Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Nem akarok bolha tökén pattanást keresni, csak lehetőségem lenne vásárlás előtt megnézni, igy ha nagyobb probléma lenne az nem otthon derülne ki nem kellene egyből visszavinni, cseréltetni stb.
CX tudásilag tökéletese lenne számomra(Csak film + nextgen konzol) viszont egy bibit találtam.
Nincs benne DTS-és sajnos rengeteg film azzal van a "tékában"
Ezt a problémát, hogyan hidalják át az itteni tulajok?
Egy régebbi 5.1-es DD/DTS erősítőm van amit nincs szándékomban lecserélni.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
salapp
addikt
Aki szidja, nem az LG Display-t szidja, hanem az LG-t. Az LGD gyárt valamit, aztán aköré épül a "csoda" vagy a foshalmaz.
Addig jó, amíg van választék (öko szempontból nyilván nem, ennyi selejt mellett). Veheti az LG tévéket mindenki szabadon.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pferi
senior tag
Krvsok oled újszerű oled van az Edigital-nál. Nem lehet hogy a kiállított darabokat szórják most ki?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Haart
addikt
Tudod mennyit ül agyerek a tv előtt 5 perceket közben mászkál meg játszik mással is. Amikor ők TV-t néznek az nem csak TV nézés hanem játszás is közben főleg ha 1 éves a gyerek még csak.
Asszony ugyanez leül sorozatot nézni de 5 percenként a gyerekkel kell folalkozni akkor stop a filmnek és elmegy megkajáltatni stb. 15 percre. Visszajön TV ki van kapcsolva
És amugy nem statikus dolog megy rajta mert az apple tv közben elkezdi a saját kis képernyővédőjét futtatni ami full screen video. Szóval beégés miatt nem izgulok, az sokkal inkább érdekel miért kapcsolhat ki magától.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem a CX-ben lévő panel is valami megmaradt több millió a raktárban. A tv hardvere új, frankón gyors a cpu meg minden, de a paneleket újravágták, lényegében a lefényképezett VB hiba mindig (ha szembe állsz vele), akkor a baloldalon lévő nagy paca virít a legjobban az arcodba. Lehet, hogy konteó ez részemről, de csak itt a topikban a CX vertical banding hibák eléggé megugrottak és csak a cx-nél. Akkor mi lehet világszerte...
-
Impulsivex
tag
Pontosabban inkább 60 FPS vagy 30 FPS közt válaszhatsz. 60 FPS és valamiel kissebb felbontás vagy 30 FPS 4k és ray tracing. A 120 FPS Ps5-ön csak a Monster Boy And The Cursed Kingdom - fogja natív 4k-n vinni. Az összes többi game mint pl a all of Duty: Black Ops Cold War , Devil May Cry 5: Special Edition ezek kissebb felbontáson viszik a 120 FPS-t nem 4k-n.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
-
Avela40
csendes tag
Nekem most váltott a BX egy régebbi Sony kdl-50w807c TV-t.
Játék és film alatt is ég és föld a különbség HDR módban az előzőhöz képest.Nem tudom mivel tud többet a CX játék módban, ez engem is érdekelne.
De saját tapasztalat alapján, eddig hibátlanul teljesít egy PS4 Pro géppel.[ Szerkesztve ]
Battlefield 4 nick: Caprin05
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Értem. Akkor még 60 hz-es volt a panel, igaz.
Egyébként hiába akarnék 120 fps-t, azért nagyon kevés játék tudja egyelőre PS5-ön. És azért nem olyan bitang erős a konzol hardvere, hogy kompromisszumok nélkül hozza minden jövőbeli játékban. Vagy grafikus mód lesz, minden effekttel, vagy teljesítmény mód 120 fps-sel.
Mondjuk ez most is így van pár jelenlegi játéknál csak performance 60 fps vagy effektek, ray-tracing alacsonabb képkocka. -
-
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is pont ezért lett az 55" max választott (képen látható az ok - fal/sarok és még jó, hogy a fali tartó konzol nem fix, hanem kinyúló és állítható, mozgatható, stb..)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kapasz
tag
Köszi! Esetleg nem LG-ben létezik ilyen? Ha nem, akkor marad az 1 tuneres, ekkor mégis kérnem kell set-top-boxot, ez esetben annak kiegészítésére használnám. 1 tuneresből tetszik az LG 55CX, nem tudom, meddig lehet még kapni, a mostani leárazások azt sejtetik, hogy jön az új széria. Vagy ez csak egy karácsony utáni leértékelés és még előtte visszamegy az ára?
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Az OLED-nél azért hátrány a 8K, mert - mint minden aktív pixeles technológiánál - nagy méretű pixelekre van szükség... így lesz jobb pl. a fehéregyensúly, kisebb Temp IR esetleg IR (de még a bandingre is hatással van, mivel rendesen hőmérsékletfüggő).
Sőt, minél kisebb egy pixel, annál kisebb a maximális fényerő is (vagy azonos fényerőnél sokkal hamarabb jönnek elő a problémák), és annál agresszívebb ABL-re van szükség.Én legszívesebben egy 65"-os fHD felbontású OLED-et vennék, 4x akkora pixelekkel, mint az azonos méretű 4K-s panelen vannak a fényerő maradhatna azonos... (kb. 2.5m nézési távolságból úgyse lehet megmondani melyik a 4K és melyik az fHD). De sajnos ilyen nincs, és nem is lesz már.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Haart
addikt
Azért kicsit szofisztikáltabb a szorzás osztás mintsem megszámolod hogy 6db 55ös árából kijön 2db 77-es.
Nyilván az 55ös alá van kicsit lőve az árnak hogy versenyképes legyen mivel 100k-val többért a kutya se venné meg, főleg hogy egy ugyanakkora Qled 250-300k és az már a jobbakból van. Ez a méret pörög a leginkább. Ebből van a legnagyobb eladás is, mivel ma ha valaki TV-t vesz akkor default az 55" az alá nem nagyon megy senki. Nyilván a nagyobbaknál más a helyzet mert 75"ban már óriási szórás van az árak között, és jóval drágábbak is. -
Crus
őstag
#53159 elejét láttad?
#53166 Soul: Az IS igen!
#53167 Gaben 360: Tudtommal a 4:2:2-vel járok jobban mert a mintavételi arány felét tudja vízszintesen, míg függőlegesen a teljeset, chroma terén meg a teljes felét, ergo a 4:2:2 jobb kell legyen, de én már semmiben nem vagyok biztos.
#53168 #Gab: Ez a gond, hogy fogalmam sincs, hogy tudnám ezt nektek bemutatni... egy S7 telóm van, szeretem nagyon, de nem hiszem, hogy erre a célra elegendő lenne. Ha lefotózom a fakóságot, a telóm AMOLED képernyőjén 2 fokkal szebbnek látszik!
A másik gond, hogyha visszaviszem a tv-t mit veszek helyette? QLED-et? Az valóban game mode-ban számomra szebb összképet mutatott, de minden más tartalomnál meg elveri az OLED... HDR videók és gaming terén mondjuk amit a QLED tudott az nekem bőségesen elég volt. Miért váltottam OLED-re? Mert azt képzeltem, hogy az OLED mindenhol jobb, de ez nem igaz, game módban csúnyán elvérzik.#53171 Gigicuci: Vagy a hardvereimmel van a gond, vagy a szemem emberfeletti, vaaaagy, a tv szar. De ez utóbbit kategorikusan elutasítjátok. Kábelcsere már többször volt, de sajnos csak 3 különféle HDMI 2.0 kábelem van, de azon ne múljon veszek egy 2.1-es kábelt, PC-hez és PS5-höz majd úgyis kell és megnézem azzal is mielőtt elföldelném az OLED-et a kert végébe. Meg is rendeltem, az egyik DeLock, a másik Trusty, mind a kettő 2.1-es HDMI.
Switch, Zelda kép, de ismétlem, már akkor jobban néz ki, ha a telómon nézem ezt a képet, itt a tv előtt nem ilyen, hanem egy mosott fakó, undormány, ami egyből gyönyörűre vált, ha eredeti, vagy élénk módot használok, nyilván azokon is picit finomítva, hogy ne égesse ki a szemem:
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
-
senior tag
Köszi neked és Dreamienek is
gyors kérdés. Futott 5oran keresztül szerintem az egyik ajánlott nem HDR 4K video “járatáshoz” de amint kikapcsoltam egybol kattant. Tehát akkor nem frissített a pixeleket? Dugtam oldalra pendriveot az egybol nem aludt ki, de nem néztem hány percig világított. Kell valamit állítani amúgy vagy a 4oras refresher teljesen automata ?
Koszonom.
-
kolosszus87
senior tag
VGA történet nekem kimaradt, csak a tv-s "never ending story"-t követem...
3 hét alatt a 26-ik tv-jét veszi, de semmi nem jó...Vegyen egy Pana HZ2000-et, attól jobbat nem kapni...bár sztem még abban is találna hibát...[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
veterán
Az a baj a 3 méter kell, mert a 2 nem ér el a géptől a TV-ig..
Köszi csak telefonon annyit ütöttem be, hogy 2.1 HDMI aztán az Alzát hozta kis és ott nézelődtem.
Ebből a 3 méteres már veszít a jelből vagy miért nem ajánlott?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Chaser
legenda
48cx honnan van?
továbbra is a két év gar tart vissza, és ahol lehet venni ott nincs garbővítés, pl alza
illetve sonyk terén még nem láttam nyilatkozni senkit, arról igen hog jók
de milyen a supprt? cserélnek ők is "bemondásra" panelt lakóhelyen? amit általánosságban találtam sony supportról az lehervasztó finoman szólva
ott éppen volt annyiért 48-as, hogy 5 év gyári garral is megállt volna 48cx 500e-s árán_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
számomra is érték, de a saját tulajdonával mindenki azt csinál amit akar
ahol kopogtatni kell gerinc ügyében, azok a kedves gyártók, akik hülyének néznek téged, engem és mindenkit
persze szánják-bánják, soha nem gondolták volna és mindent megtesznek ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ezt rá is rohadna én is akartam 5xxx cpu-t venni, a drága msrp árat meg is adtam volna érte, de egy ft-tal se többet ha mindenki ezt csinálná nem lennének nepperek... - egyébként vettem 3070-et boltból "olcsón" - de amíg úgy csinálják mintha szívműtéthez kellenének ezek a sz@rok, addig lesznek akik "kihasználják" a "szerentcsétleneket" ((( :
egyébként nem igazságérzet, de most ha úgy érzed is hogy ganaj az ember - szíved joga -, attól még viselkedhetsz úrként_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
legyél már annyira úr hogy megosztod vele, az élet úgyis kib@szik majd vele mert nepperkedett - amúgy meg jól tette, ha van rá
bolondvevő, utóbbi oldalon sokkal nagyobb gondok vannak -szerk:
már a ph se bírja ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Locutus
veterán
Fényerő? 20-on használom a B8-at is... nem hiszem, hogy ez releváns különbség lenne. Vagy HDR csúcsfényben annyira észrevehető?
Igazából engem csak a hdmi 2.1 gsync 4k120 miatt érdekelne a váltás B8-ról, mert amúgy ezzel is teljesen elégedett vagyok.
60-80e ft különbséget nem látom megalapozottnak a BX CX között. Ugyanakkor alig találni bárkit a neten, aki BX-szel és Amperrel használna Gsyncet. Szóval lehet elhamarkodott lenne a döntés még. Attól tartok, hogy nehogy ehhez a szükséges firmware updatet (ha egyáltalán kell, ez se derül ki sehonnan) csak majd valamikor egyszer hozza ki az LG... vagy akkor se.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Crus
őstag
Mivel se a win, se a vidia, se az amd nem támogatja a HDMI-CEC-t, így erre egyetlen lehetőséged egy ilyen adapter, de szerintem ez nem ér ennyit: [link]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
chris0000
őstag
hi. én is váltanék 3080-ra meg CX-re, de milyen játékokat tolsz ami tudja a 4K/120fps-t stabilan? 4k-ban nagyon hardverigényesek a játékok, inkább 100 alatt mint felette lenne az fps szerintem... ha meg nincs meg a stabil Hz/fps.. hát nem tudom minek vegyek, még így is baromi sok pénzért, ilyen cuccokat.. ezen agyalok.. thx. üdv.
-
Farkassacred
őstag
Ezt honnan lehet tudni? Mi nálunk szerintem aki ilyen" drága tévét vesz, az általában mindig a nagyobbat keresné a polcokon.
Mégy egy gyors kérdés. Konzolon van bármi hasznom abból, ha a tv 2,1-es hdmi-t tud, de én egyáltalán nem játszok fps-t..?![ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Azért ennyi az ára mert jelen pillanatban csak az LG tudja gyártani a panelt.- ez nagyjából eddig is így volt. Nemrég kezdődött el valami és talán több gyártó lesz aminek használható a panelje.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a 48-as jelenleg nemhogy olcsóbb, hanem még drágább is, mint az 55-ös.
(#50888) wallace 234
Köszi szépen!
Mondjuk ezek miatt az ember kicsit úgy érzi, mint a VR-nál, hogy nagy élmény, de azért még a technológiának fejlődnie kell, ahogy több tesztben is írják a CX-ről, 2-3 éve a fényerő nem fejlődött, nyilván ezt tudja a mostani technológia.
Aztán ki tudja, mi lesz a jövő.Gondolom, az OLED, mert mégiscsak ez a legkontrasztosabb.
Egyébként miért olyan drága az OLED? Nem értek hozzá, de gondolom, ez nem a gyártó "haszna", hanem valamiért olyan a technológia.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
-
veterán
-
GalaHU
őstag
Közel 10 Pana-plazmázás után az HBOGO app hiánya miatt ment kukába a márka, pedig a képi világát nagyon szerettem...
Én remekül ellettem volna egy külső eszközzel, és mivel utálom halmozni a távirányítókat, a Logitech Harmony-mmal, de a család többi tagját nem lehetett “ránevelni”. Ha véletlenül más gombot nyomtak meg, rögtön jött az “Apa segíts!”
Jobb ezt a lehető legegyszerűbbre hagyni, ha idősebb családtag/feleség/kisgyerek is van a használók között. (Tisztelet a kivételeknek!)
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
TCr
veterán
Amiatt a középszerű szolgáltatás miatt kilőni egy esetleges jobb képminőséggel bíró készüléket... hát nem tudom.
Ha annyira kell az HBO GO, akkor 10-20e Ft körül kell egy külső eszköz, amivel lehet nézni + normális médialejátszásra is alkalmas. (Asztali médialejátszók topik)https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
MrBazsi
senior tag
Elfért volna, de végülis nem zavar h nincs, a kollegának válaszoltam
Pontosan ezért is vettem meg, szerintem bf alatt se lesz olcsóbb ha egyáltalán lesz még belőle addigra. Néztem 77es dobozt a mediába, ez mellett az is óriásinak tűnik.
néztem az új szériát Lg oledekből, szépek, nagyon nincs már hova fokozni a kinézetet, viszont piszok drága még.[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Néha tényleg nem teljesen értem már, hogy miről beszélünk. Mi az, hogy mozgásmegjelenítés?
- Interpoláció: ok, jobb a C-ben, talán én nyomoztam a legtöbbet az ügyben, bár örülnék, ha élőben láthatnám egyszer egymás mellett a kettőt, hogy az emberi tényezőt minimálisra szorítsam. De erre kevés az esély.
- Bármi más mozgás: mégis miben lenne jobb? Hol van erre bármi teszt? Nehezen tudom elképzelni.
- Bármi más nagy frame rate-es mozgás: elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi különbség lenne 60+ frame felett. Bárhol erről infó?Biztos, hogy egy forint pluszt nem adnék egy CX-ért a B9-hez képest, ha játékra kellene. Pedig szidtam itt eleget a B9-et úgy, hogy itt áll a szobában, nem elméletek meg tesztek alapján. Pláne nem adnék a korlátozott sávszél miatt, ami pont játéknál lehet szopó. Nem biztos, hogy az lesz, de lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest