-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
A magánvéleményem, hogy a tervezők is úgy álltak hozzá, hogy ez egy "mankó", amit tovább gondolva mindenki megcsinálja hozzá magának a saját árnyékolóit, amitől valóban egyedi lesz. A minta képek valóban hulladékok, mert rosszul használták: a kreatív fotózás a fantáziáról szól, lehet ennél sokkal jobban is csinálni.
"...most láttam a képeidet. te szereted a flare-t. így viszont kérlek, hogy ne vedd támadásnak amit feljebb írtam."
Nem vettem annak.
Főként mert a nagy része PS: kímélem a szenzort.
-
estikornel
tag
Néztem már én is pár videót neten, a másodikat például még nem láttam, köszönöm. Személyes tapasztalatokra alapoznék inkább itt helyben, mint videókból még ha közel azonos is a mondanivalójuk.
m3ss: A váz képes az af kalibrációra custom módban, még ha nem is csináltam. Teszt mindenképp lesz majd az objektívvel vásárlás előtt, kivéve ugye ha az ebayes megoldás lenne a nyerő.
-
oilver1
tag
Hát videózni nem videózok, bár az 50D-m tudja a funkciót. Azt meghagyom a filmeseknek
Most olvasgattam, hogy a Sigma 10-20 a Tamron és a Canon hasonló nagylátó APS obijait nagyon csúnyán elfenekeli.
20mm alatt ebben a kategóriában (ha valaki nem márkabu*i) a Tokina majd utána (vagy vele egy szinten) a Sigma a legjobb a tesztek szerint. Mind anyagminőségben úgy képminőségben. -
dfens
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek az új 50-es STM-ről?
Nekem egy 18-55-ös IS STM van (a 700D kit-je), és általában portrézni szeretek. A kit nem igazán mos szépen, meg gondolom a mélységélesség sem túl kicsi 5.6-os rekeszen. Portéból is inkább az egész alakos, ezért gondoltam, hogy jó lehet nekem az új 50-es. A 85-ös fix gondolom szebb képet csinál, de azért az dupla árban kapható és annyira még nem vagyok profi, hogy ilyenbe ugorjak fejest.Köszi előre is a segítségeteket!
d -
.DLL
veterán
Nekem az a tippem, hogy annyi történt, hogy a mikromotort kicserélték léptetőmotorra, de a mechanikán, lencsemozgatáson nem változtattak lényegében. Tehát valószínűleg ez is fogaskerekeket használ, és az egész belső tubust mozgatja. Míg mondjuk egy 18-135-ben valószínűleg menetes tengely van, ami jóval halkabb mint egy sor fogaskerék, ráadásul csak egy kisebb, belső fókuszáló lencsetagot kell mozgatnia.
-
bbkmachine
aktív tag
Nekem is volt 17-55 2.8-om, amivel nagyon beszívtam. Vagy gyárilag ennyire gyenge ez az obi, vagy hibás példányom volt, de nekem 2.8-on borzasztóan életlen volt. Én is valahol 5.6 környékén tudtam vele éles képeket lőni, azért meg nem tartok meg egy ilyen drága obit, így eladtam. Amatőr fotós pályafutásom eddigi legnagyobb csalódása volt az az obi. Bízom benne, hogy csak én fogtam ki egy rossz példányt. Ja és az AF kapcsológomb is letört róla! Onnantól csak toll véggel tudtam kapcsolni, vagy fogvájóval. Nagy buktával ment el, a szerviz meg horror árat mondott a kapcsoló cseréjére és a kalibrálást még meg sem kérdeztem.
-
törölt tag
Macro-nál nem hinném..
De normálnál sem feltétlen.. A foci VB is tele van crop képekkel a végén a hírekben... ha 6400-en lövik őket, a teljes kép lehet kinéz valahogy, de ráközelítve kutya meg nem mondja, melyik játékos kicsoda
Ez "fizika", nem kell túlragozni
(Vagy inkább matek).
Az totál más, hogy egy technikailag nemjó kép is lehet összességében hűdejó. De ez még a tényen nem változtat, hogy mondjuk zajos, mert belecroppoltunk az eredetibe, mert kellett, akartuk, elszúrtuk, mittomén. -
törölt tag
Nem. Ha croppolsz bele, azonnal nem.
Amúgy a színek és a dinamika sem jobb 400 körül, mint natív 100-on, a nagy megapixelről leméretezés pl. a zajt befolyásolja leginkább (illetve annak érzetét, mennyire zajos a kép, mivel leméretezéskor a gríz éppen eltűnik, de mint infó, beépül a képbe sajnos: kontrasztot veszt a kép, csak ezt kevésbé látjuk, mint a "kását"). -
_seth_
veterán
Azt még nem volt szerencsém kipróbálni viszont a 18-55 és 18-135 STM is nagyon pöpec.
Az 55-250 teszt oldalakon jónak tűnik de újonnan 120e kicsit húzós miközben 40e forintért van újonnan IS2-es 55-250 és nem job háromszor. 120-ért már inkább 70-200 még akkor is ha nincs stabiPersze kinek mi a fontos.
-
k1csi
senior tag
17-55 STM? Én úgy tudtam csak USM van még, persze kihozhatna STM-et is a Canon...
cropos vázra, benti fotóra és videóra milyen fix obit vennétek ami F2.8-nál fényerősebb, de stabis, és az átfogása is jó? ugye?....
Fix aminek az átfogása is jó? Vagy fix fényerős és f/2.8-nál fényerősebb és még stabi is van benne...rövid lista lesz...
-
.DLL
veterán
Az alap probléma az volt, hogy 100e alatt keresünk ilyet. Lássuk be, h el is készülne egy ilyen mindent tudó optika, ami tényleg jó lenne, bőven 100e felett játszana csak.
Jelenleg a EF-S 17-55 tekinthető mindent tudónak (persze nem hibátlan), de ha ehhez hasonlót készítene a gyártó, jóval olcsóbban, akkor saját magát verné tökön. -
_seth_
veterán
Első körben kizártam mivel drága ugyanakkor használtan pont adnak egyet a jelenlegi kettő obi és tartozékaik helyett. A sima 18-135-re gondoltam elsőre mert az stm inkább újabb gépeknél nagy előny videónál persze régebbieknél is de nem gondoltam volna, hogy a képminőségben ekkora eltérés van. A 18-200 kb a kettő között van viszont nagyobb a vége ugyanakkor az stm-es egyértelműen jobb, de azért a 200-as vég még mindig foglalkoztat, árban pedig ugyanott vannak és fényerőben is.
-
_seth_
veterán
Csak mert szeretnék egy olyan obit amivel útnakindulva aránylag sokmindenre tudom használni a gépet cserélgetés nélkül még nem jelenti azt, hogy az adatlapomon látható cuccokat feldobom apróra, hogy vegyek egy kompakt gépet... ha kell arra a célra is van egy gépem egyébként kímélendő a 600D-t.
Az, hogy lecserélem a 18-55 és 55-250-es IS II-es obikat egy olyanra ami mint korábban írtam közel lefedi a kettőt nem jelenti azt, hogy soha nem akarok másik obit rátenni, egyébként objektíves topik így nem is értem ezt a választ
Nem mellesleg a 18-135 stm és a 18-200 IS is olyan obi aminél sok dslr felhasználó sokkal gyengébbet használ (lásd "DC" obik vagy gyenge minőségű tamron obik), akkor mind cserélje le inkább a gépét bridge kategóriára?
Az már másik dolog, hogy pl ha olyan kedvem van akkor felcsavarom az 50 1.8-at aminek a fényerejével és ha az AF is úgy akarja képéllességével nem tudom melyik bridge veszi fel jelenleg a harcot.
Obinál még sajnos nem tudom mi lenne a tuti megoldás viszont a képeket megnézve a 18-135 stm valóban eléggé jó képet ad, minden korábban említettnél jobb és élesebb.
A 17-55 és 70-200 felállás számomra is vonzó alternatíva ám ahhoz nem csak elszántság hanem anyagiak is szükségesek.
-
.DLL
veterán
Zajban, dinamikaátfogásban azért jobban jár egy nagy érzékelős géppel, mégha az optikai rajzolat nem is karcol, mint egy Bridge kategóriás kompakttal. Azok sem tökéletesek képminőség terén, s általában nem is olcsók. Egy előnyük azért van, általában kisebbek, jobban magadnál hordhatók.
-
.DLL
veterán
Pedig rengeteg ilyet látni, és kezdőként is úgy érzem, hogy sokkal szofisztikáltabb tájképeket tudtam lőni telével. Nagylátóval sokszor volt valami zavaró a képen, és csak mentem befelé, befelé gyújtótávban.
Ez természetesen ember és táj függő is, egyikre sincs ökölszabály, mindent szabad, kinek mi válik be. -
BiriBum
őstag
tájképeket meg végképp nem
Ezzel azért erősen vitába szállnék. Gyakorlatilag bármivel lehet tájképet fotózni. Sok kezdő fotós hibája, hogy mindent bele szeretne zanzásítani a képbe. A jó tájkép lehet egy tájrészlet is, nem kell egyből gömbpanorámában gondolkodni.
A teleobjektívek összehúzzák a teret, messziről is le lehet kapni csodálatos részleteket, a fények játékát, áttűnéseit, amit a széles látószög nem mutat meg.Itt van két, Canon 500mm-es objektívvel lőtt kép (Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz)
-
Szipcsi
csendes tag
Nem nem, örülök h hozzászólsz mert kb 2 hete kezdtem ezt a fotós témát. De néz ezt pl http://500px.com/photo/37079488 ilyen képeket kb, itt nem látok vignettálást a sarkokban, ha erre célzol, meg egész alakos... pl ilyeneket, de jó lenne természet képeket is, de ahhoz gondolom nem jó (?! ) ez a gyújtótáv.. de egy sima EF 50mm 1.8 II meg kb 25 ezer ft, valamiért nagyon olcsónak néz ki, nem tudom h ezzel mennyire lehet éles képeket készíteni.. Amúgy éjszakai fotózás is érdekel...azt is szeretnék
Köszi amúgy 4,5 @ 32 mm
szal ügyesen eltaláltad
-
k1csi
senior tag
+1.
Az obi tényleg nagyon sok esetben fontosabb mint a váz, de vannak szituk ahova már nemcsak az obi kevés, hanem a váz is. Teremsport pont ide esik.
Egyébként fura nekem, hogy már másodjára irod le kb. ugyanazt és kb. senki sem reagált rá.
Mivel lényegében mindent cserélni kell válthatna rendszert is, de Canon xxD erre ár/értékben nem rossz (és Sony szenzoros vázak sem lényegesen jobbak magas ISO-n) és van jó árban 2.8-as zoom is.
Nemrég még 130k-ért is volt alig használt 60D, annyiért nagyon jó áron volt... -
-
indigo
aktív tag
Ha engem érdekelne a tele tartomány, kis pénzből vennék egy 55-250 IS-t, ahogy az előttem szóló kolléga írta (Kb. 40ezer Ft). Ha nem tetszik (pl.: műanyag, képminőség, stb.), akkor el tudom adni annyiért ismét. Ha több pénzem van, vennék egy 70-200/4-et (Kb. 110-130ezerFt). Ez gyors, pontos USM fókusszal rendelkezik, L-es felépítés és kiváló képminőség jellemzi. Ha mégsem tetszene, akkor ezt is el tudom adni annyiért, amennyiért vettem, mert népszerű. Szerintem bármelyiket veszed a kettő közül, nem tudsz bukni rajta. Kivéve, ha rosszat veszel, de ezt vásárlás előtt könnyen ki lehet szűrni, ha baja van egy objektívnek.
Az 50-250 IS STM-ről nem tudok semmit, csak azt hogy 100ezer Ft. Ha mégis ilyet veszel, akkor oszd meg a tapasztalataidat nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest