Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz DeathAdder #123532 üzenetére

    Így beszél a 22 éves spanyol középpályás, Marc Roca, ha taktikáról kérdezik:

    Bármikor, ha labdát szerzek, két célom van: tempót és folyamatosságot vinni a játékba. Jó döntéseket hozni, eldönteni, hogy kifelé, vagy befelé tereljem-e passzaimmal a játékot. (...) Amikor nem vagyok bevonva a támadásba, akkor pedig már a védekezésre figyelek, hogy hogyan kellene helyezkedjem egy esetleges kontra megállítása érdekében, ha netalántán elveszítenénk a labdát.
    (...)
    Olyan is előfordul, hogy nekem kell beindítanom a letámadást, pedig ez egy védekező középpályás esetében ritka. De ha az ellenfél térfelén birtokolsz labdát, miközben ők már egy ideje csak üldözik a játékszert, a legjobb, amit tehetsz, a letámadás. Hiszen hiába szereznek labdát, fáradtak lesznek ahhoz, hogy azonnal jó döntéseket hozzanak, neked pedig ekkor van a legjobb esélyed visszaszerezni a játékszert. És ha nem törnek át a letámadáson gyorsan, akkor újra labdához jutva folytathatod a kifárasztásukat.
    (...)
    Próbálok anélkül játszani, hogy túlgondolkoznám a dolgokat, de ez csak akkor sikerülhet, ha rengeteg, és elképesztően tudatos munkát végzünk előtte. Ez adja meg a lehetőséget arra, hogy spontán legyek a pályán. Az én posztomon az a legfontosabb, hogy mindennek tudatában legyek, értsem és lássam, hol kell fedeznek egy területet, és hova tudom bejátszani a labdát a csapattársaimnak. Csak akkor tudsz teljesen önmagad lenni a pályán, ha erőlködés nélkül játszol, lazán, ha felveszed a játék ritmusát, miközben semmi nem veszi el a figyelmedet, ami a pályán kívül zajlik. Csak te vagy, és a labda, meg persze a figyelem. Játszani annyit tesz, mint jelen lenni, élni, kapcsolatban lenni a töbiekkel a pályán."

    (via El País, az angol fordítás Tiago Estevao Twitter-oldalán lelhető fel.)

    Kljn fb.

Új hozzászólás Aktív témák