- Linux kezdőknek
- Linux haladóknak
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Facebook és Messenger
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Bittorrent topik
- OpenMediaVault
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
vetem karácsonyra egy 18-105VR obit a d40-hez és a következő tőnt fel:
18 mm-en ha vakus képet csinálok akkor az obi mintha belógna aképbe, pontosabban az árnyéka
most ez azért van mert túl hosszú az obi és a beépített vaku nem nyílik elég magasra, vagy valami baja van az obinak, nyugtassatok meg hogy nincs.
itt egy kép [link]
az alsó részén van egy félkör alakú árnyékfolt, persze ez több képen is előjön, ha kell töltök még felköszi a segítséget előre is, üdv. péter
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
tegnapelőtt elhoztam a 18-105VR-t a boltból a d40-hez
eddig csináltam vele 450 képet (karácsonyi műsor és koncert) és azt kell mondjam h. nagyon király kis cucc
60K-ért mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon szép képeket csinál
gyors az AF és VR és sokat segít ha remeg az ember keze, vagy kevés a fénya következő akció asszem valami nagyobb vaku lesz mert a beépített kevés
üdv. péter
-
péter007
senior tag
háát igen a te cuccaid azért ütnek, nekem meg ha megveszem a 18-105-öt (már tuti h. azt veszek) akkor lesz két obim a d40 mellé
mivel ez egy komolyabb darab mint a kitobi, és valszeg ezt is fogom használni sürúbben, kéne valami szűrő az elejére ami megvédi, mit ajánlasz? lehet hogy hülye kéedés, de ha fent van a szűrő akkor is fel lehet rakni az objektív műanyag védősapkájáz vagy minden alkalommal ha elrakom a cuccot akkor le kell venni a szűrőt?
(még soha nem használtam szűrőt)
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
végre elhatároztam h. obit veszek, a keret 60K lenne
D40-em van és azon gondolkodom h. mire elég 105mm, mert ebben az árkategóriában a 18-105 VR Nikkor nagyon vonzó darab főleg a nagy átfogás a stabi miatt
ugyanakkor ott van még alternatívaként a Tamron 70-300 amiből a motoros verzió most 43K
ha a tamront veszem akkor nem lesz képstabim de a zoomátfogás sokkal nagyobb lesz...igaz azt nem tudom h. ki fogom-e valaha használni
a maradék közel 20K ból meg nem tudok venni semmi értelmeset a géphez (táska lesz) egy sb400 pedig 30K körül van ami meg már soka gond ott van hogy nem tudom mennyire fog hiányozni a 105-300 tartomány és hogy mikor használnám ki...komolyan mondom ez az egész obivásárlás még a nőknél is bonyolultabb
ha valaki tud segíteni lécci segítsen, lassan meg kéne rendelenem a cuccot mert vészesen közeleg a karácsony és a tömeg...
köszi előre is a válaszokat, üdv. péter
-
péter007
senior tag
nah megint én vagyok, látom döglik a topic
azt meg tudja nekem mondani valaki hogy egy 18-70-es nikkor obi mekkora előrelépést jelent képminőségileg a d40 kitobijához képest?
most egész olcsón(40K) dobálják őket használtan és arra gondoltam ki kéne fogni egy megkímélt darabot, nem lehet szar ha d80-hoz is osztogatták (zoomba nem nagy előrelépés de azt majd megoldja valami 70-300-as obi, attól függ mire lesz pénzem)köszi a választ előre is, üdv. péter
-
péter007
senior tag
az a helyzet hogy nekem nem létszükség (és mintha egy másik topicban olvsatam volna h. neked sem sürgős) így szerintem várok pár hetet esetleg egy hónapot és a nagy karácsonyi roham előtt rendelek egyet
addig valszeg a forint is beáll és ha szerencsénk van a gazdaság is helyrejön, nameg jönnek tesztek is róla
ha jó akkor megvesszük -
péter007
senior tag
Hy mindenkinek
azon gondolkozom hogy veszek egy 18-105VR-t a d40-hez és azt szeretném kérdezni hogy a kitobit mennyiért tudom eladni? egyáltalán érdemes lenne eladni vagy tartsam meg tartalékba?
üdv. péter
-
péter007
senior tag
igazatok van, rosszul fogalmaztam, kényelmetlen obit cserélni
pl szerdán voltam egy rendezvényen ahol különböző komolyzenei zenekerok és kórusok léptek fel (zene vilégnapja kapcsán) és egy hatalmas tornateremben volt
én bemehettem a terem közepére a kórus elé mert a rajztanár meg én voltunk a fotósok de pl egy ilyen helyen az ember nem szívesen vacakol ilyennel ha rájön hogy az éppen fenntlévő obi nem alkalma a célre
ezért nézegettema 18-135-öt ami pl ezen a rendezvényen nagyon jó lett volna, de sajna nekem nincs ilyenem...ezért kérdeztem azt a sokmindent amit kérdeztem de választ eddig még nem kaptam
-
péter007
senior tag
naná hogy feltűnt
, telétmindenképp akarok venni, csak nem mindegy hogy mikor...
a 18-135-ötmég nem láttam ennyiért sehol és ha pl olyan helyre kell mennem ahol nem könnyű obit cserélni akkor egy darabig eléglehet a 135 is és 70-300-at meg majd veszek karácsonyraaz a gond hogy nem tudom érdemes-e beruházni a 18-135-be és el tudom-e adni a kitobit?
-
péter007
senior tag
Hello mindenkinek
Eddig úgy terveztem, hogy veszek a d40 kitobija mellé valami telét, vagy tamron 70-300 vagy nikkor 55-200. De most nézem hogy a 18-135-öt már 80K-ért meg lehetne venni. Azon gondolkozom hogy eladom kitobit (ha egyáltalán érdemes) és veszek egy 18-135-öt. A kérdés csak az hogy mennyire hiányozna az a 65mm mondjuk az 55-200-hoz képest.
Mert ha nagyon kéne akkor nem érdemes megvenni a 18-135-öt, de ha meg megveszem és kell akkor meg karácsony környékére kéne vennem egy 70-300-at, igaz abból elég lehet csak a 45k körüli tamron is. Vagy az a legegyszerűbb ha (és persze a legolcsóbb) ha most veszek tamron 70-300-at csak akkor meg fogyamatosan obit kéne cserélgetnem ha nem elég a kitobi 55mm-re(nekem ritkán elég).szóval most nagy a dilemma hogy mit csináljak és azt sem tudom hogy a kitobit mennyiért lehetne eladni, ha egyáltalán megveszi valaki....
köszi a segítséget előre is, üdv. péter
-
péter007
senior tag
hy
Ha esetleg még nem döntöttél sztema 18-135-öt vedd meg főleg ha később is akarsz még pénzt ölni a gépbe...
nekem van 18-55 kitobim és fogtam már 55-200-at is és tényleg nem kell tőlük hanyattesni felépítés szempontjából
a 18-135 sokkal minőségibb érzetre, csak lehet hogy kell majd venned egy telét...más: várható mostanában hogy a fókuszmotoros nikonbajonettes Tamron 70-300 ára lejjebb megy vagy inkább vegyem meg most?
Igazság szerint még nem sürgős, tehát várhatok vele, csak nehogy elfogyjon/kivonják a forgalomból stb.üdv. péter
-
péter007
senior tag
válasz
Szten Márs #2997 üzenetére
hy
Tamronnal is van AF [link] ők is ezt tudják hozni csak egy ezressel drágábban. Az 55-200-ban sem lenne képstabi, legalábbis a bolti 60K-s változatban nincs.
Nekem a Tamron fele húz a szívem, csak nemtom mennyire jó a képminősége. -
péter007
senior tag
válasz
TOM....... #2993 üzenetére
hy mindenkinek
elhatároztam h. veszek egy telét a d40-hez
veszprémben nézegettem az obikat és kén egy kis segítségtség hogy el tujam donteni melyik kellelső kiszemelt a 70-300 VR Nikkor volt amíg meg nem láttam az árát.....
kipróbáltam és tetszett de nekem sokba kerül
a következő egy APO nélküli sigma 70-300 HSM (ebbe ugye van motor), ez lennek kerek 50K, az eladó szerint ennyiért nem rossz obi és állítólag sokat eladnak belőle...
a következő egy Tamron 70-300 ez 48K (a pontos nevét nemtom de ez is motoros) az eladó nem tudott róla mondani semmit mert nagyon keveset adnak el belőle (a sigmára akart rábeszélni)
a végére hagytam a nikkor 55-200-at VR nélkül de motorral, ez 60K csak attól félek kevés lesz a 200mm (van állványom is a 300-hoz ha kell)természetes megtapogattam kipróbáltam mindet és a 70-300 nikkor után (ilyenem ugye nem lesz) a sigma 70-300 tetszett a legjobban
ezzel csak a messze földön híres nagy gyártási szórás a gondomti mit vennétek? kéne a segítség minnél előbb mert most egy darabig nem leszek gépközelben és dönteni kéne
köszi a segítséget, üdv péter
-
péter007
senior tag
hy
nézegettem az obikat d40-hez és ráakadtam erre [link]
lehetséges az hogy ennyi pénzért van benne beépített af motor?
ahogy nézem mellette a tesójában nincs de az olcsóbb is....
ha nem csinál nagyon szar képeket akkor lehet hogy veszek is egyetüdv péter
-
péter007
senior tag
válasz
philoxenia #2291 üzenetére
ok köszi ezt vágom én is
de ennek azobinak f8 körül van alegélesebb képe...de hát kitobi ennél többet nem kell várni tőle...
-
péter007
senior tag
válasz
philoxenia #1946 üzenetére
köszi de én valami konkrétabbra gondoltam
sztema kitobit mindenképp megtartanám, úgysem lehet eladni emberi áron...
vagy veszek egy 50-200-at és obikat cserélgetek, vagy veszek egy 18-135-öt így kisebb az átfogás viszont nem kell obitcserélgetni...nem tudom hogy mi legyen
a 18-200 túl sokba kerülne nekem, még használtan is -
péter007
senior tag
hy mindenkinek
rájöttem hogy a kéne a d40 kitobija mellé/helyett egy másik nagyobb zoomátfogású obi
én elsőre a 18-135-öt néztem, használtan 55K
valaki tud valami hasonló alternatívát hasonló árban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpársportok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Vízszűrő kancsók, szűrőbetétek, Laica, Brita, etc.-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB, Független, Átlagos állapot, 100%, Garanciával!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest