-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Fix, fényerős használt obin gondolkozom főleg tárgyfotózáshoz, de max 30-40k körül ha van ilyen, ami azért szép éles képet rajzol. Viszont van a kit-es 18-105 VR obim kérdés, hogy ennyiért lehet-e kapni valami jó fixet, ami hozza a kit obi szintjét, vagy jobb is? Vagy egy jobb ilyen obihoz még gyűjteni kell, mert akkor tolom a dolgot és a kit obit használom továbbra is. Thx!
-
A Zéé
addikt
válasz
Komgeri #24298 üzenetére
lehet, de akkor az az adott országba érvényes csak. Ezek az időtartamok országonként eltérőek. Svájcban pl 5 év van obikra, ha jól emlékszem, de a hivatalos magyar viszonteladóknál csak 1 évvel adják őket, és hiába veszel valamit külföldön 3 év garival, azt itthon csak 1 évig javítják garanciában.
-
aleister
veterán
válasz
fireman123 #24295 üzenetére
Na akkor örülj neki, mert ők 2-öt adnak.
-
fireman123
őstag
válasz
Komgeri #24292 üzenetére
a bolti garis szürke importos lehet, ... jó az ha 3 év Nikon gari van rá, sosem lehet tudni
, ha nem sürgős akkor nézelődj hivatalos Nikon partnereknél [link], mostanság elég sok akció van, én kb. 1,5 hónapja vettem az edigitálnál 51e-ért akcióban ...én nem bízom a bolti garis cuccokban ( ki tudja meg lesz-e a bolt amikor szükség lenne rá), főleg nem ilyen kicsi árkülönbség esetén
-
Komgeri
csendes tag
Sziasztok!
Nikon 35mm 1.8G-t szeretnék venni. Találtam egyet 56e 3 év nikon garanciával, vagy 49e ért 2 év bolti garanciával.
Kell e három év ehhez az objektívhez? Volt valakinek vele baja?
-
energomatt
őstag
Egy Hoya HMC szűrő került elő régebbről és egy maszatcsíkot láttam rajta, amit azután egy nedves lencsetörlő papírkendővel sikerült eltávolítanom róla. Ehhez azonban körkörös masszírozásra volt szükség, máshogy nem tudtam levenni róla. Kérdés, hogy a védőréteget ez vajon nem sértette-e meg? Mondjuk én nem látom ennek jelét, de attól még talán előfordulhat?
-
2XP
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat! Az általaltok javasolt kombinációt fogom választani.
-
energomatt
őstag
Természetresen nincs legjobb, csak alternatívák vannak. Általában, bizonytalanság esetén olyan objektívet érdemes venni, amit hasonló árban el lehet majd adni. Új vásárlásakor ez többnyire nehezen valósul meg. A 35-ös fix + tele, az eleve nem jó választás, hiszen pont a legfontosabb tartomány esik ki. A megfelelő, az nem értelmes kritérium, mert minden objektív lehet megfelelő is. A 18-105 nagyobb rizikó nélkül ajánlható, a jelen esetre.
Csak az alaposabb tájékozódás segíthet. -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Valakinek tapasztalata, véleménye Sigma AF 135-400mm 1:4.5-5.6D APO objektívről esetleg?
Nikon 18-105 VR kit obi és egy Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO mellé gondolkodom rajta. Végülis majdnem a 70-300 tartomány fedi, igaz ezt csak max 200mm-en szoktam használni, mert afelett eléggé mosódik a kép. Ha ez 400mm-en még vállalható akkor dupla fókusztáv lenne.
Köszönöm!
-
A Zéé
addikt
harmadik.
Tanulósnak, Nikonra szerintem a legjobb kiindulási kombó, ezekkel nem nagyon lehet mellé lőni, innen majd tud tovább fejlesztgetni amerre akar. Nekem is ezek az obik vannak.
Viszont a 18-105-öt vagy akár a 18-140-et is kitbe vedd, úgy sokkal olcsóbb, mint külön. És amellé meg lehet venni a fényerős fixet.Esetleg még meg lehet fontolni a stabi nélküli Tamron 17-50/2.8-at, csak azt össze kell próbálni a vázzal, mert a fókusz pontatlan lehet.
-
2XP
csendes tag
Sziasztok!
A tesómnak fogok egy Nikon D5300-as gépet venni és 140e Ft-ig keresek hozzá objektívet. Szerintem leginkább tájképeket és városi képeket készítene (éjszakait is), de jó lenne, ha lenne portréra is megfelelő lencséje.
Sajnos nem igazán tudom eldönteni, h melyik lenne a legjobb az alábbiak közül:
35mm 1.8g + 55-200mm VR II, a kettő együtt kb. 110e.
18-140mm-es kitobjetív (100e), és később bővítene/cserléne, ha már tudja milyen távolságokra van szüksége.
35mm 1.8g + 18-105mm kitobjektív (kb. 120e együtt), ez vhol az első két opció ötvözete, így lenne egy fényerős fixje is és egy általános objetív tanulgatni.Jelenleg az első tetszik a legjobban, főleg azért is, mert mindkettőre 52mm-es szűrő kell, így legalább nem kell adapterekkel vacakolni.
Szerintetek melyik lenne a legjobb vagy esetleg más opciót kellene figyelembe vennem?
-
gaben22
senior tag
Sziasztok!
Nikon D610-hez keresgélek utazó zoom objektívet. Olvasgattam a hozzászólásokat, Tamron 70-300 ajánlott sokatok által, de én inkább a nagylátó irányba vinném a dolgot. Jelenleg ez a jelölt: Nikkor AF-S 24-120mm f/4G ED VR (FX), de ez 310 000, én 200, nagyon max 250-ig mennék. Élesség részemről elsődleges szempont. Esetleg valamelyikőtöknek volna tapasztalata olyan objektívvel, ami a fent megadott szempontokat kielégítené?
Köszönöm a segítséget
-
Ipadipad
tag
Hasznaltan venném vagy ebayröl... Maximum 150.000ft költenék rá.. 18-200 nál gondolom nem lehet annyira homályos hátteret elérni mint a 85mm nél vagy tévedek? Canon vagy a sony objektivel lehet élesebb képet készíteni? Hmm de most látom az sam objektív.. Igy ahoz külön adapter kell... Hmmm... Esetleg van olyan oldal ahol objektivet lehet ossze hasonlítani teszt képekkel együtt?
-
-
Ipadipad
tag
sziasztok
portré fotozásra szeretnék objektivet venni csak nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni
sony a6000-re ezeket néztem kiSony SEL-55210 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
SONY E 18-200 mm f/3.5-6.3 OSS
Sony SEL-P18105G 18-105mm f/4G OSSde gondolkoztam olcsobb megoldáson is
használtan egy commlite AF-es adapter + canon 18-135mm HSM (adapter 20-25.000ft... canont meg láttam 45-60.000ft között ) -
Akos1994
aktív tag
Én egy rémséges Sigma 28-300 f3.5-6.3-al indultam.. Aztán hamar rájöttem, hogy iszonyat az egész.. Most sigma 17-70 van meg egy pentax da 55-300 f4-5.8. ég és föld a régi 28-300 sigmához képest mindkettő.. Az 55-300-ért hónapokat kajtattam, hogy használtan megszerezzem, majd sikerült egyet nagyon olcsón találnom (40k) szipi-szupi állapotban, állítólag nem is használták, megvettem, hatalmas nagy öröm. Aztán évente egyszer-kétszer felrakom..
Nem bántam meg mert évente párszor tényleg rohadt jó, hogy van, amikor a legjobban kell, főleg ennyiért.. Én se fogtam fel, hogy nem is kell nekem annyira az a tele, ha rá vagyok kényszerítve, hogy használjam a lábamat..
Aztán van pár olyan "rendezvény" típusú esemény ahol ezt nem lehet és oda maradt a tele. Meg kirándulás persze. Én a DA 55-300-ban azt szeretem, hogy tényleg rekeszelés nélkül is elfogadható élességű, és 190mm-ig el lehet menni f4.5-el és csak utána vált 5.6-ra.. A legtöbb teleobi sokkal előbb veszít fényt..
Ha meg auto mód és facebook akkor valami tamron/sigma "nép"telére beszélném rá..20-30k nem olyan drága tanulópénz.. viszont 380 ezer...
-
Schuby
aktív tag
én használok egy 800mm/f8 as samyang tükröset, de azzal nem fog menni az auto mód, ha nem tanulja meg kezelni, és nincs állványa, nem fogja felismerni mit ábrázol a kép. A bokeh meg csak megszokás kérdése. szép gyürüket rajzol
[IMG:https://c2.staticflickr.com/4/3813/19438858880_e7877dff45_n.jpg] -
tvamos
nagyúr
Nekem ugyan erre a felhasználásra egy 2.5x-es előtét lencsém van. Használtan vettem, 3000 Ft-ert. Nem tudok vele olyan képeket készíteni, ami nem mozdul be, mert béna vagyok, meg persze kéne egy profi állvány is, nincs fényerő... De olcsó volt.
Elrettentésül írtam, de ha van türelmed, meg nem mozog gyorsan a celpont, lehet jó. Mármint Facebookra... -
.DLL
veterán
Ez kemény dió! Együttérzésem!
Magyarán a lehető legolcsóbb megoldást keresitek 400+mm eléréséhez, minőség mindegy.Kérlegzépen, nézzetek szét a Walimex/Samyang/Dörr háza táján, van 500mm F8-as manuális objektív 50e Ft körül. Képminőségben talán még jobb is mint az eleve mosott 300mm-t tovább fokozni 1,4x Extenderrel.
De létezik 500mm F6,3-as és 800mm F8-as tükörobjektív is hasonló árkategóriában, nyilván ott a bokeh elég gáz ha a háttér eleve izgága, de jópofa dolgokat is ki lehet belőle hozni, a gyutáv mániát pedig maradéktalanul kiélheti ismerősnéd.
További olcsóságok a különféle márkában fellelhető, M42 végű 400mm-es obik, bolhapiacokon, aukciós oldalakon is előfordul ilyesmi. -
torzo
őstag
Bocsánat, hogy belevau, de a linkelt Sigma(Bigma) optikát elég jól ismerem, egy éven át használtam intenzíven. Kiváló darab. A 10x-es átfogása ellenére igen szépen teljesít még végállásban is. 300-ig kifogástalan, 400-ig elég jó, végállásban is némi utómunkával éles lövésekre képes. Rajza szép. AF motorja nagyon gyors és pontos, a stabija kellően effektív. Persze az új S150-600 sport ráver, de jó vétel. Használtan 200-240 körül lehet ráakadni és elég gyorsan el is viszik. Nem véletlenül.
-
faki_
senior tag
Pentaxnak nem erős oldala a teleobi választék, de ettől függetlenül is butaság lenne a "low budget" Tamron 70-300 alá egy ilyen telekonverter. A Sigma 50-500-at passzolom, minőségi cucc még a Pentax 60-250/4, de ritka és a Tamron 70-200/2.8-nak kb. a duplája árban (használtan, ha vannak...). Utóbbinak az AF sebességét szokták felhozni negatívumként, képminősége viszont nagyon jó. Ha meg mindenképpen nagyot akar ugrani és fixet is bevállal, a tesztben lévő 300-ast is kereshet eBayen. Ezeknél már van értelme a 1.4x-ben is gondolkodni. A pentaxforums.com-on érdemes szétnézni.
-
wwhy
veterán
Köszönöm.
A történet lényege, h egy nagyon kedves ismerős hölgy, aki az Auto opciónál nem igazán lépett tovább, belezúgott a 300-as tele csodálatos világába, és fejébe vette, hogy neki még nagyobb kell, ergo megveszi EZT. Észérvek és az én kb. ~ 20 éves tapasztalatom és papolásom úgy tűnik nem elég, családi költségvetését teszi kockára
Ezt szeretném megelőzni, ha lehetne. Laptopon és FB-n kívül a képek máshol nem lesznek megnézve, előhívatva stb. Tudom, h aki hülye szenvedjen, de ez most nem az az eset, hogy behunyhatnám a szemem.
-
wwhy
veterán
Köszönöm. A fényerő talán még elég is lenne, itt szintén F4-es telére tették rá, lehet, h csak a kép kedvéért
Pentax DA AF 1.4X AW 1.4x rear converter with mc PENTAX-DA★ 300mm F4 ED[IF] SDM on Pentax K-3, to give 420mm F5.6 combinationFőként az érdekelne, h pl. AF tekintetében kompatibilis-e
-
faki_
senior tag
Úgy sejtem, ezt fényerősebb és jobb képminőségű telékhez találták ki, de a Pentax topikban is megpróbálhatod, hátha ott biztosabb infót kapsz.
-
*Ropi*
félisten
A magánvéleményem, hogy a tervezők is úgy álltak hozzá, hogy ez egy "mankó", amit tovább gondolva mindenki megcsinálja hozzá magának a saját árnyékolóit, amitől valóban egyedi lesz. A minta képek valóban hulladékok, mert rosszul használták: a kreatív fotózás a fantáziáról szól, lehet ennél sokkal jobban is csinálni.
"...most láttam a képeidet. te szereted a flare-t. így viszont kérlek, hogy ne vedd támadásnak amit feljebb írtam."
Nem vettem annak.
Főként mert a nagy része PS: kímélem a szenzort.
-
Tin
veterán
válasz
*Ropi* #24264 üzenetére
nem az ötlettel van gond, bár én azt sem annyira értem, hanem a kivitelezéssel. ha csináltak volna rá ilyen elhúzható nyílásokat, vagy raktak volna hozzá számtalan felpattintható gyűrűt, amivel különböző effektek hozhatók létre (pl. itt-ott különböző módon lukasztgatott), még akár ötletes is lehetett volna.
de a sample videó is mi? egy vacak felvétel egy esti utcán, ahol kulcstartóleddel világít be oldalról a tüköraknába, és idegesítő, elmosott, értelmetlen fevételeket hoz létre, olyanokat, amiket egy gyerek összehány egy utófeldolgozás során - és akkor még legalább az eredeti felvétele meg is lenne.
a hello kittys bokeh tényleg ötletes. sok értelme annak sincs, de bizonyos szituban jól néz ki egy csillag vagy félhold alakú bokeh.
nekem ez olyan, mint amikor valaki művészetnek nevez egy semmitérő baromságot. olyan, mintha egy féltucat egyetemista betépett volna, és megálmodott volna valamit, amiről ők elhiszik, hogy világmegváltó, és mivel kellően merész, mások is azt hiszik, hogy ez jó valamire.
egyébként meg nyugodtan használja mindenki, amire szeretné. én, ha ilyet akarok, inkább megcsinálom utómunkában, bár miért akarnék ilyet?
szerk: most láttam a képeidet. te szereted a flare-t. így viszont kérlek, hogy ne vedd támadásnak amit feljebb írtam.
-
*Ropi*
félisten
-
wwhy
veterán
Egy kis segítséget kérnék: szeretnék egy Pentax DA AF 1.4X AW konvertert rendelni. Kérdésem az, hogy használható-e a Tamron 70-300/F4-5.6 Di LD obival, K-500-as gépen?
-
Radeon_5
aktív tag
Regi M42 50mm es 55mm koruli fix nagy fenyeros obik kozul kinek mi a kedvence? Mar amit probalt is es igy gyakorlati velemenye van rola
-
Mr.ReD
csendes tag
@energomatt:
70-200 f4.0-em volt tavaly, de eladtam. Nem tudtam éles képeket csinálni vele..max a IS verzió jöhet szóba de az 360.000 környékén van....most egyszerre sok lenne.@Audison:
néztem 18-135 STM obit is, de tapasztalati véleményeket nem találtam róla -
Surfym@n
senior tag
válasz
fireman123 #24235 üzenetére
92 db kis golyót tegyél bele max... 93-nál már túlságosan kiszárad a váz, s megrepedezik
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
energomatt #24244 üzenetére
A 24-105-öt szeretném "alap" zoom obinak, a mostanit eladnám. A 17-40-et vagy a 17-55-öt vagy vmi hasonlót szeretném széles látószógűnek....de lehet rosszul állok hozzá
-
energomatt
őstag
válasz
Mr.ReD #24242 üzenetére
Van koncepciód, hogy tulajdonképpen mit szeretnél? Mert ebből a kérdésből nem nagyon látszik. A 17-40-es és a 24-105-ös Canont használtam régebben, utóbbit full frames gépen, mert annak inkább azon van értelme.
A tesztek egyénként általában mindent elmondanak az objektívekről, legalábbis jóval többet, mint néhány, kevés szavas szubjektív, idevetett vélemény. Végül is, az a kérdés, hogy a minőség, vagy a nagyobb átfogás a fontos, ez mindenkinél különböző, ráadásul nagyon sokféle árnyalatban jelentkkezik. Én jelenleg a Sigma 17-50 2.8-at favorizálom, mint alap zoomot, croppos vázon. -
faki_
senior tag
válasz
fireman123 #24241 üzenetére
Tőle vettem régebben narancssárgát, sötétzöldre színeződik, kávéfilteres zacskóba porcióztam ki.
-
Mr.ReD
csendes tag
Sziasztok,
szeretmém megkérdezni a veleménytek az alábbiakról:
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM vagy Sigma AF 24-105mm f/4 A DG OS HSM Artilletve
Canon EF 17-40mm f/4L USM vagy Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USMmost jelenleg 70D-n használnám őket. (csak egy obi-m van: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM)
Előre is köszi.
-
tvamos
nagyúr
Szerintem ami Silica gel, azt lehet dehidratalni.
-
faki_
senior tag
válasz
Vannak "egyszer használatosak", amiket bizonyos termékek mellé csomagolnak (objektív, elektronikai cucc, cipő...), de lehet kapni olyat, ami a megkötött pára hatására elszíneződik és kiszárítható mikróban vagy sima sütőben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Sutőben ki lehet szárítani.
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Egy fotóstáskába amelyben egy váz+18-105, egy 35mm f1,8, egy 70-300 obi van tárolva, mennyi gram silika gélt célszerű elhelyezni, hogy az esetleges párát felszívja? ...illetve ezt milyen sűrűn érdemes cserélni, ....esetleg ki lehet valahogy ezeket szárítani?
Továbbá sok kicsit (1 gr) vagy kevesebb nagyot (50-100 gr) érdemes elhelyezni? -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy EOS 100D-m 18-55 F 3,5-5,6 STM kitobival, aminek tetszik a rajza ha rekeszelem 8 körülire és most szeretnék egy telét aminek szintén hasonló rajza van. 70-200 F4.0L USM-re sajnos nincs pénzem, a stabilizátoros verzióra meg pláne, ezért abban kérném segítségeteket, hogy melyik az az objektív ami árban a 70-200 alatt van de a képminősége jónak mondható?
Köszönöm:
Balu
-
daniduke
tag
válasz
estikornel #24232 üzenetére
Szia! A manuális objektiveknek van külön topikjuk, ott több választ kapsz mint itt.
Egyébként mostanában volt ott szó róla, hogy a Minolta (?) 50mm 1.7 a legjobb ár érték arányú lencse ebben a szegmensben.
De egy heliosra mindenképp érdemes beruházni, nagyon kis pénz, sokan szeretjük, használjuk. (Bár mostanában olyan elvetemült árakon látom , hogy nem árt válogatni, illetve az sem mindegy melyik típust választod, van jópár. ) -
estikornel
tag
Sziasztok,
Manuális objektívet keresek Canon 40D-re, de nem volt még ilyenem ezért tanácsot szeretnék kérni.
Szempont hogy olcsó legyen fix, és nagy fényerejű legyen. Amit néztem eddig az a Helios 44-2 58mm F2. Kb 4-6 ezer forint maga a holmi, ehhez milyen átalakítót kell vegyek? Evidens hogy Canon ef végűt, de vannak chipesek meg fene tudja milyenek amiket még nem használtam.Milyen alternatívák vannak ebben az árkategóriában? Nem szeretnék rá sokat költeni de ez a Canon 50 1.8 II nem jött be, ráadásul már meg se mozdul a blendéje, fix 1.8, ha túl sok fény megy át a lencsén akkor 01-es hibával megáll a gép.
Összességében, milyen régi lencsét milyen adapterrel, mennyiért és honnan érdemes venni?
Edt: Milyen jelentősége van, hogy aps-c a gép és nem ff?
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #24229 üzenetére
Most látom, hogy figyelmetlenül olvastam, de jól válaszoltam.
Kisebb filtert szeretnél felfelé gyűrűzni. Ekkor természetesen a második részben írt vignettálás fog fellépni. -
Studi
veterán
válasz
energomatt #24227 üzenetére
Vignettálni fog, azaz a képsarkok jelentősen sötétednek majd. Nem praktikus.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #24227 üzenetére
Semmi. Nagyobból csinál kisebbet. Nekem 77-ról van 82-re is. Na ott már nagylátó tartományban vignettál egy picit.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #24225 üzenetére
Nekem negatív tapasztalataim vannak a változtatható ND-kel kapcsolatosan. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy valamelyik gyártónak sikerül használható konstrukciót összehoznia. Próbáld ki a videóban szereplő terméket, hátha megtörik a jég...
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt #24224 üzenetére
-
Studi
veterán
válasz
energomatt #24222 üzenetére
Kell tőle félni, mert az olcsó darabok elszinezhetik a képet, és ronthatják a kontrasztot, élességet is akár. Ha olcsót akarsz, inkább válassz egy megfelelő blendeértékű fixet.
-
energomatt
őstag
ND szűrők minőségéről érdeklődöm. Eddig egy Massa 67mm-es ND8 szűrőt használtam, űgy tűnt, hogy nem befolyásolta jelentősen a képek minőségét. Most egy Sigma 17-50 2.8-hoz megint be kell szereznem egy 77mm-est. Látom, hogy árulnak állítható fokozatú szűrőket is meglehetősen olcsón E-bayen, de tapasztalat híján nem vennék szívesen ilyet. Aki tud, segtítsen ebben, mi az amit javasolni lehet erre a célra!? Nekem a fix 8-as is páédául megfelelne, de a viszonylag olcsó állítható is, ha nem kell tőle félni.
-
torzo
őstag
-
emer
csendes tag
válasz
szalon #24218 üzenetére
Szia!
Nekem a Tamron van és egyáltalán nem lassú a fókusz, szerintem te összekevered a régi verzióval.
A Nikon 70-200/2.8 VR 1-el tudom csak összehasonlítani mert azt próbáltam, ahhoz képest sztem gyorsabb, szebb képe van és bitang a stabija.
Ha esetleg érdekel használt is, akkor most hirdetnek az indexen egy Tamront. -
szalon
csendes tag
Sziasztok!
70-200-as obi vásárlás előtt állok, d610-hez használnám, kis segítségre lenne szükségem, hátha van köztetek olyan, akinek gyakorlati tapasztalata is lenne a következő 3 obival kapcsolatban:
Sigma APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM (az "új" változat, nem a macro-s!)
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di VC USD
Nikon AF-S 70-200mm f/4 G ED VRNem profi felhasználásra kellene, de azért szeretném a lehetőségeimből a legjobbat kihozni!
A Nikkor mellet szól a súlya, az, h biztosan jól működik együtt a vázzal, viszont csak f4...
Tamaronról olvasgattam, ott nem szimpatikus a viszonylag lassú fókusz, valamint az ára is a legmagasabb a 3 közül. Ér-e annyival többet, mint a Sigma?
A Sigma lenne a legszimpatikusabb, viszont nem fogtam még kézbe.Szóval, ha valakinek vannak tapasztalatai a fenti obikkal kapcsolatban, megköszönném, ha megosztanátok!
-
amulet
senior tag
Használ valaki Tokina 16-50 F2.8 DX PRO obit? vagy ismeritek? Mennyire veszi fel a versenyt egy Tami 17-50-el?
Nikon d7100-on -
smiti
veterán
Sziasztok!
Nikon D3200 18-55 alapkit kiegészítésére teljesen amatőr felhasználásra megfelelő egy ilyen? [link]
-
*Ropi*
félisten
válasz
estikornel #24206 üzenetére
-
amulet
senior tag
válasz
tezsparker13 #24143 üzenetére
milyen tesztben olvastad, mert én nem találtam tesztet erről az obiról
-
estikornel
tag
Sziasztok!
Adott egy Canon 50mm 1.8 II, aminek nem zár a blendéje. Hol tudom javíttatni papírok nélkül, illetve mennyiért? Szerintem beszorult a blende vagy kiakadt, mivel hallani ahogy a motor próbálja azt meghajtani csak nem sikerül neki. F1.8 feletti képeknél 01-es hibát kapok és csak a gép újraindítása után tudom használni megint, viszont a képet elkészíti és el is menti csak világosabb jóval a kép, hiszen hosszabb záridőt állít be magának a szűkebb blende miatt.
Javasolt esetleg szétszedni itthon? Inkább bíznám olyanra aki már többször csinált ilyet.
[itt] van egy videó újraforrasztásról, viszont ebben nem látszik hogy a blende működik-e vagy sem.
-
daniduke
tag
válasz
agoka07 #24200 üzenetére
A heliosban nemhogy AF nincs, még végtelened sem lesz Nikonon
(egyébként meg olyan 3 ezer az ára, nem is értem hogy keveredett ide )
Ez a legtöbb adapterezett obira igaz, így a helyedben a Nikon saját háza táján nézelődnék, sőt ha jól tudom a Nikon 35 és 50 mm-es obik igencsak jó ár-érték arányúaknak számítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest