Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hydra SR

  addikt

  válasz mclord #205 üzenetére

  Véleményem ezekről az obikról:
  16-35: hát ez meg miféle zoomtartomány? Vagy több, vagy kevesebb. 16-20 vagy fix 16 is jó lenne ha már úgyis obicserére kényszerülök vele lépten-nyomon.
  24-70: előzőhöz hasonlóan, úgy 50-70 között látnám értelmét. Fix 50mm-es mellé már fölösleges
  70-200: korrekt turista-tele, esetleg munkához ha olyan. Természetfotózáshoz szerintem túl sokszor kevés a 200, tájképhez meg mindig kevés a 70. Nekem nem érne meg ennyit, hogy zoom de sokaknak biztos igen, mint ahogy veszik is sokan.
  300: na ez jó, fényerős nagytele. Így is-úgy is cserélgetni kell hacsak nem lessátorból madarazol épp de oda meg tök fölösleges a zoom. Oda tedd a sátrat ahol jó lesz.
  85mm: portréra, makróra jó lehet (közgyűrűvel persze). Én elsősorban a fényereje miatt venném, ha venném. Ez talán meglepő de én mégis.
  50 1.4: fényerős, szép rajzolatú, félig-meddig univerzális annak ellenére, hogy nem zoom. Viszont irreálisan drágának tartom 1.8-as párjához képest. Csak akkor, ha megkeresem vele az árát. 50/1.8-asom van és szeretem, de ezt már írtam. 20k-t mindenképp megért, gari nélkül de gyakorlatilag érintetlen volt. Szar az AF, 1.8-on meg kicsit lágy de 2.5-2.8-tól már kezd szép lenni, F8-F11 körül meg világbajnok, pláne ennyiért.

  Na és akkor innen hiányolok egy jó minőségű Canon nagylátózoomot megfelelő átfogással. A Sigma 17-70-et sokan szidják de nem látok alternatívát. Miért????

  [Szerkesztve]

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés