-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #183448 üzenetére
"Miért akar bárki is ketozni amikor egy sima deficittel ugyan ott vagy?"
Mert alternatívája a hagyományos diétának és ha már ketózisban vagy, akkor sok embernek könnyebben tartható, kevésbé van sóvárgás.Én kb 5 évvel ezelőtt ketoztam 3 hónapig, le is dobtam vele olyan 8kg-ot úgy hogy nem volt rajtam olyan sok plusz alapból sem.
De azóta sem kezdtem bele újra, inkább a hagyományos diétához nyúltam mindig.
Pont azért mert a rendes vegyes étrend egészségesebb, plusz a keto első hete nagyon nagy szenvedés.Alapvetően édesszájú vagyok, de keto alatt egyáltalán nem kívántam az édeset.
-
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz aelod #183453 üzenetére
Ezek nem túl erős érvek. Van akinek könnyű, van akinek nem. Ha megy a hasad a zsírtól, vagy nem bírja az epéd, ne csináld. Egyéb esetben könnyű, kikapcsol minden cravinget és telítettnek érzed magad. Népcsoportok irrelevánsak. Fölösleges kereszteshadjáratot indítanod ezellen.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183450 üzenetére
Rájöttem.
Másrészt sosem voltam olyan kanos, és egyben olyan nyugodt sem soha, mint ketózás alatt. Az a sok koleszterin tippre sok tesztót is jelent. Majdnem minden nap szoktam dugványozni elég régóta, és ketózva ehhez képest is feltűnően nagyon rá voltam kattanva a témára, minimum triplázódott a kedv, és a napi 3 is normális lett. Szóval tippre a tesztó szintnek legalább nagyon jót tesz a ketogén diéta.
-
-
Dreadloord
senior tag
válasz aelod #183430 üzenetére
Naív gondolat azt feltételezni, hogy egy lemaradt izom felhozható simán másabb/jobb edzéssel, ha ez így lenne, a profi testépítők sem küzdenének azzal, hogy mindegyiknek van 1-2 lemaradt izomcsoportja, amivel folyamatosan küzdenek, pedig mögöttük profi szakértők, szteroidok, pénz, motiváció, profizmus, minden megvan. Persze kell törekedni a gyenge pontok felhozására, de 16 év edzés után nem a gyakorlat kivitelezés vagy szelekció módosítása fog csodát tenni.
A vállam sem azért kiemelkedő, mert hú de profin vállazok, csak ebben szerencsésebb a genetikám.
Sajnos ilyen téren már tényleg számít a genetika, ellentétben a 100 kilós lányokkal, akik napi 3000 kcal junk food mellett mondják, hogy alig esznek és nem tudnak fogyni, mert rossz a genetikájuk...
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz aelod #183419 üzenetére
Semmi gond
Attól, hogy némileg optimálisabb valami, mint egy másik módszer, még nem tesz csodát. Valószínűleg, ha heti 1-szer edzeném, még inkább le lenne maradva Majd a mostani téli szezonban jobban ráfekszem.
Az elmúlt években, mivel már nagyon lelassult a fejlődés, sokat olvasgattam a témában, hogy még miként lehetne kihozni az utolsó 10-20%-ot a fizikumomból, szteroidok nélkül persze.
Az edzésre is igaz, hogy a szélsőségeket érdemes kerülni, egyik véglet a heti 1 alkalom/izom (vagy esetleg még ritkább frekvencia), a másik véglet a teljes test heti 4-5 alkalommal. A 2 alkalom/hét az arany középút, számtalan tudományos teszt, kutatás kihozta ezt, a normálisabb youtuberek (pl. Jeff Nippard) is e körül csoportosulnak.
Források:
https://builtwithscience.com/fitness-tips/how-often-to-train/
Ez kutatásokat összegez, angolul nem tudóknak a lényeg: Heti 2 edzés/izom az optimális frekvencia.
"sticking to training each muscle group around 2x/week is probably going to be your best bet"
Ha videót szeret inkább valaki nézni:https://www.youtube.com/watch?v=UHNDOCHE6So&ab_channel=JeremyEthier
https://www.youtube.com/watch?v=7S0NjKYlJ7I&ab_channel=JeffNippard
Saját véleményem:
Anyira eltérőek vagyunk, hogy szerintem nincs olyan szabály (ésszerű kereteken belül), ami mindenkire ugyanannyira igaz.
Lehet a fentiek 10-ből 9 embernél jobb eredményt hoznak, de te Aelod pont a 10. vagy, akinek jobb a heti 1 alkalom/izom.
A teremben látok rengeteg srácot, akik 5-6 edzésekkel edzenek heti 20 munkasorozat/izom, én meg pont vissza is vettem 10-12 szettre a heti volument(16-20-ról), és a heti 4 edzés is felülről feszegeti a regenerációs határaim, amikor próbáltam többet edzeni, mert háború van, meg kemény munka, meg stb., túledzettem magam, sérülgettem, gyengültem, nekem ez a mennyiség sok volt.Ha évek óta nem edzettél meg 2-szer egy izmot egy héten, érdemes lehet kipróbálnod 3 hónapra, és majd látod, hogy Neked segít-e, vagy esetleg pont árt. A Te fizikumoddal sejtésem szerint egyébként sem nagyon tudsz már javulni hétről hétre, inkább csak pár havonta 1-2 ismétlést (nálam ez van), szóval sok vesztenivalód nincs neked sem, ha kipróbálsz más dolgokat is.
-
Dreadloord
senior tag
válasz aelod #183387 üzenetére
Naturálként akármilyen keményen edzel, 3 nap a növekedési inger maximuma, idegrendszerileg persze lehet 5-6 napos fáradságot okozni, de a kettő nem ugyanaz.
Ezért érdemes közepes mennyiséggel 2-szer megküldeni egy izmot.
Szóval nem heti 1-szer 4 mellgyakorlat, hanem 2*2, össz munka ugyanannyi, de fejlődésben hasznosabb az utóbbi.
Aki naturálként heti 6-okat edz, meg 1 izmot úgy edz többször, hogy teljesen nullára, ott persze, hogy az idegrendszer kikészül, és nem fog fejlődni.
Szépen fejlődtem heti 1 alkalom/izom módszerrel is anno, de a heti 2 alkalomra bontása a volumennek jelentősen hozott az erőmön, fizikumomon is.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #183396 üzenetére
fax tudja hogy ez a módszer megfelelő eredményt ad-e (tudom csak poén de vegyük komolyan) Te azt mondod hogy heti 1 és izmos vagy. Ez nem jelenti azt, hogy heti 2-vel nem lennél izmosabb, vagy hogy más izmos lesze heti 1-el. Én nem mondok semmit nem vagyok izmos, de nem jelenti azt, hogy máshogy izmosabb lennék
Amúgy nyilván ez egy idő után egyéni preferencia. Nekem nincs életem, meg is őrülnék ha heti 3x lennék csak a teremben. De akinek van jobb dolga, teljes mértékben el tudom képzelni, hogy heti 2 edzéssel is simán ugyanott lenne. Meg azt is elfogadom, hogy én is lehet jobban járnék heti kettővel de akkor mondjuk alkoholista lennék
Mindennek van tudományos irodalma, meg vannak minden módszer mögött izmos emberek akik szerint ez a tuti.
És tudjuk hogy egy kevésbé optimális program amit szívesen csinálsz jobb eredményt ad mint egy elméletileg optimális ami utálsz és úgyse fogod optimálisan csinálni
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
ezért nem lesz itt semmi "tudományos" (se) konszenzus. Nyilván lehet mondani mindenki más mindenkinek mások a körülményei, de a hsz-ed előtti és utáni pár hozzászólás alapján nem lehetne eldönteni, hogy heti 1 vagy minden nap teljes test mert mindenhol van egy csoda fejlődés
-
Lajmund
őstag
Amint visszavettem a sok edzésböl és heti egyre váltottam egy izomcsoport szempontjából elkezdtem fejlődni. Mondjuk nálam játszik az hogy heti 6 napot toltam keményen még meloba is 4×3 perc plankkal kezdtem. Mondjuk ezt meghagyom de már nem minden nap ezt se a pihenő napokon probálom elengedni. Elcsipelt duma de sokszor a kevesebb tényleg több.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
dnelb
veterán
válasz aelod #183369 üzenetére
lehetséges, de minden más meg rendben nőtt.. Karom 26ról 43, lett jó vállam, hátam, mellem, szal minden szépen nőtt, a lábam sosem akart.. Elég kevés a szabad tesztóm is, meg k*rva vékony voltam induláskor, szerintem ektomorfként ebben ennyi van, már elfogadtam
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz aelod #183356 üzenetére
Nekem pont a vastagság és a felső rész tűnik gyengének a hátamon, a szárnyacskák szemből is szépen látszódnak, vagy hogy érted a széles hátat?
Szóval most evezéseket akarom erőltetni, de széles (eltartott) könyökkel illetve a felhúzást, hátha hoz a vastagságomon. De bármi tipp jöhet
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #183337 üzenetére
Igen tudom hogy a tojás fehérje jobban hasznosul főzve de ezt írtam is de én a tápanyagok miatt meg az állag javitás miatt teszem a turmixba mézzel.
Opi.
Pro kontra állando a tojás téma miota az eszemet tudom volt rossz jo rossz jó most legutobbi infom hogy mégis jó. Teli van egy csomo hasznos dologgal szerintem inkább jó mint rossz.Mindenki: csak 2 darabot teszek a turmixba szóval vegyük úgy hogy 80 ft állag javító. És abban kiegyezhetünk hogy nem árt. [link] Na rákerestem hogy legalább nagy baromságot ne írjak. Olvassatok bele. Aztán nehogy megvegyétek előlem az összeset Csak vicc tudom akik nagy medvedisznok leszarják az ilyet de én rajta vagyok minden ilyen joságon amit nálunk kapni. Kecske sajtot eszek trapista helyett. Most is pl az ebéd lecsos kecske pörkölt volt héjába főt krumplival meg magába uborka meg répa nyersen. Finom édes a husa ha valaki nem tudná. Házi nyulat is szoktam csinálni full hus az egész nyuszi. Pöriba sülve mindenhogy adja. Van egy ismerősöm akitől ha ugy van csak csirke mellett is tudok venni a többit eladja másnak. Vagy csak felső combot.Kb a boltihoz nem is hasonlít. Sokkal tömörebb a husa és zamatosabb. De diszno combot is szoktam venni meg marhát. Halat sajnos többet kéne amit szeretek annak elég borsos az ára pl nagy igazi harcsa nálunk 10 ezer 1 kg. És én egyszerre meg 2kg szoktam venni és hamar elfogy.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #183331 üzenetére
a fürjtojásban nincs szalmonella, mert olyan kicsi ezért a héjon a pórusok olyan kicsik hogy nem jut be a belsejébe mint a tyúktojásnál. Ettől függetlenül nem mondom hogy jobb nyersen, csak okoskodtam
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #183331 üzenetére
Kevés a tudásom hogy nagyon belemenjek a témába de ha jól emlékszem a szervezetnek jobb a nyers sok kajánál mert kevesebb lebonto enzimet kell a szervezetnek termelni meg ugye sok minden szétbomlik és nem hasznosul ugy ha főzve van vagy valami ilyesmi. Tojásnál pl ha a fehérje beépülés a cél jobb a főtt mint a nyers de ha különböző tápanyagok a lényeg akkor a nyers a jobb. Nekem így rémlik. De van erre szakirodalom ha érdekel biztos találsz neten ilyesmit.
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #183323 üzenetére
Van benne valami de kell a nyers a szervezetnek nem jó a sok feldolgozott kaja. Tudom pl a tojás jobb főzve mert jobban hasznosul a fehérje de viszont igy több mindenféle joság marad benne ami meg jó a szervezetnek. Ez ilyen új hülyeségem meg krémessé teszi a turmixot és mézzel nagyon jó a full natur izolátum is így. Simán ennék nyers halat is ha tenger mellett élnék.
-
Cs1csó
félisten
válasz aelod #183316 üzenetére
Ez oké, hogy csak kevesek extrém elhivatottak, de két hét kihagyást sokallom.
Nem is biztos hogy naptári "hetet" kellene követni. A 72 óra kb. rám is igaz tehát egy hétfői mell edzést legkorábban csütörtökön tudnék megismételni, de a tuti kipihentség a 3 teljes naptéri nap plusz két fél nap.
Persze sok variáció lehet pl. egyik hét A-B-A másik: B-A-B
Vagy A-B-C-A, B-C-A-B.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #183313 üzenetére
Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Gondolkozok hogy csinálok A és B hetet. Ketté osztanám a súlyos edzést az uszás bico kombotol. A hét 3 saját sulyos edzés B egy uszás egy bico. Mivel több lenne a pihenés kicsit jobban megeröltetném magam de nem annyival amennyivel többet pihenek egy héten. Valaki csinál ilyet vagy ti is nyomjátok minden héten mint a barom ahogy én is. Igaz most kicsit visszavettem de ezt is le akarom felezni nagyjából a fentebb leirtak szerint. Vagy inkább felejtös és csak a leépüléshez vezető ut?
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183243 üzenetére
Ez még változhat nálam is, de perpill még nagyon motivál, hogy miből mennyi a maxom.
Biqci: Poweresen, illetve ahhoz hasonlóan edzek, mert igénylen az 1RM-eket, de a tükör is kábé ugyanilyen fontos, és nagyon szeretnék kockás hasat. Vagyis igen, kizárólag testépítésre nem optimális az én utam, mert lassabban lehet vele izmot felszedni. (Diétában mondjuk nem biztos, hogy hátrányban vagyok vele.) Másrészt kinézetre se így, se úgy nem lennék hegyomlás, színpadra se készülnék, akkor meg miért ne csináljam úgy, ahogy a legtöbb nyereségem van a saját szempontjaim szerint úgy összességében...
Ha sokáig csinálom úgy, ahogy most, lehet egy olyan testem, ami a méretéhez képest meglepően erős, és viszonylag jól is néz ki.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183241 üzenetére
Nálam 8-12-nél nincs félelem, hiszek magamban, a maximális intenzitás az, amitől paráznék alapból, de pont ez vezetett oda, hogy arra menjek rá leginkább. Az 1RM drogszerű hatása is részben abból jöhet, hogy legyőzöm közben a sérüléstől és a kudarctól való félelmeket. Meg persze a hormonok.
Mondjuk ha lenne valami komoly tétje, tippre kialakítható lenne a testem félelme a 8-12-re is, de ilyen ismétlésszámra nem csináltam magamnak még soha komoly tétet és problémát.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183239 üzenetére
Ha ez a jelenlegi tudományos álláspont, simán lehet akár igaz is, csak azért ennek még valamikor biztosan utána fogok olvasni alaposan. Ez, hogy "volumen vagy intenzitás teljesen mindegy" iszonyatosan jelentős megállapítás itt, nem mindegy, hogy igaz vagy sem.
Ha igaz, akkor az eltérő edzésmódszerek eltérő tapasztalatai leginkább lelki / pszichológiai eredetűek lehetnek. Lehet, sokaknál nincs ilyen, de nálam van valami, amit úgy tudnék megfogalmazni, hogy a test gyávasága, mint korlátozó tényező. Ezt győzöm le az 1RM-ekkel. Másként: megtanulok hinni abban, hogy én erre képes vagyok. Ha tartósan magas ismétléseken lennék, szerintem elgyávulna a testem, és lehet, hogy képes lenne izomzatilag valamire, de ez a gyakorlatban meg mégse menne neki lelki okokból.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183235 üzenetére
Úgy értem, hogy szerintem másként áll az idegrendszer a terheléshez azoknál, akik több ismétléssel edzenek, mint azoknál, akik kábé erőedzést tolnak. Nincs rá bizonyítékom, csak így gondolom, illetve van pár saját élményem is arról, hogyan viselkedik a testem, ha tartósan magasabb ismétlésekre kényszerítem, és hogyan, ha rávezetem arra, hogy 1RM-ek lesznek.
Szerintem -bro science persze- ha a test nem szokja meg az 1RM környékét, az idegrendszer hajlamosabb lesz védeni a testet az extrém túlterheléstől.
Biqci: Kár, hogy ezt a hozzászólást nem tizenx évvel ezelőtt írtad nekem. Pont az volt nagyon régen a bajom, hogy ez a felfejlesztés nagyon kevés szerepet kapott. Nem volt meg a volumen konvertálása maximális intenzitásra, ahogy egyesek mondani szokták. Nem volt rendes felvezetés. Kellett volna előbb egy alap izomtömeg, ahonnan rámegy az ember az intenzitásra. Én meg úgy kezdtem még a legelején, hogy maximum 5 ismétlés, de általában 3x3. Csoda, hogy még azzal is fejlődtem.
[ Szerkesztve ]
-
Biqci
aktív tag
válasz aelod #183231 üzenetére
Nem, nem láttam. De majd rákeresek. De nekem a kemény edzés abból áll, hogy nyomom kb másfél órát, teljesen kivagyok, érzem a testem, a vérbőséget az izmaimban, alig várom, hogy vége legyen, de ha vége van hiányzik, és ami a legfontosabb kiadom a feszültséget. Ezt csinálom már huh, nagyon hosszú ideje. Ez mozgat, ez az életem... régóta...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz aelod #183228 üzenetére
Ja, szerinted mitől akadt fenn a szemem. De láttam saját szemmel is. A fickó fél órát csak húzódzkodott, de benne volt a kislábujja is... És sajnos ezt komolyan mondom...
szerk... Szerinted, szerintem... de szerinte de hogyne... de én nem szólok bele, csak a lányomnak mondom, hogy ezek idióták...
[ Szerkesztve ]
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz aelod #183215 üzenetére
"...csak a teremben nem ego-t edzeni megyünk..."
Dehogynem. Látnád mi folyik itt nálunk... 50 kilós csávó 20 kilós egykezessel bicepszezik...? vállazik...? teljes felsőtestre edz...? Már nem tudom eldönteni...
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #183217 üzenetére
Ezek a billegős gépek meg nem egyenletesen terhelnek.
Rég használtam ilyet, de az rémlik, hogy könnyebb őket a beengedett állapotról megindítani.Azt szokták mondani, hogy azt kell edzeni, ami nem megy jól.
Nyilván az ember azt szereti csinálni, amiben erős, csak azzal csak tovább erősíti az aránytalanságokat.Valahol ez a billegős lábtoló is ilyen.
-
Janaboy
veterán
válasz aelod #183215 üzenetére
Hát ő biztos nem ego miatt mondja, inkabb a hatékonyság szempontjából, de ettől még persze ő is tévedhet
A másikat már rég használtam, de én amúgy szeretem ahogy a panatta mozog, kényelmesebbnek érzem.
De ettől még lehet a másik hatékonyabb, nem tudom.
Amúgy is ritkán használjuk.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Vitee
aktív tag
válasz aelod #183176 üzenetére
Nekem annyira egy idiota helyen van, hogy pont a mutatoujjam csontja mellett.
Igy ha jobbra balra mozgatom a csuklom, a ganglion atpatpattan a csonton es jobbra vagy balra ugral, ahogy mozgatom.
Fajni nem igazan faj, csak ritkan, meg neha eltunik tenyleg par napra, aztan elojon megint[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Vitee
aktív tag
válasz aelod #183067 üzenetére
65 vagyok most!
Cs1csó:
Alvas megvan a 7-8 ora, egyedul elek viszont az alvasom minosege nagyon nemjo.
Eber vagyok, rengetegszer felkelek, nem az a jofajta mely alvas. Illetve sokszor ha alszok 5 orat, vagy 10-et, ugyan ugy erzem magam, faradt, levert vagyok, nincs energiam.
Egy ideje tenyleg mar a hormonalis dolgokra gondolok!Rivaul
Lehet igazad van, nem tudom egyelore. Korabban probaltam, hogy heti 5-6 nap, na ott ereztem, hogy egyszer csak lemerulok es vegem. Most heti 3-4 nap, ez idealisnak tunik egyelore. Nem erzem azt mint korabban.
[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
sztikac
őstag
válasz aelod #183059 üzenetére
Erre már én is gondoltam, csak mifelénk elég ritka jószág a (normális) személyi edző.
Oppenheimer: tudom, hogy ilyet is ritkán hallani ebben a topikban, de én tulajdonképpen elégedett vagyok az izomzatommal, persze némi erőszint emelkedést még el tudnák viselni. Fő célom az lenne, hogy minnél tovább meg tudjam őrizni az egészségemet / kondíciómat. Sérüléstől annyira nem tartok, kettlebellel viszonylag nagyobb súlyokkal is tudok biztonságosan dolgozni + kiemelten odafigyelek a bemelegítésre, mobilizációra, izületi előkészítésre.Youtube-on én is igyekszem a normálisabb csatornákat követni (az általad említetteken kívül még: Squat University, The Bioneer, Gödrösi Ádám).
-
sztikac
őstag
válasz aelod #183056 üzenetére
Éppen ebben a témában kellene nekem is tanács...
Magamról annyit, hogy éppen betöltöttem a 40-et, régebben (16 éves koromtól kb. 25-ig) elég sokat jártam terembe, majd következett jó 10 év inaktivitás (irodai munka - IT), az ezzel járó súly- és egyéb problémák, majd mikor már éreztem, hogy ez rohadtul nem lesz jó, 35 éves koromtól elkezdtem ismét fokozatosan mozogni. Kicsit komolyabban kb. 1 éve (saját testsúlyos gyakorlatok, kettlebell, futás) és mostanra jutottam el oda, hogy jó lenne ismét súlyzókkal is dolgozni (kb. megmaradnák a deadlift, guggolás, clean, snatch vonalon). Mostanában mindenfelé az a tanács jön szembe, hogy 40+ körül már kifejezetten a nagy súlyok emelése ajánlott kis ismétlésszámmal, ezzel lehet megakadályozni az ebben a korban kezdődő izomleépülést, csontritkulást meg a többi nyavaját
Kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére... -
bigmasterg
addikt
válasz aelod #183056 üzenetére
Mobilizáció lehet nem lesz jobb, de olyan problémán, hogy be van kötve egy izom (netán antagonistát már húzza és fáj is miatta), jó masszőr már többször segített.
Illetve az adott terület célzott hengerezése, labdázása is enyhített rajta.
Volt már így nálam hát és fenék is.Nyilván te is tudod, de :
A kolléga írta, hogy 12-16 ismétlésre váltott, a nagy súly 8-12 helyett.
Erre írtam, hogy a 8-12 még nem a nagy súly kategória.Szabályosság és gyakorlat hasznossága nem jött szóba.
De ettől függetlenül 3-5 ismétlést is lehet kontrolláltan, teljes tartományban mozgatni. -
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183051 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy én vagyok a nehezebb.
De ez a helyzet reményeim szerint már nem tart soká, és ha januárra elérem a 75 kilót, az a terv, hogy ennél ne is legyek soha több. Még az se kizárt, hogy befogyok 72 kiló körülre, és azt igyekszem onnantól tartani. Attól függ, milyen lesz a forma 75 kilósan.
(Az elmúlt pár hónap olvasmányélményei alapján valszeg le kéne mennem 72 kilóra a kockás hashoz.)
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
válasz aelod #183012 üzenetére
A Zeneakadémia ruhatára is megmozgatta a fantáziám szerdán, ráadásul csak a másik oldal üzemelt. Ha fejlődök, elmegyek egykezes irányba, akkor más helyszínekkel együtt összehozom az ultimate pull-up videót.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz aelod #182993 üzenetére
Ha hozzávetted, akkor meg ne azt írd hogy nincs hozzá értelmes indok. 2-3 hónapos diéta alatt amiket írsz, nem jelentenek kockázatot.
Csicsó: nem vagyok kérdező, nincs kérdésem. Csak le fogom ide dokumentálni hogy nekem ért-e valamit az ashwaganda és tongkat ali. A keto étrend egy mellékszál amin felesleges lovagolni.
-
Cs1csó
félisten
válasz aelod #182993 üzenetére
Ha a kérdező egy epilepsziás gyerek akkor nagyon is jó választás
+1, fogyni máshogy is lehet.
Megjegyzem én nagyon parázom minden olyasmitől ami "inzulin rezisztencia" vagy a cukorral kapcsolatos nem szeretnék cukorbeteg lenni (szigorú étrend, akár napi rendszerességgel szurkálni magam, sőt a látásra is veszélyt jelent ha nem vigyáz az ember) -
Oppenheimer
nagyúr
válasz aelod #182989 üzenetére
Nem olyan rossz az, metabolic cycling jót tesz az embernek. Egyébként több növényi zsírt kell ennem és máris fenntarthatóbbá válik. Vedd hozzá azt is hogy nekem így egyszerű szálkásodni.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz aelod #182976 üzenetére
Köszi a választ! Akkor jól sejtettem.
Ezek szerint a fotón bal oldali mellizom jobb alsó sarkában (a szegycsont aljában) az életben nem lesz nekem már izom, akármit is csinálok? Hogy lehetek ennyire elbaszottul asszimetrikus.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #182955 üzenetére
"Amúgy legtöbbször az elhasznált kalóriát túlbecsülik (okos eszközök) az elfogyasztottat meg alul."
Az elhasználtat érdemes is lefelé kerekíteni mindig, az elfogyasztottat meg fölfelé.m3tr0: Én a helyedben edzős napokra betennék 2100-at -vagy akár kicsivel többet is-, pihenősökre meg 2000-et, és figyelnék arra, hogy biztosan sose legyen olyan nap, amikor 1800 alá, vagy 2200 fölé megyek. Stabil 1,7-1,8 kilót fogyok havonta ilyen módszerrel, csak kicsivel -úgy százzal- kevesebb kalórián. Nekem 60 kiló körül van a zsírmentes testsúlyom, és a 43. évemet taposom. (Vagyis 42 vagyok, ez így kevesebb. )
AsakuraDave: Meg fiatal is lehettél akkoriban. 40 fölött azért már ritka a jó forma odafigyelés nélkül.
troller: Sajna én is csapattam akkoriban rendesen, sokat ártva a testemnek. Mondjuk voltak nálam sokkal durvább arcok, ők talán már nem is élnek, vagy minden bajuk van.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #182921 üzenetére
"Egy 272 középkorú, nem cukorbeteg nő bevonásával végzett vizsgálat szignifikáns kapcsolatot mutatott ki a tejtermékek fogyasztása és a fokozott inzulinrezisztencia között. Említésre méltó, hogy az összefüggés még akkor is fennállt, amikor olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint az életkor, a testsúly, a testzsír, az energiabevitel, a fizikai aktivitás, az iskolai végzettség, az oldhatatlan és oldható rostok bevitele, valamint a szénhidrátok, fehérjék és zsírok étrendi összetétele."
A tejtermékek és a vércukorszint közötti kapcsolat - LINK a cikkhez. Elég lehangoló.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #182919 üzenetére
Kábé így látom én is, viszont egyik nagyim cukorbeteg volt, szóval nem árt az odafigyelés, és tán némi korlátozás sem.
"4000 idős angol nő tejfogyasztási szokásait és inzulinrezisztenciáját ill. metabolikus szindrómáját elemezve az derült ki, hogy a tejet sosem ivóknak 50%-al kisebb volt a kockázata metabolikus szindróma kialakulására. A tejet nem ivók közt kevesebb cukorbeteg volt."
Kár, hogy nem írja, mennyivel kevesebb volt a cukorbeteg, mert 1-2% még nem jelent semmit, kábé mérési hibahatár, de ha sokkal több, máris más a leányzó fekvése.
Illetve kíváncsi lennék a részletekre, lehet megpróbálom megtalálni a forrás cikket, mert sok irányból bele lehet esetleg kötni. Kezdve ott, hogy 4000 idős nőből hánynak nincs inzulinrezisztenciája vagy metabolikus szindrómája? Egy túl alacsony szám leronthatja a kísérlet eredményének a megbízhatóságát. Stb.[ Szerkesztve ]
-
basaharc502
aktív tag
válasz aelod #182903 üzenetére
Perpill ez [link] a legjobb ár/összetétel arányú fehérje véleményem szerint. Összetételre kb. minden hasonló whey fehérjét veri. Ízben pedig nemhogy jobb, hanem köröket ver a compact-ra.
Nem mintha ez számítana a fejlődésünkben bármit is, de azért nem midnegy, ha már drága pénzért veszünk valamilyen tápkieget, akkor azért ne moslék legyen.[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz aelod #182894 üzenetére
Nem fáj, hanem a sorozatok végére feszül két oldalt a derekam. Nehezebb lehajolni is. Aztán elmúlik, de gondolom ez nem igazán jó és szeretném megelőzni, bármi is ez. Olyan, mintha erős terhelést kapna a derekam is. Ebből gondolom, hogy valamit nem jól csinálok.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz aelod #182840 üzenetére
A tujázást próbáltad már?
Itt van pár kép a Google találatai közül a "tujázás" mint utazás egy módjára -
perempe
veterán
válasz aelod #182840 üzenetére
A Müpába szoktam villamosozni a Puskástól, 25-én lesz NFZ évadnyitó. Szerdán megyek a Zeneakadémiára, de csak kettőt megyek a Blahától, ill. azon sokan szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
válasz aelod #182817 üzenetére
Most jó vagy, de szeretnél Te is ilyen kondiban lenni 75 évesen.
Voltam a helyi kórház dietetikusánál tegnap, 22.1%-ot írt ki testzsírra az Omron BF-511 mérleg, 72.0kg voltam. A többi mért adatra nem emlékszem, az úszós cuccaim közé raktam a papírt.
Van olyan gyakorlat, amit lehet vízben is végezni? Tegnap megcsináltam knee tuck-ból (térdfelhúzás?) vagy 100-at úszás végén, vízen elfeküdve valószínűleg kíméletesebb, mint padon.
-
JoolsNOS
veterán
válasz aelod #182809 üzenetére
Egy adag kb 60 forintra jön ki, és van egy kis placebo hatás, hogy valami hasznosat iszok. A legolcsóbb vitaminital is 230 a lidliben. Emiatt nem csak vizet iszok. 90 %ban úgyis csak azt iszok. Mint mondtam csak annyi a kérdés, hogy az emésztése hátrányos-e az edzésre.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
F34R
nagyúr
válasz aelod #182800 üzenetére
Nem nem arra gondolok, ez a vercukor dolog uj lehet mert regebben ezekrol nem vakeralt.
O csak azt mondja amit mindenki mas is tudhat aki a ncbi-rol tajekozodik... A daganatos dologban annyit lattam hogy egy foszer "kigyogyult" az agydagantbol, csupan csak hust fogasztva, de mivel nem mutette meg magat, ujra es ujra kialakult. Viszont neki egyik receptor genetikailag hibasan mukodott, igy nem kezdte a daganat felemeszteni a szoveteket. Nah ha o ezt kezpenznek vette es mindenkire levezette az tenyleg lehet gaz.Melyik a jó meglátás?
Az egyszeru life hackjei, nyilvan ehhez nem kell biohackernek lenni. -
F34R
nagyúr
-
perempe
veterán
válasz aelod #182790 üzenetére
Majd súllyal rámegyek arra is, 10-es sorozatokban gondolkodom (Can't Do 100 Push-Ups In A Row? Just Do THIS!). 400-ig el se tudok számolni, amikor a 300m-es hosszakat számoltam úszásnál a szabadstrandon, akkor is bajban voltam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz aelod #182736 üzenetére
Nálam is járt anno párféle olcsósított fehérje, full force, protein buzz, stillmass stb. bármilyen rossz volt, megittam. Egyedül a gymbeam volt amit inkább kidobtam a kukába, gyomorgondokat nálam is okozott, és utána évekig nem nyúltam fehérjeporokhoz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
neophyte79
tag
válasz aelod #182736 üzenetére
😑
Hmmm....hmmm...
A puregold tartalmaz emésztőenzimet, a GymBeam nem. A Covid fertőzés (3X egymás után, 4 hónapon belül...ennek két éve) nem kicsit baszta el az emésztőrendszerem, 1 év volt rendbehozni.Inkább nem kockázatok, a puregold/nutriversum semmilyen panaszt nem okoz (tartalmaznak emésztőenzimet).
Köszöntem a véleményt. ✌️
-
neophyte79
tag
válasz aelod #182677 üzenetére
Az általában elfogadott "tény" a lustaság és a rossz makrók, ezzel egyetemben pedig a gyulladást keltő élelmiszerek fogyasztása a háttere annak, hogy valaki túlsúlyos és/vagy nem izmos.
Azért ne feledjük el, hogy bizonyos hormonok és betegségek (cushing szindróma, agyalapi mirigy elégtelenség, leptin hiány, miosztatin túlsúly, mTorc1 hiány a vázizomban/AMPK túlaktiváció, rossz bélflóra, erős immunrendszeri aktivitás, hogy csak párat írjak) kizárják a lehetőségét annak, hogy számottevően látható legyen az egyén számára a változás.
Persze a populáció kis szegmensét érinti az ilyesmi elváltozás, de megtalálható.
Lásd Rácz Géza...nem le kell fogyni, hanem megtalálni azokat a tényezőket, amik okozzák a hízást, ami nehéz.Aztán még ott van az izomrost arány (fehér/vörös), mint változó is, de az edzés hatására átalakul a vörös fehérré.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GTA V
- Path of Exile 2 Early Access teszt
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- Motorola TLKR T62P walkie talkie
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest