Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz jackal79 #3379 üzenetére
Nagyon köszönöm hogy megosztottátok, mind a kettőtöknek!
Szerintem én is imádni fogom, akármelyiket is választom végül, a többi órám megmarad alkalmi viseletnek
Gyerekkoromban volt egy nagyon hasonló Casio órám, szerintem az nem G-shock volt, hanem valamelyik mezei változat, de nagyon szerettem.
Ezt most megláttam és egy pillanatra visszarepített oda . Amiket meg olvasok róla... funkcionalitást tekintve, a tökéletes óra, ennél többre egyszerűen nincs szükség. Nem kell félteni folyamatosan hogy odaütöd valahova, hogy most sikerült-e megkarcolni.Jackal, a 2-3 mp az durván jó szerintem! Betekintési szögre én nem is gondoltam, nem ugyan olyan kijelző van bennük? Mármint láthatóságra?
Kecsua: De az a 8 hónap kikapcsolt kijelzővel értendő szvsz. Amikor sötét helyre teszed és lekapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsua
tag
válasz PiszokAlfréd #3378 üzenetére
Menj el egy boltba és nézd meg mindkettőt élőben.
Azután dönts.
Nekem csak pár hónapja van meg az M5610u de részemről nincs vele problémám..
Elvileg olyan 8hónapot kibír töltés nélkül. Automatán szinkronizál este (2óra magasságában) ha nem működne akkor te is tudsz kézzel szinkronizálni.
Nagyon jó a retro érzés, könnyű, alig érzed a kezeden. Cserébe ütheted vághatod, erre lett kitalálva. Minden része cserélhető ha szükséges.
Ha csak a szolár részétől félsz az teljesen alaptalan.
Az egyetlen negatívom (részemről), hogy a kisebb ikonokat nehezebben látom.
Az óra, a nap és a dátum része szerintem jól olvasható. -
cog777
senior tag
Nekem a betekintesi szog az ami dontott, jobban latom oldalrol a DW 5600U-t. Ennek a pontossaga 2-3 mp havonta most az oszi - teli idoszakban.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
jackal79
aktív tag
Szia! Én 2,5 éve használok egy GW M5610U-t és a töltöttségi szintre soha nem kellett figyelnem. Télen néha-néha lemegy közép töltöttségi szintre, de általában pár nap után már high-on van. A pontosságról nem tudok nyilatkozni, mert minden éjszaka szinkronizál. Előtte egy Seiko automatat hordtam, de annyira bejött ez az óra, hogy mióta megvan le sem veszem .
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Sziasztok! A minap belebotlottam a GW M5610U-ba, és teljesen nosztalgikus hangulatba kerültem a látványtól, mindenképp szeretnék egyet. Viszont ahogy elkezdtem utána olvasni, a DW 5600 lehet hogy jobb választás lenne nekem, nem tudok dönteni..
Az 5600-ban van színválaszték is, de nem az lenne a döntő, jó a fekete is. Viszont az, hogy egy elemmel elmegy minimum 5, de több helyen olvastam hogy 10+ éveket (ami számomra több mint elég, 3-mal én már bőven kiegyeznék) lehet többet ér, mint folyton azzal vesződni hogy érje elég fény, nehogy kifogyjon a kraftból. Ráadásul mintha azt olvastam volna a manualjában, hogy egyetlen megvilágításhoz szükséges energiát 5 perc napoztatással lehet visszanyerni, vagy 8 óra alatt beltéri megvilágítással.
Ez nekem soknak tűnik, de jó lenne ha valaki akinek van ilyen órája, megosztaná a tapasztalatait, azt nagyon megköszönném!
Illetve a rádiós kapcsolat nélküli pontosságuk is érdekelne. Tényleg elmásznak 15 s-t havonta, vagy az csak ilyen "max annyit" becslés. Nem mintha olyan nagy dolog lenne beállítani, csak érdekelne.
Most hirtelen nem jut más eszembe, pedig annyi minden felmerült mikor videókat néztem róluk.. -
Szatee
kezdő
válasz DonThomasino #3371 üzenetére
Nekem a kistesója van, a GBD-200 de nem vagyok tőle elragadtatva. A Casio ezen a téren még eléggé kiforratlan példányokat dob piacra, a Garmin hasonló órái megeszik őket reggelire.
A kijelző szuper, de a feliratok a kis kijelző miatt aprók, az értesítések szövege nehezen olvasható, ráadásul nem állítható, hogy milyen értesítéseket küldjön át, minden apróságra rezeg az óra. (ezért nálam le is van tiltva a Bluetooth)
A műanyag szíj számomra kényelmetlen és merev, a Garmin szíja ezen a téren is jobb (puhább, hajlékonyabb és több szakaszban állítható).
A fitnessz opciókat nem használtam, a lépésszámláló nem pontos de körülbelüli adatnak jó.
Nem tudom mire használnád, de ha profi outdoor órát keresel akkor inkább nézz szét a ProTrek modellek között vagy próbálj ki egy Garmint, bármelyik jobb választás lehet... -
DonThomasino
veterán
Èrdekelne a közönség véleménye a GBD-H2000 rôl ?
Esetleg van valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
misu
senior tag
Hy!
Félsiker!
Annyi történt, hogy 3. nekifutásra felismerte a jelet, az óra digitális része már a pontos időt mutatja! (megjelent a "GET" üzenet, az eddigi "ERR" helyett)
DE!
Az analóg/mutatós részét nem tudom beállítani hozzá, magyarul teljesen mást mutat!Ebben még kérhetek segítséget?
Mármint hogyan érhetem el, hogy a mutatók is a pontos időt mutassák!Eskü, utána eltűnök, max. csak olvasom a topicot!
Köszönöm előre is!
Szép napot!
Bye!
Bűn az élet.
-
misu
senior tag
Hy!
Korábban már írtam, olyan gondom lenne, hogy van egy Usában vásárolt G-shockom, ami Európában nem veszi a pontosító rádió jelet.
Akkor feladtam, de pár hete belefutottam egy app-ba, ami óra beállítást ígér.
Konkrétan ebbe: [link]
Van videó is: [link]Az óra pedig egy GW-1500a .
A problémám az, hogy nem tudom összehozni a "frissítést", mert egy rész gyenge az angol tudásom, másrészt szerintem LEHET, hogy valamit nem jól csinálok.
A kérdés/kérés:
- Ismeritek-e ezt a progit, van-e tapasztalat?
- Valaki Miskolc közelében tudna-e személyesen segíteni?
- Bármi egyéb megoldás, akár posta oda-vissza is szóba jöhet, mert megőrjít!Köszi előre is!
Szép napot!
Bye!
Bűn az élet.
-
ricsik
őstag
válasz zolikaDB #3359 üzenetére
Annyira jó, hogy már szinte unalmas. Könnyű, kényelmes, vékony, hibátlan megmunkálás, különleges kékkel festett tükörpolíros részek. Mindig pontos, megbízható. Csodás kicsit domború zafír üveg. Egyeseket az integrált szíj tántoríthat el, de az engem nem zavar.
Sajnos tényleg egy kicsit tükröződik.Én itt vettem, DHL szállítással volt 55e Yen + áfa + vám.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz zolikaDB #3361 üzenetére
Ahogy a videóban is mondja a srác, az Oceanusok japán belpiacos termékek. ebay, és különböző japán webshopoktól (pl.: sakurawatches, shoppinginjapan) lehet rendelni. Én speciel ebayről rendeltem, ott volt a legolcsóbb.
-
zolikaDB
veterán
Casio S100 Oceanus magyar videó: [link]
Elég jó a srác véleménye az óráról -
retesz147
addikt
Ez egy bonyolult téma.
Eddig irodai munkát végeztem, automata órák, Xiaomi okosóra felváltva hordása volt a napi rutin.
Most zajlik épp a munkahely váltásom, építőipar-villszerelés egyik alfaja lesz sok tereppel, ahova se az automaták, sem a Xiaomi nem jó, mert fémből van (áramütés veszélye, sérülékenyek).
Viszont kellene okosóra. Első, amin megakadt a szemem az az említett Casio volt .
De még kicsit tapasztalom, hogy egyáltalán lesz e jogosultsága az órának (bármelyiknek).Ha veszek is, jauár, február környékén, most csak nézegetem, képbe kerülök.
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
retesz147
addikt
Szép! Gratula!
Nekem egy cca 15+ éves Oceanus OCW-520tde-1avef van.
Nagyon büszke vagyok rá, de már OldTimernek minősítettem, már csak dobozban pihen, de 10 évig napi hordós volt.
Egy, sajnos elveszzett, Twincept Worldmap Databank ABX-53-1-et váltott.Most gondolkodom ezen a DW-H5600 modellen.
-
temes69
aktív tag
válasz retesz147 #3347 üzenetére
Mindent mutat, de nagyon pici méretben. Nekem van ilyen órám, a kék acél lünettás verzió, de én kikapcsoltam az értesítéseket. Csak a fitnesz funkciók mennek fullon, így 7-8napot megy egy töltéssel folyamatos pulzus figyeléssel. Párszor aludtam is benne, és meglepően jól érzékelte az alvást is.
Én nagyon szeretem ezt az órát, mióta megvan a többi nem is volt a kezemen. Nah talán 1-2x az oceanus igen -
retesz147
addikt
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy Casio DW-H5600-1ER modellen.
Érdeklődni szeretnék, hogy a telefonon érkező értesítéseket hogy mutatja?
Csak megjelenik egy piktogram, hogy érkezett értesítés?
Vagy pl. kiírja az e-mail tárgyát, vagy a Messenger üzenet feladóját és esetleg még hozzá valamilyen infót?
Próbáltam YT videókat nézni, de nem találtam olyan tesztet, hogy mutatnak egy érkező értesítést, hogy lássam ezt milyen formában jeleníti meg.Köszönöm!
-
Canonfan
senior tag
válasz fagyalllo #3342 üzenetére
Teljesen jogos, csak sajnos vidéki vagyok és ritkán járok Pesten ezért is gondoltam ha csak valami kosz van csak benne lehet-e házilag megpróbálni kipucolni.
De akkor majd megnézem hozzám közelebb vannak-e Casio szervizek, de köszi a linket, mert ha futár oda-vissza működik az sem elvetendő, úgyis olyan helyet keresnék ahol le nyomáspróbázzák utána. -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, talán tudtok egy kis tanácsot adni.
Nekem egy CASIO ECB-900DB órám van, ami egy nagyon szép óra és szeretem, hosszabb távra is akarok tervezni vele.
A gondom viszont az, hogy az óra Bluetooth gombja nem működik, szóval hiába nyomom be akár erőből is, nem kerül csatlakozási módba az óra, így a Bluetooth része gyakorlatilag használhatatlan. Bár az igaz hogy gyakorta nem használtam, de azért zavar hogy nem működik, + telefonnal sem tudom így időről időre pontosítani az időt.
Próbáltam házi módszerekkel valahogy kitisztítani, de mivel ez az egy nem szabadon lévő gomb mint a többiek így nehéz, ultrahangos tisztítóm meg sajnos nincsen így jobb híján szónikus fogkefével próbáltam folyó víz alatt de nem hozott eredményt.
Az óra többi része szerencsére tökéletesen működik.
Már 3 éves szóval a gari már lejárt de nem tudom hogyan lehetne megállapítani hogy csak a gomb koszos vagy adta meg magát, vagy az óra bt modulja szált el, mert ha csak a gomb akkor megcsináltatnám (+ akkor egyben tömítéscsere meg nyomáspróbázás sem árt akkor) de ha a bt résszel van gond akkor gondolom az egész belsejét cserélni kellene szóval nem érné meg a köröket vele.Ti mit gondoltok?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
0xmilan
addikt
Az Alzas Black Friday kereteben most sok Casio ora akcios.
Peldaul az 5610U 41e Ft. -
Szatee
kezdő
válasz gyantaszuz #3338 üzenetére
Nekem a Casioak-om szintén hasonlóan nézett ki egy tengeri úszás után, de a utána rögtön leöblítettem a csap alatt és nem látszik rajta semmi
-
gyantaszuz
aktív tag
Brutal jo aron sikerult vennem egy casioak-ot. Egy baj van vele, hogy most mar kell a szett.
Mas:
Tavaly kicsit katasztrofaturistaskodtam es vettem egy MW-240et, hogy azt lopjak le a karomrol.
2 het tengervizben usztatas utan a szij es a tok nem igazan tunik menthetonek. Az ucso napokban kellett egy kis fogkremes polirozas, hogy lathato legyen az ido. Sajnos nehez loni rola kepet, de kicsit beleette magat a so, ahhoz kepest egesz jol birta.
-
Szatee
kezdő
Kellett egy elegánsabb óra is a G-Shock mellé.
Legyen solar, rádiós és az sem árt ha zafír az üveg. És persze ne legyen túl vastag. Az általam választott verzióból van az olcsóbb és van a titán változat.Én az utóbbit választottam...
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz andrew01 #3333 üzenetére
Igen, míg én más órát is hordok, ő csak ezt a modellt hordja. Nagyon bevállt neki is. Annyi, hogy a gyerek órájáról már lekopott az "ILLUMINATOR" és a "WATER RESIST" felirat, de nem zavarja. Az enyémen még tartja magát, de én sokkal kevesebbet hordtam. (Ő ebben is alszik)
-
V-I-D-A
aktív tag
Heppi Halogén!
-
PéZsé72
újonc
Sziasztok,
Valakinek a fórumtársak közül nincs véletlenül feleslegessé vált (és eladó), 437-es modulból származó működő kijelzőpanelje?
A CA-56-os kalkulátoros órám moduljának kiszerelésekor sikerült eltörnöm a kijelzőt...
Köszi előre is. -
Szatee
kezdő
Érdekes forma... Casio AW-24
Megér ez 36 Eurót?
-
prsq
aktív tag
válasz Luck Dragon #3325 üzenetére
Ezért a pénzért nem Casiot jobbat kapsz.
Nemrégen vettem a gyereknek ébresztőórát (ő akarta). Szempontok:
Legyen világítása, leginkább a 12-6 közötti részen (hajnalban), de valami LED-est vettem, ami az egész számlapot megvilágítja.
Az ébresztéskibekapcsoló gomb NE a tetején legyen, azzal simán el lehet aludni, ha álmosan lecsapod. A legjobb az oldalán, az övének a hátulján van.
A tetején a Snooze/Light legyen, úgy ésszerű.
Javasolt a Sweep (csendes járás) és az erősödő ébresztőhang. -
-
SOAD19
addikt
válasz Luck Dragon #3321 üzenetére
Szerezz be egy ezekhez hasonló kutyát, akinek betanítod, hogy mikor kell keltenie (fb videó):
[link][ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
válasz Luck Dragon #3315 üzenetére
[link] Talán ezek közül valamelyik?
-
-
Szatee
kezdő
válasz Luck Dragon #3319 üzenetére
Érdekes ezt olvasni, hogy valaki használ még ébresztőórát... Az emberek nagy többsége már a telefonját használja ébresztésre.
Bár engem is a telefon ébreszt, biztonságból azért a digitális kijelzős telefontöltő is ébresztőre van állítva ha valami miatt az éjszaka nyugdíjba küldené magát a telefon -
-
fagyalllo
őstag
válasz Luck Dragon #3317 üzenetére
Asztali ébresztőóra, de csak Japánban tud szinkronizálni, nem is forgalmazzák máshol.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
Szatee
kezdő
válasz Luck Dragon #3315 üzenetére
A legszebb. Hát nem?
-
Casio téren van valami szép ébresztőóra?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
perge666
veterán
Köszönöm a tippeket,ki fogom próbálni.
-
perge666
veterán
Ajánlotta más is hogy mérjek rá az elemekre,de létezik hogy a digitális része működik rendesen az analóg pedig nem?
Igen volt reset is mert anélkül el sem indult a digitális része sem.
Sőőőőt,az elején megindult az analóg is de nem sokáig ment.Nagyon szépen köszönöm a segítséget rendes tőled.
Ha van még ötleted szívesen meghallgatom. -
perge666
veterán
Valakinek lenne esetleg ötlete hogy a Casio ARW-320 analóg része miért nem jár,csak kattog a másodperc mutató sacc/kb fél másodpercet előre-hátra?
Óra és perc mutató nem megy,de nem is akad,mert mikor kihúzom a koronát akkor simán körbe tudom tekerni,de a másodperc mutató ekkor is kattog előre-hátra.A digitális része rendben működik,órás vajon meg tudja csinálni úgy hogy ne kelljen otthagyni?
Mert nálunk az órás szerintem kimerül egy szíj vagy elemcserében,legközelebb Debrecenbe vagy Nyíregyházán van szerintem olyan mester aki érti is a dolgát,és ha megoldható lenne akkor megvárnám ha nem bonyolultabb műtét...... -
SOAD19
addikt
Jópofa mod:
-
orbit76
tag
Akit érdekel:
Akciós a fémtokos Casio A1000D-7EF
[link] - € 100.- + posta
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.