- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
Szerintetek hol tudnék venni EREDETI Win 7 SP1 Ultimate dobozos (csomagolt) magyar változatot? Egyáltalán akármelyiket eredetiben (nyomott), nem másolt (írott) lemezekkel?
(akár az 1-es hsz-be is mehetne ez a kérdés)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
nagyúr
Szerintem a router már DHCP-vel osztott ki ip-t, de te meg beírtál egy másikat, így ütközik.
Szóval a routerben DHCP engedélyez, ip protokolnál meg hagyd automatán. Hülyeség hálókártyánál külön ip-t megadni mikor a router osztja ki az ip-t."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Szajo
őstag
Mitől lehet az, hogy ha újraindítom a gépet, soha sincs NET, mindig egy sárga felkiáltójel van a tálcán a netes ikon mellett (egy ikon csak erre vált) Aztán csak akkor lesz net, ha adapterbeállítás módosításánál -> Helyi kapcsolat -> Tulajdonságok -> TCP/IP protokoll 4es verziója katt 2x, beírom: 192.168.1.2 alá alapból beírja a 255.255.255.0 -t asszem vagy valami ilyesmit, aztán indítok egy diagnosztikát és kiírja hogy DHCP nincs engedélyezve, alkalmazom a javítást és akkor lesz net, de ha újraindul a gép akkor megint meg kell ezt tennem? Mitől van ez ???? Régen jó volt semmit sem kellet babrálni a nettel.
Próbáltam már a routeren az UPNP-.t disabledre tenni meg enabled, egyik sem segít. nem is értem miért lett ez ilyen, mitől? Vírusirtóra gyanakodtam, de az sem mert tettem fel újat de az sem. Nagyon idegesít kérlek segítsetek!
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam egy notebookot, eredeti W. 7 Professional 64bit operációs rendszerrel, előre telepítve (csak egyszer volt eddig bekapcsolva a gép). Szeretném ezt az oprendszert úgy ahogy van áttenni egy üres SSD-re, az esetleges rejtett partíciókkal együtt úgy hogy az SSD alignálása megfelelő legyen.
A merevlemez 320 GB-os, az SSD 64 GB-os, úgy emlékszem kb 30 GB helyet foglal a rendszer, egy partíció van rajta, meg gondolom a rendszer visszaállítás.
Az SSD-re csak egy partíciót akarok amin a Win lenne, a merevlemezt ez után formáznám.
Mi a legegyszerűbb megoldás?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
agressiv
addikt
válasz Vanek Eduard #5987 üzenetére
Ki kell kapcsolni az automatikus újraindítást. Ez a microsoft baromsága.
Hát még a borz.....
-
Воланд
titán
válasz Vanek Eduard #5987 üzenetére
elso hsz, kekhalalrol szolo resz.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Hunork
veterán
Nekem mindegyiket kitörli, csak az utolsó marad, ezt a Rendszer visszaállítás helyen ellenőrizni is szoktam. (vagy csak te a szimpla Biztonsági mentésre gondoltál? Gondolom...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Vanek Eduard
tag
Sziasztok!
Win 7 Ultimate rendszeresen kékhalált mutat.. Már tudom, hogy valami szoftver baj van, illesztő, de olyan gyorsan elkapja az infót a bios, hogy nem tudok utána nézni. Amikor bejön a win7 mintha nem ugyanazok lennének a számok vagy kódok, mint amit a kéken láttam. Valamint az a file, amit ajánl, hogy nézzem meg, nos nincs mivel. VAn valami trükk, hogy az egész kékhalálos képernyőt lementhessem vagy tovább tarthassam a monitoron? Illetve hogy nézhetek meg egy ilyen dmp filet? -
törölt tag
Nekem egy Acer Aspire 5349-es laptopom van, amiben egy Celeron B800 1.5-ös proci van, ami Sandy Bridge alapú. 98000 forintért vettem, mert alapból Linux volt rajta. Leszedtem a Linuxot, és felraktam a gépre Windows 7 Home Premiumot, ehhez van fenn az Acer oldalán teljes driverkészlet. 3 giga RAM van benne, ami simán elég. Az AIDA64 CPU tesztjeivel leteszteltem a "gyenge" procit, és azt tapasztaltam, hogy a régi asztali gépemben lévő Pentium D945 3.4 GHz-es procimra több ezer pontot ver rá.
