Hirdetés
Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
fezsoo #21045 üzenetére
Ha régóta nem néztél semmit arról a muxról, akkor lehet még nem aktív. Hagyd úgy egy időre, max negyed óra és érkezik aktiválás az adással együtt. Múltkor nekem is kódoltnak írt egy csatornát, miután vagy egy hónapig nem kapcsoltam be a boxot, de kis idő után beaktiválódott. A hóváltás környékén rendszeresebben küldik ki a feliratkozást a következő hónapra, amúgy meg pár percenként.
Gondolom van szabadidő kiegészítő csomagod, mert abban van.
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
A Fishing&Hunting másnak is kódolt 3-4 napja?
Conax modullal nézzük a MindigTv-t.
Újra kerestettem a csatornákat, de így is kódolt csatornát ír.
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Jocek1979
csendes tag
Szasztok ha weboldalrol rendeltem meg a szolgaltatast mennyi ido mulva kapom meg a dekodereket kb?.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz
Jocek1979 #21039 üzenetére
A pontos paraméterek itt olvashatók. TL;DR: Igen, ezek mind 1920x1080 50p H265 MAIN L4.1 profilú adások. Az M4 az valamivel gyengébb mivel az még DVB-T.
Jester
-
-
Jocek1979
csendes tag
sziasztok. ma megrendeltem a mindig tv premium szolgaltatast erdeklödnék hogy a sport tv-k ertem ezelatta a spilereket a sport tv ket es az arena 4 et milyen minőségben jön?? valakitöl hallottam hogy hd de valaki meg azt mondja nem az mi az igazsag?
-
törölt tag
Üdv!
Keresek Conax kártyaolvasós STB-t, ami viszonylag olcsó, csak a mindigtv extrához. Amiko kizárva, 2 impulse-om van meg két régebbi, mindnek baja van az USB port kezelésnél, bizonytalan a HDD, pendrive felismerése (mindenféle formázással próbálkoztam már, az is vicces, hogy exFAT-ot nem is ismeri) így a PVR teljesen megbízhatatlan. Ráadásul rendszeresen elfelejti az előre programozott felvételeket (vagy egy részüket). Nincs áramkimaradás, semmi, ami ezt indokolná. Egyszerüen a napi rendszerességű beállított felvétel egyik nap még benne vana listában, másnap meg nincs. Szoftverfrissítések semmit nem értek.
Szóval nem akarok több amikot. AB Cryptobox 702T típust néztem, egyéb tipp esetleg? Illetve ennek vannak-e jellemző hibái? -
-
-
-harry-
csendes tag
Sziasztok!
Az integrált Prime dekódert le lehet valahogy cserélni egy komolyabb dekóderre? Kártya ugye nincs, amit használhatnék hozzá. köszi!
-
brazos
senior tag
válasz
maglew #21029 üzenetére
Amennyiben a mostani ingyenesen fogható csatornák jönnek, és azokon a hang is jó, -érdemes azért a hangnál megnézni, mivel van olyan adó, ahol két magyar hangsáv is van, és azok rendben szólnak e- szóval ha ezek mennek, akkor még kb. 10 évig az ingyenes csatornákat fogni fogod vele.
Nem túl valószínű, hogy az ingyenes adókat is átállítják H-265/HEVC-re, mert sok értelme nincs, annyi ingyenes csatorna nics és nem is lesz a jövőben sem. Ezért emiatt még nem kell másik box beszerzésen agyalni, már amennyiben megfelelnek nektek az ingyenes adókon sugárzott műsorok. -
maglew
aktív tag
válasz
brazos #21027 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek. Megoldódott a probléma. A vásárolt kis méretű antennával semmit sem talált a rendszer de ma kicseréltettem egy Somogyis (home) dupla teleszkópos aktív antennára és bejöttek az adók.
A hang is jó. Várható, hogy idővel más kódolás lesz és gond lesz ezzel a boxal?
Szuper minden, köszi nektek
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
maglew #21024 üzenetére
A gond ezekkel a simpliTV boxokkal az, hogy régiek, és nem a mi mostani DVB-T2/HEVC szabványunknak megfelelőek a cuccok, lásd a pdf-ben lévő adatokat.
DVB-T2-nek még elvileg jó, de a HEVC-et már nem tudja, a videó dekódolás az Mpeg-4 h-264, ami elvileg még jó lenne a kódolatlan hazai csatik képére, de a hang codeck már nem biztos, hogy jó lesz itthon is.(audio profil)
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
maglew #21024 üzenetére
Hát igen, attól függ, hogy nézzük(olvassuk)
de az még az osztrákok simplitv-jénél is DVB-T2-öt jelent.Ezek a régi, 2013-as cuccok az osztrák secondhand üzletekben is megvehetőek, jóval olcsóbban, amúgy ezek egy nem doumentált Kathrein boxok, amiket annak idején a sógoroknál dvb antennával együtt adták az ügyfeleknek.(vagy vehették meg)
simpliTV_Bedienungsanleitung_BOX_Plus_PVR.pdf [link]
impliTV_Bedienungsanleitung_BOX_WEB.pdf [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
maglew #21021 üzenetére
Mivel sopront szinte minden irányból országhatár övezi, így valószínűleg nem nagy teljesítményű az adótorony arrafelé. Ha magasabb házak közt alsóbb szinten van szobaantenna, akkor nem biztos, hogy bármit lát belőle.
#21022 CoF
az osztrákoknál is van már dvb-t2 is, meg h264. Hacsak nem valami régi rendszerű levedlett box, akkor a dvb-t1-es h264 magyar szabadon foghatót akár vehetné is. -
maglew
aktív tag
Sziasztok. Sopron mellett van páromék nyaralója. Van egy osztrák beltéri egységük (valami simpli tv) és vettem hozzá egy beltéri antennát, de egy istennek sem találok magyar adókat. Mi lehet a hiba?
-
Jester01
veterán
Pár hete összeraktam tvheadend + oscam kombinációt. Betettem egy tavaly használt kártyát. Egyszercsak elkezdett működni, befrissítette májusra az előfizetést. Azóta viszont EMM nem jött egy se, most pedig eltelt a hónap. Ennek ellenére egyelőre még dekódol. Keresgélve találtam olyan embereket akiknek szintén nem működött a frissítés de hát nekem egyszer már megcsinálta tehát elvileg jónak kellene lennie. Van valakinek ötlete?
tvh azt írja: cwc: localhost:15050: Will forward EMMs
oscam-ban be van kapcsolva az AUHol jönnek az EMM-ek? Csak valamelyik muxon? Valamilyen konkrét PID-del? Vagy elég ha bármelyik kódolt csatornát nézem?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
-
-
-
azbest
félisten
válasz
fezsoo #21012 üzenetére
Nézd meg a csatornán állva az infókat, hogy milyen frekvencián jön. Két azonos csatornán.
Lehet, hogy két adótorony is elérhető nálad különböző frekvenciákon és valamiért mindegyiket felveszi, akkor is, ha már a másik frekvencián megtalálta. A tévé beállításainál próbáld megnézni mit lehet tenni ilyen esetben, van -e rá opció, hogy ne duplázzon.
Végső esetben esetleg manuális kereséssel meg lehet -e adni hogy csak adott frekvenciákról keressen és akkor azt add meg, amelyiket nagyon jelszinttel írja az info most. -
-
orso0355
őstag
-
orso0355
őstag
válasz
azbest #21004 üzenetére
Ömmm köszi 😃
Többnyire engem érdekelnek jobban kettőnk közül ezek a problémák, és tökjó megoldani őket, pl. mobil újratelepítés, számítógép mérnemindul kérdések, ház szobáinak benetkábelezése digihez, ilyesmi. Ez is egy érdekes terület, ami most érdekel, de persze nem dőlök a kardomba, ha nem működik, csak a Balcsinál is vannak ezek a csatornák (tetőantennával), és bírom a régiházfelújítós spektrumos cuccotAmúgy a kamrán nincs ajtó, így egy fröccsel oldottam ezt a bitang feszültséget. Már nézem is az adatokat. Hehhe.
[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
válasz
azbest #21002 üzenetére
Ó köszi!
Átolvastam egyébként a topikot, különös tekintettel a "szobaantenna" kifejezésre, illetve az utóbbi egy év termésére, de hát nyilván mire a tegnapelőtthöz értem, elfogyott az agyam 🙄
Azt tudom, hogy a Széchenyi-hegyi adóhoz vagyok közelebb (a másik javasolt a "Gerecse"), és meg tudok nézni rengeteg infót a tévén, amint a férjem engedi
Köszönöm a támpontot! -
azbest
félisten
válasz
orso0355 #21001 üzenetére
Ha az infónál kiírja a frekvenciát is, akkor be tudod azonosítani az adótornyot azzal együtt, hogy tudod hol vagy és ahhoz mi van közelebb
[link]
Onnan meg a B mux frekijét megpróbálhatod manuális kereséssel hozzáadni.
Ha peched van, akkor valamiért pont nem jó a B erőssége ott.[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
válasz
azbest #21000 üzenetére
Á, köszi 😃 ezzel máris okosabb lettem.
Amatőrként kicsit nézelődtem a tévében, persze, és ilyesmit látok, hogy jelerősség 95, jelminőség 100, csatorna azonosító 24 (meg 29 meg 34 stb.)
De ami a B csapatban játszana, az egyáltalán nem is jelenik meg a listában. Van 50 kódolt csatorna 96-os jelerősséggel, de hát ebből négyet tudok ténylegesen nézni, M1, Duna, DunaW, M4Sport.
Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- Synology NAS
- Valami készül...
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Apple Macbook air 13 m1 8gb 256gb gyári garanciával
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- HP EliteBook x360 1040 G8 (407P5UC) - ÚJ 14" üzleti notebook - i7, 16GB, W11 pro - Touch, 1000nit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest