-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
Edigitalon a Sigma 70-300/4-5.6 39.000, a Tamron 70-300/4-5.6 39.700 és a Tamron 18-200/3.5-6.3 45.000 Ft...
Ezeknek mi bajuk lehet, hogy "csak" ennyibe kerülnek? Emlékezetem szerint egy **-300 obi azért nem rossz annyira, vagy rosszul emlékezem...?
-
fireman123
őstag
válasz
Imifej #24096 üzenetére
hívtam az ügyfélszolgálatot, Ő sem tudott semmi konkrétat ...annyit ígért, hogy emailben meg tudja kérdezni a termék managert és továbbítja nekem az választ ....de ez 2-3 nap
Rendeld meg, aztán írd meg ide, hogy kaptál-e hozzá mindent...lehet gyorsabb lesz, mint az edigital válasz.
Igen, elvileg a Nikon weblap szerint jár hozzá minden. -
Imifej
senior tag
válasz
fireman123 #24089 üzenetére
Lehet én is veszek egyet. Már régóta nézegettem. Szerintem adnak hozzá mindent. Nikon honlapján azt hiszem írják is ezeket a tartozékok között.
-
fireman123
őstag
-
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #24088 üzenetére
Akkor épp jókor néztem a 2.8 IS II árakat
Extenderből végülis megvettem az aktuális piac legolcsóbb II-es verzióját hibátlan állapotban, mondjuk ez a jelenleg eladó III-as elég jó áron van de nem fért volna bele a keretbe.
Surfym@n: 100-400 II nem rossz darab, de már az extender is megteszi arra a néhány alkalomra amikor "nagy tele" kellene, általában pedig a 70-200 sokkal praktikusabb darab.
-
m3ss
veterán
válasz
fireman123 #24089 üzenetére
gyanitom nem kupak nelkul porosodik azota amiota elhagyta a gyartosort
ha weben megrendeled, vissza is viheted ha nem tetszik.. -
fireman123
őstag
Sziasztok!
Az edigitalnál akciós a Nikon 35mm f/1.8 AF-S G DX obi, viszont nem írják, hogy minden gyári tartozékával adják-e (első/hátsó kupak, napellenző, tasak) ....vett esetleg mostanában valami ilyen obit náluk? ...merjem megrendelni? ...az ügyfélszolgálat sem tudott semmi mondani, a hölgy azt mondta Ő is ua.-t látja mint én a weblapon
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #24082 üzenetére
Avagy Ómájgád!
És nem is vészes az ára. Inkább ez, mint a Canon 11-24 L
(csak azért ezt hozom fel, mert szintén viszonylag új és nem azért drága, mert nagytele (amik szokásosan drágák))
Mondjuk azt nem láttam, hogy ez AF vagy MF lencse...De ha durva kell, akkor ezt a sort érdemes nyálazgatni.
Végig T/1.3 (azaz kb. F/1.2) Van szintén 135mm-es, de van 150-es is... -
*Ropi*
félisten
válasz
_seth_ #24081 üzenetére
"...egész jó képet ad de ehhez nem árt F8-ra rekeszelni..."
F8-on minden jó képet ad: még egy sörösüveg is.
Hűűűwazze' kategória: Mitakon Speedmaster 135/1.4.
-
_seth_
veterán
Extenderekkel szórakoztunk haverommal kicsit, adott volt egy 70-200 2.8 IS és egy F4 IS valamint egy canon 2x II és egy kenko 300 1.4x. A 2.8-ra csavarva a 2x és 1.4-et egyszerre F5.6-ot dob és működik minden, de az AF már kissé lassú... A kétszerezővel még egész fürge. Minden AF pont választható ilyenkor.
Ha a 2x és 1.4x-re az F4 IS kerül fel akkor már F8-at ad rekeszre és nincs AF, látható, hogy van az a pont amikor a próbálkozása közben pedig éles képet adna de mégsem jelez élességet + kizárólag a középső néhány AF pont választható csak, az F8 miatt lehet (5D3).A kétszerezővel a 70-200 2.8 IS és 2x II páros egyébként egész jó képet ad de ehhez nem árt F8-ra rekeszelni. 5.6-on kissé kontrasztszegény és sok a CA.
-
80hun
addikt
válasz
Meridani #24077 üzenetére
Az olcsó márkák közt nincs különbség. Arra figyelj csak ha megkapod akkor a sony felöli bajonettet nézd meg nem e sérült nincs e behorpadva vagy vmi.. Legalábbis én így csinálom
Az m42 peremes való arra hogy az obi alján benyomja a kis pöcköt hogy tudjál rekeszelni. A 135/2.8-nál ilyen gondod nem lesz
Én nemnagyon tudok ajánlani ezeket magamnak tisztítom.
De majd vki biztos ajánl rá embert. Őt szokták emlegetni.De ha csak egy kis por van benne ne foglalkozz vele, takarísd meg az első hátsó lencsét és kész.
Ha olajos a blende az se nagy probléma.
Ha gomba van benne vagy nagyon poros akkor már ráfér a takarítás. Vagy ha szorul a fókusz v. nagyon nehezen tekerhető akkor is. -
80hun
addikt
válasz
Meridani #24075 üzenetére
M42-Nex adapter Ha lehet peremest kérj hozzá az jó lesz még más auto m42 obihoz is.. Itt találsz ha kell nekem nem volt még gondom az eladóval.
A pentacon 135/2.8 at őrizd meg az egy bokeh monster kb20e-t érA szétszedést bízd profira inkább ha még nemcsináltál ilyet.
-
Meridani
tag
Találtam egy régi praktika gépet. Volt hozzá ez a két obi. Ilyen csavaros menet van rajtuk, milyen adapter kellene egy sony a6000-hez, hogy fel tudjam tenni őket? Egy kicsit porosak, otthon megéri szétszedni és takarítani, vagy inkább bízzam egy profira?
-
total90
veterán
A D800-am mellé keresek nagy látószögű objektíven és eddig a Tamrom 15-30-as obija van képben... De egy kolléga privátban megosztott pár képet a Sigma 12-24-ről és igencsak jól karcol. A teszt képek DG II-vel készültek. Ma az E-Bayen találtam egy régebbi modellt, vagy is sima DG. Képminőségben mennyivel rosszabb? Fókusz gyorsasága ami még érdekel...
Valakinek tapasztalat?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó #24070 üzenetére
Látom Te is szeretsz ébren álmodni.
-
vbnc04
csendes tag
sziasztok! teleobjektív vásárlására szántam el magam, max 200e árig. hobbifotózásra kéne, portré, állatok, focimeccsre kimenni fotózni, esetleg rally, ilyesmi..
a versenyzők akiket kinéztem
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF 70-200mm f/4 L USMTamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC
Tamron AF 70-200mm f/2.8 Di SP LD IF Macroelőször a 70-300as Canonban gondolkoztam, de nagyon jókat olvastam F/4-ről, bár ott nincs ugye IS
főleg kézből szoktam fotózni, de azért állványt se zárom ki ha rákényszerülök..szerintetek melyiket lenne érdemes megvennem? mennyire sokat számít a gyengébb obikban az IS? ha nagyobbat választom jobban megéri a 2,8-as tamron esetleg? bár ennek gondolom gyengébb azért a képminősége..
előre elnézést kérek ha már millió ilyen típusú hsz volt, olvastam már teszteket róluk, de azért jó tudni azt is, hogy valós tapasztalatokkal esetleg mit ajánlotok
köszi előre is
-
*Ropi*
félisten
-
Tin
veterán
válasz
_seth_ #24052 üzenetére
azért nem mindegy STM gyors, és nem minden USM lassú. a 17-55 USM villámgyors, az 50 STM meg kifejezetten lassú. a 10-18 STM szintén gyors, de ott kicsi az átfogás. az 55-250 STM meg gyorsann, mint az 50 STM.
az 50 STM-et pl kínlódás nyitva mozgó tárgyakra vagy emberekre használni, hacsak nincs valahova a közelbe fókuszálva, míg a 17-55 gyakorlatilag végtelenről indítva is alkalmas egy felszálló madár elkapására.
a 24-70 USM meg egyébként is kifejezetten lassú...
de a 18-135 STM-et én is ajánlom. nekem nincs, de csak a 17-55 miatt, mert nem használnám - én sokat fotózok beltérben.
-
_seth_
veterán
válasz
Audison #24053 üzenetére
Más igen, jó nehéz az L-es... 40D-nek nem tudom milyen szenzora van de kétlem, hogy a 18-135 STM ne adna vele tökéletesen éles jó felbontású képet
A fényerőből a végén persze buksz de 18 milin még nyersz is
Egy 40 stm obi 35e, egy 430EX egyes változat szintén 35e, éppen gyűjtögethetsz is -
_seth_
veterán
válasz
Audison #24048 üzenetére
70D-n volt 18-135 STM obim, jelenleg 5d3-as vázon van 24-105L, a sebességben az USM nem éri utól az STM-et.
Visszacserélni szerintem nem visszalépés lenne, APS-C-re a 18-135 szuper tartomány, az STM képminősége is nagyon jó. A fix 2.8-as szintén sokmindenre használható, a vaku pedig alapból nem árt
-
Audison
senior tag
Sziasztok.
Most egy 40D-t használok 24-105 L obival. Előtte volt nekem egy 18-135 STM és egy 40 2.8 STM, amiket nagy megelégedéssel használtam, de mégis birizgálta a fantáziámat az L-es obi, amit nagyon meg is szerettem. Viszont eléggé pénzszűkében vagyok, ezért lehet, hogy visszatérnék az eredeti felállásra. Az L-es obi árából megvenném használtan a 2db STM obit+ kinéztem egy 430EX II vakut is melléjük. Viszont attól tartok, ha visszatérek, akkor hiányozni fog a megszokott L-es minőség és itt a jó anyag/felépítés minőségre gondolok leginkább. Képminőségben szerintem kb. hozza a 18-135 STM minőséget. Nemtudom mit csináljak.
-
_seth_
veterán
válasz
krisz12356 #24046 üzenetére
Próbálkozni kell többször, írj neki üzit is! (Nem ismerem, mielőtt valaki azt hinné, hogy reklámozom
)
-
_seth_
veterán
Én 379-ért hoztam el 2009-es 70-200 2.8 IS változatot a héten fél év garival + valóban új állapotban, nem, hogy karc és por nincs rajta, használati nyomok sem.
Stabi nélküli jófogáson van egy 70-200 2.8 stabi nélküli 275e forint, talán még alkudni is lehet belőle egy keveset.
A 2.8-as fényerő jó dolog, de a súlya nagyon komoly, elszántság kell hozzá
Én még a vettem hozzá egy 2x II-es extendert, úgy már igazán szép méretekkel bír valamint súlyzónak is tökéletes.
Klemice: bizony, felmentek az árak "kissé".
-
80hun
addikt
válasz
krisz12356 #24041 üzenetére
Itt van egy. Még az f4-et is beszámolná ha jól olvasom.
-
krisz12356
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Canon 70-200 F4 IS-t használok egy Mark II-n és szeretnék egy 70-200 2.8-ra váltani(stabilizátor nem fontos). Nagyrészt studióban és beltérben használnám szerintetek megéri a váltást? Ha igen hol tudnék használtan beszerezni egyet mert jelenleg sehol sem találtam :/ -
Throme
veterán
válasz
DonRazzino #24035 üzenetére
Szvsz ha boltban próbálod, akkor vigyél laptopot és ezen nézd vissza a tesztképeket.
Komolyabb teszthez állvány se árt...
f1.8 obit nem könnyű azért ott a helyszínen próbálgatni.Én inkább a webes rendelést javaslom és akkor lesz 14 napod , hogy alaposan leteszteld otthon.
Így nem kell bolti átvétel esetén se tesztelni, ha nem akarsz sokat vacakolni.
Ellenkező esetben szerintem a 3 napos cseregari a bolt hozzáállásán múlik, mert működni működik és valamennyire kalibrálható szervizben...
Érdemes rákérdezni, ha fókuszhibás akkor cserélik-e szó nélkül 3 napon belül....
Fókuszhibát úgy értem, hogy front/back focus -
DonRazzino
senior tag
Nikon D5500-ra vennék 35 1.8G-t újonnan. Boltban, hogy érdemes tesztelni, hogy "rendben vannak -e" a vázzal?
-
-
vjpeti
tag
válasz
amulet #24031 üzenetére
A 17-40-et még filmes vázakra (=fullframe szenzoros digitális) tervezték, nagylátószögű objektívnek. Kb olyan a látószög vele egy fullframe vázon, mint neked a 7D-n 10-25mm-en.
A 17-55 és 17-50-et pedig ASP-C szenzoros gépekre tervezték, teljesen más célra vannak.Előttem már jól leírták, ha nem váltasz 5D/6D szériára a közeljövőben, akkor felesleges 17-40-en gondolkoznod.
-
.DLL
veterán
válasz
amulet #24031 üzenetére
AF sebesség gondolatszerűvé* válik, és talán konzisztensebb is lesz. Az én Tami-m 17mm-en eléggé véletlenszerűen talál fókuszt vagy sem. Van hogy picit megy félre, van hogy nagyon bemegy az erdőbe. 20mm körül meg már jó és felette is pontos... ki érti ezt. (Ez másnál is ilyen?)
*by Ropi ;D
(#24030) torzo: Ezt jó hallani! Újabb példa, hogy a zseni átlát a káoszon és néha kicsit szétszórt.
-
torzo
őstag
Csurgó mester a vállalásának megfelelően időre, pontosan és tökéletesen megjavította a 70-200 nikkort.
Annyi pénzt kért érte, amennyiért a Nikon szervízben talán rá sem néztek volna.
Hogy abban a műhelyben hogy lehet ilyen szépen dolgozni, azt el sem tudom képzelni, de a tény, amit írtam.
Legközelebb is hozzá megyek. -
amulet
senior tag
Szemezgetek még mindig a canon L-es objektívével 17-40, de nem találtam egy magyar tesztet róla
esetleg valaki ismeri? Az L-es családba tartozik, de tényleg jó? Mert van a canon 17-55 f2.8 lencse, igaz az nem L-es, de sok helyen annak mondják. Sajna nem tudom megvenni mind a kettőt és dönteni, tudtok segíteni, hogy melyiket érdemes Canon 7D-re?
-
Ádcs
csendes tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék.
Szemezgetek az olympus 60mm 2.8 macro obijával. Most ráadásul pont akciós a mintaboltban.
Annyit még sajnos nem tudtam "makrózni" a kit obikkal, hogy tudjam, megéri-e nekem az a 105k befektetés.
Eszembe jutott (és itt van a tévedésnek igen nagy esélye), hogy tudnám-e vajon használni az objektívet 60mm-es portré obiként?
Mi a különbség két 60mm obi közt, amiből az egyik makróra, a másik protréra készült. Gondolom az üvegezésben vannak a részletek. Szóval szerintetek lehet-e az olynak ezen obijával mást is csinálni makrón kívül?Köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz
estikornel #24023 üzenetére
Ha /!\ jót fogsz ki a Canon kis 50-esből, akkor nem lesz vele gond, nekem is jól működött, szerettem, csak néha okozott fejvakarást. Kínai másolatát nem ismerem.
-
estikornel
tag
Tin: Az 1.4-es canont ingyen és bérmentve tudom kölcsönkérni bátyámtól, viszont inkább a saját kis 20 ezres kütyümet tenném tönkre véletlen mint az újonan 100 ezres objektívét mé ha nem is használja. A II-es canonra ha vigyázok sok baja nem lehet, volt már műanyag bajonettes objektívem és általánosan vigyázok a holmimra, szóval már csak a képminősége lehet kérdéses (yongnuo vs canon) de eddig a canon gyártmánya nyert videók és tesztek alapján.
bájoló: Van a beállításokban több beállítás is af/drive néven, elsősorban ezekre gondoltam. Továbbá utánanézve valahogy lehet sd kártya által is, hasonlóan mint a magic lantern. Nem teljes, és nem is szakszerű a dslr tudásom, átlag felh. vagyok.
-
vjpeti
tag
válasz
estikornel #24020 üzenetére
" A váz képes az af kalibrációra custom módban"
Ez mit jelent pontosan? Nekem is volt 40D-m, de abban nem volt ilyen emlékeim szerint. -
Tin
veterán
válasz
estikornel #24020 üzenetére
a második videót megnéztem én is, korábban nem láttam. nekem 50/1.8 stm van, másom nem is volt. ez teljesen jó, tényleg elég bika éles. esetleg az index fórumon nézzél használtban, ott 35 körül kapsz, igaz, II-est meg használtban kapsz 20 körül. a II-t sokan szeretik, mert optikailag nagyon jó, csak eléggé műanyag, meg hajlamos a széthullásra. az I-es (a régi) az meg drága. szóval nem tudok tanácsot adni sajnos, ha limitált lenne a keret, én rámennék egy használt II-re, ha meg van rá 35e, akkor egy még garis stm-re.
-
estikornel
tag
Néztem már én is pár videót neten, a másodikat például még nem láttam, köszönöm. Személyes tapasztalatokra alapoznék inkább itt helyben, mint videókból még ha közel azonos is a mondanivalójuk.
m3ss: A váz képes az af kalibrációra custom módban, még ha nem is csináltam. Teszt mindenképp lesz majd az objektívvel vásárlás előtt, kivéve ugye ha az ebayes megoldás lenne a nyerő.
-
m3ss
veterán
válasz
estikornel #24017 üzenetére
40d-vel tudsz fokuszkalibralni? ha nem, akkor csak proba utan vennek obit, ha pontos a vazadon. elesseg masodlagos, hiaba eles ha nem oda fokuszal.
-
Tin
veterán
válasz
estikornel #24017 üzenetére
-
estikornel
tag
Sziasztok!
Költséghatékony 50-es objektívet keresek már egy ideje, ismerve a kompromisszumokat, mint például a műanyag bajonett, kevesebb számú lamellák, nehézkes MF és hangos AF.
Kölcsön esetenként tudok kérni egy Canon 50mm 1.4-et, de sajátot szeretnék mert bár a tulaj nem használja az 1.4-et, féltem hogy leejtem és nem szeretnék benne kárt okozni. Ez az objektív pedig nem az olcsó kategória, valóban robosztus felépítés prime létére.
Canon 50 1.8 II és a Yongnuo ezzel megegyező specifikációjú variánsa közül melyik az ajánlottabb? A kínai másolat hangosabb és kevésbé éles de 15k ebayen és 7 lamellás, míg a Canon itt aprón 20k körüli 5 lamellás de élesebb átlagosan. Mindkettő műanyag és olcsó, ami nem zavar mivel a nagy fényerő kell.
Ha ez a kettő közül kellene választanotok melyik lenne a nyertes? Az egyik sem, és a gyűjtsek 50mm STM-re most nem megoldható sajnos.
Szerk.: Bár nem lényeges adat, de 40D-hez használnám.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Sigma 10-20mm EX DC HSM obinál megéri a felárat a fix f/3.5
-
80hun
addikt
válasz
Ipadipad #24011 üzenetére
Az 50/1.7 minolta af helyett inkább néz valami manuális fényerős objektívet. Af-ed úgy se lesz a minoltával se.
Az eos obikhoz af-es adapter dukál ami nemvalami olcsó .
Az olcsóbb eos-nex mf adapterekbe belerakják a blendét hogy rekeszelni is tudjál de egy objektívnél nemindegy hol helyezkedik el a blende én nem pártolom ezt a módszert.Nézz egy 50mm-es 1.4 v 1.7 es fényerős manuált majdnemmindegy milyen véggel mert van hozzá adapter kb 3500ft-ért. Anyagiak kérdése melyikre és milyenre futja.
-
Ipadipad
tag
elvileg sony minolta ezért is vettem hozzá az ajánlodt adaptert
(bocs hogy csak most irtam csak most volt lehetöségem gép elé ülni )még egy minolta 50mm 1.7-et szeretnék venni esetleg abban van tapasztalatod ? vagy inkább vegyek canon 50mm 1.4 et ? (bár akkor külön adapter kell ahoz is de ha élesebb akkor az a pár ezer ft nem számit )
-
Ipadipad
tag
végül ezt sikerült megvennem (10.000ft)
Vivatar 28-210mm (google-ban szinte alig találtam róla teszt képeket/infot )
teljes méretmár csak az adaptert várom ebay-röl amit linkeltél
aztán ha netán van rá igény akkor csinálok pár teszt képet és felrakom ideeddig csak simán kézzel a vázhoz illesztve nézegettem és igy is elég éles képet ad eddig csak kár hogy minimálisan van nyitva a rekesz igy alapjáraton
(mivel érdemes az objektívek lencséjét tisztítani ?)
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bubi92 #24007 üzenetére
Nehéz kérdés, mivel nem tudni milyen célra kellene. Nekem az általános obim éppen egy 24-105L crop-on. Van 10-18-am és 50fixem is, valamint 70-200L. Utóbbinak a képminősége lazán lepipálja a 24-105L-ét, de utóbbi sem rossz. Én szeretem. Jobb lenne ha mondjuk 18-ról indulna, de ez a kis kompromisszum belefér, mert a képminősége így is felette van az átlag zoom obikénak. Ami tutira jó vétel, az egy 17-50 2.8 Tamron lenne, de az IS nélküli verzió (ennek szebb a képe). Azzal le vagy fedve 17-től az 50es fix obidig. telének meg a 70-200L, mert az verhetetlen. Olyan a képe, mint egy fixé!
-
bubi92
őstag
válasz
bbkmachine #24006 üzenetére
jaj lemaradt. canonra(60D) kellene. az van, hogy jelenleg a legkisebb gyútávom 50mm(1.4). ez alá szeretnék valamit. ezért lőttem be a 15-öt ilyen középnek. mivel nincs konkrét célja az objektívnek ezért szóba jöhet 24-105 vagy akár valami nagylátó pl. 11-16-os tokina. az érdekelne, hogy ebben az árkategóriában mi az ami nagyon jó beruházás lehet.
-
bubi92
őstag
hejhó
cropos vázra kellene nekem objektív, aminek a legkisebb értéke 15mm körül van(értsd 24-70 is beleférhet, csak hát az ár miatt már nem...)
150+- valamennyim lenne rá, használt és új is játszik.
mit ajánlanátok ? -
total90
veterán
Bepofatlankonek ide is a hsz.-emmel, hat ha itt valaki tud valamit mondani: [link]
-
-
Ipadipad
tag
Ha netán szalag kábel szakadása van és idövel vennék egy af adaptert akkor érdemes megjavitatni? Vagy nem ér anyit az egész? (bár autó focust nem nagyon használok)
Ha netán ismered ezt az objektivet akkor esetleg tudsz róla pár pozitív / negatív véleményt mondani?
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- joghurt: Skype adatvesztés
- Ingatlanos topic!
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Tapasztald meg a Ryzen 7 5700g erejét!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest