Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    Szerencsére Friedkinék nem csalással oldják meg, a klub adósságát saját zsebből csökkentik.

    Szerinted a 400 milliós tőkeemelés Monopoly pénzzel történt? A Juve sem csalással oldotta meg az adósság kérdését, ami meg a Gazzetta által megszellőztetett számos dokumentumot és a plusvalenza/kérdéses bérkifizetések ügyét illeti, tessék, itt egy sportjogász véleménye: [link]. Értem én, hogy mindig rúgni kell egyet Agnellibe és a Juventusba, de azért már unalmas, hogy az összes klub által kisebb-nagyobb mértékben kihasznált kiskapukért megint a Juventust veszik elő.

    Marotta kapcsán meg azt tudom mondani, hogy valamiért a Juventusnál szeretik a régi, jól bevált dolgokat. Ezért szerződtették anno Pirlót a középpályára, ez bevált, aztán Sarri és Pirlo után visszahozták Allegrit, ez szerintem nem vált be, a sokat látott Di Maríát és Pogbát, ez nagyon-nagyon nem vált be, most meg visszahoznák Marottát is. Szerintem sem kellene, de ez egyáltalán nem az én hatásköröm. Ahogy Toniót sem szívesen látnám ismét Torinóban, max. a bikáknál. Mindazonáltal vicces, hogy egy Juventus nevű csapatnál ennyire a tapasztalatra mennek rá úgy a keretnél, mint a szakmai/igazgatói stábnál, s nem mernek fiatalokkal próbálkozni. Most is csak a sérüléshullám miatt kapott ilyen sok lehetőséget Fagioli és Miretti, meg Samuel-Iling, közben meg a klub pénzügyi helyzete evidenssé teszi, hogy fiatalokkal kellene foglalkozni, nem Di María és Pogba féle szétkopott játékosoknak kellene sok-sok milliót fizetni évente a kb. semmiért.

    Más. A FIFA elindított egy kompenzációs programot azon klubok számára, akik sok játékost engednek el komoly tornákra, főleg ilyen szerencsétlen időzítésű eseményekre, amilyen ez a novemberi-decemberi vb, ami kettőbe vágja a szezont. Összesen 209 millió dollárt oszt szét a FIFA a klubok között attól függően, hogy hány játékos és mennyit játszik a tornán. A Calcio e Finanza szerint az olasz csapatok közül a Juventus a legnagyobb nyertese ennek a programnak, 18 játékosért 2,8 millió dollárt kasszírozhat. A kissé furcsa számítási mód miatt olyan játékosok miatt is kap pénzt a Juve, akik már több hónapja nem viselik a bianconero mezt, így például Matthijs de Ligt, Rodrigo Bentancur, Denis Zakaria nyomán. Az olasz mezőnyben az Inter a második, a klubhoz köthető 11 játékos szerepelt a tornán, így 1,8 millió dollárban részesül a klub, míg a Milan 1,4 millió dollárt kap hét játékosért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák