Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
"vezetékadó" - már a neve is dühítő.
-
nagyúr
Ezek mást se tudnak csak adókat létrehozni és emelni? Nincs pénz? Adó! Kevés a pénz? Adó! Olyat mikor fogok már olvasni, hogy nincs pénz? Csökkentsük a politikusok fizetését!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
cucka
addikt
Miért, ki mást lehetne megsarcolni? Egy ország végső soron emberekből áll, egy ország kiadásait is ők fogják kifizetni, közvetve vagy közvetlenül.
(#3) Narxis
Csökkentsük a politikusok fizetését!
Tudom, hogy hihetlen, de a politikusok fizetése elenyésző hányada az ország költségvetésének. Értem én, hogy neked nagyon jól esne, ha ezeknek az embereknek rosszabb lenne az élete, de azért mégiscsak érdemesebb lene pragmatikusabban gondolkozni. -
Dany007
veterán
Magyarázza már ezt el valaki...
Most akkor egyszercsak jönni fog a csekk, hogy 15 méter ilyen-olyan vezeték fut be hozzánk a "lakásba" és ezért fizessek x ezer forintot?Eddig is mondtam, ha pénz kell akkor szedjék be "állami segély" címszó alatt és kész. Semmi értelme hasra ütve teljesen értelmetlenül kitalálni mindenféle új adónemet csak azért, hogy pénzt szedjenek be.
Teljesen mindegy, hogy vezetékadónak chipsadónak telefonadónak vagy akárminek nevezzük a lényeg, hogy fizessünk. Mert olyan k...va magas itthon az átlagkereset és az életszínvonal, hogy nyugodtan van még miből elvenni.
De tényleg mért nem lehet ezt segélynek nevezni? Az állam segélyt kér az emberektől. Lenne mondjuk havi 500 forint a díja, amit mindenki köteles befizetni azt viszlát... Mit kell itt bohóckodni ilyen röhejes kitalációkon mint a vezetékadó? Közművezeték ilyen olyan métere után fizetni.. Mondják azt, hogy b.meg kell a pénz fizessetek ennyit meg annyit. Aztán meg van oldva. Legyen már ennyi bőr a pofájukon. -
dark100
aktív tag
Ez is resze az altalnos elszegenyitesnek, ami az egesz muvelet lenyege. Keves, nagyon gazdag huberur, aki kozvetlenul a fent alloktol fugg, illetve sok mestersegesen legyengitett nyomorgo, aki a megelhetese miatt kinlodik, es nincs erelye tiltakozni. Ez a tarsadalmi szerkezet minden diktatura alapja, addig be sem lehet vezetni.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
cucka
addikt
Most akkor egyszercsak jönni fog a csekk, hogy 15 méter ilyen-olyan vezeték fut be hozzánk a "lakásba" és ezért fizessek x ezer forintot?
Nem, az adóalany a szolgáltató (gáz, víz, áram, stb). Persze, előbb vagy utóbb te fogod ezt is kifizetni, beépítve a havi számládba.Eddig is mondtam, ha pénz kell akkor szedjék be "állami segély" címszó alatt és kész. Semmi értelme hasra ütve teljesen értelmetlenül kitalálni mindenféle új adónemet csak azért, hogy pénzt szedjenek be.
Lehetne így is, csak azért az nehezebben lenne kommunikálható a kormányzat részéről, főleg, hogy az eddigi vezérfonal az volt, hogy ne az embereket adóztassák közvetlenül. (A "közvetlenül" részt én tettem oda, nyilván, a politikai propaganda ennyire árnyalt üzeneteket már nem bírna el)(#7) Narxis
És mégis mitől lenne neked jobb, leszámítva a kárörömöt meg a hamis igazságérzetet? Vezesd már le nekem légyszíves.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Ja értem.. Na akkor ez nem volt tiszta.
@cucka:
"Lehetne így is, csak azért az nehezebben lenne kommunikálható a kormányzat részéről, főleg, hogy az eddigi vezérfonal az volt, hogy ne az embereket adóztassák közvetlenül. "
Nyilvánvaló. Ezért is írtam, hogy lehetne annyi bőr a pofijukon.
Egyrészt ez a "kommunikáció" már olyan mély szintre süllyedt, hogy egyenesen röhejes... Tehát én már csak nevetni tudok a legújabb kitalációkon. Attól eltekintve, hogy bizonyos új adónemeket nehezebb megkerülni, mint a hagyományosakat. És ilyen szempontból pozitív.Másrészt viszont aki elvégzett egy 8 osztályos sulit az is tisztán látja, hogy ezt úgyis mi fogjuk megfizetni. Ergo a végeredmény pontosan ugyanaz, mintha egyenesen megmondanák, hogy pénz kell, fizessen mindenki.
-
Parson
addikt
!*"%/="(!~>@+%/*]$<¤"% !!!!
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
hiába csökkented, ezek nem a fizetésükből élnek amúgy sem, hanem a csúszópénzekből.
minden nagyvállalat lobbistái ott ülnek a kormányban, akik az anyacégüktől bőséges fizetést kapnak azért, hogy a megfelelő gombot nyomják...
(érdemes utánaolvasni, hogy pölö a mol hogyan csinálta ki a teljes e85 üzletágat a "saját" parlamenti képviselőjén keresztül...) -
dajkopali
addikt
volt már ilyen állami segély, a hadikölcsön mintájára a kommunisták találták ki a soha vissza nem fizetett "megtakarítási" formát, és úgy hívták "békekölcsön" - az én szüleim és nagyszüleim még fizették
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
haxiboy
veterán
Nah ez kellett már csak...lassan jöhet az oxigén adó, a látás-hallás adó, esetleg adó adó.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
cucka
addikt
Nyilvánvaló. Ezért is írtam, hogy lehetne annyi bőr a pofijukon.
A kormány (vagy bármely párt) embereknek szánt üzenetei meg vannak tervezve, ki vannak találva. Ez nem pofa kérdése, és azt sem mondanám, hogy ez rosszul van így.
A politika háttéralkukról és kompromisszumokról szól. Na ezeket nem lehet jól kommunikálni, a tömegnek olyan üzenet kell, ami mellé érzelemből oda tud állni, hívószavak kellenek. Ez az oka a kettősségnek, nem pedig a politikusok arcbőrének szerkezete. El kell fogadni, hogy ez egyszerűen így van, mert így működik.Attól eltekintve, hogy bizonyos új adónemeket nehezebb megkerülni, mint a hagyományosakat. És ilyen szempontból pozitív.
Ugye a gazdaságpolitika alapköve most az, hogy a átalány jellegű fogyasztási adókat preferálják, és ez szerintem is egy értelmes gondolat. A kivitelezéssel én sem vagyok elégedett, még úgy sem, hogy mind a tavalyelőtti, mind pedig a jövő évi adóváltozásoknál a nyerő oldalon állok. -
Dany007
veterán
Jajaja... Viszont amit Pali említett az előbb a békekölcsön és hasonlók. Azt még mindig egyenesebbnek találom, mint ily módon lehúzni az embereket.
Ezek az adók akkor lennének igazán hasznosak ha ezek mint nehezen megkerülhető adónemek arányosak lennének megkerülhetőkkel. Ergo ha ezt növelik akkor a másikat kéne csökkenteni. Mert így az jár a legrosszabbul aki tisztességes volt eddig is.
-
cucka
addikt
Azt még mindig egyenesebbnek találom, mint ily módon lehúzni az embereket.
És miből gondolod, hogy a békekölcsönt jobban elfogadják az emberek, mint a különadókat? Szerintem sokaknak kifejezetten imponál a "fizessen a szemét idegenszívű multi" hozzáállás. (Még akkor is, ha hazug.)Ezek az adók akkor lennének igazán hasznosak ha ezek mint nehezen megkerülhető adónemek arányosak lennének megkerülhetőkkel.
Egy: csökkent és csökkenni fog az szja, tehát csökken a másik.
Kettő: az országban nincs gazdasági növekedés és deficites a költségvetés. Ez azt jelenti, hogy a kormány által egy évben elkölthető pénz matematikai sorozata csökken és a nullához konvergál. Tehát a jelenlegi költési szint nem fenntartható adónövelés nélkül. A számok nem hazudnak. -
Zöld izé...
csendes tag
Gusztustalan ami ebben az országban megy már egy jó ideje! Mint sokaknak nekem is betelt az a bizonyos pohár az utolsó cseppel az idén. Hosszas utánajárás után sikerült egy kis külföldi munkát intéznem. Jövő nyár eleje felé indulhatok, addig még kihúzom valahogy. Soha többet még csak az ország környékére sem nézek ezt megígérhetem. Lehet fikázni, elmondani mindennek, de én nem vagyok hajlandó tovább tűrni és nyomorogni, no meg álmodozni és reménykedni a semmiben. Itt a vége, ennyi és nem tovább!! Soha viszontlátásra Magyarország!!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Zöld izé... #23 üzenetére
Igazad van, de vagyunk itt sokan akiknek ez a szülőhazánk és itt akarunk boldogulni bármennyire is hülyének néznek bennünket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem kárörömről van szó de amikor az a kormánykommunikáció, hogy minden fillér számít akkor ez is számítson! Másik pedig, hogy nem muszáj elvetni az adó ötletét, nyugodtan csökkentséka fizetésüket és minden egyéb juttatást amit kapnak párhuzamosan az adók bevezetésével és emelésével. Ha ezt megteszik akkor kalapot emelek előttük.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
wolfman
veterán
Sokszor az az érzésem, hogy ezek a mocsadékok bent ülnek a parlamentben egy nagy tárgyalóban, forró csokit, teát, kávét iszogatnak, néznek ki az ablakon és azt lesik, hogy mi az amit meg lehetne még adóztatni.
- Na emberek, ma mi legyen?
- Ott egy hajlkatalan, legyen hajéktalan adó.
- Jó, rendben, feljegyeztük. Mi legyen még?
- Azok ott mit építenek?
- Én nem tudom, talán vízvezetéket.
- Szerintem meg internetet abba az épületbe, nézzétek, globotel va ráírva.
- Ahhha! Akkor én azt mondom, ezt adóztassuk meg! Vezetékadó minden víz, gáz és internet szolgáltatónak.
- Igeeen!
- Rendben!
- Én is egyetértek! 100Ft szakaszonként?
- Fenét, meg vagy huzatva? Ennél nagyobb a hiány a ...
- Jó ok, értem. Akkor 125?
- Tökéletes, fel is írom! Ki kér kaviáros pizzát?
- Várjunk csak! Kaviárra mekkora most az adó mértéke?
...Nem is folytatom!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
cucka
addikt
Ha a mindenkori kormány ténylegesen azt csinálná, amit kommunikál, akkor már rég csődbe mentünk volna, szóval innen nézve a hazug kommunikáció részben örömteli dolog .
A cél ugye az lenne, hogy a parlamentben a megfelelő, nem zavaróan korrupt, viszonylag értelmes emberek üljenek. Ezt a folyamatot sokmindennel elő lehet segíteni, de a fizetéscsökkenés pont nem tartozik ide.(#26) djculture
Nem építenek 1000 milliárdos nagyságrendben stadiont, nem is lenne miből. Nincsenek abszolut pontos adataim, de hogy nagyjából lásd a perspektívát: egy darab nemzeti stadion építésének költsége (Magyarországon ugye egyetlen egy darab jó minőségű stadion sincs) nagyságrendileg ugyanannyiba kerül, mint amennyit 5 nap alatt költünk öregségi nyugdíjra. Jelenleg két stadion építését tervezik, a debreceni viszont jóval olcsóbb beruházás, mint a köv. nemzeti stadion.(A parlamenti képviselők fizetésének felezésével mondjuk összejönne talán 5-6 órányi nyugdíjköltség)
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
vissza a wireless pottyantós budit, azután nem kell fizetni szennyvízvezetékadót
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tikakukac
titán
Vezetékadó. Hát, tényleg félek, hogy a cipőkötés adó és a fingás adó következik. De tényleg állati, micsoda címeken nem képesek bevasalni a budai házak árait.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MageRG
addikt
Az infrastruktúrabővítést adóztatják, ami közvetve hozzájárulna az ország gazdasági fejlődéséhez? Nóóórmális?
Egyébként valaki mondja már meg, ez nem ütközik EU jogba? Megint egy különadó, ami a központi költségvetésbe megy, nem a szektor szabályozására/támogatására.
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
djculture
félisten
válasz Mr.Csizmás #30 üzenetére
Ja csak azt felejted el hogy ahová nincs szennyviz bekötve ott talajterhelési díjat kell fizetni ami idén emelkedett tízszeresére.
Még akkor is kell fizetni ha vezetékes víz sincs a portán:
egyedi vízbeszerzés esetén (nem ivóvíz-rendszerből nyert víz) a felhasznált vízmennyiség átalány mértéke 0,1m3/fő/nap.
A talajterhelési díj egységdíjának mértéke 2012. február 1-jétől: 1200Ft/m3.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Mekkorát tévedsz
Azután környezetterhelési díjat kell fizetni amit hogy hogy nem a vízórán mért fogyasztásból számítanak.
Jóbarátomnak Mátyásföldön van telke, nem lakik ott csak amolyan nyaraló féle, kis bódé van rajta, ezért nincs csatorna, nem is kell, viszont sokat locsol. Elárulom: most több pénzt fizet a semmiért csatorna nélkül, mint ha be lenne kötve a csatorna és ugyanúgy nem eresztene bele semmit, mint most.
Milyen érdekes: villany gáz után amiben nyakig benne vannka nem kell fizetni, pedig a távközlésivel ellentétben ezek a válság ellenére is növekedni tudtak. Jópofa kettősmérce.
Dchard
[ Módosította: Kalandor ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Zolee11
senior tag
válasz djculture #24 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, de ettől még nem vetettem el a lehetőségét annak, hogy elhúzzam a csíkot a párommal együtt. Mindennek van határa, de főként az emberek anyagi képességeinek/lehetőségeinek. Már nagyon a határon próbálnak meg lavírozni, és ez a tákolmány lassan rájuk omlik, de akkor ők is alá kerülnek.
Mellesleg maga az elképzelés, miszerint azok viseljenek nagyobb terheket, akik már elnyerészkedték a "nép" pénzét (gondolok itt a pl. bankokra függetlenül az emberi butaságtól amit ki lehet használni), teljesen korrekt, és mekkora lépés... lenne. De nem olyan nagy lépés, ugyanis ez már létszükséglet e rendszer fenntartásához, a néptől már nem nagyon van mit elvenni (ilyen mértékben azonnal), mert elvették már azt a "nagyok".
Ugyanakkor át lehet okosan terhelni, és mégsem a kormány olyan gonosz, hogy nekünk kelljen ismét újabb adókat fizetni. Ez benne a lényeg, a bankok és a multik fizették ki előre a nép helyett, utána meg tőlünk szedik be így vagy úgy. Tehát mondhat akármit a nagy pénzügyminisztert, akkor is minket adóztatnak meg újra és újra és újra.
Lehet mutogatni a múltra is, hogy ki mit rontott el, és ki miatt van, de akkor kérem hol van itt a felelősség? Egy egyszerű pénztárostól is levonják, ha rosszul ad vissza azaz kárt okoz a cégnek, ha valaki egy országot sodor a csőd szélére tetteivel, akkor az mosolyogva továbbra is büntetlenül "dolgozhat" (garázdálkodhat)? Hogy is mondjam, cirkusz a javából.no brain, no problem
-
Varoz
addikt
Nyitok egy kötél fonó üzletet...
Erre van már külön adó?[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
ntomka
nagyúr
Gyűjtsétek zsákba a levegőt elvtársak, lassan jön a levegőadó is!
ツ Headphones on - World off
-
enginev3.0
félisten
Meg ne sajnaljam mar oket
1.5milliokat kapnak, mikor 47000bol meg lehet elniEs igen! Mar csak azert is csokkentsek hogy nekem Meglegyen a karoromom, ha mar mas orom nem jut.
Tudom hogy nekik ezen kivul meg rengeteg havi jovedelmuk van, es pont ezert is! nem kene ezt tovabb novelni, ennyivel biztos nem.
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bambano
titán
te csak ne adjál ötleteket...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Baaszus 2006-tól 2010-ig halgattam a mostani kormánytól, hogy minnél nagyobb a baj annál nagyobb adócsökkentés kell.
Mióta hatalmon vannak csak adókat emelnek meg találnak ki. Végeredményében mindet a lakosság fizeti meg. Ami meg is látszik a fogyasztás visszaesésében. Nem vagyok egy nagy szaki de sok ész nem kell ahhoz, hogy lássam belekerültünk egy negatív spirálba és minden egyes "megszorítás" csak tovább lők minket lefelé.
Személy szerint jól jártam az egykulcsos adóval, mégis azt mondom kicsit erőltetett menet volt jobb lenne az országnak a progresszív adó.
-
attila9988
őstag
válasz #13260800 #42 üzenetére
Milyen megszorítás? Olyan itt nincs is... akció tervek vannak, meg átszervezések... vigyázz a szádra mert a tek fog bekopogni hozzád..
http://www.youtube.com/watch?v=iJECYYnKoBo
Mindenesetre kezd elegem lenni a nem átterhelt nem megszorításokból...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
válasz fordfairlane #44 üzenetére
Talán azért mert jövedelemadóban nem fizeted be ugyanazt? Én nem látom egy értelmes forrását sem a kiesett adókulcsoknak. De nem is az a baj, hogy én nem látom. A gond az, hogy recesszió van az emberek boldogtalanok, panaszkodnak és reményt vesztettek. Ez a gond. A fiatalság meg folyamatosan kacsint kifelé. Teljesen esélytelenek vagyunk ittartani őket. Ezek a gondok. A nagy gondok.
cucka Hivatalosan a kormány egykulcsosnak nevezte már többszőr is. Az más kérdés, hogy jövőre lesz igazából teljesen az.
attila9988
Ez jobb
http://www.youtube.com/watch?v=r_Vy-nosyRQ[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz #13260800 #46 üzenetére
És ezeket a problémákat szerinted megoldaná, ha az adóterhelés súlypontját visszatolnánk a jövedelmekre?
Csak mert szerintem ez az egész nem arról szól, hogy kinek mi a jó, meg mi az igazságos, hanem arról, hogy a jövedelmek tekintélyes részét egyszerűen nem lehet megadóztatni, mivel nem láthatóak.
x gon' give it to ya
-
attila9988
őstag
Egyébként valaki mondja már meg, ez nem ütközik EU jogba? Megint egy különadó, ami a központi költségvetésbe megy, nem a szektor szabályozására/támogatására.
Nem pont az eu az aki folyamatosan csak követel? Adjál pénzt, de nem engedem hogy beszedd? Sokkal jobb lenne nekünk, ha nem lennénk eu tagok, és még annál is jobb lenne, ha nem ez a töketlen banda vezetne...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
cucka
addikt
válasz #13260800 #46 üzenetére
Igen, tudom, hogy egykulcsosnak nevezték, de ettől még a valóságban kétkulcsos maradt.
A szuperbruttó nevű agyrém az egyszerűen csak mágia a szavakkal, a második kulcsnak nem a "második kulcs" nevet adták, hanem ezt. Ha átrendezel egy egyenletet, akkor az még ugyanaz az egyenlet marad, még akkor is, ha azt hazudod róla, hogy nem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest