Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Windows 10
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bilux
veterán
LG releases new firmware to mitigate 'VRR raised black' issues in 2020 OLED TVs
Firmware version number (EU and USA): LG OLED55BX, OLED65BX: firmware ver. 03.21.80 LG OLED48CX, OLED55CX, OLED65CX, OLED77CX: firmware ver. 03.21.18 LG OLED55GX, OLED65GX, OLED77GX: firmware ver. 03.21.18 LG OLED77ZX, OLED88ZX: firmware ver. 03.11.40 The feature in 2020 LG OLED TVs is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune Dark Areas
[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
CptAdamica
veterán
válasz tigipuf #57572 üzenetére
Hogy ne csak negatívum legyen, én a MM-ból vettem a 48"-os CX-t, pont azért mert számomra mindennek megfelelt a specifikációk alapján és lassan 3 hete használom. 4K/48", így natívan is kényelmes használni, G-Sync, 120Hz, 10bit, HDMI2.1, flicker free, app-ok és eddig elégedett vagyok vele. Végig néztem a YouTube-os OLED gray tesztet, szerencsére homogénnek láttam a szürkéket, szépek a színek, imádom a full feketét, még a hangja is szép, ha PC-n nézek filmet, akkor TV-re szoktam kinyomni a hangot és főleg PC-hez használom és PS5-höz.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
xerobyte
aktív tag
Na, volt CX77 950.000 HUF-ért! Alakul ez, végül tényleg meg lett a 6 számjegy.
A C1 és G1 frissített árára pedig jó hírek érkeztek amcsiból, pl. 77C1 = 3500$, 77G1 = 4300$. Nem tudom, hogy ezek msrp-k vagy már első körös valós retail árak, de nagyon ígéretesek.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=SzEZ_l_9j5A -
-
arn
félisten
válasz DarkByte #57592 üzenetére
valamelyik oldalon listazzak, hogy melyek a legalkalmasabb tvk monitornak. de valoszinuleg nem ok nelkul sokkal dragabbak a monitorok, ha mindent odaadnanak egy tvben olcsobban, tul egyszeru lenne a tortenet. ok sem hulyek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
pinnacle
nagyúr
válasz DarkByte #57592 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint nincs is olyan TV, amin élesek a betűk? Lehet azért nem foglalkoznak vele, mert még az ajánlott nézési távolságról sem lehet észrevenni. Monitoroknál is olvastam, hogy valami "nem szokványos pixel elrendezésnél", lehet ilyen probléma.LG TV-knél is volt valami pixel variálás, amivel "nem igazi" 4K-t adtak, de gondolom ez nem az, amit az Olednél írtál.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz pinnacle #57586 üzenetére
Nos, a nagyobb monitorok majdnem mindegyikén is van variálás. Amit ez helyett néztem egy 42"-os LG IPS-t (43UN700), annak is BGR elrendezése van. Igaz ott legalább a plusz 4. pixel hiányában még elvileg rá lehet venni az OS-eket erre (pl. a BetterClearTypeTuner-al Windows-on, de nyilván azt se próbáltam sose így nem tudom mennyire jó).
OLED TV-knél a fogyasztás csökkentés okán van a plusz W alpixel, mert így a fehér előállításához nem a másik hármat kell maxigázon járatni (és akkor se lenne tökéletes fehér a színszűrőkön át).
A Grayscale skálázás amúgy elfogadható, csak a ClearType előnye az hogy lényegében virtuálisan megháromszorozza a betűfelbontást azzal, hogy tovább bontja a betű határokat a subpixelek mentén (lényegében becsapva a látásunkat azzal hogy összeolvadva látjuk a subpixel-eket). Ahhoz képest a Grayscale csak simán elsimítja a betűk szélét de az csak a hagyományos pixelhatárok mentén dolgozik (szürke árnyalatok).
Viszont úgy tudom pl. Mac-eken nincs is egy ideje más csak Grayscale, de ott a retina felbontások megoldják ezt izomból Ehhez sajnos a 48CX-nek a 92 PPI-je kevés.Viszont lehetne rosszabb a helyzet, pl. pentile OLED mint az Oculus Quest-emen (ami amúgy játékban elmegy, de szövegre még rosszabbul illeszkedik ezekhez az algoritmusokhoz).
[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
válasz Dealer95 #57568 üzenetére
Mozira ,tv-ni Pana.Gamingre LG bàr csak picit alacsonyabb az input lagja mint a Panànak.21ms 16ms ellenében kb.2018 legjobb oledje volt az fz800 és az egyik prof mòdja 96-97%ban lefedi az sdr szìnteret ami nagyon patent.Kalibràlt értékei meg ennek a szériànak voltam a legjobbak 99,6%-os színtér lefedettséggel...
<---AMD___ATi--->
-
fuze
őstag
Próbálok megérteni valamit a BX rossz mozgásmegjelenítése kapcsán. Kérdésem, hogy ha mindenféle interpoláció nélkül (lg esetében truemotion?) szeretném használni a tv-t és soha életemben nem akarom látni azt a rohadt szappanopera effektet...
akkor a bx és cx között van látható mozgásmegjelenítési különbség?adms.hu | UI Designer
-
Bilux
veterán
Ebben a topicban lehet csak én vagyok megelégedve a tv-vel és minden mai technikai dolgot kihasználva élvezem a netflixes Vajákot 4K Dolby Vision-nel és Dolby Atmos-sal LG SN10yg soundbarral. Illetve Xbox Series X-szel amin a játékok 120HZ-cel lefolynak a képernyőről
Egyébként tökéletesen igazad van.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Strezi
őstag
válasz DarkByte #57570 üzenetére
Szia, lehet szalmaszál, de nekem mintha úgy rémlene hogy nem a 0 Sharpness a default, hanem valmi 15 az alapértéke, ahol nem csinál semmit. Olvass utána, lehet hogy tévedek így emlékezetből(Vincent videó) ...
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
válasz Dealer95 #57568 üzenetére
Nálunk van egy 55FZ800. Is. Azt tudom mondani, tv-zésre, úgy általában filmeket nézni nagyon jó, 2 éve van meg egy 65FZ950-el együtt. Semmi hibájuk. Hangban is jó, bár a 950-el ellentétben nincs hozzá soundbar gyárilag. Minimális tinting és banding van, meg vagyunk elégedve velük, előny még a hdr10+, amit az lg nem tud. Igaz dv-re több a tartalom. Az lg-t akkor válaszd, ha dv nélkül nem tudsz élni (én láttam dv-t is oleden, nem nagyon van különbség hdr10-hez képest, de kinek mi), csillivillibb az oprendszere és a távirányítója. Én ma is a Panát választanám főleg azért mert bevált. LG-knél sok a panelcserélgetés (a tulajok azt mondják azért mert többet adtak el belőlük). Összesítve szerintem a Pana fapadosabb és üzembiztosabb, az LG csillivillibb, de sok volt anno is a panasz és most is. Mondjuk ezek egy része vélt, egy részük valós panasz. Ha gond van, és még van rá gari, szó nélkül cserélnek panelt. Ha viszont már nincs, nézd meg alaposan, minden rendben van e vele. Ez persze igaz a Panára is.
-
arn
félisten
-
F-ECT$
titán
Basszus, ezt miért írtad?! Végre találtam egy panelt, amin nincs halott pixel, tinting és banding, már kezdtem megnyugodni, erre a hozzászólásod után észrevettem, hogy egy minimális fosting van barna 27%-nál 8.5 óra járatás után. Most cseréltethetem ki
Dive ever, work never.
-
wallace 234
őstag
válasz alaves #57575 üzenetére
Azért azt a lcd tvt amit írtál, 1400:1 kontraszt al rendelkezik, az elég gyenge. Azért egy jobb kontraszttal rendelkező, Qled azért más lenne, egy világos helységben. Utóbbi időben oled tükröződés sokat, javult! Philips oledek, elég jól sikerültek, sajnos még nem láttam egy Philips oled tvt, de jókat írtak róluk!
-
DarkByte
addikt
válasz alaves #57574 üzenetére
Hát, ilyen büdzsém erre most nincs. Illetve most hirtelen nem is találtam, hogy ebben amúgy nem-e ugyanúgy WGBR panel van.
Még nem végleges a verdikt. Pár napot várok vele, a 14 napos elállás vége az jövőhét csütörtök. Ha jövőhét elején bejelentem az MM-nek gondolom az bőven időben van. Picit hagyom ülepedni, csak gondoltam leírom a tapasztalatokat. Tényleg van azért a pozitív serpenyőben is, nem ezt mondtam. Illetve ki tudja, még lehet találok valami mitigációs lehetőséget amire eddig nem gondltam.
Tudom hogy nem konvencionális módon próbálok használni valamit, szóval fejben is el kell helyezni ezt. Csak az árához képest meg tökéletest vár az ember, sajnos ilyen ez Pedig OLED-ben a pár évvel ezelőtti árszinthez képest ez lényegében belépő pénz.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Már folyamatosan előkerül negatívumként, hogy az OLED tükröződés és fényerő tekintetében nem jó. Napsütéses, fényes nappaliban: Philips OLED754 vs. LG UH7507 (IPS - középkategóriás LCD). A két kijelzőn kb. azonos mértékben látszik a tükröződés, az LCD-n tompa, de ugyan olyan mértékű. Azonban az OLED képe ~100 nit fényerővel még így is jóval láthatóbb és részletgazdagabb, mint az LCD ~250 nit-en. Elhiszem, hogy felhúzva max közelében a QLED képe ilyen körülmények között jobban látszik, de attól még a képminőség összességében jóval gyengébb marad.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz DarkByte #57570 üzenetére
Sajnálom, hogy nem nagyon válik be neked monitornak. Vajon bármelyik LCD monitor hiányosságai ennél kisebbek lehetnek Mindenki maga tudja, hogy mi zavarja és mi nem...
És ez? [link]Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
tigipuf
senior tag
Az 100%,hogy ez a topik indulhat a ph legszánalmasabb,önsanyargató topikja címért.Meg az 100% tuti,ha egyszer tényleg lesz pénz lóvéra és tudok venni oledet akkor ide be se fogok nézni esetleg egy alapbeállítás erejéig.Nevetséges ,ez egy szado-mazo szakkör(elnézést akinek nem inge ugye ,,) ahol az a lényeg,hogy sok pénzért megvett oledünkben ki tud minél több hibát találni,és addig basz..ni a másikat amíg az is nem talál valami hangyaf.sznyi hibát az ő készülékében.Utána ezt hangyaizényi problémát a halott pixelt,banding, tinting, fingting,fosting dolgot lesni nap mint nap addig a pillanatig míg akkorára nem nől,hogy elviselhetetlenné válik és nem segít csak a panelcsere.
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
alaves
addikt
válasz Mastering22 #57515 üzenetére
Én csak az OLED-et tudom ajánlani, tavalyi modellek közül szokott lenni 320 eFt körül is.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
DarkByte
addikt
Én most elkezdtem azon gondolkodni, hogy lehet visszaküldöm a 48CX-et.
Mielőtt bárki rákérdezne: igen RGB módban van, igen sharpness le van húzva 0-ra.
A WBGR subpixel layout miatt klasszikus ClearType-ot nem lehet vele használni csak Grayscale-t, viszont valahogy keveslem így az élességet, vagy nem tudom. 1440p-s 27"-os IPS-ről váltottam fel, annak élesebb képe volt ClearType-al. Lehetne ClearType nélkül használni, de úgy azért a betűtípusok minősége ilyen vissza a 90-es évekbe. Főleg böngészőbeli fontok nagyon darabosak
A másik (ez csak tegnap tűnt fel nekem), de a telt sárga és zöld képernyő elemek körül látszik egy piros-zöld aura baloldalt és jobboldalt. Pl. itt PH-n a szöveg doboz alatt a Küldés gomb körül, vagy fent a bal és jobb oszlopok tetején a sárga fejléc dobozok oldalán is megfigyelhető. Egyenes oldalú téglalapoknál jobban feltűnik, főleg ami kicsi, pl. szöveg kereső kiemelés ha sárga színű, ott sokkal feltűnőbb, két határoló vonalként jelentkezik. De pl. Discord-ban a sárga emoji-k is furán néznek ki. Vagy mondjuk kódolás közben a sárga szövegek is homályosabbak, és most már tudom hogy ez okozza.
Ezt amúgy az Rtings monitorkénti használat teszt is említette a text clarity-nél, csak úgy tűnik mikor anno olvastam nem igazán fogtam fel mi. Szintén az WBGR layout és a 4:4:4 szín együttese adja. 4:2:2-re lerontva állítólag eltűnik, de akkor meg még életlenebbek lesznek a betűtípusok.Még adok neki pár napot hogy kiderítsem együtt tudok-e ezekkel élni, de azért csípi a szemem. Bajban vagyok hogy ha visszaküldöm mi legyen helyette, mert amúgy túl jók az egyéb adottságai. Csak azért munkához is elég fontos lenne hogy jó legyen. Azt hiszem 14 napig lehet elállni átvételtől ugye? Mert akkor még végül is belefér pár nap együttlét.
MM mennyire kötözködik amúgy visszaküldésnél a csomagolással? Az ilyen ragasztott védő fóliát nem tartottam meg, mert úgy sem bírom visszatenni rá értelmesen ha úgy alakul, a többi csomagoló anyaga mind megvan.
[ Szerkesztve ]
-
tomi3
újonc
Helló Oled Pápák :R Úgynéz ki csatlakozom egy Sony Kd-55ag9 modellel egy Qled Qe55q70r váltva :DD Online csíptem el MM ben 472e ft áron, szerintetek jó vétel volt, van valakinek tapasztalata ezzel a sonyval kapcsolatban, mire figyeljek az átvétel, és használat közben? Nagyrészben focit néznék rajta, néha egy két film digi kábelen, youtube, netflix. Remélem nem nyúltam mellé :F Sorry hogy megint felteszem ezt a hozzászólásomat, csak sajnos senki nem szólt hozzá, talán most több sikerrel járok
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
LG C8 vagy Pana FZ800 a jobb választás, amennyiben egy árban vannak? (65")
Melyiknek mi az előnye/hátránya?
(LG-nél a DTS támogatás és Dolby Vision ami pluszt jelent, ha jól néztem eddig.)
Köszönöm! -
japunk
aktív tag
Na, újabb helyzetjelentés. Sikerült babrálnom órákig a beállításokkal.
A sima TV adásokhoz ha jól láttam a rtings oldalán az Expert módot ajánlják bár én a Normált sokkal jobbnak látom, nekem az Expert túl meleg színeket ad, plusz Normál üzemmódban sokkal simább a mozgás, olyan mint amikor egy játéknál először látod meg a különbséget a 30 és 60 fps között, szóval hagytam azon. Hanggal még mindig nem vagyok kibékülve, lehet babrálnom kéne az equalizerrel és pár beállítással és megoldódna a problémám, most váltogatom éppen amelyik jó azon hagyom, csak furcsa hogy a Q70R sokkal gazdagabb hangot adott dobozból kivéve. Soundbart sajna nem tudom hová tudnék tenni mert egy állványon van és nem emeli elég magasra a talpa hogy beférjen alá egy falra pedig nem szeretném tenni. Röviden ennyi, amúgy nagyon jó a TV.The owls are not what they seem.
-
daneel_hu
addikt
Lassan már egy belépő szintű ipari hulladék LCD is jobb mint a CX.
Valaki meg tudná nézni nekem, hogy Pana oledre vagy Sony oledre van ATP Tennis TV app?
(csak kíváncsiság) -
wallace 234
őstag
válasz japunk #57557 üzenetére
Ami miatt, másképp látod mert a Q70R fényerőbe többet, tud ill elég jól sikerült tv. CX se rossz darab, ha jól be állítod! Jól szóljon ahhoz egy kis hangfal, szett kéne, soundbar az egy külön világ! Abból ami ér is valamit nem olcsó! De mire van igény, ki mit szeret, ill helység mekkora. Írták a Bose soundbart, hát igen az tényleg jól szól de ára is van.
-
senior tag
Nézd meg azt is,hogy a hangzást állványra rakva vagy talpra szerelve írja e. Nekem falon van a tv,de a talpra optimalizált hanggal sokkal jobb. Én is állítgattam napokig,de végül az "eredeti" hangzás bizonyult az aranyközépútnak. Xbox-nál pedig a játékot használom.
Soundbart mindenképp elbírna, keresik is hozzá, de nem tudom 150körül mi lenne a legjobb deal. -
salapp
addikt
válasz japunk #57557 üzenetére
Számomra megdöbbentő, amit írsz. A GZ950 olyan képet, ad, ami álleejtős, jó forrásból.
És legutóbb az általam legjobb FHD VA-paneles lcd-nek tartott W809C elé fél év után beülve, dobtam egy hátast, hogy a tévéző GT60 plazma is mennyivel csodásabb képet ad sötétben.
Egy CX a Q70R, de még a Q80R után is piszok jobb kell, hogy legyen kicsit is sötétebb nézési környezetben.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
japunk
aktív tag
No, nekem is megérkezett a CX. Minden nagyon szép de azért nem akkora hatalmas ugrás a Q70R után. Viszont a mozgásmegjelenítése az nagyon jó. Segítséget kérnék a hang beállításához mert a rendszeren nem igazán sikerült még kiigazodnom, nagyon sok beállítást meg sem találok pedig néztem a rtings beállításait is . Szóval: tud-e valaki segíteni egy overall-best-sound beállításban? Dobozból kivéve elég "dobozhangja" volt, most valamit már babráltam rajta, egy fokkal jobb.
The owls are not what they seem.
-
jófejsrác
senior tag
válasz petoth #57496 üzenetére
Szia
nekem BX -van, egyszerűen sajnáltam a plusz költséget a CX-re. Teszteket néztem róla, sima full HD LED tv-t váltott. Ahhoz képest óriási az ugrás képminőségben. Netflix/PS4-Ps5 megy rajta. Nekem szuper az élmény.
Az valóban igaz, hogy ha szereted a mozgásmegjelenítést "folyamatosan" használni = szappanopera hatás akkor a BX nem a legjobb. A sony tv-m is jobban csinálta ezt pedig az egy 2015ös modell. Viszont Van ilyen Cinema mode / filmmaker megjelenítés ami szintén folyamatos mozgást használ, de nem annyira "tökürsimát". Ennél a beállításnál már nincs probléma.
Ha nem szeretnél plusz költséget, szerintem nem nyúlsz a tv mellé.
-
salapp
addikt
Egy komoly tévé sohasem ért annyit, amennyibe került. Már a 2000-es években is 400ezer volt egy 36-os, sík képcsöves 16:9-es Pana vagy Sony tévé. (LG akkor még Lucky Goldstarként alsóbb kategóriában gyártotta ipari hulladékait). Ez egy ilyen műfaj. Mondjuk, az szomorú, hogy a bátyám huszonöt éves Sony Trinitron tévéje a mai napig üzemképes, egy ilyen mai drágaszág meg öt éven belül megy a levesbe, jó eséllyel.
Szerintem is állj el, ne görcsölj rajta.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
patyi1989
tag
De nem kell foglalkozni a cserével, én is megrendeltem, ha szar, visszaküldöm és marad a régi TV, biztos nem cserélgettetem, nincs kedvem ilyennel foglalkozni. A gyerekeket meg tudom érteni, meg a harmadikat is, mert még mindig fáj, hogy ennyit elutaltam. Ha jól tudom tvhez ők küldenek futárt visszküldés esetén, de ez nem 100%
LG OLED CX 55 | PlayStation 5 | Samsung S20
-
crm
csendes tag
Egyrészt, nem akarok foglalkozni cserével/javítással, ha hibásat fogok ki, másrészt van két kisfiam, akiktől nem lenne biztonságban, harmadrészt hiába engedhetem meg simán magamnak, azért sokallok ennyit egy tv-ért. Az akkor miért vetted meg kérdés teljesen jogosan merülhet fel...
-
salapp
addikt
válasz SPQR301 #57541 üzenetére
Van egy olyan önálló cég, hogy LG Display. Tőle vásárolják a panelt a gyártók. Mint, ahogyan Ford motort tesznek egy Volvo-ba. Na, eköré építik a többit. Hogy ez megér-e több százezer pluszt? Nem. De amikor mondjuk 399-ért volt Sony AG8, most meg talán 450-ért van A8, akkor azért már érdemes gondolkodóba esni a választás előtt, és nem annyival elintézni, hogy mindegy, mert "mind ugyanazzal a panellel készül". Ez önámítás. Mint ahogy az is, hogy kétszer olyan jó képe lenne egy Panának, mint egy LG-nek. És itt még az egyéni ízlés a leginkább meghatározó. Mint pl. ahogyan én rühellem a koreaiak által képviselt "jó kép" szemléletet.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
crm
csendes tag
Érdekel valakit egy MM-os 354 ezres 55CX3LA? Ma hozta ki a futár, de mégsincs rá szükségem, ki sem bontottam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz jugeen #57543 üzenetére
Miből gondolod? Én ennyire nem vagyok derűlátó előre.
Ahhoz a Sony-nak valami óriásit kell domborítania.Ezt egyszer már leírtam, hogy sztrádán lévő sok teszten a képminőségre csak ámuldoztak, de még itt a PH teszt szerint is.
"A trükk az, hogy, hogy a Panasonic mérnökei a panelt házon belül megbuherálták...
A kép pedig egész egyszerűen lélegzetelállító! A színgazdagság óriási, a színpontosság remek, a mozgásmegjelenítés szintúgy."
De azt is írtam, hogy engem az írott szöveg és a videók, pl a Vincent csávó videója is csak egy teszt, hiába azt írják, hogy a legjobb, meg ezt mondta Vincent is. A saját szememmel akarom látni és most nem csalódtam. -
veterán
Egy ideje csak olvasgatom a fórumot és az biztos, hogy nekem az jött le, hogy van manid, de ha költesz egy tv-re, arról kegyetlenül elmondod a véleményed. Ez tetszik. Nincs ezzel semmi baj. Ha LG-ről mondtad volna, hogy jobb, mint a többi, azzal sem lenne baj. Legfeljebb a többiek (lg-sek) nem estek volna neked.
Eleinte kicsit arrogánsnak és cinikusnak néztél ki, de az őszinteség beszél belőled. Ezen a fórumon csak az a baj, ha az LG-t valaki gyengébbnek mondja bármiben, az szentségtörés. Mert az oled maga az LG. Szerintem meg a Pana tökéletesítette a panelt, ezért jobb a képminőség, amit most te, az őszinte megmondóember be is bizonyított.
Kíváncsian várom a 83-as Sony-s megnyílvánulásaidat... -
SPQR301
tag
Sziasztok, eddig nagyon elégedett voltam az LG OLED-ekkel, az első annyira bevállt (65C9), hogy el se gondolkodtam, hogy másmilyet vegyek, és vettem még kettőt. De most, hogy a CX-el kicsit befürödtem, úgy gondoltam kicsit ideje tágítani a horizontot.
Úgy tudom minden gyártó az LG paneljeit használja, csak kicsit feltupírozva, ez igaz? Ha igen, van jobb modell mint a CX-ek, 65 col max 800 ezer forintig? (Pl. fényerőben lenne még hova fejlődni.)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Archttila #57539 üzenetére
Ez is mi?
[link] Ez! (harmadik bekezdés) És itt egy "mezei" AG8-ról van még szó! Erről írtam még tavaly, de akkor nyilván még nem olvastad az OLED topikot, CX/GX-ed sem volt, mert akkor dobták ki piacra. Csak kellene tájékozódni, és mivel is sértettelek meg? Omg, hogy degradáltam itt több ember LG logóval ellátott tévéjét, amit én is használok? De még mindig a CX-ről van szó, nem az előtte lévőkről, mert azokat nem ismerem.
---------
#57534Pro Koryak
Pontosan erről írtam eddig is és ki is emeltem, hogy nem gagyi FHD tévé adásokról van szó.
4k HDR/DOLBY VISION tartalomról![ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Ugye panelcserekor a beállítások nem vesznek el, de az új a panel mégis más, aztán idővel, kb beáll egy szintre és én nagyon jól tudom, hogy bekalibrálva milyen volt a kép, szóval azért eléggé a közelébe állítottam
Nem az a baj, hogy sértegetsz meg ilyen butaságokat írsz, hanem az, hogy nem fogadod el a kritikát.
Szóval te szemre (majdnem) képes vagy arra amire egy colori/spektrofoto meter? Mert ezzel azt állítod...De a többinél, kb sehol nincs az LG, a fények, a színek és kb úgy néz ki mellette, mintha nem is 4K lenne a tartalom. De ezt anno a Sony-nál is írtam, hogy már észrevettem, hogy egymás mellett ugyanannál a tartalomnál az LG felbontása valamiért nem az igazi.
Ez is mi?
Na jó, részeméről unsubscribe!
Sziasztok
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
SPQR301
tag
válasz -=Jam=- #57536 üzenetére
Igen, ez is egy opció volt, de semmi kedvem nincs egy vadiúj terméket rögtön javítva használni. Ez már a 3. LG OLED lett volna a házba, a másik kettővel semmi baj nem volt. (Azok C9-ek). Ha 1-2 éves korában jön elő még elmegy, de 15 perc után nem. Inkább kifizetem az extra 55 ezer forintot, csak legyen új, és ne kelljen a garanciáztatással szenvedni. Ez nem az az árkategória, ahol ez belefér.
[ Szerkesztve ]
-
-=Jam=-
őstag
válasz SPQR301 #57535 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem etikus, ezt is jelezhetted volna az LG-nek, egy telefonba került volna, és házhoz mentek volna kicserélni a panelt. Így most várhatsz, hogy valahol megint akciós legyen, vagy fizetsz +50e-et érte, amivel lehet épp megint nem lesz szerencséd.
Nekem pont ma hozzák amúgy, kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
SPQR301
tag
Egy kis update a MM-tól rendelt OLED55CX-em kapcsán, ha valakit érdekel. Kipróbálás után 15 perccel rögtön feltűnt, hogy vertikálisan a TV közepén, teljes terjedelemben van egy csík, ami más színű. Elég komoly hiba, így a legelején. Ahogy a neten utánanéztem nem ritka, és csak panelcsere segít.
Mivel 14 napon belül voltam, ezért elálltam a vásárlástól. Sajnos nem tudták cserélni, de azt mondták ingyen küldenek futárt aki visszaviszi, és a pénzt visszautalják. Nem problémáztak. Kicsit sajnálom, 55 ezerrel volt olcsóbb, mint a normál ára, de nem volt kedvem garanciális javítással szenvedni.
Szerintetek mennyire etikus egy ennyire változó minőségű termék esetén visszaélni az elállási joggal? Arra gondoltam legközelebb 2-3-t rendelek, az egyik csak jó lesz, a többit meg visszaküldöm. :/
-
Pro Koryak
addikt
Ahogy Eagle írja, hdr-ben lehet szemmel látható difi, ugyanis a HZ2000 már 50%-tól 30-50%-al magasabb fényerőt tud.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz BusinessGuy #57531 üzenetére
Írtál sok karakter, amiből újfent látszik, hogy maximum képeken láttál hz2000-et, és ez a gyerekes, sőt ez a topik inkább egy dedóra kezd hasonlítani, főleg az ilyen hozzászólások miatt, mert egyértelmű, ahogy felhozod az árcédulát újra, hogy csak irigység íratja veled ezt a sok "kiszabott" ostobaságot. Pedig hamarosan elsőként fogom bedobni a 83-as sony-ról az új képet és ha az még a panasonic-on is túltesz (amit egyelőre kétlek), akkor mit csinálsz?
De akkor is, mivel nekem mind a kettő tévé egy házon belül van, a hz2000 4k hdr, dolby vision tartalomban, egyszerűen a cx a közelében nincs, szinte minden megváltozik, a fények, a színek és amiről írtam, kb olyannak tűnik mellette a cx, mintha nem is 4k lenne a felbontás csak fhd. Lehet, hogy, pl az E, vagy a C9-est teljesen frankók, mert azokat összerakták még rendesen, azokat nem ismerem, de a cx a hz2000 közelébe nincs. És erről továbbra is ez a véleményem, mivel 60 napos visszaküldésre vettem a tévét, ha nem így lenne, már visszaküldtem volna, csak éppen nekem volt lehetőségem előtte tesztelni, nemcsak pofázok a nagyvilágba, mint pl te.
Többet erről a témáról/témára biztos nem válaszolok, amit írtam azt fenntartom, különben menne a francba vissza a tévé és vennék egy 77-est, mert eleve azt akartam. De a hz2000 zseniális (4, hdr, főleg a kalibrált dolby vision) képminősége miatt ezt nem fogom megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A tesztekben eleg objektiv modszerekkel szoktak merni. De pl a youtubeon sok olyan video van, hogy atlagos helyzetben az oled es az lcd kozott sincs akkora elteres, mint sokan varnak. Ketlem, hogy hude hatalmas kulonbseg lenne ket hasonlo panelu tv kozott, foleg ha mindegyik kalibralva van hasonlo ertekekre.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
BusinessGuy
őstag
A porrá verés gyalázás amit hajtogatsz nagyjából ezt takarja. Tudtam hogy ez lesz "dehogy volt". Rád is hagyom, röhejes vagy, ha valaki tapasztalatból az ellenkezőjét állítja az írásodnak az rögtön "köze sem volt hozzá". Meghagyom neked ezt a gyermeteg játékot.
Amit írsz az nem igaz szimplán az agymenésed szó sincs itt arról hogy ez LG szent topik szimplán nevetségesen túlmisztifikálod a c és hz2000 közti képminőségkülönbséget, sót most te tolod a gyerekes" jobb mint az LG" sallangot szinte kommentenként, ennyi a történet. Senki sem mondta hogy a hz2000 képminősége nem jobb, a jelenlegi über, de bizony ha csak a képminőséget nézzük messze nem akkora az előny hogy közel 2x árcimke fityegjen rajta és igen egy 8-as és 9-es qled között is nagyobb ilyen téren a difi de ha úgy tetszik egy B és C oled között is.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Az a szerencse, hogy a kedves fórumtársak tudnak még tájékozódni az interneten és nem csak a Te túlzó véleményedet olvassák...
Ha nyitnak a boltok megnézem még egyszer élőben ezt a HZ2000-t, hátha csak eddig nem vettem észre, hogy mennyivel jobb...
(nekem is van szemem, évek óta hobbim a jó TV, most már nagyon kíváncsi leszek)[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azt írom, ami az igaz és ezt még jó sokszor fogjátok olvasni, mint írtam, én nem nyalok be egy terméknek sem. Ha a sony új tévéje eléri, esetleg még túl is szárnyalja a pana-t, akkor mi lesz?
Semmi, mert leírom, de azt is, ha nagyot csalódók benne.
Tényleg ennyire nem jött még le, hogy engem nem érdekel egy termék sem, csak az, amit tud nyújtani, különben ekézni fogom... (költői volt) -
ateszm
senior tag
Szerintem semmi értelme a fingreszelésnek. Megveszi az ember a kiszemelt tv-t,ha van esze előtte kérdez és sokat olvasgat (én is így tettem,és lett gz1500.) Bejáratás után a számára kellemesre beállítja,nem úgy ahogy a havernak tetszik vagy ahogy a tesztekben állítják. Persze ebben is lehet tanácsot kérni,de szerintem ez is szubjektív kinek mi jön be. Ezután örömmel használja legyen az CX, A8, vagy HZ1500 stb,és nem nézeget semmilyen irányba,hogy mi lett volna ha amazt választom.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Il Dottore #57513 üzenetére
A legjobb képminőségű oled jelenleg a piacon.
De ezt itt egy LG a szent topik, tehát ilyet írni itt szentségtörés, mert aztán kész káosz lesz! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz BusinessGuy #57522 üzenetére
Dehogy volt. Látszik az írásodból!
De tegyük fel igen, milyen körülmények közt tesztelted, mivel, meddig, milyen beállításokkal és milyen tv volt mellette?LG C széria meg cirka egy ips-es tv szintje hozzá képest
Ezt a f....got csak te mondod és ebből is látszik, hogy max képen láttál eddig Hz2000-et, mert nem ez lett írva.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz gyerecske #57483 üzenetére
Volt szerencsém, jobb a hz2000 de képminőség tekintetében abszolút semmi egetrengető, pláne nem akkora mint ahogy itt be van állítva. Itt lassan ott tartunk hogy a HZ2000 AZ OLED, egy LG C széria meg cirka egy ips-es tv szintje hozzá képest. Nevetséges bullshitgyártás megy pláne ha mindkét tv lekalibrálva kerül egymás mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ha hálóba szánod , akkor egy hz1500-as is jó lesz és még az asszonynak a maradék 120eFt-ból tudsz venni valami ajándékot ( egy raklap Raffaellot vagy egy kisebb LCD tévét a konyhába ) kiengesztelésül .
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Il Dottore
tag
válasz kapasz #57517 üzenetére
Megleptél.
Akkor mit szóljon mindehhez a nappaliban futó TX-P60ZT60, aminek természetesen bérelt helye van ;)
De a 4k továbbra is kérdés, még ha csak ilyen kis léptékben is (háló), ebben várom szíves tanácsaitokat.HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
törölt tag
válasz CptAdamica #57512 üzenetére
Fordított irányúról tudok, de olyat nem sajnos, hogy tévés távirányítóval lehessen vezérelni a PC-t. A HDMI CEC lenne a legkézenfekvőbb alternatíva (ilyenre találták ki), csak a PC-k nem támogatják.
Ez az egyik ok, ami miatt én határozatlan időre lemondtam arról, hogy PC-t is kössek a tévére.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia. Ma és az elmúlt hetekben többször volt téma ez a szuper készülék. Több összefoglalót is találsz a tulajtól. EAGLE üzeneteit keressed. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
kapasz
tag
A vt60-ról szerintem nem lesz akkora ugrás minőségben, de majd érdekelne a tapasztalatod. A mozgásmegjelenítést már 7 éve úgy tudták ezek a plazmák mint amit a jobb OLED-ek is csak az utóbbi 1-2 évben.
[ Szerkesztve ]
-
SPQR301
tag
Sziasztok, végre ki tudtam próbálni a 354 ezer forintos LG CX-emet, és az első fél óra után egy ehhez hasonló vertikális csík jelent meg rajta: (csak piros, és a kép közepén van, 2 percenként fél percig ott van kb)
[link]Mennyire macerás az LG-nél a garanciális ügyintézés, cserélik, vagy hosszadalmasan javítják? Még 14 napon belül vagyok, ezért az elálláson is gondolkodom, de akkor újra meg kell vennem, és nem tudom, hogy lesz-e még egyszer ilyen olcsó a tv.
-
Mastering22
csendes tag
Sziasztok 320 ezerig milyen QLed et ajanlotok? Vagy Oled ?
-
hulkobb
tag
válasz Wellin9 #57511 üzenetére
Csak Fifát és codom nyomom pont semmi mást Kb 1000 órám szokott lenni összesen egy évben a PS-ben, tvét szinte sosem nézek. Énis ettől félek, hogy Fifánál több statikus elem, mint például az eredményjelző és az nagyobb valőszínűséggel égne be Lehet mégsem olyan jó választás az oled?
-
Il Dottore
tag
Szevasztok,
HZ2000-es sorozatú Panasonic-al kapcsolatban van itt kollégáknak tapasztalata?
A topicot javarészt az LG teszi ki, minden más a futottak még kategóriának tetszik ezek alapján :D
Egy 55-ös verziót néztem ki hálóba a jelenlegi vt60as plazma alternatívájaként, hogy 4k-s tartalom+némi sportcsatorna is fakítson lefekvés előtt ;) Feleségem sokallotta a holnap megjelenő új Samsung qled vonalat (QE55QN95AATXXH) 800k-ért, így ez optimális lehet, mivel sikerül vele 50k-t lefaragni re. kecske és káposzta
Egy Minix UH9 lenne rákötve.Köszönöm a visszajelzést és a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
Wellin9
tag
válasz hulkobb #57500 üzenetére
Minden attól függ, hogy mennyit és mit játszol, függetlenül, hogy éppen milyen Oleded van. Elég minimális az esély rá, ha változatosan használod, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha te naponta 5-10 órákat játszol az aktuális Fifa-al, akkor van esély rá, hogy x év múlva befog égni a HUD valamelyik része. Ami szokott félre értés lenni, a beégéssel kapcsolatban, hogy ezek összeadódnak, teljesen mindegy, hogy te 1 nap alatt 7 órát játszol vagy 1 héten mindennap 1 órát.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz jugeen #57494 üzenetére
Nem nincsen, egyszerűen látszott/látszik, hogy nincs.
Ugye panelcserekor a beállítások nem vesznek el, de az új a panel mégis más, aztán idővel, kb beáll egy szintre és én nagyon jól tudom, hogy bekalibrálva milyen volt a kép, szóval azért eléggé a közelébe állítottam. De tökmindegy, leírom utoljára, az LG (CX) képminősége egy HZ2000-től sehol nincs, ami 4K, de főleg Dolby vision, vagy HDR-ben. FHD-ben mindegyik ugyanolyan - tv adásról beszélek- hasonló szint...De a többinél, kb sehol nincs az LG, a fények, a színek és kb úgy néz ki mellette, mintha nem is 4K lenne a tartalom. De ezt anno a Sony-nál is írtam, hogy már észrevettem, hogy egymás mellett ugyanannál a tartalomnál az LG felbontása valamiért nem az igazi.
Mindegy, már tényleg nem írok erről többet, nézzétek meg élőben. -
törölt tag
válasz CptAdamica #57498 üzenetére
Megoldható, de ehhez CEC adapter kell, pl. ilyesmi.
Én infravevő (FLIRC-SE) és univerzális távirányító (Harmony Elite) összeállítást használtam, de körülményesnek találtam, elsősorban a Harmony borzasztó szoftvere miatt. Meg is
szabadultamváltam tőle, amíg a Logitech nem állítja le a szolgáltatást. Csak megérzés, de szerintem érik a bejelentés. -
petoth
csendes tag
válasz Jorgi Kormi #57499 üzenetére
Valahol titkon ebben bízom én is. Talán egy hete volt, hogy az MM-ben az 55BX és 55CX ára egybecsúszott, azaz az 55CX is 350e-360e Ft körül volt. Azóta visszement megin 400 fölé az 55 CX.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy 65BX is visszmegy 550-re, majd el is fogy mind a BX, mind a CX. -
senior tag
Sziasztok. Pici off,de soundbar csoportban egyelőre nem kaptam választ.
CX-hez szeretnék valami belépő szintű Dolby Atmos-t tudó soundbart 200k alatt. Tudtok esetleg valami jó cuccot ajánlani? Márkahűen elsősorban LG-ket néztem,de elég vegyesen írnak a most kapható 8as szériáról.
Köszönöm előre is!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz PATTA86 #57493 üzenetére
Esetleg csinálj fotókat a tévédről a linkelt videók lejátszása közben és rakd fel ide a topicba és megnézzük többen is .
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest