Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    válasz LyonnaisFan1 #95175 üzenetére

    Személy szerint örülök, hogy nem küldték el. Miért? Inkább pontokba szedném, így talán nem marad ki semmi, na meg könnyebb lesz vitázni.

    1. Storck egy folyamat része, nem "csak" egy sima edző. Az utánpótlásedzők mind németek, Storck az utánpótlás sportigazgatója (ha jól tudom). Lényeg a lényegben, hogy elindultunk egy úton, egy német vonalon, most is építkezünk. Storckot hagyni kellene dolgozni, hagyni kellene, hogy kiteljesedjen a német vonal munkája. Ez nem két év alatt fog végbemenni, kell egy fiatal generáció, amely ebben a szellemben edződött meg. Ez lehet a jelenlegi U17, vagy egyéb korosztály.

    2. Fentiekből következve ha most kirúgjuk Storckot, akkor hoznának valaki mást. Aki más mentalitású, más elképzelése van az egész futballról. Ezzel nem csak Storckot küldenék el, hanem az egész filozófiáját, az egész munkáját semmissé tennénk. Kezdődne az egész építkezés elölről. Mint az utóbbi 30 évben. Miért nem lehet egyszer hagyni egy szakembert dolgozni XY évig, majd pedig a legvégén eldönteni, hogy jó volt-e az eddigi munkája, vagy sem? Ráadásul egy olyan szakembert, aki le is tett valamit az asztalra...

    3. Az Andorra elleni vereség sem Storck sara. Egyáltalán nem. Andorrát akkor is meg kellett volna vernünk, ha én ülök a kispadon. Storck kiállított egy rendkívül fiatal csapatot, egyáltalán nem rossz nevekből véleményem szerint. Három Serie A-s játékosunk is pályára lépett a pékek ellen. Mégis mikor dobjuk a fiatalokat a mélyvízbe, ha nem Andorra ellen? Ha leiskolázzuk Andorrát ezzel a csapattal, akkor most Storckot az egekbe marasztalná a közeg, hogy ilyen, meg olyan bátor, bátran nyúl a fiatalokhoz stb stb. Pedig semmivel sem tudott volna többet tenni a csapatért akkor sem. Nem ő rúgja a gólokat könyörgöm!

    4. Nincs megfelelő játékosállományunk. Pont. Elég nagy baj az, hogy egy 38 éves Gera Zoltánra égető szüksége van a magyar válogatottnak. Pedig nagyon látszott a hiánya. Akkor is látszott volna a hiánya, ha Fabio Capello ül a kispadon. Egy edző nem tud csodát tenni.

    5. A mai világban már egy Andorrát sem szabad lenéznünk. Beleestünk a norvégok hibájába. Mindenki azt rendezte az NSO-n, meg a facebookon, hogy hányat rúgunk nekik, milyen könnyű lesz stb stb... Én amikor ezeket olvastam, egyből az jutott az eszembe, hogy ezt nem kellene... Nem is lett jó vége.

    6. Dárdai Pál... Ő tette naggyá a csapatot, Storck a készbe ült bele bla bla bla.... Az egyik legnagyobb tisztelője vagyok Dárdai Pálnak, (vagy ahogy a nyolcosztályos megmondóemberek szokták írni "Palinak"), ha ő nincs valószínűleg EB sem lett volna. Feltüzelte a játékosokat, önbizalmat adott nekik stb. Mind ismerjük a történetet. Azt azonban mindenki hajlamos elfelejteni, hogy Dárdaival is volt egy-két katasztrofálisan gyenge meccsünk. Ha jól emlékszem Feröer, vagy valami másik csodacsapat ellen a 80. percben sikerült győznünk, úgy, hogy Király fogott vagy 3 ziccert. Na meg szintén volt vele is egy barátságos válogatott meccs az oroszok ellen, ahol szintén nézhetetlen szinten volt a produkció. Ezt persze az eredmények hatására hajlamos elfelejteni a tisztelt publikum. Lényeg a lényegben: nem Dárdai volt az, aki felkészítette a csapatunkat a norvégok elleni pótselejtezőre, nem Dárdai volt az, aki váratlant húzva betette Kleinheislert az odavágón, majd Priskint a visszavágón. Nem ő volt vezette a csapatot az EB-n, ahol csoportelsőként végeztünk és ha Elek lövése nem kapufára megy a portugálok ellen, akkor lehet Portugália a csoportból sem megy tovább. Ez mind Storck érdeme, Dárdai szerepe az EB-n a szakkomentátorkodás volt a tévében.

    7. Storck nagy hibájának azt látom, hogy Nikolicsot nem képes beépíteni a csapatba. Gyengék vagyunk, egy olyan játékos aki megállta a helyét Lengyelországban és most Amerikában is marha nagy luxus kihagyni. Nem illik a játékstílusa a mi játékunkhoz? Akkor igazítsa hozzá a játékstílusunkat!

    Hirtelen most ennyi... Őszintén szólva engem az tud nagyon felidegesíteni, amikor olvasgatom a kommenteket főleg fészbúkon, ahol minősíthetetlen trágár stílusban megy a "véleménynyílvánítás" a helyi atomfizikusoktól. Csak addig sikerül mindig eljutni, hogy rúgják ki. Hogy utána mi lesz? Azzal senki sem foglalkozik. Annyi ész már nincs.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák