-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Az árak újonnan, garival értendők ha jól sejtem. M42-esből olyat már nem kapsz. Örülhetsz, ha nem gombás és karcos. Láttam már 100 fölött M42-es telét, igaz az 600-as volt de ha mondjuk Zeiss 200 F2.8-as létezik és kifogsz egyet, az se biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz. Ilyesmik szeritem mind a gyűjtőknél vannak vitrinben és árverésen lehet csak hozzájutni. De én már azt is megfontolnám, hogy súlyos tízezreket elköltsek-e egy MF-es fix obira amin még beugróblendém sincs. Akkor már tényleg gyűjtök még hozzá és megveszem az EF bajonettest. Lehet, hogy 3-szor annyi de azt már én megfontolnám. Én akkor veszek M42-est, ha tízed-húszadannyi mint az AF-es megfelelője. A 200-as Pentacon 6900 Ft volt. Az zsebpénz. Ha már rendesen költök rá tízezreket akkor annyiért közel a legjobbat akarom. De hát ez már hozzáállás kérdése.
Szerintem azért sem volt akkora szükség a nagyobb fényerőre régen mert a filmes korszakban a valós gyújtótáv egyben az ekvivalens is volt szóval ugyanakkora látószöghöz lényegesen nagyobb gyútáv tartozott, ahhoz meg kisebb DOF. Kisebb volt az igény arra, hogy a nagy blendenyílással mossák a hátteret, megoldották nagy valós gyútávval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Politikai mémek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Túra és kirándulás topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest