-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
tvamos #28589 üzenetére
Mert a haverom, és nem akartam, hogy kiszórjon 40k-t egy középformátumú obira fölöslegesen.
Amúgy van bizony, valami orosz 300mm-es, de milyen haver lennék ha csak úgy rá hagynám.
Egyébként Fuji rendszere van és van Canon EF adaptere is hozzá, úgyhogy majd leülünk és kipróbáljuk az én obijaimmal is, de mostmár úgy látom megvan neki, hogy az APSC látószög az érdekes, nem az, hogy mihez hasonlítjuk, pl. 35mm-es rendszerhez. Soha nem is volt 35mm-es gépe, akkor meg minek megtanulni egy olyan rendszer szerinti kategorizálást? Nekem is csak APSC-m volt, és a számot meglátva egyből tudom, hogy az én érzékelőmön az a gyutáv milyen képkeretet fog eredményezni. -
.DLL
veterán
válasz
#96302336 #28584 üzenetére
Pont ezt hitte ő is, de igazából minden obin a valós, fizikai gyutáv van megadva, kivéve néhány kompakt gépnél. Rajzoltunk, és sikerült meggyőznöm, de még mindig azt gondolja, hogy az ő APSC obijain az FF ekvivalens értékek vannak felvésve, mert az ő gyártója így adta meg.
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Lehűteni jöttem ide magam; Ti hogyan magyaráznátok el valakinek a crop-factor működését, aki évek óta fotózik, APSC gépet használ, és meg van győződve arról, hogyha vesz egy régi 6x6-os középformátumra való 300mm f/4-es objektívet, akkor az az ő gépén 760mm-es lesz (nem mellesleg f/5.6, de ebbe már nem mentem bele, hogy miért hibás)
Hiába mondtam neki, hogy attól az még 300mm-es lesz, csak a képköre más, megingathatatlan, még nem kattant be neki az elv. ami emögött van.
Szerinte, ha a középformátum és az FF között van 1,7x-es szorzó, valamint a FF és az APSC között van további 1,5x-es szorzó, akkor az ennyi lesz, a matek kiadja.
Ötleteket várok, amivel meggyőzhetném, hogy a tervezett 40ezres kiadása fölösleges (nem mellesleg van rendszer-obija 250mm-es, tehát tényleg semmit nem érne az új szupertelével)
-
.DLL
veterán
válasz
FerNandor #25488 üzenetére
A Tamron 70-300 ugye egy teleobjektív, így nagyon függ a helytől ahol vagy, hogy milyen tájképeket lőhetsz vele, de ha jó helyen vagy akkor gyönyörű képeket készíthetsz a segítségével. Ez ugye a távoli dolgokat nagyítja fel a képre, így inkább dombok, dombságok, lankás lejtők, rajta házak, köd, fasor messzi csorda, stb-stb. témák lőhetők vele, de mindenképpen a tájnak egy kisebb, kiemelt részegysége amire figyelni kell ezesetben. De keress rá goógülön, hogy "telephoto landscape".
Egy nagylátószögű, mint amilyen a 10-20mm-es is, a nevéből adódóan nagy szögben lát mindent, szélesen belefér az egész táj, viszont minden nagyon kicsi lesz, itt is gondosan meg kell választani a helyet ahonnan fotózol, hogy legyen az előtérben is valami ne csak ég-horizont-főd.
-
.DLL
veterán
Azt mondta gép nem számít. ;D
Sigma-nak is van 50-150 F/2.8, szerintem valamivel olcsóbb pláne használtan, és akkor már tényleg válogatni lehet a használt FF-ek között, Nikon és Canon vonalon is, egy régebbi váz is pazar képet tud nyújtani ma is, max ISO-ban lehet egy kis lemaradása.(#25469) aleister: Jaj, bocsánat, valamiért Nikkor 50-150-nek néztem.
Nem tudom van-e nekik ilyen, nem vagyok otthon a Nikkor családban.
-
.DLL
veterán
válasz
sarasota123 #25325 üzenetére
A probléma az alapoknál kezdődik. Pl. olyan, hogy "50-es látószög" nemnagyon van.
50mm az gyújtótávolság, egy tényleges hossz. A hozzátartozó látószög (fokban) pedig a szenzormérettől függ.
De a lényeg a 18-105 is XD üveg, meg a 17-50 is, így azonos értékre állítva a gyutávolságot, a látószög is kb. azonos lesz (kis mértékben függhet a torzításoktól, stb.) -
.DLL
veterán
válasz
vodkaboy22 #25312 üzenetére
Akkor már inkább egy Dörr/Walimex/Rokinon/Samyang/Bower márkájú (ugyan az gyakorlatilag) 500mm-es F8 távcső, de van ebből 800-as és 650-1300mm-es is, elfogadható áron. Ha a Sigma eleve lágy 300-as végét tovább lágyítod 2x-ővel abban nem lesz sokkal több köszönet, mintha akkorát cropp-olnál, szvsz. Aztán vannak a tükörobjektívek, 500mm F6,3, 600mm F8, 800mm F8. A bokeh fánkszerű lesz, és nem biztos, hogy felmegy a gépedre, de ár/élesség arányban ezek is jobbak, mert egy telekonvertert nem erre találtak ki, inkább minőségi, fényerősebb telékre ezért nem is túl olcsó.
De az is igaz, hogy használtan egy telekonverter kb. bukta nélkül továbbadható, ha mégsem kell, arra talán nagyobb a kereslet, mint a hobbi Dörr-entőkre (de valszeg ebből is találni apróhirdetést).
-
.DLL
veterán
-
-
.DLL
veterán
válasz
adamssss #25178 üzenetére
Ha a "kitobi" valamelyik 14-40mm-hez közeli objektívet jelenti, akkor ezzel nem lennél beljebb, mert akkor neked legalább 12 vagy 10mm-es látószög kellene.
Ha a kitobi-t a 40-150-es obira értetted, akkor igen, a 17mm is szélesebb lesz jóval, mint a 40-es kezdő látószög, viszont ez szerintem borzasztó drága, 100 lepedőt elkérnek egy 2,8-as fix obiért? Még ha 1,8-as lenne azt mondanám oké. -
.DLL
veterán
Nálam is hasonló volt a helyzet, de a baj inkább az, hogy hektikus volt az AF. Állványon is többször lenyomva félig az expo gombot, újrafókuszált az obi, hol közelebbre, hol távolabbra (ez utóbbi volt inkább a helyes) nem értettem, hogyha egy cirka 20m-re levő témán van a fókuszpont (középső) akkor miért tekeri néha 2m-es jelzésre... Én egyébként Canon 550D-n használtam, a tied is HSM verzió?
-
.DLL
veterán
Simán jó, ha nem kell a nagy fényerő előnye, nappal, városban kattintgatni, a "fííling" a nagy látószög miatt jó. Élességre kb. egy szinten van a Sigmával, ami áráért szintén nem rossz, ez meg olcsóbban pláne. A sigma ellen szól az AF, amit jobb, ha kikapcsolunk, nálam legalábbis az volt, hogy inkább MF az a biztos, mert még egy faék egyszerű feladatot (messzi téma) el tudott rontani, azzal, hogy kb. 2m-re fókuszált, (mégegyszer megnyomva meg már távolabbra), szóval elég hektikus volt, ha egy kattintás kell, nincs idő megismételni, akkor nem elég, inkább MF.
EF-S 10-18-am még m volt, de házon belül azért többet remélnék, a Canon obijaimmal nem volt gond fókusz téren (oké, a 20 éves 70-210 tolózoom-ot sem az AF miatt szeretem). -
.DLL
veterán
Nem, dehogy. Nem vagyok semminek a fanja, 550D-t használok, de 100D-t nem vennék, pedig nincs nagy kezem (mondhatni kicsi) de annak nagyon béna fogása van, persze ha próbáltad és bejön...
(#25062) Johnnyp7: Van ez így, nem mindenkinek való. De melyik modellről is volt szó, csak hogy szilárdabb alapot tegyünk a dolog alá.
-
-
.DLL
veterán
válasz
amulet #24970 üzenetére
Ezek általában kompakt strandkamerákhoz
jókvalók, nagyobb képméretű fényképezőgépeknél a nagylátószögűnek a szélei tuti benne leszenk a képben (vagy rátelézel, se akkor meg minek) illetve a Macro is vignettálhat, a mellékelt képen egyébként "telekonverter" látható, ezek megmossák a képet CA rengeteg mellett. -
.DLL
veterán
válasz
Darth Sith #24958 üzenetére
Akkor valószínűleg decenteres az objektív, kimozdulhatott a lencserendesz egy-/-néhány darabja a középpontból, vagy tengelye nem párhuzamos a többi optika tengelyével.
-
.DLL
veterán
válasz
csupa csaki #24951 üzenetére
Arról nem tudok semmi okosat mondani. Enyém is téveszt, és nekem még MFA-m sincs, nem tudom az hatással lenne-e rá. Egyáltalán be tudja-e regisztálni a váz a chip-es adaptert (ha minden jól megy akkor eltárolja mint külön objektív és akkor állíthatsz be neki fókusz eltérést. De kipróbálni sajna nem tudom.)
-
.DLL
veterán
válasz
csupa csaki #24949 üzenetére
Akkor valószínűleg már szedték szét az obit és nem tudom hogyan, de sikerült fordítva visszatenniük.
Az egyik ok a szétszedésre a lamellák olajozása lehetett, ha nem lucsog, akkor nem probléma, remélhetőleg jó minőségű a kenőanyag, és később sem fog összeragadni.
Hány lamellás amúgy? -
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #24932 üzenetére
Csak halkan kérdezem meg, és nem is bántásból, de erre miért kell a fórumot igénybe venni?
Árgép, árukereső, a kívánt gyutáv + Canon beírod, és hagy menjen, egyből kidobja a "brutál" olcsókat első helyen.
-
.DLL
veterán
válasz
csupa csaki #24929 üzenetére
Ha van AF chip az adapteren, akkor felvillan az aktív fókuszpont, ha a fázisérzékelők "összeérnek" és csippan is a gép.
-
.DLL
veterán
válasz
csupa csaki #24926 üzenetére
A mögötti
fatáblaszám a revíziót (revision) mutatja, ha jól tudom 7-esig mentek el. Blendelamellák számában, lencsék polírozásában, bevonataik változásából adódóan lehet különbségeket felfedezni. A 4-estől kezdve 6 lamellás a rekesz az első darabok 13 lamellásak voltak a Wiki szerint.
Itt egy kép: [link] -
.DLL
veterán
válasz
#86322688 #24879 üzenetére
A F szám ugyebár a gyújtótávolság osztva a lencserendszer hasznos átmérőjével. Visszafelé számolva pl. 50/1,4=35,71 Tehát a hasznos nyílás nem lehet kisebb, mint 35,71mm.
De ez csak egy számított érték, az elmélet. A gyakorlatban viszont a szenzor és a külvilág között rengeteg réteg üveg és bevonat található, melyek csökkentik a szenzorra jutó fény mennyiségét. A valós fényerőt T-vel jelölik általában profi filmes objektíveken, ami a valós transzmissziós értéket adja meg (persze ezeket is kerekítik) de pl. egyik F/1.8-as objektív lehet hogy valójában T1.9, egy másik meg T2.1 -
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
darvak #24753 üzenetére
Minolta 70-210 F4 "Beercan" egy szuper obi az áráért, 20-40k között szoktak menni hirdetős oldalakon állapottól függően, viszont ez A bajonettes, csavarhúzó AF-es, így szükséges hozzá egy Sony LA-EA2 adapter, amivel lesz fáziskülönbség AF is, bár így már kilóg a keretből az össz ár (hardveraprón pl. van egy 70-ért)
E bajonettes obikkal nem vagyok képben...(#24754) bmwsan: Szimpatikus összeállítás, kitobival együtt gyakorlatilag le van fedve minden, 35/1.8-cal pedig lehet játszani a "bukéval".
-
.DLL
veterán
válasz
r.levente75 #24750 üzenetére
Makrózni csak valamilyen segédeszköz bevetésével fog tudni, mert amúgy kb. 45cm a közelpontja.
Persze a másik sem makró obi, csak ne legyenek tévhitei. -
.DLL
veterán
válasz
Big-Lacos #24704 üzenetére
Pláne adapterrel ugye méghosszabb, de a baj inkább az -szerintem- hogy nincs rajta állvány-gyűrű hely, mint a nagyobb teléken, ahol a súlyponthoz közel fel lehetne fogatni, és ez bizony nehéz fém-üveg konstrukció.
Olyan állványfej-adapter kellene hozzá, amihez van beállítható objektívtámasz: [Link]
-
.DLL
veterán
válasz
Something_ #24689 üzenetére
Nyugodtan eladhatod, a 18-105-ben benne van egy jobb "kitobi".
Aztán helyette valami fényerős fix-et néznék használtban.
-
.DLL
veterán
válasz
Vyndree #24657 üzenetére
Szerintem az 50/1.7 sokkal sokkal élesebb, pedig F8-on volt mind ahol a különbségek nem olyan számottevőek, de még így is. De már F3,5-ön is verné a többit szerintem (oké nem meglepő egy 50-es fixet a legegyszerűbb elkészíteni otikailag a többi meg csak egy változó fényerejű zoom) Tény, hogy ezen a rekeszértéken a 28-85 sincs nagyon lemaradva, de a Sigmát bizony alaposan helybenhagyták, küllőknél, hátsó féknél, feliratoknál nagyon látszik az elmosódottság. Persze nem használhatatlan, ez is ad képet, és meg kell üssön egy mércét, különben nem tudnák értékesíteni
de csodát nem várnék tőle, ad-hoc jellegű fotózásra amúgy jó.
-
.DLL
veterán
válasz
aleister #24639 üzenetére
A teljes méret persze. 100%-on már nem is lágynak nevezném
Egyszerűen életlen. Volt 50/1.8-am ennél többet tud, ez itt félre fókuszált (ami nem meglepő attól a műanyag szerkezettől).
A 720p-t arra értettem, hogy webes előnézeti képen megnyitva is homályos, pedig ugye kisebb méretben minden élesebbnek hat mint teljes méreten, de még ekkorában is durva.
Minden esetre a lényeg, hogy az asztalon látszik az élesség vonala ami a második akkucella előtt van kicsivel. -
.DLL
veterán
válasz
Something_ #24509 üzenetére
A 18-105-nek 55mm-en még nagyobb is egy picivel a fényereje, mint a kisebbik kit-obinak.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #24494 üzenetére
Akkor viszont szinte csak az ötvenesek jöhetnek szóba. Én egy Chinon 55mm F/1.4-et használok, nyitva nagyon kómás, még videón is fátyolos a képe, F/2-től viszont király és kb. 300 fokot fordul a kókuszgyűrűje, nagyon jó vele normál helyzetben élesíteni. De ez kb. az összes régi obira igaz, hisz így volt kényelmes manuálisan használni. Amit sokan kedvelnek belépőként, az a Helios 44M van vagy 6 változata, évtizedekig gyártották, kicsit olyan mint a Lada.
Régen néztem asszem a 44M-2-t és a 44M-4-et szokták szeretni.
-
.DLL
veterán
válasz
Radeon_5 #24492 üzenetére
EOS rendszerben nincs csavarhúzó AF, és pl. egy kitobi elég játékautós hangut tud adni, kivéve ha STM, ami tényleg halk, de ha a gép tetején van a mikrofon, akkor ezeket a belső motorhangokat is be tudja gyűjteni sajnos.
- - - -
A döglött macska meg nem arra való, hogy kibocsátott hangot csökkentsen (bár némileg megteszi), hanem a nem közvetlenül hang jellegű légmozgásokat (magyarul szelet). -
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #24490 üzenetére
Hádde (nem haddé
) mégis milyen gyutávot szeretnél? Ami "sláger" 28mm f/2,8-asok, 50/1.8 körüli üvegek, 135mm f/4-2.8-ig, fényerő felé egyre nő az ár és a hangulat.
Nincs sok ilyen obival tapasztalatom, amit nehéz kifogni illetve nagy ismeret kell hozzá, hogy kifogni az ezeken belüli gyöngyszemeket a sok kommersz "sz@r" közül. Pl. elég soknak igen kómás a képe (kóma: egyenletes életlen fátyol, fényforrások elmosódása, gyengébb kontraszt). Ami viszont tényleg jó, annak azért itt is megkéri az árát, persze még így is általában bőven az AF-es modern obik alatt vannak bőven. -
.DLL
veterán
válasz
Victoryus94 #24482 üzenetére
Azért ez az "egy szemmel 160 fok" nagyon a véglet, ott már csak akkor "látunk" valamit, ha folyamatosan mozog/változik, de ettől beljebb is csak formákat, színeket látunk amíg el nem érjük a belső, kb. 60 fokos tartományt, ahonnantól már úgymond "látjuk is" amit nézünk, de igazán részletesen ennél is kevesebb, egyszerre kb. 10 fok.... Ezt persze az "automata" szemmozgás és a képmemória folyamatosan kiegészíti, kiterjeszti.
Mindenesetre ahogy előttem mondták inkább a perspektíva az ami számít a természetes hatású képnél, márpedig ha ilyen nagy látószögű lencsét használnánk az nagyon megváltoztatná a képelemek arányát!
-
.DLL
veterán
válasz
tvamos #24377 üzenetére
Mondjuk offtopik, de ilyen tele tartományra költséghatékonyan érdemes lenne venni egy kompaktot, haverom Nikon P530-cal olyan holdas képet lőtt, hogy leesett az állam. Mármint hogy éles volt, a kis gödröcskék is tiszták voltak és ilyen nagyításról én DSLR-rel csak álmodhattam eddig. Szerencsére nincs tele mániám, szóval ezt megúsztam, de tény, hogy meggyőző volt. Ezeknél a kompaktoknál egymáshoz igazítják az obit és a szenzort, a kép is legtöbbször élesebb hatású a vázból kiesve, könnyebbek is, képstabi is alap, könnyebb dolgod lenne ilyennel.
20k-s objektívekről DSLR-re kár itt komolyan beszélgetni, nagyjából mindegy melyiket veszed. -
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
tvamos #24339 üzenetére
Sőt, a N1 rendszer miatt még rájön egy 2,5x-es crop FF-hez képest.
De ez amit most van tényleg elég gyenge, eleve ezek az objektívek 300mm-en már eléggé mosnak, és ezt még össze mosni egy 2,5x telekonverterrel?
Ennél talán tényleg jobb lenne egy darab 800mm f/8-as tükörobi, bármiféle konverter nélkül. Erre is rájönne a vár 2,5x-es szorzója az ekvivalens 2m gyutávnak felel meg ami brutál. Persze nem 20e Ft-ért...
[link] -
-
.DLL
veterán
Ez kemény dió! Együttérzésem!
Magyarán a lehető legolcsóbb megoldást keresitek 400+mm eléréséhez, minőség mindegy.Kérlegzépen, nézzetek szét a Walimex/Samyang/Dörr háza táján, van 500mm F8-as manuális objektív 50e Ft körül. Képminőségben talán még jobb is mint az eleve mosott 300mm-t tovább fokozni 1,4x Extenderrel.
De létezik 500mm F6,3-as és 800mm F8-as tükörobjektív is hasonló árkategóriában, nyilván ott a bokeh elég gáz ha a háttér eleve izgága, de jópofa dolgokat is ki lehet belőle hozni, a gyutáv mániát pedig maradéktalanul kiélheti ismerősnéd.
További olcsóságok a különféle márkában fellelhető, M42 végű 400mm-es obik, bolhapiacokon, aukciós oldalakon is előfordul ilyesmi. -
.DLL
veterán
Amit a tamronnál leírt azt én egyáltalán nem tapasztaltam 50mm-en olyan éles, hogy akkor döntöttem, úgy hogy eladom az 50-est. (aztán végül családon belül maradt...)
Sanszos, hogy nem volt százas a 9 éve tesztelt példány:
"Sajnos ilyen hibákat többször is produkált a Tamron 17-50-ese, ami lehetséges, hogy gyártási problémát is rejt maga mögött. Jó lett volna kipróbálni egy másik darabot is, de sajnos egyrészt csak ezt az egy példányt tudtuk megszerezni, másrészt az idő is már nagyon sürgetett.
Mivel a teszt során 50 mm-nél annyira lágy képet kaptunk, ami gyártási hibára is utalhat, így ezeket a fotókat azért fenntartással fogadjuk. Írom ezt annak ellenére, hogy a minőséget bemutató tesztképeket kézi élességállítással készítettem, az exponálás után notebook-on ellenőriztem, majd ha szükséges volt finomhangolva az élességet újra exponáltam. A nálunk járt példány erre volt képes, de gyanús, hogy ennél azért többet tudhat a Tamron. "
-
.DLL
veterán
Ennyit szerintem nem ér meg. Nagyon régi konstrukció, az első AF-es Canon 50-es ha jól tudom.
Az 50/1.8 II-vel nekem többnyire sikerült fókuszálnia (10-ből csak 2-3 nem), ezért évekig használtam, most tesóm használja, én pedig lecseréltem egy Tamron 17-50-re.
Na ez 10-ből 9,5-szer betalál, és még élesebb is nyitva (igaz 2,8-on a Canon is hozta ezt a szintet). Bokeh szép, persze nem olyan meseszerűen nagy mint 1,8-on, de azóta a részleteket jobban tudom értékelni. Használtan vettem úgy, hogy garis, mivel a Tamron 5 évet ad az obijaira. 17mm-en nálam front fókuszos, de Micro AutoFocus Adjustment-es vázon ki lehetne szedni, én 550D-n csak annyit tehetek, hogy belekalkulálom AF előtt. De inkább 24mm-től használom, onnan a rajzolat is karcos végig. -
.DLL
veterán
Nekem is eme tolózoom van, igazából nemsokat tudok róla elmondani, teszi a dolgát, pedig már 20 éven felül van a kora.
Az AF a gyenge pontja. De igazából olyan áron adják (én 25k-ért vettem 5-6 éve), hogy ez a képminőség még manuál fókuszos obinál is OK lenne, itt meg még azért AF is van. A hasonló árú "70-300"-akat simán otthagyja.
Nagyon jók a színei, nyugodt, "bölcs, felnőtt" képi világa van, szép bokeh-vel, ami tényleg az L-es 70-200 F/4-re emlékeztet. CA-ra hajlamos, de nem sok és kontúros, tehát jól szűrhető, nem ilyen pacás.
A rajzolata is bőven jó HA betalál az AF. Hajlamos azért betalálni.
De pl. az enyémnek van egy jókora holtjátéka - ugye az egész front tubus forog, így fókuszál - szóval a holtjáték miatt simán bele lehet nyúlni kézzel a fókuszba, mintha "Full-time Manual Focus"-os lenne
Persze nem tudod tényleg eltekerni a frontlencsét, de arra elég, hogy ha hozzányúlunk véletlenül, akkor már életlen lesz. Vagy épp éles.
Rengeteg szalagkábel van benne, ami ijesztő, de meglepő módon nálam a mai napig is mind jó. De azért előbb utóbb ennek is lefő a kávéja....
viszont ahogy írtad nincs nagy bukta bárhogy is lesz, de szerintem nem akarod majd eladni, még tartaléknak is jobb, mint a 30k-s 70-300-ak.
Na ennyit arról, hogy nem sokat tudok róla elmondani. -
.DLL
veterán
válasz
JoeCockBill #24157 üzenetére
Szia, ez marha jó ár/érték arányú, vajon DSLR-re is fel lehetne tenni, vagy a tükör miatt már túl messze kerülne a szenzortól az lencse?
-
.DLL
veterán
válasz
Sasaminator #24107 üzenetére
Annyi előnye van, hogy a Crop. szenzor csak a képkör közepéből harap, így a képszélek felé erősödő hibák (erősebb CA, elhúzás, mosás, torzítás) kevésbé jelentkeznek. Ettől függetlenül a rajzolat egy más kérdés, nameg persze az ár/érték arány.
(#24112) Audison: Írja, hogy az F4 IS L-től többet várt rajzolatban, mert az 55-250 majdnem ott van... de akkor a F2,8 szinte visszalépés lesz e téren
Persze a háttérelmosás az más liga. Az F2,8 IS L II. meg szintén tartalmaz Fluorite üveget - jobban is rajzol, mint az elődei... Az említett páraparáról még én sem hallottam, hol tapasztalt ilyet az idézet szerzője?
-
.DLL
veterán
válasz
Sasaminator #24104 üzenetére
Croppos vázra egyértelműen a 17-70 e kettő közül. 2,8-as kezdő fényerő, jobb átfogás, stabilizátor, jobb rajzolat. 17-40 L nem rajzol olyan jól Crop-ra, az FF-re való.
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #24082 üzenetére
Avagy Ómájgád!
És nem is vészes az ára. Inkább ez, mint a Canon 11-24 L
(csak azért ezt hozom fel, mert szintén viszonylag új és nem azért drága, mert nagytele (amik szokásosan drágák))
Mondjuk azt nem láttam, hogy ez AF vagy MF lencse...De ha durva kell, akkor ezt a sort érdemes nyálazgatni.
Végig T/1.3 (azaz kb. F/1.2) Van szintén 135mm-es, de van 150-es is... -
.DLL
veterán
válasz
amulet #24031 üzenetére
AF sebesség gondolatszerűvé* válik, és talán konzisztensebb is lesz. Az én Tami-m 17mm-en eléggé véletlenszerűen talál fókuszt vagy sem. Van hogy picit megy félre, van hogy nagyon bemegy az erdőbe. 20mm körül meg már jó és felette is pontos... ki érti ezt. (Ez másnál is ilyen?)
*by Ropi ;D
(#24030) torzo: Ezt jó hallani! Újabb példa, hogy a zseni átlát a káoszon és néha kicsit szétszórt.
-
.DLL
veterán
válasz
estikornel #24023 üzenetére
Ha /!\ jót fogsz ki a Canon kis 50-esből, akkor nem lesz vele gond, nekem is jól működött, szerettem, csak néha okozott fejvakarást. Kínai másolatát nem ismerem.
-
.DLL
veterán
Nem tudom, hogy AF-es modern obit vállal-e, az oldalán csak analóg cuccok javításáról van bejegyzés, de hátha: Komáromi Domonkos
-
.DLL
veterán
válasz
JoeCockBill #23958 üzenetére
Árakat nem figyeltem, ne haragudj, azt gondoltam hogy jóval olcsóbb lesz, lévén nem kell EOS elektronika bele... És az "AF-es" adapterrel a blende is vezérlehető a gépről?
-
.DLL
veterán
válasz
JoeCockBill #23956 üzenetére
Létezik, "EOS to NEX aperture control"
-
.DLL
veterán
válasz
ilgatto #23914 üzenetére
Wat, nekem csak 1 vastag és egy vékony volt benne. Akkor ezt már előttem is adjusztálták! Végülis használtan vettem és nem is második tulaja vagyok. Ez azért szemétség, hogy elhagytak két hézagoló gyűrűt.
Nem mintha kellene, most pont jó, de én eladáskor visszatenném bele.
-
.DLL
veterán
válasz
ilgatto #23905 üzenetére
Szia, épp akartam mondani, hogy nálad kisebb volta hiba mint nálam, így talán elég az egyik.
Én kivettem mindkettőt, így koppra tekerve éri el a végtelent. Lehet hogy az általad korábban linkelt megoldással még finomítanom kéne rajta.
Majd számolj be róla neked mit eredményezett a két gyűrű kivétele.
(Tedd el jól őket, eladásnál még kellhet)
-
.DLL
veterán
válasz
Stefi_dzsi #23887 üzenetére
Zavarja-e a képet, látható a vele készült fotókon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- G.SKILL 32GB DDR4 RAM - Csak 20.600 Ft
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i7-6GEN I 12GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest