Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- ASUS routerek
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
m3ss
veterán
válasz Janaboy #192569 üzenetére
ja ez sajnalatos. amugy erdekes, en feherje bevitelre ugyelek azert amikor kevesebbet is sikerul ennem, akkor is megvan a 100-120g naponta, de megsem leszek soha <10%, mint a versenyre keszulok emberek. kivancsi vagyok mit tolnak, amitol igy lefogynak es izom meg nem nagyon megy le..vagy mit latok rosszul? mert en siman izmot veszitek ha nem eszek eleget, nem zsirt. ha pl kevesebb tricepsz gyakorlatot csinalok hetente (jellemzoen kozelmultban 2-3) akkor latom hogy onnan fogyok. vallnal is hasonlot vettem eszre. most fogytam kb. 1 kilot es ranezesre full uezt a zsir% ot tartom, csak izom megy le.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Janaboy #192338 üzenetére
én régebben sokat ittam (napi szinten 1-2x) matcha latte-t.
leírhatom, hogy én miből ((matcha, víz, tej vagy kókusztej, fahéj, chili, gyömbér, vanília, édesítőszer)) mennyit rakok bele, de azt kétlem, hogy rajtam kívül bárki élvezettel meg tudná inni... érdemesebb kikísérletezni a megfelelő kombót saját magadnak.
egyébként alapnak a Wolfberry teája vált be (amit ~fél éve átneveztek matcha-ról zöld tea-ra, gondolom okkal )"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Janaboy #192045 üzenetére
én szívvel ajánlom az éden prémium kölestésztáit. (a linken nem csak kölesből készült tészták vannak) mondjuk azt nem tudom, hogy spagetti van-e belőle, én mindig csak orsó ill szarvacska tésztát tolok, de imádom. a kedvencem ízre és állagra is
spar ill müller pl (és sok egyéb bio cuccokkal foglalkozó bolt) forgalmazza őket, de kóstolás után - ha bejön - érdemes a weboldalukat figyelni és az áfamentes héten (21%os akció) rendelni egy adagot[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Flash Gordon
senior tag
válasz Janaboy #190929 üzenetére
Más ha valaki komoly edzésmúlttal rendelkezik és még relatíve fiatal is hozzá, megint más ha hobbiból jár le és elmúlt 40. A magas intenzitású edzés sok esetben egyszerűen sérülésveszélyesebb és emiatt nem feltétlen ajánlott egy életkor felett. Egyébként is sok helyen említik, hogy a legjobb periodikusan (pl. xhéttől-xhónapig, ) váltogatni a magas intenzitást a volumennel, mert az adaptációs sokk a terhelés változó módja miatt végeredményben kiszüszöbölhetőbb a stagnálás és nagyobb a benefit pl. a "száraz" izomtömegben.
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
Peaceliker
addikt
válasz Janaboy #190868 üzenetére
Gőzöm sincs, az sem kizárt, hogy placebo...vagy amíg bekevertem pihentem
Nekem ez kényelmes. Egyenes rúddal lehet nem is tudnék, most csak így levegőben próbálva pl már jelez is a teniszkönyök. Könyököm is kijjebb menne, nem kényelmes.
Nem ebben sérültem le, hanem fordított fogásos bicepsz curlben. Szal túl lett erhelve az alkar, ennyi volt.
De körbe nézek a kerben, lehet lesz egy darab cső amire felmegy 1-2 tárcsa próbára De most nem tudom elképzelni, hogy jó lenne nekem.[link]
az én padomon van preacher curlhöz támasznak helye. Annak a helyére elvileg bemegy. Ha minden jó, holnap nálam, akkor ki is próbálom. Térdem amúgy is fos, amíg nincs itt a térd bandázs, addig lehet guggolás ki is marad."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Janaboy #189163 üzenetére
Ha jól látom erre viszont jó a kisebb terhelés és pihentetés.
Meg lehet nézek könyök szorítót... Szép leszek csukló szorító balon, jobbon könyök... Tenisz könyökre is lenne egy fajta
Amúgy nekem skullcrusher hozta elő, lehet sok lett a súly növelés arra a feladatra"Oh my Goa'uld!"
-
Dinter
addikt
válasz Janaboy #189163 üzenetére
Igen, én is szenvedtem vele egy ideig. Szépen lassan fokozatos terhelésnöveléssel sikerült visszaépíteni és már csak akkor fájt, ha nem melegítettem be előtte.
Aztán síelésnél megint visszaromlott az eredeti állapotra, mivel őt melegítés nélkül kellett lökdösni magam néhány helyen. De azóta most újra jó, kellett neki egy 3-4 hónap. -
Louro
őstag
válasz Janaboy #189040 üzenetére
1.5 liter tea ( 25gr mézzel), 2x3 dl víz (fehérjepor miatt), esetleg cukormentes szörp 2x4 dl. Jah és edzés után kb. 1 liter víz simán lemegy
Mivel leveses vagyok, így heti 1-2 alkalommal leves a vacsi, ami 7.5 dl . Reggelihez heti 6-7 alkalommal a zabkásához 2 dl víz.
Hmm, lehet, hogy sok folyadékot iszok?
Mess with the best / Die like the rest
-
Fred23
nagyúr
válasz Janaboy #187856 üzenetére
Kocogáskor mindig fogyasztunk zsírból és glikogénből is, ahogy nő a tempónk és a pulzusunk, úgy csökken a zsírból való táplálkozás aránya. Valami olyasmire gondolj, hogy egy lassú, hosszú kocogás alatt mondjuk az energia 60%-át fedezzük zsírból, és 40%-át ch-ból, egy picit gyorsabb, de még mindig lassú kocogásnál meg már fele-fele. Nagyon könnyű elérni azt a tempót és pulzust, amin már arányaiban több ch-t vesztünk, mint zsírt, de ha az energiavesztés 40%-a jön csak zsírból, szerintem még az is egy elfogadható állapot, nálam elég gyakran így is van, és megbékéltem vele.
-
-
-
addikt
válasz Janaboy #186028 üzenetére
Csak vicceltem, nyílván mindenki azt hord magával amit akar, itt szerencsére nem divat a másik megszólása. Nekem a telefon a legegyszerűbb, mert edzés közben arról megy a zene/podcast is.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #185671 üzenetére
Nekem meg az a meglátásom a ferde pados verzióban (legalábbis amit látok a teremben) és nyilván nem vagyok szakértő, hogy össze-vissza csinálják
Mondjuk ez igaz mindenre is.
En felek a ruddal vizszintes nyomastol, hogy rajtam marad a suly.
Célszerű úgy megválasztani a használt súlyt, hogy azt magabiztosan tudd mozgatni kontrollált negatívokkal. Nem szégyen az pl. ha csak két 20-as van a rúdon[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #185668 üzenetére
Más szögből terheled és a felső rostlefutásokat "elvileg" jobban igénybe veszi a gyakorlat - ezt mondja a gyúrós nolidzs.
Bár tudjuk, hogy így szeparálni nem igazán lehet egy izmot.Én speciel évek óta nem nyomok rúddal vízszintes padon fekve. Korábban nagyon szerettem de valamiért már nem preferálom, kényelmetlen stb.
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #185487 üzenetére
Van persze, 2-3 melegítő sorozat az első gyakorlatnál az adott izomra. Tehát a lábtoló előtt 3 melegítő és utána a munka sorozat. A további feszítő gyakorlatok már a munkasúllyal mennek. Ugyan így a hajlítónál és a vádlinál.
Az alvás meg annyi amennyi, nyilván lehetne több is..
-
m3ss
veterán
válasz Janaboy #185370 üzenetére
teny, a szomszed retje mindig zoldebb
egezsegesnek mondhato kajabol 600 kcalal jol lehet lakni. vagy itt lenne a kulonbseg, hogy masoknak ez nem eleg? 6x ehet ennyit egy nap alatt...ki er erre ra? nehogy azt hidd hogy ez jo erzes. plusz egesz nap fozocskezhet az ember. plusz megunja ugyanazokat a kajakat. raadasul valogatos is vagyok, hozza vagyok szokva a jo kajakhoz...en nem birok egy nap 2x ugyanazt enni. nehez ez. itt tomod magad, barmivel masik verzioban meg csak arra kell figyelni, hogy mast egyel.
2000 kcal az 3 max 4 foetkezes, mellette meg eszel gyumolcsot, zoldseget es kesz. ha vmi aerobbal elegetsz 500 kcalt akkor vegkepp nem nehez.
azert ez rossz szokas is, legalabb annyira mint anyagcsere. ha elkezdik csokkenteni a cukros dolgokat, egy ido utan kivanni se fogjak. ha tobb rostos cuccot eszel, szinten eltelitodsz. mit meg nem adnak delutani jumbo helyett eleg lenne 3 sargarepat meg karalabet elragcsalnom nyersen ez csuszik nekem, meg a levesek minden mennyisegben.Tehát akkor fogalmad nincs mennyi az össze beviteled
fogalmam sincs, minek szamoljam? 18 evesen kovettem, az volt a tanulsag, hogy sose eleg
feherjet fejben kovetem nagyjabol. ha veletlen felszedek 1 kg zsirt, 3 nap normalis taplalkozas utan eltunik rolam. most amugy is tomegelek, arra a kerdesre a valasz nalam hogy ennem kellene-e mindig az, hogy persze
az lesz a kerdes, hogy miutan abbahagyom ezt az orult zabalast, mert biztos nem csinalom sokaig, akkor utana mondjuk feherjet magasan tartva, de csak kb. 2-2.5 e kcal kozott maradva megmarad-e majd az izomtomeg, vagy nem...mert most egyertelmuen fejlodok. de december elott siman voltak olyan napok, amig nem figyeltem erre, hogy mondjuk csak 80g proteines nap jott ossze."milyen kajat daraltal le?" - Csirke + rizs. Olyan mint a hányás. Kis cukrot szoktam önteni bele. Úgy olyan mint a cukros hányás.
hahaha, lelkesedessel nincs baj akkorAz úgy szerintem nem lesz jó. Én azt vettem észre, hogy az ember hajlamos túlbecsülni a megevett étel tápanyagtartalmát.
hat az sem kizart, azert adtam meg ilyen tag intervallumot, mint a 3-4e+. teljesen kivan zarva, hogy ennel tobbet egyek. ha szamolom es rajovok hogy keves, akkor se
nem is tudnam szamolni, szerencsere nem minden kajat en fozok.#185371 Woodslave
mire gondolsz? nyugodtan johet a kritika, velemeny, meglatas, nem vagyok sertodekeny, azert is irkalok, mert szeretek okulni, tanulni..[ Szerkesztve ]
-
-
m3ss
veterán
válasz Janaboy #185147 üzenetére
nala nem nagyon van ilyen olcsobb garmin. de ahogy latom, mar a masodik videojaban, pl a mi watch eleg jo helyen van. nekem bejottek a xiaomi termekek, lehet egy ilyet kellene neznem garmin 235 helyett...de amugy galaxy watch 4-et is jonak irja, az is hasonlo aron van.
-
Fred23
nagyúr
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #184777 üzenetére
Hát ha kellően pihensz és jól adagolod az edzést akkor nem kell. Viszont mentálisan jót tesz ha kicsit leállsz. Én speciel mindig tartok egy off hetet az ünnepek alatt (meg verseny után is). Nem olyankor kell megváltani a világot. Jókat enni inni feltöltődni muszály.
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #184722 üzenetére
Na állj. Azért lehet rám mindent írni, szimpatizálni velem vagy éppen ellenkezőleg de amikor valótlant állítunk és olyan kijelentéseket teszünk, vagy ordas nagyokat csúsztatunk amik 1) nem fedik a valóságot 2) személyeskedés azt már nem hagyom szó nélkül.
A fórumtárs eredeti felvetése még mindig az volt, hogy a BCAA segíti a regenerációt.
"Szerintem is az arginin, citrullin, beta alanin edzés előtti-közbeni BCAA segíti a regenerációt és relatíve filléres cuccok"
Erre reflektáltam azzal, hogy a BCAA és a többi nem tesz hozzá (ismételten) a regenerációhoz többet mint egy normálisan adagolt terheléses edzés vagy pihentető alvás. Amire leírta, hogy nála ez megfelelő. Konstatáltam. Viszont hoztam példát arra, hogy sokan pörgetőt keresnek amikor nem ez a megoldás hanem az előbbi kettő rendbe tétele. Itt már jött a részéről egy csúsztatás (gúnyós hangnemben személyeskedve), hogy szerintem az arginin citrullin beta alanin pörgető. Nem írtam sehol, hogy az lenne. A stílusom sem volt bántó szándékú (vagy az már annak számít ha megkérdezem mióta edz valaki?) ellenben a fórumtárséval aki fitymállóan az "én kánononba nem férő"-nek titulálta a BCAA-k ról a véleményemet.
"mivel a te kánonodba elférő nyakra-főre zabált ízesített trejsavó és a fikázott BCAA a gyomorban ugyanaz az aminosav lesz"
Azzal azért remélem tisztában van a fórumtárs ha már így dobálózik a linkekkel meg röhögcsél, hogy egy tejsavóban nem csak L-leucin, L-valin és L-izoleucin található így ebből kifolyólag megint valótlant állított azzal, hogy ugyan az lesz a tejsavó és a BCAA a gyomorban lebontás után....nem, nem csak ugyan az lesz.Hovatovább egy komplex fehérje sokkal tovább tartja fent a protein szintézist mint egy BCAA kieg ami gyors választ okoz viszont sokkal kevesebb ideig tartja fent ezt a folyamatot. Itt pedig egy másik forrás ami szerint teljesen felesleges mivel nincs akkora benefitje a BCAA-nak mint ahogy a marketing megeteti az emberekkel. Tehát ebből következik, hogy ismételten nem állítottam valótlant ellenben a fórumtárssal...
Jött pár link, hogy az idő előrehaladtával nem ugyan úgy megy az edzés- gyúrás- izmosodás mint fiatal korban. Ki vitatta ennek az ellenkezőjét? Itt idéznék egyet "Értelmezni szöveget, kontextust nem árt"
Ezek evidens dolgok és felesleges magyarázni de jól megkaptam mert nem dobtam be arról két pubmed cikket, hogy reggel felkel a nap este meg lemegy...
A nagy összeborulások közepette betalált megint nájtmér is aki szerint:
1) nem érteném a mikrobiológiai folyamatokat ezért nem megyek bele a vitákba
Itt eleve nem erről volt szó hanem egy kijelentésről amit támadtam vagyis "égettem magam mint a rongy kommenteken keresztül". Viszont valóban: nagyon részletes sejtszintű folyamatokban járatlan vagyok és elismerem azt ha valaki több ismerettel rendelkezik adott témában.2) ez továbbra sem hit kérdés
hogy jön ide az autofágia egyáltalán?
3) ez meg aztán felettébb szánalmas és nevetséges. Én lennék a topik kiskirálya? Röhej. Itt megint a kisebbség érzete adott hangot amit azzal kompenzál, hogy fitogtatja a tudását és hoz fel példákat arra amikre nem tudnék válaszolni. Itt mindenki tudná ezt csinálni mégsem teszi...majd kinövi egyszer talán.
5) szerinte megrekedt a tudásom. Szerinte...
Szerintem meg továbbra is az a bántott kisfiú mint régen és ezzel kompenzál, hogy kérkedik a tudásával. Senki nem kérte rá, hogy dörgölje mások orra alá, hogy nézd erről és arról fingod nincs. De nyilván az én stílusom az irritáló. Valóban így lenne?
További diskurzust lezártnak tekintem.
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz Janaboy #184679 üzenetére
Kék öves karatés vagyok, régen voltak öv vizsgára több ellenfeles küzdelmek (asszem feketére már 50, akár 100 küzdelem), lehetett hallani, hogy előtte toltak valamit, ilyenkor meg is lehet érteni. Ezeket a cuccokat élsport határok feszegetéséhez ajánlanám, de ilyen lemenni karkörzéseket csinálni nem sok értelme van.
-
OPiiPO
veterán
válasz Janaboy #184501 üzenetére
Ilyet építettek páran HO-ban Covid alatt, lényege hogy kell egy emelhető mérnöki asztal, és akkor simán tudsz meló közben kardiózni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
m3tr0
őstag
válasz Janaboy #184484 üzenetére
Igazad van nem kell feltétlenül venni.
De vehetne vagy járhatna terembe ahelyett,hogy sokadjára felteszi ugyanazt a "ha kevés a súly akkor az úgy jó-e ha X ismétlést csinál" kérdését.perempe: rakjál össze belőle egy nehezebb kézit és csinálj vele bicepsz gyakorlatot,meg tricepsz gyakorlatot is...ahhoz nem lesz kevés
-
Qtya123
őstag
válasz Janaboy #184245 üzenetére
Én úgy 8 éve elengedtem ezt a palackos ásványvíz dolgot, mert egy nap 3 üveggel fogyott és végtelenül untam az üres üvegekkel való bohóckodást.
Csapvizet iszom azóta. Felénk egyáltalán nincs rossz íze szerencsére (régen viszont laktam olyan helyen, ahol elb@szott íze volt) és bevizsgáltattam ólom szempontjából.
Annyit tettem az ügy érdekében, mikor átálltam csapvízre, hogy vettem egy kancsós vízszűrőt.
Ennél többet nem vagyok hajlandó az ügy érdekében tenni. -
persil
nagyúr
válasz Janaboy #184245 üzenetére
Szerintem ez azert egy kicsit tul van misztifikalva.
Ha nem valami dagvanyos mocsar mellett, vagy prypjat-ban el az ember, akkor halalos nyugalommal lehet inni a csapvizet. A palackot meg ki lehet dobni a szelektivbe.Ha meg edzes mellett a taplalkozasra is figyel valaki, akkor meg van a plusz asvanyianyag tartalom is.
De ennyire ragorcsolni a folyadekbevitelre... Hat nem tudom.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Cs1csó
félisten
válasz Janaboy #184235 üzenetére
'"tartár" mártás?
Én így csinálom, nem tudom mennyire hivatalos: kis majonéz, kis mustár, kis tejföl egybekutyulni, egy kis cukor, egy leheletnyi citromlé (talán nem is szükséges) és egy kis fekete őrölt bors.
Ezt összekutyulni és kész is a mártás. Nyilván az arányok eltolásával más-más ízélményt lehet létrehozni: több tejföl akkor lágyabb lesz, több mustár akkor erősebb lesz stb.
Kalóriaértéke talán egy kicsit kevesebb. Hortobágyi húsos palacsintához szoktam vagy ha valamilyen panírozott majd kirántott húsokra pl. rizs vagy sült krumpli köretnél főleg. -
Cs1csó
félisten
válasz Janaboy #184232 üzenetére
Nem is nagyon értem. A majonéz ugye olaj meg tojás (sárgája?) keveréke mi lehet ebben lájt?
Szerintem parasztvakítás, a majonéz amúgy is egy kalóriagomba, tehát: mértékkel kell fogyasztani, hiszen egy irgalmatlan kalóriabomba.
Nekem a személyes kedvencem a LIDL-ös átlátszó tubusos Kannia Mayonnais 500ml-es kék kupakos vagy a "romulade" (talán metélőhagymával kevert) zöld kupakos. -
Apollyon
Korrektor
válasz Janaboy #184232 üzenetére
Ultra-processed food mindkettő. Gennyes tus vs. redvás szendvics jellegű vita. Inkább csinálj otthon magadnak majonézt, finomabb és nem lesz benne annyi vegyszer.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
S e t h
nagyúr
válasz Janaboy #184229 üzenetére
Ezt a szorítóerős dolgot nem tudom hová tenni, de némileg bullshit szagú a dolog.
Én még nem láttam sehol publikálva, de gondolom, hogy a 100 évet elérő anyóka sem a súlyzóknak köszönheti, hogy még pelenkázzák.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
perempe
veterán
válasz Janaboy #184229 üzenetére
Majd meghallgatom, a strongfirst.com-ról ismerős a neve.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Woodslave
félisten
válasz Janaboy #184225 üzenetére
nem tudom most mit mondott, meg láttam a scitec oldalon vele egy videót amiben már nem volt annyira elborult, de számomra egyáltalán nem egy mérvadó egy ideje, legalábbis én nem csinálnám amit mond. Atttól még lehet igaz, és én vagyok a hülye ezt soha nem zárom ki semmilyen témában.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
persil
nagyúr
válasz Janaboy #184096 üzenetére
Eleg foscsi kep, neten talaltam, de a lenyeg latszik. Hozzaadott cukor nincs benne. Joghurt van, meg turokrem, pudlingjuk nincs.Az aldis meg "crane" marka, de izre es osszetevore is detto ugyanez. En nagyon szeretem.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
JoolsNOS
veterán
válasz Janaboy #184075 üzenetére
Lidl. 20g fehérje a 200as adagban. 299 forint. Finomak, több íz is van. Van túrós alapú is az 25g 200as adagban. Az viszont majdnem 500, akcióban szokott 350ért. Többi makró is jó mindegyikben. Alig van benne zsír és ch.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Biqci
aktív tag
700 Ft? Az komoly. Nálunk van saját márkás mindenhol, max 90 cent, azaz féláron van. Így nem sokkal drágábbak, mint egy adag protein. Melóba mindig hozok egy dobozzal
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Woodslave
félisten
kijárunk Horvátországba vásárolni. Van pár jó proteines termék.
A pudding [link] ilyen kókuszosat vettem múltkor. Nem nagyon szoktam ilyenekre pénzt baxni, de kimondottan jó volt.
Meg ezt a joghurtot szoktam még venni. Felütöm egy kis fehérje porral, mondjuk citromos kimondottan illik hozzá, kis áfonya ha nagyon jó napom van némi protein csoki belekockázva kész a desszert.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Biqci
aktív tag
válasz Janaboy #183989 üzenetére
Én világ életemben khm... nehézsúlyú voltam. A diétát mindig megszenvedtem, így inkább hanyagolom. De az az érdekes, hogy beálltam egy testsúlyra és mindegy mennyit eszek, ezt tartom. Persze 1-2kg-os ugrálás van, de nem számottevő. Ezzel mostmár kibékültem
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
basaharc502
aktív tag
válasz Janaboy #183930 üzenetére
Ezért is kérdeztem pontosan milyen gagyi alapanyagról beszél? Tényleg kíváncsi volnék...mert ha ő ennyire tudja, akkor kb. visszamegy a tehéntejig és részletesen levezeti, hogy a gagyi gyártók mit, honnan, hogyan b@sznak el és lesz gagyi az ő termékük, ellenben a tejpor.hu-s fehérjével, amit szintén levezet. Mert jelen állás szerint pont ő a legfelületesebb ezzel a minden gyártó sz@r és, aki veszi az is egy sz@r mentalitással.
Félreértés ne essék, biztos, hogy a tejpor.hu-s fehérje minőségi és az ára is nagyon baráti. El is raktam magamnak, fogok is rendelni.A mi szintünkön azon lehet vitatkozni, hogy minek mennyi az ára, mi éri meg és mi nem, milyen az íze, milyen az összetétele...de azon, hogy a gyártók milyen alapanyagot használnak, milyen gyártási mechanizmuson megy az át a termék nem hiszem, hogy van értelme, mert konkrétan zéró rálátásunk van erre, és gyanítom Lajmund kollégának sincs több.
Azt sem merném kijelenteni, hogy Király Laci a PureGoldnál vagy a Team Scitec tagjai vagy a Gymbeam-es arcok nem a saját márkás cuccaikat használják. Ez nem úgy működik, hogy szponzorál a Nike, de én azért otthon Adidasba járok. Egyébként meg hülyék lennének nem kihasználni, hogy havi több százezret rak mögéjük csak tápkiegbe a szponzor.
Sokan elmondták már, hogy túl van misztifikálva a tápkieg, közelről sem ad annyit, mint amennyi karaktert elkoptatunk itt a témában...
-
basaharc502
aktív tag
válasz Janaboy #183921 üzenetére
Sehol, csak gondolom elnavigált a terméket gyártó tejpor.hu oldalra, ott pedig elolvasta az egyébként teljesen korrekt leírást a gyártásról és a fehérjék szerepéről stb.
A valóban igényesen megírt cikk pedig megyőzte, hogy ez a szent grál, ami a mr. olimpia színpadáig repítheti. A többi gyártó pedig automatiksan f0s, mi más is lehetne.
Abban egyetértek, hogy olcsóbb, mint a többi. A minőségről nem tudok nyilatkozni, hiszen még nem próbáltam - de ha próbáltam is volna mit mondhatnék az ízen, oldódáson, állagon kívül?! Egyikőnk sem tudja, hogy valóban mennyi is hasznosul bármelyik gyártó termékéből, miután megittuk. Peace. -
Fred23
nagyúr
válasz Janaboy #183733 üzenetére
Igen, az tényleg számít. Meg az is, hogy mikor. Én általában bogyós -és egyéb- gyümölcsöket keverek a reggeli moslékomba, amiben van whey protein, 40g chia mag, 20g kókuszreszelék, 25g tökmag, meg még egyebek is. Szóval viszonylag sok rost és zsír megy mellé. Illetve nyugodtan kiegészítem a kajám edzés után is gyümölcsökkel.
szőröscica: Lehet egyszerre izmot építeni és zsírt bontani, ha teljesülnek a feltételei. Erősebb vagyok most, kicsivel már 79 kiló alatt, mint mikor 110 kilósan elkezdtem a diétám. Úgy értem, még úgy is, ha hozzáadom a mostani kilóimhoz az összes leadott zsír tömegét, és úgy nézünk teljesítményt tolódzkodásban, húzódzkodásban. Egyértelműen szedtem fel izmot, ha keveset is.
Tippre 2 dolog kell csak ehhez a csodához: ne legyen az ember nagy kcal-deficitben, vagyis BMR +2-300 kcal-on kell lenni minimum, valamint legyenek meg a szükséges makrók (fehérje, szénhidrát, zsír, jó arányban). Ha az izom stimulációja megtörténik, és van elég tápanyag is bennünk, miért is ne történhetne meg a szuperkompenzáció?
Kocogás mondjuk szerintem erősen ajánlott ehhez, sokat segít. Lehet kicsivel magasabb a kcal, miközben több zsír is ég.Szerk.: De igen, a második már tényleg lehetetlen feladat, zsírból nem lesz izom.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Janaboy #183712 üzenetére
Nagy súlynál egyszerűen KELL az öv. Nem feltétlen csak azért, mert nem edzed meg eléggé a gerincmerevítőket, alsó hátat stb. hanem mert pl. egy nagy súlyos szériánál egy kisebb egyensúlyzavar : előre billensz guggolásnál, vagy legurul/megcsúszik a rúd a hátadon, és nem tudod a széria végén oda visszatenni, ahova akartad, vagy egyszerűen rajtad marad, de nem dobhatod el stb, felhúzásnál túlságosan nyújtva a láb és derékból indítod a súlyt, gyakorlat közben megbillensz, vagy akármi nem várt mozdulat és kész a baj. Jó esetben húzódás, rosszabban sérv. Ezek nagy részét, ha meg van a tapasztalat, az öv megfogja, vagy legalább is nem lesz akkora a baj.
Én rendszeresen edzem a gerincmerevítőket, alsó hátat pl. vmi ehhez hasonló géppel: [link], meg néha hiperhajlítón, de 140 felett guggolásnál, felhúzásnál mindig felteszem az övet.#183710Dare2Live
nekem egy sima Biotech övem van, eddig 240-ig mindenre is elég volt edzésen. Poweres övet csak versenyen használtam - 1000 éve-, mert egyedül alig bírtam megfelelően szorosra húzni (sima csatos nem ez a fajta), meg edzésen nekem nagyon kényelmetlen volt. De kinek mi...[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Biqci
aktív tag
válasz Janaboy #183580 üzenetére
Itt nálunk a tulaj tervezte egy pár évvel ezelőtt, hogy a hét egy napján este 8-tól a férfiak póló nélkül edzhetnek. Mert akkor feszítgethetnek a tükör előtt, magyarázta a srác. De szerencsére nem lett belőle semmi, így is van néha olyan pojácáskodás, hogy rossz nézni...
-
-
Oppenheimer
nagyúr
En nem birok poloban edzeni. Nagyon sok hot termel a testem (sok az izmom ), izzadok mint az allat, maximalis szellozes kell. Ezert csak trikoban tudok, olyanban ami szellos es meg igy is vizezni szoktam magam, hogy hutson.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
stingy2
senior tag
Én a legolcsóbb kínaiboltos fehér pamut pólóban. Pár hónap alatt úgyis kiszaggatja az öv, meg a rúd. Régebben próbáltam vmi műanyagot (poliészter talán) de rámrohadt már az edzés elején, és úgy is maradt végig. A pamut meg felszívja az izzadtságot. Mondjuk, ahogy elnézem a teremben a "sportolók" többségét, nekik nem kell ezzel foglalkozni
INTJ
-
-
aelod
veterán
válasz Janaboy #183216 üzenetére
De mitől hatékony? Erre akartam kilyukadni. Egy lábtolónak (a lehető legnagyobb szögből) egyenletesen kell terhelne. Ezeknél a kialakítású újabb gépeken a terhelés szerintem nem egyenletes, a példa gépnél pedig az egész kialakítás kuka.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Warships
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest