Új hozzászólás Aktív témák
-
Megint bő lére eresztetted a semmit. Hacsak nem vagy bejáratos a Fehér Házba te se tudsz többet mint az ide kommentelők úgyhogy nyugodtan befejezheted a semmitmondást és a magas lóról való észosztást bár nem tudom minek erőlködöm, nyilván nem én fogom helyretenni a gondolkodásod, ez már sajnos az én hibám, hogy sokadjára leállok veled vitatkozni. Úgyhogy búcsúzóul mielőtt blokkba teszlek itt egy kép csak neked:
-
ben2
junior tag
Egy állítás helyességét eleve nem lehet hit alapon kezelni.
Pl. a jelenlegi cikk egy Reuters hírre hivatkozik. A Reuters jó pár alkalommal bizonyítottan hazudott Musk ügyeivel kapcsolatban. Ez azonban semmilyen módon nem befolyásolja a cikkben foglalt állítások igazságtartalmát, mert azokat vagy tényekkel vagy logikával lehet érdemben cáfolni és nem az alapján, hogy hiszel-e a Reutersnek vagy sem. Így valójában arról kellene folynia a beszélgetésnek, hogy a cikk állításait a Reuters mennyiben tudta érdemileg alátámasztani tényekkel vagy van-e benne spekuláció, csúsztatás, belemagyarázás, stb.
Ami a személyeskedést, mint érvelési hibát illeti:
"Egy objektív, eldönthető kijelentés helyességét nem befolyásolja az, hogy kitől származik ill. hogy az illető milyen személyiségjegyekkel, hibákkal vagy akár érdekekkel rendelkezik, milyen színű a bőre, mi a vallása vagy mekkora az orra. És attól, hogy valakinek érdekében áll mondani valamit, állítása nem lesz feltétlenül hamis. Ebből eredően önmagában azzal, hogy rámutatsz vitapartnered vélt vagy valós személyiségjegyeire, érdekeire, ténylegesen nem tudod állítása helyességét megkérdőjelezni." A te érvelési hibád: személyeskedés
-
"egy állítás igazságtartalma teljesen független attól, hogy ki állítja vagy miért"
Nem, nem teljesen független, főleg nem olyan témában ahol az igazság minden szegletét nem tudod kibontani mert teljesen más síkon léteznek a szereplők akiknek vagy elhiszed vagy nem azt amit mond. -
ben2
junior tag
A személyeskedés érvelés hiba nem az, amikor a másikat becsmérled (az csak nettó parasztság), hanem az, amikor valakinek nem az állításait cáfolod tényekkel vagy logikával, hanem a jellemét vagy a vélt motivációit hozod fel ellenérvként, mivel egy állítás igazságtartalma teljesen független attól, hogy ki állítja vagy miért.
-
ddekany
veterán
Engem valószínűleg legtöbben jobboldalinak titulálnának (bár utálom ezt a beskatujázást, főleg ha párthoz is kötik), de ez annyira gáz amit önkéntesen előadnak a kamerák előtt meg szocmédiában, hogy szavakat se találok... Nem tudom, mit kéne még csinálniuk, hogy az USA őket pártoló 30-40%-a elforduljon tőlük. Persze, ahogy anyagilag szorul a hurok, úgy megy ez még lejjebb, valamennyit.
-
Nem volt abban semmi személyeskedés, arra tippelt, hogy kedveled Musk-ot. Ebben mi személyeskedő?
#19ddekany az ún. jobb oldalon mindig is a személyi kultusz volt az uralkodó irányzat. Nem abban hisznek, hogy mondjuk minden ember egyenlő hanem amit az éppen aktuális főnökük mond akit rajongásig imádnak. Az ilyeneknek magyarázhatod, próbálhatsz érvelni, semmit nem ér.
-
ddekany
veterán
Ez van. A népesség kb. 30% Trump/Musk vallású az USA-ban. De itthon is van követő tábor mint látható, persze tudjuk hogy erre megvan a belpolitikai ok. Azért döbbenetes pszichológiai jelenség ez, mert ezek nem titkolják jól milyenek. Elég kb. megnézni a saját sajtótájékoztatóikat - nagyon cringe talpnyalás, totál nyilvánvaló mellébeszélés. De ha már Musk, volt ez az előadása amit nézem 1-2 hete, ahol előadott 2 dolgot amit a Doge talált amolyan power point stílusban. De mindkettő már rég cáfolva lett... 125 éves emberek stb, meg a kiadott társadalombiztosítási számok növekedése. Na most elmagyarázhatta volna, hogy a cáfolat miért nem jó. De csak megismételte az eredetit, mintha mi se történt volna.
Gondolta a hívőknek úgy is mindegy, a több meg veszett ügye, vagy nem tudom... De nagyon gáz.
-
ben2
junior tag
Személyeskedés érvelési hiba. De csak fröcsögj nyugodtan, mondom: a valóságot nem érdekli.
-
ben2
junior tag
Van véleményem a témában, de ha kifejtem, akkor azzal megszegem az ÁSZF-et és törlik, mert ez hivatalosan nem politikai topik (hiszen benne van a címben, hogy AI)
.
Ami Muskot illeti, szerencsére a valóságot nem érdekli, hogy ki milyen indíttatásból hányja az epét, úgyis a végeredmény számít. Musk pedig már rég hozzászokott, hogy bármit is csinál mindig lesznek, akik rá hivatkozva gyűlöletextázisba hergelik magukat. -
azbest
félisten
csodálatos. A fake nyúz habzsolására a megoldás, hogy csakis a fake nyúzt kell habzsolni
Aztán meg csodálkozunk, hogy egyesek idegösszeomlást kapnak a semmin.
Érdekes. Nekem az a tapaszalatom, hogy érdemes mindig meghallgatni, elolvasni az eredetit, mert állandóan torzítják, megvágják, hamis kontextusba helyezik a történéseket és csak uszítanak, rettegetnek és fröcsögnek a médiában.
-
doooo
veterán
Lol. Köszi, már nem hallgatunk nyíltan náci és fasiszta, drogos, idióta őrülteket.
Igen, konkrétan minden szó tagadhatatlanul igaz ebből a leírásból. Ez önmagában elég, hogy többé soha senkinek ne kelljen egy percet sem hallgatni a beszédeiből (amik persze eszméletlenül szánalmasak és undorítóak, a fent megnevezett okok nyomán). -
ddekany
veterán
Hogy nem lesz annyira előtérben politikailag, az nem jelenti, hogy kegyvesztett lesz. Pl. meg fogok lepődni, ha a Tesla nem kap rakás zsíros állami megrendelést majd, pótlandó a mostani kereslet visszaesést. Robotok (pl. hadászatra), APC-k, vagy mit tudom én. De persze a xAI is, SpaceX is.
-
deakjt
csendes tag
Esetleg van véleményed is a témában, vagy csak az eltartott kisujj megy, mert hogy politikai a téma (ami gyakorlatilag az élet, mert körbevesz, elszaladni nem tudsz előle)? Vagy esetleg Musk rajongó vagy, csak érzed, hogy az itt sem egy nyerő pozíció.
Az én véleményem az, hogy baromira gáz, amit Musk művel, elhúzhatna már. A friss hírek szerint már Trump és a miniszterei is unják, hamarosan repül.
-
azbest
félisten
a doge titkairól amúgy lehet olvasni a doge.gov-on [link]
A hivatalt pedig Obama alapította United States Digital Service néven 2014-ben. Már 2011-ben is alapozta ezt:
President Obama Signs Order to Cut Waste and Promote Efficiency [link] , de már 2008-ban is ezzel kampányolt [link]A média által kiáltott illegalitás feltételezéséről eddig az derült ki, hogy legálisan működnek és minden jogi felhatalmazásuk rendelkezésre áll.
-
ha3flt
tag
Akkora az össztűz Trump és Musk ellen, hogy ami a fősodratú médiából idáig lecsorog, abban még a betűk sem biztos, hogy igazak. Persze a többi sem, de ilyen nyugis helyen hajlandóbb az ember komolyan venni egy-egy konkrét szót vagy állítást. Vagy-vagy.
Ha valaki kíváncsi Muskra, akkor az interjúit, előadásait érdemes hallgatni. És persze megnézni, hogy milyen eredményei vannak. Lesz benne jó is, rossz is, de az legalább emberhez méltó tájékozódás.
-
Alusky
senior tag
-
ben2
junior tag
Hogyan kreáljunk clickbait sárdobáló topikot: random politikai téma + AI.
-
doooo
veterán
Kár, hogy nem legális.
-
ddekany
veterán
Igen, ez a mostani szintű AI (LLM-ek) talán legkézenfekvőbb alkalmazása. Sokkal olcsóbb, és jobban skálázódik, mint a klasszikus besúgók. Kína is használja erre természetesen. Ezt is mindenki tudta előre. Íme.
Új hozzászólás Aktív témák
it A jelentések szerint a DOGE Signalt és AI-t használ, és a saját dolgozóikat figyelik meg – mindez sok szakembert aggaszt.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest