Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
-
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget, köv héten akkor valszín megejtem a beruházást
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Celtis
veterán
válasz johnny23 #30077 üzenetére
Nem fog javulni a tinting. Én is ezért vittem vissza az LG OLED-et. Szerintem egy ilyen kategóriájú TV-nek nem szabad normál képtartalomnál észrevehető mértékben elszínződnie.
Ha nem zavar, akkor használd boldogan. Sajnos én nem tudtam együtt élni vele. Az még hagyján, hogy pl reklámoknál meg havas tájképeken pirosodott a kép két széle, de focinál a sárguló fű illúzióromboló.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Tyler Durden #30089 üzenetére
Vedd amelyik jobban tetszik és árban is megfelelő. Nem lőhetsz mellé...
-
MrBazsi
senior tag
válasz Tyler Durden #30084 üzenetére
Tavaly black fridaykor együtt vettünk haverral egy hét különbséggel, én b8at ő c8at. elég sokat nézzük egymás tv-jét ennyi idő után nyugodtan kijelenthetem hogy nincs előnye a c8nak képminőségben. mindkettő ugyanolyan jó.
Gigi01: Nem egy stílus, de a Westworld sem piskóta Oleden![ Szerkesztve ]
-
addikt
B8-C8 dilemmában vagyok amiatt kérdeztem. B8 még több helyről beszerezhető, C8-t jelenleg csak az alzánál láttam, velük meg más topikban már írták, hogy volt probléma. Tehát ha B8 mellett rakom le a voksomat se lövök mellé? Külső media playerrel való filmezésre illetve ps4re használnánk az esetek 95%-ban, a maradék 5% a tvműsor.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
dh66e
veterán
Semennyire.
-
veterán
válasz johnny23 #30083 üzenetére
Nincs olyan panel fajta, aminek nincs valami alap nyűgje. Talán a plazma volt a legjobb, de ott is volt a beégés réme. Ami aztán idővel kiderült, nem olyan vészes.
Ennek banding, tinting, beégés hármas a nyűgje. Én személy szerint átlag használatnál (beleértve a focimeccseket is), se 55FZ800-on, sem 65FZ950-en nem tapasztalok semmi különöset. Max ábrákat nézegetve jönnének elő. De nem nézegetek ábrákat.
Véleményem szerint egyébként bőven kompenzálja a képminőség az átlag felhasználót az esetleges képanomáliákkal (amik, hangsúlyozom átlag felhasználásnál nem nagyon látszódhatnak) szemben. Kicsit oda kell figyelni még a statikus tartalmakra, ha sok évig szeretnéd hibamentesen használni a tv-det. -
krx21
nagyúr
Kezet fogok vele, ha igen....
-
addikt
B8 ill C8 közötti proci differencia mennyire szembetűnő a való életben? Átlag user észlel változást filmnél vagy játéknál?
-
Pro Koryak
addikt
válasz janos666 #30081 üzenetére
Miért nekem, nem tudom, de biztos.
Trancsformerhez:
dlp projin eléggé előjönnek a képi = szemcsés hibák.
Igen, vannak jelenetek, amik valóban azok, de nagyon sok cgi rész viszont igencsak jól néz ki.
Jó, nem pont az első 2 részről beszélek. Már azt a nyomi, sikítozó Leböffögöt sem bírom. -
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #30055 üzenetére
Ha egyformán zavar az interpolációs hiba és az alacsony natív fps is, akkor az szerintem jó.
Vannak olyan agykárosodásnak/zavarnak tekintett állapotok, mikor valaki valóságot (szabad szemmel, ami közvetlenül előtte zajlik) is képkockákra lebontva látja (ha nem is mindig, de időnként). Erre azt mondják az orvosok, hogy alapvetően minden rendben van a látással, csak a kognitív rendszere nem tudja felismerni a mozgást és kipótolni folyamatossá (ha jól emlékszem, régen a rendszeres nagy dózisú LSD fogyasztók közt fordult ez elő pár embernél, mint egyfajta flash-back jelenség, tehát hosszabb józan állapot után is előjött néha kis időre, nem csak a szer hatása alatt, de csak szórványosan rövid idkre).
Ugyanakkor szerintem aki az interpolációs hibákat nem látja, az bár nem betegség, de kogonitív gyengeség, mert vagy egyszerűen nem vagy elég gyors és analikus elme, hogy ezeket észleld és azonnal egyértelműen természetellenes anomáliáknak azonosíts, avagy a látott mozgókép egzakt hibájának tekintsd, vagy esetleg (legtöbben szerintem ebbe a kategóriába esnek) egyszerűen csak szubjektíven döntenek úgy, hogy ők inkább ezeket a hibákat tolerálják könnyebben az idő nagyobb részében, mint az alacsony fps egzak módon ismert hiányosságát (hogy sokszor egyszerűen nem elég ennyi az eredeti valódi mozgás hihető visszadására).
Érdekes, hogy említettétek a Transformers-t. mint tiszta éles kép, mert én pont azt szoktam volt felhozni példának rá (bár ez még az első pár rész, az újakat még nem láttam), hogy irgalmatlanan mennyiségű és típusú zaj van a legtöbb jeleneten. Az élő szerelős jeleneteken is van sok színes, nagy blokkos zaj (még ez is szándékos effektnek tűnik nekem, még akkor is, ha az eredeti filmtkercses grain-t cserélték le erre digitális szűrővel), de a rengeteg és messze nem hibátlan CGI-t is általában lágyabb, finm szemcsés zajjal (perlin noise szerűséggel) fedik el, illetve ezzel próbálják jobban összemosni az elé szereplős és számítógéppel animált jeleneket. Csak nézzétek meg azt a részt, ahogy a szőke robotlány ül az autóban a főszereplő gyerekkel. Mutogatják a szép lábát, de én ott csak egy rakás nagy blokkos színes zajt látok, mint ha színes papírmasé lenne.
Személy szerint pedig sohasem fog elfogadni, hogy a rendezők miért a múlt technológiáinak jellegzetes hibáit vélik etalonnak, hogy ragaszkodni kell hozzájuk és visszahozni kár digitálisan emulálva akkor is, ha van már sokka jobb technológia.
Nekem mostanában a Marvel filmek az etalonok. Számomra halál unalmasak már rég mind (az Avengers Endgmae-et három részletben tudtam csak végigülni három nap alatt), de HDR-ben is gyönyörűek. Nem a régi kort emulálják digitálisan, nem is realisztikus a látvány, de egy nagyon jó középutat céloznak a részletgazdag, mégis egyértelműen szándékosan lágy, álomszerű, de nem (akár digitálisan, akár analóg módon) megerőszakolt képi világ közt, ami szerintem nagyon jó illik a szuperhősfilm hangulathoz.
Szóval lehet ezt okosan is, nem csak makacsul és görcsösen, ragaszkodva valamihez.
De még a Netflix saját gyártású sorozatai is nagyon jók szoktak lenni (akár csak egy Sex Educadion, amiből tegnap néztem egy részt unalmamban), azoknál általában nincs ráerőltetve semmi művészi látványvilág magára a kékockákra, ezért éles, tiszta, de nem is olyan szintetikus hatású, mint egy kvázi tökéletes full CGI render lenne. Látod a szereplők valódi bőrét, színnel és textúrával együtt, nem csak mindenféle analóg hibákon vagy digitális maszatoláson keresztül.
Valahol megértem azt is, aki szereti a 24fps hangulatát, de szerintem minimum, hogy meg kéne engedni a készítőknek, hogy elmenjenek akár 120fps-ig is, ha akarnak. Pont ugyan úgy, ahogy meg van nekik engedve a digitális film grain effekt, stb. Szerintem képmutató, aki azt másképp gondolja, főleg ha olyan nemesnek hitt erényekkel érvel, mint hogy mi a mozi hagyománya és hasonlók.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
krx21
nagyúr
válasz Pro Koryak #30079 üzenetére
Igen, nem véletlenül mondtam, hogy középről nézze. Oldalról szerintem minden panelnek vagy egy kicsi elszíneződése...
-
Pro Koryak
addikt
válasz johnny23 #30077 üzenetére
Ha középről nézed, akkor is látható???
Nálam is ez a típus van és csak akkor látszik, ha legalább 30-40°-al oldalról nézem.
Így feltűnt nekem is, de beültem középre és onnan semmi tinting, még fehérnél sem.Van egy 2-3hete megjelent frissítés, "rothfb" szerint jobb lett tőle pár dolog, ha még nem, esetleg próbáld meg.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz alaves #30070 üzenetére
A filmek azért 24fps-esek, mert a valóság illúzióját így tartják fent a legjobban. A Hobbitban is, amikor 48 fps-sel néztem a moziban sokkal jobban látszódtak a díszlet / CGI határok, dublőrök és a jelenetekben a kisebb hibák, ami miatt kevésbé hittem el, ami a vásznon történik. Nagyon nehéz mindenre figyelni a forgatáson és így is észrevesszük a nagyobb CGI hibákat 24 fps-sel is, szóval maradni fogunk a 24 fps-nél, mert sok film komikumba fordulna át 48 vagy 60 fps-be, annyi hibát és trükköt tartalmaz, ami a 24 fps jól elmos.
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
válasz Pro Koryak #29000 üzenetére
nekem a boltban azt mondták, mikor megvettem a "c" szériát, hogy belülről ugyanaz, mint az "e", csak az utóbbinak szebb a design-ja külsőleg
-
alaves
addikt
A célom a valósághoz minél inkább közelítő megjelenítés lenne, ezért van OLED TV-m is, tehát a trumotion sima lenne a jó beállítás, ha nem lenne ilyen sok és durva interpolációs hiba (ezért DJ:3, DB:10). Mindenféle tartalmat úgy szeretnék látni, ahogyan az a helyszínen történik (sport: lelátóról, film: mintha ott lennék és nem 24 fps-osan). Akkor az élet folyamatosan "szappanoz"...?
A régi gamer mondás szerint: Sz.r az élet, de k...a jó a grafikája![ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
Ej srácok, nem értem ezt a mozgásmegjelenítés dolgot. Én maxra állítottam és semmilyen akadást nem tapasztalok, így jó. Pedig én minden kis hülyeséget észreveszek. Mások nézik mellettem, semmit sem látnak, én akkor is észreveszek dolgokat és zavarnak. De most semmi, szó szerint.
Vagy a Pana ennyire jó, vagy nekem nagy a tűrőképességem. Inkább az előbbi lehet...
Az a videó, ami be lett nem rég linkkelve, az szörnyű volt, úgy semmit sem néznék egy percig sem. Ott komoly problémák vannak a lejátszásnál. -
cudarz
tag
válasz Pro Koryak #30055 üzenetére
Nem jó vagy rossz, hanem más.
-
PuMbA
titán
válasz Pro Koryak #30065 üzenetére
Ez így van, viszont ugye két dolog játszik bele. Vagy a rendező tényleg úgy dönt művészetileg, hogy legyen grain a filmbe / ne legyen annyira tökéletes a hangzás a zenében stb, pedig meg lenne rá a pénz, hogy jobbat csináljon vagy pedig a pénz miatt vissza kell fognia a technikai dolgokat, ami egyértelmű döntés, hiszen inkább legyen kicsit zajos vagy kicsivel homályosabb a film, mert nem bérelnek ki egy 20,000 dolláros objektívet, minthogy a mű sérüljön.
Egyébként amit linkeltem, második képet, illetve a film nagy részén nem használtak direkt mesterséges megvilágítást, mint a Hollywoodi filmekben, hogy hihetetlen módon mindenféle helyen tök jó fényviszonyok vannak és ezért lett ennyire zajos a kép. Kevés filmnél vállalják ezt be, viszont így tényleg egyedi és olyan hangulata van, hogy jobban elhiszed, hogy majdnem egy full sötét helyen ülnek.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Nem erről beszéltem.
"a végletekig kisimított, tökéletes digitális képek"
Ezek már régóta messze nem a valóságot adják vissza!!!Ha a kedvenc zenéid/albumaid audiophile minőségben jelennének meg, az valószínű tetszene.
Lehet, viszont egy jobb dlp-n is jól mutat, hogy nincs grain és egy jármű/épület körvonalát tökéletesen élesnek látod, ahogyan pl. kint az utcán is!
-
PuMbA
titán
válasz Pro Koryak #30057 üzenetére
Az a baj, hogy mivel az ember nagyon távol van a tökéletestől, ezért kevésbé érinti meg minden olyan dolog, ami a tökéletes vagy ahhoz közeli.
A modell fotózásban például többet álltak most vissza analógra, egy kis hullám indult el, mert a végletekig kisimított, tökéletes digitális képek miatt távolibbnak tűnnek az embereknek ezek a dolgok és nem hatnak úgy rájuk, mint amennyire akarnák a marketingesek.
Hallgasd meg például az ilyen audiofileknek felvett zenéket, ahol minden szuper jó minőségű, csak éppen a zenében nincs semmi ami megmozgat és amivel kötődni tudsz hozzá.
Ugyanígy Transformers filmek baromira kiviszkolt, színekkel feltuningolt, kristálytiszta kép, de mint film nem érint meg úgy, mint egy mélyebb tartalommal rendelkező mű, aminek a képminősége mondjuk gyengébb.
(#30064) dgyuri0123: Rendezőtől függ. A nagy rendezők többsége önmagától kezdte a filmezést a saját 8mm-es kameráján és egy egész kisfilmet csináltak meg szinte saját maguk. Ők nagyon szépen össze tudnak dolgozni az operatőrrel, hogy milyen képi világot akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #30056 üzenetére
Egy biztos: valószínűleg nem a panelfrekvenciához mesterségesen igazított mozgásmegjelenítést. (Soap Opera Effect)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #30057 üzenetére
Grain sokmindentől lehet... Van, amikor a hülye rendező eleve "beletervezi"a graint is, ehhez mit szólsz? Lásd Walking Dead...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #30056 üzenetére
Ezzel csak az a gond, ha éppen nem kitalált, "mesefilmről" van szó, vagyis a valóságot mutatná be, akkor nem igazán kellene grain, hiszen a valóságban sincs és én azt szeretném látni!
A környezetet élesnek látod, nem zizivel teli, mosott fosnak! -
Pro Koryak
addikt
-
cudarz
tag
Könyörgöm, hagyjuk már azt a vitát hogy milyen beállításokkal mi nézhető és mi nézhetetlen. Ez teljesen szubjektív. Vannak emberek, akiknek a szeme érzékenyebb a mozgás darabosságára. Ez nem sírás, hanem így van, genetika beli különbség, sok embernek a hallása is más, sok ember nem hall különbséget HD DTS és sima DTS között. Vagy például én utálom a motorokat, hangos sportkocsikat is, összerezzenek, akkor is, ha nem közvetlenül mellettem gyorsulnak, eszembe nem jutna soha kimenni a Forma 1 re, míg mások ezt imádják. Az én látásom is ilyen mint itt pár emberé, emellett én kb. semmilyen szappanopera effektet sem látok soha, pedig direkt megnéztem több videót is, hogy egyáltalán mi az, de még így se.
A témához visszatérve, megnzétem tegnap a Star Treket (egyébként kegyetlen rossz film, nem ajánlom senkinek) és de-judder 3-al nem volt semmi akadás. Inkább a sötét jeleneteknél a villódzás jött elő, de az hamar elmúlt. Viszont mivel gondolkodom egy PS4-en, elkezdtem Youtubeon 4k HDR gameplayeket nézni, és a legtöbbnék többször beremegett a képe. Nem szakadozott, hanem beremegett, több videóban is. Ez feltételezem, hogy a YouTube hibája..
-
daneel_hu
addikt
válasz Strezi #30050 üzenetére
Akkor nem látod, hogy hol felgyorsul, hol lelassul a mozgás. Ez főleg akkor érhető tetten amikor 24p-s anyagot nézel SIMA beállítással.
Egyébiránt tényleg fejlődött a mozgásmegjelenítés, mert 2016 óta már valahogy másképpen számolnak a szoftverek, de még mindig látszik.Engem zavar.
A "valóságot" szeretném látni egy sportközvetítésnél vagy dokumentumfilmnél... de egy mozifilmnél azt, ahogy az alkotó láttatni szeretné. -
so_ha
senior tag
válasz renatto #30039 üzenetére
Ez így kemény: "Ultimately, the company could exit the LCD panel market completely, but a decision on that remains under review."
"LG’s plans could be impacted by Samsung Display’s recent announcement that it is planning to re-enter the OLED market, but for now LG remains the only viable supplier of OLED panels in the television industry."Nem tudom konkrétan, de nekem úgy tűnik, mintha a Kínai cégek kényszerítenék ki a Samsung-ból, és az LG-ből is, hogy egyik pillanatról a másikra számolják fel az LCD gyártásukat, ami így elég kockázatos lépésnek látszik. Tudom, a Samu még nem adta fel teljesen, de a pár LCD gyár leszerelése, és átépítése OLED gyártásra, amikor még demo tv-t sem mutattak be az elég hasonló. Valamit ők már tudnak, amit mi még nem …
-
Mankó
veterán
válasz Partizan182 #30045 üzenetére
srácok mindenkinek az ötleteket, véleményeket ezek szerint fogok eljárni.
-
Strezi
őstag
válasz daneel_hu #30047 üzenetére
Szerintem meg értelmetlen a szappanopera effekt felemlegetése OLED-en. Azt a régi szar LCD-k kenésére monták, mondhatták lassú pixelváltás miatt...
Én csak sima, természetes mozgást látok vele (mint a valóságban is), nem pedig döcögést, mint nélküle
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #30011 üzenetére
600k volt pár hete a 65E8PLA.
-
daneel_hu
addikt
válasz Kenyezso #30027 üzenetére
"Ha ki van kapcsolva akkor nézethetetlen.
TruMotion: Sima állásban használom."Szerintem a TruMotion SIMA a nézhetetlen.
Nézhetetlen szappanopera effekt.TV-készülékek esetében az impulzusos techológia a király ez egyértelmű.
Tehát egy csúcs CRT vagy a PLAZMA a legjobb mozgásmegjelenítésben.
Ettől baromi messze van a SIMA TruMotion. -
janos666
nagyúr
Ha OFF-ba teszek egy hsz-t, azt ne tegyétek vissza szerkesztéssel ON-ba!
Igazából már rég ideje lett volna megkérnem az eredeti kérdezőt, hogy fáradjon át a megfelelő topic-ba, mert mégis csak egy LCD beállításáról és hibakereséséről beszéltek az OLED témában.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Partizan182
senior tag
Film üzemmód + rtings.com beállítások + motionplus kikapcs.
Így ránézésre a durván dolgozó élkiemelő (sharpness) is ludas a dologban. Szaggatás nem fog eltűnni (24 frémmel ugye nincs csoda), de szellemképeznie/rángatóznia nem szabadna úgy.
Ha megvagy, elkezded custom módban az interpolációt rárakni szépen egyesével, keresed, hogy hol simítja annyira a mozgást, hogy neked már jó legyen, de még nem rángatózik/rakja tele artefactokkal. Tökéletes sose lesz (ezek a jelenetek a moziban is szaggatnak), de van működő kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Szedtem neked ki két képet egy érintetlen FullHD Blu-ray-ből. Vannak olyan filmesek akik totál nem a képminőségre mennek, hanem a hangulatra. Az első képen alig van teljesen fekete, jól látod az alul és fent lévő kis sávon. Ehhez a feketéhez szinte még OLED sem kell, hogy tökéletesen megjelenjen. A második kép alján még kék színű zaj is van. Attól, hogy valakinek jó TV-je van még a film határozza meg a képminőség nagy részét és nem várható el, hogy minden csúcs szuperül nézzen ki
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Pedig a Digitális tisztát is ki kell kapcsolnod Részleteket fog eltüntetni a képről, mert fingja sincs, hogy mi zaj és mi mondjuk egy koszfolt a falon és oda nem illő "sima blokkokat" hagyhat. Kit érdekel a képzaj? Nem TV reklámot nézünk, hogy minden "csillogó, villogó egyenes felület" és "100 milliós ingatlan, amit most takarítottak egy hétig és vákuumban van a egész" szintű tökéletes legyen. Azért van ott, mert úgy akarták.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Ha ez a 24p, az iszonyat durva akkor, ennyire nem lenne szabad rángatnia. Plusz ha a Digitális tiszta megjelenítést is kikapcsolom, akkor nagyon nagy a háttérben lévő képzaj, meglehetne fogni akkora.
Még kipróbálom pc-ről lejátszva, plusz Plex, meg a resetet is.
Szigorúan Film üzemmód vagy tolhatom Természetesben is? -
janos666
nagyúr
Ez egy igen ellentmondásos szöveg. Azt mondod már rég incs csóvázás, aztán mégis összehasonlítasz három különböző modellt a csóvázásuk (eltérő) mértéke szerint.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
PuMbA
titán
A 24p miatt van a mozgás darabossága, ha arra gondolsz Minél gyorsabb a mozgás és / vagy minél közelebb van a kamerához, annál darabosabbnak látszik. Ha a háttér is gyorsan változik vagy mozog a mozgó alak mögött, akkor az fog "ilyet csinálni". Ha minden képjavítót kikapcsolsz, akkor nem szabad mozgás gondnak lennie semelyik 5 évnél újabb TV-n, kivétel ugye ami a 24p-ből adódik.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Kenyezso #30034 üzenetére
Le tudod fényképezni a TV-n ezt közelebből? Szerintem ez a mozgási elmosódás, mert egy videó egy képkockáján sosem tűéles kép van, hanem egy kis időtartam alatt rögzített összes mozgás. Erre gondolsz? Ha a szemed előtt 20cm-re elkezded a kezedet gyorsan mozgatni, az is el fog mosódni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Kenyezso #30027 üzenetére
"TruMotion: Sima állásban használom."
Kapcsold ki a Trumotion-t és úgy nézd meg A Trumotion képakadást okoz több esetben, ezt tudjuk, hiszen még nem találták fel a tökéletes interpolációt. Folyamatosságban persze nem lesz olyan, mint egy LCD, hiszen az OLED-nek nincs elmosódása, ami segít kicsit elsimítani a dolgokat. Aki nagyon sima mozgást akar látni, annak egy felsőbb kategóriás Sony LCD a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez mondjuk rossz hír, nem szeretnék levitézlett darabot kapni ennyi pénzért. Mind1 ha megjön biztos megnézem, hogy minden okés e a panellal, rajta van a fólia stb, ennyit tudok akkor tenni..
-
BenFe
tag
válasz Tyler Durden #30017 üzenetére
Szia!
Service menüben meg lehet nézni az üzemidőt, ha nem nullázták ki, mert én pont úgy jártam a service távírányítóval, hogy véletlen rossz gombot nyomtam meg és kinulláztam a tv-t, az össz óraszámot is nullázta....
Úgyhogy az sem jelent garanciát arra, hogy tuti új tv-t vettél, hogy megnézed a számlálót service menüben. -
Kenyezso
csendes tag
Ha ki van kapcsolva akkor nézethetetlen.
TruMotion: Sima állásban használom.
Azt azért hozzáteszem, hogy én nem vagyok azon a szinten mint Itt ti. Én csak egy "felhasználó vagyok"
"azt hogy mitől megy nem tudom csak vezetem"Tehát lehet, hogy egy jó beállítás kellene és kész.
Bár az előző TV is LG volt lg 47la470s. És azt is én állítottam be, de ezt nem sikerül -
cudarz
tag
válasz Kenyezso #30020 üzenetére
Ismerem ezt az érzést, amikor egyszer észreveszel valamit, utána akaratlanul is azt keresed. Én is ilyen vagyok, szörnyű! Sztem ugyanez a baj azzal is, ha az ember tömérdek reviewt olvas el a vásárlás előtt. A nyílvánvaló előnyök mellett utána direkt a tesztekben szereplő hibákat fogod keresni, és ha megvan, utána már csak azt látod. Emberi hülyeség
-
cudarz
tag
Akkor nézelődj a Philipsek vagy a Sonyk felé.
LGn TV adás esetén is csak a gagyi források esetén szaggat. Értelmes, HD adások hellyel-közzel rendben vannak. TV2n Ázsia Expressz (kövezzetek meg) tök jól megy, filmek/sorozatok nagy része is rendben van. Netflix és BD viszont teljesen oké, nagyon néha van csak gond. Most jött le az új Star Trek film, gondolom abban sok lassú húzásos jelenet lesz, este megnézem, megírom majd, hogy milyen. REMUX, szóval gyakorlatilag 1/1 BD.
-
Mankó
veterán
válasz Kenyezso #30020 üzenetére
Az nagyon gáz, hogy 3.5 m-ről is látod az 55 coloson az anomáliát. Én 2.8- 3m-ről nézem a 65-öst, ott még valahol érthető is lenne, de ebben az árkategóriában nem lenne szabad ilyen bajokkal szenvedni.
Nálam képjavítók teljesen ki vannak kapcsolva, de teljesen mind1 mert bekapcsoltakkal is hasonló a probléma. Iso forrásnál meg még a rossz tömörítésre se fogható. Hát ez azért elég komoly baj. -
Kenyezso
csendes tag
-
Mankó
veterán
válasz Pro Koryak #30014 üzenetére
Én is úgy vettem, mint rogi666 kolléga. Samsung 65Q80R 550 volt meg a 30%-os ajándék kari, így jött ki 385-re, annyiért meg nagyon jó vétel volt. + 5 év baleseti garancia.
rogi666: A plexet még meg lehet próbálni, max eladom a média lejátszót. De a plex más problémákat fog felvetni. Nem lesz DTS és hd hangok, 4k és hdr akadni fog a 100-as net miatt, stb.
Viszont ha ott is látni, akkor az már tényleg tv hiba.Kenyezso: Ezt sajnálattal hallom, mert kezdetben úgy gondoltam, hogy az Oled majd megoldja ezt a problémámat. Milyen messziről nézed az 55 colt?
cudarz: Ha elmenne a Samu, mehetne az elállós LG vásárlás, de mint mások is mondják itt, hogy uaz a probléma ott is meg van.
Forrás: NAS-ról gigabites hálón keresztül iso fájlok, minimum mkv-s full hd, 4k hdr. Avi-t évek óta nem láttam. Hbo Go és HD adások tv-n Digi-vel.[ Szerkesztve ]
-
Kenyezso
csendes tag
Szia.
Olvasom a problémádat. Én egy hónapja vettem egy LG 55C8-at nagy örömmel és sajnos ugyan ezzel a problémával küzdök. "A gyors mozgások során vagy elmosódnak a körvonalak, vagy iszonyat szaggat, annyira, hogy rendesen jojózik a szemem."Sajnos a megoldást nem tudom Így én is elfogadnék valamilyen segítséget, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok
A milyen tv-t vegyek topikba már írtam, de most itt is bekérdeznék. Pana 55ST60ról váltanék OLED-re. A kiszemelt az lg65C8PLA. Azt néztem, hogy itthon már nem nagyon kapni, kivétel Alza. Még sose vásároltam onnan, megbízhatóak? Igazából a garancia elvileg nem lehet probléma, mert azzal nem ők, hanem az LG foglalkozik, viszont nem szeretnék kiállítási darabot vagy visszacsomagoltat. Illetve szervízmenüből meg lehet nézni az üzemidőt?
Köszi a válaszokat.
-
cudarz
tag
Szia! Az én szemem is érzékenyebb az átlagnál a 24p mozgásra. Volt egy Philips 55OLED803-am, most pedig egy LG 55C8-am van. Mozgásmegjelenítésben a Philips jobb volt, de mostanra az LG-t is elég jól be tudtam állítani, de-juddert egy itteni kollega javaslatára 3-asra, így nincs, vagy csak ritkán van döccenés, és nincsenek képhibák sem.
A döcögés legtöbbször TV nézés közben jön elő a gagyi forrás miatt, Netflix és BD minimális hibákkal megy. Én a helyedben neten vennék egy LG-t, ha nem jön be, két héten belül elállhatsz a vásárlástól.
-
Rogiii
aktív tag
válasz Pro Koryak #30014 üzenetére
Aki ezért a típusért annyi pénzt ad az nem gondolta át, annyiért mindenképpen oled.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Rogiii
aktív tag
válasz Pro Koryak #30011 üzenetére
De médiás akcióban 385e volt az ára, én is akkor vettem ugyanezt a típust.
Én plexet használok, és nem látok rajta semilyen képhibát.Lehet hogy meg kellene próbálnia gariztatni. Hátha a tv hibás.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Pro Koryak
addikt
Nem azért, de a 65b8-at is megkaptad volna 600e-ért 2 hónapja.
Lehet, még a 65c8-at is, akciózták őket 2hetente.
Beviszel pendriveon tesztanyagot és leteszteled a boltban az oledet vagy ami éppen megtetszik.
Aztán megveheted a netről is + 14napos elállással, ami = tesztidőszak otthon. -
Celtis
veterán
Talán a másik topikban is válaszoltam hasonlót. A Samsung mozgásmegjelenítése sz@r leginkább interlaced (TV) adásnál. Ott legalábbis katasztrofális.Folyamatos szabálytalan mikroakadások, illetve nálam ugye ott volt a 15 perces állandó durva akadás. Az XF9005 közel sem tökéletes, de nincs bosszantó, látványos hibája. Leülök elé és tudom nézni.
Az LG OLED fantasztikus volt, csak azt a fránya tintinget nem tudtam megszokni.Nagyon sok TV megfordult nálam sajnos. Az a tapasztalatom, hogy ha valamilyen képhiba rendszeresen zavar és mondjuk filmnézésnél már mindig rágörcsölsz - legyen az bármilyen apró gond, amit csak te veszel észre és más nem - akkor is jobb azt a készüléket elengedni. A lelki béke sokkal többet ér.
-
Mankó
veterán
Pedig semmi extra nincs állítva. Film üzem mód minden képjavító kilőve, Eco kilőve, LD Normálon,
A motion plussal is rengeteget szórakoztam, az is volt már mindenre állítva. 0/0-tól 10/10-ig mindenféle felállásban.
Film üzem mód mellett még a Természetes jön be, ott is uazt csinálja. Mivel 2 hónap távlatából nincs már több ötletem még egy tv resetet eljátszok, aztán ha úgyse, akkor marad az eladás.Esetleg még kalibráltatni lehetne - azt is eljátszanám, ha észlelhető eredményt hozna.
Egyszerűen nem hiszem el hogy egy 600 ezer Ft-os tv-nek ilyennek kell lennie és a legnagyobb baj, ha garihoz fordulnék vagy elhajtanának a bajommal vagy kapnék egy olyan fasza panelt, ami ezen kívül még más ezer sebből vérezne.
daneel_hu: ez nem 24p okozta látomás. Ha mégis akkor valami iszonyatosan felerősített elb@szott mutáns verziója.
janos666: TV adásnál is látni az anomáliát, nem hiszem, hogy a lejátszó lenne a bibi. Vissza kötöm ma a régi lejátszót is egy próbára azért.
Egyszóval tanácstalan vagyok. A Sony Oled-je jó cucc, csak egy kicsit más ligában játszik ár ügyileg.
[ Szerkesztve ]
-
ervin1979
tag
Sziasztok
4 hónapos LG c8nàl az elmúlt napokban észrevettem hogy a win10 asztal és exel háttérnél (csak teljesen fekete hatterrel hasznalom, azt is ritkan)vibráló, remeg a kép és néha 6 7 másodpercenként teljesen fekete lesz 1 2 másodpercre. Aztán ez a jelenség teljesen megszunik.
Fimnel, játéknál nem érzékelhető, és amúgy is csak néha jön elő. Kikapcsolom a tv és teljesen elmúlik. Gondolom valami beállítást rontottam el.
Javaslat,?
-
esicyhun
tag
válasz dgyuri0123 #29915 üzenetére
Ha zoomolva nézel tévé adásokat, akkor normál tévézésre gyakorlatilag nem használod....
Én nem tudom megérteni, hogy ez hogy nem zavar valakit. A kép negyede elveszik.
-
janos666
nagyúr
válasz Gigi01 #29986 üzenetére
Pár méterre szinte mindegy mit veszel, ami nem hulladék (és papíron a megfelelő minősítésű). Ha valami tisztességes gyártó, akkor 1000 Ft/méter is biztos tökéletes úgy 3m hosszig, talán 5-ig is. 3-5 felett kezdődnek a gondok (ez persze attól is függ, hogy ténylegesen mennyi sávszélt használsz végül, mennyi zajt kaphat kintről, milyen minőségűek az eszközök, amiket összekötsz, stb), ide 2000 Ft/méter sem sok. 10m-ig pedig szinte csoda, ha eljutsz a 18G-vel (4k60Hz), valószínűleg nagyon túl kell méretezni a minőséget (akár 5000 Ft/méter kábel) és/vagy kipróbálni 2-3 (közepesen drága) kábelt, amiből egy jó lesz. A 48G valószínűleg 5m-ig is alig jut majd el. De ezekben hatalmas lehet a véletlen szórás. A leggagyibb kábel is jó lehet bármire, amit rá tudsz dobni, és az elvileg legjobb is elhasalhat valami racionális igénnyel, mert azok közt is lesz kvázi-selejt (véletlenszerűen az átlagtól gyengébb példány).
(#29987) Mankó - Ha szereted a Sony interpolációját (szerintem is az övék a legkevésbé rossz, de én is azt is kilőném), akkor esetleg Sony OLED?
De a Samsung-on próbáld ki a TV belső lejátszójával is (valami olyan filmet és olyan formátumban, amit megemészt a TV), ki és bekapcsolt interpolációval egyaránt.(#29993) krx21 - A szürke-szürke igen, de VA panel lehet akár 30-40ms is, ha rossz az overdrive, vagy olyan a két pozíció, hogy nem sokat tud rajta segíteni (bár ma már talán nincs ennyire durva, de 5-10 éve teljesen megszokott volt a Samsung PVA-in, hogy durva csóvákatn hagytak, többet mint a retina perzisztencia - ha nem pulzált a háttérfény, de néha még akkor is látszott kicsit). Vannak LCD-k, amik valódi 60Hz-et sem bírnak, csak mikor hogy...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest