Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz b. #28348 üzenetére

    Amennyiben kivesszük azt a szálat, hogy Jensen és Su állítólag közeli rokonok, akkor marad az a szál, hogy az AMD és az Nvidia piaci ellenfelek, szóval a másik megfojtására törekszenek. Ebből következően pedig az AMD a lehető legtöbb kártyát szeretné majd eladni az ellenfele eladásainak rovására. Piaci szabályokat követve az AMD mindenképpen árversenyt fog indítani, hiszen most már funkciókban mind a két architektúra ugyanazt tudja nyújtani, szóval az ár (és némileg a teljesítmény, driver, hírnév) alapján fognak dönteni a vásárlók.
    AMD ráadásul messze nincs annyira rászorulva a dVGA divízió bevételeire, mint az Nvidia, hiszen AMD a Zen3 processzorokkal valószínűleg az Intel 5%-os egyszálas előnyét is eltünteti, így a CPU eladások nagyon megugranak majd, miközben az Intel hivatalosan is leghamarabb 2022-ben tervezi újra felvenni a versenyt az AMD termékeivel. AMD sokáig az önköltségi ár közelében tarthatja az RDNA2 chipek msrp értékét, amivel az Ampere kártyák elterjedését megakadályozhatja.
    Szóval ha Jensen és Su nem egyezik meg a családi asztal mellett a piac felosztásáról, akkor az AMD nagyon komoly letámadást indíthat a csúcskategóriában, ahol az Nvidia már a 2080Ti kártyával átlépte az 1500$-os küszöböt, miközben az AMD a 40%-kal gyengébb 5700XT kártyáját nyereséggel együtt is 70%-kal olcsóbban 400$-ért tudta adni.
    RDNA2 alapú Big Navi ha 3-szoros áron is jön, akkor is 1200$-on érkezhet. És persze az alsóbb kategóriákban is simán a 2 éves Turing kártyák árai alatt tudhat maradni az AMD.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák