Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Abu85 #27465 üzenetére

    Ami még valószínűleg (ipari kémkedéssel maximum?) titok a zöldek előtt, az az RDNA2 sugárkövetési képessége , ami a kiadott videó alapján viszont eléggé erős lehet. RTX kártyák képességeihez képest legalább egy nagyságrenddel több fényforrással tud majd számolni.

    Ahogy írtad is a 27472-es [link] hozzászólásban, "Az AMD nem csinált az RDNA-ból nagy lapkát. De ez nem azt jelenti, hogy nem képesek rá."
    RDNA1 nem azért maradt kb 30%-kal a 2080Ti alatt, mert az AMD nem tudott volna elég erős kártyát készíteni, hanem mert fölösleges lett volna a 400 dolláros kártyából 1500 dolláros változatot készíteniük, ha az sugárkövetésre úgysem lett volna képes, így a prémiumszegmensben nem lett volna rá érdemi kereslet.
    RDNA2 pont a sugárkövetés miatt jelent igazán kihívást a zöldeknek. Pluszban nyers erőt már lehet egy kártyához adni nagyobb lapkával, gyorsabb memóriával, vagy csak egyszerűen jobb hűtés mellett feljebb húzott frekvenciákkal.
    Zöldeknek nem is annyira a 22 TFLOPS okozhat fejfájást, hanem hogy a sugárkövetésre vonatkozó AMD-s 690 billion intersections/s hogy viszonyul az NVIDIA-s 2080Ti esetén érvényes 10 billion intersections/s értékhez, ami 3080Ti esetén is aligha lesz több mondjuk az NVIDIA-s skálán mérve 20-30 billion intersections/s értéknél.

Új hozzászólás Aktív témák