- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #28485 üzenetére
Felesegem Angol allampolgar, en meg csak hivatalosan vagyok mondhatni "letelepedesi engellyel" Angliaban.
Felesegemnek az eg vilagon nem ad senki tobb penzt mert O Angol.
Max csak hozzam jon kunyeralni amikor valami kell de nincs ra penze -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #28481 üzenetére
Brutto. Tudod mit jelent az?
Vagyis 150-160K magyar es 500K francia. ami csak az atlag, de a nagy tobbsegnek nem annyi mert kevesebbet keres az emberek tobbsege
Tehat meg nyugaton is a tobbsegnek egy 1500dollaros/euros kartya az egy teljes havi fizetes lenne.Nyugaton is ahol a 2000 euro vagy dollar mar nem rossz fizetes nagyon sok egy kartyaert 1500 dollar/euro
Ez egy hasznalt auto ara.Es kertesz, buszvezeto, ugyfelszolgalatosbol van sokkal tobb nem mernokbol meg kozgazdaszbol....ugyhogy nem az elobbiek fizetese viszi le az atlagot hanem a jaz utobbiake viszi fel, mint pl az ingyenelo politikusok.
Egyszerubb lenne beismerni hogy most hulyeseget mondtal mint vitazni itt..
-
Zsohi
őstag
válasz
Alogonomus #28481 üzenetére
Hidd el, itt nyugaton is sok az 1200$, nemhogy 2000... A kulonbseg az, hogy egy nagyobb varatlan kiadas nem vag padlora evekre, vagy egy egesz eletre.
-
válasz
Alogonomus #28476 üzenetére
Tessék svéd kicsit konkrétabb ez bruttó, ebből 31-33% lejön... és kb 10el osztható az eurohoz... ez egy kicsit off
-
válasz
brutto
-
Raymond
titán
válasz
Mester, az atlagkereset statisztikak brutto. Nem azt "viszik haza" az emberek amit ott latsz. Peldaul a DE atlagkereset 2019-ben 3994eur volt havonta. Es egy egyedulallo, egyhazadot nem fizeto egyennek nem egesz 2500 netto.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ez brutto szerintem.
Ezt nem talatad meg ott? [link]Itt angliaban is 45-50 ezres fizubol havi 2K marad kezben kb
2000 fontos fizetes az mar jo kozepkategorias, sokan keresnek azalatt is.
A magyar atlagfizetes is 365.000Ft de az is brutto
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Alogonomus #28469 üzenetére
szigeten nem szabad enni, mert ha jo ido van all a por (harmadik naptol a kajan is), egyebkent meg nem lehet leulni. ld revieweknel a gyomorrontasos eseteket.
ja, es egyebkent lehet venni csak a fesztivalra designer cuccokat is egy estekre, es ugy meg nagyobbak lesznek a koltsegek! ne a sulyos fuggokbol induljunk ki, azok barhol mashol is barmennyi penzt el tudnak egetni.
a taborozo felszerelest egyebkent a repulon kell hozni, mert ha ejjel 4 fok lesz mint 2016ban, akkor Budapesten egyszeruen nem nagyon fog az ember olyan halozsakot keriteni, ami birja. a filleres sator meg be fog azni amikor elkapja a szigetet a rendes evi eso (azok a nagyobb satrak meg amiket par helyen lattal, azok 400-600 eur korul mozognak tehat haza fogjak oket vinni). mielottmeg: igen, egy borondbe befer egy harom szemelyes sator, ket halozsak, ket fore egy heti ruha. a 24kilos hatart tartani necces, mi 24-30 kilo kozott mozogtunk.
svedeknel a median ber 2500 eur volt havonta par eve, de egy 20 ev alatti gimnaziumi vegzettsegu a 2000et se nagyon fogja osszeszedni, de inkabb 1500 korul. a median az a kozepkategorias fizetes. nezd meg azt az eloszlast, hogy a havi 5000 eur az megis mekkora resze a gorbenek. ja meg parizs, szoval lehet a fix rezsikoltsege az ugy lesz 1000 eur, hogy meg olcson lakik.
nyugaton sincs kolbaszbol a kerites. az a dekadencia es gazdagsag amit elgondolsz, az messze nem az atlag vagy egyaltalan a kozeposztaly.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Ausztriában sem túl hétköznapi a 5000 eurós fizu, sőt... Ez egy erős túlzás.
-
válasz
Sok volt a napsűtés?
"már 5000+ euro az átlag" miva? ..... Itt svédben max az orvosok keresnek annyit... nem hogy átlag..
-
torma1981
veterán
válasz
Azért az a 4000 euro-s fizetés azért nem hiszem, hogy átlagos. Ott sem mindenki ebédel étteremben, stb. Nem járnak Mercivel. 2000 azt el hiszem, de nem 4000
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Kicsit rozsaszin szemuvegen at nezed ezt a "nyugat" dolgot
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Alogonomus #28433 üzenetére
szigeten 1000 eur fole repulojeggyel (kb 250+ eur amire meg ra lehet szamolni 80 eurot ha a repteren kell hagyni az autot es nemi benzinkoltseget), hetijeggyel (300 eur), es napi 60+ euros fogyasztassal lehet menni, ami kb azt jelenti, hogy az ember minden nap egy jobb vendegloben ebedel. erre meg johet a hotel, ami ket fovel napi 60-75 eurobol azert tippre megall egy 3-4 csillagos helyen. es akkor az ember nyaralni van es nem nezi az arakat. efole lehet menni, de nem realis, hogy valaki pl a Pampasban akarjon egesz heten steaket enni. ha valaha egy egesz hetezos sziget negyedik napjan meg ki mertel kerni (medium) rare steaket, akkor pontosan tudnod kell, hogy miert mondom ezt.
mas kerdes, hogy ilyen budgettel az ember akkor megy, ha van egy jellemzoen legalabb median szinten fizeto stabil munkaja, es nyaralni megy. Budapesten ez mondjuk saccperkb senior OO full-stack dev szint ITn belul.
az viszont nem jelenti azt, hogy az ember 500 euro helyett 1500ert is meg fogja venni azt a videokartyat, amikor az 500 euros is kiszolgalja. akinek ez az elete annak ez oke, de egyebkent feleslegesen draga. a maradekot meg ertelmesebben is el lehet kolteni.
-
válasz
Alogonomus #28433 üzenetére
Meglátjuk ~2 hét múlva
-
X2N
őstag
válasz
Alogonomus #28403 üzenetére
Nem lesz nagy teljesítmény ugrás. Jön a szokásos +25-30% minimálisan több VRAM és ennyi. Árak maradnak ugyanolyanok mint a 2000-es szériánál mert már akkor is kiverték a balhét rendesen. Ne tévesszen meg azt a pár pletyka a tápcsatlakozóról meg a 350W-os fogyasztásról. Nem lesznek itt 350-400W-os kártyák. Ennyire nem hülye az nvidia, kisebb csíkszélességen jön de nem fogják agyon húzni mint az AMD minden kártyát. RT-ben lesz nagyobb gyorsulás. AMD meg örülhet ha megközelíti a csúcskategóriát. Ez az én véleményem. Nagy teljesítmény ugrás majd a hooper-el lesz ha lehet a végtelenségig skálázni addig ha nagy teljesítmény ugrást akarsz veszel n+1 kártyát(nem játékra).
-
X2N
őstag
válasz
Alogonomus #28395 üzenetére
Milyen hírek szerint? Azért mindent nem kell elhinni.
-
válasz
Messzire jutottunk a 1070 szorongatta a 980Ti-t
-
nubreed
veterán
válasz
A 3060 nem lesz 700$.
-
válasz
Alogonomus #28381 üzenetére
Ott a ryzen egy nagyon olcsón gyártható,összedrótozható, skálázható nem monolithikus dizájn ami ráadásul elég jó teljesítményre képes. Itt ilyenről nincs szó. Minkét gyártó szerintem kb egyforma áron gyártat, ha akarnak egy gyártástechnológián, és a különbség maximum a fogyasztás terén lehetne. A Samsung 8 nm egy olcsóbb halfnode.
Ha árversenyről van szó és Nvidia ezt veszélyesnek érzi meglépi az árcsökkentést, van miből és hova engedni. Nem véletlenül nem akarja meglépi AMD évek óta a drasztikus árháborút mert érzi meddig mehet el, ráncigálhatja az oroszlán bajszát. Intelnél teljesen más a szitu, nem bérgyártás, eltérő dizájn. Technológiai és gyártástechnológiai lemaradás.
A multi cégek egy dolgot akarnak elkerülni, az árháborút egy olyan cég ellen aki ellen abban sem lenne esélyük. Őszintén ki vett volna Navi 5700 XT- t egy 400 de akár 450 dolláros RTX 2070 super ellen? Pont annyival mentek alá, amit még Nvidia megengedett és így lavíroznak. Hidd el ez is egyfajta kartel a két cég között. Ez sajnos a vásárlóknak nem jó, de álmodozni lehet róla. Én sajnos tudom hogy működik ez a multiknál, évek óta ebben dolgozom.. -
válasz
Alogonomus #28373 üzenetére
Mégegyszer, mert már többször volt ultimate érv az hogy ugyanazt hozzák és nem lesz lemaradás.
Nem tudjuk. Nem tudod lesz e lemaradása akár csak RT terén /általános teljesítmény terén.
Nem tudjuk mit hoz Nvidia ficsőrök terén.
A másik dologra pedig. Nem teheti meg. Nem tudom mennyire vagy tisztában azzal hogy Nvidia nyeresége jóval nagyobb mint az AMD VGA /CPU együttesen...
Pont mindkét cég pénzt akar keresni és úgy fognak árazni hogy még eladhatóak legyenek megfelelő nyereséggel a termékeik és a részvényesek se bukjanak be vagy ki... -
Kicsimix
őstag
válasz
Alogonomus #28373 üzenetére
Közel áll hozzám az AMD is, de 10 éve nem láttam már a csúcs kategóriát és az AMD-t egy mondatban említeni
Ezt az egészet tetézi, hogy az AMD letámadást indít a csúcskategóriában.. Nem értem komolyan mi folyik itt..
Szóval.. Ma még (2020.08.16) számomra egyelőre 2 külön fogalom.. De szeretnám tényleg ha változna. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #28311 üzenetére
Nem megy majd 21 GHz-en. Vissza lesz véve 20 alá, mert kegyetlenül fogyaszt így is.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Alogonomus #28311 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor csak egy bizonyos valaki kételkedett
-
gainwardgs
veterán
válasz
Alogonomus #28296 üzenetére
Ez szerintem csúcs verzió lehet.
Fermi 2.0 lesz abban biztos vagyok -
válasz
Alogonomus #28260 üzenetére
nem csökkentik a kártyák árait új generáció bevezetésekor- ezt nem lépték meg sem a 1060-1080 kártyákkal sem a 980-980 Ti kártyákkal. A konkurenciára szokta max így reagálni. Amikor anno az 1060 kártyámat vettem 105 ezer magyar forintér pontosan 168 ezer forintért volt az ugyan olyan ( MSI) GTX 980 kártya miközben az 1060 ugyan azt hozta.
ugyan ez volt az RTx 2060 kártyámmal... 112 K és 147 K volt a GTx 1070 Ti és 179 K a GTx 1080 és ezen az áron is futott ki mindegyik az IPON ból, nem volt leakciózva különösen, max pár %...
ha jól tudom ilyenkor kapnak kompenzációt , ezért nem igazán éri meg nekik áron alul eladni.
-
torma1981
veterán
válasz
Alogonomus #28254 üzenetére
Miota 1000 dodo a 2080 super? Itthon 260k-ert kapsz normális darabot. Az hol 1000 dollár? Azért mert valami gyorsabb lett miért lenne drágább? Főleg hogy nem gyártják már a 2080,2080s 2080 ti-t sem már. Azok helyére jön az új széria. Hihető hogy pl a 3080 400k lesz a 3080 ti meg 600k? Ameddig lesznek a 2080 széria pl akkor ki vesz majd dupla áron 3080-at? Pont hogy szórják ki nyomott áron az előző szériát. Már most is látszik az árakon. Ha nem akarják, hogy a nyakunkon maradjon. Miért is még egyszer kérdezem? Hol olvastátok ezeket az árakat? Itt rengetegen pont azt írták pl, hogy a 3060 pl 2080s teljesítmény 500-600 dodoert. Akkor most mi van?
-
atok666
őstag
válasz
Alogonomus #28254 üzenetére
Es az nem lehet, hogy 2080Ti ara esetleg lecsokken es mondjuk a 3080/Ti fog annyiba kerulni, mint a 2080Ti most?
Atok
-
egyedülülő
őstag
válasz
Alogonomus #28247 üzenetére
Ezért vezetik ki a 20XX szériát.
-
torma1981
veterán
válasz
Alogonomus #28240 üzenetére
Ezt honnan veszed? Ezeket az árakat? 3080 2080 ti áron? Vagy 2500 dodo lesz a 3080 ti? Ezek honnan jönnek? Azért mert nőt a sebesség mert új generáció, olcsóbb gyártás technológia, akkor még drágábbak lesznek? Miért is? 980- 1080 között is komoly teljesítmény különbség volt, még sem adták dupla áron. Mi értelme lenne akkor a generáció váltanak? Majd a 3070,3060 is 700 dodo lesz? Nem értem miért gondoljátok.
Ja és jönnek a konzolok, AMD, itt a vírus is. Ezekkel miért nem számol senki sem? Ahogy írták előttem elég sokat sajnos a fizetőképes emberek száma. Nem fognak tolongani. Ezt tudják a nagykutyak is mindkettő cégnél.
-
Jack@l
veterán
válasz
Alogonomus #28247 üzenetére
Hogy mit nem öl meg mi?
Honnan tudod, hogy a 20xx-es széria nem támogatja az 1.1-et? Ha netán nem támogatja, "csak" driverből, mennyit fog esni a performance a kb ugyanolyan gyors 3-as kártyához képest? (5 vagy 500%)
Valaki nagyon beetetett ezzel a dxr 1.1-el... -
Akra_hu
tag
válasz
Alogonomus #28240 üzenetére
Tehát amd kártyákig nem szabad 3080TI-t venni,mert esélyes az árcsökkenés. Nem baj akkor várok vele és reménykedem. 2006 óta nem nyúltam gépemhez,de most mindennek tökéletesnek kell lennie 😂
-
válasz
Alogonomus #28144 üzenetére
ezeket a teóriákat nem értem mi alapján állítod fel , nem akarlak megsérteni,de nagyon nem követted eddig se az nvidiát hogy működik se a megjelenéseit.
Az Nvidától egészen a mostani extreme kinézetű Fe verzió kijöveteléig nem szoktak jönni szivárogtatások .
A komplett architektúra megjelenése előtt főleg.
Max majd a kártya típusok között már igen,de szerintem azok is kontrollált dolgok egy egy konkurencia bejelentést szétcseszni.
Mivel Nv elsődleges AIB partnere az ASUS és az EVGA általában az első AIB képek ettől a két gyártótól várható úgynevezett " szivárogtatásban" ami valószínűleg az Nvidia jóváhagyásával történik és kedvezni próbál így nekik.
De 2 éve Kb itt estünk pofára a topikban az RTX kártyák megjelenésekor a nevezéken és az árazáson, pedig ugyan így linkelgettünk előtte mindent oda vissza. Amúgy épp pár hetes hír hogy Nvidia leállította az Turing széria gyártását, ma már a 2070 Superekét is az AIB partnereknél és pont Július elején linkeltem egy állítólagos Asus 3080 ti verziót képeken. [link] -
válasz
Alogonomus #28141 üzenetére
ezt honnan veszed hogy nem lesz AIB 3080 és Ti az idén? egy hónapra rá jönnek az AIB verziók az Fe verziókra ez szokott lenni a forgatókönyv. Nvidia, nem AMD...
-
JóképűIdegen
tag
válasz
Alogonomus #28124 üzenetére
Csak nehogy egy november vegi paper launch utan a fa alatt ulve meg mindig a Big Navi-t varjuk (mintha lett volna mar ilyen
)
-
nubreed
veterán
válasz
Alogonomus #28124 üzenetére
Az októberi megjelenésekhez tegyük még hozzá a Watch Dogs Legion -t. Én nem érzem korainak az nV rajtot, általában az indul jobb poziciókkal, akik előbb kint vannak a piacon. Ráadásul engem mint PC játékost teljesen hidegen hagy az új konzolok megjelenése. Szerintem az AMD nem fogja sokkal olcsóbban adni az új kártyáit, mint az nV a 3000 -es sorozatot, nem tudom miért várják egyesek ezt. Akkor csak saját magukat lőnék tökön. A teljesítmény beállítás alatt már megint valami "csoda" driverre várást értünk?
-
válasz
Alogonomus #28069 üzenetére
RTX 3090 (Titan): 5248 shaders|24GB GDDR6X VRAM| 350W TDP
RTX 3080: 4352 shaders|10GB GDDR6X VRAM| 320W TDP
RTX 3070 Ti: 3072 shaders|8GB GDDR6X VRAM| 250W TDP
RTX 3070: 2944 shaders|8GB GDDR6 VRAM|220W TDPnem válasz akart lenni.
-
válasz
Alogonomus #28069 üzenetére
cool story bro.
hirtelen mennyit tud változni a világ egy meg sem jelent kártya miatt ez lett a legfontosabb,a vega idejében meg éves számításokat végeztek a hívők hogy igazából bagatell összeg ha kétszer annyit is eszik. Itt +50-100 wattról beszélünk a csúcs szegmensben 3-400 ezres kártyáknál a tuning meg nem attól függ koránt sem, főleg ha az Ampere 20+ GHz-s ramokat hoz alapból mondjuk a Navi 16 GHz-s verzióival szemben.
le se fogja ezt tojni az aki ezt meg tudja venni hogy az egyik 300 watt a másik meg 350... -
Dyingsoul
veterán
válasz
Alogonomus #27962 üzenetére
"1080Ti egy más tészta, azt eleve a fanatikusok vették, akiknek az ár nem számított, csak az e-peen"
Ebben az az érdekes, hogy én Pascal Launch-kor megvettem a 1070 Phoenix-et. 2 év múlva, mielőtt jött a mihaszna Turing sorozat, 3 hónappal a launch előtt eladtam a 1070-et 125-ért és cirka 60 ezret kellett ráfizetnem, hogy 1080 Ti-m legyen. Ez volt 2 éve már. Azóta erről az ex-bányász 1080 Ti-ről játszom, VR-t is ahová pedig kell a kraft. 60k ráfizetéssel... Ahhoz képest egy 2080-as (ami kb 1080 Ti teljesítmény) számomra sokkal drágább upgrade lett volna: 330-340 körül van tehát 205.000-t kellett volna ráfizetni... Azért nem mindegy, hogy 60k vagy 205k kb ugyanazért a teljesítményért szóval szerintem nem én vagyok az egyetlen aki így tett és én sem gondolom magam fanatikusnak amiért 2 év alatt 60k-t elköltöttem a gép upgrade-re.
(#27967) Shkiz0 : Ehhez csak annyit, hogy ha a hűtése be is szarik, azt észre is veszed, nem? FPS csökkenés, mert visszaveszi az órajeleket a hőfok miatt... A Pascalok nagy része alacsony órajelen passzívan is elmennek a hűtőről, úgyhogy elmegy az ventik nélkül is. De azt egész biztosan észreveszed, hogy nem szép 12 fps-el játszani 144 helyett... Ha velem esne meg én cserélnék rajta ventit és utána ugyanúgy használom, mint addig.
-
válasz
Alogonomus #27970 üzenetére
Az egész onnan indult ki, hogy szerinted a 2080 Ti-nél nem lehet olcsóbb a 3080. No further comment needed.
-
válasz
azzal azért tisztában vagy ugye , hogy az általad belinkelt teszt használt árakat hoz fel,. mert a GTx 1080 MSRP ára megjelenéskor 599$ volt majd kifutáskor 449$ ,amikorra megjelent az RTX 2060 350 dolláros MSRP árral nagyjából azonos( néhol jobb néhol roszabb) de legalább 1070 Ti teljesítménnyel, szépen alámászott a 449 dolláros kezdő majd 399 dolláros kifutó a GTX 1070Ti nek és az akkor 499 dolláros GTX 1080 nak valamint a 440 dolláros Vega 64 is megvolt neki elég sokszor.
Igazából pont a 2060 és a 2070 voltak a legjobb ajánlatok a Turing szériában a Pascalhoz nézve.. -
válasz
Igen. Meg valami alátámasztást a "több 1080 fogyott állításra", mert az még úgy is nehezen hihető, hogy kapott egy komolyabb árvágást 2017-ben.
A 2060-at nem véletlen nem hoztam fel. Amit az 1080Ti-ről írtál, az meg finoman szólva is megmosolyogtató. Szerintem ne erőltesd tovább. -
válasz
semmi értelme ennek amit nyomatsz.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
"1080Ti egy más tészta, azt eleve a fanatikusok vették, akiknek az ár nem számított, csak az e-peen"
3 éve vettem az első 1080Ti-met, amit a bányász csúcson 50% haszonnal (300k-ért) adtam el, pedig csak egy ref volt.. aztán végigjártam a létrát 1050, 1060, 1660Ti, 1070Ti, majd újra egy 1080Ti, ami már egy Aorus és nem látom hogy le kéne cserélnem mondjuk egy 2080S-re, 5% + teljesítményért, az árakat mindenki tudja...
Szal 3 éve best buy a Ti, és még egy darabig az is marad
140-160k-ért kapsz sok garisat, már tutira bányászmentesen -
-Solt-
veterán
válasz
Az utolsó bekezdést az irigység vagy a szűklátókörűség szülte?
-
válasz
Alogonomus #27960 üzenetére
Miért, ki vett 1080Ti-t 2080 helyett? Vagy 1080-at 2070 helyett?
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #27957 üzenetére
"Nagyjából hasonló tudású kártyák esetén a kereskedők inkább az AMD kártyáit fogják árulni, mert azokkal nem égették meg magukat."
Nem, azt fogják árulni, amire kereslet van. És biztos, hogy továbbra is Geforce-t akarnak majd inkább az emberek, mint Radeont. Radeont már régóta csak az ára miatt vesz a vásárlók 90%-a.
-
válasz
Alogonomus #27957 üzenetére
Kétévente kapnak ilyen tüskéket, szerintem már megszokták.
-
Jack@l
veterán
válasz
Alogonomus #27949 üzenetére
őőőő, akkor lehetne mondjuk árat csökkenteni készletsöpréshez? Majd jól megsajnálom a kereskedőket...
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #27952 üzenetére
Az már legyen az NV és a gyártók dolga, hogy szabadulnak meg a beragadt készlettől. Lehet, kiakciózzák őket, aztán csókolom.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Alogonomus #27952 üzenetére
Mert te magadból indulsz ki. De nem mindenki tech fórumokon nő fel. A legtöbb ember még mindig bemegy a boltba és leveszi a polcról az árut.
-
válasz
Alogonomus #27949 üzenetére
Minden egyes generációváltásnál felmerül ez a probléma, és az utóbbi időben egyedül az 1080 jött a korábbi Ti árában - ez akkor volt, amikor a felső kategóriában egyszereplőssé vált a piac. Úgyhogy nem kell aggódni, nem lesz kategórián belül többtucat százalékos áremelés
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #27920 üzenetére
A Vega 56 nem előzött be semmit. Eleve gyorsabb volt, mint az 1070. Ezért adták ki az 1070 Ti-t.
Azért néhány dolgot még hozzátennék ezekhez az összehasonlításokhoz:1. A Pascal széria (az 1080-as kártyákig) a Polaris (Rx 480) kártyákkal együtt jelent meg 2016 közepén. Az 1080 Ti 2017 elején.
2. A Vega 56-64 2017 augusztusában.
3. Mindezek ellenére mindenki az 1080 ellenfelének tekinti a Vega 64-et, pedig majdnem másfél év csúszással és plusz egy generációval később már az 1080 Ti -t kellett volna elkaszálnia és valamennyire még az egy évvel később megjelenő 2080 Ti-hez is közelebb lenni.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Alogonomus #27920 üzenetére
2080Ti-t is lenyomja ebbe a tesztbe a Radeon VII, hagyjuk már..........mese habbal
-
válasz
Alogonomus #27916 üzenetére
A bányászatot ne nevezzük már hasznos tevékenységnek.
Az AMD kártyák a mantlenak és az erre épülő dx 12 nek köszönhették azt amit kaptak előnyt nem a hardveres felépítésüknek. -
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #27916 üzenetére
Ez a Maxwell óta nem igaz. Se a Fury, se a Vega és a Radeon VII nem tudta beelőzni a konkurens NV-t. Ehhez még az is hozzá jön, hogy jóval később is jelentek meg, tehát alapból tovább kellett volna jól teljesíteniük.
Compute-ra pedig ott van nekik a CUDA, azzal jóval többet kihoznak a kártyáikból, mint pl. az AMD az OpenCL és társaival.
És itt nem a haszontalan bányászatra gondolok, hanem olyan területekre, ahol tényleges munkavégzés folyik. Vagy akár vehetjük a Folding at Home projekteket, ott is jobbak az NV-k, remélem, a háttérben nem bányásztatnak az emberekkel. :) -
válasz
Alogonomus #27900 üzenetére
Ezzel mit akarsz mondani? navi már ebben a vonalba tartozik amit leírsz és a Turinggal versenyez.
persze a navi 2 biztos jobb lesz teljesítmény/ fogyasztás terén,ez nem kétséges. -
Raymond
titán
válasz
Alogonomus #27812 üzenetére
2018-van volt oka annak sok sok Pascal volt meg a piacon, most viszont megint tudjak aranylag jol kontrollalni a keszleteket ahogy maskor is tettek.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #27812 üzenetére
"1060-1080 kártyák idén év elején még bőven ott voltak a polcokon másfél évvel a Turing bevezetését követően"
Ezt értem. De gyártották is addig? Vagy csak készletről árultak?
Volt 2018-ban (?) egy hír, hogy hogy egy AiB partner 300000 gpu-t visszaküldött az Nvidiának. Akkor ezt azzal magyarázták, hogy a nvidia túlgyártott a bányászat miatt és a visszaeső kereslet miatt nagy készletek ragadtak benn. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor nem meglepő, hogy még jóideig volt belőle készlet. -
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #27808 üzenetére
Szerintem (is) ebben csak az a hír, hogy a Turing gyártásának leállítása most történik.
Az eddig is mindig úgy történt - legalábbis az Nvidiánál - hogy az új széria nagyjából teljes palettát lefedte. Eltekintve persze a budget megoldásoktól. De szerintem a turing érkezésével az 1060-1080Ti gyártása is leállt, nem ment párhuzamosan "másodvonalbeli" kártyának.De van annak is oka, hogy még a belépőszintet is meg kelljen újítania az nvidiának. Ez pedig az erősödő IGP nyomás alulról. Ez most kivételesen nem az AMD-től jön, hanem az inteltől. Ha jól emlékszem Tiger lake lenyomta az MX350-et is és ezért az nvidia MX450 néven egy korábbi 1050Ti lapkát vetett be. De fogyasztás szempontjából nyilván rászorul egy ráncfelvarrásra.
-
válasz
Alogonomus #27808 üzenetére
ez szerintem csak egy marketing húzás semmi több.Mármint az a része igaz lehet, hogy abbahagyják a gyártást azzal nincs gond.
Ki akarják árulni a megmaradt készleteket, rávenni hogy gyorsan menj vegyél amíg lehet, már beharangozták ugyan abban a hírben a bányászláz visszatérését ezzel egyben megmagyarázzák azt, miért is nem csökkentenek árat és miért is lesz drágább az RTX 3000 széria. Ez egy ügyes marketing,ahhoz tudom hasonlítani hogy a Sony is elhintette hogy nem lesz elég Ps5 a startra csak kisebb mennyiséget gyártanak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #27500 üzenetére
Nem számít. Maga a sugárkövetésre készülő hardver ugyanaz. Tehát ha kimérik a teljesítményét egy Xbox Series X-en, akkor azzal lehet következtetni más paraméterezésű GPU-ra. És meglehetősen pontos lesz a tipp. Ehhez még téglák sem kellenek.
(#27494) KillerKollar: Az RDNA2-nél maga az órajel lesz a fő előrelépés. Bőven 2 GHz fölé tudnak menni. A PS5 például a belső buszhatáron van. Maguk az ALU-k működnének még 2,6 GHz-en is, de a konzol a Navi 10 buszrendszerét kapta meg, aminek 2,25 GHz körül van a határa, ezért nem kap magasabb órajelet. A PC-s RDNA2 új buszrendszert kap, mert a régi nem tud 30 WGP-nél tovább skálázódni, és ez a buszrendszer már jobban tűri a magas órajelet is. Szóval összességében az órajel ugrik meg nem pont a multiprocesszorok száma. Az csak járulékos dolog.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #27484 üzenetére
Azt tudják. A DXR 1.1 test vehicle az Xbox Series X. Onnan ki tudják számolni, hogy a különböző RDNA2 dizájnok mit tudnak sugárkövetés alatt, mert az Xbox Series X-en lefuttatnak különböző mikrobenchmarkokat a limitekre.
Az NVIDIA nem adja meg az intersections/s-ot. Majd kiderül.
Arányaiban a sugárkövetésnél is a shaderek futtatása maradt a legnagyobb munka, tehát önmagában az intersections/s csak a fixfunkciós hardverre ad adatot. Emellett még számít a TFLOPS, a sávszél, és még sok más. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
hatize nemugyvolt, hogy az AMD intersections/s -t mond, az NV a Turingnal meg nem azt a mertekegyseget hasznalta, ezert egyelore nem osszehasonlithato a ketto ?
-
Raymond
titán
válasz
Az NV kartyaknal nem ismert az intersections/s teljesitmeny.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 AORUS MASTER ICE 16G videokártya - garancia: 2029.03.12.
- PowerColor Reaper AMD Radeon RX 9070 XT 16GB
- ASUS Radeon R7 370 DirectCU II 4GB
- ASUS GeForce RTX 3050 Dual OC 6GB GDDR6,hibátlan állapotban,tesztekkel!
- Sapphire Radeon Pulse RX580 8GB GDDR5 256bit,hibátlan állapotban,tesztekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest