- Linux haladóknak
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Facebook és Messenger
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- OpenMediaVault
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Jók voltak azok a Vivitarok tudomásom szerint. Kérdés, hogy mennyiért veszed. Önmagában nem elvetendő ötlet de természetesen minden manuális obinak lényegesen szerényebb a használhatósága mint az AF-es beugróblendéseknek. De Pentaxon legalább van élességvisszajelzés és fénymérés is, meg a keresője is korrekt méretű.
-
Szten Márs
nagyúr
Önmagunkat ismételjük de akkor:
A 18-50-esnek hátrányai a 17-70-essel szemben:
- Kisebb átfogás. Az a 20 mm (ill 30 mm mert ugye kisfilm ekvivalensbe nézve a két obi 26-105 mm és 27 - 75 mm ) nem is lenne sok, csak pont elég érzékeny részen van, pont az a plusz kevés kéne sokszor.
- Roszabb makróképességek: Oké, hogy rá van írva a 18-50-esre is, hogy makró, de attól a 17-70-esnek van egy 1:2,3 leképzése a 18-50-esnek meg egy 1:3 leképzése.
- Drágább: ehhez ugye nem kell sok mindent hozzáfűznöm.
A 17-70 képességekben iszonyat jól el van találva, ez egészen biztos.
Hydra gondolatmenetét kiegészítve: A pentax kitobinak szintúgy 1:3-as leképzése van, rajzolatban egyáltalán nem tűnik roszabbnak, így csak fényerőben marad el a 18-50-es Sigmától, ezen kívül mindenben minimum ugyanott van.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Szerintem az 50mm vagy kevés, vagy feleslegesen sok. Amit az ember 50mm-en fotóz ahhoz felteszi a fix 50-est ami agyonveri fényerőben és rajzolatban is a 17-50-et és a 17-70-et is. Egy koncerten ha az első sor környékén vagy akkor meg épp az a többlet jönne jól amivel a 70 több az 50-nél. Szerintem.
Másik fele: a 17-50-et majdnem 100%-ban lefedi a kitobi ami a Pentaxnál ugyebár nem épp a leggagyibbra sikerült.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ezen én is régóta filózom, én is a Sigma 17-70-re tettem le a voksom bár még nem vettem meg és egyelőre halasztódni látszik, de istenigazából nincs igazi vetélytársa. Nem azért mert annyira jó, hanem csak egyszerűen nincs. Ha valaki ezt meg tudná cáfolni annak én örülnék a legjobban. (Nem, a Canon 17-40 F4L NEM vetélytársa a kisebb fényerejével és zoomátfogásával, rajzolat ide vagy oda
)
A 17-70-nek minden tulajdonságára igényt tartanék, a fényerőtől az átfogáson át a makró képességekig 1 obiban és akár több pénzt is összegyűjtenék egy obira ami ezt jobb minőségben tudja, de egyszerűen nem látok semmit, még 1 millióért sem.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Az a 17-70 egy igen kellemes zoomátfogás, szintén igen kellemes 2.8-as induló fényerővel, kifejezetten jó makró képességekkel alsó-középkategóriás obihoz képest. Árát tekintve szerintem megéri annak akinek erre van szüksége. Éppen jól eltalálták a számokban mérhető tulajdonságait, nincs is igazi vetélytársa még sokkal több pénzért sem (szégyen-gyalázat minden gyártónak!). Most hogy minőségileg milyen...hát, Sigma obi, Sigma minőséggel. Vagy jót fogsz ki, vagy nem. Egyesek szenvednek vele, mások teljesen elégedettek, megint mások az elején szenvednek aztán kitanulják a használatát és elégedetté válnak.
Mondjuk a Pentax kitobit nem biztos, hogy ilyenre cserélném mert az egy elég jól sikerült kitobi a hírek szerint. Hacsak nem éppen az a többlet kell amit az tud de a kitobi nem.
Emlékeim szerint a Sigmának nem 17-50-e hanem 17-40-e van végig 2.8-as fényerővel. 40mm lóf***ra sem jó szinte, az nem zoom, ezzel az erővel lehetne fix is vagy befejeződhetne már 28-nál is. 55mm is határeset, 70mm már többnyire hasznos, gyakran éppen ennyi hiányzik. És sok jó zoom tele indul 70-ről.
Én azt az elvet vallom, hogy ha már zoom és nem fix, akkor fogja át azt a tartományt amivel egy témakört lehet fotózni obicsere nélkül. Ha meg ráérsz pöcsölni, közelebb vagy távolabb tudsz menni akkor meg fix obit kell föltenni ha van. -
adik
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Linux haladóknak
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Elfelejtettem egy játék címét
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest