Új hozzászólás Aktív témák

  • BenHans

    addikt

    válasz DeathAdder #115378 üzenetére

    Pedig ő a best dribbler...
    A stat szerint kevesebbet cselez ugyan, mint Neymar, de nagyobb hatékonysággal.
    Szerintem a PŁ kicsit agyonnyomja őt, pedig itt is látszik, hogy nagyon jó. Spanyolországban el tudnám képzelni mint 20 gólos sok gólpasszos aranylabda esélyes, főleg ha azt is hozza amit az olasz edzők alatt tanult, hogy a saját "védekező harmadában" is hasznos, nem csak futásra és támadásra van belőve.
    Érdekesség, hogy egy Papu Gomez összességében alig marad el tőle, ráadásul Olaszországban, ami alapján csoda hogy nem volt még bajnokságon belül sem top csapatban pedig én örültem volna neki.

    Itt át is kötnék az aranylabdára.
    Egyik szemem sír a másik nevet. Modric játéka az utóbbi két évben - a mostani szezonkezdést már nem beleszámolva - valami hihetetlenül tetszett, de itt jön a kérdés, hogy Sneijder, Ribery, Totti, Del Piero stb miért nem... (Totti úgy volt a 2006-os vb "gólpasszkirálya" és szerzett nagyon fontos gólokat is, hogy be volt injekciózva, előtte az sem volt biztos, hogy végül kiutazhat, mert nem volt 100%-os állapotban a bokatörése után.)
    Talán nem is akkora érték ez, és az életmű díj, a Golden Foot többet ér, ahogy talán az sem véletlen, hogy Messi azt mondta odaadná az aranylabdáit egy VB címért.

    A ki a legjobb és kit a legjobb nézni dologra pedig itt kötök át.
    Modric elmondta, hogy Totti a példaképe...
    Nekem az ő játéka hiányzik, egy karizmatikus személyiség aki minden testrészével - abszolút kétlábas - eléd teszi a labdát bárhol is legyél, és ő bárhogy is kapta. A foci romantikájáról is esett szó, és szerintem ő a megtestesítője, ami már azzal kezdődik, hogy visszautasította a Real nem filléres ajánlatát és ezzel együtt lehet az aranylabdát is, de egy karriert szentelt odaadással a szülővárosának. Nem volt sprinter, nem volt cselgép, nem volt celeb, nem volt jófiú de sosem volt olyan aljas mint pár más játékos, de egy 15 perces videó után keresem a következőt, mert sugárzik belőle a foci.

    Neymar nagyon ügyes, labdazsonglőr, de ezt Maradona is tudta de szenvedélyesebb volt, ő ha megcsinálta akkor eredményes is akart lenni belőle, megvolt az alázat. Ronaldinhót nagyon szeretem - ki nem? - és hiába a kicsapongó életmódja, ő még játszott, nem self marketing volt a cél, hanem csak a foci, amit imád.
    Ibra pl pont a céltudatossága miatt zseniális, ha megtalálja a labda azzal eredményt akar, nem tartogatni.
    Nekem a régi Manchesteres és az első időszakos Realos CR játéka tetszett, a mostani toporzékolok, ugrálok egyhelyben biciklizek és visszajátszom valakinek C már nem, amellett hogy elismerem.
    Messi zseniális, de óriási a kontraszt a két lába között, nem zsonglőrködik, nem is kell neki, mert egy ritmusváltás egy csípőmozdulat és viszlát.
    M'Bappé focijában az energikussága tetszik, ügyes is, igazi hitman, de pengés, nem lefűrészeltcsövűvel nyomja, viszont tőle is több alázatot akarok látni és soha ne rontsa el magát sztár allűrökkel.

    Tehát nálam tökéletesen igaz, hogy a kevesebb több, én azt a kevésbé "cirkuszi" finomságot, a tűpontos sarkazást, a leheletfinom bokamozdulatokat, a zseniális meglátásokat és az okos/technikás/kreatív/szép gólokat szeretem, nekem az a foci. Csak manapság a nagy tervezettség és szervezettség mellett ezt patikamérlegen mérik.

    [ Szerkesztve ]

    🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

Új hozzászólás Aktív témák