- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
válasz
Gamer011022 #3227 üzenetére
Nálam is okozott anomáliákat, RuntimeBroker.exe hiba, Gépház összeomlás.... inkább újra húztam a gépet.
-
Gamer011022
újonc
Sziasztok!Ezt a frissítést telepítette a Windows 11 Szombaton:Windows 11 Insider Preview 10.0.26120.3073 (ge_release_upr)Az lenne a gebasz,hogy azóta a Win 11 -es "gyári"intézője nem műkszik.Vajon mi lehet a probléma?A válaszokat előre is Köszönöm!
-
westlake
félisten
-
vlevi
nagyúr
Az szerintetek mennyire normális, hogy a legújabb insider preview (dev cannel, 26120.373) egy kicsit túlságosan lefoglalja a gépet.
Ma este telepítettem, azóta így néz ki a task manager.Ami ezt okozza, az a DCOM szolgáltatás indító.
Ez egy miniál telepítés, szinte semmi nincs rá telepítve, csak néha-néha meg szoktam nézni, hogyan is néz ki a legújabb Insider verzió.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 27766 (Canary Channel)
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22635.4660 (Beta Channel)
2025-ös buildet akarok! Mivel ezek is 11-iek, simán lehet, hogy még a következő kiadások is 2024-esek lesznek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Egyrészt 26100.1882, másrészt generálisan publikus pedig az ISO és MCT által lett, amik 26100.1742-es buildek. Az ISO-k pedig már délután öt órakkor is kint voltak a Microsoft szerverén (Visual). Hivatalos a bejelentés által lesz, a GA kiadás pedig a fent említett 1742-es build.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BiP
nagyúr
Tegnap felkerült a Release Preview csatornára a 26100.1886, [KB5043178 formájában] ,
ma pedig viszont hivatalosan is publikus lett a 24H2 (ugyanez a build, ).
Még csak update, letölthető ISO még nincs. (mármint hivatalos)
ISO-ból a 26100.1742 került fel a MS szervereire. (különböző kiadások)
https://x.com/TheBobPony/status/1839570726875001038[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Releasing Windows 10 Build 19045.4842 to Beta and Release Preview Channels
Nem tudom, hogy hosszútávon mi a célja a Microsoftnak Windows 10-nél a Beta csatornával, de eddig semmi értelme nem volt "aktiválni".[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Beginning to enable a set of new features for Windows Insiders in the Dev Channel on Build 26120.961
A 26120.961 nem új, 10-ei build.
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Releasing Windows 11 Build 26100.994 to the Release Preview Channel
Ez most tényleg csak RP csatornán terjed.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3160 üzenetére
Ja, hogy az konkrétan a 26236-as build-re vonatkozott, nem pedig az egész Canary csatornára.
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26241 (Canary Channel)
Play nice!
-
westlake
félisten
"UPDATE 6/18: We have temporarily paused the rollout of Windows 11 Insider Preview Build 26236 in the Canary Channel. We will resume flights to the Canary Channel shortly."
Play nice!
-
westlake
félisten
A hír minden bizonnyal az előző buildre vonatkozik, nem pedig a mostanira. Már 10-én is írtak a hibás frissítésről. Gondolom ennek forrása pedig az itt is említett dolog. A mostani build (.863) 14-ei (16-án publikálták). Nyilván a hír a korábbi buildre vonatkozik, nem pedig egy olyanra, amit a jövőben adtak ki. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a .863-as build kiadása a legjobb bizonyíték arra, hogy a korábban említett problémát már elhárították. Tehát teljesen normális, hogy a legutolsó builddel nincs probléma. Viszont így már értelmet nyert számomra, hogy a Microsoft szerverén már miért nem elérhető a .712-es build. Feltételezem, ez az, amivel problémák voltak és pont emiatt szüneteltették az újabb RP bild(ek) kiadását.
"UPDATE 6/7: We are temporarily pausing the rollout of Windows 11, version 24H2 to the Release Preview Channel. We will resume the rollout in the coming weeks."
Más: a .863 hivatalosan RP csatornás build, de a normál csatornán is terjesztve van.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #3155 üzenetére
Volt egy ilyen hír pár napja.
Gondok vannak a Windows 11 24H2 frissítőcsomagjával, visszavonta a Microsoft a Release Preview csatornáról - iPon.hu
Akkor ezek szerint sikerült gyorsan meggyógyítani? -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3153 üzenetére
Persze, ezekkel tisztában vagyok, a bevezetés óta követem az insider programot, csak a szokatlan szóhasználatod kavar meg mostanában. (meg hogy bekeverednek a public release-ek az insider témába, így elsőre nem esik le, hogy arra gondolsz). Meg én se vagyok már friss.
Abban igazat adok, hogy bizonyos szempontból érdekes a Win10 béta, hiszen már leírtuk, hogy lecsengett, aztán a semmiből mégis lett egy új beta channel, szóval izgalmas téma, másfelelől meg mégiscsak egy előző oprendszer.
Kit melyik része vonz az insider programnak.
Én meg csak azt furcsálltam, hogy most össze-vissza kavarnak a buildekkel/csatornákkal, mint pl. az, 24H2-ből hogy előbb jött RP, nem is volt belőle beta. Szokatlan húzás. Ez meg emiatt érdekes.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Azért írtam defaultnak, mert ennek a csatornának nincs neve. Ezt már ugye korábban is írtam, hogy nehéz nevén nevezni, mert nincs neki. Az a csatorna, ami nem Insider. A gyári csatorna, amiben az összes build van telepítés után. Ide érkeznek a normál (igen, megint máshogy nevezem) és a Preview buildek. Például a havi CU-k. Ha szintekben kellene kifejeznem, akkor a következők lennének:
1. Normal
2. Preview
3. Release Preview
4. Beta
5. Dev
6. CanaryA Preview-nak egyébként sokkal inkább 1.5-nek kellene lennie, mivel az nem egy külön csatorna, mint az összes többi. Minél magasabb a szint, annál instabilabb a build. Legalábbis lehetne így is fogalmazni, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy így is legyen. Az első két szint a default csatorna. A harmadiktól a hatodikig pedig az Insider csatornák.
A Windows 10-nél a Beta build azért különlegesebb, mint a Windows 11-nél, mivel az előbbinél az RP a legmagasabb szint, tehát a Beta-ban lehetnek érdekességek, míg az utóbbinál van Dev, ami magasabb szint, mint a Beta, tehát (szerintem) semmi különleges nem lehet benne.
Remélem informatív (és érthető) volt, amit írtam.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3151 üzenetére
Igen, félreértettem. Hiszen 10-ből jött béta, 11-ből nem, azt hittem, azt hiányolod. De most már értem, mire gondoltál "külön" béta alatt, tehát RP release nélküli, béta only buildet.
Egyébként miért olyan fontos, hogy legyen a 24H2-ből is béta?
Pont annyira, minthogy "külön" béta legyen Win10-ből
Nem "fontos", csak örültem volna. Furcsa, hogy RP jött már belőle (van még Canary (most ez akar lenni a default? vagy megint nem értem a terminológiát) és Dev build is), de közben béta meg nincs. Csak furcsállottam.Az tárolós szerverem RP-ra van állítva, oda megjött a 24H2. A desktop gépem meg Béta, azon meg emiatt régebbi build van, az még 23H2-es.
Ha Win10 különálló bétát lehet "hiányolni", akkor sima 24H2 bétát is, nem? -
westlake
félisten
Ha az én írásomra reagáltál, akkor félreértetted, amit írtam. Igaz, nem is fogalmaztam teljesen egyértelműen, de reméltem, hogy a sorrend azért iránymutató. Nem a Windows 11 bétáját említettem, hiszen abban nincs semmi különleges, majdnem minden héten jelenik meg ilyen build. A Windows 10 bétájára céloztam.
Egyébként miért olyan fontos, hogy legyen a 24H2-ből is béta? Nincs abban (sem) semmi különleges. Van default, RP és Dev csatornás buildje, lehet mivel tesztelni.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Releasing Windows 11 Builds 22621.3807 and 22631.3807 to the Release Preview Channel
Releasing Windows 10 Build 19045.4593 to Beta and Release Preview Channels
Remélem azért később lesz külön béta build is, mert ez így "csalás".
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Maradjunk annyiban, hogy majd kiderül. Egyébként 2025 és 2032 között is lesz frissítés, csak nem ingyenesen. Természetesen, ha a Microsoft meg akarja oldani, akkor meg fogja, hogy kizárólag azoknak működjön, akik valóban fizettek érte, de én azt gondolom, hogy ugyanúgy hozzáférhetők lesznek a frissítések offline formában, ahogy jelenleg is. Tehát kis utánajárással az is tudja majd frissíteni, aki nem fizetett a szolgáltatásért. De biztosat nem lehet tudni, majd kiderül. Lehet olvasni 2026-os és 2028-as dátumokat is. Feltételezem, még a Microsoft sem tudja, hogy legyen, azért nem fix. Új dolog lesz, de egyáltalán nem tűnik bonyolultnak a megvalósítása. 2025 október 14-én életbe léptetnek egy olyan szabályt, hogy a Windows Update csak azoknak a felhasználóknak küldjön frissítést, akik fizetős fiókkal vannak bejelentkezve.
#3142: érdekes, hogy máshol egyáltalán nem foglalkoznak a dologgal, de a legújabb Windows 11 buildekben minden olyan követelmény ki van véve, ami eddig bennük volt. Nincs se kötelező fiók, se TPM, se Secure Boot, se újabb CPU. Nem tudom, ez miért csak nekem tűnik fel.
De ugye egyik téma sem tartozik ide.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
válasz
westlake #3137 üzenetére
Rájöttek, hogy sikerült olyan követelményeket állítani a W11-nek, hogy a vállalati gépek nagy részét nem lehet frissíteni, hardvert meg egyre kevesebben cserélnek csak az OS miatt, irodai munkára már rég túllépte az elegendő számítási kapacitást még a zsebszámológép is, főleg ha SSD-t teszel a rendszer alá?
Költői kérdés volt persze.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3139 üzenetére
Semmi újdonság nincs abban, amit leírtál.
Nem is akartam megváltani a világot. Csupán a blogbejegyzésből emeltem ki pár elemet, ami érdekes lehet abból a szempontból, hogy bár nyitottak egy új beta csatornát Win10-re, ami tényleg meglepő újdonság, ettől még a többi rész mégsem változik.This will allow us to try out new features for Windows 10, version 22H2, with Insiders before releasing them to all Windows 10 customers.
the Canary or Dev Channels [...] are only for Windows 11 Insider Preview builds.
The Windows 10 end of support date of October 14, 2025, is unchanged. Joining the Beta Channel on your Windows 10 PC does not change that.
A blogpostban 2025-öt írnak a legutolsó Win10-ről, a 22H2-ről, én is 2025-ről tudtam. [MS Lifecycle]
Persze van olyan Win10, ami 2032 jan.13-án jár le, az IoT Enterprise LTSC 21H2 [Windows 10 current versions by servicing option] , [Ending Support in 2032] , de én nem erre gondoltam, és a beta csatorna sem erről szól. -
BiP
nagyúr
-
westlake
félisten
Opening the Beta Channel for Windows Insiders on Windows 10
Mégsem annyira elfelejtett rendszer, mint gondoltam.
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Morgenstern #3132 üzenetére
Bennem tegnap tudatosult, hogy a Preview szó félrevezető. Kétféle Preview van: az egyik az a fajta, amit te is linkeltél (frissítési előnézet), a másik pedig a Release Preview Channel-en terjesztett frissítés. Legalábbis első látásra. Jobban utána kellene nézni a dolognak, de egy-egy Windows 11-es és Windows 10-es buildet megnézve, olyan, mintha először kiadnák a frissítést a Release Preview Channel-en, pár nappal később pedig frissítési előnézetként. Legalábbis én erre következtetek, mivel a frissítés azonosítója ugyanaz (KB), a buildszám pedig más. Én is akartam linkelni azt is, amit te, meg a Windows 10-est is, viszont nem tettem, mert ez a kettő már pont a frissítési előnézet, ami pedig nem Insider csatornán (Release Preview Channel) van terjesztve, így nem is kellene ebbe a topikba kerülnie. A két verzió a következő:
Releasing Windows 10 Build 19045.4472 to Release Preview Channel
Jelenleg már a sima Preview van belőle, ami a 19045.4474-es build. Mindkettőhöz a KB5037849 frissítés tartozik.Releasing Windows 11 Builds 22621.3668 and 22631.3668 to the Release Preview Channel
Jelenleg már ebből is a sima Preview van, ami a 226x1.3672-es build. Mindkettőhöz a KB5037853 frissítés tartozik.Érdekes, eddig ez fel sem tűnt. Mindig tanul valamit az ember, még ennyi idő után is.
A lényeg, hogy hivatalosan csak az eredeti (első) buildek tartoznak ebbe a topikba, a másodikak már nem.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
pzstm
Topikgazda
válasz
westlake #3127 üzenetére
észre sem vettem hogy épp a szülinapomon releaselték az ISO-t
nah mindegy, cégesre gyorsan felpattintottam a friss CU-val ezt a verziót
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Pont azon gondolkoztam, hogy ebbe a topikba végül is minden olyan bekerülhet, aminek bármilyen szinten köze van az Insider státuszhoz. És bizony ilyenek a Preview buildek is.
Releasing Windows 11, version 24H2 to the Release Preview Channel
Play nice!
-
westlake
félisten
Mit lehet azalatt érteni, hogy normál csatorna?
Azt amlyik nem Preview, Beta, Dev, vagy Canary. Azt, amelyiken a Microsoft a szokásos havi második keddi CU-kat terjeszti. A stabil csatorna, aminél stabilabb nincs. Pontosan azt jelenti, amit írtam. A 26100.560 ugyanolyan státuszú, mint a 19045.4412, vagy a 22631.3593 (májusi frissítések). Nem a teljes branchnek van egy adott státusza, hanem egy konkrét buildnek. A 26100.1 Canary & Dev, de ez csak a .1-re vonatkozik, nem a teljes 26100-ra (26120-ra).[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BiP
nagyúr
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Reméltem, hogy patch-kedd gyanánt érkezik a 24H2-höz normál csatornán CU, de sajnos nem. Szóval még mindig Dev.
Play nice!
-
westlake
félisten
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26120.470 (Dev Channel)
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22635.3575 (Beta Channel)
A 26120.470-es build megint béta státuszú, mint a 26120.461-es.
Play nice!
-
westlake
félisten
Fun fact:
Elég régóta nézegetem a telepítőket és feltűnt egy érdekesség. Nem kell semmi különösre gondolni. A gyökérben lévő bootmgr.efi file verziója általában megegyezik az adott telepítő verziójával, ritkább esetben pedig egy korábbi buildet raknak bele. Utóbbi gondolom akkor fordul elő, ha nem kellett semmit módosítani az előző buildhez képest. Ha csak a (publikusan elérhető) Canary és Dev buildeket nézzük, akkor a legújabb bootmgr.efi a 10.0.26090.1-es, logikusan a 26090.1-es Canary & Dev buildből (március 23). Az összes 26090-nél újabb buildben (három darab 26100-as, egy darab 26120-as, egy darab 26200-as és egy darab 26212-es) a 10.0.26089.1001 verzió van (március 22). Ez ugye egy olyan verzió, amit nem is publikált a Microsoft. Ne kérdezzétek az okát, nem tudom. Jelentősége nyilván van. Ugye a 26100 lenne a 24H2-es branch, amit ősszel kiadnak majd nagyobb frissítés gyanánt, a 262xx pedig a következő branch, legyen is az akármi (25H2?).Csinálok egy buildes táblázatot, ezt megnézve talán érthetőbb a dolog. A táblázat egyébként build dátum szerint van rendezve.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3114 üzenetére
2022 decembere óta az összes béta build filenevében benne van, hogy: RELEASE_SVC_BETAFLT_PROD1
A 26120.461 fileneve meg:
26120.461.240425-1812.GE_RELEASE_SVC_BETAFLT_PROD1
Sosem fordult még elő, hogy Dev csatornás telepítő neve ilyen legyen. A Canary és a Dev egységesen PRERELEASE szokott lenni. Gondolom azért Dev csatorna, mert nincs két Beta. A béta ugye jelenleg a 22635.3570. Szóval a 26120.461 is egy béta kiadás.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26120.461 (Dev Channel)
Az enablement package miatt 20, nem pedig 00. Mondjuk ez azért érdekes, mert enablement packaget csak a megjelenés után kaptak eddig a rendszerek.
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22635.3570 (Beta Channel)
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
UPDATE 4/26: We are starting to roll out Cumulative Update Build 26100.268 (KB5036908) to Windows Insiders in the Dev Channel. This update is designed to test our servicing pipeline and is the same as the April 2024 security update released earlier this month for Windows 11, version 23H2.
Plusz "véletlenül" pont a 26100.1-es LTSC-t leakelte ki valaki.
Play nice!
-
westlake
félisten
Van egy ilyen állítás (miszerint a 26100.9236-os build már Windows 12-es), de ha a buildszám és a név nem szándékosan félrevezető, akkor nem tartom valószínűnek. A 26100-as egyértelműen Windows 11-es. Főleg, mivel állítólag a Windows 12 az alapoktól újraírt. Persze, ha utóbbi nem igaz, akkor minden további nélkül lehet majd Windows 12-nek hívni a Windows 11-et, egy bizonyos ponttól (frissítéstől). Viszont ebben az esetben már "két" rendszer is lesz, ami valójában nem új operációs rendszer, csak a Windows 10 egy ráncfelvarrt változata.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22635.3566 (Beta Channel)
UPDATE 4/26: We are starting to roll out Cumulative Update Build 26100.268 (KB5036908) to Windows Insiders in the Dev Channel. This update is designed to test our servicing pipeline and is the same as the April 2024 security update released earlier this month for Windows 11, version 23H2.
Play nice!
-
nokiauser
aktív tag
Megint próbálkozom, kiegészítve azzal, hogy a 26xxx buildekkel ugyanez a helyzet: [link]
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3103 üzenetére
Még mindig nem tudom hova tenni a dolgot. Nem gondolom, hogy valami feature lenne, mivel nem visszafelé kompatibilis, mint ahogy egyébként lennie kellene. 26200.5001-nél is fennáll (még) a dolog. Viszont arra rájöttem, hogy onnantól, hogy az új rendszerrel bármilyen fájlrendszerrel leformázom az adathordozót, már működik mindenhol, sőt ismét formázhatom a régi rendszerben, már működik az újban. Olyan, mintha meg kellene ismertetni az új rendszerrel az eszközt, de ugye ez hülyeség.
Play nice!
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #3103 üzenetére
Nekem van egy Orico 2.5"-es külső HDD házam, ami sokáig tökéletesen működött, de egyszer, pár éve, valamelyik W10 frissítés óta csak usb2-be dugva tudom használni. Usb3-ba dugva csak villog rajta szaporan a LED, de nem jelenik meg a meghajtó.
Természetesen minden más helyen működik (androidos tv-be dugva, Linux alatt, stb...) csak Windows 10,11 alatt nem.
Pedig már gép csere is volt, intelrol amd-re váltottam, a rendszer is új, mert az insider preview -t néha nulláról újra szoktam telepíteni. -
westlake
félisten
Viszont még a legújabb buildnél is megmaradt az a hiba, hogy nem minden hordozható adattárolót ismer fel. Felismerés alatt az kell érteni, hogy nem ismeri fel a rajta lévő tartalamat (fájlrendszer szinten). Olyan, mintha nem lenne az adathordozón fájlrendszer. A hiba csak a régebbi fajta (klasszikus) eszközöknél áll fenn (USB Mass Storage Device), az SSD-khez hasonlítható eszközöknél [USB Attached SCSI (UAS) Mass Storage Device] nem.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3100 üzenetére
Aztán lehet, hogy mégsem. A KB5037941 (26100.2) semmilyen csatornán nem jön Windows Updaten keresztül. Mondjuk ez sem jelent (jelenleg) semmit. Mindenesetre a 26100.1-nél ott az Insider jelző, a 26100.2-nél meg már nincs. Na, majd az idő megmondja.
[ Szerkesztve ]
Play nice!