-
SLYM
veterán
igen ez is kétmagos, de 1.3 GHz-es a proci órajele. ez a leggyengébb láncszem ebben a gépben, míg a ma használatos gépekben ha a windows gyorsasága számít, azért legtöbbször már a vinyó a gyenge pont (szerencsére)
közben upolnám a ezt a kérdésemet, ha valaki tud segíteni kérem tegye meg. köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
mik ezek a notik 100 körül, amin azért jól megy a W7-es?
elvileg ez a CQ57 is 2magos[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
SLYM
veterán
a gyors, mint fogalom az elég relatív ugye. nyilván nem lehet összehasonlítani az SSD-s gépekkel a sima HDD-s gépeket, szóval ha a pénztárcád engedi, akkor azt ajánlanám. ha nincs fölös 300.000-ed egy ilyen gépre, akkor már lehet 100.000 alatt is kapni 2 GB rammal, sempron procival (arra azért figyelj, hogy 2 giga fölött legyen az órajelük, meg hogy 2 magos proci legyen), HDMI kimenettel rendelkező laptopokat. ha tényleg számít a sebesség akkor érdemes még arra figyelni, hogy 5400 helyett 7200 rpm-es legyen a HDD
sfdrakex nagyon nem mindegy, hogy 1 giga helyett van 2, vagy 2 helyett 4 giga ram a gépben, az a plusz 2 giga a második esetben alig hoz valami gyorsulást, míg az 1-ről 2-re bővítés elég komoly sebességbeli növekedést okoz
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
2 és 3 giga között lehet hogy nincs nagy különbség, bár én megéreztem mikor a 2 -t 4 re cseréltem, továbbá netbookokon is észrevehetően gyorsabb a 2 giga ramos mint az amelyikben csak 1 giga van.
(#5975) w.miki
Mit értesz "tényleg gyors" alatt? A 100 ezer Ft körüli kategóriában lévő 2-4 giga rammal és 2 magos procival szerelt notikon már szerintem normális sebességgel fut a W7. Persze ne a legújabb játékokkal akarj fullHDben játszani rajtuk, de netezésre, irodai felhasználásra elég szerintem.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
w.miki
veterán
-
SLYM
veterán
-
w.miki
veterán
Tudtok olyan cikket/írást/útmutatót, ami arról szól, hogyan lehet gyorsítani a W7-est.
Egy HP CQ57-es laptopon szeretnénk valami gyorsítani a W7 Home Premium 64-en.
Mert elég lassúnak tűnik. Van tippetek?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
SLYM
veterán
sziasztok, egyik laptopon amihez magyar billentyűzet van és rajta win 7 oprendszer elállítódott az Alt Gr gomb és emiatt nem tudok pl @ -ot írni. ez miért lehet, illetve hogyan tudom ezt a problémát orvosolni? köszönöm a választ
-
vendettta
tag
csao! Faterom gépén win7 van 64bit, van egy rakat vinyója...na már most a képlet: A C-n létrehoz egy könyvtárat...ami az I-re mutat...(konkrétan egy letöltés mappába de ez nem fontos..) a poén, hogy a C-n is helyet foglal és az I-n is...mit tehetek? előre is köszönöm!
A stílusomon senki ne próbáljon meg csiszolni, ha eddig nem sikerült senkinek...nektek sem fog:)
-
szabimaci22
tag
Sziasztok
Van egy arcer 5742ZG-m(laptop) És a hiba a következő: Win7 ---> energia gazdálkodási lehetőségek és ott a séma beállítások és ott alvóalapot soha de viszont a képernyő kikapcsolása az be van állítva 10 percre na szóval ---> ugye ha nem piszkálom akkor ki kapcsol a képernyő és utána ha meg nyomok egy bilentyüt akkor vissza jön vagy ha meg mozdítom az egeret akkor is de van olyan néha hogy egyszerűen bármit csinálok nem hajlandó vissza adni a képet csak úgy ha hosszan nyomom a bekapcsológombot és kikapcsol és ujra bekapcsolom és akkor jó :/ és ez mitől van vagy mi okozhatja ezt ?( de mondom eddig ez a 3 hónap alatt 2szer 3 szór fordult elő :S -
gabipaci
őstag
Sziasztok.
Az miert lehet, hogy bekapcsolaskor az udvozoljuk felirat utan csak fekete kepernyo van?
Semmire nem reagal.
Alapap es vga egy ideig ki volt cserelve, most csereltem visszaudv
Logitech hardware tester
-
-
Hunork
veterán
válasz total90 #5959 üzenetére
Üdv!
Nekem ez van elmentve: Fióknév megváltoztatása"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Próbáld ezt, ez a legutolsó kivételével töröl:
Lemezkarbantartó:
Ezt a Start Menü/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök helyen találjuk.
1. Első fülön pipáljunk be mindent, de ne lépjünk ki, menjünk a második fülre! (itt azért lehetséges, hogy lesz, amit meg szeretnénk tartani, pl. a Játékstatisztika fájlok…)
2. Itt alul kattintsunk a Karbantartásra, ekkor a kis program megkérdezi tőlünk, hogy a legutolsó kivételével minden visszaállítási pontot töröljön-e, természetesen a válasz: igen, ekkor egy kicsit dolgozik, majd ha végzett, menjünk az első fülre vissza, és most már Oké gomb! (több GB szabad terület is felszabadulhat!)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
total90
veterán
Csövi!
Hogyan tudom megváltoztatni a gépen ezt a felhasználónevet C:/Users/felhasználónév? A gép neve át lett írva, amire kell, de ez nem változik meg... Új felhasználói profil nem játszik.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
x007
tag
Hi,
Eléggé meghízott a backup állomány a gépemen és egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e valamilyen módon egyszerre több checkpointot és törölni. Legideálisabb az lenne, ha meg tudnék adni egy dátumot, hogy minden azelőtti checkpoint törlődjön. CLI megoldás is megfelel. Sajna ezen a felüleleten elég időigényes az egyesével törölgetés:
[link] -
november
tag
válasz Psychonaut #5918 üzenetére
woland_y2k és Psychonaut köszönöm a válaszokat!
-
Zlin50
senior tag
válasz geprombolo #5947 üzenetére
Nem tudom hogy egyáltalán eredeti Verbatim lemezre írták-e?
Nesze neked, egyszer akarok eredetit venni jó pénzért, és tessék....
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
nagyúr
válasz agressiv #5953 üzenetére
Kihasználva? Xp elindult 7 meg nem? Akkor miről beszélünk? A 7 meg sem várta hogy rendesen menjen, az xp meg ment vele. Na mindegy, nem offolok.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
agressiv
addikt
válasz Sub-ZeRo #5949 üzenetére
Nem baromság. Olvass vissza pár 10 ezer hsz-t és volt olyan példa, hogy a srác xp-ét használt tuningal és minden rendben volt neki. Majd váltott a 7-re és nem ment neki valami fényesen. Majd kérdezgetések sorozata kezdődőtt és kiderült hogy tuningolva volt neki a gép. Amint alapra rakta minden tökéletes volt neki.
Igen, mert instabil volt a gép, és XP alatt sosem volt rendesen kihazsnálva, nincs ebben semmi ördöngősség.
Hát még a borz.....
-
loofi
csendes tag
Hello!
Nemrég vettem egy új laptopot, adtak hozzá Win7 64 bit-et, de elég furcsán viselkedik néha, a böngésző része.
Akármilyen böngészővel próbálkozok, mindig ugyanaz a hiba, szóval nem ez lesz a baj.
Flash van.A hiba pedig az, hogy pár honlapnál nem reagál a görgő amikor megnyomom (amivel meg kéne nyitnia egy linket/képet egy új lapon), néha a bal gomb sem, stb.
Pl.:
9gag-en a hozzászólásokat nézem, ha rákattintok valamelyik felhasználóra nem csinál semmit.
napisz*ron a görgőt megnyomva semmi sem történik, ha jobb klikk-új lapon megnyitást megnyomom akkor működik, és ha azt frissítem csak akkor működik a görgős kattintás
ipon-on nem tudok az IT hírek/IT cikkek között váltani, sem a játék hírek/cikkek között (bár ez csak a mai napon jelentkezett).Tehát csak ez a baj, hogy egy-két funkció hülyén működik
-
FireKeeper
nagyúr
mint mondtam, egyetlen MHz-et nem húztam rajta amióta megvan, csak a +2 mag van bekapcsolva Pretestedként vettem a procit, HerrZ kolléga bazárjából, ő előre tesztelte nekem alapfeszen 3,6GHz-en, de ezt leszámítva, amióta nálam van, még nem volt rajta órajel emelve.
egyébként is érdekes lenne az időzítés, hogy pont az SSD-re telepített OS felrakása után néhány héttel kezd szórakozni.ne értsd félre, köszönöm, hogy segítesz, csak én nehezen hiszem, hogy az unlock miatt lenne, mert a vinyón futó régi OS-sel hónapokig semmi baja nem volt az unlockolt procival.
de persze meg fogom nézni alapon is, meg AHCI nélkül is, hátha.
geprombolo: a CPU-t (mint fentebb írtam) előre leteszteltként vettem, és eddig hibátlanul ment alapórajelen 4 maggal, illetve HerrZ tuningolva is tesztelte eladás előtt.
szerk: akkor még akár le is nyelném a dolgot, ha XP-ről váltottam volna, de ugye eddig is Win7-tel nyomtam, már legalább egy éve, de szerintem még régebb óta.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
geprombolo
őstag
De nekem akkor is az ő aláírása kell, ha már valaki aláírja! Mellesleg tudom, hogy elment a cégtől. Ha jól tudom, most Steve Ballmer van a helyén.
Egy egy-két éves proci nem igazán degradálódhatna, hacsak nem kell extrém tuningot elviselnie, viszont a +2 mag az lehet, hogy hibázik, amit a win7 meg nem visel el. Eredetileg azért vannak a magok letiltva, mert a teszteken instabilnak bizonyulnak. Na jó, van olyan is, hogy a kevesebb magos verzió jobban kél el, így inkább a többmagosat lebutítják, de ez szerencse dolga, kollégánk lehet, hogy egy hibázósat fogott ki.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
nagyúr
válasz agressiv #5945 üzenetére
Nem baromság. Olvass vissza pár 10 ezer hsz-t és volt olyan példa, hogy a srác xp-ét használt tuningal és minden rendben volt neki. Majd váltott a 7-re és nem ment neki valami fényesen. Majd kérdezgetések sorozata kezdődőtt és kiderült hogy tuningolva volt neki a gép. Amint alapra rakta minden tökéletes volt neki.
(#5946) FireKeeper: Az is lehet hogy már degradálódott annyit a proci, hogy nem bírja úgy a tuningot, mint eddig. Aki erre veszi a fejét, az számoljon azzal, hogy a proci életévét jelentősen csökkenti. Persze nálad nem biztos hogy ez a baj, de egy gyári állapotra kiváncs lennék, betöltene e neked a rendszer.
(#5947) geprombolo: Bill Gates már nincs az MS-nél, nyugdíjba vonult.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Воланд
titán
válasz agressiv #5945 üzenetére
de, azon is mulik. csak nezz be a tuningos forumokba, van olyan, hogy a vista bebootol, de a win7 ugyan azon a beallitasokon mar nem tud elindulni. a mierteket ne kerdezd, azt nem tudom.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
geprombolo
őstag
A Nero képes bármiféle egyéb íróprogival összeakadni, volt vele tapasztalatom. Ajánlom a Nero Micro-t, vagy a Nero oldaláról a Lite verziót, a csillió megás full pakkot meg tedd el a BSA számára. Nekem a Micro hibátlanul megy win7/64-en. Tedd IDE módba a SATA-t, akkor bajod nem lesz, a winyók amúgy is lassabbak, mint a SATA II, kétlem, hogy sokkal lassabban menne bármi is, főleg nem az írás.
Zlin50: Mi bajod vele, olyan szép kékes fénye van a lemeznek!
Annyi pénzért a fejükhöz vágnám én is, hogy millió darabra hullana! Igenis tessék a vevőt megtisztelni a pénzéért rendes nyomott lemezzel! Háromszázdolcsis írott vacak.... Ennyiért már adhatnának hozzá ezer oldalas bőrkötéses használati útmutatást is, névre szólóan, Bill Gates aláírásával...[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #5943 üzenetére
oké, de én azt nem értem, hogy ugyanolyan hardverkörnyezet mellett (leszámítva az SSD-t), ugyanolyan típusú OS mellett (Win7 Enterprise SP1), ugyanaz a CPU miért lenne az egyik esetben stabil, a másikban instabil.
ergo tuning szempontjából az, hogy milyen típusú lemezen fut az OS, irreleváns kéne, hogy legyen.[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Zlin50
senior tag
-
nagyúr
válasz agressiv #5936 üzenetére
Hát az hogy a 7 nem bírja úgy a tuningot, mint az xp. Sokkal érzékenyebb rá. A Srác ha otthon lesz elsőnek a tuningot kellene levennie, mert lehet azzal van a baj. De lehet hogy az SSD kuka.
(#5939) Zlin50: A gyári lemezeket nem írják, hanem nyomják.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
mondjuk ezt en sem ertem. jelenleg csak oem dvd van a kezem ugyeben, de az nem nyomtatott es kb egy honapja lett vasarolva.
-
Zlin50
senior tag
Szvsz miután az árával nem voltak szerények [link] , én sem leszek szerény azt gondolni hogy ennyiért nem moslékot akarok kapni. Folyamatban van már a MS felé az igény. Az még például hátra van hogy a képek alapján amit kértek eredetinek vagy hamisnak minősítik-e. Ha nem írott lenne fel sem merült volna bennem hogy kétségbe vonjam, és jelezzem nekik. Egy Microsoft adjon többet magára és ne akarja másolt lemezekkel "kiszúrni a szemem".
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
"Eredeti windows operációs redszer", íme: [link]. Gyönyörűek az írott sávok.
-
Core2duo6600
veterán
Szia
NEm tudom, hogy megoldodott - e már a gondod, de
1. Meg kell nézni, hogy a laptop egyaltalán képes-e x97 es rendszer fogadni, ha igen akkorKét módszer van, egy parancssoros, és egy progi !
Nem tudom, hogy jelenleg milyen 32 vagy 64 bites rendszert használsz-eDe ha 32 bitest akkor az általad is mutatott progival mennie kell !Ekkor ugye nem tudja a 64 bites bootsect-et futtatni.
Ekkor a pendrive formázása is automatikusan ntfs re történik, ezt a négyzetet érdemes neki bejelölni, úgy emkékszem, hogy van egy ilyen négyzet, és a 64 bites cd nek az iso képét megadni neki.
Egy pontos típust mondhatnál, mert a laptopok esetlben megesik, hogy nem támogatja a x64 et, még ha több magos sem !
Ha a kézi módszert választod, akkor leírom, én hogyan csináltam, igaz nekem x64 es rendszer fut a vason.
A módszer működik a Vista, Win 7, Win 8 Preview esetében is.Pendrive vagy kulső hdd betesz
Nyitni parancssort Administratori jogosultsággal ! (jobb klikk, Run as Administrator)
Majd
Diskpart
LIST DISK (erre szépen kilistázza az összes disket a gépünkben)
SELECT DISK 2 (ide annak a lemeznek a számát írjuk amit utána szerkesztünk)CLEAN jelenlegi partició törlése
CREATE PARTITION PRIMARY Elsődleges partiició létrehozása
SELECT PARTITION 1 az első partició kiváléasztása, most csak egy van, de amúgy a LIST PARTITION paranccsal kiírja mik vannak !
ACTIVE Aktívvá tesszük, hogy bootlni lehessen róla
FORMAT FS=NTFS LABEL="flash" QUICK (
COMPRESS, ekkor nem ment, egy netes hot to ban, szerepelt, de ekkor nekem nem boolt be, tehát nem kell ! )Azért quick, mert nincs kedvünk 10percet várni egy teljes formatra.
ASSIGN
Az assign pedig azért kell ,mert adunk neki egy betűjelet és felcsatlakoztatjuk(ha nem lenne alapból).Persze ezt disk managementből is megtehetnénk,de hát lusták vagyunk.
EXIT
Küldjük le az ablakot kicsibe, még kelleni fog
Másoljuk fel a Windows 7 korong tartalmát a pendrive ra !!!, tehát ami a DVD gyökerében van, az legyen a pendrive gyökerében is.
Ismét a parancssorban
Lépjünk be még mindig konzolból a boot könyvtrába a windows 7 image-ben, Abban aminek a tartalmát most másoltuk fel a pendrive ra !!!Futtassuk a BOOTSECT.EXE /nt60 X: -t (ahol X: a meghajtó jele ami a flash drivera mutat, )
Ha kiírta, hogy sikeresen végrehajtva, vagy valami ilyesmi angolul, mehet a telepítés.
64 bites rendszert használva 32 bites telepítőt is lehet csinálni, így kipróbáltam!
Értelemszerűen a pendrive ról kell bootolni, amiket a különböző bios ok mind másként látnak, ha van a post alatt olyan gomb ami kilistázza, hogy honnan akarunk indulni, érdemes azt használni !, ekkor legalább nem felejtjük el vissza állítani, mert usb és telepítésnél nem jön az mint a cd nél szokott, hogy nyomjjunk meg egy gombot a boothoz !
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #5935 üzenetére
az SSD-s topikban is mondták, de nem értem, a HDD-s rendszerrel hónapokig hiba nélkül ment az unlockolt processzor (amin egyébként egy MHz nincs húzva, csak a +2 mag van bekapcsolva), ugyanebben a hardverkörnyezetben.
mod: és kezdetben az SSD-ről is hibátlanul futott, kb két hete kezdte ez ezt a mókolást.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FireKeeper #5934 üzenetére
Elsőnek a tuningot kell megnézni, mert a 7 már igen érzékeny rá. Nem úgy mint az xp.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gorneck #5933 üzenetére
hát ez az
amit tervezek: leradírozok az SSD-ről a Revelations-t és átpakolom vinyóra, hátha.
AHCI drivert újrapakolom, hátha.
Vinyón csinálok egy windows által szabályozott méretű pagefile-t, az SSD-n meg kijövöm, hátha.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gorneck
legenda
válasz FireKeeper #5932 üzenetére
a töredezettségmentesítést, az indexelést, a hibernációt, a prefetch-et és a superfetch-et lőttem ki. Ezek se csinálnak ilyet, bár értelme nem sok van a kikapcsolásuknak...
Gorneck#1239
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gorneck #5931 üzenetére
a töredezettségmentesítést, az indexelést, a hibernációt, a prefetch-et és a superfetch-et lőttem ki. a rendszervisszaállítást viszont bekapcsolva hagytam, mert volt már, hogy az hasznosnak bizonyult számomra.
nem igazán emlékszem semmi különlegesebb frissítésre (mindössze egy játékot raktam fel mostanában az SSD-re, de annak nem kéne ilyesmit művelnie).
unlock nélkül majd meg fogom nézni (majd csak szombaton kerülök az otthoni gép közelébe), eseménynaplót szintén.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz FireKeeper #5930 üzenetére
Mit állítottál még az SSD miatt be? Mert szvsz, hogy levetted a lapozófájlt még indulnia kéne.
Volt esetleg vmi frissítés ami után nem indult?
Unlock nélkül is próbáltad?
Eseménynapló nem ír semmi használhatót?Gorneck#1239
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémám lenne az otthoni gépen win7-jével, hogy egy csomószor nem indul el. Ezt úgy kell érteni, hogy eljut a fekete hátteres, windows indítása ablakig, majd ott megáll. Még a perifériák sem kapnak áramot, és a HDD led sem világít, a ventik meg mennek rendesen. Az OS egy SSD-n van, de SSD-s topikban nem igazán tudtak magyarázattal szolgálni. A rendszer egy win7 enterprise x64 SP1, a meghajtó ACHI módban van, az ACHI driver elvileg fenn van.
Egyesek gyanakodtak rá, hogy esetleg az lehet a gond oka, hogy unlockolt a processzorom, de ez az előző rendszernél (ami vinyóról futott) nem okozott gondot.Az lehet oka a dolognak, hogy kevés a pagefile? Az SSD kímélése érdekében ugyanis csak egy 300MB-os részt adtam neki. Vagy pedig valószínűbb valami driveres baki?
Érdekes, közvetlenül a telepítés után teljesen rendben ment minden, én ezért is kétlem, hogy az SSD lenne a dolog oka (mondjuk a dolog másik oldala, hogy vinyós OS-el ilyet sose csinált).Mindenféle megoldási javaslat/tipp jól jöhet, mert elég idegesítő a gond, néha még a többszörös reset sem segít neki.
-
nagyúr
-
agressiv
addikt
válasz Sub-ZeRo #5924 üzenetére
Na éppen azért fos, mert 20 ból egyet kell válogatni ami mukodik.
Jeni: Az IDE mód nálam semmivel sem lassabb, viszont sokkal kompatibilisebb, mint bármi más. Jó lenne, ha a meghajtók sebességét a csatoló limitálná, de sajnos nem így van.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
-
jeni
félisten
Odáig eljutottam,hogy RAID módban (ACHI módban nincs írásnál visszajelzés kontroll-funkció működés LED) /IDE módban nem próbáltam,mert az elvileg lassabb/ tud így működni LED kontroll jelzés van és megy a Nero,de cserébe kaptam még egy meghajtót(virtuális)
Ezt a virtuális meghajtó ebben az esetben mindig ott van? -
jeni
félisten
válasz agressiv #5921 üzenetére
igen de az a baj,hogy nem jelez az író,hogy dolgozik,nincs led jelzés. csak hallani,hogy forog,de érdekes,hogy megírja lemezt,mert kikapcsolva a gépet újra inditva ott vannak az adatok a lemezen csak valamiért kifagy a Nero és nincs LED kontroll működés (pislogás,villogás,stb..) Berakott lemez esetében lejátszás okés.
-
jeni
félisten
Hello
Nálam is van egy kis gondom de ilyennel még nem találkoztam.Fagyásssal,illetve bootlolási hibával igen de ez új jelenség.
Most nem az a gond mint az Asusnál,hogy a Pioneer DVD-re nem botolt be a WINDOWS
hanem az a bajom,hogy maga a nero írás pontosabban az újra írható lemez törlésesnél maga a Nero végig megy de nem áll le,másképpen az is gond,hogy a lemez törlésnél nincs kontroll lámpa jelzés semelyik íróval. Olvasni tudnak a gépe felismeri őket.Elsőre így volt bekötve: MSI Z68 GD65 G3 lap (erre se volt jó)
Intel 6GB/S-S1=Samu 1TB
6GB/S-S2=Samu 2TB
Intel 3GB/S-S3=Sony 7260S
3GB/S-S4=Asus 24B1LT
3GB/S-S5 Pioneer 206
3GB/S-S6 ház USB csati
Marvell 6GB/S7 üres
6GB/S8 üresEzen változtatva
Az Intel 6GB S1 a Pioneer 206
S2 üres
S3-6-ig változatlan kivéve az S5 üres
Marvell S7-S8 Samsung HDD-k vannak rajtaA hiba jelenség továbbra is az,hogy írásnál nincs kontroll lámpa jelzés,olvasásnál működik a az író ledjeik (mind három) a nero program továbbra is kifagy.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz november #5917 üzenetére
Sajnos csak alternativ megoldast tudok gyorsan ajanlani: Hiren's Boot CD-t letoltod, Active Kill Disk ingyenes verziojaval (vagy barmelyik alternativajaval, van jopar a lemezen) leformazod a lemezt NTFS-re, es kesz. Amit fentebb emlitettem az teljes formazast csinal, es 0-kkal irja tele a vinyot.
Hatha segit ez is valamit.
UI: Windows 7 teljes formatja tudtommal ugyanilyet/nagyon hasonlot csinal.
SZERK: de latom valaki tudott egyszerubb megoldast is adni, akkor ez kvazi targytalan.
[ Szerkesztve ]
-
november
tag
Sziasztok!
Valaki le tudná írni lépésről lépésre hogy a lassú formázást hogy lehet előcsalni a windows 7 telepítőjében?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz volvoguy #5914 üzenetére
Biosban állítsd be a CD ről bootolást, tedd be az XP lemezt, mikor kéri nyomj meg egy gombot, valamit nagyon nem jól csinálsz XP lemezről kizárt, hogy W7 et bootoljon, valamit nem jól állítottál. Biosba ne belépj, hanem legtöbb alaplapnál F12 vel bootmenüt hoz be, ott válaszd a DVD meghajtót. Miért akarsz visszatérni XP-re?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
volvoguy
addikt
üdv! Windows7-em van, viszont vissza akarok térni az XP-re! De hogy tegyem? hiába állítom be hogy CR-ről bootoljon, XP-lemezzel is elindítja a Win7-et, Sajátgépből meg nem engedi, mivel a Win7 újabb...
Vmi megoldás?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
vlevi
nagyúr
"Elég lehet... jah, kb. a következő nagyobb frissítésig."
Pixelre pontosan ezt akartam írni én is. Nekem most a C:\windows könyvtáram mérete 14G, és ebben még nincs benne a program files, meg az alap user dolgok.
Pedig a múltkor nyomtam neki a egy kukázást, hogy a frissítési bizbaszokat, system restore-t törölje ki, de így is ennyi.Megnéztem, mi is ez az ennyi, és a Winsxs a győztes. De utánaolvastam, ez sajnos ennyi, nincs mit csinálni vele, itt ugyanis az eddig szükséges dll-ek és egyéb dolgok mindenféle verziója megtalálható, amire eddig az én windowsomnak szüksége volt. Kompatibilitási okokból tart a windows többféle verziót a dll-ekből, ezért kell a hely. Végülis, amíg a 200G-t nem növi ki, addíg nincs baj
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz agressiv #5909 üzenetére
De elég sokat lévén h nem rég volt reinstall de game-k közül csak ezeket: BF3, MW3 és NFS The Run.
woland_y2k: ok akkor nem aggódok, csak mégis fura h nemtom mi hozta létre.
Amúgy az normális h az F-Secure IS 2012 telepítő leszedte a Malwaresbytes' Anti-Malware progit, mint ütköző programot? Tényleg ütközik vagy csak telepítésnél mert nem volt kikapcsolva?[ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
moonman
titán
sysprep a következő hibával száll el, látott már ilyet valaki?
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f0082] SYSPRP LaunchDll:Failure occurred while executing 'C:\Windows\System32\sppnp.dll,Sysprep_Generalize_Pnp', returned error code 1813
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f0070] SYSPRP RunExternalDlls:An error occurred while running registry sysprep DLLs, halting sysprep execution. dwRet = 1813
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f00a8] SYSPRP WinMain:Hit failure while processing sysprep generalize internal providers; hr = 0x80070715
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f004c] SYSPRP WaitThread:Exiting spawned waiting thread
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f0052] SYSPRP Shutting down SysPrep log
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f004d] SYSPRP The time is now 2011-12-05 16:08:16 -
Воланд
titán
válasz @matthew@ #5908 üzenetére
ha egyik viruskergeto sem talal semmit, akkor szvsz nincs miert aggodni, tekintve, hogy az egyik oldal amit linkeltem ket eves, annyi ido alatt meg azert felkerulnek az ilyesmik a virusirtok listajara.
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz @matthew@ #5903 üzenetére
es azok kozul a programok/weboldalak kozul hasznalsz valamit amik a linkelt oldalakon irnak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX