Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz DarkByte #57695 üzenetére
Amikor PC-re kötöm nekem is automatikusan át megy game módra és ott igazából nem is néztem, hogy mik a beállítások csak, hogy gyönyörű..
Ha az OLED fény magasabb hamarabb következhet be kiégés vagy miért érdemes azt minél alacsonyabban tartani?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kokobe
őstag
válasz wallace 234 #57645 üzenetére
Jó az rtings!De Maradok a hdtv-nél kicsit komolyabb a szakértelem meg ugye tesztelnek Panát ami nem hátrány.Már akinek múlt a plazma most sikerült intéznem egy patika állapotú krp600m-et.Na a lényeg , hogy nem adnám oda egy oledért max a hz2000-ért.
Qd-oledre én is nagyon kíváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
<---AMD___ATi--->
-
DarkByte
addikt
válasz szokika66 #57691 üzenetére
Egyszínű képernyőkön nézd meg mit tapasztalsz, mert videó esetében maga a tömörítés is okozhat ilyesmit, OLED jobban előhozza az alultömörített videók hibáit. Ha úgy is látod akkor valószínűleg egy gyengébb panelt fogtál ki. Ha új a kijelző, érdemes ránézni pár nap múlva is, be tud "érni".
Sylex: én is próbálkoztam kontraszt növeléssel az OLED fényt 30 alatt tartani, de monitorként a szürkék közötti különbség nagyon elveszik ilyen kis fényerőn. Most Game mód + OLED light 35 és kontraszt 90 beállítással érzem úgy hogy már használható. Talán ez még nem vészesen sok.
[ Szerkesztve ]
-
GTVili
tag
Sziasztok!
Érintőlegesen ugyan, de azért mégiscsak OLED téma...
A napokban megjelent a Tidal alkalmazás LG-re. Le is töltöttem,kipróbáltam. Viszont, a kezelőfelület...hogy is mondjam, kissé vacak.
Esetleg kipróbálta más is rajtam kívül...? Át lehet valahol állítani....?
A kedvencek megvannak, de nem lehet külön track-ra,albumra szűrni...stb... -
szokika66
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne hogy a horizontal line az minden cx tulajnak jelen van ? Pl ha nezed az egboltot akkor csíkos, vagy ha vilagos feher jelenetnel latod hogy nem egyseges hanem vonalak futnak -
DarkByte
addikt
Te most az Energy Saving: Auto opcióról beszélsz?
Bilux: Soundbar topikban lehet hamarabb tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Hátha van itt hozzáértő LG soundbarokat hogyan lehet factory resetelni? Mert amit a neten találtam hangerő le meg a távirányítón nyomjam a sound effectet az nem megy...
köszönömNe feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
blakey
titán
válasz Skynet258 #57684 üzenetére
55-os SDR OLED-fénynél már 50-es faktorszámú napolajat kell használnom anniyra sok. A 30-as SDR OLED-fényt még épp, hogy elviselem és jó, de a 22-25-el is OK ha monitornak használom.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Skynet258
veterán
válasz #72042496 #57683 üzenetére
Egész nap a nyomorult monitort bámultam a home office miatt és már nem fogtam fel, hogy milyen betűket látok. Remélem a meló alatt ez nem történt meg.
Beraktam ezt a 30-as OLED fényt, hát nekem ez kevés. Pedig nem az a cél, hogy kiégjen az agyam de sötétnek tűnik. Most 55-ön van, so-so...
-
Skynet258
veterán
Köszi srácok, átnézem!
arn: a fényérzékelőt bekapcsoltam én is, nagy változást nem láttam, lehet kell neki egy kis idő amíg beáll a külső fényerő függvényében?
Balika911: igen ezt a 30 körüli értéket láttam SD képanyag alatt, felmerült bennem némi kérdés ezzel kapcsolatban (nem kiröhögni, csak próbálok logikusan gondolkozni).
Szóval SD anyag alatt kevesebb OLED fény, hogy ne égjen be. De ez minek a függvénye? Az alcsonyabb felbontás és a beégés józan paraszti ésszel nézve nincs kapcsolatban. A tv adás és az alacsony felontás már inkább. Nem azért alakult ez ki, hogy a tv adás logója ne égjen be? Tehát ha mondjuk (tegyük fel) letöltök egy 480p anyagot (logó nélkül) az elvileg nem éghet be jobban, mint egy 4k anyag (logó nélkül) nem?
Viszont ha valóban erre vezethető vissza akkor a logo luminance pont erre van kitalálva, hogy csak a logónál lévő részen veszi vissza a fényerőt (akkor is ha amúgy 100 az OLED fényerő értéke). És akkor úgymond mehet 100-on bármikor, hiszen;- a logo luminance miatt a logó fényereje alacsonyabb lesz, mint 100
- az automatikus fényerő még pluszban lefelé viszi az értékeket (automatikusan)Így a manuális beállításnak SD (és tételezzük fel, hogy az SD itt = TV adás, mert soha senki nem fog más esetben SD anyagot nézni azt gondolom), nincs értelme, hisz az automatika elintézi ezt helyettünk.
És persze az egész logikának az az alapja, hogy nem azért ég be 100-as OLED alatt mert SD az anyag felbontása, hanem mert az SD anyagnál (ami ugye = TV adás) a logó ég be 100-as OLED értékkel.Remélem érthető milyen logika mentén gondolkozom. És itt nem azt akarom mondani, hogy én jövök és feltalálom a spanyolviaszt, csak szeretem érteni mi miért történik és mit miért csinálok.
És ez ugye az első OLED-em.Basszus visszaolvastam, van ott még egy betű, SDR. Szóval SDR/HDR a párhuzam, nem a felbontás, hanem a dinamikatartomány, a "fényerő kezelése". SDR alatt feltolja mindenhol a fényerőt, HDR alatt meg csak ott ahol a képanyag szerint fel kell és vélhetően az is pár másodpercig tart. Ezért veszi igénybe az SDR magas fényerő jobban a panelt mint a HDR.
Oké, leesett, de már nincs szívem kitörölni a fentit. Hátha valakinek valahol eszébe fog jutni ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
WOLED, azaz White OLED panelekben a szokásos RGB panelektől eltérően az egyes képpontok nem piros (R), zöld (G) és kék (B) fényű alképpontokból tevődnek össze. Ehelyett kizárólag fehér tónusú OLED fényforrást használnak a pixeleknél, amelyek elé színszűrőket helyeznek el. Ez egyben egyébként azt is jelenti, hogy a három említett alapszín itt kiegészül egy negyedikkel, a fehérrel, amelynek köszönhetően növekszik a fényerő és csökken az energiafogyasztás.
Gondolom erre gondoltál, hogy van egy plusz fehér pixel. -
arn
félisten
válasz wallace 234 #57678 üzenetére
En ugy tudom feher led + feher led szinszurokkel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
En csak bekapcsoltam a fenyerzeklot, igy sotetben maga veszi le az oled fenyt. :)
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Wellin9
tag
válasz Skynet258 #57674 üzenetére
Nem HDR / Dolby tartalomnál 30-35-ös Oled fényt használok, ami nekem elég, igazából túl sok különbség nincs ott az egyes tartományok között. PS5-él ha valami komolyabbat játszok akkor 100-on hagyom, ha nem izgat ( pl. multis játéknál ) akkor kicsit leveszek belőle. Mondjuk egy Fifanál, ahol folyamatosan ott a statikus virtuális gyepszőnyeg ott érdemes nem 100-on használni.
-
törölt tag
válasz Skynet258 #57674 üzenetére
OLED fényt 20-30 közé szokták tenni SDR-ben, de ízlés kérdése. Minél magasabb, annál jobban igénybeveszi a panelt.
A HDR abszolút fényerővel dolgozik, így ott mehet a 100 (Dolby Vision esetén az 50), az alacsonyabb érték az EOTF görbét is eltolja.
A pixel shift és logo luminance opciók a beégés ellen vannak, ezeket bekapcsolhatod. Szerintem nincs akkora jelentőségük, én kikapcsoltam őket, hogy véletlenül se zavarjanak.
Más, de a C8-on emlékeim szerint alapból elég hideg a Game mód, az RTINGS W40 színhőmérsékletet ajánlott hozzá. Ezt a CX -nél is érdemes lehet csekkolni.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
friss LG 55CX tulajként érdeklődöm, miként érdemes beállítani a tévét, hogy minél inkább elkerüljem a beégést? OLED fényt érdemes lentebb venni? Megy rajta minden vegyesen, SD/HD tévéadás, Netflix, PS5 (ez utóbbinál a gaming mód ha jól emlékszem alapból feltolja 100-ra az OLED fényt, jó ez nekem)?
Köszi!
-
alaves
addikt
Elvileg csak fehér fényű OLED kristály van a panelen színszűrőkkel, de a piros szűrő alatti alpixelt jobban kell hajtani ezért égett be a kisebb méretű, és ezért növelték a méretét 103%-al.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mQWeXgsf
aktív tag
"Sajna" túl gyors a válaszidő, ezért a de-blur kötelező számunkra, ami a truemotion alatti menüben elérhető csak... Amúgy kizárólag tv adásoknál van akadás emiatt, máshol soha. Ha az adott tv adást letöltöm tömörítetlen formában ahogy leadták, akkor sincs beakadás, érthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz DarkByte #57669 üzenetére
Visszafelé is igaz, nem győzködésből írom amit, csak érdekelt a dolog, mert mint említettem, azért szeretem a logikus dolgokat.
Egyébként szerintem a nagyobb betű méretek és a skálázás mellőzése miatt nem látom ezeket. Illetve a cleartype is kicsit vastagabbra van állítva mint a normál lenne. -
DarkByte
addikt
válasz freemanone #57668 üzenetére
Nem is akarlak meggyőzni arról mit használj. Ez már abszolút szubjektív kinek mi tetszik és mi a fontos. Simán elfogadom hogy neked ClearType-al együtt jobb a képe Engem úgy tűnik jobban zavar ez a ringing artifact amit a CT produkál rajta.
-
freemanone
addikt
válasz DarkByte #57662 üzenetére
Beállított ClearType van. Nekem a grayscale nem tettszik, matek ide vagy oda... Látom és értem amit írsz, a 400%-os zoom ablakban a grayscale a legjobb, viszont tegnap tesztelgettem pár órát mindegyiket, mert általában hajlok a logikus dolgok felé, de a szemem közölte, hogy neki nem tettszik amit lát. Lehet megszokás kérdése lenne, nemtudom.
Ami biztos hogy ha a windows scaling-hez nyúlok azonnal szellemképesek lesznek a betűk mindenhol.
100% scaling és minden alkalmazásban külön beállított betűméret, illetve böngészőben weboldalankénti zoom. Viszont ez nálam már régóta így van, nem az OLED hozta.Szerintem monitorként csak a game mód értelmezhető, a többi felejtős. Nagyjából hasonló beállítások vannak, mint amit linkeltél.
-
Mastering22
csendes tag
Lg C8 nal meg lehet valahogy nezni hogy mennyi uzem ora van benne?
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #57665 üzenetére
LOL, jogos.
-
törölt tag
válasz #72042496 #57661 üzenetére
Azért vannak ebben érdekes dolgok, megnézném pl. az image retentionre teszt szerint egyáltalán nem hajlamos CX-et, hogy mit csinál a Last of Us (HDR) menüjében, illetve utána, a fekete töltőképernyőn.
Szeptikus vagyok, mert a C8-on talán még 10 méterről is látszana, hogy erősen átüt az ablak sziluettje, pedig csak pár másodpercig szokott látszani a menü.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
válasz wierra #57325 üzenetére
Nos, ahogy előző hsz-ben leírtam, az 55CX-em nem továbbított hangot a HDMI ARC-on keresztül a soundbar felé.
Múlt hét pénteken hívtam telefonon a supportot; kedden hívott vissza a szerelő, akkor meg is rendelte az alkatrészt. Másnapra megérkezett, felhívott és egyeztettünk időpontot.
Ma reggel kijött a szervizes fiatalember a megbeszélt időpontban, kb. 20 perc alatt kicserélte az alaplapot és ettől helyreállt a világ rendje.
Pozitív élmény volt az LG support hozzáállása, le a kalappal."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
DarkByte
addikt
válasz freemanone #57653 üzenetére
A BetterClearTypeTuner által a "Defaults" megnyomásával kapott az amivel eddig használtad, ha eddig sosem nyúltál Windows-ban a font smoothing beállításokhoz. Szóval az a program nem "ront" el semmit, maximum a preview láthatóvá teszi jobban mi történik.
Számomra a 125% scaling tűnik optimumnak, különben a durván 80-90cm-es nézőtávolságból ahogy használom olvashatatlanul apró minden, 100%-hoz egészen az arcomba kellene húzni a kijelzőt, akkor meg a fejemet kell forgatni.
A panelhez továbbra is a Grayscale az egyedüli olyan beállítás ami értelmezhető, a többivel plusz zajt produkálsz csak a betűalakok köré, mert nem passzol a subpixel elrendezés ahhoz amihez a ClearType algoritmus ki van találva.
Pár dolgot amúgy észrevettem időközben:
- Eddig az isf Dark módot használtam, Game módban kevésbé van jelen ez a torzulás a betűalak körül. Viszont az isf Dark a színhelyesebb állítólag.
- isf Dark módban a color 50-alá való némi csökkentésével érezhetően csökken a karakter alak körüli zaj. Game módban erre nincs szükség.
- Most ezzel a beállítással használgatom és egészen használhatónak tűnik eddig production use-ra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pitör84 #57655 üzenetére
Változnak az OLED panelek, változik hogy mekkora fényerőt engednek az egyes modellek, miként hűtik a panelt, így biztos változik az is, hogy mennyi idő alatt kezdenek kiégni a pixelek.
De a RTINGS éppúgy binárisan kezeli a dolgot mint eddig, csak a korábbi 1 helyett 2 pontot kapnak az OLED-ek. Később finomíthatnak a skálán ha úgy döntenek, pl. ha az Evo panelek konzisztensen tartósabbak lesznek. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Igen és a macos lépett egyet hátra, mert ha High Sierra felett rákötsz egy 4K monitort a gépedre, nem engedi scalelni a UI-t. Rohadt idegesítő. Tény, hogy itt nincsenek homályos szarok, de kivenni azt az opciót, ami az összes oprendszer között egyedülálló volt... hát nem is tudom mit mondjak.
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
válasz mQWeXgsf #57639 üzenetére
Kapcsold ki. Adj neki egy hetet, nézz úgy filmeket. Utána rá sem tudsz majd nézni arra a hamis frame-kenegetésre.
Régen nem voltak ilyen megoldások, mégis tudtunk TV-t nézni. A moziban meg végképp nincs ilyesmi, a 60 fps-es videók meg amúgy is tökéletesek.
adms.hu | UI Designer
-
Pelican
őstag
válasz freemanone #57653 üzenetére
Ja, nem érdemes elmenni 100%-ról.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
snpetit
aktív tag
válasz Palesztin994 #57621 üzenetére
Pü-ben kereslek.
-
freemanone
addikt
válasz DarkByte #57610 üzenetére
Én ClearType mellett nem látok ilyen problémákat a betűk megjelenítésénél. BetterClearType-ot is próbáltam, de az borzasztóan ronda minden módban. Viszont nálam RTX3070 hdmi2.1-en van ycbcr444 módban és 100% windows skálázás mellett.
Látok hasonló csúnyaságot, ha lemegyek ycbcr420-ra vagy ha a skálázást felhúzom 125%-ra.
Az utóbbi viszont rohadt idegesítően néz ki... -
törölt tag
válasz alaves #57651 üzenetére
Nem a technológia fejlődése miatt adtak neki 2 pontot, hanem mert változott közben a módszertanuk.
Test Bench 1.4, 2020 február 21:
"TVs with Burn-In Risk now scores a 2 instead of a 1." -
alaves
addikt
válasz pitör84 #57648 üzenetére
A CX-nél már 2.0 értéket adtak a burn-in risk-re (a régebbi 1.0-hoz képest). SDR 80-100 OLED fénnyel, napi 12+ üzemórában nyilván "szétégethető" a panel. Valamint látszik, hogy teljesen más a panelvezérlés OLED fény tekintetében is (pl. a tesztek szerint az SDR referencia 100 nit fentebb került a skálán).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz mQWeXgsf #57646 üzenetére
Igen, ezt teheted, illetve beszéld meg a helyi szervizessel, hogy támogasson a hamarabbi csereutalványozásban, mert a téged nagyon zavaró jelenség sajnos B szériás dolog, amelyet a visszaküldési idő után vettél észre (erről ügyf.szolg-nak részletes levél, amelyet a helyi szerviznek is elküldesz).
-
senior tag
Hallo hallo. Galéria módba tudok betenni másfajta "témákat"? Nem találtam sehol, de mintha olvastam volna itt korábban, hogy le lehet szedni hozzá! Köszönöm.
-
wallace 234
őstag
válasz alaves #57644 üzenetére
Igen a Qledek betekintési szöge, sajnos nem az igazi. Van a széles betekintési bevonat, de az rontja a kontrasztot. Így Európai modellek, nem nagyon kaptak belőle! Otthoni körülmények között, lehet izgalmasabb lett volna az össze hasonlítás! De ki mit lát és mi a jó neki! Neked a Philips lett jobb!
-
wallace 234
őstag
válasz kokobe #57643 üzenetére
Plazma már a múlt, lcd még talpon van! Oled feljövőbe van, de még van mit fejlődnie, ezek is tények! Elhiszem, hogy nehéz de eléggé szükült az olló a 2 technológia közt, nem véletlenül dobja piacra az Evo panelt, mert 3 év után már muszáj valamit, villantani. Nézd meg az rtingsen, hogy mennyit csökkent az oledek fényereje, főleg a B szériába. Cx hdr be egy darabig elég magasan van de utána nagyot esik. Míg a te általad szaros lcd elég jól tartja magát! Ez ügybe! Ez is tény! Nem én találtam ki, rtings oldalon meg tudod nézni! Számok makacs dolgok! Örülnék ha oled, levetközné a gyerek betegségeit! Ill jövőre a QD-oled re leszek kíváncsi!
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #57642 üzenetére
Nem hulladék a Q90, hanem minden bizonnyal az egyik legjobb LCD TV. A bolt dolognak csak annyiban van jelentősége, hogy az összehasonlítás mesterséges fényű nappali világosságban történt. Állítgattam, de hiába, csak néhány fokkal mentem oldalra és a Q90 képe drasztikusan romlott, valamint számomra a QLED képminősége összességében jelentősen gyengébb.
-
kokobe
őstag
válasz wallace 234 #57642 üzenetére
Ez nem vita kérdése ezek tények egy szaros lcd sose lesz jobb egy jó plazmánál vagy olednél!Nem véleltenül szállnak ki az lcd szegmensből és minden évben a legjobb tv-k között utolsó helyen zárnak mert nincs oledjük...
<---AMD___ATi--->
-
wallace 234
őstag
válasz alaves #57638 üzenetére
Tetszik ez a boltba láttam, hogy ez jobb dolog. Ha valaki fordítva írná, hogy a boltba nem volt jó az oled, rögtön írnák na de kérem bolti körülmények! Biztos jó képe volt a Philips nek, de azért egy Q90 se egy hulladék! Ki tudja milyen beállítások voltak rajta. Vagy netán állítottál is rajtuk? Számos rtings teszten, pontok alapján se sok különbségek, vannak ezek a tvk közt. Ez örök vita lesz, hogy melyik a jobb! De ameddig nem lesz olyan tv, aminél nem lesz kompromisszum az lesz még soká!
-
-
alaves
addikt
válasz pitör84 #57637 üzenetére
Rtings-ék 2017-es kijelzőt nyüstölnek, az pillanatok alatt be tud égni. Lásd régebben a topicban az én B7-em (fél év alatt 1000-1500 üzemóra után látható logó és egyéb PC statikus nyomok 60-as OLED fénnyel). Azóta 103%-al nagyobbak a piros alpixelek.
-
alaves
addikt
válasz gulupeti #57622 üzenetére
"A kicsit is komolyabb qledek már most fingatják a belépű szintű oledeket rendesen"
Közelítően 100%-ig biztos vagyok benne, hogy még pl. a METZ BLUE 55DS9A63A OLED TV is egy egész kategóriával magasabb képminőséget nyújt, mint a legjobb QLED-ek és ULED-ek.
Annyira jót mosolyogtam pár hónapja az MM-ben az óriás Q90-en, az 55OLED754 290 eFt-ért stúdió monitor képet adott hozzá képestSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz gulupeti #57622 üzenetére
HDR és DV tartalmaknál maxon van a fényerő (100-as) , mint ezt már más is írta sima SDR vagy FHD ( esetleg SD) tartalmaknál is lehet nyugodtan 50-60-as fényerővel tévézni (pl.AL így használja ,ha jól tudom ) , spec . nekem a napfényes nappaliban is nézhető "sima" tartalom 30-40-es beállítással és nem hiányzik a csutkán feltolt fényerő .Ha jól tudom neked Hisense 65 u8qf van én is gondolkodtam ezen a tévén ( főleg amikor akciózták) , mert max. ennyit ér egy LCD tévé 65-ös méretben és ez egy jó alternatíva a Samuk mellett ( amik szerintem túl vannak árazva) , de nem bántam meg az oledet és már 1000 óra van benne . Maradjunk annyiban , hogy a fényerőn felesleges lovagolni.
A beégésről majd írok 5 év múlva.Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
pitör84
tag
válasz wallace 234 #57631 üzenetére
miben fejlődött a qled azóta?
-
AL
addikt
Sziasztok. Az MM outletben 340 ezerért van Panasonic 55 HZ980, ami csomagolássérült, de csak 18 hónap garancia van rá. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
válasz pitör84 #57628 üzenetére
Nekem a legvilagosabb nappalik egyike van, 2 ablak és egy erkélyajtó sor van a TV jobboldalan. Full fényerőn így is teljesen jó, de van távirányítós redőny, így a fényerő nem igazán kell, hogy több legyen. A kontraszt viszont olyan, amit sose hoz egy lcd. Elsőre megvettem a 950es sonyt, aztan végül becseréltem az A8-ra 14 napos elállással és rafizetessel. :) Nagyon komoly tvba 950 is, de akkor se bántam meg, mert amit 4k hdrben ez hoz, az brutál. Persze nyilván pl a pana 2000 még jobb, de na, nekem ez is boldogság. :)
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz pitör84 #57626 üzenetére
Erre emlékszem, ezt a videót akkor csinálták, amikor felröppent a hír, hogy sajnos előfordulhat a beégés, az oled tvknél! Így a Samsung marketing gépezet gyors be indult! Annak idején, volt nálam a B7 meg a Samsung Akkori Q7e akkor egyértelmű volt a B7 előnye! Azóta fejlődött a Qled is, oled nél is ezután növelték a piros sub pixelt, így jobban bírja! Kinek mi jön be, jól tudják ezt a gyártók is! Természetesen akkor a B7 maradt nálam.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz blakey #57623 üzenetére
Kinek mi a jó! örülök, hogy te boldog vagy az oled tvddel! Én le írtam, hogy jártam. Arról nem tehetek, hogy egyes emberkék ezt zokon vették! Jah és az lg meg írta nekem is, hogyha beég akkor garanciába cserélik! Szóval ne írj hülyeséget, hogy nem cserélik, (szerintem senki se olyan elvetemült, hogy úgy használja mint a boltba, bár lehet te ilyen vagy.) miközben igen is cserélik! Gondolom mikor le írod, hogy szar a Q80T akkor lelki kielégülést élsz meg! Sose írtam senkinek, hogy sza@r az oled CX e! Még szerencse hogy vannak normális emberek, akik tudnak értelmesen meg vitatni egy technológiát!
Q80T re már írták is, hogy a boltba látta milyen pocsék, nos ne feledjük, hogy otthoni és bolt közt van egy kis különbség! Ill azt is, hogy sajnos van panel lottó, ugye tudod mi az? Ha nem olvass utána! Így lehet, hogy amit látott nem olyan volt. Jaj elnézést ha bántotta a szemed, hogy azt írtam oled beég. Akkor le írom némelyik oled tv beéghet, de ha rendeltetésszerűen használva történik, LG cseréli! Aki meg direkt extrém módon, nyirja ki az oled tvt, az így járt!
arn #57625Így van ahogy írod! Ha mindenbe jobb lenne bármelyik, technológia akkor már rég ki szorította volna! De mivel még egyik se hibátlan, így marad ez a cica harc! Míg nem jön az oroszlán!
-
blakey
titán
válasz pitör84 #57626 üzenetére
Ilyen és ehhez hasonló videó elég sok van a neten. van ahol az IPS LCD-t hozzák ki a legjobb LCD-nek, olyan magyarézattal, hogy besz@rsz . Szóval óvatosan kell bánni az ilyen promocós, másik eszközét lejárató videókkal. Bizonyos százalékban igaz de nem biztos, hogy az a része amit épp bemutatnak. Olyat kell keresni ahol mindkét készülék a lehető legjobban kalibrált és akkor lehet látni, hallani, hogy milyen eltérések vannak. Olyan, hogy tökéletes nincs, ne is keress olyat, olyan, hogy egyik vagy másik gyártó szerint a saját modelljük a legjobb, na olyan van, de azt ne vedd készpénznek.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pitör84
tag
válasz Palesztin994 #57624 üzenetére
Én az LCD full array dimmingek között nem találok különbséget, mindegyiknél egy kis kiemelt kép mellett bevilágit a fekete sajnos.. itt valóban jobb az oled.. viszont színben és világos kiemelésben a qled lehet jobb.. összességében valóban jobb nekem az oled, de hogy 100 ezerrel több az oled azon már lehet gondolkodni hogy megéri, hogy ennyivel jobb lenne az oled
[ Szerkesztve ]
-
pitör84
tag
Ezt lehet ismeritek.. valóban ilyen különbség lenne.
[link] -
arn
félisten
Hulyesegen vitatkoztok, mindegyiknek megvan a maga terulete, amugy mar kiszoritottak volna egymast.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz blakey #57623 üzenetére
Q80T feketéje sajna tényleg szar. Voltam anno MM-ben, betettünk egy 4k hdr-t a 950-es sonyra meg a Q80T-re, hát nem akartam elhinni, hogy a Q80T milyen brutálisan alulmaradt kontrasztban, a fekete jóhogynem világított, így az egész kép sokkal fakóbb lett. Aztán végülis OLED-et vettem, de nekem is volt ilyen tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz wallace 234 #57620 üzenetére
Úgy látszik, gondjaid vannak. - Természetesen nekem vannak gondjaim, én járok ide az LCD-t fényezni.
Én normális emberi módon, röviden le írtam - Akkor jársz ide amikor tudsz indokot találni az LCD fényezését illetően. Szerencsére kivülállóként jól látszik. Nekem van LCD-m, volt sokkal jobb LCD-m, mint neked most a Q80T-d, volt/van OLED-em, de egyiket sem fényezem úgy ahogy te. Nem megyek az LCD topikba és folyamatosan keresem azt a hsz-t ahol az OLED-et tudnám győztesként kihozni. szerintem lépj túl azon, hogy neked nem jött össze az OLED, van egy LCD-d, használd. Leírom, hogy sz@r a Q80T feketéje és egyből visszavágsz, hogy nem az.
Nem értelek, miért fáj ez neked. - Nekem ugyan nem fáj, nagyon jól tudom milyen az LCD, egyáltalán nem zárkozom el tőle de azt is tudom, hogy jelenleg az OLED a jobb. Az sem fáj, hogy leírod, hogy az OLED beég, de nem úgy ahogy leírod, mert nem 100%-ban ég be az összes, ugyanúgy ahogy nem 100%-ban felhős, vagy bevilágítástól szenved az összes LCD.
Másik részéhez hozzá se szóltál, mit írtam Garancia téren. De ne izgulj én ettől még jól alszok,hogy te többet látsz bele amit írtam. - Engem nem érdekel, hogy te miként és hogy alszol, a garancia beégésre nem vonatkozik ha rendellenes használat során jelent meg, 4 hónapos TV akkor ég be ha úgy használják ahogy a boltokban a bemutató TV-ket, ergo nem megfelelően.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gulupeti
senior tag
válasz blakey #57619 üzenetére
Olcsóbb kategóriában tény, hogy már keresni kell az LCD-k között, hogy kifogjon az ember egy értelmeset, viszont egyszerűen lesz@rozni az egészet, mint technológiát, nos, ezt te sem gondoltad komolyan. A kicsit is komolyabb qledek már most fingatják a belépű szintű oledeket rendesen, mindenféle kompromisszum nélkül vagy minimális kompromisszummal, míg az olednél azért van para rendesen, ezt nem én találtam ki, ezek tények. + jócskán túl vannak árazva. Ide meg benézek, nem nagyon van olyan oldal, hogy ne azt olvasnám, hogy panelcsere, panelcsere, panelcsere.
Ha az oled nem tud felmutatni valami újat, komoly piaci visszaesés lesz a vége.
Egyébként pedig nonszensz, hogy megveszel egy terméket, aztán nem használhatod akkora fényerőn, mint ameddig el tudod húzni a csúszkát, ahogy kedved tartja. Ha állandóan ettől kell parázni és a már egyébként is jócskán visszavett fényerőt még visszább kell venni, nehogy beégjen, akkor mégis mi értelme? Nem igazán értem, hogy miben manifesztálódik az oled előnye, azon kívül, hogy a fekete az tényleg fekete, no, de milyen áron... Régen többek között azért is volt jó az oled, hogy milyen hihetetlenül nagy fényerőre képes, ami ugye kicsit sem elhanyagolható tényező a különféle HDR tartalmakhoz, manapság ez már miért nem számít? Azért, hogy nehogy beégjen? Ja, értem. -
wallace 234
őstag
válasz blakey #57619 üzenetére
Úgy látszik, gondjaid vannak. Senki nem trollkodik, te dobtad be, hogy az lcd beég. Én normális emberi módon, röviden le írtam, hogy extrém dolog kell hozzá! Nem értelek, miért fáj ez neked. Igen vannak pocsék, lcdk ez nem vitás, ahogy pocsék oled tvk, amiknél nem győznek panelt cserélni. Semmi olyat nem írtam, hogy jobb lett mint valaha! Szerintem kezeltesd magad! Másik részéhez hozzá se szóltál, mit írtam Garancia téren. De ne izgulj én ettől még jól alszok,hogy te többet látsz bele amit írtam. Senki nem políroz semmit.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz wallace 234 #57618 üzenetére
Nem az extrém dolog a gond hanem az az állítás, hogy ma már más. Pontosan ugyanaz, sőt, sokkal sz@rabb LCD-ket gyártanak. Szerintem ne trollkodj itt az LCD-vel, egy sz@r, állóképre tervezett technológiával. Senki nem állította, hogy az OLED nem ég be, te ellenben állítod, hogy az LCD jobb lett mint valaha, pedig ellenkezőleg. Ha valamit látni akarsz akkor keress rá a neten és ne itt folytasd, mert az is fárrasztó, hogy az egyik OLED alázza a másikat, de az, hogy más témád nincs itt a topikban csak az LCD "polírozása" az még fárrasztóbb. Máshol "izgulj" a témára.
-
wallace 234
őstag
válasz blakey #57616 üzenetére
Nem védem az lcdt, vagy nálad azt jelenti, ha le írom extrém dolog kell hozzá! Kicsit jobban bírja mint az oled! Ez van! Oled is javult e téren! De sajnos több a beéget oled, mint az lcd. Jobb lenne ha nem lenne, ilyen probléma az olednél. Mutas már légyszíves, beéget lcd-t, ha még ma is van ilyen. Ha már bele kezdtél.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Korabban csinaltak begeses teszteket. Meg lehet nezni a logot.
[link]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
blakey
titán
válasz wallace 234 #57615 üzenetére
Nem kell LCD-t védeni, ma is ugyanúgy beéghet ahogy régen, semmi nem változott.
-
wallace 234
őstag
válasz pitör84 #57611 üzenetére
LG cseréli a panelt garanciába, kivéve ha a garancia nem gyártói, akkor más a helyzet! a barátod, CX e gyártói garanciával rendelkezik? Kicsit fura ez mert itt a topikba jó pár embernek, minden szó nélkül cserélték a panelt! Kivéve ha azóta, az LG úgy döntött nem cseréli a panelt!
blakey #57612LCD is beéghet, régen ez előfordult de ma már szerintem, elég extrém dolog kell hozzá. Oled már más téma, ott még néha a jó be állítás se segít. Ezért is cserélik a panelt garanciába! De elvileg ott is sokat javult a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SPQR301 #57613 üzenetére
HDR-nél nem gond, SDR-nél gond illetve nekem pl. nagyon sok, maximum 30 az ami jó.
-
SPQR301
tag
válasz blakey #57612 üzenetére
Nálam szinte fixen 100-on van az OLED light... még nem volt beégés kb 10 hónap alatt. (Xbox series X auto HDR szinte mindent HDR-re átalakít, és főleg játszom rajta)
Külföldi fórumokon azt írják, hogy egyszer ingyen kicserélik a panelt beégés esetén. Lehet, hogy mostanra felhagytak a dologgal. De érdemes lehet próbálkozni, hátha megadják.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pitör84 #57611 üzenetére
A beégésnek egy oka lehet, nagyon magas fényerőn használta. Normális, jól beállított OLED 5 év múlva sem ég be.
LCD is beéghet. Annak aki nem tudja használni az eszközeit az inkább ne használja őket és ez nem csak OLED-re vonatkozik, tudom keményen hangzik, de ez van.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pitör84
tag
Sziasztok! Nagyon szomorúan hallom egy barátomtól, aki oled cx - et vett, hogy beéget neki a képernyő...
Haverom ma mesélte hogy igaz hogy sokat használta de szerinte nem nézett rajta sok statikus képet. 4 hónapos a tv és pici beégés már látható, persze szólt azonnal lg-nek és bizony nincs javítás csere, mert nem terjed ki sajnos beégésre a gari..
Létezhet hogy manapság beég egy oled tv? vagy mi lehet a baj? qled valóban nem ég úgy be? -
DarkByte
addikt
válasz freemanone #57596 üzenetére
Én bekapcsolt ClearType mellett minden betűnek látok egy balra eltolt szellemképet.
De próbáld ki, szedd le a BetterClearTypeTuner-t és ebben tudod próbálgatni hogyan néz ki melyik a kijelzőn. Viszont kell a Windows-nak egy restart hogy minden app észregye, nem mindegyik alkalmazkodik hozzá azonnal. Az tuner-en belül a preview viszont alkalmazkodik hozzá azonnal.[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
Pár hozzászólással fentebb én kampányoltam a BX mellett. a fullos szappanopera effektet nem képes tükörsimán megjeleníteni. A többiben jó véleményem szerint, a menü lassúságát sem értem amit többen hangoztatnak. KB 1-2 mp kell várni bizonyos esetekben, de a legújabb firmware óta érezhetően gyorsabb lett a menü - még ha nem is konkrétan ennek szólt a frissítés.
Biztos jobb a CX, viszont a BX nem szar.
-
fuze
őstag
TCL-nél nem igazán ment annó. Rejtélyesen visszakapcsolódó képjavító funkiók pl. Oké a TCL kínai de szerintem milliószor előfordult már márkásabb eszközöknél is. Tuti. Az ilyesmire borzasztó allergiás vagyok.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
válasz kokobe #57590 üzenetére
Nem egyértelmű számomra, a BFI valamit a feketékkel művel? Őszintén nem igazán vagyok híve a különböző plusz okosságoknak a Tv-ken. Jobban örülnék ha lehetne kapni olyat, aminek "annyi esze" van mint egy monitornak. Arra aztán olyan külső eszközt kapcsolok amit csak szeretnék, mindenféle "véletlenül" visszakapcsolódó interpoláció nélkül. Szép álom...
adms.hu | UI Designer
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest