Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz xerobyte #55022 üzenetére

    A panel vezérlése többet számít, mint sokan gondolnák. Mondjuk a C8-ban és a CX-ben levő panel különbsége is jelentős (mert voltak azóta fejlesztések az OLED anyagában és a pixelek méretében is), de a vezérlés is sokat fejlődött, és bizony abban nem az LG a vezető (nem meglepő), hanem a Panasonic és a Sony (a sorrend nem véletlen - de csak szigorúan a képminőséget és mozgásmegjelenítést illetően), ráadásul mindhárom gyártó eltérő BFI mintát alkalmaz, ahogy más a near-black handling is.

    Természetesen mindhárom gyártónak vannak jobb és rosszabb modelleik, így pl. én senkinek nem ajánlanám sem az LG BX-et, sem a Panasonic HZ980-at... olcsók, de sajnos ez a képminőség kárára megy (az most részletkérdés, hogy a mozgásmegjelenítés csorbul vagy épp a maximális fényerő, vagy épp a sokak számára fontos - számomra nézhetetlen - mozgásinterpolációs feldolgozásra).

    Persze mindegyik gyártó fejlődik, az LG CX is egyre jobb az újabb firmware-ekkel, lassan utolérik azt, amit a többiek az első pillanattól tudtak :D, miközben ki is vezetik a piacról... hiszen jön az utód, így a gyártósorokon már jó eséllyel azok mennek (vagy épp átállítják a sorokat hozzájuk, mert is is időbe telik).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák