- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- Az OpenAI visszaperelte Elon Muskot
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VPN topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Ubuntu Linux
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows Insider Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
werttzui #10326 üzenetére
igen, az kellett volna jöjjön - de nézd meg a méreteit: a full frame-es Sigma 70-200/2.8 mérete 86x184 mm, 77-es szűrővel (és 1.4 kg) - tehát ez még annál is nagyobb lett!
így aztán jó eséllyel nem is a teljesen más fölépítésű 50-150, hanem lehet, h tényleg a 70-200 alapján dolgoztak, abból indultak ki
a 70-200 már elég böhönc volt sok vázon, míg a régi 50-150 kellemes méretű
mert az APS-C egyik előnye pont az, h kisebbek, könnyebbek lehetnek az azonos látószög tartományt adó obik - hát ezt ügyesen kilőtték...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
werttzui #10324 üzenetére
nem csak az ára, a mérete is "azt a Q!"
a régi 76x136 mm volt, 67 mm-es szűrőmenettel, 770 gr, ez 86x198, 77 mm-es szűrővel (a súlyáról még nincs adat, de ez alapján közel lehet a 1.5 kg-hoz): FX méretű képet rajzolna?
mert ez gyakorlatilag a 70-200... vmit nagyon elnéztek, nem erre lett volna szükség
-
-
gerjus
senior tag
válasz
werttzui #7547 üzenetére
En is canon veggel hasznalom, es csak jot tudok rola mondani eles, es mint egy tank ugy van megepitve ezert persze eleg sulyos darab de nekem inkabb imponal a sulya.
Oldalrol becsillanast nem szereti es a napellenzo nem sokat segit rajta, de ha ugyes vagy kezzel ki lehet ugy takarni hogy ne logjal bele a kepbe
osszessegeben csak ajanlani tudom. A masikrol nemtudok nyilatkozni sajnos.
-
kiskornel
addikt
válasz
werttzui #7547 üzenetére
Én a 11-16-ot Canon véggel használom. Imádom. Könnyű vele dolgozni, éles képe van. Látószögéhez képest a torzítás meggelelő, 1:1-ben nézve nagy a CA-ja... főleg a lila szél látható. Nappal szembeni teljesítménye nem mindenkinek tetszik, de az átlagnál azért jobb.
Mindamellett amit leírtam, nagyon cool. Penge. Tartósságról még nem tudok nyilatkozni...
Múltkor megkértek rá, hogy töltsek fel pár RAW fotót (Canon; CR2 formátum). -
:AMF:
senior tag
válasz
werttzui #7547 üzenetére
eléggé mellőzött márka itt a fórumon. (nekem is a 11-16-ra és egy 100-as makróra fáj a fogam.) itt egy vélemény a 11-16 canon végű változatáról. egyik természet/tájfotós ismerősöm pedig nikon véggel használja. rövid tömör véleménye: éles, nehéz, kettőnyolc.
-
Zozzant
addikt
-
Zebu
addikt
válasz
werttzui #4354 üzenetére
Köszi!
Egyelőre itthon lövöldöztem csak párat.
Próbálgattam a 24-et, mennyire torzít, mennyire lenne mondjuk alkalmas akár portréra....Marha jó perspekítávkból lehet így a gyerkőcről is lövöldözni!
Holnap megpróbálok párat lőni a cégnél....
Sokáig hezitáltam a simga 10-20 és eközött.... végül itt kötöttem ki, valahogy jobban meggyőzött...
Nikkor-ra úgysem lett volna pénzem....
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
werttzui #1642 üzenetére
Eddig csak real life képeket láttam evvel az obival már ott is néztem, hgy atyauristen, most pedig a "laborban" is látom ezeket az MFT értékeket...
Ne szerénykedjünk... A helyzet az, hogy a Canon/Nikor 14/20/24 fix sor ehez a Zoomhoz képest nagyon gyenge.
Kárhogy alig kerül kevesebbe mint amennyit eddig össz DSLRre költöttem....
-
törölt tag
válasz
werttzui #1363 üzenetére
Ha már ott kezdődik a problem hogy eleve életlen képek vannak az oldalon...ááhhh
Summasummarum én egészen másként fogtam volna hozzá egy ilyen teszthez, kár volt magam felidegelni ilyen semmiségen. És ami igaz az igaz: a MOST kapható vázak közül a D3 több szemponból is jobb mint az 5D.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #1262 üzenetére
ha olyan mint én akinek mind kell
Ezt hívják amatőrnek. Én is pont ebben a cipőben vagyok.
Nekünk találták ki az APS-C-t, ugyanis arra ott a remek 10-22. Ami valóban 16mm effektív ezeken a gépeken. Viszont nem megy fel az 1D sorra, és a 16-35 meg csak 20,8mm-nek tűnik rajta. Ez ég és föld.
Telénél meg ugye szintén jól járunk. 400mm-esem (csak jönne már!!!) 640mm-nek számít csökött vázamon. Ezt egy "alig drágább" 500mm-essel lehetne produkálni az 1D sorozaton.1D sorozat riportereknek való, ők ritkán használnak extrém (hosszú vagy rövid) fókuszhossztakat.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #1260 üzenetére
Jajjj, ne játszd a hülyét.
Ha valakinek tele kell, nagyon-nagy tele, akkor az APS-C-vel jobban jár, még úgy is, hogy buka az f/8-as AF-et. Számold csak át... Ha valakinek nagylátó kell, akkor meg ugye ott a FF.
De biztos rosszul gondolom. És úgy tűnik, a Canon is, mivel feltehetőleg megszűnik ez az öszvér szenzor formátum. -
-
Flow
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
werttzui #924 üzenetére
Na emberek, ennél azért ti járatosabbak vagytok ilyesmiben, nehogymár ne tudjátok megfejteni egyedül...
Annyi történt, hogy a 10-20 az egy APS-C lencse, a 15-30 pedig egy full frame lencse, így a 15-30 látószögét full frame érzékelőre adták meg a 10-20-ét pedig APS-C érzékelőre. APS-C-s érzékelős gépen természetesen a 10-20 mm-es lencsének nagyobb látószöge lesz, szóval ha a forumtárs azt gondolja, hogy a 15-30-al nagyobb látószöget fog elérni, akkor sajnos rosszul döntött. -
Damage
senior tag
válasz
werttzui #915 üzenetére
10-20EX
"Angle of View: 102.4 - 63.8 degrees"
10mm átfogás15-30EX
"Angle of view: 110.5°-71.6°"
15mm átfogásA számokat nem én találtam ki, de mindenhol ugyanezeket az adatokat látom....ha meglesz a 15-30 és tényleg sok embert érdekel, akkor lesz egy összehasonlítás a 10-20-assal. Senkit nem akarok rábeszélni a 15-30-ra!!!! Nem áll érdekemben!!!! Kezdem úgy érezni, mintha mindenki kérdőre vonna, kételkedne az általam leírt dolgokba csak azért, mert van egy hely ahol olcsón beszerezhető és amiért jobbakat olvastam a 15-30-ról!
Szerk: Inkább vegyen mindenki 10-20EX-et és nem lesz min vitázni!
Elvégre valóban egy nagyon jó és szép rajzolatú obi. Részemről a témát lezártam! Ha valakit komolyan érdekel majd a 15-30, akkor talán lesz teszt.....
-
Damage
senior tag
válasz
werttzui #911 üzenetére
Ilyenkor már a fényerőért kell fizetni és a precízebb összeszerelésért!
Szvsz nem éri meg az árkülönbözetet! Lsd: 20ezer Ft-os 50 F1,8MKII (ha nem front és backfocus-os) és ott van az F1,4 50mm-es 100 ezerért (5x annyiba kerül). Kipróbáltam, de szerintem semmi nem indokolja az árkülönbözetet, max annyi, hogy nem olcsó műanyagházba van az utóbbi! Kit érdekel, ha hozza az MKII a képminőséget? Back- és Frontfocus-os obit vissza lehet vinni gariba, ha nem stimmel, de érdemes vásárlás előtt a helyszínen laptoppal leellenőrizni a cuccot!
A fix 400 L F5,6 300 ezerbe kerül....a 2,8-as változata 1,5 millió. Mind a két lencse L-es optika! Ezeknél az F mögötti számot kell megfizetni és nem a minőséget! De ez csak az én véleményem..... -
Damage
senior tag
válasz
werttzui #905 üzenetére
Mondom én, hogy olcsó!
Én is nagyon meglepődtem az árán. Egy kicsi (és szerintem új) webáruház, csepeli telephellyel. Voltam bent náluk személyesen, adnak róla számlát, papírokat. Rákérdeztem náluk többször is, hogy nem-e elírás az ára. Az objektív típusa betűről-betűre az, ami máshol duplájába (esetleg több, mint duplájába kerül). Lopott cuccott nem vásárolok! Olvasgattam a bolttal kapcsolatos infokat is. A legrosszabb vélemény az volt, hogy nem szállítottak időben. Nem hiszem, hogy gáz lenne velük! -
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #868 üzenetére
Nem sok az, de komolyan. Egy sz@r szutyok autó, amivel már lehet taxizni legalább ennyi. Munkaeszköznek nem drága, és tényleg világszinvonal.
Nagyon-nagyon halkan merem csak mondani, hogy azért megszállott amatőrként sem TÚL sok. Feleségem rábólintott, hogy vehetek hitelre egy nagy L-t. Most az a dilemmám, hogy 300/2.8IS és TC-k, vagy 500/4IS, vagy 100-400L és kerítés a ház köré.
A legtöbb középosztálybeli ember megengedhet magának ennyit egyszer egy életben. Csak van aki motorkerékpárra költi, van aki elmegy Kínába, van aki megtanul repülni. Életed hobbijára egyszer talán beleférhet. Még nekünk, magyaroknak is. Hátmég a célpiacon... !
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #865 üzenetére
Mert megvette az, akinek kellett, és gondolom erősen visszaesett a forgalma. Több nagyon különleges lencsénél volt ez így:
-bejelentik
-megveszi az a pár ember, akinek ez valamiért nagyon fontos
-forgalom leesik
-kivonjákMásik ilyen pl.: 50/1L
A 200/1.8L optikailag az egyik legcsodálatosabb Canon lencse volt, mivel tényleg teljes nyíláson volt a legélesebb. Gondolj csak bele, milyen éles lehet az az optikai rendszer, aminél már az f/2.8-on megjelenő diffrakció is minőségromlást okoz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
werttzui #803 üzenetére
Tamron 28-75 F2.8-ról: [link] és [link] és [link]
Egyébként nekem is van ilyenem, a kezdő 28mm az én dolgaimhoz kicsit sok, de ettől függetlenül imádom, nagyon jóminőségű darab. 50mm-en olyan képeket csinál, mint a fix 50/F1,8 - olyanom is van, összehasonlÍtottam. Nagyon szép a rajzolata, F4-től már tökéletes, alatta kissé lágy, de nem vészesen. Én 2 hónaposan, szinte pormentesenvettem 70k-ért, szerintem nem volt drága.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
werttzui #641 üzenetére
Koncertfotózásnál szerintem nagyon hasznos tud lenni, mikor nem tudsz - pl. helyhiány miatt - állványt használni, vakut nem érdemes használni mert akkor nem látszik majd a képen a hangulat világítás, tehát marad vagy a nagy ISO ami zajt okoz, vagy a hosszú záridő és a bemozdulás.
Tehát szerintem jó cucc az az IS.Csak qrva drága.
-
Jinxx
senior tag
válasz
werttzui #601 üzenetére
Lényegében nem forog a frontlencse, és nem változik az obi hossza sem, egy belső lencsetag mozgatásával oldják meg a fókuszálást. Asszem.
Előny, hogy lehet totálisan zárt obit csinálni ezen módszerrel.
Ropi: Ha ketten tudjuk így akkor csak így van. Ha mégsem, szabadalmaztatjuk.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 4,5 év Garanciával - Tamron 28-75 F/2.8 Di III VXD G2 Sony E
- Sony A7 iii (3) - hibátlan, GARANCIÁVAL (26.01.15) 11500 expóval, dobozával, tartozékaival
- Sony A5100 + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS (kit objektiv) + kiegészítők
- K&F Concept M42 adapter Sony E / NEX vázakhoz eladó!
- Dörr Action Black No.4 fotóstáska megkímélt állapotban eladó!
- iPHone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest