Hozzászólok Aktív témák

 • Hydra SR

  addikt

  Én nem istenítettem semmilyen obit csak annyit mondtam, hogy jókat hallottam a Sigma 70-200 EX-ről te meg erre azt mondtad, hogy ezt ne nagyon hangoztassam mert megvernek. Hát ennél jobban nem kell lehúzni egy obit azt hiszem. Gyakorlatilag a létjogosultságát kérdőjelezted meg.

  Próbáltam Canon 70-200 F2.8L-et, tényleg bazigyors, halálpontos, masszív és a tulajdonosa állítása szerint tökéletesen megbízható is, nem is kétlem. Kipróbáltam, hogy gyér megvilágítás mellett befogtam vele a tőlem 2-3 méterre levő asztal sarkát majd hirtelen átfókuszáltattam vele a koszos ablaküvegen keresztül a hegytetőre és ezt 10-ből 10-szer hibátlanul megoldotta méghozzá villámgyorsan és szinte hangtalanul. De az árkülönbség miatt sok embernek megfelelő lehet a Sigma párja is, és a Canon által nyújtott többletet meg tán ki sem tudná használni. Igenis van létjogosultsága a Sigmának is és nem csak azok számára akik halál bénák és tökmindegy, hogy egy jó Canon DSLR van-e a kezükben egy L-es Canon obival vagy egy 20000 Ft-os kompakt mókusvillantó mert ezzel meg azzal is csak szart csinálnak hanem azoknak is akiknek a fotózási stílusához nem szükséges az a többlet amit a Canon L sorozat tud. Én például tök jól elvagyok fix, manuális telékkel amik szinte zsebpénzért hozzák ugyanezt a rajzolatot de nemhogy zoom meg USM, de még AF és beugróblende sincs rajtuk. Az egyik kedvencem pedig a Canon 50/1.8 aminek olyan szar az autófókusza amilyen csak lehet de egyszerűen nem fontos ahhoz amit én fotózom. Közben azért kipróbáltam mást is, jópár obi volt már nálam.

  Konkrétumokkal meg haggyállógva, olvasd vissza a saját hozzászólásaidat több napra visszamenőleg az összes PH-s fotós topicban (ugyanis ez nem csak erre a mostani vitára érvényes) aztán vagy észreveszed benne, vagy nincs miről beszélni.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Hozzászólok Aktív témák