- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- Az OpenAI visszaperelte Elon Muskot
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- VPN topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Ubuntu Linux
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows Insider Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hydra SR #5320 üzenetére
Hmm. A Sigma 70-300 DG Apo Macro volt M42 menettel? Érdekes, habár simán lehetségesnek tartom. Nem tűnt fel rajta semmi érdekes, legalábbis a bajonettnél. Fém a foglalata az objektívnek.
Ha alaposan megvizsgálom, könnyen kideríthető, hogy átalakítós M42-es, avagy natívan F bajonett, vagy a nem hozzáértő (mint én) nem tudja megkülönböztetni?HGyu
-
Fejo
őstag
válasz
Hydra SR #2732 üzenetére
Nem tudom, nekem 24-105 van alapobinak és eddig mindig meg tudtam oldani a dolgot. Nem mondom, hogy nem lenne jó egy 17-ről induló (vagy 10-ről), de nem érzem létfontosságúnak a dolgot (ezért nem is vettem még). Ráadásul az átfogása kifejezetten kényelmes utazásokkor (és a képminőség is remek).
-
johnjohn
addikt
válasz
Hydra SR #2573 üzenetére
Nekem ugyan ez a jelenség fellép néha Nikon D 200 vázzal, és Sigma teleobiva, közgyűrű nélkül is! Telekonverterrel szintén, ha a felrakott obi saját motorral rendelkezik, pedig akkor is kellene működni mindennek.
Nálam úgy tűnt a téma kevés kontrasztja okozza, illetve az esetleges ellenfény. -
Cassidey
senior tag
-
ottkar
addikt
válasz
Hydra SR #2489 üzenetére
Álljon meg a fáklyásmenet! Oltári tévedésben vagy ha azt hiszed hogy a Vaterán azért adnak egy Ft-os árat mert az áru ócskaság.Azért adnak mert van ilyen kezdő licit lehetőség egyszer. Másodszor megadhat a kezdő licit mellé egy minimálárat aminél kevesebbért úgyse lehet elvinni. Ha nem ad minimálárat bizony előfordult hogy komoly értékű árut kellett 1 Ft-ért va nagyon kevésért odaadni.
-
ottkar
addikt
válasz
Hydra SR #2484 üzenetére
"ne mondd kérlek, hogy 15000-ért szinte ingyen van egy fix 135-ös"
Milyen egy 135-ös? Egy Meyer 135 meg Sonnar v. Takumar között óriási különbség van. A régi optikák piaci értékét egymáshoz kell hasonlítani nem egy újhoz. Te mostani optikát úgy veszel hogy kérek egy db 300-ast? Nem tudod hogy az egyik 50 ezer a másik 250 ezer?
Ami az élességállítást illeti teljes nyílással állítunk élességet M42-nél is, majd blende, fénymérés és expo.
A Német optikák közül régen a Görlitzi volt a legolcsóbb a Drezdai drágább és a Jénai volt a legdrágább. A Japánok csak Jénai optikákat tettek gépeikhez.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Hydra SR #2484 üzenetére
Teljesen igazad van. (Ennek ellenere egy ora mulva a kezemben lesz a Jupiter..)
Igazabol en "jatszani" vettem, erdekel, kiprobalgatnam, ha nem tetszik eladom ennyi.Meg nyilvan az is kozrejatszik, h sok szep kepet lattam ami vele keszult.
A K10D-nek szep nagy keresoje van, egyedul emiatt nem aggodom, amiatt mar igen, h h fogom hasznalni de proba cseresznye. -
ottkar
addikt
válasz
Hydra SR #2481 üzenetére
"egy M42-es használhatósága egy DSLR vázon nem összehasonlítható egy AF zoommal"
Így nem is hasonlította össze senki. Én is csak annyit fuvoláztam hogy ha jó optikai teljesítményt akarok akkor 20-30 ezer ft-ért csak régi optikákkal tudom elérni, többet akkor se költenék rá ha lenne mert nekem nem szükséges.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Hydra SR #2477 üzenetére
Igen, mint írtam, most IS nélkülim van, arra sincsen panaszom. Gyönyörű színei vannak, a rajza is ámulatba ejt, a kedvenc objektívem. Ennél egy fokkal, ha lehet még jobb az IS-es élességben, állítólag '99 óta a Canon legjobb zoomja. Néztem az F2,8-as változatát: A fényerőn kívül nem találtam benne semmit, ami megfogna. A színeit mintha kihipózták volna, a kontrasztja sem meggyőző és jóval nehezebb, mint ez. Sötétebb helyeken úgyis vakuzni kell, szóval mindegy, hogy F4 vagy F2,8, akkor már maradok a könnyebb és jobb optikánál.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Hydra SR #2472 üzenetére
Gratulálok, nagyon jó obit vettél nagyon jó áron.
A tolózoomot tényleg fura lehet megszokni, nem elnagyoltabb vele az élességállítás? Azért a képstabi jól jöhet sok esetben, ha jól tudom, ebben még 2. generációs van, az 3 F-stopot tud?
Én is tervezek egy IS-es verziót a meglévő 70-200 F4L-ből, állítólag kis szerencsével 200-on az 1/15-öt ki lehet tartani vele, de az 1/30-at biztosan.
A szitakötős
.
-
madgie
titán
válasz
Hydra SR #2422 üzenetére
Jópár haverom használ teljes megelégedéssel 40D vázat, semmi problémájuk nincs vele. Az, hogy a fórumon három név felmerült, akiknél besz*rt a váz, nem jelent semmit az adott típus megbízhatóságáról. Eleve sokan vannak, akik nem is interneteznek...
(az meg hülyeség, hogy toldozni-foltozni kell a 40D FW-jét. Nekem a zárcserén kívül semmi bajom vele, összekalibrálták az angliából rendelt Sigma 150-el, oszt csók... azóta tökéletesen működik)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hydra SR #2175 üzenetére
Igazából minél drágább a váz, annál drágább obit érdemel általában. De azért az obiparkot lehet többféle szempont alapján fejleszteni. A 100e és 1000e obik között nincs azért nyilván tízszeres minőségkülönbség. A drágább obit oda kell megvenni, ahol a mennyiség /használat/ miatt esetleg megéri, vagy ha nincs más obi arra a célra. Persze jellemző nálunk, hogy a többség a lehetőségekhez igazítja az igényeit, mivel másképp nem tehet.
Egy húszezres obi is lehet drága, ha csak a táskában áll, egy százezres olcsó, ha sokezer kép készül vele.mod: arra kíváncsi vagyok, hogy a harmonikákhoz illeszthető-e DSLR, illetve van-e olyan harmonika amelyikhez igen?
-
válasz
Hydra SR #2171 üzenetére
Igen, jól értetted.
Igazad van, az 50-es fixeket ki is felejtettem a szórásból, azok tényleg baráti áron vannak. Ez amúgy is egy érdekes kérdés, mert az, hogy elérhető-e vagy sem, mindenképp szubjektív. Attól függ az embernek mennyi lovettája van. Van akinek a 90 ezres obi is csak álom, a másik meg a fél millát csak úgy kivágja az asztalra egy obiért.
Én most egy nagylátóban gondolkodom, egyenlőre tényleg csak nézegetek. Tudtok esetleg valami jót? Említettem már azt a Tokina obit, mondjuk szép kis ára van annak is.
-
jo13co
csendes tag
válasz
Hydra SR #1609 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat.
Pontosabban igy néz ki a hirdetés:
"Minolta / Sony M42/AF átalakító KOOD márka, van végtelen" estleg igy többet mondhattok erről a témáról.
Ottkar hozzászólásához fűződően pl. ez az obi:"... Carl Zeiss Jena DDR Flektogon 20/f2,8 típusú M42 a blende tökéletesen működik, mind auto, mind manuális üzemmódban." mint irja, autofókusz módban is működik.
Vagy mégsem??
Más lencséket is láttam ami érdekelne esetleg, most nem emlékszem pontosan, de azt hiszem Zenit, Practica (M42???) lencsék voltak azok, később kérdezek ezekről is. -
bismarck
csendes tag
válasz
Hydra SR #1050 üzenetére
Sziasztok!
Én is szeretném ha véleményeznétek az alábbi obikat, remélem itt akad szakértő aki igazán ismeri! Árulom, de egyenlőre az árával sem vagyok tisztában, mert csak az ebay-en találtam ilyet. Nagyon sztnék értük kapni vmi jó vakut canonra!
Tair 300mm-es fix obi ehhez van 1 polar szűrőm 88mm
Vega f2,8/90mm -es.
Hozzá való M42 es chipes átalakítóval.Előre is köszi
-
adik
őstag
válasz
Hydra SR #1230 üzenetére
Honnan ismerném?
Pont itt, a PH-n árult egy ugyanilyet valaki (mármint rajtam kívül). Tényleg egy nagyon jó obi, kicsit sajnálom is, csak hát nem nagyon akarnám a blendemechanikát átfabrikálni K bajonettre
Amúgy index totyikon nézz szét.ui. tedd hozzá, hogy MK I. mert a második eresztés már nagyon gáz lett.
-
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1102 üzenetére
szerintem kívül lesz elvezetve, meg lehet azt oldani elakadás nélkül is. de ennek még alaposan utánajárok és megtervezem.
meg ha esetleg fordítani is kell, akkor úgyis kívülre kell a kábelezés
(ez a verzió is tervben van, bár a fordítás pontos optikai tulajdonságait nem ismerem, csak empirikus úton valamelyest
)
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1086 üzenetére
ezt nem értem. az égegyadta világon semmi köze az adapternek a fókusz működéséhez. az emulátor csak arra kell, hogy a jelzést bekapcsold, semmi olyan jelet nem ad, ami alapján az AF működés változna. elképzelni sem tudom mi lehet a gond. nekem az odatartott megtoldott ezeréves még csak nem is m42-es obival is jól muzsikált a visszajelzés és az AF
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1083 üzenetére
ha nem kell megveszem
nem hinném, hogy az emulátor hibája lenne, egyszerűen az AF szenzor érzékenysége alacsonyabb, mint a Te elvárásaid (ugye az AF nem a maximális, csak egy elégséges élességre törekszik).
de egyébként alapból a keresőben el szoktam találni az élességet (azért a fedes rutin az ott van), exponáláskor mindig rápittyeg egyet, hogy szerinte is okés (mondjuk könnyebb helyzetben vagyok mint kend).
azt hiszem utánanézek alaposabban ennek a törőékes dolognak, meg meglesem börzén, aztán meglássuk...
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1072 üzenetére
inkább aszongyad meg, hogy mit tud egy ilyen manuál fókuszos mattüveg he
[OFF]
egyébként igen. bár végülius a 125/2.5 hibamentesen nem egy olyan rossz üveg. oké, hogy nincs MF, de az tényleg egy makulátlan valami. de valóban, ha nem az lenne, ami, hanem egy tamron, akkor nem érdekelne.de baromira tetszenek a képek, amiket produkált
[/OFF]
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1047 üzenetére
felteszem 30mm-es nagyfényerejű objektívet nehezebb konstruálni, mint 50mm-eset. és akkor még nem esett szó a 30mm-en megnövekedett torzításról, illetve a megváltozott perspektíváról.
a zoom mint alapigény nem értem miért lenne gond. szólj be egy riportfotósnak, hogy mekkora tré dolog a zoom, és agyonüt a 35-300-asával
ugye ilyen filozófiai belemenésekben már előjön a "mire mit" kérdés. áltagfelhasználónál a mire = minden, a mit-en pedig majd a mérnökök agyalnak. mindig is ez volt a mainstream piac, ez is marad.
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #1041 üzenetére
egyelőre csak a canon 200/2.8-asát ismerem, az kb 160-170e, illetve az 1.4-esét, ami 1 misi. ezekhez képest elég nagy a mozgásterem
viszont kéne a 2.8, mert egész alakot nem lehet 200mm-en f4 körül jól elklöníteni a környezetétől. de valszeg akkor marad a ~125-135mm és kicsit közelebb megyek -
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #293 üzenetére
Figy a Mo -i bolti ára : közel 900 000 ft, kinn usaba 600 000 ft , ehez képest a használt 240-ért háát szerintem bagatell, multkor haverom vett egy 400 2.8 ( non is ) ( csak az obi nem volt hozzá se doboz , se táska se sapkák , de tökéletes egy darab azóta mindíg azzal jön mindenhova
) -Németből- 390k -ért háát az is a maga nevében bagatell volt
Utaztatás én mindíg csomag küldökkel hozatok be mindent : ami igaz drágább de nincs miért félned -
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #288 üzenetére
240 +tengeren túli szállítási költség ( 80$ )+ kockázat: -ha megnézed a palit és leellenőrzöd tudod kb mit is válalsz
+várakozás ( nekem 14 napnál több nem volt még ), pl én obim is kintről jött
, , dombornyomott meg nem kell hozzá ! -akár bankszámla se kell
-, max ha paypallal akarsz fizetni..
Ha meg megnézed a benti árát tényleg elhanyagolható .. -
lesaux
veterán
válasz
Hydra SR #271 üzenetére
Ez pont úgy néz ki, mintha szarul lenne összerakva az obi. A bal oldala életlen, a jobb oldali éles. Nem hiszem, hogy 38 mm-en, f/5-ös rekesszel ennyire elmosná azt, ami kb. két méterrel közelebb van.
Valamelyik topictárs linkelt már be hasonlóan rossz obit, az egy Sigma 17-70-es volt, ha jól emlékszem.
Le kéne fényképeznie egy újságpapírt vagy bármit, csak egyenlő távolságban legyen a két oldala. Aztán lehet próbálkozni a 45 fokban tartott újságpapírral is. Meg nem ártana teljes méretben megosztani a képeket a hibakereséshez. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #247 üzenetére
Ha valaki obit tud jót gyártani, 2xezőt miért ne tudna? Volt 135-ösöm tudod, és jó darab, nem tudom honnan vetted, hogy nem. Mindegy, ne rágjuk, bármit veszel úgyis kipróbálod előtte.
Egyébként meg jó veled vitatkozni, fogd fel úgy, hogy up-olgatjuk a topikot, hogy hamarabb választ kaphass...
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #244 üzenetére
Pedig az ezer éves M42-es cuccokal ez így megy, hogy meg kell nézni mielőtt megveszed. Annyit pedig csak tudsz, mik voltak régen jók nem? Pentacon, Vivitar, Zeiss, Chinon, de ezeket már ismerned kéne. Amiről pedig még nem hallottál, és olcsó, az biztos nem azért van, mert mindenki azt keresi és azt isteníti. Pl. a Mirandáról sem tudtam semmit míg meg nem vetted. Talán nem véletlenül.
Mod: Cosinát láttam már nagyon jót, és nagyon rosszat is. Ami múltkor a kezemben volt, 2.8-on olyat művelt amit nem neveznék rajzolatnak, még festménynek sem. Még F8on sem ért el egy jónak mondható szintet.. De nem általánosítok, mert eddig csak 2 volt a kezemben, egy nagyon jó és egy pocsék. Nameg nem tudom 2x-ezőt gyártottak-e.
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #242 üzenetére
Szerintem meg lehet oldani, hogy a képeket megnézd monitoron. Úgy kell találkozót megbeszélni, vagy ha boltban veszed (mondjuk Soós), biztos megengedik, hogy készíts vele képeket, aztán max. hazaviszed és megnézed otthon. Itt Debreceben ha jól tudom van egy Vivitar (csak karcos a széle, de 135ös obival próbáltam és nem látszott), elvileg ők is jó dolgokat gyártottak anno, lehet megér egy próbát.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #240 üzenetére
Biztos átfutottam rajta.
Kicsit elborult az agyam 50 hozzászólás végigolvasása után.
Kérdés, hogy milyet? Ne Mirandát!Egyébként pedig próbáld ki mielőtt megveszed, és akkor tudod mit veszel. A Zeiss amit írtam megér egy próbát, de biztos vannak más márkák is amik hoznak egy számodra elfogadható szintet.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #228 üzenetére
Mivel m42es teléid vannak, és azt akarod kétszerezni, szerintem legjobban azzal jársz, ha veszel egy jobb minőségű m42es kétszerezőt. Csak találni kell. Én használtam Carl Zeiss Sonnart, egész tűrhető volt, szinte csak a fényerőcsökkenés volt zavaró (fókuszálásnál), de az meik 2xezőnél nem...A minőségen nem rontott sokat, minimálisan lett lágyabb a kép. Szerintem a nevesebb m42es gyártók 2x-ezői tökéletesek a számodra. A Mirandát én a neve alapján otthagytam volna a boltban. Szerintem keresgess. Ha találtál 300/4-et szerintem fogsz valami jobb 2x-ezőt is. Ha gondolod megnézem van-e az itteni boltban. Olyanokkal meg ne állj le vitatkozni, akiknek csak a milliós Canon csúcskategória az egyetlen alternatíva. Nem gond az, csak ha teljesen más szemszögből nézi két ember a dolgokat, hiába vitatkoztok, az eredmény olyan lesz mint az oviban. Nekünk nem telik rá, másnak igen. Nekem jó lesz a Sigma 70-200 is, meg a 24-70, azért is egy évet fogok gürizni, hát e van.
-
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #226 üzenetére
Az állványom és a fejem elbírta a cuccot
, mondjuk a terhelhetősége bőven felette van
, nagy teléket meg amúgy távkilodóval szokták fotózni, kivéve a kézrátételes módszer , valami nagy USA természet fotósnál olvastam olyan is van
, mi a távkioldónál maradunk
Na igen most tőlem is kérdezték haverok az 1.4*, 2* -nél mondjam neki mi a különbség canon , sigma, tamron sp között háát sajna én csak canont használtam így nem tudtam neki segíteni. Ha véletlenül te ezt tudod akkro átadnám haveromnak az infót -
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #224 üzenetére
Haverom vett manapság egy scopot 960 mm 6.7 ( több mint 3 kg )és m42 vég volt rajta és azt raktuk fel a 30D-re és 2*-t is használtuk hozzá és alighittem el de komoly ! , tűéles és gyönyörű a képe 2*-vel , tényleg canon L minőség olcsó se nagyon volt talán 150k(USA-ból használtan ) volt ha jól emlékezek ,de háát ha megyünk a természetbe fotózni 960*2 , én meg 300*2-vel elfogok bujni
Annó még emlékezek volt valami valimex obim ami 800-1200 volt ( ha jól emlékezek), de az nagyon rossz képe volt, meg volt beroflex is 500 6.3 (2-vel félelmetesen ocsmány ) ellenben csak 22 000 volt mindennel együtt ( No ), azután volt szerecsém egy fd-s L-es canonhoz ( 500 4.5- most:eur:800 ) és azóta szerelmes vagyok a fotózásba
[Szerkesztve] -
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #221 üzenetére
Kitobi
Inkább a harakiri, fixekből kirakni háát az árban a 16-35 -nek a 6-7 *-e kb ! (14mm f/2.8 - már 2*-e , én is emiatt nem áltam át fixekre )
közel ugyanazt tudja lényegesen olcsóbban. És itt már sok lehetőség van.
Igen így már teljesen más, amúgy nekem általában a Canon része bejönnek ( árai már nem annyira ), kivéve a vázaknál az AF kezelés attól van már a t*köm ki ( kereszt af sokkal gyorsabbá tudja tenni az obik fokuszát je Mark III már tudja amit a nikon már régóta tudta..).
Manuális obik: na igen ez most egy nagy lehetőség nagy régi isteni képű obik most nagyon olcsók , igaz ez megint főleg természet fotósoknak jó hír , de azoknak nem is kicsit pl Tamron 300 2.8 650$
[Szerkesztve] -
mclord
aktív tag
-
-
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #204 üzenetére
Berágtam: még persze mert nem igazán egy jól sikerült obija és te pozitívan álítottad be .., semmi negatív kritika nélkül. ( 50-500 -ról írsz ilyet egy szavam sincs pl )- én soka embert ismerek aki használja és tudom ki miért szidja stb.., kezembe is adták nézzem meg, és nem csak hallomás..
'' Csak azt fogadod el, ha te vagy minden dolgok megmondhatója és olyasmiben is szakértesz amiről fingod sincs csak mert a fotózásból élsz.''
'' Vannak azért azon belül is területek és tisztán látszik, hogy nem vagy mindegyikben otthon. Ez nem is baj csak az, hogy mégis szakértői véleményeket mondasz és alulbecsülöd az amatőröket akik ugyan az adott területbe sokkal mélyebben beleásták magukat de nem ez a szakmájuk tehát te biztos jobban értesz hozzá.''
'' Vannak azért azon belül is területek és tisztán látszik, hogy nem vagy mindegyikben otthon. Ez nem is baj csak az, hogy mégis szakértői véleményeket mondasz és alulbecsülöd az amatőröket akik ugyan az adott területbe sokkal mélyebben beleásták magukat de nem ez a szakmájuk tehát te biztos jobban értesz hozzá.''
Ezekből ez melyikre igaz ? , mert én ezeket kérdőjelezem meg ! , és én addig csak rágalmazásnak , hitelrontásnak érzem a mondatokat
[Szerkesztve] -
mclord
aktív tag
válasz
Hydra SR #201 üzenetére
Konkrétumokkal meg haggyállógva, olvasd vissza a saját hozzászólásaidat több napra visszamenőleg az összes PH-s fotós topicban (ugyanis ez nem csak erre a mostani vitára érvényes) aztán vagy észreveszed benne, vagy nincs miről beszélni.
Ez még mindíg kevés konkrétumot mondj ha ilyet írsz akkor indokolni is tudni kell és nem csak vádaskodni !
Az elejére meg anynit mondok nekem mindegy ,ki milyen obit használ csak említsük meg mindakét oldalt : pozitív-negatív , mert az ilyen kritika szerintem jó : az nem igazán kritika/vélemény ha anynit írunk jó! vagy rossz ! ,és én ebben akartam kicsit javítani hogy mi a negatívum amelette hogy valami 2.8
Új hozzászólás Aktív témák
- 4,5 év Garanciával - Tamron 28-75 F/2.8 Di III VXD G2 Sony E
- Sony A7 iii (3) - hibátlan, GARANCIÁVAL (26.01.15) 11500 expóval, dobozával, tartozékaival
- Sony A5100 + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS (kit objektiv) + kiegészítők
- K&F Concept M42 adapter Sony E / NEX vázakhoz eladó!
- Dörr Action Black No.4 fotóstáska megkímélt állapotban eladó!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest