Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz hunlipi88 #107229 üzenetére
Szolgáltatónál érdeklődj. Őket kérdezd, hogy mi változott, olvasd el a számlán lévő apróbetűs részt, nézd át a levelezésed, január 1-től már One TV a szolgáltatás neve. Nem TV probléma.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz HUNgabus #107054 üzenetére
Prime HDR10+ pl ha jól tudom
- Prime-on van HDR10+ és Dolby Vision is.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Celtis #107039 üzenetére
VS10 segítségével, Samsungon a DV-ből HDR10+ "varázsolható", LG-n a HDR10+-ból DV lesz, ha úgy állítjuk be.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz alaves #106574 üzenetére
Az Apple TV 4k pl. nem támogatja natívan…
- bár egyértelmű, amit írtál, de sokan ezt másképp értelmezik, mert pl. az Apple TV nem lesz néma, ha ilyen hangsávval találkozik, hanem átalakítja a megfelelő csatornaszámú LPCM-be vagy ebben az esetben EAC3-ra. Tehát, az Apple TV minden hangsávot támogat viszont a továbbküldés (raw, passtrough) opció nem támogatott, tehát egy DTS-HD 5.1 az LPCM 5.1 lesz, True HD + Atmos, EAC3 + Atmos lesz, azaz az Apple TV-re van bízva az átalakítás és nem az AVR-re.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #106560 üzenetére
Az én tapasztalatom mást "mond", az összes F1-et nézem, néha egyéb csatornákat is, 2 óra után nyoma sincs a logóknak, pedig a pixeleltolás nálam ki van kapcsolva, a logóvédelem nem, tehát az teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz goran78 #106496 üzenetére
LG oldalán nem találtam meg (LGC41LA) -
Minden megtalálható az oldalukon. [link]
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tyrone89 #106359 üzenetére
Mivel a képeket ide betetted, úgy abból a szempontból kvázi lényegtelen, hogy kalibrált kijelzőn hasonlítod össze vagy sem, mert mindkettő ugyanazon a kijelzőn jelenik meg, tehát az összehasonlítás hasonló körülmények között történik. Csak érdeklődtem, hogy mi alapján csinálod, mert érdekel a dolog, szakmai ártalom.
-
blakey
titán
válasz Tyrone89 #106349 üzenetére
Mi alapján állítgatod az értékeket? A zakós jeleneteknél jól látható, hogy egyes árnyalatok veszítenek a zöldességből és inkább pirosas árnyalatba kerülnek.
Egyébként nehéz és összetett dolog.…nekem bevallom jobban tetszik ez is
- ez fontos, de továbbra is érvényes, hogy a tetszik és a jó nem minden esetben fedik egymást, ezzel nem akarlak megbántani, mert nyilván, ha élvezed, amit csinálsz, akkor jó szórakozás, főleg, ha az eredmény tetszik is.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Calogero #106082 üzenetére
Az a C2 nekem gyanús, túlságosan lekerekített a sarka, lehet, hogy kisebb, mint 55”, azoknál meg előfordul nem EVO paneles is. Vagy nem is C2.
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #106047 üzenetére
Egy LG 48C41-en remeg a kezem
- vállald be, csak te fogod látni, hogy téged zavar-e az oled vagy sem. A HDR meg nem olyan, mint amilyennek képzeled, leírod. Sötét szobában is jó. Ne a képzeletedre hagyatkozz, hanem tapasztalatokra, ez nem mobil, hanem TV.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Swami #103368 üzenetére
Ha a teraszajtón történik a közlekedés és a TV vagy bármi, ami "kényes", a közelében van, akkor azt érdemes biztosítani. Egy ártatlannak tűnő mérés egy fémházas mérővel vagy bármi, aminek súlya van, sajnos problémát okozhat. Kihívód az internetszolgáltatód szerelőjét, és megnézed, hogy miként szerel, azonnal elgondolkodsz azon, hogy legközelebb mit és hogyan biztosítasz, az emberek másképp gondolkodnak, más a számukra fontos, és más e jelentéktelen. Gondolom a szerelőnek fel sem merült az, hogy a kár, amit okozott az 2-300e Ft és nem 20-30e.
Látom az emberek mozdulatait, gyakorlatilag kiszámolom a lehetséges mozdulatok hatásait és előre megtervezem, hogy mit hogyan biztosítok, de én ilyen vagyok. A kiszámíthatatlannal meg nem tudunk mit kezdeni, az általában elkerülhetetlen.
Nagyon szomorú és sajnálatos dolog, de ilyenek az emberek, amíg én mindent kesztyűvel fogok meg, addig más le sem sz@rja, ha zsíros lesz és megindokolja azzal., hogy az eszköz van érte, de ehhez nekem csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy egy minimális odafigyeléssel szinte minden tökéletes maradhat és még csak erőfeszítésbe sem kerül.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz krx21 #103364 üzenetére
Amikor tudjátok, hogy valamilyen szerelés, szállítás, bármilyen munka folyik az adott helyiségben, akkor miért nem "biztosítjátok" a terepet? Nálam, ha TV közelében történik valamilyen szerelés, akkor elviszem onnan, vagy jól becsomagolom, hangfalakat szintén. Egyrészt nekem se okozzon kárt és jó, ha a szerelőnek teret adok, mert a munka ilyen, egy apró figyelmetlenség, "lazább" mozdulat és azonnal megvan a baj. Lehetőleg mindig kerülöm az ilyen helyzeteteket, persze vannak kivédhetetlenek is.
#103362Swami
Ez nagyon sajnálatos dolog, és a lehető legbosszantóbb, hogy ez elkerülhető lett volna. Nálam a vízszerelő parkolt neki az autómnak, én "legomboltam" róla a javítási költséget. Én valamilyen módon cseréltetném a kijelzőt, vagy ha van biztosítás, akkor annak terhére tenném. a szerelőt meg rád bízom.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Quadgame94 #102959 üzenetére
TV a hibás, nem a lejátszó(k) (+ másik TV-n jók a lejátszók). Valószínűleg a "rott" betett a HDMI-n "közlekedő" DV-nek, esetleg a HDMI-kézfogás meghülyült tőle.
-
blakey
titán
válasz alaves #102878 üzenetére
2024-ben szerintem senki nem gondolna egyébként arra, hogy egy karakter megzavarhat bármely informatikai rendszert
- sajnos, de, nagyon sok esetben megzavarja a rendszert, még mindig ajánlott az angol ABC betűit használni, valamint kerülni a nagyon speciális karaktereket, ennek okát a régen kialakított kódokban kéne keresni, de már valószínűleg nem fogják átírni.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Steady74 #102862 üzenetére
Plex/Emby/Jellyfin szerver a NAS-ra, Plex/Emby/Jellyfin kliens a TV-re, első körben ezzel próbálkoznék.
Ha ezek nem jók, akkor Apple TV, Dune/Homatics Androiddal és CoreELEC-kel, Fire TV Stick (4K Max 2), Fire TV Cube, ChromeCast, stb.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #102654 üzenetére
Azért a MacBook Pro miniledje nagyon jó. Még nem volt szerencsém rosszul sikerülthöz, de nyilván a nagyszámok törvénye alapján biztos olyan is van. Javaslom, hogy azokat nézd meg.
-
blakey
titán
válasz Steady74 #102389 üzenetére
Víz (akár desztillált, ioncserélt), mikró szálas törlőkendő és türelem. Mindig a törlő legyen nedves és ne közvetlenül a kijelzőre kerüljön a folyadék. A vegyszerek kárt okozhatnak, etanol is, felesleges mindenféle szerrel lemosni.
-
blakey
titán
válasz Squirrel #102289 üzenetére
Mintha valaki írta volna, hogy Anthem-el problémás, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Csandi #102222 üzenetére
TV bemeneten SD adásnál szürke, HD esetében már aktív, valamint a külső bemenetek esetében is aktív, appok esetében szürke, de a levágás nélküli opció van beállítva.
-
blakey
titán
válasz hunspikey #102192 üzenetére
Az Ambilight jobb, pontosabb és részletesen beállítható. Ha neked "paca" volt, akkor nem volt megfelelően beállítva. Ráadásul az Ambilight fekete esetében erősen leveszi a fényerőt az adott részen és fehér, nem színes, nálad meg pontatlan a megjelenítés, nincs meg az Ambiligjht érzés. Egyik "szemre" állítja be, másik meg szoftveresen a forrásnak megfelelően, ettől eltérő lesz a két eredmény.
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #101966 üzenetére
Egyenlőre a G4 vezet…
- Egyelőre, mert egyenlő esetében nem lenne győztes.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz csizo #101833 üzenetére
Ha valahogy sikerül feltenni (nem tudom, hogy lehetséges), akkor csak úgy fog működni, ha van előfizetésed, a szolgáltatói csomaggal nem működik.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #101615 üzenetére
A hiba okozója az LG. - vagy bármi más, akár az Apple TV. Nyomj az Apple TV távjára egy gyári visszaállítást.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #101604 üzenetére
Oké, akkor nem tudom, nálam hibátlan, nem akadnak össze. Ráadásul 6 BT-os távot használok és mindegyik jól működik. Szerintem más lesz a gond. Hasonló problémám volt egy BT-os egérrel, ami elkezdett akadozni, ha egyik számítógép be lett kapcsolva, természetesen elsőre a gépre gyanakodtam, aztán néhányhetes próbálgatás, tesztelgetés után kiderült, hogy a routernél történik a probléma, kicseréltem és onnantól kezdve semmi probléma nem jött elő. A router USB3-as csatlakozója nem volt megfelelő árnyékolású, ezáltal bezavart a BT-ba és nálam így jelentkezett a hiba.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #101588 üzenetére
Nem, mindkettő esetében a BT a fő irányítási mód, bár mindkettő képes az infra kapcsolatra.
Pontosítok a saját táv miatt nem kikapcsolható. - mit nem tudsz kikapcsolni, mi a pontos tünet? Nem a CEC zavar be?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz VincentVG #98625 üzenetére
Ha csak optikai kimeneten akarsz hangot, akkor teljesen normális, hogy a TV hangszórói nem szólnak, illetve a DAC miatt érdemes PCM-re állítani.
Optikai+TV hangszóró esetében jól működik, mindkettőn lesz hang. Hangerőt nem tudsz állítani az optikai kimeneten, azt a fogadó eszközön kell állítani.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nekem úgy rémlik a youtube sehogy sem lesz HDR. Apple TV-n keresztül sem tudsz HDR youtube anyagot megjeleníttetni. De az is lehet, hogy rosszul emlékszem - igen, rosszul emlékszel, Mac-en (macOS) és Apple TV 4K-n (tvOS) is van, működik a YouTube HDR.
-
blakey
titán
Pont, hogy nem olvassátok és értelmezitek, pedig leírtam. Azt is leírtam, hogy használom a TV-k belső lejátszóit, de…
Azt is írtam, hogy a 23,976, 24,000, 29,97, 30, 59,94 és 60 fps-sekkel nincs különösebb probléma, sőt a kerek fps-sekkel semmi. 25 és 50 fps anyagokkal vannak a nagyobb problémák, de értelmezés hiányában folyamatosan "mellémentek" és szándékosan kötekedtek. Többet ne kérdezzetek, ide nem írok egy darabig.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #90344 üzenetére
Bocs, utolsó, ezt a tegnap leírtam többször is és úgy is ahogy te megismételted ugyanazt, azért nem tudsz követni, mert el sem olvasod és nem is értelmezed, te sem, ami azért gáz. A kadenciahelyes megjelenítés kifejezést is leírtam, hogy mit jelent, de még 1x a te kedvedért ide írom, az adott fps megfelelő frekvencián való megjelenítés, tehát pl. a 24,000 fps 72Hz-en jó, de a 25 fps 120 Hz-en nem jó. Ha ennek sem érted a lényegét, akkor baj van. Amikor fix, pl. 120Hz-en történik az összes fps lejátszása, akkor nincs általános kadenciahelyes lejátszás/megjelenítés.
-
blakey
titán
Nem, nincs 24Hz-es megjelenítés a videótechnikában.
-
blakey
titán
Nos, van, ugyanis más az AMOLED és az OLED, valamint a videótechnikában nincs engedélyezve a natív 24Hz. Abban igazad van, hogy az OLED és az LCD tudná, de a gyártók nem engedélyezik. Ha engedélyeznék, akkor egy 2 órás film után vörös szemmel és vibráló képpel állnál fel a fotelből. Még a némafilmek idejében készültek olyan 18 fps anyagok, amiket 18 Hz-en jelenítettek meg, az fájó volt és azok még rövid anyagok voltak. Nincs natív 24Hz-es lejátszás, felejtsd el. BFI meg egy másik történet.
Kötekedés helyett inkább nézz utána a dolgoknak. Részemről ez a topik lezárva.
Plusz, ha okoskodsz és engem találsz meg, akkor állj bele másokba is, pl. @Vhiktorba vagy az rtings-be. [link] Szerintük se megy le 24Hz-re egy TV.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem fogom elmagyarázni, hogy miért nem mennek le ilyen alacsony frekvenciára az LCD-k és OLED TV-k. Ne hozd ide az AMOLED kijelzőket, ahogy a monitorokat sem. Megnézném a szemed egy 24fps videó 24Hz-en való megjelenítése után. Javaslom, hogy nézz utána, hogy miért nem így működik a videózás.
-
blakey
titán
válasz hunspikey #90331 üzenetére
A 23,976 és a 24,000 esetében a TV-k 24Hz-et írnak, mint külső forrásból bejövő jelnek, ezt nem fogják ilyen alacsony frekvencián megjeleníteni, mert nézhetetlen lenne, tehát minimum 50Hz-től "kezdik megjeleníteni", ami ebben az esetben minimum 72Hz. Természetesen a 23,976 esetében kerekítve írja ki, de valójában min. 71,928, ugyanez vonatkozik 29,97 és 30 fps, valamint 59,94 és 60 fps viszonylatában, ebben az esetben ugye 60Hz, illetve 25 fps esetében minimum 50Hz. Ha 120Hz-en jeleníti meg a 23,976 fps-t, akkor az vakójában 119,88 Hz, ami valljuk be, inkább 120 Hz. A 120Hz-en való megjelenítés esetében a 23,976, 24,000, 29,97, 30, 59,94 és 60 fps-ekkel nincs különösebb probléma, ott gyakorlatlan szem nem veszi észre a minimális hibát, sőt a "kerek fps-ek" esetében nincs is.
-
blakey
titán
Az Amazon 95%-ban HDR+ formátumban - kevesebb, de igen, ott inkább van HDR10+, ahogy Apple TV+-on is előfordul, viszont a Prime-on futó HDR10+ tartalmak borzalmasak voltak, legalábbis amikor és amiket néztem, mind rossz volt, aztán ott a másik, néztem a Gyűrűk ura sorozatot, egyik rész HDR10+ volt, rossz fényeléssel, a következő Dolby Vision, össze-vissza adták, nem is értettem, hogy mi van. Úh.. a Prime féle HDR10+ nekem nem hiányzik. Lehet, hogy azóta javult, de tesztelni már nem tudom, mert HDR10 és DV van az én esetemben.
-
blakey
titán
válasz junkpod #90316 üzenetére
Ha felteszed a Sonyra a Kodit, akkor a "playerdebug"(o) mit mutat?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Örülj neki, hogy nem látod a hibákat, ezzel nem tudok és nem is lehet vitatkozni. Én látom, erről többet nem szeretnék társalogni, és ezzel más nem tud vitatkozni.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90291 üzenetére
Hiába állítod be zidoon a yuv 422 vagy 420at..4k-hdren nem fog lemenni a zidoo 422re se 420ra.. sajnos.. - miért, min marad, 444-en? Akkor sem vált, ha pl. 50/60fps a videó? Az viszont baj, ha így van.
A plex a hybrideket csak hdrben hajlandó.elinditani...de ennyi.... - azokkal csak a baj van, de írj egy példát, ami nem jó.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Celtis #90292 üzenetére
A TV-tuner is bemenetnek számít (mint pl. a HDMI), fogd fel, hogy az adott régióhoz alkalmazkodik, tehát miután megadod, hogy EU és Magyarország, akkor annak megfelelő lesz a megjelenítés.
Nem vált fps a TV-k belső lejátszója, tehát a kadenciahelyes szó használata téves, az, hogy a megjelenítés jó, már a TV elektronikájának köszönhető.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junkpod #90290 üzenetére
Az Infuse-t úgy kell elképzelni, mint egy Netflixet, beállítás után (gyakorlatilag ugyanazokat a protokollokat ismeri, mint a Kodi, legalábbis a fontosabbak mind működnek) szépen, automatikusan mindent beállít. Kompatibilitásban van, ahol jobb, van, ahol gyengébb. Ha van valamilyen "almád", akkor egyszerűbb, ha kipróbálod, mert ahogy a Kodi úgy ez is olyan, amit nem biztos, hogy mindenki szeret. A minőség függ az eszköztől is, de nagyon jó a felskálázása, ha szükséges, kezeli az ISO-kat…
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90287 üzenetére
Nagyon rá akadtál a kandencia helyes szóra. - nem, neked kattant be rosszul, de nyilván én vagyok a hibás, mert értem a szavak jelentését.
Akkor ne nevezzük így... - Igen, így jobb, helyesebb.
Szoval oké szép jó az apple tv, de nekem totál felesleges.... - vagy csak addig amíg ki nem próbáltad. Mindenkinek mások az igényei, van, aki a TV hangszóróit használja, van, aki sound bar-t használ, van, aki sztereó rendszert és van, aki 5.4.4-es Atmos házimozit.
Egy dolog ami tetszik rajta, de szinte totál mind1: az az állitható yuv 422.....zidoon ugye ez hiába állítható, marad a yuv444... - abban az esetben felesleges, ha megfelelően vált, mert akkor minden esetben jó. Akkor rossz, ha beállítod és mégsem az lesz az eredmény.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #90286 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nem nézhető, hanem nincs fps (frekvencia) váltás, és ugye ez leginkább 24/25 fps váltásánál lehetne jobban látni. Én is használom a TV-ken futó appokat, de a 25 fps tartalmakat a belső lejátszó és appok sajnos apró hibákkal játszák le, nem nézhetetlen, de hibás. Netflixen is előfordul néhány 25 fps anyag, HBO Maxon is, viszont mivel ritka így a 23,976 és 24.000 fps anyagok szemre semmi hibát nem produkálnak és ezért fordul elő az, hogy szinte tökéletes képet látunk. Android TV alatt is egész jól van megoldva a lejátszás, nem csak TV-n, egyéb boxokon is látom, hogy nézhetően működik úgy, hogy az sem vált fps-t.
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #90283 üzenetére
25, 50 fps-t nézd te is, ott jönnek elő a látványosabb problémák. A 23.976, 24.000, 29,97, 30, 59,94, 60fps mind "belefér" a 120Hz-be. Te is nagyon jól tudod, hogy a kadenciahelyes szó mit jelent, kb. ugyanazt, mint hangoknál a RAW vagy passthrough és LPCM, vagy Dolby Vision esetében a TV vagy a lejátszó alakítja át a jelet.
-
blakey
titán
válasz boborján2 #90276 üzenetére
Napestig lehetne sorolni a különbségeket, venni kell egy külső, jó lejátszót. Esetleg személyes segítséget kérni, hogy mit és hogyan nézz, majd egy bizonyos idő elteltével kiderül számodra, hogy kell-e neked, vagy sem.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90275 üzenetére
Ugyanúgy rész a Plex-nek és a problémáknak, mert egy jó lejátszóval még a Plexet sem kell megvenni, mert a kliensnek nincs rá szüksége.
megveszem ma.direkt az appot, tuti nem fog működni ott sem a távoli meert kevés a szerver... - ha neked tuti, akkor ne vedd meg, felesleges.
Mégegyszer le írom hátha megérted. TESZTELTEM. - én is, mások is, én tudom, hogy mi aszavak jelentése, nem azzal van probléma, hogy jól jelenik meg a kép, hanem azzal, hogy te ezt kadenciahelyesnek nevezed, mert nem az, rosszul használod a kifejezést. 100+ készüléket, lejéátszót, TV-t teszteltem, tesztelek, jól tudom, hogy melyik, hogyan viselkedik.
Nem megnéztem 3 filmet...hanem fogtam a teszt videót, le ültem, és lőttem 180 képet...mindd hibátlan volt. - ez nem teszt, és bár szemre az a lényeg, hogy jó legyen, a szó (kadenciahelyes) használata helytelen. Egy szóval nem írtam, hogy nem jó a végeredmény, de az nem fps-váltással történik, hanem a TV belső szoftverével, az adott (fix) frekvenciára.
Vhiktor a 120hzrol beszélt...a tv nem fog 23,976ra váltani semmikor....az 120hz 5:5 pulldown lessz még zidoon is. - én tudom miről ír. Nagyon jól tudom, hogy az adott fps-nek megfelelő többszörös frekvenciára vált, és "szerencsédre" a 120 épp a 24 5X-röse, ami nem véletlen a videótechnikában, de 50, 60, 72, 96, 100 és 120Hz-eken is dolgoznak a TV-k. A HDMI-k, a TV-tuner és a TV-k belső appjai külön "bemenetnek" számítanak, egyértelmű, hogy a HDMI-k és a TV-tuner mindig az fps-nek megfelelő frekvenciára vált, viszont a belső lejátszók fix fps-en vannak.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90269 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni.
A TV-k belső lejátszója fix Hz-en jeleníti meg az összes tartalmat, ami magával a szóval, hogy kadenciahelyes, nem áll összhangban. Az, hogy a TV-k szoftvere korrigálja, egy másik dolog.
@Vhiktor pár hsz-szel korábban csak ennyir írt és csatlakozom hozz: "Nagyon hosszú és bonyolult leírni, megoldja a tv." - ami nem gond, megoldja, de a szó használata kerülendő, nem kadenciahelyes.
Tv nekem 5ghz wifin van a 200as.bitratanal sem reccent meg...nem.tudom.milyen az a bufferelés amiről beszélsz mert én meg nem láttam ilyet pedig nekem a.tv-n van az app.xd. - Plex topikban te "panaszkodsz", hogy távolról pufferel, ami egy jó lejátszóval és klienssel nem fog.
Nálam c3 belső és plex is kandencia helyes!!!!ezzel kezdtem a tesztet. - nem az, csak jó a lejátszás.
Pl. a TV-d támogatja a DTS-HD, de mégsem ugyanaz, mint egy normális hangrendszerrel, úh. kb. ennyi a lényeg, tehát van, lejátssza, nézhető, nem találsz zavaró hibákat, de a kadenciahelyes lejátszás az, amit pl. a Zidood is csinál, mindig a forrásnak megfelelő fps-re vált és a megjelenítőt is arra "kéri".ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Celtis #90259 üzenetére
Nem tudják, de ne nyissunk vitát, mindent fix 60Hz-en vagy ha jobban tetszik, akkor 120Hz-en játszanak le.
ui.: mielőtt megint ezen rugóznátok, vissza kell olvasni, vagy megnézni, elolvasni @Vhiktor véleményét, mert kíváncsi volt rá és igen, fix Hz-en történik a megjelenítés a belső lejátszóval.
A kadenciahelyes megjelenítés, nem azt jelenti, hogy ha nincs hiba, akkor za, hanem azt, hogy mindig az adott fps-nek megfelelő frekvencián történik a lejátszás.
Ha azt írod, hogy a legtöbb esetben a TV-k belső lejátszóival is nézhető, megfelelő a lejátszás, akkor oké, de nem kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #90256 üzenetére
Az infuse gyakorlatilag egy Kodi fork. - nagyon nem, teljesen más és csak iOS, tvOS és macOS-en érhető el. Te a MrMC-vel kevered, valószínűleg, de az nem annyira jó.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90252 üzenetére
Nos,
- a TV-k figx 60Hz-en játszák le a tartalmakat, nincs fps-váltás. Nem számít, hogy te nem látsz hibát, akkor is ez van.
- TV-ken nincs gigabites ethernet, Wifi meg olyan, hogy vagy jó, vagy nem
- az említett Infuse-zal soha nincs átkódolás, tehát ami neked pufferel, az Infuse alatt hibátlanul megy.
- Sokkal gyorsabb, folyékonyabb működés.
- Több, jobb testreszabhatóság.
Te most ismerkedtél meg a Plex-szel, ha a Zidoo-n futna olyan app, ami kezelné a Plex adatbázist is, akkor nem lenne kérdés, hogy ott a jobb, pl. Kodi, Infuse, MrMC, ezek látják és kezelik a Plex adatbázisát és nincs szükség semmilyen átkódolásra.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz kolosszus87 #90217 üzenetére
Azt cseréltem le.
-
blakey
titán
Egy külső lejátszó mindig jobb lesz egy elsősorban megjelenítésre szánt eszköz beépített lejátszójához képest és nem elsősorban a képminőségre értendő. Nekem most van először olyan TV-m, ami nem támogatja a DTS-t, de nem is hiányzik, a lejátszóim mindent tudnak. Előtte olyan TV-im voltak, amik minden hangformátumot ismertek, mégsem használtam ki. Nálam a TV hangképessége nem elsődleges, csak akkor döntök olyan mellett, ami minden hangformátumot ismer, ha a többi eleme is megfelel. Ezért sem vártam pl. az idei modellekre, mert számomra nem nyújtanak többet, de ha most lenne egy tavalyi és egy idei modell azonos áron, akkor nyilván azt választanám, ami mindent támogat, azaz az ideit.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90209 üzenetére
Kár, hogy egyáltalán nem akarod megérteni. Nem rólam van szó, egy szituációról és egy konkrét felhasználóról (lajbii), akinek nem áll szándékában lejátszót is venni "+150-ért".
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90204 üzenetére
A lényeget nem idézted: "…nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte." plusz: …nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.
Ez egy szituáció, amit nem lehet másképp választani, ha azt szeretnénk, hogy minden esetben legyen hang és természetesen kép. Nincs semmilyen más szempont, egy konkrét szempontot írtam le.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90200 üzenetére
te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. - miért, nem ezt írtam és ezzel kezdtem? Te nem akarod megérteni, hogy mi a helyzet, még alá is húztam, de te csak erőlteted a hülyeséget. Még egyszer, nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte.
Példa: Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang és nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90194 üzenetére
Nem a DTS a fontos, hanem a hang megléte. Vonatkoztass már el ettől a dologtól, mert a legtöbb embernek nem a DTS mint formátum hiányzik, hanem a hang, Miért vagy ennyire értelmetlen és érthetetlen? Konkrétan leírtam, hogy milyen esetben lenne jó, ha hang is lenne, miért kell ezt magyarázni és itt széttrollkodni a dolgokat, mert ez az, DTS trollként viselkedsz.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90187 üzenetére
Próbáld meg másképp megközelíteni a dolgot. Nem az a lényeg, hogy DTS, hanem az, hogy néma lesz, ha a készülék nem támogatja. Márpedig, ha egy filmet az adott nyelven szeretnék nézni és a hang DTS, a készülék meg nem támogatja, akkor cseszhetem. Nagyon ráizgultál a DTS-re, mint fölösleges a TV-khez, de nem így van, mert nem a hang minősége a lényeg, hanem a hang megléte. Semmit nem jelent, hogy te mennyivel találkoztál, nekem sok DTS anyagom van, sőt, a filmjeim kb. 40%-a tartalmaz DTS hangsávot.
Mégegyszer megkérdem, kinek hiányzik tévén a DTS és miért? - én még 1x megkérdezem, miért ragadsz le ezen a dolgon? Neked 100-ból 1, nekem 100-ból 40. Ha megvan egy anyag, semmi kedvem időm másikat "levadászni", van lejátszóm és pont. Továbbra sem a hang minőségét keresd, hanem a hang meglétét. Ha TV-n akarom megnézni és "neadjisten" épp DTS, akkor ne legyen néma, ezért lehet fontos a DTS is.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #90169 üzenetére
Nem az a lényeg, amire ilyen gúnyosan kérdezel, hanem az, hogy néma marad. Nyilván nem fogja kihallani a különbségeket.
#90170 Gicz
A támogatása ahhoz szükséges, hogy ne legyen néma az adott anyag. A DTS annyiból más, hogy a legkisebb bitráta is magasabb", 768 kb/s, míg az AC3 akár 192 kb/s is lehet, mint az AC3, ezáltal a DTS alapból dinamikusabb, de egy hasonló színtű AC3 is pont olyan jó.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz lajbii #90159 üzenetére
Egyáltalán nem éreztem hiányát még1 külön bekapcsolni való media playernek + 1 távirányítóval!!! - nem szükséges plusz távirányító, a TV sajátjával is irányíthatod.
Ha a TV-den pl. Plexet használsz, és van egy gép, amint fut a Plex szerver, akkor nem kell nélkülöznöd a DTS hangokat sem.
Nem gondoltam és nem is reklámozták hogy a "4 év fejlődés" egyben a DTS támogatás megszűnését jelenti! - kb. 20 éve használok külső lejátszókat és az összes eszközömhöz 1 távot (Lpgitech Harmony), soha nem mondták, hogy ez a legjobb megoldás.
Ez kb olyan otvar hozzálás az LG részéről mint ahogy a Samsung kihagyja a Dolby Vision támogatását! - ezért soha nincs problémám, hogy a TV-kből épp milyen támogatást törölnek, mindig van olyan eszközöm, ami mindent támogat.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90160 üzenetére
Nem feltétlenül a képminőségben keresendő az eltérés, az olyan, hogy van aki észreveszi és van aki nem, ahogy ze sem látod a Zidoo hibáit. Leginkább abban jó egy külső lejátszó, hogy szélesebb körű támogatottságot élvez, és megint ne csak a Zidoonál ragadj le. Egyáltalán nem rossz az LG belső lejatszója, de egy külső lejátszó jobb.
-
blakey
titán
válasz lajbii #90156 üzenetére
+ 150 ért media playert még - jajj, töredékáron is van olyan lejátszó, ami mindent támogat. Érdekes, hogy nekem soha nincs ezzel bajom, mindig volt médialejátszóm, most is van néhány, semmi gond a DTS-sel, HD hangokkal, semmivel.
-
blakey
titán
válasz Bazsi747 #90070 üzenetére
Ennek mi lehet az oka? - a pixel (panel) eltolás
-
blakey
titán
válasz SeatZola #90063 üzenetére
ki lehet azt kapcsolni, - nem, sajnos. Viszont, ha nyomsz egy OK-t majd a műsorújságon belül rámész egy másik műsorra és OK-t nyomsz, akkor lesz kép a kisablakban, ugyanúgy, ha külső forrás esetében nyomsz egy műsorújságot (Guide), akkor is lesz kép.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90044 üzenetére
Jelenleg szerintem… - erről van szó, tehát nem tudod, mert nem nézted meg, hogy ugyanaz a videó milyen HEVC-ben, AV1-ben, VP9-ben, VP9.2-ben, AVC-ben, stb, és szerinted. Többnyire erről és így vitáztok napok óta.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #90042 üzenetére
Ne mindig a bitrátát vedd figyelembe, a tömörítési eljárás sem mindegy, egy AV1-be csomagolt anyag kisebb bitrátával is tud rendkívül jó lenni. Nagyon hasonlít a különböző fémek súlyához, ami nincs arányban a térfogattal, pl. 1 kg aranynak megfelelő térfogat nem egyezik az 1 kg vas térfogatával.
-
blakey
titán
válasz junkpod #90039 üzenetére
A Siló teljesen rendben van "streamingen", nem tudom ti mit néztek, én Apple TV-n nézem az Apple TV+-t és kiváló, sötétben minden részlet a helyén van, nincs "besülés". A torrent is legtöbbször a streamingről van.
-
blakey
titán
Na de kíváncsi vagyok milyenek lesznek rajta a DV filmek amik zavarnak. - HDR10 lesz, szóval nem fogod látni azt, amit Dolby Vision esetében. HDR10+ meg másik "történet".
-
blakey
titán
válasz SeatZola #89955 üzenetére
Nem megfelelő beállítás, vagy az anyag nem megfelelő.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89923 üzenetére
Áramtalanítsd a készülékeket, az is segíthet. Az én DAC-omban AKM van, így nem tudok több tippet adni.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89916 üzenetére
Nincs hardveres probléma, az automatikus mód akkor működik, ha a készülékek valalmilyen módon kommunikálnak egymással, anélkül viszont necces, mert a szerencsén múlik, hogy melyik mit küld a másiknak. Próbáldlj változtatni a bekapcsolási sorrenden, hátha úgy a TV nem fog olyan jelet küldeni a DAC-nak, amit nem ismer. Azért "zúg" a DAC, mert pl. Dolby hangot kap, amit nem tud feldolgozni, ilyet lejátszók esetében is tapasztaltam, ha direktben ráengedtem a DAC-ra vagy az erősítőre olyan hangokat, amiket nem kezelnek.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89903 üzenetére
Amikor csak optikait választasz ki, akkor arra figyelj, hogy PCM legyen beállítva, gondolom a DAC nem kezeli a többi formátumot.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89876 üzenetére
Szervizmenüből megnézhető a használati idő, Netflix alatt megnyomod a 3 pöttyöt és információ.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89483 üzenetére
Ha ugyan az minden, két külön képet nem produkálhatna.. - steril körülmények között, viszont mi steril a mai világban? Van olyan fórumtárs, akinek a Shielden futó Netflix alkalmazást bannolták, viszont Kodi alól jól tudja használni. Ahány app, annyi megoldás, volt olyan, hogy a TV-n futó NF 2 perc elteltével is SD Dolby Vision, míg ugyanaz az Android TV-s lejátszón 2 másodpercen belül 4K DV.
De ha van lehetőséged, akkor egy licenszelt Android TV-s lejátszón, Kodival megnézheted, hogy a Netflix, HBO miket tudhat, simán beállítom, hogy VP9 legyen és hirtelen tizedére csökken a bitráta, tömörítési hibákat is felfedezni, átteszem hevc-re és egyből jobb a kép.
de elég ha az egyik kalibralt a másik nem...na mind1...elemental.jo példa erre! - mi köze a kalibrációhoz? Nem arról van szó, hanem a szolgáltatók és az azt használó alkalmazások viselkedésén, az adott OS-hez és hálózathoz való alkalmazkodásán múlik, hogy elérhető lesz a legjobb minőség vagy sem. És akkor még nem is írtam, hogy eltérő DRM miatt is lehetnek minőségbeli különbségek, nem mindegy, hogy Widevine, Fairplay vagy Playready DRM.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89481 üzenetére
Azért mielőtt ilyen "ordító" különbségeket "kiabálnál", meg kell jegyezni, hogy eszközönként és felhasználónként is eltérő lehet az adott anyag, Nem egyszer láttam, tapasztaltam, hogy ugyanaz az anyag 2 különböző felhasználónál, ugyanazzal a csomaggal eltérő minőséget képviseltek. Nem olyan egyértelmű, hogy min múlik, de a hálózaton kívül az eszköz képességein is, nem mindegy, hogy hevc, avc , av1, vp9 az adott anyag. Teszteléshez nagyon egy Android TV-s boxon, ahol az összes licensz rendelkezésre áll, mert Kodival sok mindent kipróbálhatsz, pl. Netflix esetében legyen-e vp9 vagy sem, hevc, stb. Nem tartom vészesnek a VOD tartalmakat, némelyik kifejezetten tetszetős, jó minőségű. HBO Max-en, A Sárkányok háza 30Mbps körül mozog, az nem olyan rossz ebben a rendszerben, és a tömörítés is egész jó, nem esik szét, nem kockásodik.
-
blakey
titán
válasz Amilo02 #89464 üzenetére
Nálam jól működik. Mi frissült nálad, a FW, vagy az app. Elvileg nálam mindkettő friss és hibátlanul teszi a dolgát.
-
-
blakey
titán
Nem DVI, csak Dolby Vision esetében volt jellemző, HDR10-nél nem tapasztaltam és SDR-t egyáltalán nem érintette.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #89443 üzenetére
Miért nem akarod megérteni, hogy nem az a lényeg, hogy min nézte? Az említett Dolby Vision hiba, miszerint hosszabb sötét jelenetek esetében az LG TV fokozatosan csökkentette a fényerőt, semmi köze a tömörítési hibákhoz, egyszerűen a DV-hez van köze. Tavasszal javítva lett a C3/G3-ban, majd később a C2/G2-ben, ennyi a lényeg, ami a DV-t illeti, ezeken a modelleken, már hosszú percekig lehet nézni a "sötét DV-t" és nem csökken a fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #89434 üzenetére
A hiba nem abból fakadt, valamint jó minőségben adja az HBO Max.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89416 üzenetére
…az smb annyira nem ment....vagyis...sikerült, de a tv(c3 ) késve látta csak a mappákat stb...nem tetszett - fura, hogy a te TV-d látja az SMB-t. DLNA-t látta. Az SMB-t az Androidos TV-k látják és korábban a Panasonic TV-i (most nem tudom, hogy mi a helyzet), a többi TV DLNA-t látta, valamint elérhetőek voltak a Plex, Emby, Jellyfin szerver/kliens párosok.
Aztán kipróbáltam a plexet..én ilyet még nem láttam...gyakorlatilag tudja azt amit a kodi, csak ezt nem kell órákig nyomogatni hogy jó is legyen... - a gyakorlatilag remélem azt jelenti, hogy szinte és akkor már ott is vagyunk, hogy mégsem tudja mindazt. Mivel mindkettőt használom, sőt a Kodival használom a Plex adatbázist is, így elég könnyű rájönni, hogy melyik az, amelyik közelebb áll a jobbhoz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89366 üzenetére
Ez valami hiba volt, túl agresszív volt az algoritmus nem?.... - így volt beállítva, túl rövid ideig tartotta a fényerőt Dolby Vision esetében, de már hónapok óta javítottak rajta, és tényleg javítva, mert 18 perc után sem csökkent a fényerő, többször néztem meg ugyanazt a jelenetet.
-
blakey
titán
válasz hunspikey #89364 üzenetére
Pl amikor indul az első csók akkor a lány fülbevalóján a G3 játszi könnyedséggel mutatja hogy a felső kő zöld az alsó rubin. Később amikor a kis srác megy sárkányt nevelni, látszik, hogy a sárkány konkrétan haragoszöld bőrrel bír és a kiscsávó ruhája is részletgazdag illetve smaragdzöld. Aztán pár jelenettel később amikor a szőke lány a tengerparti pitty-putty után felébred, konkrétan látszik az árnyékban lévő szemének a szemefehérje az írisszel együtt - ezt a C9 nem tudta ábrázolni. - igen, ez idén került javításra a C3/G3 és C2/G2 szériákban. Nekem volt szerencsém a rosszat és a jót is látni ugyanazon a TV-n.
Használd egészséggel az új TV-t.
-
blakey
titán
válasz alaves #89348 üzenetére
Én tudom, hogy mit jelent, elolvastam, értettem, mások kezdtek el agyalni, hogy új webOS, stb. A hangsúly az értesítésen volt, amit eddig nem kaptam, miszerint új fw érkezik.
-
blakey
titán
válasz magellaner #89346 üzenetére
-
blakey
titán
Ma jött értesítés a C2-re miszerint október 18-tól frissítik a készülék(ek)et, megváltozik a főképernyő.
-
blakey
titán
Az MM online és offline részlege két külön cég, legalábbis raktárkészlet szempontjából, de van átjárás, ha pl. online rendeled, de üzletben vennéd át. Nem egyedi az ilyen, nyilván ez központilag irányított. Tehát ha csak online érhető el egy termék, akkor még van lehetőség arra, hogy üzletben lehessen átvenni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89262 üzenetére
Visz mindent, - mindent nem, sajnos, de jó.
November környékén (BF) szokott 20-25%-os kedvezmény lenni a PMS-re, azzal minden korlátozás feloldódik, nem kell sehol sem megvenni, + minden elérhető a PMS-sen, HW gyorsítás, és egyéb funkciók, persze ha szükség van rá.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem jobb, csak gondolom nem olvasott eleget a témában és számára újdonság ez az egész.
-
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89186 üzenetére
1 év múlva annyi lesz a C3 is. Most határozottnak kell lenned, el kell döntened, hogy mi a minimum, ami megfelel és mi az az összeg, amit nem haladhat meg, tehát, ha most a C2 mindenben megfelel, akkor vedd meg. Mindig lesz olyan, hogy valami olcsóbb lett, vagy elfogyott, stb. Ha most megtudod venni és azt, amit szeretnél, akkor ne habozz. Most a következőképpen fognak alakulni az árak, a mostani árak 2-3 hétig maradnak, majd emelkednek és 2-3 hétig azon lesznek, majd visszakerülnek a mostani árszintre vagy egy hangyányival lentebb, és meg is van az akció.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89146 üzenetére
Ha egy 65B3 420e, akkor ne gondolkodj tovább, gondolom ez valami egyedi ár. Ennyiért szinte biztos, hogy nem lesz 1-2 hónap múlva, maximum tavasszal mennek le ennyire az árak, ha lemennek. De, ha ennyiért van most 65C2, akkor azt kell megvenni.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89139 üzenetére
Egyébként, ha nem sürgős a vásárlás, akkor a helyedben várnék 4-5 hetet, mert hamarosan elkezdődnek a leárazások, hátha kifogsz valami jó akciót. Viszont a tavalyi modellek, lehet, hogy addigra kifutnak és csak egy-két "sufniboltban" lesznek elérhetőek.
-
blakey
titán
válasz Lajmund #89139 üzenetére
Nincs ilyen vagy olyan mind egyforma. - sajnos van.
Azt még elképzelhetönek tartom hogy emiatt nincs is annyira csucsra járatva és talán kevesebb a beégés veszélye. - vagy több.
azt venné ami jobb árba van - azt is kell venni, és otthoni körülmények között nem is jönne elő a probléma, tehát fel sem tűnne, hogy mennyivel gyengébb egy B3 a C3-hoz képest. Rtings-en vannak képek is, csak szakértő látja a különbségeket, elenyésző. Eredeti felvetés az volt, hogy a B3 a tavalyi C2, de nem az, bármennyire is próbálják elhitetni. Tehát ha most egy B3 árában van egy C2, akkor mindenképp az utóbbit kell választani. Jobb kép, jobb "hangrendszer", 4 HDMi 2.1, …
…ha lesz olcsobban b3 akkor az lesz… - attól függ, hogy mennyivel, mert 20e nem különbség, 50e már kezd azzá válni, annál nagyobb, meg már egyértelmű.
ahogy néztem Vhiktor videoját youtube-on ott kb minden ki van kapcsolva - de az elektronika nincs kikapcsolva, és a "nyers" felskálázás a jobb, nem a sok "varázslat" számít, na meg a mozgás is jobb a C sorozaton, szintén kikapcsolt állapotban.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Akkor olvasd el még 1x, a bizonytalan dolgokra írtam. Ha már a B3-ról írunk, amennyiben a B3-at az LG nem EVO-ként hirdeti, akkor ott bármi lehet és ez már zsákbamacska. Egyébként, ha már panelek, akkor a C2-be is már az új, C3-as paneleket is beletehetik, sőt, valószínűleg azok kerülnek bele. Tehát a tesztoldalak annyiból adnak téves infót, hogy a most kapható C2 és C3 közötti különbség lehet, hogy most nem ugyanazt eredményezi, mint az adott időben, tehát a C2-t tavaly, C3-mat idén tesztelt eredmények. Simán lehet, hogy egy idén gyártott C2 jobb, mint egy tavaly gyártott.
-
blakey
titán
Ha valamit gyártanak "ezzel" is meg "azzal" is, akkor az zsákbamacska, nálam az ilyen gyakorlatilag kizárt, kerülendő, a szememben egy "hulladék", úh. ha a 10 B3-ból 2 hasonló, mint az összes C2, akkor az inkább nem hasonló, gyengébb, bizonytalan eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest