Új hozzászólás Aktív témák
-
saen
veterán
-
tecsa74
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nagyon keveset használt, szinte teljesen újszerű Casio LCW-M170 karórám.
Igazából csak azért vettem mert tetszett és a gyűjteményemben állt.
Néha lemerült, kitettem napfényre feltöltődött és megint ment a helyére.
Gondoltam megválok tőle, mert ennél jobb sorsot érdemel.
Sikerült eladom, de aztán jött egy visszajelzés, hogy sajnos az óra nem fogadja a rádió jelet. Nálam valóban nem működött, de olvastam róla hogy beton tömbök között nem fog működni, így nem is gondoltam hogy esetleg ez hiba. Általában manuálisan állítottam át.
A lényeg hogy vissza küldték nekem az órát, mert akinek eladtam annak se talált jelet és így nem kell neki.
Természetesen visszavásároltam, és most egy kicsit tesztelgettem, de sajnos tényleg nem talál jelet.
Mi lehet a probléma ilyenkor, vagy mit érdemes megnéznem?
Erről az óráról lenne szó:
[kép]
[kép]
Üdv -
zolikaDB
veterán
Az nem baj, amúgyis "ikonikus" darab, és legalább van választási lehetőség.
Asszem ez a hullámos számlap valami Omega-származék lesz.
Nem rossz, nekem bejön.
Szíj: gondolom, Duro-szerű, hajtogatott, üreges végszem, lemezcsat.
Tokfül méretét nem látom, de ha Duro-val kompatibilis lenne, akkor nyert ügy, mert vannak minőségi aftermarket acélszíjak. -
zolikaDB
veterán
Na, megint valami új.
MTD-140D, búvár-stilus a láthatáron!
Kb Duro-szint, csak a lünetta is acél, ellenben 100m vizallosag:
[link] -
PiszokAlfréd
aktív tag
Elég jól képben volt vele egyébként, csak gyanús volt hogy a dátummal kapcsolatban hülyeséget beszél, mert gombnyomásra megnézni rajta hogy milyen hónap van, nem is lehet, alapból meg ugye nem jelzi ki.
Viszont amikor a beállításokon mész végig, akkor meg kell adni azt is, hogy melyik hónapban vagyunk. Szerintem logikus következtetés, hogy akkor a dátumhoz kell, de kötötte az ebet a karóhoz. -
Szatee
kezdő
válasz
PiszokAlfréd #3681 üzenetére
A ChatGPT-nek még soha nem volt F-91W-je honnan tudhatná?
Szerintem azt hiszi valami mechanikus szerkezet, azé` bizonygatja a 31 napot -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
lomposfarkas #3680 üzenetére
Én is így gondoltam, mert lehet állítani a hónapot is, akkor már biztos számolja is. De még mielőtt ide írtam, megkérdeztem a chatgpt-t is, az meg leállt vitatkozni, hogy higgyem el, hogy minden hónapban 31 napot számolnak, csak azért lehet állítani a hónapot, hogy meg tudd nézni.. persze..
Nem akartam elhinni neki -
lomposfarkas
tag
válasz
PiszokAlfréd #3679 üzenetére
Az F91 leírása szerint nem kezeli a szökőéveket, 28 napos februárral számol minden évet. Vagyis négy évente kell csak buzerálni.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
A régebbi típusoknál hogy működött a dátum? Nem emlékszem már. Ha nem 31 napos a hónap, akkor manuálisan kell átállítani?
Konkrétan W59, F91W érdekel. Az elsőt 2 napja vettem meg, de egyszerűen nem bírom ki, valamelyik nap bemegyek és megveszem az F91W-t is. Az az óra egy ikon, egy legenda!
-
saen
veterán
Úgy tűnik lesz automata Casio.
Több info -
V-I-D-A
aktív tag
F-91W [3472] modullal.
Kedves barátomtól a tegnapi napon kaptam ajándékba egy tokfül sérült donor Casio A700WE karórát, aminek a szerkezetét sikeresen beépítettem a Casio F-91W óraházba.
A [3472] modul tökéletesen passzol az F-91W tokba, viszont a hangért felelős rugót 2mm-el hosszabbra kell cserélni, mivel a [3472] modul 2mm-el alacsonyabb, mint az eredetileg az F-91W-ben lévő [593] modul. Én ezt egy rugós stift-ből származó rugó méretre vágásával értem el. Kívülről a módosításból nem látszik semmi, csak amikor a világítás gombot megnyomjuk. Ekkor az egész kijelzőt bevilágító borostyánsárga fényt láthatunk a gyenge zöld ledecske helyett. A kijelző betekintési szöge is jobb a [3472] modullal, illetve elvileg pontosabb is ez a szerkezet (modernebb). Pozitív változás még, hogy az elemet a [3472] modulban a modul szétszedése nélkül lehet cserélni, cserébe viszont csak 3 év várható elemélettartam lesz a kisebb méretű (CR1616) elem miatt. Én egyúttal friss elemet is tettem a modulba, így várhatóan 3 évig nem kell hozzá nyúlnom.
-
Churpik
tag
-
zolikaDB
veterán
Wow... Megújult az MRW széria, lett egy pepsi meg egy zöld lünettás verzió.
MRW-230H youtube. -
fjudors
aktív tag
-
Gomez1984
aktív tag
Élőben lehet jobb lesz mint a renderképeken.
-
perge666
veterán
válasz
lomposfarkas #3641 üzenetére
Nekem inkább zöld...
Valahogy nem jön be ez az óra egyik színben sem.
-
lomposfarkas
tag
válasz
Memmaao #3640 üzenetére
A Casio néha durván oda tudja dobni a gyeplőt... Jópár órájuk egyszerűen értelmezhetetlen, bár biztos nem véletlenül gyártották azokat sem. A sárga legalább menne a kisbiciglimhez
https://findabikelive.blob.core.windows.net/bikes/btwin-tilt-500-tilt-500-2020_4d8a7c20-ec58-11ea-bce9-c902cd7c8ff9-medium.jpg -
-
xXxian
senior tag
[link] 44% kedvezmény egy Casio G-Shock Bluetooth órára
-
hdanesz
őstag
válasz
energy4ever #3630 üzenetére
Én 23-ban rendeltem tőlük utoljára. Akkor szeptember 12.-én megrendeltem és 14.-én itt volt nálam Packetával. Az raktáron lévő óra volt.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
energy4ever #3630 üzenetére
Nálam volt vagy 2 hét mire ideért, de a karácsonyi nyüzsgésnek tudtam be. Rosszkor is rendeltem, egy nappal átcsúsztam azon a határon ahonnan még a futárok garantálni tudták hogy ideér 24-ig, meg sikeresen el is keveredett valahol.
A nyomon követésnél nem került át abba a fázisba, hogy átvette volna a futár.
Ha minden igaz a boltot hívtam hogy mi a helyzet, egy hölggyel beszéltem, mondta hogy "látja" a csomagom, utána néz hogy mi a baj. Úgy emlékszem pár órával később már látszott hogy átkerült a futárhoz és másnap hozták is.
Szilveszter napján kaptam meg. -
prsq
aktív tag
Van egy Manga jófogáson gyanúsan olcsón, az új ár feléért. (Nem az enyém, csak hátha érdekel valakit.)
-
PéZsé72
újonc
Ha már nem csak hajszálkarcok, hanem komolyabbak vannak, akkor csiszolópapírral szoktam kezdeni, először 400 vagy 600-assal, aztán 1000/1200-vel fa csiszolópálcával, utána kézzel, mert így még finomabb felületet lehet elérni (az ujjam puhább, mint a fa
).
A végén Polywatch műanyag pasztával, itt is először pálcával, utána kézzel. Lehet az utolsó fázist akár fogkrémmel is csinálni, korábban sokat használtam. Ez a jó ezekben a műanyag "üvegű" Casiokban, teljesen újjá lehet őket varázsolni viszonylag könnyen. -
PéZsé72
újonc
Egy kis festéket rákentem mindegyik számra, persze körülöttük is festékes lett, száradás után finom csiszolópapírral lecsiszoltam a felületet, csak a számok mélyedéseiben maradt benne a festék. Amúgy ezzel kis mod-ot csináltam, mert eredetileg egyszínűek voltak a bezel többi részével, csomó képet néztem a neten, egyiken se láttam más színnel kiemelve a feliratokat.
-
Churpik
tag
válasz
energy4ever #3611 üzenetére
Cseh "szürkeimport", azért olcsóbb. A hétvégén náluk volt új 5600-as G-Shock 24.500-ért.
Többször rendeltem tőlük, eredetit árulnak. Szerencsére nem volt gond velük, úgyhogy garanciális ügyintézéshez nem volt szerencsém -
válasz
Igen. Ez eredeti és az egész szett. Nem.nagyin viszik ezt a változatot, gondolom náluk is bent ragadt áru. Rendszeresen ezen az áron van náluk.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Szerintem így van szét én, így is hirdetik. Már rendeltem tőlük Casio, AE100-t
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez eredeti lehet? Illetve ha igen, akkor az ora maga is jar hozza, es nem csak kiegeszitok!? Tul nagy az ar elteres az itthoni arakhoz kepest. A legolcsobb G-shock-ok kerulnek ennyibe, nem ez a fullos szett. Itthon dupla a legolcsobb ilyen arban...
Koszi elore is. Remelem valakinek van valos tapasztalatjuk veluk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest