. És ezt ellenőrzik is fórumtársak leírása alapján.
A boltban ha csak egyszerűen elvették az áramot, akkor sok ciklus nem futott le rajta, amiért majd a szerviz megtagadja a cserét.codec project
-
xerobyte
aktív tag
válasz KTTech #54737 üzenetére
@KTTech Áhh, köszi a kiigazítást! A mozi BFi + 72Hz-ről fogalmam sem volt.
Amiket utána írtál az egész interpolációról annak valamilyen formában tényleg az összefoglalóban lenne a helye!Egyébként szerinted a jelenlegi OLEDekkel mi a legjobb motion beállítás/te mit használsz? Minden off? vagy DJ 0 DB 0? vagy BFI on? vagy...?
Azon gondolkozom még, hogy a Sony-nak tényleg érezhetően jobb a mozgásmegjelenítése vagy ez csak konteo? Nálam C-s LG van és azért egy panning shot igencsak receg és én már DJ1 melett is észreveszem az artifactokat sajnos.
-
Tulku
veterán
válasz KTTech #54754 üzenetére
Naimnál van olyan megoldás audio esetén hogy előre beolvassa egy SSD-re az adatokat egy bufferbe és ezt hallod...(jitter miatt csinálják ezt)
Na most jóval erősebb procival (gondolom maiak még nem lennének képesek erre ilyen mennyiségű adatfolyam esetén) talán itt is meg lehetne tenni egy bufferből lejátszást....csak gondolkodom... -
KTTech
veterán
-
alaves
addikt
válasz KTTech #54742 üzenetére
RTX3080-nál sem játékra gondoltam, hanem filmek PowerDVD TruTheater Motion-ös, illetve Splash Motion2 frame interpolációs lejátszására (a GTX950-esem kb. úgy artifact-ol, mint a B7).
Van itt egy-két kolléga, aki meg tudná ezt nézni, de úgy tudom ők "csak" játékra használják.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Tulku
veterán
-
-
janos666
nagyúr
válasz KTTech #54589 üzenetére
Ha azt nézed, hogy cd/m^2, akkor nem a pixelek mérete a lényeg, hanem a hasznos/járulékos terület (fénykibocsátó felület/"szerelvény") aránya. Ez mondjuk általában valóban romlik, ahogy nő a DPI, de nem feltétlenül lesz számottevő (77" 2k OLED-nél is lehetne vacakul rossz ez az arány, ha úgy tervezik, és 42" 8k mellett is lehetne elméletben "ragyogóan" jó, ha sikerül úgy legyártani is).
Viszont nekem sem szívügyem a 8k. Már csak azért sem, mert állandóan le van maradva a HDMI/DP interfész amögött, amit a panel tud, így a friss HDMI 2.1, de még DP 2.0 mellett is megint kéne a DSC és/vagy chroma subsampling, vagy mehet vissza 120-ról 60 Hz-re ahelyett, hogy kacsintgatna a natív 240Hz opció, esetleg szétgányolja a képet a resampling, ha 4k-val eteted (itt most PC desktop, videojáték használat, de utóbbinál bejön az a gond is, hogy 8k render se lesz még vagy 5-10 évig, csak upsampling-el --- ahogy "igazi" 8k film is inkább csak demó számban fordul majd elő nagyon sokáig), stb.
Szóval szerintem még ~5 évig a 4k lesz az optimális, de FHD-ra visszavágyni szeritnem kár lenne. Látszik az a 4k mindenen, ami nem gyárilag upsampled 2k (legyen az film, játék, stb, de még a DLSS 2.0 se néz már ki rosszul játékoknál [az 1.x még ramaty volt]).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
alaves
addikt
válasz KTTech #54580 üzenetére
B7-re már nem emlékszem, de az OLED754 ABL nem kapcsol be, ha pl. fényképszerkesztés van. Elég intelligensnek tűnik, ha pl. egérmozgás van akkor sem kacsol be, de ha pl. csak kurzor villogás van (pl. most írás közben) akkor egy idő után aktív lesz az ABL. De bármikor, ha bekapcsol az ABL egy egérkattintásra visszaáll.
Nagyon profi felhasználási területnek kell lenni ahhoz, hogy esetleg ne legyen jó egy jelenlegi OLED monitornak, de még arra is van megoldás: pl. Sony BVM-HX310 vagy PVM-X550.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Segal
veterán
válasz KTTech #54589 üzenetére
Pedig csak idő kérdése és az 55-ös OLED is 8K lesz.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz KTTech #54586 üzenetére
Értem én csak a gyártók azt szeretnék ha terjedne a 8K, de nem biztosítják hozzá a terméket. Egyértelműen látszik hogy idén is extra sárpot szeretnének beszedni a 8K felbontásért a Z szériával.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
törölt tag
válasz KTTech #54580 üzenetére
Igen-igen, de a B7-ről pontosan ezt írták, hogy ~120 nitre kalibrálva semmiféle ABL nem jelentkezett. De én ezt első kézből se megerősíteni, se cáfolni nem tudom.
300 ezer forint nem lenne különösebb pénz érte, annyiba egy jobb gamer LCD kerül. Ráadásul olyan képpel, hogy annál a mostani tévés OLED klasszisokkal különb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KTTech #54577 üzenetére
120 nit körül már a 7-es szériában se jelentkezett elvileg, mondjuk az újakban megint erősebb az ABL. Én azóta is csak B6-tal próbáltam (monitornak egy rakás szar volt már az ABL miatt is), a C8-cal nem, és szerintem már nem is fogom.
Ha tényleg jönnek ezek a 20-30"-os panelek, akkor remélhetőleg elég fényesek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz KTTech #54477 üzenetére
Köszi a választ!
A tévékből mi a preferlát sorrend? (Én maradnék a Panasonicnál)
4. kérdéshez: Egy tuner van, azaz azt tudja felvenni, amit éppen nézel és felvétel alatt csatornazárban van a tévé, azaz nem tudsz csatornát váltani. A tévét közben ki is kapcsolhatod. Visszakapcsoláskor a felvétel alatt álló csatorna jön vissza. A tévé médiaeszközként látható a hálózaton és a felvett tartalom illetve éppen nézett csatorna elérhető (pl. egy mezei VLC Media Playerrel lehet klasszul capture-ölni is).
-
Nonner
tag
válasz KTTech #52807 üzenetére
Nem vagyok pesti, de ha tényleges vásárlásra kerülne a sor, ezér eljönnék és személyesen megnézném ott + ellenőrizném is a kiválasztott tv-t a fent említett tinting, pixelhiba és hasonló nyalánkságok miatt. Ennyi pénzért legyen megfelelő.
Ha Shield ennyivel jobb ebben, mint az Oppo, akkor nagyon megéri a pénzét!!
Köszi, az AG9-et is belerakom a kalapba és nézem az árak alakulását.
Akkor nekem elég a HZ1000 a házimozi erősítő miatt.
A HZ2000 a jelenlegi OLED csúcs, olvastam már róla több tesztet, ezért is írtam tegnap, hogy nagyon jó vétel volt 750-ért. Ha meglett volna rá a keret, lecssaptam volna rá egyből. -
Nonner
tag
válasz KTTech #52754 üzenetére
Köszi a részletes választ! Ennek tudatában a HZ980 biztosan kiesett a jelöltek közül. Lényegében filmnézésre kis kompromisszummal, de költséghatékonyan a CX lenne ideális választás, drágábban, de jobb minőségben viszont egy Pana HX1000 + Nvidia Shield TV Pro kombó. Az OPPO 203 maradhatna a gyári lemezekhez és letöltött tartalmak felskálázásához, amíg a formátumtámogatás erre lehetőséget ad, netes tartalmakra pedig a Shield TV.
A Pana HX1000 és 1500 csak a hangrendszerükben tér el egymástól, tudásban, mozgásmegjelenítésben, szolgáltatásokban stb. ugyanaz a két modell? Köztük már nincs akkora árdiffi.A tv hang nem számít, házimozi erősítőt használok, ha csak ennyi a különbség, akkor elég a HZ1000.
Hol lehet megtekinteni a Pana OLEDeket? Sajnos azt tapasztaltam, hogy több megyeszékhelyen lévő Mediában és Euronicsban egyáltalán nem tartanak. Sony még akad elvétve... hihetetlen, hogy visszaszorultak erről a piacról a japán tv gyártók az utóbbi években...
-
alaves
addikt
válasz KTTech #52750 üzenetére
Hála Istennek nagyon jó a szemed, az enyém már nem annyira sajnos. Én az MM-ben az OLED754 - AG9 - GZ950 - C9 között infinitezimálisan kicsi képi különbséget láttam (a tesztekben van eltérés nyilván). Azt viszont kristálytisztán láttam, mennyivel jobbak a Q90-nél és XF9005-nél.
-
hito
nagyúr
válasz KTTech #52544 üzenetére
Köszi! Tudom, de az enyémnél biztos nem régebbi és nem elavultabb (6-7 éves Samsung fHD 3D led 82cm)
Nekem elég, ha 4k, nem kell sokmagos processzor, meg mindenféle beépített okosfunkció.Nehezen engedem el a 3D-t (bár az is igaz, hogy az elmúlt években 0 3D tartalmat néztem rajta). Idegesítő lenne ha kéne és nem tudná. Ugyanakkor feljebb lépnék 4k-ra és a HDR funkció sem jönne rosszul. Mindezt megspékelve az oled panellel...hát úgy tűnik, ezen kívül nincs más választás. Nem lesz egyszerű beszerezni, azt már látom.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Madwe
nagyúr
válasz KTTech #52373 üzenetére
Nekem ilyen a régi denonommal volt (kb a legelső sima arc idején megjelent erősítő, akkor tényleg hektikus volt a piac) a mostanimmal már soha semmi gondom nem volt (pedig ez is már 3-4 éves).
esetleg a hdmi kábel is bekavarhat amúgy. Érdemes oda is valami minőségibbet tenni, ami biztos működik -
wallace 234
őstag
válasz KTTech #50725 üzenetére
Rtings ezt írja a maximális fényerővel kapcsolatban! csúcsfényerő- beállítással, amely beállítja az ABL teljesítményét. Ha „Ki” értékre állítja, akkor a legtöbb jelenet 266 cd / m² körül jelenik meg, és a fényerő a jelenet tartalmának megfelelően nem változik, ami nagyszerű. Ha ezt a beállítást „Alacsony”, „Közepes” vagy „Magas” értékre növeli, akkor megnő a kis fénypontok csúcs fényereje. Szóval akkor mégis az Abl be nyúl bele. Nem tudom, honnan vetted, hogy nem az Abl a maximális fényerő.
-
-
torma1981
veterán
válasz KTTech #50533 üzenetére
Most mennyire életszerű, hogy napokig vizsgálnak egy panelt? Semennyire. A szerviz meg a saját költségén vette a panelt és varja, hogy mjt mond az LG? Ha azt mondja nem fizet akkor mi van? Ahány szervizes annyi féle. Van valami protokoll amit kell nézniük, mi lehet a hiba? Júniusban még volt 14 nap csere, ha nem a szervizek kellet várnia a pénzre. De neked addig cserélték a panelt. Most sem fognak 1 hónapig ülni, mert ez az LG-nek nagy presztízs veszteség. És milyen szakvéleményt? Ahhoz fel kell küldeni a panelt. Vagy kép alapján? Te meg 1 hónapig tv nélkül leszel? Ne viccelj már.
Na mindegy is nekem az LG nem írt ilyet a levélben.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz KTTech #50529 üzenetére
Azt azért nem hiszem. Minden panelt felküldeni a központban, hogy ülnek rajta heteket? Mikor ki van adva a szerviznek, hogy 14 NAPON a javítást stb meg kell csinálni. Az LG határozta meg. Lengyel központnak kell a cserét jóvá hagynia. Én nem munkanap a 14 nap.
2 hét alatt tehát a bejelentéstől a hiba javításig meg kell hogy történjen. Ebben benne a szervizes kiszállása, stb, stb. Ebbe hogy férne bele a panel bevizsgálása? Ezt a kaposvári szaki mesélte, nem véletlen, hogy ilyen gyorsan reagálnak a hibákra. LG protokoll. Sokszor kép alapján döntenek a panel cseréről, nem hogy bevizsgálják. Lehet Pest más, de vidéken ezt hogy oldanák meg?Írtam tegnap az LG-nek. Ott nem volt semmi bevizsgálás a központban stb. A helyi szerviz dönt még mindig. Nekem már a 3.dik panel csere lenne, erre kérdeztem hogy kaphatok csere utalványt. Azt is a szervizel kell megbeszélni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz KTTech #50496 üzenetére
Azért ennyire ne rohanjunk előre. A CES-en bemutatott darabokból kiindulva, közel sem olyan tökéletes a helyzet. A jelenlegi woled-hez képest nem tudott a készülék tökéletes feketét, a vörös-zöld quantum-dot szűrők nem tökéletesek, 1-2% körüli kék fény áteresztésük van még kétséges, hogy a polárszűrőt teljesen eltudják engedni. Túlmelegedés problémával küzdenek és fényerőben sem olyan erős, mint a beharangozottak. Nem véletlen, hogy a Samsung Electronics várat még a technológiával, én inkább 2022-re teszem.
LGD kicsit elkényelmesedett az utóbbi években, nem csoda versenytárs híján. De a woled technológiában is van még tartalék. A jelenleginél hatékonyabb kék rétegelés már elérhető. A jelenlegi y+b stackelést felválthatják r+g+b -re, amivel emelnék a színteret. A top-emission gyártás is egy időben napirenden volt, ami megint csak magasabb fényerővel járna. Az kétségtelen, hogy a quantum-dot technológia a jövő és az is benne van, hogy az LGD is inkább már arra fókuszál.
-
blakey
titán
válasz KTTech #50431 üzenetére
Nagyon sok múlik a gyártón is, mert ugye többféle üzletpolitika létezik. Ha már OLED topikban vagyunk akkor "mutatom", itt az 55CX3 ami kapható az eMag-on de a követkeőt kell figyelni, van egyszer az eMag mint forgalmazó
és van egy Euroshop nevű
ami lengyel, más terméknél még több forgalmazó lehet, tehát ha ezeket nem figyeled és mondjuk pont a lengyel az olcsóbb akkor beleeshetsz abba a hibába, hogy a mo-i forgalmazó nem szervizelteti.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz KTTech #50427 üzenetére
Igen, viszont meglepődnsz amikor pl. Romániába vagy Csehországba viszik szervizeltetni, pedig ugye itthoni forgalmazója is van de nem vállalja a szervizelést.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
krx21
nagyúr
válasz KTTech #50310 üzenetére
Hol az összefüggés? Sok zóna= egyenletes világítás?
Ha külön nem vezérelhető akkor egyeletlenebb?
Sőt az eddigi TV-im legtöbb esetben ott sávozódtak, ahol a zónák határai voltak. Szerintem ez e felhősödés leginkább az általános gyártási minőségtől függnek...[ Szerkesztve ]
-
kenuba01
tag
válasz KTTech #50298 üzenetére
Bocs de félre vagy informálva. Saját ingatlanodon ill. közterületen készített felvétel bűncselekmény esetén korlátozás nélkül felhasználható a rendőrségi eljárás során. Ugyanis a büntetőjog felülírja a szabadságjogot. A korlátozás nélkül azt jelenti, hogy nem kell az elkövetőt vagy elkövetőket felismerhetetlenné tenni. Azonban bármilyen formában rögzített bűncselekményt nyilvánosan megosztani nem lehet, az valóban bűncselekmény.
-
S e t h
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek