-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gaben22 #28386 üzenetére
Nyugodtan vállalható 12.800-on, de afelett is. Ha van egy kis fény már teljesen baba tud lenni. Pár expot beletoltam már a 6D vázacskámba (170K+) szóval ha kell minta kép szóljál és tudok mutogatni.
ISO 16.000 f4 - 1/128 - 70mm
ISO 12.800 f4 - 1/166 - 70mm
robi: Ezek csak kis mókus képek ha kell tudom adni a rawot kukkolgatni
-
Byk01
őstag
válasz
gaben22 #28373 üzenetére
Persze, hogy más a skála, mikor más vázat tesznek mögé. A Nikon váz 24 Mp, míg a Sigma mögött egy 50 Mp-es Canon 5DsR van. A 105/1.4 már f/2.8-on eléri azt a felbontóképességet, amit ezzel a vázzal mérni lehet. Nyilván jobb lenne egy D850-nel mérni, de valamiért nem azzal csinálják a teszteket.
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #28370 üzenetére
Nekem egy budget szintű obival volt gondom, nem ilyen drágával. Garancia időn belül vittem. Képeken látszott, hogy nem stimmel vele valami, ennek ellenére kiszortak, hogy minden fasza.... valszeg ebben is pár dolgot cserélni kellett volna, de nem az ügyfél fizeti.... na ez nem biznisz. Ha gari időn kívül van akkor biztos szívesebben bevállalják. Nagyon nikon obit nem is veszek. Amit meg veszek, azt nagyon megnézem, és csak is online rendeléssel, személyes átvétellel. Mégegyszer nem akarok a nikon fos szerviz felé menni se....
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #28290 üzenetére
Náluk vett obit a szerviz nem tudta javítani (nem találták hibásnak... pfff ), ők meg nem cserélték (emiatt is).
Azóta nem vásárolok ott (vannak boltok, ahol kicserélik...), és online rendelem meg a termékeket, hogy éljen a 14 napos magyarázkodás nélküli visszavétel, ha szükség lenne rá.
Szervizt meg nagy ívben kerülöm.... -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
gaben22 #28125 üzenetére
Szia!
Nekem Tamron 15-30 van kb 1 éve,jelenleg nincs az a nagylátó amire lecserélném...
Nemrég viszont volt szerencsém kipróbálni a 14-24-et is. Az is nagyon jó, de nem annyival,mint amennyivel drágább.Élességre mondhatni ugyan az a két obi.A 14-24 f2.8-on minimálisan élesebb. Viszont a képek széle fele nagyobb színhiba jellemzi,mint a Tamront.
A Tamronnak rekeszértéktől függetlenül nagyon minimális a színhibája, van stabi is ha úgy adódna.
Én imádom, és ezek után sem érzem,hogy nekem kell a 14-24.
Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS ÚJ RTX 4070 / 4070 Super / 5070 / 5070 Ti / 5090 1,3M készletről
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 Gen2 - i5-1135G7 I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest