Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődöm, hogy van Wise-nál esetleg hasonló funkció, mint Revolut-nál a zsebek/széfek? Szeretnék külön tartani a számlán egy olyan összeget, amihez nem nyúl a Wise kártyás fizetés esetén.
-
Próbáltam visszaolvasni, hogy volt-e téma, hogy a Wise-ról hogyan lehetne EUR-t tovább utalni ingyenesen EUR-ban.
Én most azt találtam, a Revo-ról még ingyenes EUR-t elutalni. Ha a Wise-ról feltöltöm kártyával a Revo-t és onnan utalok tovább, akkor ez így működik ingyenesen? -
válasz
dredjudge84 #9497 üzenetére
Most kezdett el dolgozni...a papíroknak meg 3 hónapra visszamenőleg kellenének...
Tudod az a humoros, hogy előtte más papírokat kértek be...
Közte volt bankszámlakivonat beküldésének lehetősége!
Az volt is neki 3 hónapos, be is küldte és el is fogadták revolut...Utána meg jött X nap múlva a levél, hogy nem fogadják el a bankszámlakivonatot...
Szerintem majd a munkaszerződést próbálja meg...Azért pár oldalt vissza olvastam itt is volt valaki, aki kapott 1 milliót államtól, elfogadták a papírt...
Utána ment volna még X millió és ugyanazt a papírt nem fogadták el neki és vissza utalták a pénz ahonnan jött...
Mondjuk még mindig jobb mint ha zárolják / lenyúlják... -
dredjudge84
őstag
válasz
mokas_gizi #9496 üzenetére
A képen lévő négy lehetőség közül egyet sem tud beküldeni? Nekem nagyjából egy éve állítottak meg egy kimenő utalást beküldtem nekik egy unicredit bankszámla kivonatot és nyolc óra múlva tovább engedték.
-
Sziasztok!
Wise oldalon nem jutunk előre az ügyfélszolgálattal…
Nem tudom kinek mi a tapasztalata velük, de tényleg hetek óta megy a levelezés és olyan mintha robottal leveleznénk…
Írtunk nekik normális levelet tényleg leírva mindent.
Jött kettő utalás 3100 és 2900Ft
Kettő ilyen piti összeg, kettő darab DVD film eladása történt meg.
Erről küldtünk nekik képet és leirtunk mindent.
A 2 lemezt mi közbe feladtuk postán erről csatoltuk nekik a feladási szelvényt.
Elég csalódottak vagyunk egyik összeget már visszautalták , pedig 2 napon belül válaszoltunk!
A másik összeg zárolva van.
Akik használják ezt a szolgáltatást kinek mi a tapasztalata?
Most 2 darab használt terméknél milyen igazolást akarnak?
Normálisan tényleg le írtunk mindent, képeket / bizonyítékokat csatoltunk, de nagyon szánalmas eddig az ügyfélszolgálat összesen a 2 utalás 6000Ft sincs!
Tényleg nem értjük, hogy ennyire sötétek vagy nincs ott élő ügyfélszolgálat???
Olyan az egész mintha egy robot válaszolna értelmetlenül…
(Barátom arra is nyitotta volna a számlát, hogy pár használt termékét eladja, de tényleg ilyen piti pár 1000Ft-os tételeket...
6000Ft sem ment rá nem százezrek mentek rá, tényleg nem is értem, hogy ilyet megtehetnek facebooknál tapasztaltunk ilyet, hogy tényleg leszarnak mindent.
Nekik mondjuk kb írni sem lehet, itt is olyan mintha robottal levelezne az ember...
Külön kérte barátom , hogy élő személy vizsgálja meg a panaszunkat.) -
tototos
addikt
Sziasztok!
Eddig Mák->Wise->IBKR vonalat használtuk penzmozgatasra. Sajnos nem figyeltem hogy a Wise illetékes lett így egy nagyobb összeg landolt náluk. Ezt szeretném most milyen olcsóbban IBre juttatni. Az 50 ezres limit nem jó móka közel 8 millió HUFt atvinni. Wiserol revolutra ingyenes a feltöltés virtuális wise kartyaval? -
-szabi-
addikt
válasz
mokas_gizi #9482 üzenetére
Nekem gond nélkül megjött a többiek utalása.
-
Oliverda
félisten
Megnéztem, hogy kb. 20 másodpercen belül mennyi eurót ad 4100 forintért a következő négy szolgáltatás:
Revolut: 10,20
Wise: 10,22
Zen (Platinum): 10,24
Trading 212: 10,25A százalékos eltérés minden bizonnyal nem fix, de a sorrendet valószínűleg nem tudná megváltoztatni egy kis ingadozás. Illetve a Revolut (elvileg) sávosan működik, vagyis nagyobb összegnél kedvezőbb lehet, ehhez viszont már ott is elő kell fizetni.
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Változott-e valami eur készpénzfelvételnél? Havi 200 € még mindig ingyenes? -
Oliverda
félisten
válasz
mokas_gizi #9481 üzenetére
Csak te utalhatsz rá, illetve ugyanez áll visszafele is. Gyűjtőszámlára lehet utalni. Nem olyan, mint a Wise vagy a Revolut.
-
Gabás
addikt
Csökkent a váltás díj, a levelükből idézve:
A Wise csökkentette a díjait, például 100 EUR forintra történő átváltása most 29%-kal kerül kevesebbe, 0,87 EUR helyett 0,62 EUR lesz. -
válasz
-szabi- #9424 üzenetére
Ha még nem építetted fel úgymond a fiókodat...nem ment rá több utalás...
Nem jött a sablon levél, hogy már teljes értékű a fiókod...
Akkor szerintem van rá esély hogy szemétkedni fognak...
- Valóságban teljesen életszérűtlen és szánalmas az egész, most minden utalás után kell papír/szerződés, szó szerint pár 1000Ft-os utalás után is...
Legalábbis az elején az első X utalásoknál???Köszönöm mindenkinek, aki írt, megpróbált segíteni.
A héten beszélek ismerőssel hogy mit sikerült intéznie.
(Bocsánat hogy csak most válaszok, de beteg voltam)Én a magam részéről nem gondoltam volna, ennyire szar a wise.
Lehet, hogy pont ismerősöm szopta be, lehet valami robot pont öt szedte ki...
Viszont akkor is vissza utaltak neki 3000Ft környéki összeget, amikor 2 napon belül Ő fixre válaszolt...
Itt most tényleg piti pár 1000Ft volt szó összesen 20.000Ft sem volt szerintem...
Így valaki hogyan utaljon oda nagyobb összeget, megtakarítását,
fizetését, amikor 3000 és 5000Ft már zárolnak. -
válasz
Oliverda #9478 üzenetére
Kedves Oliverda
Én erről még nem halottam:
Trading 212 fiókAzt szeretném megkérdezni, hogy ha nyitok egy ilyen fiókot...
Akkor ha jól értelmeztem lehet utalni is rá...
Lesz bankszámlaszámom, amire lehet utalást fogadni/lehet utalni.
Az összeget meg befektetni vagy elküldeni pl a bankkártyával?Magyar bankszámlaszámot biztosítanak, mint a Wise?
-
kovaax
őstag
Kérdés: Van CIB Optimum hitelkártyám, és Wise betéti kártyám. Eddig a Wise olcsóbban váltott mindig, ha nem forintban fizettem, most ugye ez meg van dobva adóval is, itt 0,54% díjat számol Euróra váltásnak (0,56% USD-re). Ebben már benne van az adó is, ugye? Elméletileg a CIB-nek is hozzá kell csapni a váltáskor az adót is, nem? Szóval továbbra is jobb a Wise??? A CIB persze nem mondja meg, hogy mennyi az annyi, csak a vásárláskor a Mastercard árfolyamán levonják, majd utólag korrigálják a CIB aznapi árfolyamára az összeget, ami akármi is lehet... Kőszönöm előre is, ha valaki tudja a tutit!
-
Gabás
addikt
Megerősítem, hogy az ingyenes pénzfelvétel 150e-re nőtt
-
István89
tag
válasz
FireShadow #9458 üzenetére
Leírás alapján a MasterCard kártyával sincs plusz díj.
Elvileg nem VISA kártya? Miért nem nézed meg az appban és akkor gyakorlatilag is kiderül, hogy milyen kártya, de mondjuk tök mindegy, mert a link alapján nem számol fel forintos, eurós vagy dolláros feltöltés esetén plusz 2%-ot.
-
FireShadow
senior tag
Revolut kártyás-feltöltéséért a Wise saját maga felszámol valamit a gyakorlatban? Elvileg nem Visa a kártyám és az összes szóba jöhető pénzem itt van hogy akkor nem (EUR, USD, HUF): https://wise.com/help/articles/2934551/what-are-the-wise-card-fees
-
Gardaai
senior tag
válasz
UberMutant #9210 üzenetére
Valami alternatíva? Ami tud azonnali utalást is?
Keveset utalok, de amikor igen, akkor 50e. Ft-nál többet. -
teptep
senior tag
"ingyen legyen a mutatvány" Az utalási felületen írd be az átutalási paramétereket. (Természetesen nem kell elküldeni.) És rá fogsz jönni, hogy 50e alatt sincs már ingyen HUF utalás. Egyedül dredjudge84 állítja, hogy ő ingyen utalt [#9434], de én azt gyanítom, hogy egy másik Wise számlára.
-
Ez a nagy sarcolgatás, én eddig azt hittem, hogy csak a váltásra vonatkozik. De ma néztem, hogy Wise-on belüli EUR->EUR utalásra is le akar nagyon rántani. Elég kellemetlen. Wise-on van ingyenes fizetési kérelem kérés vagy ez kikerülhetetlen?
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Jól tudom, hogy HUF utalás esetén a Wise API-jával meg lehet csinálni, hogy 50 ezrenként küldje el, hogy ingyen legyen a mutatvány? Nem találtam itt a topicban semmit róla. Bővebb infoja van erről valakinek? Esetleg kész megoldás rá? (Kiszámolón írta valaki kommentekben hogy van ilyen API, eddig nem tudtam róla.)
-
norrberth
addikt
Valaki próbálta már?
Tényleg lead ingyen 150 ezret?
Látom a Huf to Huf utalások már nem díjmentesek. -
nggabi
félisten
ha eurot SEPA utalok magamnak és az otp vált árfolyam+-on az ingyenes még?
-
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9434 üzenetére
Nem utaltam, csak megnéztem a díjakat. Nekem csak akkor ingyenes, ha másik Wise számlára utalok.
-
HoTDoG
tag
válasz
Blaymoira #9435 üzenetére
Tudom, hogy bejelentették (nem úgy, mint ahogy a Revolut devizaváltási árfolyam változásról értesülünk a gyakorlatban), csak jeleztem, hogy most jelent meg. Legalábbis nálam. Február elején még nem volt költsége a magyar utalásnak.
Rosszul esik, na. Ez havi szinten legalább 10k HUF plusz költséget fog jelenteni, ha nem többet. Ez éves szinten már komoly összeg. De ez már politika topicba kellene...
-
Wise-on a forint számla is egyéni és nem gyűjtő? Tehát MÁK-ból simán tudok oda kiutalni?
-
HoTDoG
tag
válasz
scott_free #9431 üzenetére
Sima HUF-HUF, országon belüli utalás.
Eddig ingyen volt. Most már nem. Ráadásul 50k HUF alatt sincs illetékmentesség. -
scott_free
senior tag
Jelentem, hogy működik a Blaymoira
által fentebb vázolt módszer: ha a céges Wise-forintszámlára utalom a forintot és ott a Wise-on belül váltom át euróra, akkor a váltásnál nem számolja fel a tranzakciós illetéket.
(Az persze kérdés, hogy meddig marad nyitva ez a kiskapu.)Nyilván az utalásnál (eurósnál is) felszámolja.
A lényeg, hogy még az eurós utalási költséggel együtt is 2,5 Ft jobb árfolyam tudtam váltani, mint ha simán csak átváltottam volna a Wise-zal. -
HoTDoG
tag
Úgy látom begyűrűzött a Wise céges számlákba is a tranzakciós illeték
.
Sajnálom, de nyílván nem nyelhették le a kormány újabb ámokfutását.
Brutálisak ezek a költségek - mármint nem a Wise, hanem a tranzakciós illetékek. -
-szabi-
addikt
Rendben, köszi.
-
Blaymoira
tag
válasz
scott_free #9425 üzenetére
Én most nézegettem 1000 EUR-ral a saját fiókomon.
Ott azt látom, hogy kb 2000 HUF körüli díja van a váltásnak, ami a 0,55% körüli díja. Váltás alatt azt értem, hogy az EUR-os és a HUF-os Wise-os számlám között váltok.De ha azt csinálom, hogy HUF számlámról küldök pénzt egy másik EUR-os számlára ugyanaz az összeg kb ~6000 HUF körül van. Ahogy számoltam ott bejön a 0,9% tranzakciós illeték meg a 0,55%-os díj is.
Úgy tűnik, hogy a váltásnál saját számlák között nincs ez a díj. Annyira nem néztem utána a törvénynek, hogy kellene-e lennie egyáltalán vagy csak a Wise ezt nem hárította át.
Így ha 2 lépcsőben csinálod:
Wise Business EUR -> Wise Business HUF számla saját accounton ott csak alap díj van.
Utána HUF -> Másik számla HUF utalás arra van 0,45%.Ezt a 2. stepet kilehet kerülni qvikkel, ha tudod. Például erstenél ingyen van a fizetési kérelem még és a Wise támogatja a qviket, így a tr. illetéket meg lehet úszni.
NOTE: nem váltottam át ténylegesen csak a kalkulátort használtam, de az elég pontos ilyenben.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
van egy céges wise-fiókunk, amit pénzváltásra használtunk eddig. De most valami brutálisan sz.r lett az árfolyamuk, rosszabb, mint a céges Raiffeisenesünk.
Ahogy visszaolvastam, ez a k.rva tranzakciós illeték miatt van, bár még akkor is túlzás a mértéke.
--> középárfolyam + 6 Ft lett, ugyanaz pl. holland vpn-ről nézve csak +2,33!
nyilván, ha belépek a céges fiókba, akkor a vpn-től függetlenül a vacak árfolyamon váltana.Van erre vmi okosság, vagy akkor itt kb. vége is a Wise-nak számunkra?
(ha a wise-os forint számlánkra utalok és utána váltok, akkor is felszámolja ezt az illetéket?) -
-szabi-
addikt
Ma én vettem a hétvégi bulira a hozzávalókat.
A többiek kérték, ha lehet utalnák a részüket, ez kb 8e Ft fejenként.
Akkor számíthatok arra, hogy ezt megállítja mr. wise? -
dredjudge84
őstag
Kéne, de sajnos nem úgy van. Sőt 2023 óta mióta életbe lépett a DAC7 azóta meg külön figyelnek is a bizonyítható eladásokra a platform üzemeltetők. Szóval sajnos ott tartunk, hogy egy doboz eladott gyufát is le kell papirozni, ha ellenőrzést kapsz, be tudd mutatni, és magadat mosni kb, hogy te becsületes vagy. Szerintem is egy vicc.
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #9420 üzenetére
szerzodes, tartalomban megegyeztek, de nem adougyileg igazolhato, attol meg volt
ja es nem eletszeru [es a jognak kene a valosagot kovetnie, egyreszt a 20 eve azonos hatar emelesevel, es legalabb a piszlicsare eseteket kizarni a papirozas alol] -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #9420 üzenetére
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/tudjon_rola/Hasznaltcikk_ertekesitese_maganszemelykent
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #9418 üzenetére
a szobeli szerzodes is szerzodes
-
donbig
tag
válasz
mokas_gizi #9416 üzenetére
Csak ötlet: NAV honlapján fent van a használtcikk értékesítés magánszemélyként. Másold be vagy linkeld. 600.000 forintig adómentes, számlát vagy nyugtát magánszemélynek nem kell kiállítani. Talán megértik. Valami bizonylatot kéne ugyan csinálni Ezzel párhuzamosan küldeném a hirdetést.
-
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Tőletek.
Egyik barátom nyitott egy wise számlát 1 hónapja kb.
Rendesen igazolta magát, igazolványokkal stb-stb.
Ment rá 3-4 ,tényleg nagyon piti összeget összesen 20.000Ft nem volt 3-4 személytől…
A vagyon forrását akarják megtudni / milyen jogcímen ment az utalás…Most itt saját használt pár darab termékét adta el.
Utolsó kettő utalásnál benne is van a közleménybe, hogy DVD.Megy már velük a levelezés bohóckodás jó pár napja.
Nem tudom ,hogy itt most élő ügyfélszolgálat van vagy robotok, de eddig nagyon megbízhatatlannak és komolytalanak tűnik ez az egész!
Most ha szó szerint egy pár 1000Ft-nál ilyen probléma van akkor nagyobb összegnél ,
mit csinálnak (nagyobb összeg nem is menne rá neki.)
Én azt is megértem, hogy pénzmosás meg minden…de 2 darab 4000Ft alatti utalás állítottak meg!
Nem euró tízezrek mentek neki.Jött egy rendszerüzenet kb 2 napja, hogy ha 2 napon belül nem igazoljuk a pénz eredetét vissza küldik a pénzt! Aznap küldött az ügyfélszolgálatnak kettő levelet is.
Az egyik utalást ma vissza is küldték…
Igen ám, csak ő írta nekik időben még aznap
gmail-on a levélre , amiben az ügyfélszolgálattal levelezett!
és írt a wise alkalmazáson is , de eddig még nem válaszoltak a pénzt viszont visszaküldték!Írtunk ma is levelet segítettem neki megfogalmazni, hogy nem tudunk nekik semmilyen igazolást benyújtani. Az utalások nem baráti kölcsönök voltak.
Mivel a saját használt DVD lemezeit adta el meg 2 használt ruháját, arról milyen igazolást / hivatalos papírt akarnak , hogy benyújtsunk…
A 2 DVD lemezről küldött is neki képet a levélben
Erre még nem válaszoltak…
Jelenleg itt tartunk , ismerősi körbe használnak revolut és wise számlákat páran , de jókat mondtak róla, ezért is nyitotta meg barátom.- Jelenleg tényleg olyan ez az egész, mintha egy robot válaszolna a leveleire jó pár nap után...és nem fogná fel azokat amiket írunk!
- Kértek tőle bankszámlakivonatot is, azt látszólag elfogadta a rendszer...
- Utána viszont vissza dobták, hogy azok az utalások értelemszerűen nincsenek rajta / nem igazolják annak a 2 utalásnak az eredetét... -
sifarr
senior tag
... a linken láttam. eddig én is a 80e ftról tudtam.
Rosszul értelmezed - igaz, a megfogalmazás sem a legszerencsésebb.
Az egész díjváltozás a tr. illeték áthárításáról szól.
Amit beidéztél ott ez az első mondat:
2025. február 17-től a meglevő váltázó díjhoz 0,9 %-ot adunk hozzá.
Tehát emelésről van szó. A második mondat ennek fényében értendő, miszerint 150 ezerig (legfeljebb 2 tétel) nem adják hozzá a tr. illetéket.
Ennek oka számomra ismeretlen. Csak arra tudok gondolni, hogy félreértik a magyar vonatkozó jogszabályt.
Ugyanis a 150 ezres díjmentes kp-felvét csak nyilatkozat esetén és csak 1 pénzintézetnél illetik meg az ügyfelet. Ilyen nyilatkozatot a Wise-nál - tudtommal - nem lehet tenni. -
Blaymoira
tag
Valakinek elkezdtek már vonni tranzakciós díjakat? Nekem business számlán volt néhány utalásom februárban már, de még nem láttam utalást a tranzakciós díjakra sehol.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #9400 üzenetére
Én írtam nekik hogy teszt céljából küldtem mert mások jelezték hogy feleslegesen jelez a rendszerük az adott közleményre.
Ma reggelre visszajött a pénz
Egy sort nem írtak vissza... 1000 HUF volt egyébként
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Eredeti JBL Tour One M2 bluetooth fejhallgató
- Bowers & Wilkins PX8 James Bond limitált bluetooth fejhallgató
- Eredeti JBL Reflect Aero bluetooth fülhallgató
- Eladó Bontatlan! SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest