- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #76480 üzenetére
Magyar vagy külföldi? Amúgy egy 330e-ről van szó. Abban ment szét.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi #76468 üzenetére
Bent van i4 csoportban is. Te bent vagy ott?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
-
válasz
kardkovacsi #76474 üzenetére
Biztos EU-s, és nem hazai?
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi #76471 üzenetére
3-ról 4 évre vagy 5 évre van. i4 esetén 400e és 800e. Ha jól tudom demó autó volt, utólag pedig nem lehet garancia kiterjesztést venni. Egy KLE hibánál meg bármikor rá lehet fogni, hogy a hálózatból jött valami tüske ami kinyírta szóval (és lehet tényleg az is volt) lehet ha lenne is garanciája rá akkor se érne vele semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi #76470 üzenetére
Nekem is 2 év volt a 2021-es autómra (használtan vettem). Elég gyászos.
-
válasz
kardkovacsi #76470 üzenetére
Ja, nem tudta hogy érdemes megvenni az 5 éves garikiterjesztést?
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
válasz
kardkovacsi #76468 üzenetére
Három és fél éves az autó és már nincs rá garancia?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #76467 üzenetére
Látod, mégis bontják. Lehet egy KLE-t kéne venni belőle
havernak most ment szét a 330e-ben, 3,5 éves autó.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi #76466 üzenetére
Miért lenne az? Lámpa kéne. Plusz a feka diffuzor.
-
kardkovacsi
senior tag
[link]
Durva, hogy ennyitől már totálkáros lesz egy autó. Ezt még itthon se lehet eladni mert ilyen az akkumulátor garancia is ugrik. -
dropi
aktív tag
válasz
sp2021 #76464 üzenetére
Köszi szépen. Nem harmadik tulajos Magyarországon forgalomba helyezett autóról van szó. Elvileg linkeltem egy forumot fentebb, ahol írják, hogy ez a közép-európai autókban előfordult, hogy ezt belekódolták.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
sp2021
friss újonc
A kombiban a gong azert van, mert az Arab-obol allamaiban torvenyi kovetelmeny. Igy tudod kikodolni:
KMBI_E60 -> WARNUNG_GESCHW_LIMIT -> nicht_aktivViszont ennek csak 120km/h-s erteke van, 150-es nincs. Szoval nagy kerdes, hogy miert 150-nel szol, es mit keres egy kozel-keleti kodolas egy europai piacos autoban. Remelem, nem a roncstelepen legoztak ossze tobb darabbol.
A fejegysegben a sebessegre figyelmezteto funkcio checkboxat igy tudod kivenni, ha akarod:
CCC_APP -> K4D03_ANZEIGE_GESCHWNDGKT -> par_gesperrt -
dropi
aktív tag
válasz
basys2 #76461 üzenetére
A nyomatékkal van a baj sajnos, de van ismerősnek műhelye, ott lehet, hogy van kulcs hozzá. Szeretek bütykölni, régi autón cseréltem is, de ez túl jónak tűnik ahhoz, hogy nekiessek
Néztem videókat róluk, nem egy ördöglakat, ha az androidos fejegyseget meg a tolatókamerát meg tudtam csinálni, ez se lenne gond
Nézegettem a szetteket, de ott 6 meg 7 liter olajakat raktak össze, az meg nekem kevés ugye, szal nekem kell összerakosgatni a dolgokat. 8 liter olaj, a szűrő az oke, a csavart is ki kell gondolom cserélni. Az simán beszerezhető?Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
basys2
csendes tag
válasz
Hannibhál #76459 üzenetére
Nekem E90 LCI 30d N57 (10 éve van meg) végig 5W-30 -at töltöttem bele. Az elmúlt 4 évben Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30 olajat. Korábban volt benne gyári BMW és Castrol is, de lényegi különbséget nem tapasztaltam, szerintem az a fontos hogy 8000-12000 km között lecseréld. Olajszűrőből: MANN, légszűrőből: MANN, (Knecht)-Mahle, Hengst, pollenszűrőből bármi ami "aktívszenes" itt azt tudom hogy a Hengst-nél egy puha szivacs van ráragasztva körbe így könnyen bemegy a helyére, a Mahle-nal meg műanyag azzal kicsit kényelmetlenebb de nem vészes (a többit nem próbáltam lehet még van másik is ami szivacsos).
Azt hogy pontosan milyen pollenszűrő kell bele a többi adat nélkül nehéz megmondani (bár ha tippelnem kéne ua mint az enyémbe), de szerintem menj fel pl a [kauffer] oldalára és add meg az autód pontos adatait, utána látni fogod a pontosan bele való szűrőket.
@dropi: Otthon meglehet csinálni ha utána letudod adni a fáradtolajat pl egy MOL kúton illetve ha nyomatékra tudod húzni az olajszűrő ház tetejét meg az olajteknő leeresztő csavarját. Reset-elni a "szervíz számlálót" meg BC karral tudod de erről van egy rakat videó a yt-n. -
dropi
aktív tag
válasz
Hannibhál #76459 üzenetére
Pont most kérdeztem én is egy Facebook csoportban, hogy a 2008-as 530d-be melyik a legjobb olaj. A Castrol C3 jó-e vagy 0W-40-et is olvastam, ami az öregebb motorokhoz talán jobb. Gyári BMW olaj legyen-e vagy bármi más ajánlott-e. És hogy otthon meg lehet-e csinálni, vagy van-e valami buktatója? De ezekre még nem kaptam választ ott, hátha majd itt.
[ Szerkesztve ]
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Tavaly december óta tulajdonosa vagyok egy E90es 318d-nek. Családban volt így nagy többségébrn oké vele minden, az a vezérmű probléma is elvileg orvosolva lett rajta, esetleg más van amire figyelni kell? LAN151 a rendszám
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy melyik olajszabványok jók hozzá(0w30asat tervezek belerakni), valamint a pollenszűrő méretét nem találtam, hogy milyen kell pontosan bele, mert ezeket kicserélném hétvégén.
Köszönöm szépen előre is, ha valaki kisegítene ezen infókkalGépelés nem az erősségemasdsdk
-
dropi
aktív tag
válasz
kpepe111 #76453 üzenetére
Igen, pont ilyen! Már gondolkodtam, hogy megtanulom a kódolást régóta, és ez egy újabb csepp volt a pohárban, de ha esetleg segítesz, az is tök jó lenne.
Chris0321: Nem az Árpád hídon szoktam száguldani, de a tök üres M6-on vagy M7-en talán nem kiált főbelövésért a 170-es tempomat. Engem kevésbé idegesít, de a csajom is csipog, ha meghallja ezt csipogni, és a kettő együtt már az
-
kpepe111
csendes tag
Szia!
Ilyen a figyelmeztetés, amit kapsz? A 3. hsz-ban van kép.
Meg kéne nézni a kódolását a műszercsoportoknak, tuti ott van valami trükkös beállítás. Szerintem nekem megvannak még a progik, amiket összegyűjtöttem az E91-hez, meg a kábel is. Ha nem lesz jobb ötlet, jövő héten megnézhetjük (ez a hét már nem jó nekem), feltéve ha Budapest környékén vagy.
-
dropi
aktív tag
válasz
bytesizelife #76447 üzenetére
Nah. Megtörtént a nagy teszt, és beigazolódott a sejtésem. Az iDrive-ban módosítottam többször is a limitet, működött is tökéletesen, jött a SÁRGA limit felirat mindig pontosan.
De ettől függetlenül sajnos 150-nel ugyanúgy jött ráadásul az egy PIROS limit jelzés. Minden ugyanaz, csak más a színe. Menet teljesítményt nem befolyásolja, semmi sem változik, csak jon a kis hangjelzes meg a piros limit felirat.
Egy külföldi fórumon ezt találtam:
Ötlet akkor ennek a kivetelere van valakinek?Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
tasiadam
veterán
válasz
CharlieDrop #76449 üzenetére
ó he, a zil turbovan haladnának ilyen szorgosan. 5 bmw megépül, mint 1 videó lesz a bentleyről
Még mindig másodrangú állampolgár
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #76448 üzenetére
De addig is egy kis, khm, szóval csak erős idegzetűeknek ajánlott videó következik.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Shadowbull #76443 üzenetére
finom
Haladnak a srácok
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
-
dropi
aktív tag
Most lementem és megnéztem, de direkt irrealisra is van állítva és nincs bekapcsolva. Szal ez valami kódolt limit figyelmeztetés lesz sajna.
herdsman12: Igen, vizhofok miatt szoktam járni ebben a rejtett menüben, de mivel ez a nem a ccc modulbol érkező szabályozás, így nem tudom, lenne-e értelme ennek a resetnek
-
dropi
aktív tag
válasz
zsolti75 #76442 üzenetére
Megtaláltam ezt a speed limit menüpontot, de ott ki volt kapcsolva. Ezért gondoltam, hogy van valami kódolt dolog is.
Amúgy megértem, mert imádom a kocsit, de a múltkor egy 5. kerületi rohadt szűk utcában egy rohadt szűk pinceparkolóban sikerült meghúznom az első lökárítót, és úgy vagyok vele, hogy a tizenezer még mindig jobb befektetés, mint egy 80 ezres fényezés, ha ne adj isten mégegyszer előfordulna.
Arról nem beszélve, hogy szeretem az ilyen bütykölgetős meg újítós dolgokat. Nagyon filózok egy stop&go-s ACC beszerelésen is, de az még elég nagy falatnak tűnik, pedig maga a funkció nekem eddig a kocsikon bejött, amiket vezettem.
Én nem pörgetni vettem ezt a 530d-t, hanem krúzolni, van benne sport automata váltó kormányváltóval, de sztem még sosem kapcsoltam sport módba vagy sosem használtam a füleket fél év alatt
Viszont a tempomatot sűrűn állítom 180-ra, és az ACC nagyobb biztonságot adna.
De köszi szépen a segítséget!Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Shadowbull
addikt
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
zsolti75
senior tag
Menj végig a menüben, már nem emlékszem hol tudod kikapcsolni, de meg fogod találni!
vagy ha az új fejegységből hiányzik ez a menűpont, ki lehet kódolni: WARNUNG_GESCHW_LIMIT - nicht_aktiv
#76440 E60-ba pont az volt a jó, hogy nem voltak benne még ilyen hülyeségek, erre te meg beleteszed -
dropi
aktív tag
Ja és még egy E60-as kérdés. 150-nél jön egy LIMIT figyelmeztetés a kijelzőre és egy csippanás is, ami elég idegesítő. A menüben nincs beállítva limit. szóval ez valami default figyelmeztetés lehet? Ezt ki lehet valahogy kapcsolni?
-
dropi
aktív tag
Sziasztok. E60-ra csinált már valaki 360-as kamerát? Én most épp ebben vagyok, azért jól jönne némi tapasztalat
Nem vagyok elveszve, szeretek bütykölni, az androidos fejegységet is én kötöttem be, a tolatókamerát is, így most ez lenne a következő lépés.
Illetve másik kérdés, kalibráló szőnyeg nélkül is kalibrálhatóak ezek? Kicsit fájna egy ilyenért kiadni 20 ezret úgy, hogy egyszer használomPhilips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
kpepe111
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az autóval párosított (bluetooth) telefonon Spotify-on játszott zenénél régebben volt egy kis fehér csík a kijelzőn (osztott képernyő, nagyrészén navi, kis részén az előadó+szám címe), ami mutatta, hogy hol tart a szám, de ez egy ideje eltűnt. Telefonon/app-ban "patchelhettek ki" valamit? Az autón tudtommal nem frissült semmi mostanában.
Pixel 7 pro telefon, NBT Evo fejegység.Illetve nektek működik?
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
E71 2009-es X6
Az utóbbi időben picit nehezebben indul az autó. 1-2 pörgetéssel tovább tart neki beröffenni. Enyhén nagyobb is lett a fogyasztása, és kicsit erőtlenebb is. Ezeket a hibákat totál random adja. Hideg motorral picit könnyebben indul, ha megyek vele próbaképpen 4-5 km-t és leállítom akkor már 1-2 fordulattal több kell. Az erő is néha megvan, néha pedig picit gyengébbnek érzem a szokásosnál. Az automata váltó is van hogy kicsit tovább pörgeti a sebességet (gondolom amikor "gyengébb")
Hibalámpa nincs, viszont van egy 4332-es Railnyomás szabályzó szelep Szakadás hibám. Ez eléggé egybevág a problémával.
Első körben van értelme egy üzemanyag nyomás szabályzót cserélni? Nem vészes összegben, és hátha megoldja a problémát... -
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78 #76434 üzenetére
Nem hiszem hogy a 3 hengeres kerregés miatt vettek inkább icet
Bamulatos, hogy mennyire rossz jaraskulturaju az a 3 hengeres, minden inditaskor mintha szet akarna esni, es menet kozben sem jobb. Nem segit persze rajta, hogy a Mini hatchek zaj/rezgesszigeteles teren nem tartoznak az elvonalba, de eg es fold az S/JCW valtozatokhoz kepest.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
válasz
FIREBLADE78 #76434 üzenetére
Egyrészt mert drágább, másrészt mert korlátozásokkal jár. De ez a jövőben is így marad.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Shadowbull #76433 üzenetére
Ja mert az ev drágább volt. Nem hiszem hogy a 3 hengeres kerregés miatt vettek inkább icet
-
Shadowbull
addikt
válasz
FIREBLADE78 #76432 üzenetére
Szerinted. A valóság meg az, hogy a tavaly eladott Mini-k több mint 75%-ában volt valamilyen belsőégésű motor.
Azaz ha csak úgy kidobod az ICE-t, akkor búcsút mondhatsz vagy 180e autó eladásának.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Shadowbull #76429 üzenetére
Mondom a sport az maradna benya. Szerintem a festett körmű marikának holt mindegy hogy ev vagy benya
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
bulikavagyok #76430 üzenetére
Ezt nem tudom.
A trükk az, hogy viszonylag magas az önrész (nekem is 900e) de ha a BMW-ben javíttatom meg akkor a felét állja a BMW azaz 450e. Így 10%-al ez fent 900/450e-el budapesti cég (a lehető legrosszabb kombináció) 383e (egy listaáron 30,75M-es autóra). Ilyen 500-600e-et dobtak a különböző alkusz oldalak amikor néztem.
Mindezt úgy, hogy az előző szerződésemen volt 4 év balesetmentes időszak szóval valamennyi kedvezmény van benne. -
válasz
kardkovacsi #76425 üzenetére
Csak új autónál, nem? Én nem újonnan vettem.
Élni és élni hagyni
-
Shadowbull
addikt
válasz
FIREBLADE78 #76424 üzenetére
"Összes mini elektromos kivitelben"
= Az eladások bezuhanása... Nem lenne túl jó ötlet.
-
Shadowbull
addikt
válasz
tasiadam #76422 üzenetére
Nyilván ez nem jutott az eszünkbe
Lehetett volna úgy is csinálni, valóban. Csak az a gond, hogy aki hajlandó kiadni 140e+ eurót kiadni egy autóért, az nem hathengeres motort akar, hanem V8-at. Hogy most pontosan hány tizeddel gyorsabb vagy lassan mint az előd, az sokadlagos vásárlási szempont.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
bulikavagyok #76412 üzenetére
Cascónál mindig érdemes megkérdezni direktbe a BMW-t. Én amiket megnéztem az i4-re annál jóval olcsóbbat adtak a BMW-ben.
-
tasiadam
veterán
válasz
Shadowbull #76420 üzenetére
a flotta átlagba nem tartozik bele a mini? Mert ha mást nem csinálna a BMW, csak oda szerválna elektromos autót, és pl a kisebb szériákba, már eladhatnák tisztán benzinesként bármelyik M-est. A 3 szériát is javarészt azért veszik az emberek, hogy használják A-ból B-be, kényelmesen, pont tojnak rá, hogy az egy kis 3 henegres hybrid, vagy egy 4 hengeres bármi, míg teljesíti az elvártakat. Akkro viszont a flotta átlag kissé pozítívabb lenne. Valahogy a toyotánál egy simán megy.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
válasz
FIREBLADE78 #76415 üzenetére
"Úgysincs gyerek aki elvinné a pénzt" - nálam dettó.
Ha megteheted mindenképp vágj bele! Nem fogod megbánni.
Élni és élni hagyni
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Shadowbull #76418 üzenetére
Ilyen amikor idóta túlszabályozás van. Áhh az M5 hagyományosan szennyező az nem mehet !! M5 2,5 tonnával hibridben milyen zöld !! Mehet ! Ez az egész egy netto baromság úgy ahogy van... Az emberek nem úgy használják az M5-öt ahogy a katalógusban megvan adva persze milyen jól muatat. Parasztvakítás az egész zöld napellenző de ez más téma... De lényegében így születig az elődjéhez képest egy "gyengébb" autó.. De legalább lehet venni ez pozitív....
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
H.Ezredes
őstag
válasz
brumi1024 #76414 üzenetére
Á azt nem merem írni mert majd mindjárt jön valaki, hogy jaj ez nem úgy van sokkal jobb a G90.... Hogy a G90 nem fog olyan magasságokba jutni mint az F90 abba biztos vagyok. Az F90 egy valóban jól sikerült széria( szerintem) De majd kiderül...
[ Szerkesztve ]
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bulikavagyok #76407 üzenetére
Ez nem vészes. I4-re sem olcsóbbak ezek. Gumi itt is 80-100k/db. De az új nálam. Cascom nincsen. Ezekre az M-es dögökre úgyis kötnek service inclusive csomagot. Házat befejezem és tényleg benevezek egy M-re. Úgysincs gyerek aki elvinné a pénzt.
Első autónak viszont M. Mindenre másra ott a Mastercard
-
H.Ezredes
őstag
[link] Amit várni lehetett F90 mai napig nagyon jó. Fékezésnél brutál kikap a G90
-
Jaja, ahogy Brumi írta, évente annyi.
brumi1024: ha jól emlékszem budapesti címmel csak egy találat volt 1M alatt, 500k-s önrésszel 7-800k. Nyári gumi árakat nem vágom, szerencsére azt most nem kell vennem. Még hibátlan a gyári gumija.
Nem, a fék nem kerámia. Az mondjuk nem szeretném kifizetni!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
brumi1024
veterán
válasz
Írtam fentebb, PS4S szett kijön ~400-ból, nem nagyon ritka méret. A fék az húzósabb, ha kerámia akkor nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz
Havi 1 milla a casco, ha teljes?
A gumi legalább a szett 700k, nem darabja ugye? Mert akkor az nem vészes, őszintén szólva én ennél jóval többre tippeltem volna. Fogyasztás meg ilyen adatok mellett valami zseniális. Mondjuk ezt nagyon tudja a bmw valahogy, zseniális, milyen keveset esznek a motorjaik."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz
FIREBLADE78 #76405 üzenetére
Fullos casco normális önrésszel 1M+, nekem speciális cascóm van (elemi kár és lopás), ez 350k ha jól emlékszem.
Az átlagfogyasztás nálam 13-14 körül alakul, az előző tulajnak is ennyi volt, mert az autó szerint 14 liter a 8k km átlaga. De ezt az én nyugis vezetési stílusom mellett tudja, 80-90% cruisin és csak 10-20% haladás. Plusz nálam legtöbbször a haladás is lightos, nagyon ritkán találkozik a gázpedál a padlóval. Ha viszont igen, akkor határ a csillagos ég, tényleg nagyon kevés kell hozzá, h drasztikusan megnőjön a fogyasztás. A cruisin 12, a lightos haladás 20 liter/100km. De ez így van jól, kész csoda, h el lehet járni vele ilyen gazdaságosan is.
De őszintén szólva ez az első olyan autóm aminél a legkisebb mértékben sem izgat, h mennyit fogyaszt. Olyat tud adni, ami minden pénzt megér. Haveroknak szoktam mondani, h ez egy igazi terápiás autó. Lehet bármilyen elba**ott kedved, biztos h bármikor mosolyt tud csalni az arcodra.Ezenkívül a gumizás jut még eszembe, erről azért nem könnyű ledarálni egy szett gumit. Mondjuk ez is lábfüggő. De a gumi sem olcsó rá, Pilot Alpin szett 6-700k, nyári gondolom ugyanennyi.
Ja, és elég durva fék van alatta, gondolom az sem olcsó.
Miért adom el? Minden autómmal ezt csinálom. Így próbálom minimalizálni a veszteséget. Plusz imádom az autókat, szeretnék az életemben minél többet kipróbálni. Ezt szerintem nagyon jó (téli) áron vettem, ezért csábító a gondolat, h még idén tavasszal megváljak tőle (haszonnal). De még mindig óriási a szerelem, így sanszosabb, h csak jövő tavasszal lesz eladva. Akkor jár le a garija is.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
válasz
kardkovacsi #76403 üzenetére
Persze ez semmi mas csak tereles, addig vagy fontos ameddig meg nem veszed utána kb leszarjak az embert. Mindegy azért egy szép levelet fog írni az import őrnek kíváncsi vagyk mit fognak mondani...
ParmaBoy: ez jó hír 👍🏼
3njoy the Lif3
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bulikavagyok #76377 üzenetére
Biztosítás,üzemanyag,ilyesmire gondoltam. Átlag fogyi 20l? Miért akarod ilyen hamar eladni?
-
chess001
aktív tag
válasz
Shadowbull #76399 üzenetére
De, ha nem szándékos, akkor mi értelme van alulmérni? Emlékszem, hogy már egyszer írtad, hogy mindenki más szarul mér, csak a tietek a jó...
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.