Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
mert ha ramot bovitesz, akkor nem kell ujrarakni az oprendszert. a 64bites rendszereknek meg nincs igazan hatranyuk, persze ha nem ezer eves hardverrol beszelunk.
32bites asztali oprendszer max 4GB fizikai ramot tud megcimezni, de ebbe beletartozik a vga ramja meg a kulonfele cache-ek is. ezert van az, hogy ha van 4 giga ram a gepben, plusz a vga, plusz a cache-ek, akkor csak 3,25-3,5GB-ot lat az oprendszer a rambol.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Lmh
őstag
Valaki megindokolná nekem, hogy miért jó ,hogy a Samsung 350U2B-A02 subnotebookomhoz gyárilag 64 és nem 32 bites win 7 home premiumot adtak?
Eleve sosem érdekeltek a 64 bites oprendszerek, sok különösebb jót nem hallottam róluk azon kivül, h sokkal több ramot tudnak kezelni.
Kíváncsi lennék pár előnyre, amiért most jobban jártam, mintha 32 bitest adtak volna hozzá( mondjuk szerintem 1-et kapásból találtam, h így simán tudja kezelni a 4 giga ramot ami a gépben van. Bár a Samsung 350U2B-A01 verzióban csak 2 giga ram van, mégis ugyanúgy 64 bites home premiummal szerelik )
Előre is
ui: Tegyetek pontot a vitám végére valakivel. A 32 bites win7 3.25 vagy 3.5 vagy valami ilyesmi giga ramot tud csak kezelni, igaz-e? mindenki mást mond, de én úgy tudom, hogy tuti 4 giga alatt van
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
sfdrakex
nagyúr
válasz uzsidoboz14 #6397 üzenetére
USBről bootolva dobta ezt a hibaüzenetet (setup cannot update your windows xp files becous the language installed on your system is different from the update language)? Formáztad a vinyót és úgy akartad telepíteni a W7-et?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
-
nagyúr
válasz uzsidoboz14 #6395 üzenetére
Win7 telepítő be, biosban be kell állítani hogy cd/dvd-ről bootoljon, elmented, újraindítás és már megy is a telepítés.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
uzsidoboz14
csendes tag
válasz Steelmanus #6394 üzenetére
Nah kifejteném problémámat win 7 tet akarok most pendrivre rakni xpm van jelenleg azon a gépen 3 fajta modszert probáltam ki egy se sikerült 1. Sima win 7 dvd toolsal nem let jo mert a mastering ida v2 nem engedte felrakno valamiféle nyelv frissités hiánya miatt 2. Modszer cmd be parancs irás list disk nél csak a vinyot látja 3. Doszos cél program eli ditom a ugyszint a disk listát és kikapcsol a progi ha valameikre van ötlete hogy mit tidnék vele csináli akkor azt megköszöném 2 per és irom az 1 modszer hiba üzenetét.
setup cannot update your windows xp files becous the language installed on your system is different from the update language[ Szerkesztve ]
I3 550 3.2ghz box 2x2g 1333mhz ddr3 ram gt220 dx10 1gb ddr3 /samsung galaxy s2 (L)
-
Steelmanus
addikt
Egyszerre Koszonom a hasznos informaciokat es a linket woland_y2k-nek es Fire/SOUL/CD-nek, szamomra igen hasznos volt.
(#6392) bandus Az XP-ben alapbol benne volt az alabbi, csak az erteke 0 volt.
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop Uj Karakterlanc: AutoEndTasks Ertek: 1
En most is beszoktam irni a Registry-be, hibat nem okoz, viszont nagyon ritka, hogy varno kellejen a leallassal, csak ha a Skype-t kikapcsolom es rogton szeretnem lekapcsolni a gepet akkor bizony ennek ellenere varnom kell nekem is, megneztem hogy mennyi ido kell a Skype kilovesere, 6-8 masodperc.
Mas progival nincs ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Registry-t nem tudok, de egy parancsikonnal megoldható: [link]
(Alapvetően 2 metódus létezik, az egyik a Soft, a másik meg a Force leállítás/újraindítás. A 2 közt az az alapvető különbség, hogy a force-t nem érdekli mi van megnyitva, avagy épp egy word doksi még nincs elmentve, ez kérdés nélkül lekapcsolja a gépet és ezáltal pl az a megnyitott, de még nem mentett doksi is elmegy vándorútra... (hagyományos, Soft módban, rákérdezne, hogy mented-e a doksit...))woland_y2k
Igen, de az eredeti cikkben már más is bele van "keverve", nevezetesen az a terület is a HDD-n, amit a FW használ és azt az OS semmilyen körülmények közt nem éri el, se MBR, se GPT esetén sem. Aztán meg az Advanced Format-os HDD-k is feltűnnek, amiken szintén nem lehet elérni azt a területett az OS-nek, csak a felhasználható terület nagyobb, mint a nem AF-es HDD_knél. Szóval maradjunk annyiban, hogy 2TB-os HDD-ken nyugodtan lehet még MBR-t használni, a felett meg GPT-t. Ha adattárolásra szolgál, akkor lehet x86-os rendszer is, de ha rendszerlemez, akkor csak x64 Vista/W7.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bandus
veterán
sziasztok!
win7 alatt hogyan lehet megoldani a leállítás gyorsítását? azaz, pl, hogy ne dobjon ki megerősítést, hogy leállításra kell kényszeríteni a még futó programokat.. csak nyomjam meg a kikapcs gombot, és magától szépen zárjon be mindent anno xp-nél volt valami registrí buherálás erre vonatkozóan, itt hogy működik?
köszi előre is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #6389 üzenetére
nem csak a PR-osok. multkor irtam meg ezt es az eredetijeben is 2,2TB-ot irnak. es ki vagyok en, hogy veluk vitatkozzak?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Steelmanus #6387 üzenetére
nem, ez a gpt.
-
félisten
Amúgy abban igazad van, hogy nem ritkán így tüntetik fel a 2Terás HDD-ket, de ez csak annak köszönhető, hogy a PR-osok véletlenül ki tudták számolni decimálisan, hogy mennyi is 2TB-t, de aztán hanyag eleganciával egy tizedesvesszőt biggyesztettek bele majd felfelé kerekítették.
2TB=2199023255552 Byte =2,199023255552=2,2TB... (szerintük)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #6384 üzenetére
jovanna, koran volt meg.
-
Steelmanus
addikt
Nem veletlenul kerdeztem, gepcserere keszul a Baratom, rajtam keresztul, es legalabb egy 1 TB-os vincsit szeretne belerakatni - bar mondtam Neki hogy ilyen vincsiarak mellett erdemesebb lenne ha SSD-t vennie, es a regibol ideiglenesen megtarthatna a legnagyobbat ( 500 GB) de idegenkedik tole, viszont a Ő penze, igy azt teszem amit ker.
Mar tobbszor olvastam hogy sokan hasznalnak 1 TB vagy megnagyobb kapacitasu lemezt amin a rendszer is rajta van, es nem volt gondjuk vele.
A GPT az az, amit a vincsihez adnak pl WD "pariciokezelo"?(#6384) Fire/SOUL/CD Bar esetemben nem lesz tullepve a 2 TB, de koszi' az infot, x64 W7 op.rendszer lesz, 8 GB RAM mert CAD programot szeretne tanulni akinek ossze kell allitanom egy gepet. A hasznalando CAD program eroforras szukseglete.
(#6386) uzsidoboz14 A masik gep most miert jon ide, mivel telepitetted elozoleg az ' TB-os vincsire a W7-t?
-
uzsidoboz14
csendes tag
válasz Steelmanus #6381 üzenetére
Fel volt már telepitve .os ott tartok win telepités de csak usbröl tudnék de nem took csinálni mer xpnek a másik gépen minden féle köcsög baja va :@
I3 550 3.2ghz box 2x2g 1333mhz ddr3 ram gt220 dx10 1gb ddr3 /samsung galaxy s2 (L)
-
Lmh
őstag
köszi szépen a gyors válaszokat!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
félisten
Nem 2,2 csak 2TB (2^32*512=2TB)
Ezenkívül annyi plusz infó, hogy ha rendszert akar indítani róla, ahhoz csak és kizárólag x64 Vista/W7 szükséges.
(meg persze, amit már írtál, azaz GPT partícióséma és UEFI BIOS)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Воланд
titán
válasz Steelmanus #6381 üzenetére
de, 2.2tb a felso hatar. az mbr csak 32biten tudja tarolni a lemezmeretre vonatkozo adatokat, ezert csak 2.2TB lehet a maximalisan megcimezheto terulet. felette mar GPT plusz UEFI kell.
-
Воланд
titán
igen a 64bites kicsit tobbet foglal le mar alapallapotban, mert be kell toltenie a 32bites "alrendszert" is. plusz nem is egyforma a ket konfiguracio.
-
Steelmanus
addikt
válasz uzsidoboz14 #6371 üzenetére
Elotte mar hasznaltad a W7-t errol a vincsirol, mert azt irtad hogy frissites után nem bootol be a W7.
(#6373) Sub-ZeRo Nem tudom, ezert kerdezem, nem 2 TB a felso hatar?
-
Lmh
őstag
Akkor ez a készenléti izé lesz az, oké. "gyanús" dolgokra nem gondolok, mivel még tök szűz a gép, esélytelen bármilyen virus vagy ilyesmi.
Köszönöm szépen nektek!
Csak akkor asztalimon miért nem csinál ilyet? Ott 1 giga körül használ a 3*1giga 800-as ddr2es ramból. Az mondjuk 32bites win7 ultimate azt hiszem. Az notebookon 64 bites az a home premium. Ezért?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Воланд
titán
válasz Tappancs2001 #6378 üzenetére
igen, fel.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy Németországban vásárolt Pacard Bell laptopra (német nyelvű Win 7 Home Premium) feltelepíthető-e egy magyar nyelvű Office 2010 program? Előre is köszi a válaszokat.
-
cszn
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A kis disznófülű egyszer csak úgy indult hogy minden felhasználói beállításom elveszett (ugyanaz a felhasználói fiók persze megmaradt). A nagyobb baj, hogy a tálcán, a start menüben meg még mittomén hol nem is tudok átállítani semmit. Gondolom sérültek a fájlok. Tud valaki valami biztatót mondani mi lenne a teendő, hogy ne kelljen új felhasználót létrehoznom? Rendszervisszaállítás nem játzsik.
Köszi előre is! -
Воланд
titán
azert van a ram, hogy hasznalva legyen. nezd meg ezzel, hatha latsz valami gyanusat.
"van ebböl a laptopbol egy 2giga ramos verzió is, abbol elfoglalta volna közel a 100%ot?
"nem, mindig a rendelkezesre allo rambol foglal le x mennyiseget, nem altalanosan.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nagyon foglalkoztat, hogy a 4 giga DDR3 1333-as ramomból mért foglal le a sima win7 home premium 1954MB-ot?
Ez egy Samsung 350U2B-A02-nél (subnotebook) volna jelenség. A gépet most vettem, vadonat új, 2 napja használom. Elöször alap minialkalmazásban tűnt fel hogy 48%on áll a ram jelző, nem hittem el, leszedtem az All CPU Metert és az is megerősítette. Gondolom nem hiba, csak kiváncsi vagyok az okra. Csak azért IS fura, mert van ebböl a laptopbol egy 2giga ramos verzió is, abbol elfoglalta volna közel a 100%ot?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz uzsidoboz14 #6371 üzenetére
Ha nagyobb mint 1 terára akarod rakni a win7-et, oda egy olyan bios kell ami tudja + be kell állítani a bios beállításokban is. Talán valami hdd topikban tudnak segíteni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
3.Aragorn
addikt
válasz geprombolo #6367 üzenetére
geprombolo: jó az új avatarod
-
uzsidoboz14
csendes tag
help win 7 frisités után ezt irta ki mit tegyek? http://kephost.hu/share-9D08_4EE694EB.html
-
sfdrakex
nagyúr
válasz nacsamarci #6369 üzenetére
Onnan tudhatod hogy ATI vagy Nvidia a videókártyád chip gyártója, ha nem tudod akkor a vezérlőpultban eszközkezelőben megtudod nézni.
-
nacsamarci
csendes tag
válasz geprombolo #6367 üzenetére
és ezt honnan tudom megállapitani hogy ATI driver vagy Nvidi driver?
S.o.S
-
Viktoár
addikt
válasz Steelmanus #6351 üzenetére
Nincs semmi tuning,minden auto-n van a biosban.Nem igazán látom értelmét a tuningnak.
Holnap szétszedem a gépet és megnézem a tápot.
Üdv:Viktor
-
geprombolo
őstag
válasz nacsamarci #6363 üzenetére
Állítólag nem indul a játék ikonról, csak direkt módon, megkeresve a játék exe-jét és arra kattogva. Meg ott, ahol ezt írták, azt is említették, hogy ugyanott van valami autopatcher.exe, azt is le kell futtatni egyszer, utána már megy a játék. Legalábbis direkt indítással.
Videódriver lehet az ATI driver vagy az Nvidia driver. A DirectX-et meg már linkelte a kolléga.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Laccoss
addikt
válasz nacsamarci #6365 üzenetére
Frissebb, újabb windows7es, de nem win7 által felrakott driver, hanem amit a videókáryta gyártójának oldaláról töltesz le.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz nacsamarci #6363 üzenetére
Frissebb videókártyadriver + Directx felrakása ajánlott.
-
Laccoss
addikt
válasz nacsamarci #6360 üzenetére
És miért nem tudtad használni? Felraktad újra a játékokat ugye?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sub-ZeRo #6359 üzenetére
Na, xls fájl lett. Jobb gomb nem játszik, mert nem dokumentum, hanem nyomógomb, ami elindítja a win belső nyomtató kezelő progiját.
Persze Libreofficeban nem jól jelenik meg, de mind1, ahol ki fogom nyomtatni, ott offiszolnak...
*ez egy újabb lökés volt, hogy menjek Debianozni. Ott nem néz hülyének az OS
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nacsamarci
csendes tag
régi operációs rendszerem volt ekkor még viszonylag minden játék el indult kb(pl:Metin2)de ujra kelletett telepiteni gépet mert lassu volt meg tul sok minden volt rajta stb de miután ez megtörtént nem tudtam használni játéknál(win7et fel raktuk ) (pl:metin2,counter strike.1.6)kérehetnék egy kis segitséget sztem videokártáyvla van baj AMD Sempron(tm) 2800+ 1.60Ghz ram:1GB 32 bites
S.o.SS.o.S
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #6358 üzenetére
docx? Esetleg xls, xlsx? A dokot nem lehet máshogy lementeni? Mondjuk jobb gomb mentés másként? Win7 probléma
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az egyik kormányzati oldalról nyomtattam fájlba. Feljön a Wines nyomtató kezelő progi, nyomtatóm nincs. Rendkívül buta alkalmazás kér egy fájlnevet fájlba nyomtatáshoz, aztán létrehoz egy fájlt a böngésző mappájában (hol máshol OMG), ha nem írtunk, akkor kiterjesztés nélkül.
txt, rtf, doc, pdf nem nyert. Mi lehet a fájl formátuma?
Valamint ha átnevezem a kiterjesztés nélküli fájlt kiterjesztésesre, akkor TotalCommander nélkül hogyan lehet azt valami más kiterjesztésesre átnevezni? Win nem hagyja, csak a nevet átírni...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
PowerBuldog
veterán
Wifi HotSpot-al még mindig gondjaim vannak.
Egy idő után minden készülék azt írja, hogy a HotSpot not in range. Pedig a gépen állítólag még fut.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #6345 üzenetére
Namajdakkor válaszolok magamnak, büdös banda
Letöltöttem a GParted nevű kis cuccot és némi tétova nyomkodás után, melyben Allah, Jézus, Jehova és valszeg Buddha támogatását is élveztem (tekintve, hogy foggalmam nincs mit csináltam) sikerrel töröltem az elsődleges vinyót, majd újraformáztam NTFS-nek.
A W7 épp kicsomagolja magát 76%-nál.
Remélem most már oké lesz, de visszamenőleg elmondhatná valaki, ez mi lehetett.
Előzmények: lásd az eredeti hozzászólásom.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Atikusz
senior tag
Regedit-ben megtalálható valahol a windows telepítésekor megadott serial number?
-
HarryPotter
őstag
válasz Core2duo6600 #6344 üzenetére
Köszi. Holnap nekikezdek, és beszámolok arról, hogy hogy sikerült.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Hunork
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6337 üzenetére
Üdv!
Én csak meg szerettem volna jegyezni egy régi történést: évekkel ezelőtt a fiam nyert egy Lenovo laptopot egy magazin játékában. Mindenki tök hepi volt és toltuk a szmájlit, aztán gari lejárta előtt megadta magát a HDD. Eredeti Vista volt rajta. Kuka lett, ez rendben is van, végül is ingyen van. Mikor elhozta apám a szervizből (sajna nem voltam vele), otthon láttam csak, hogy egy szépséges XP van az új vinyón. Hívom őket, hogy ez most mi a rák, erre a válasz az volt, hogy a garancia csak a hardverre vonatkozik, ha eltávozik a Win a HDD-vel együtt, akkor ők nem tehetnek semmit, de nyugodjak meg, egy "tökéletes" XP-t kaptam. De semmi matrica meg egyebek...
Már a múlté a sztori, csak érdekességképp említettem meg...Pont nyáron volt, nyaralás, táborok, meg miegymás, ősszel nekiestem hivatalos úton, hogy hátha tehetek valamit, de mindenhol falakba ütköztem, mert miért nem akkor szóltam. (ebben azért igazuk volt, csak épp nagy rohanás volt) Mondjuk azóta már eladtuk a lapost, de érdekes volt a dolog, az tuti."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
válasz Dontorrent #6298 üzenetére
Nem ismerem a toshiba laptopokat, de itt a leírás, hogy hogyan lehet visszahozni a gyári állapotot.
Valószínű ez egy rejtett partíció a merevlemezen.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Core2duo6600 #6344 üzenetére
Üdv,
megpróbáltam az eddigi Vista helyére felnyomni a Win7-et AHCI módban.
Kezdtem volna ott, hogy formázom a vinyót a win setupból. Nem engedi, 0X80070057 hibára hivatkozva.
Ez Windows update hiba, baromság...
Viszont az oprendszer eltűnt róla, tehát azt azért letörölte a rohadék...
Sebaj, felnyomom az AHCI drivert setupból szintén, megeszi, tovább kattintok, a Win elkezd kicsomagolódni, aztán megint kiírja az említett hibát s megmagyarázza, hogy nem lehet formázni és így nem tud telepíteni.
HELP
Particionálni sem engedi a lemezt, meg a másikat sem (kettő van). Ezt azért írom, mert olvastam, hogy partíciók létrehozása segíthet az ilyen gondon."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Core2duo6600
veterán
válasz HarryPotter #6343 üzenetére
Igen, valahogy így
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
HarryPotter
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #6341 üzenetére
köszönöm, megpróbálom. Praktikusan ez azt jelenti, hogy kezdjem el feltelepíteni a legális oem win 7-emet, és aktivációnál hívjam a microsoft supportot?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
félisten
válasz HarryPotter #6340 üzenetére
Akkor ügyfélszolgálat és telefonon elintézed alaplapcserére hivatkozva. A teendőket is elmondják telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #6339 üzenetére
de van matricám a hardveraprón vett oem win 7-hez, még nem ragasztottam fel semmire, de megvan, telepítő cd-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HarryPotter #6338 üzenetére
Jól van, így már tisztul a kép... És akkor a hardveraprón vett OEM-hez nem kaptál matricát, ergo nem volt hozzá serial?
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #6337 üzenetére
nem teljesen. vettem egy oem win 7-et a hardveraprón. felraktam a régi gépre, és beaktiváltam. A régi gép meghalt, vele a win 7 is. Vettem egy új gépet, ezen van a winloader win 7. ez nekem nem annyira tetszik, de nem tudom, hogy a korábbi felrakott legális win 7-em feltehető-e az új gépemre.
-
félisten
válasz Core2duo6600 #6336 üzenetére
woland_y2k hsz-a kapcsán visszaolvastam jó pár hsz-t, szerintem Te is tedd ezt, mert lehet, hogy nem látjuk tisztán a dolgokat, úgy meg nem érdemes beszélgetni a témáról.
No, nekem olybá tűnik, hogy a kollégának nem is volt eredeti W7-e, mert az első laptopon sem volt legális cucc (mert akkor a lapos alján ott kellett volna lennie a matricának), valamint a másodikon sem, mert ott meg warez változat futott. Ha jól értelmeztem a dolgot, akkor a kolléga még egyetlen eredeti W7-et sem aktivált be, ergó nincs mire hivatkozni az ügyfélszolgálatnál... Vagy nem jól értelmezem a dolgokat?
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6332 üzenetére
(#6335) woland_y2k
A számla és a matrica a lényeg, hogy a gépen mi van, csak tételes ellenörzésen derül ki,ami viszionylag ritka.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #6334 üzenetére
laptop eseten nem kellene atrakni a matricat? vagy tokmindegy, mert egy ellenorzesnel ugyis elbukik?
-
félisten
válasz HarryPotter #6333 üzenetére
"(azazhogy: ezen van a winloader-es win7)"
Ezt a témát kerüld itt PH!-n, mert min. törlik, rosszabb esetben meg pihenő jár érte..."Meg tudom valahogy tenni, hogy erre feltelepítem az eredeti win 7-et, és valahogy jelzem a microsoftnak, hogy sorry, de alaplap bedöglés miatt új gépen akarom használni a win 7-emet?"
Pont ezt írtam korábban. Ügyfélszolgálat és alaplapcserére hivatkozni.Viszont valamit lehet, hogy félreértek. Azt írod vettél egy új gépet, meg van egy eredeti W7-ed nem? Akkor az új deszkára telepítsd fel és aktiváld a serial-al, ami az eredeti W7 matricáján találsz. (Ekkor nem kell ügyfélszolgálat, hisz ezzel a serial-al, azon a deszkán aktiválod először)
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #6332 üzenetére
azt nem tudom biztosan, hogy az alaplap halt-e meg, de valószínűleg igen. Nem is fogom megtudni, mert a rossz gép helyett vettem egy új gépet, op rendszer nélkül (azazhogy: ezen van a winloader-es win7). Meg tudom valahogy tenni, hogy erre feltelepítem az eredeti win 7-et, és valahogy jelzem a microsoftnak, hogy sorry, de alaplap bedöglés miatt új gépen akarom használni a win 7-emet?
-
félisten
válasz HarryPotter #6331 üzenetére
Az alaplap döglött meg/alaplap cser (is) volt? Ha nem, akkor az nem minősül illegális példánynak, ha újra felpakolod és aktiválod.
Ha az alaplap feküdt le és új deszkás konfigra telepíted, akkor is be lehet aktiválni, technikai akadálya nincs a dolognak, de ha esetleg ellenőrzést kaptok, akkor ezen az új deszkán már illegális példányként lesz.Ez esetben az MS ügyfélszolgálatát kell felhívni és alaplapcserére kell hivatkozni.
-
HarryPotter
őstag
még egy kérdés: ha egy oem win 7-t feltettem egy gépre kb. egy hete, de a az a gép meghalt, nincs mód arra, hogy ugyanazt egy másik gépre feltegyem? ez most már örökre kuka?
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mit állítsak be a windows 7-ben hogy minél jobban kihasználja a 8gb ddr3 1600mhzet?
Olvastam h ki a lapozó-fájlal machinált vmit!Előre is köszönöm a hasznos infókat!
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Core2duo6600 #6325 üzenetére
Kösz Neked is!
-
hfrankee
senior tag
A hibaüzenet
Nem találtam képfeltöltési oldalt.mind leállt,bocs. -
Core2duo6600
veterán
A Renult Latitude, ha jól írom, Samsung fejlesztés, tehát lehet kapni !
(#6303) BIZ0906
Reggelsz egy dinamikus dns szolgáltatásra , bekonfigurálod és elindítasz egy kiszolgálót a gépeden ami erre alkalmas.
Vagy webszerver, ftp, bár ekkor csak letölteni tudja, vagy valami streamelő cucc, hogy bongészőben lehet nézni a NAS ok közül van olyan aminek van ilyen szolgáltatása(#6311) HarryPotter
Hogy aktivált a win rajta nem tesz semmit, mert jó eséllyel megvan törve.
A mostani loaderek már megbízhatóan teszik a dolgukat. !A kérdés az, hogy egyaltalán járt- e a géphez előtelepített win7
Ha nem, akkor elmész egy boltba és veszel egyet, azt kész !Vagy használód így ahogy van
Ment Pm(#6317) Roli27
Hogy írt a lemez még nem akkora tragédia, ha a matrica eredeti hozzá.
Ugyanis ujabban még lemezt sem adnak az OEM laposokhoz és talán már az asztali gépekhez is.Ha a kód rajta van, akkor bármely verzióval egyező korongról fel lehet tenni, és aktiválni a kóddal !
(#6322) hfrankee
Csinálj a biosban egy reset to optimized vagy defaultot, rakd újra legfrisebb nem béta driverekkel
Ill lehet, hogy érdemes biost frissiteni szintén nem beta ra !De még akár ram gond is lehet
[ Szerkesztve ]
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Az alábbi hibaüzenet jelenik meg random manapság.Az egyetlen közös jellemző,hogy akkor ha a gép nem csinál semmit,az energy saving kikapcsolja a monitort és az egérrel "felkelzem" ez a kép fogad és nem reagál semmire csak az áramtalanítás segít.
Ez hardveres vagy softveres hibára utal? Kérlek segítsetek.
Üdv -
sfdrakex
nagyúr
válasz HarryPotter #6320 üzenetére
Ment privi, mert erről itt nem nagyon illik beszélni, de működésben nincs gond velük, ha nem buherált verzió, hanem érintetlen verziót tettek rá.
-
HarryPotter
őstag
beszeltem az eladóval, azt mondja "winloader-es" változat van a gépen. Nem örülök neki....ez mennyire veszélyes? Mármint funkcionalitás, stabilitás terén...?
-
Viktoár
addikt
Üdv az Uraknak!
Sajnos a mai reggel is úgy indult mint a többi,kék halállal.Igaz hogy ezúttal másmilyen képernyőt kaptam.
Akitől vettem azt mondta hogy nem megfelelő ramokkal neki is csinált érdekes dolgokat,de pl: corsair -ral tökéletesen működött. Ha biztosan tudnám hogy ez a baj akkor lecserélném a ramokat.
Még mindig hasznos lehet a táp kukucska?
Üdv:Viktor
-
Воланд
titán
válasz HarryPotter #6311 üzenetére
elso korben megnezed a gepet, hogy milyen rendszerrel ertekesitik/ertekesitettek, masodik korben pedig megkerdezed az eladot.
-
jeni
félisten
válasz HarryPotter #6311 üzenetére
hello
jogilag nem tiszta,vagyis ha egyszer kibokik,hogy nem eredeti,ami gyakran elofordul. akkor el kell setalnod valamelyik kereskedesbe,hogy a gyari bontatlan win 7-t vegyel.addig tudod hasznalni mig nem buksz le,de lehet aktivalni trukkel de ez mar nem ide tartozik.harom verzio van: hasznalod,mig nem derul ki
felteszel egy ingyenes LINUX-t
boltban megveszed az eredetit
meddig volt a polcon a laptop az eladonal,mert hasznalt es csak egyszer hasznalta az nekem gyanus?
benne van az adasvetelben,hogy jar hozza windows 7?
ugyanis OEM verzios gepet vettel. nezd meg az elolapot,hogy van-e matricara utalo jel,hgy szoftver nelkuli a gep-e? ha szerepel akkor le van nyulva dolog.[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
sziasztok, vettem egy laptopot win 7 ultimate-tel használtan (gyakorlatilag új, egyszer kapcsolta be az eladó). Otthon aztán azt látom, hogy sehol nincs se a gépen, se mellette a dobozában COA. A vezérlőpul szerint a win 7 aktivált, van valami OEM-es reg. kulcsa is, frissít rendesen, szóval minden jónak tűnik. Mégis nehezen szabadulok a gyanútól, hogy a win 7 nem eredeti. Hogy tudok erről meggyőződni? És ha nem eredeti, az technikailag mekkora probléma? (Jogilag ismerem a kockázatát) Működni fog így rendesen?
-
nagyúr
válasz Hegyirabló #6290 üzenetére
Hanyas winamp? Meg milyen drivered van? Esetleg ati topikban vagy azonnali kérdéseknél is érdeklődj. Nálam a legújabb van fent és tökéletes.
(#6303) BIZ0906: Egy szervert bérelsz, készítesz egy honlapot, feltöltöd a filmet, megadod az oldal nevét és voálá.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Oxy.kiraly #6307 üzenetére
Nem lehet, hogy ott veszik el, hogy a 320 Gb-os vinyó valójában 320.000.000.000 byte-os, és 1024-es szorzók, ugye... Most nem számolnám végig, a lényeg, h valójában nem 320 Gb-os.
A másik, h a win 7 lefoglal belőle valamennyit, bár én úgy emlékszem, csak 100 Mb-ot.
A harmadik lehetőség, h bad sectoros a disc. Eressz rá egy HdSentinelt, az megmondja, ha baja van. -
Oxy.kiraly
tag
Erre, valaki tudja a választ?
Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
félisten
1. Én úgy értettem a hsz-od (ezek szerint tévesen), hogy szerinted nincs Home Basic változat a W7-ből. (természetesen van)
2. "Persze, csak nem nálunk." - Ebből a megközelítésből a Starter is kilóg, mivel az meg kizárólag előtelepített formában érhető el.
3. Technet/MSDN fiókból bármelyik ISO letölthető, akár a Magyar Starter SP1 DVD (értelem szerűen nincs x64-es változata), avagy a szintén Magyar Home Basic SP1 DVD-k is (x86/x64)
-
válasz Fire/SOUL/CD #6301 üzenetére
Persze, csak nem nálunk. Ahogy Samsung autókat sem kapni honi kereskedésekben.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BIZ0906
aktív tag
Hogy tudnám úgy használni a gépem, hogy pl: http://ipcímem/file.avi és ezt megadnám másnak és ő meg letölti tőlem? Mit kell csinálnom? Remélem értitek
-
Draken
őstag
sziasztok
régen letiltottam az alap windowsos játékokat, nem tudom már hogyan, valamit előhoztam, tudna vki segíteni, hogy mi lehetett ez?
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest