-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Remélem megbocsátanak, hogy idézek (photozone.de test FAQ):
Q: What is a centering defect ?
A: A centering defect originates in a misaligned lens element or lens group. The result is a blurry corner, an off-coplanar projection (symmetrical blur) or object edge shadows. A centering defect is normal to some degree - there's simply no perfect lens out there, not even a Leica. Generally centering problems are more obvious with large aperture lenses and they're more frequent with budget (third-party) lenses.és a link: ITT (CTRL+F "Centering")
-
kiskornel
addikt
Köszönöm a választ.
Bár nem biztos, hogy jó. Dare írta, hogy keressek rá. Hááát. Jó pár órámba telt.
Centering defect az lesz, hogy a szélén ellágyul. Azt nem írja, hogy aszimmetrikusan. (forrás Photozone.de)
Szerintem az amit leírtál a "decenter" probléma lesz. Ha lesz időm erre is rákeresek, de egy pár fórumban azt írják, amit te is írtál.
Dare2Live: ehh. Ezt a tanácsot (keress rá a neten) mindenkinek, minden problémájára be lehetne írni... csak akkor minek ez a fórum. Bár most jól jött ki...
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Méreteit és rugalmasságát is figyelembe véve nagyon jó optikai rendszer az, ráadásul időjárássálló /legalábbis a gyártott optikákhoz képest/. Ha nem így lenne, könnyű lenne műszemet csinálni, ma tudtommal az agyhoz való csatlakozás az idegpályákon keresztül már megoldható lenne....
-
ottkar
addikt
Hát a békebeli Fresnell lencsés üveg szándékosan nem mattüveget írok mert nem az hanem egy kombinált csiszolt Fresnell belecsiszolva a mérőék a prizma raszter, és van olyan ahol a külső egy mattított körgyűrű. A Zeiss régen rengeteg ilyet gyártott sok Japán és NDK géphez. Hogy most milyeneket lehet digithez kapni azt nem tudom ugyanis ha nincs Fresnell csak mérőék meg prizma raszter az nem sokat ér mert a fenti optikai elemek igénylik a nagy fényt a jó működéshez.
-
ottkar
addikt
Minden Fresnell lencsés mattüveg a Fesnell azon tulajdonságán alapszik hogy az átmérőjében egyenletesen teríti a fényt nagy fénysűrűséget hozva létre az átmérőjében, ezáltal az élességállítás könnyebb lesz. Gyakorlatban a Fresnell megvilágítja a mérőéket és a mikroprizma rasztert és ha van a matt körgyűrűt, mert ezekre koncentrálja a fényt.
Ezért látszik egy Fresnell lencsés kereső világosabbnak mint a másikak.Fresnell lencse van a világítótornyokban ahol a fényforrás fényét a lencse egyenletesen és párhuzamosan továbbítja. A háborús reflektorokban amikkel a repülőgépeket világította meg a légvédelem szintén Fresnell lencse van.
-
Reset Elek
aktív tag
Nem állt szándékomban kioktatni, fennhéjazni, önfényezni.
Inkább olvass vissza 10-20 hozzászólást, folyamatosan ezt rágjuk, hogy mi a különbség a fresnel-lencse és a diffrakciós optika közt.
Ha fennhéjazó és kioktató akarnák lenni, azt mondanám, használd a keresőt. De nem teszem. Azért vagyok itt, hogy neked is elmondjam, a canon optikákban diffrakciós optikai tagot használnak, és nem fresnel lencsét. Bár a rajz ezt sugallja, de a rajz hibás. Nem fresnel, hanem diffrakciós.
A fresnel lencsés mattüveget passzolnám. Elviekben lehetséges (volt már olyan fényképező a kezemben, aminek a mattüvegje helyén egy gyüjtőlencse volt....), gyakorlati rejtelmeiben nem mélyedtem el.
-
Dare2Live
félisten
D300ban van D3féle fokuszrendszer, szigetelés grippel csillió fps..... de +80%ot legalábbis Magyar fizetéseket nézve nemtudom ér e....
Akárhogy nézzük 40D ilyen áron egy k* jó váz.
Mondjuk néztem D80árat is az is versenyképes. Mondjuk nem kellett volna nézni.... tiszta anyag csőd ez a fényképezés.apropó most nézegetés közben vettem ezt észre:
-Olympus E-410 Dupla Zoom Kit digitális fényképezőgép (14-42 mm + 40-150 mm objektívvel) brutto 99.000Ft
Durva. Hacsak méret nem fontos nincs értelme a drágább kompaktoknak, drágább bridge kategóriának meg végképp annyi. -
Hydra SR
addikt
Jó, hát világos, hogy 3 ember nem statisztika de furcsállom az arányt amivel találkoztam.
FW-ével meg emlékeim szerint csak bizonyos objektív- és vakutípusok esetén voltak gondok. Ha neked nem olyan van, akkor frankó de ha igen, akkor nem az fog érdekelni, hogy az emberek 99%-ának jó, hanem hogy te az az 1% vagy pedig te is annyit fizettél érte, mint a többiek. -
*Ropi*
félisten
A toldozás-foltozást csak viccből írtam, hogy amiatt nincs idejük a Canon mérnökeinek másra (pl.: kontrasztérzékelős AF-et implementálni a 40D fw-be).
Nekem is van egy ismerősöm, akinek 40D-je van, semmi baja, igaz, ő csak Canon kiegészítőkkel használja.
Az én Tamron 28-75-ömmel sincs baj az enyémen.
-
-
Hydra SR
addikt
Persze, mindegyik tükrös megpusztulhat csak az arány nem mindegy, főleg a kategóriával összevetve
Nem csak azt szívathatja meg a tönkremenés, aki ebből él. Pl. terveim szerint jövő hónapban 1 hétre elmegyek jégmadarazni, valszeg az utolsó lehetőségem az idén. Ha becarik közben a gépem, akkor nem a garancia lesz az első gondolatom, de asszem a következő és az azutáni semPedig ez egy 400D és 20000 expó van benne, nem egy 40D párezer expóval. Ha tehetném, ez lenne a tartalék vázam, valszeg 1-2 éven belül így is lesz.
-
Hydra SR
addikt
Azért ha egy nagyobb lélegzetvételű fotózás elején sz*rik be (akkor az nem az eleje, hanem a vége lesz a fotózásnak), azon nem segít, hogy x nap/hét múlva lesz egy új
Én is hallottam most egy bekakilt 40D-ről, ismerősé, az is elég friss masina volt. Nem tudom, hol jár a garis procedúra, pár nappal azután találkoztunk, hogy bekrepált. Mindenesetre aggasztónak találom, hogy nem sok emberről hallottam, akinek 40D-je van de ebből eddig 3 halálesetről tudok. -
Polcrendszer
tag
Ez az 1millió dolláros kérdés, mivel fogalmam sincs.Ebay-en vettem USAból, azt írja ő csinálta. Ettől még lehet szervízes, aki megcsinálja a gépeket és eladja, para.Viszont, ha jól veszem ki a fórumokból, az, hogy egy 300d 32ezer expó után megy, az felér egy csodával...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest