Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
Ha véletlenül valakinek nem lett volna elég feltűnő a kiemelt hozzászólás, politika csak az erre kijelölt topikokban engedélyezett.
-
andrisbandi
őstag
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
paljani
aktív tag
válasz CPT.Pirk #146 üzenetére
Jelen! A libbant az a hibbant liberális “összevonása” pont ilyen esetekre használom, amikor valami agyament és értelmetlen dolgon siránkoznak továbbá szeretném elkerülni a vulgaritásnak még a látszatát is. Az erre - válaszul - érkező, sok-sok kommenten átívelő vulgáris, személyeskedő foscunamira pedig valóban jó megoldás lehet a banhammer. Igaz én is kaptam belőle… nadena az élet nem habostorta. Erre nem kell válaszolni de érdemes elgondolkozni, hogy pontosan ki írt és miket, mielőtt az egyszemélyi felelősséget a “másik oldalra” tolod át. Nyakig benne voltál…
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyon áldozatnak akartok látszani, de amikor itt libbantozással (vagy bármi hasonló jelzők használatával) kezdődik a beszélgetés, akkor ott tudható, hogy előbb-utóbb lesújt a banhammer. Egy ilyen nyitás után a dolgok nyilván eszkalálódnak, aztán a topic fele törlésre kerül.
Ti is régi PH!-s arcok vagytok, talán van annyi igényesség bennetek is, hogy ne züllesszük le a beszélgetéseket facebook kommentek szintjére. Kérlek ne válaszoljatok erre, csak gondolkodjatok el rajta.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
paljani
aktív tag
válasz formula01 #138 üzenetére
Igaz én az elszenvedője voltam a butázásnak/ ostobázánsak/ megvezetettezésnek de azért kíváncsi vagyok, hogy itt jelentgetés volt vagy a cenzorok maguktól gondolták cenzúrázni a fórumot. Akárhogyis van egy diszkrét bája a cenzúrának egy cenzúra eltörléséről szóló hír alatt…
-
Sanya
nagyúr
Rss feed, mint régen, de így legalább nem lesz minden második poszt a feededben reklám. Ja és a feliratkozásaidat sem fogja elrejteni, hogy máshogy gondolkodj, szavazz. Nem jön szembe alternatív valóság hívők oldala, vagy nem értesülsz arról, hogy milyen aberráltak azok, akiket az ismerőseidnek fogadtál. Nem rosszabb facebook nélkül.
Ja, és nem tudnak bannolni. Bár lemaradsz a csodálatos marketplaceről, nem jönnek az átverős érdeklődők.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Cefet
aktív tag
válasz PROHARDVER! #137 üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést! Azt, hogy jogos volt-e már nem akarom vitatni, mert nem emlékszem, hogy kinek, mit és milyen hangnemben írtam.
Azt viszont megjegyezném, hogy ha egy erősen politikai színezetű, tartalmú cikket írtok, akkor ne csodálkozzatok a politikai tartalmú kommenteken.[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
formula01
senior tag
Én eddig egy szót sem szóltam ehhez a cikkhez, továbbiakban sem tervezem, de ha lehoztok, egy alapvetően politikai eredetű hírt, alatta nem lehet politikával kapcsolatosan kommentelni? BTW rasszizmust egy szót nem láttam a kommentek között, személyeskedés meg max annyi volt, hogy akiknek itt elfogytak/nem voltak érveik, elkezdték a fórumtársaik hülyézni/butázni. Mért nem direktben őket szabályozzátok?
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
PROHARDVER!
Politika, rasszizmus, személyeskedés és off miatt a topik kb. felét törölni kellett. Legyetek szívesek a szabályok mentén fórumozni.
-
paljani
aktív tag
Bluesky: Mennyi legyen a júzernámber főnök? Van egy szép júzerkánterünk ami másodpercenként 1.2-őt lép (most 27.5 milliónál jár) de odaállítjuk ahova a főnök szeretné… Ugyse tűnik fel senkinek, hogy akkor is van EME (Elon Musk Event) amikor nincs is EME és néha havonta ugrik 5 milliót a userbase…
Viccet félretéve valóban úgy van, ahogy írod: ezeknek a “nyomd el és uralkodj” az alapelvük semmi hasznuk nincs egy saját paltformból amit csak a sajátjaik használnak hacsak nem az, hogy az oda gyártott contentet máshol (face, X, insta stb.) tolják a normálisok arcába… egyfajta nagykerként.
-
W.Wilson
aktív tag
Nem. Van egy olyan opció, hogy Hírfolyamok (régebben talán Legfrissebb néven futott). Ez időrendben adja be a posztokat az ismerősöktől, lájkolt oldalaktól és csoportoktól. Egy hátránya, hogy ha az ismerősöd kommentel valahol, vagy megjelölik egy más posztban, azt nem listázza.
Na, ebben a hírfolyamban nincsenek ajánlott posztok. Reklám van alapjáraton, de tiltogatással kiirtható.%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
ben2
lelkes újonc
Azért kíváncsi lennék, hogy a Bluesky és a Mastodon felfutása meddig tart.
Ha csak növelik az echochamberek számát, akkor idővel ki fognak halni, mert az olyanok, akiknek a fő gondjuk a facebook-al és az x-el alapvetően az, hogy mások IS megszólalhatnak rajtuk, azok számára az alternatív platformok nem nyújtanak vigaszt. Nekik nem az a cél, hogy legyen egy a saját szájuk íze szerint működő közösségi média, hanem hogy ne legyen másmilyen. -
moma
őstag
válasz W.Wilson #118 üzenetére
A főoldalra gondoltam, nem az a hírfolyam?
Próbáltam én is tiltogatni, de nálam nem használt, meg ez is zavaró folyton ezt csinálni. Én inkább oda jutottam, hogy egyet kettőt görgetek és remélem így értesülök ami fonto és annyi. Úgy is spammel van tele.De azért zavar nagyon, hogy milyen a facebook, mert ez a közösségi oldal dolog lehetne jó. Csak vagy így teleszemetelik, vagy mindengféle függőség mechanizmusokkal rakják tele. Az végén az embernek már rossz érzése van megnyitni is.
we all deserve a bit of luck.
-
nubreed
veterán
válasz arnyekxxx #122 üzenetére
Így most már kezdem érteni. Nem használok, soha nem is használtam és soha nem is fogok TikTok -ot. Mindenesetre, így telefonálni rendkívül zavaró és idegesítő a többi embernek aki ezt kénytelen elszenvedni.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
andrisbandi
őstag
- Kihangosítva sokkal hangosabb a teló. Aki hozzá szokik, csak ezen a hangerőn érti.
- Amúgy is ordítozva kommunikálnak sokan, pl boltban egymással. A hangoskodás nekik normális, nem értik mi vele a probléma.
Kb megrekedtek gyerek szinten.[ Szerkesztve ]
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
W.Wilson
aktív tag
A hírfolyamban a főoldallal ellentétben nincsenek ajánlott posztok, és ha elég kitartóan tiltogatod a fizetett reklámokat, akkor azok is eltűnnek.
[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
mepet
addikt
En udvozlom a tenyt, hogy vegre sokan kitorlik magukat a facebookrol, ugy, ahogy en is tettem korabban. Jol teszik, jobba valik az eletuk miutan ezt vegre meglepik. Garantalom. En is ateltem, udito erzes, valodi felszabadulas volt.
-
moma
őstag
Én is törölném már régen, csak nincs alternatíva.
Ezek kellenének, abból amit nyújt a facebook:
az eseményekről értesülésekben tudja helyettesíteni
annyira kezelhető legyen, hogy nem IT érdeklődésű ismerősök is bátran használjákAmit meg nem:
privacy, ne adják el adatokat, tudd ki mit lát a posztjaidból(pl ha random hozzászólogatok helyeken, ne tolja azt az ismerőseim elé ha nem akarom), beállíthasd te kit látsz. ne szemetelje a hírfolyamot mindennel. lehessen anonim használni.Ha a facebook nem nyomná tele a hírfolyamot szeméttel, máris kevésbé gyorsan terjednének baromságok.
we all deserve a bit of luck.
-
Raysen623
addikt
válasz andrisbandi #99 üzenetére
Nagyon örülök, hogy neked is sikerült idáig eljutnod. Egyébként mérnök vagyok, hidd el teljesen tisztában vagyok ezzel a témával. A költségoptimalizációnak (nevezzük így) van jogalapja, de csak egy bizonyos határon belül és nem a ráción túl. Politikai irányzatnak való megfelelés nálam ezen fogalmakból már kiesik, ezért nem tetszik illetve fogadom el. A vállalati szféra alapértelmezésben politikai berendezkedéstől független szeretne lenni, itt véleményem szerint már egyre erősebb torzulásról van szó.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
CP111
aktív tag
válasz arnyekxxx #102 üzenetére
Ezért is írok ritkán ide, mert tele van olyan emberekkel......
1-2 dolog miatt regeltem csak anno. De amúgy marhára meglennék nélküle, hogy ide írjak.
Közösségi sz@ron a facét, instát és Tiktokot szokták érteni! Kiforgatni meg nagyon tudod a másik írását!*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
Hintalow
senior tag
Én mondjuk teljesen jó elvagyok vele, csak az engem érdeklő tematikus csoportok dolgaival találkozok (máshol nem is tudnék kapcsolatba kerülni velük a fórumok kipusztultak)
Nekem valahogy semmi politikai-konteo vagy egyéb szenny dolog nincs, valszeg azért, mert magamtól nem keresek ilyeneket, hozzászólni pláne nem fogok ilyenekhez, ha meg neadjisten megjelenik rajta valami ilyen, akkor rejtem. Mivel érzékeli, hogy nem foglalkozok ilyennel, nem is mutat ilyet.Szóval nem kell belemászni és kész
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
himpike
aktív tag
Eddig se használtam semmire, gyk a kutyám videóit tárolom a FB fiókon..
Már NAGYON régen nem jó semmire, a Twitter ami X lett pont ugyanakkora hulladék.
Minden harmadik feldobott dolog egy reklám az időfolyamon, meg hát a felhasználói kör is olyan, amilyen. -
CP111
aktív tag
Én anno sem regeltem egyik közösségi sz@rra sem és boldog vagyok nélkülük is, és van életem, létezem!
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
andrisbandi
őstag
válasz Raysen623 #97 üzenetére
Párhuzam a könnyebb megértéshez;
- mérnöknek tanul a fiatal, nagy tervekkel egy jobb világról.
Majd jön a valóság.
Tervezheti az avulást.
Profit maximalizálás a multiknak, bármilyen törvényes természeti és emberiség elleni károkozással.A kibertérben hasonló a kotta. Szakik, tudósok segítségével kimatekolják a módszereket a pénzcsinálásra.
-
Raysen623
addikt
Szép lassan kiderül ki mennyire gané alak ezen a világon és ez már rég nem csak a profitról szól. Úgy teszünk mintha nem lenne holnap, persze ha így viselkedünk, akkor nem is lesz. Egy ideje erősen hajlok arra, hogy törlöm az accomat, mert semmi értelme. Instát már elengedtem, posztolni se posztolok jó ideje, a market is egy rakás szar, ahol rögtön betámad egy tucat kamureg ha felrakok valamit eladónak. Elég volt.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
negro
őstag
válasz andrisbandi #92 üzenetére
Ezt en is hasznalom neha, igy "unblokk" leirva es sokan nem ertik. Na de mi lenne ha eredetin irna az ember? Ugyanez feltetelzem.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Crus
őstag
válasz andrisbandi #92 üzenetére
Láttam már botrányosabban is leírva így: ámblokk, umblok, ánblok.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
andrisbandi
őstag
Először azt hittem trollkodik,
de amikor nem hozta föl a Google Translate, azért gyanús lett.Nálunk (agglomeráció) gyakori kifejezés volt anno a sima magyar közbeszédben.
Igaz akkor a francia volt a menő, nem a angol.Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
Crus
őstag
válasz andrisbandi #88 üzenetére
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
cami][us
senior tag
Én csak a többi hobbiállat-tenyésztővel társalgok rajta. Propagandával nem, de full kamu hirdetésekkel lehet találkozni. Nagy általánosságban a facebook egy kulturkampfos pöcegödör, ahogy minden népszerű centralizált közösségi háló mostanában. Ezen ez musk majmolása sem változtat.
-
Sinesol
veterán
Gondolom annyian törlik majd emiatt, mint ahany celeb elköltözik az USA-bol Trump megvalasztasa miatt.
[ Szerkesztve ]
-
vmarci21
tag
Igen, voltak törölt botok, de nem derült ki hogy mennyit töröltek, meg az sem, hogy ez mennyire számított bele az aktív felhasználók számba. (illetve voltak számok, amik a különböző cikkekben a napi 1 millió botot törlünk-től kezdve a néhány millión és néhány tíz millión át az akár több mint 100 millióig terjedtek - tehát igazából bármi is lehet a valós szám, ezt nem tudtuk meg.)
Viszont volt azóta több felmérés is, ami azt mutatta, hogy a Twitter/X politikai jellegű posztjai eltolódtak a politikai sprektrumon.
Melyik a valószínűbb, hogy mérhető mértékben lecserélődőtt a platformot politikai megnyilvánulásra használó tábor, vagy hogy a felvásárlással pont egyidőben változott meg ezen felhasználók álláspontja?
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Crus
őstag
Teljesen leírtad azt amit - nem egy mai gyerekként - én is tapasztaltam és tapasztalok. Az Internet akkor volt jó hely, amikor mi kockák alkottuk a user base-t.
-
andrisbandi
őstag
válasz SkyLine3000 #75 üzenetére
Az nem hozza a kattintást.
Nézz bele ebbe a videóba, miért b4sznak el mindent. (Mert úgy éri meg.)
Ez Lesz Az Internet Halála?
https://www.youtube.com/watch?v=6-oR9UCvaA8Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
SkyLine3000
addikt
Idézek az 1. hsz-ből: " Értelmes párbeszédeket már csak nagyon ritkán lehet folytatni a fészen. " Ahogy olvasgatom itt a hsz-eket, itt sem.
-
negro
őstag
Vki irta itt a mocsar jelzot ami talalo de valjuk meg az egesz net kezd azza valni bizonyos ertelemben mar. En jo magam `97 kornyeken mar "beszaltam az internetbe" es nem azt mondom ezt, illetve a 2000-es evek korszakat sirom vissza (amugy igen) a kezdeti, 33.6k modemes betarcsazasokat, fel napos letolteseket es stb. ugyanakkor volt egy fajta + "szubkultas" kozege a netnek es felhasznaloinak. Illetve fontos, hogy ennek ellenere a tarsas interakciok nem ritkultak. De ami meg lenyegesebb, ertelmesebb emberek, korosztaly fuggetlen, "logtak" a neten. Ha jol tudom a magyar internet elofizetok szama a nepesseg mindossze 3% volt `99 kornyeken meg. Ma mi van? Mondjuk ki, minden hulyegyerek zsebeben ott a internet es konkretan a "6 elemis" is megtalalhato rajta, kommentel, stb. Illetve nagyon sokaknak az internet az egyenlo tik tok, fb, insta es a hasonlok. Az aranykorszaknak mar nagyon reg vege.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Crus
őstag
Nagy különbség van aközött, hogy egy user cégként tolja oda fel a cégét, vagy a magánéletét, mint ahogy a sok bárány ezt megteszi.
Mert a FB-on keresztül nincsenek más kommunikációs és megosztási formák... vannak. Amikor én gyerek voltam és beteg, akkor meg lehetett kérni Ödönként, hogy hazafelé kanyarodjon már erre és dobja már be a leckét.
A FB három dolgot adott az emberiségnek:
1. Toxikus közeget.
2. Elidegenítést, a VALÓDI szociális kapcsolatok JELENTŐS leépülését.
3. Szó szerinti agyi leépülést. (Lsd. 2 órája pörgeti a nyomi a rövid videókat rajta...)A FB-nak semmiféle hála nem jár semmiért. Egy üzleti vállalkozás, hatalmas profittal, mely az emberek személyes adataival játszik, miközben softgyilkolja őket.
-
Ez pont nem ilyen egyszerű. Ha E.V. vagy és nem vagy fent facebookon tömegek számára maradsz teljesen láthatatlan, mint ha nem is léteznél. Rengeteg kisebb nagyobb munkám jött abból, hogy helyi fb csoportokban engem ajánlottak azok akiknek korábban dolgoztam. Tegyük fel van több iskolás korú csemetéd. 2025 van. Az osztályfőnökök 100%, hogy facebookon fog kommunikálni az osztállyal mert a zárt csoportban néhány kattintással egyszerre eléri az összes tanulót és szülőt. A hiányzók percek alatt megkaphatják a leckéz és az órai munkát valakitől így nem maradnak le a többitől ha betegen fetrengenek otthon. De általában kérni sem kell mert ha hiányzó van az osztályban a tanárok többnyire automatikusan bedobják délután a csoportba, hogy mi a házi és, hogy mit vettek aznap. Amikor én voltam gyerek rohangálhattam fos betegen a lecke után, hogy ne kapjak egyest a hiánya miatt. Ha esetleg rosszul írta fel az akitől elkértem és hiányos lett a házim én szívtam az ő hülyesége miatt. Hála a facebooknak ez ma már elképzelhetetlen.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Crus
őstag
Micsoda gondok... értelmes ember fel sem regisztrált erre a hulladékra. Ez ilyen egyszerű.
-
paljani
aktív tag
És ugyanez - az egyébként jól behatárolható kör - feháborodik egy olyan - viccesnek szánt - poszton amiben le van írva, hogy a világtörténelem során a nem apától és anyától született gyermekek száma pontosan nulla. Majd felháborodnak rajta és gyűlöletbeszédért feljelentenek a lilahajú cenzoroknál és azok menetrendszerűen eltávolítják ezt a “nem progresszív” posztot és 30 napra eltiltanak minden tevékenységtől a platformon (facebook jail).
Ha minden igaz a fentebb vázolt folyamatban lesz változás az android szerint a jövőben. Majd meglátjuk.
Más. Azt nem tudom mi a jó a fészbúkban azt viszont tudom nekem mi a jó benne: az óvodai/iskolai/ismerősi kapcsolattartáson felül rengeteg tematikus csoport (pl. hőszivattyús/barkács/gamer stb.) van ahol megdöbbentő mennyiségű tudás halmozódott fel és segítenek az emberek egymásnak. Továbbá eseményszervezésre (azokról tudomászerzésre) is kitűnő - kisgyermekesként ez felbecsülhetetlen. Nameg a kismama csoportok ugye… -
paatrick
őstag
Igen és erre írtam a #34-es hozzászólást adatokkal. Vagy szerinted ha minden évben van erdőtűz akkor az a megoldás rá hogy csökkentjük a tűzoltóság forrását? Nem hiszem, és te se hiszed.
Nyilván az emberek bűnbakot keresnek és polgármester asszony tálcán kínálta magát ezzel a döntéssel.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Szena67
tag
Segítek, ő azért linkelte be, mert ezek a cikkek ugyanezzel a témával foglakoznak (LA pusztító erdőtűz) más-más dátummal 2018, 2019, 2020, meg amit belinkeltem a Schwarci kormányzósága alatt 2009-ben, természetesen őt is hibáztatták anno, de ahogy Terminátor sem tudta őket megvédeni, úgy más sem tudja, ergo ez egy erdőtüzek által veszélyeztetett hely volt mindig is és az is marad sajnos. Többet már nem tudok segíteni. Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
0 darab cáfolatot tudtál hozni az alapfeltevésre kezdetektől fogva, és eljutottunk oda hogy én vagyok a hülye. Értem
Ha a világban úgy gondolkodnának mint te sose jutottunk volna ki az űrbe, nem építünk gátakat hogy azok áramot termeljenek nekünk, és nem lennének földrengésbiztos épületek szerte a világon.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Sanya
nagyúr
Ha tudnám törölni, már rég töröltem volna a facebookot.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
paatrick
őstag
Még mindig nem a természetről beszélünk hanem az aktuális adminisztráció döntéseiről.
Az aktuális adminisztráció mindent megtett egy katasztrófa elkerülése érdekében? Nem.
Az aktuális adminisztráció döntései rosszabb helyzetbe hozták az embereket? Igen.Semmi köze a természethez.
-
vmarci21
tag
hanem a
twitterrőlX-ről is (de nem teszi)Azért a Twitter/X-nek sikerült 368 millió felhasználóból 335 milliót csinálnia, úgy hogy sokan az X-esedés után kezdték el (újra) használni, tehát volt egy "felhasználó csere" is, ami nem látszik a közzé tett számokból, így nem tudjuk, hogy hányan mentek el, és hányan jöttek helyette, csak azt hogy a kettő végösszege is 33 milliós mínusz.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Szena67
tag
Bizony meg. Mindig hinni akarjuk, hogy uralni tudjuk a természetet, ő pedig mindig bebizonyítja, hogy csak hurrikánban táncoló papírsárkányok vagyunk. Európai erdőtüzek oltásában is több ország tűzoltói kűzdöttek, az összes európai erőforrás is kevés a megfékezésükhöz. Életmentés, evakuálás, kárenyhítés, tűz terjedésének lassítása és közben várnak, hogy enyhüljön a szél, akadályokat építenek a tűz útjában. Természetes, hogy aki látja porig égni a házát rögtön felelőst keres magán kívül. Senki nem szereti önmagának bevallani, hogy eleve tűzveszélyes helyre, működö vulkán közelébe, tornádókkal veszélyeztetett zónába vagy éppen megvédhetetlenül alacsonyan fekvő árterületre építkezett. A lényeg, hogy a legmenőbb hely legyen. Nincs ezzel baj, csak a kockázat attól még nagyon is valós, akármelyik fogalmatlan is ül a kormányzói székben nem tudja megvédeni. Aki azt mondja, az hazudik. Politikus eleve kontraszelektrált "szakma", minél hülyébb volt az iskolában annál több esélye van befutni.
-
KROK640
nagyúr
Jó ha van, mert néha hasznos az FB, csak nagyon nem onnan kell tájékozódni.
Helyén kezelve, amire eredetileg jó (mi van az ismerőssel, ez a Kanári szigeteken nyaral, annak gyereke születetett), meg esetleg pár tematikus csoport (amerikai autósok, makettezők, kokcák, akvaristák stb. ) amiben még érdemes elleni szakirányban, meg esetleg a településes csoportok és annyi.
Ha valaki jól használja - igaz, hogy már sokkal alacsonyabb ott is az átlag IQ mint 2010-ben pedig sokkal többen vannak - szerintem ma sem rosszabb mint pár éve.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
paatrick
őstag
Akkor úgy látszik Te nem nem olvasol eleget. Az elmúlt 7 évben volt az azt a könyéket sújtó 5 legpusztítóbb erdő/bozóttűz és mindenki elmondta eddig is hogy csak kva nagy mázlijuk volt hogy eddig nem a lakott rész felé fújt a szél. Erre az aktuális adminisztráció csökkentette a tűzoltóság éves költségvetését 17 millióval (az egész 800 millió körül van szóval ez ~2% körüli csökkentés) miközben a költségvetésük évek óta deficites volt így is.
A polgármester asszony eredetileg 50 millióval akarta megvágni őket és bezáratni 16 tűzoltó állomást.
Eléggé jogosan mutogatnak rá az emberek.
Ez ugyanolyan dilettáns magatartás mintha Magyarországon a Duna menti városok elkezdenék leszerelni a mobilgátakat, utána meg csodálkoznának hogy mindenkinek úszik a háza.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz cinemazealot #25 üzenetére
Pár hozzászólásból is látszik (suli kötelező fb, mert az öreg tanár csak azt ismeri, falu háziorvos zárt csoport), hogy ez a FB központosított világ buta mint a segg.
-
Johnny001
senior tag
A fb arra való, hogy hülye videókat nézz megtudd amit akarsz, ha máshol nem férsz hozzá.
Semmi több.Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Alchemist
addikt
Vihar a biliben.
A FB eddig is sokszor jelentéktelen hülyeségek miatt tiltott, ugyanakkor virágoztak a kemtrél és laposföld csoportok, posztok (részben persze clickbait célzattal).Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
cinemazealot
addikt
Az oldalak általában nyilvánosak, de a csoportok sokszor nem. Ezért képeszt el az is, amikor egy falu háziorvosi rendelője indít egy privát csoportot (!) a "lakosság tájékoztatása" szellemében. Amikor meg rákérdezek, hogy miért, a válasz: mert nincs jobb ötletük arra, hogy kizárólag ők posztolhassanak és hogy igény szerint korlátozhassák a hozzászólásokat.
A nyilvános oldalakkal is az a baj, hogy egy idő után nem tudsz görgetni, mert a "jelentkezz be" popup megakadályozza ezt. Hacsak nem értesz a HTML-hez és törlöd ki azt a node-ot, nem fogsz tudni további tartalmat megnézni.
De már az is ellehetetlenül, hogy figyelemmel kísérd, történt-e valami fejlemény a legutóbbi látogatásod óta. Ha van regisztrációd, akkor az algoritmus tehet keresztbe Neked, szimplán azért, mert nem érdeke, hogy hozzád az az információ jusson el (először), amire egyébként feliratkoztál (bekövettél). Ha meg nincs regisztrációd, esélytelen, hogy rendszeres (manuális) pingelés nélkül megtudd, van-e valami újdonság. Nyilván lehetne rá fejleszteni egy JS-t futtatni és a FB motorját átverni képes robotot, de olyankor gondolkozom el azon, hogy egyáltalán megéri ezt a szintű fáradságot a kérdéses tartalom?
-
gulupeti
senior tag
Ezek az oldalak nyilvánosak általában, nem? Google kereséssel megtalálod őket és meg is tudod nézni őket a FB-on, regisztráció nélkül.
Én 2020 szeptemberében töröltem magam Facebookról, Instám több mint egy éve ki van kapcsolva, nem hiányoznak. Ugyanakkor engem is elszomorít, sőt van, hogy fel is háborít, hogy közéleti dolgok, stb. Facebookon kerülnek bejelentésre, mintha más mód nem lenne erre. -
kisdalesz13
újonc
Sokat nem jelent számomra a Facebook "META" Tény és való! VR-t elég komolyan oda tette Meta Quest 3 de régen is meg volt az emberiség a FB nélkül
Sebestyén Ferenc
-
veterán
Akárhogyan is próbálom, én sem tudom törölni a facebook profilomat
Ennek szerencsére az az oka, hogy sosem volt face accom, pont úgy, ahogy sosem volt twitter/snapchat/telegram/vkontakte/reddit/tiktok/instagram/weibo/tinder/wechat profilom sem
A LinkedIn-en viszont fent vagyok Amikor pár éve állásinterjún voltam, akkor a HR-es szőkeség kérdezte, hogy miért nem talált meg engem se a face-en, se az instagramon. Mondtam neki, hogy próbálja a LinkedIn-en
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cinemazealot
addikt
Zenekar még hagyján. De amikor egy falu önkormányzata, ami pár éve jó pénzért felújíttatta a honlapját, majd nem sokkal később beszúrta az SzMSz-ébe, hogy a Facebook oldala (is) hivatalos tájékoztatási platform, de azóta valójában a tájékoztatás 99%-a a FB-on megy, mert a honlapot sikerült úgy megrendelni, hogy csak egy vállalkozó tud rá feltölteni bármit (általában jó pár napos késéssel és havi díj ellenében), a FB-nak meg van ingyenes alkalmazása, ezért egy 70 körüli bácsi is elboldogul vele... ...akkor azért eszembe jutnak az apró szentek. És szélmalom harcnak érzem havonta szóvá tenni, hogy ez így diszkriminatív és etikátlan.
-
mpierre
veterán
Már az iwiw esetében eldőlt, hogy erre az egészre semmi szükség. Most akkor vissza a net "őskorába".
Tényleg, és akkor újra lesz korai napster?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
btprg
senior tag
-
-
Dr. Romano
veterán
A PH-n nem lesznek AI profilok? Alig várom hogy 3 gyerekes, AI anyukával beszéljek a legújabb Geforce 5070-ről amit 4090-es teljesítményt tud AI segítségével...
Tényleg mondtam már hogy AI?Remélem nem kapok ezért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben, majd hozzatok pizzát.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
-
Az a zenekar, aki képtelen egy egyszerű weboldalt üzemeltetni...
Meg az az iskola/óvoda ami képtelen egy normális levelezőlistát üzemeltetni... konkrétan minden gyereknél kötelező volt belépni facebook csoportba és a szülői chatbe ha nem akartunk valamiről lemaradni
Persze, látszatnak volt emaillista is, de sajnos a felhasználói igény is az volt, hogy az otthon unatkozó anyukák napi egymillió üzenettel szórakoztathassák egymást heti 1-2 normális, informatív email helyett.
A legjobb hogy hiába pipáltam a csoportban hogy mindenről kérek értesítést, első helyre tettem, mindent IS beállítottam, mégis simán volt hogy utólag lepődtem meg.
A #1 "mocsár" kifejezés nagyon jól körülírja a face mostani állapotát.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudom... De ugyanez probléma az összes városi szórakozóhelynél is, valamint pár egyéb olyan programra is járok, aminek csak FB oldala van. Maga a programok része az jó a fésznek, azt pont nem kéne elengedni...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Shyciii
veterán
Régebben pl. zenekarok weboldalára jártunk fel a következő koncertek miatt, de ma már minden a fészre van kirakva...
Azért mikor tegnapelőtt felmentem az ACDC honlapjára, már láthatóan kint volt (és persze van) a 2025-ös tour állomásai, időpontjai, link a jegyek vételéhez stb...Az a zenekar, aki képtelen egy egyszerű weboldalt üzemeltetni...
-
paatrick
őstag
Nem hiszem hogy ez a sok keresés bármit is jelentene azon kívül hogy az állandóan új trendeket követő emberek újabb trendet találtak ki. Fele se fogja törölni, vagy 1 hét múlva már megy is vissza, különösen a "hogyan törölhető minden fotó" keresés gyanús. Mivel erre az keres aki eddig éjjel-nappal minden mozdulatát felrakta, tehát nem bírt meglenni a "kamufigyelem" nélkül. Nekem 3 db fotó van/volt az elmúlt ~12 évből
Nekem november óta inaktív a profilom, messengert így is lehet használni, majd 2-3 havonta visszalépek egy-egy napra megnézni mi van a néppel (többnyire semmi) aztán mehet vissza inaktívra.
Instát vagy 1 éve töröltem, mert ott se volt semmi értelmes. Threads, X, Tikitoki meg sosem volt.Simán meg lehet lenni egy messengerrel ha az embernek vannak barátai meg hobbija
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Hagyjuk mar, ez olyan mint amit a lilahaju aberraltak meg a milliardos celebek szineszek toltak, ha Trump nyer elkoltozunk USA-bol?
OK
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még esetleg a "had keressem meg neked" google keresést is linkelhetted volna a profil törlésről.
De ha törlöm magam, akkor honnan lehet tájékozódni? Régebben pl. zenekarok weboldalára jártunk fel a következő koncertek miatt, de ma már minden a fészre van kirakva...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értelmes párbeszédeket már csak nagyon ritkán lehet folytatni a fészen. Amin nem szokott vita lenni, azok a humor csoportok, de az meg ment a face előtt is... Ha egy hír alá benézek, már kommentek százain keresztül megy az agymenés, rettentő sok tanulatlan illetve trollprofil van fent.
Ha a feedet nézzük, nem tudom kizárni belőle a hazai politikát sem, mert annyi szervezet mögé vannak betagolva, hogy nem tudom mindet tiltani.
Eszméletlenül sok a kamu profil... Az egyik hazai troll hónapok óta az orosz külügyi szóvivő arcképével terjeszti a propagandát... Jeleztük többen a fésznek, linkeltük az eredeti illető profilját is, de a fész szerint ez teljesen rendben van.
Nagyon nagy mocsár az egész fész, csak baromi nehéz lenne kizárni az életemből, ha egyébként szeretnék időben értesülni koncertekről, túrákról, stb.