Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
válasz zolikaDB #3477 üzenetére
https://www.casio.com/europe/watches/gshock/product.DW-5000R-1A/
Memmao: rendben van, jó a szíj is.
-
PéZsé72
újonc
Csatlakozom a (G) sokkot kapók táborához
-
Gergőke88
addikt
Ma érkezett
-
Szatee
kezdő
Amúgy észrevettétek, hogy a topik címe nem helyes?
-
Szatee
kezdő
válasz gyantaszuz #3467 üzenetére
A lume mod egész jó lett, a faceplate viszont szerintem feketében jobban nézne ki, jobban harmonizálna a külső, fekete kerettel. Ebben a formában egy Aliexpress-es SKMEI replikának tűnik
-
gyantaszuz
aktív tag
En is felultem a NASA Royale hype vonatra, plusz ha mar ott jartam kapott egy lume modot is. Amit termeszetesen teljesen elcsesztem. Kicsit ragacsos maradt a kijelzo es csak IPA volt keznel, az meg jol leoldotta a grafika egy reszet (ucso kep). Egyelore nem zavar, de ha latok valahol egy ilyen modult hasznaltan/akciosan, tuti kicserelem, mert nem er annyit a lume szamomra.
Az alap egy AE1200WHD-1A, plusz SKXMod faceplate (sajnos teljes feliratos nem volt raktaron), aliexpresses 18 -> 22mm adapter (ez eleg szuken ment ra, lehet jobb az SKXMod fele, de joval dragabb).
Kesobbb szerintem veszek hozza egy fem tokot meg feliratos faceplate-et. -
válasz zolikaDB #3464 üzenetére
Szia,
Nekem tetszik.
Régi Doxa órához képest nagyobb számlap méret és az elemet sem kell cserélni, mert solaros és autó beállításra kerül az idő és dátum is.
Program is megújult. Igaz nem használom, csak néha napra teszem ki teljes töltésre.Doxa kék szamlapos és 15+ éve biztos meg van már, azzal is elégedett vagyok.
Üveg nem karcolodik és minosegi óra.
Még egy darabig használom úgy érzem, de lehet megy majd szekrénybe pihenőre.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
zolikaDB
veterán
válasz MaxxDamage #3450 üzenetére
Szia!
Ez a EQB-1000D-1AER?
Mik a tapasztalataid vele? Milyen a lume-ja?
Nálam is csak egy óra maradt most, volt, ami nem lett szerelem, volt, amit nem hordam...
5610U maradt
De gondolkozok valami zafíros, szoláros Edifice-on...
A szolárt könnyű megszokni, a zafír meg jól jönne...
Ti melyiket ajánlanátok, lehetőleg 100k alatt?[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
válasz Memmaao #3451 üzenetére
irismon reggel elérhető volt 1 db 74 000 Ft-ért.
https://www.irisimo.com/hu/casio-dw-5000r-1aer -
max1965
tag
válasz mondomén #3458 üzenetére
Upsz! Ezt ahol néztem, nem mondták. Most rákerestem, megnéztem rendesen, és tényleg.
Vagyok bajban.
Most már meg kell vennem.Hoppá! Egy kibúvó mentség most beugrott, csak 5 bar.
Hááát akkor lehet, hogy mégsem.
De lehet, hogy még is.
Tud valaki ilyet, vagy egészen hasonlót, 10-esben?
Mert akkor tényleg muszáj lesz.[ Szerkesztve ]
Szeretek itt lenni. Maguk olyan kedvesek.
-
max1965
tag
Szintén zenész.
GBA-800-1AER - Nyaralós, vizes
Xiaomi S1, Seiko 100 Saphire - Napira
Roamer automata - Elegáns, alkalmi
Seiko solar diver200 - Mert ilyen is kell
R46 - The Doctor - Csak
A többi ment a háztól. ( A régi digi Casio-k maradtak, és az első Certina DS is nyugdíjazva lett)
De amúgy, meg gyogyós vagyok, mert szinte minden nap nézegetek órákat.
Ha rámjön újra a roham, a Casio LCW-M100DSE-1AER lesz a következő. Ez most nagyon megtetszett.
Ha zafír üveges lenne, már itt lenne.
Bocs a pár OFF-ért.Szeretek itt lenni. Maguk olyan kedvesek.
-
Szatee
kezdő
Ma három kivételével eladtam az összes órám, mert rájöttem, hogy csak a helyet foglalják és nem hordom őket.
Ami szükséges számomra, az a Solar és a Multiband, kipróbáltam a többieket is, de rájöttem, hogy a Casio órái nyújtotta megbízhatóság és egyszerűség pont elég nekem.
Volt egy GA-B2100, egy GBD-200, egy Garmin Instinct Crossover, egy Fossil HR Hybrid és egy Galaxy Watch.
Ami maradt az a mindennap viselős GW-M5610U újratervezett legenda, illetve egy titán Lineage valamint ha előkelő öltözékhez kellene, akkor maradt egy analóg Solar Seiko.
Reményeim szerint ezek sokáig kiszolgálnak és már nem kísérletezem tovább, a pénzt inkább valami másba fektetem...
A Casio örök kedvenc marad -
0xmilan
addikt
válasz DonThomasino #3452 üzenetére
A Multiband 6-nak semmi koze a tolteshez.
-
@mriya@
őstag
válasz DonThomasino #3452 üzenetére
Szinten tart.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
DonThomasino
veterán
A multi band 6 nal akkor is tolt valamennyit az ora,
ha a kijelzo erteke maximumon van ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
válasz fagyalllo #3447 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
blg
senior tag
válasz MaxxDamage #3446 üzenetére
az én solaros órám (LCW-M100) már 13 éve megy akkucsere nélkül
-
fagyalllo
őstag
-
Sziasztok,
Ilyen Casio Edifice (Solar) órám van.
Kérdés: Ez meddig fog elmenni, ha folyamatosan éri fény?
Pár éve már meg van, szekrénybe el lett rakva (akciós áron szereztem) és fényt kap, fel van töltve néha.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
Csak jönne már!
My name is Bond, James... Dean.
-
@mriya@
őstag
válasz PiszokAlfréd #3443 üzenetére
Én nem szeretem, de ez az óra nem készült acélból.
-
Nimda
addikt
válasz kislaci #3436 üzenetére
Az attól függ, hogy a titán milyen kemény, illetve ötvözetű. Az olcsóbb ötvözetűek "puhák", csupán könnyebbek, ennél több előnyük nincs is. A Casionál is van egy spéci ún. TranTixxii ötvözet, aminek el is kérik az árát. Nem beszélve a különböző bevonatokról, pl. DLC (gyémántszerű szén). példa : GMW-B5000TCM-1
Amit az Aliexpress árul, biztosan nem ilyen, max. csak dekorban hasonlóak. Az eredeti közel 650-700ezer ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
válasz PiszokAlfréd #3435 üzenetére
A fém igen, de a titánnak nem kéne karcolódni.
-
Szatee
kezdő
válasz PiszokAlfréd #3432 üzenetére
Van hozzá az Aliexpress-en acél és titán mod (fém tok + szíj). Egész pofás
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz PiszokAlfréd #3432 üzenetére
Igen, minimálisan nyúlik, plusz idővel felveszi a csuklód formáját, amitől kényelmesebb lesz a szűkebb lyukban is.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Nyúlik idővel egy minimálisat a szíja?
Nálam pont úgy jön ki, hogy az egyik lyuk néha jó, de általában kicsit szűk, a következő meg túl laza. -
mondomén
őstag
válasz PiszokAlfréd #3429 üzenetére
Minden oldalról ilyen.
Mikor elkapod a casio betegséget... -
mondomén
őstag
-
ricsik
őstag
válasz PiszokAlfréd #3425 üzenetére
Igen, az U-s az újabb kiadása, LED világítás, más modul, de lényegében ugyanaz az óra.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Nem tudtok esetleg jó áron prw-30-as pro trek karórát ?
Köszönöm: Laci -
ricsik
őstag
válasz PiszokAlfréd #3423 üzenetére
5610, nem U-s:
Bal oldalról nézve alig kell megdönteni és előjön.
Teljesen középről nézve is előjön, de sokkal jobban meg kell dönteni.
Jobbról nézve dönthetem bármeddig, nem jön elő. -
PiszokAlfréd
aktív tag
Említettétek korábban az 5610u leolvashatóságát, hogy bizonyos szögből csak nyolcasok látszanak. Érdekes különben, hogy csak ha "bal-lentről" nézed, elég szembetűnő az effekt, jobb oldalról semmi gond.
Akinek van 5600-as, nem lenne kedve esetleg hasonló képet lőni, hogy ott milyen a helyzet?
-
Ukraan
aktív tag
válasz PiszokAlfréd #3412 üzenetére
De mi a helyzet a visszaállításnál, amikor az óra szinkronizál 2-kor, aztán 3-kor meg vissza kéne álljon 2-re? Vagy van programozva valami a naptárban erre vonatkozólag?
Üdv!
Az [itt] található táblázat szerint a 16. bit "gondoskodik" arról, hogy ne legyen probléma. A váltás előtt egy órával bedurrantják, így megoldott az átállás, ha jól gondolom.
De ahogy szó is van róla, valószínűleg az óra automata naptárjának is köze van a dologhoz.[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
tboldi
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #3419 üzenetére
Mert ahogy ő is írja, a kettőnek nincs köze egymáshoz, én csak a napi szinkron időpontjára reagáltam.
-
tboldi
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #3417 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy téli időszámítás esetén 2-kor, nyáriban meg 3-kor szinkronizál.
Bár amióta bluetoothos G-Shockom van, kopnak az emlékek. -
fjudors
aktív tag
válasz PiszokAlfréd #3414 üzenetére
a kettőnek nincs köze egymáshoz.
nekem mindegyiken ki van kapcsolva az automata szinkron, mégis korrigál óraátállásnál mindegyik -
@mriya@
őstag
válasz PiszokAlfréd #3414 üzenetére
03:00-kor szinkronizál automatikusan.
-
orbit76
tag
válasz PiszokAlfréd #3412 üzenetére
De mi a helyzet a visszaállításnál, amikor az óra szinkronizál 2-kor, aztán 3-kor meg vissza kéne álljon 2-re? Vagy van programozva valami a naptárban erre vonatkozólag?
Az óra naponta csak egyszer szinkronizál, ha a művelet sikeres volt, aznapra letudta a processt. Ha nem sikerült a szinkronizáció, óránként próbálkozik még - azt hiszem - 3 alkalommal. -
PiszokAlfréd
aktív tag
Nekem is megvan most már pár napja az 5610u. Elég sokáig dekkolt a csomagban mielőtt ideért, mert asszem 21-én rendeltem, így nem ért ide időben. Mediumon volt ez is, kb. egy órára én is odaraktam egy kislámpa alá, jó közelre. A fénye erős, de az izzót simán meg lehet fogni közben, nem melegszik egyáltalán. Fel is ugrott highra, azóta csak simán hordom, érte közvetlen napfény is, de sokat voltam beltérben is, azóta nem esett vissza M-ra. Ébresztő, óránkénti pittyegés nincs állítva, csak nyomkodásra csipog, power save van beállítva, illetve a szinkronizáció. Az is szépen működik, hajnali két óra pár perckor szokta megcsinálni.
Ezzel kapcsolatban el is gondolkodtatott valami: óra átállításnál ugye nem kell hozzányúlni, mert veszi a jelet, ez tiszta is amikor a nyári időszámítás jön, mert 2 órakor átáll 3-ra. De mi a helyzet a visszaállításnál, amikor az óra szinkronizál 2-kor, aztán 3-kor meg vissza kéne álljon 2-re? Vagy van programozva valami a naptárban erre vonatkozólag?Amúgy nagyon jó óra, azt kapom amire számítottam, a formája pedig egy igazi nosztalgia bomba számomra, egyszerűen imádom. Pusztán funkcionalitás tekintetében, ez az óra nagyon közel áll a tökéleteshez.
Gondolkodom is még egy, max 2 elemes változaton, -asszem 5600, nem biztos- a szín változatok miatt. Nagyon jó lenne még egy mondjuk fehérben, meg esetleg pirosban.
A sárga is kurva jó, de azért a ló****nak is van vége.
Erre is lehet asszem rendelni tokot-szíjat, de nem akarom folyton szétszedegetni. -
-
SOAD19
addikt
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok.
Vásároltam magamnak egy g-wm 5610 típusú g-shockot.
Már régóta nézegettem, és most sikerült viszonylag jó áron vennem egy bontott dobozút az alzáról.
Az lenne a kérdésem, hogy az akkuja mennyi idő alatt tölt fel H jelzésre? Amikor megkaptam, M-en volt/jelenleg is van.
Karácsony magasságaban volt mifelénk napsütés, akkor kiraktam az erkélyre, kb 4-5 órát volt kint, akkor felment H jelzésre, viszont másnap reggelre visszaesett M-re.
Több idő kell neki, hogy feltöltődjön, vagy kezdjek el aggódni, hogy az akku hibás? (olvastam, hogy lámpafény is tölti, próbából tegnap este a sólámpa elé tettem 20.30-tól 04.00-ig, de nem ment feljebb az indikátor.)
Sajnos most is ködös, borús idő van, így ezt a fajta töltést nem tudom tesztelni.
Köszönöm szépen a segítséget. -
GA-B2100-hoz szeretnék venni valami szines bezelt szíjjal együtt,tudtok ajánlani esetleg nem külföldi oldalt ahol a minőség is garantált?
Piros vagy narancs színben gondolkozok,tudom merész,de ha kapnék valami linket és lenne választék meglátnám hogy mi tetszik.