Új hozzászólás Aktív témák
-
Omis
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #10908 üzenetére
Fordított forgású venti
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Omis
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #10902 üzenetére
Pedig nem nagy hangja van
-
Omis
senior tag
Ezzel a ventilátor profillal ,így stabil.
-
parandroid
félisten
Valszeg egy erősebb procival többet is tudna, az 5800x3d-vel ennyi. Elég processzorigényesek a forzák általában, motorsportnál még jobban kijön. Amúgy ez teljesen jó igy, a 6750xt-vel olyan 70 körül volt az fps. Már az is sima, de ezen meg jobban látszik. Motorsport más, ott küzdött a 6750xt a 60-nal is, kompromisszumos volt minőségben, plusz gyakran mikrolagolt. A 7900xt-vel minden maxon (kivéve rt, nyilván) is könnyedén 60 fölött marad. És végre jól is néz ki.
p
-
Bib
őstag
válasz
parandroid #10894 üzenetére
Teljesen normális hőfokok fps unlocked 100-120-at nem értem. A 7900xt fh5 1440p maxed az azért többet kellene tudjon.
-
Steven
addikt
Nekem volt kártyám 6900xt , hogy paszta csere varázsütésre megoldotta a hotspot problémát (egy részén nem volt gyári paszta kicsit vicces). szerencsére 7900xtxnél nem kell cserélni.
Garancia a probléma csak...
-
Omis
senior tag
3.5 -4-0 slotos böhöm nagy hűtőbordával nem csoda hogy szinte hűvös a kártya
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #10868 üzenetére
Na, itt a hwinfo, ma ennyire telt, ennél többet csak hétvégén van időm játszani. Forza Horizon, 1440p, minden maxon, fps unlocked, 100-120 között.
Ház zárt, elöl mesh mögött két 14cm-es venti, hátul szintén egy 14-es. CPU szintén 60 fok körül mozgott végig, 65 fölé nem ment, azon egy be quiet Dark Rock Elite csücsül. Van azért hangja a gépnek, de nem vészes, simán meg lehet maradni mellette, pedig nem fülessel játszok, hanem soundbarral, és az sincs nagyon felhangosítva. Inkább csak annyi, hogy észreveszed, hogy terhelve van.
Ezek alapján én továbbra is úgy gondolom, hogy a 105 fokos GPU hotspot nem egészséges...p
[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
-
Pehi
senior tag
-
Pehi
senior tag
válasz
NdrewSunix #10889 üzenetére
Megtettem. Minden megy, rendesen, de amióta betettem ezt a kártyát, ez az egy játék kidob. Hol megy, hol nem. Egyébként az F1 2024-ről van szó. Még sosem tapasztaltam ilyet, semelyik kártyámnál. A 6650xt sem csinált ilyet sosem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
BogyóBP
addikt
A coil whine al továbbra se lehet semmit kezdeni? Egyre erősebben hallani mostmár. DE csak akkor ha a vga 100% on van terhelve.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát.. ha nem veszi vissza a teljesítményt akkor nem tudsz mit csinálni vele. Azért mondom h esetleg vedd vissza a TDP-t, akkor nem fog elmelegedni.
A felül befelé fújó ventilátor nem jó megoldás. és az oldalsó pedig fújjon befelé, ha azt feltételezzük h normál irányba fújnak a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
Omis
senior tag
Voltak fordított állásba is a ventik ezen már túl vagyok
, bár tegnap a játék vége felé jó pár óra volt (red dead 2) nyitott oldal házzal GPU 69-72, hot spot 89-91, memória 80 körül volt, processzor 63,
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #10874 üzenetére
Értem, és tudom, de azt forgásból nem tudjuk eldönteni, hogy fordított irányúak-e a ventik, vagy sem.. mert ha neadjisten igen, akkor ez így jó, és a vga szar..
Menet közben ezt nem tudjuk eldönteni.ps: Itt nincs elől, és pl ha oda AIO-t, vagy radiátort raksz, akkor ott is kifelé fújsz, és nem befelé.. ergo csak alul tudsz befelé termelni..
-
SirRasor
addikt
Szerintem nem, de ez is hasznos infó. Azt hittem a Nitro+ nem sikerült valami jóra, mert gyárilag 90 fokot elérte a hotspot. Szóval akkor az még 15 fokkal hidegebb is volt és még magasabb órajelen is ment, akkor tényleg jó kártya
Mókolás nélkül szerintem végezd el a legésszerűbb dolgot:
Adrenaline-ban -10 power limit és vedd vissza 100-150 MHz-vel az órajelet. Ennyi elég lesz ahhoz, hogy 90°C alatt legyen a hotspot és nem mellesleg érezhetően halkabb is lesz.
Teljesítményvesztés minimális lesz.[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Sikerült hozzájutnom egy Sapphire RX 7600 Pulse kártyához. Egy ASUS Dual 6650XT-t váltott, ugyan abban az árban. Gondoltam a hűtése jobb lesz, de szinte ugyan olyanok a hőfokok. A kártya szerintem így megérte, hogy egy árban ment, nekem a teljesítménye elég. A mai nap viszont észrevettem, hogy a beálított uv mellett, nem megy az egyik játék, ami eddig ment. Visszaraktam alaphelyzetbe a beállításokat, és így is kidob. Ez mitől lehet? 5 napja használom a kártyát amúgy,. Ha leveszem az órajelet 2830-ról amit az adrenalin beállít, és hozzá leveszem 1200 mV-ról a feszöltséget, akkor a játék megy frankón. Ez tételesen 2600/1120mV. Ha felemelem 2650Mhz-re, kidob a játék ha emelk 1140mV-ra akkor is. Létezik ilyen, hogy full mV-on nem bír egy gyári órajelet? A kártya 1 éves amúgy.
Köszönöm -
Omis
senior tag
Mindegy annyira nem foglalkozom vele jó ez így ,ez ennyi,ha 100 alatt megmarad az jó,(garis új tehát ha valami van akkor probléma megoldva)
-
Jacek
veterán
válasz
parandroid #10860 üzenetére
A 7900 TUF agyament hutes van a 4090-e, nekem is alapon megfagyott a cucc
-
Bib
őstag
válasz
Én most már kívácsi vagyok egy hotspotra asusnál, dobj egy hwinfot légyszi így gamek alatt monitorozva.
-
canadaa
tag
válasz
parandroid #10863 üzenetére
Nem az
Szerencsére orvosolható volt PTM-el. Viszont PL tényleg sokat számít. Hatalmas a különbség -10%/0% és +15% között HS hőmérsékletnél. -
Jacek
veterán
válasz
parandroid #10863 üzenetére
Nálam a Pure az 75c alapon szénné húzva 90c.
-
canadaa
tag
válasz
Nekem lazán volt ~57-60 fok a GPU amíg 105+ volt a hotspot.
-
parandroid
félisten
Én aggódnék. Nálam ennél jóval kevésbé intenzív hűtéssel is 60-70 fokos volt a 6750xt, ami elvileg többet fogyaszt, mint a 7800xt. Hogspotot ugyan nem néztem, de nem hiszem, hogy az több, mint 10-15 fokkal több lett volna. De a mostani asus tuf 7900xt-m is 60 fokos játek közben, miközben 330-350 wattot bezabál, és ehhez képest egy full zárt dobozban van.
p
-
Omis
senior tag
Van hogy 105 fokos is a hotspot kell aggódni vagy ez normális??
Rx7800xt -
NyalokAA
aktív tag
válasz
Bigemperor #10842 üzenetére
A dobozban a kártyán meg a garancia jegyen kívül semmi nincs. Nem , hogy támaszték vagy keret. Sajátomon is most vettem észre pár napja , hogy kicsit lóg a fara..
Nem csak a szépérzékem zavarja , de nem is egészséges. Este építek alá legoból valamit , ha végre nem felejtem elBitang nagy hosszú és nehéz jószág
[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
Bigemperor #10848 üzenetére
Pontosan ilyen kártyám van. Mértem is mielőtt betettem , de nem emlékszek pontosan..
Rákerestem a házamra ott azt írják MAX GPU LENGTH325 MM
Gondolom ez ráhagyásos szám , hogy azért ne szoruljon be a gpu.
Amennyiben nem tévedek 330-340 mm között van , 34 cm alatt van ez 100%
Nekem a mutató ujjam pont befér elé egy ilyen házban -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bigemperor #10848 üzenetére
Hát, én riserben nem használtam az XT-hez, normál állásban bepakoltam, úgy elég masszív lett. Persze ha alulról meg tudod támasztani akkor nem kell:
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bigemperor #10845 üzenetére
Igen, ha van hozzá a rögzítő, az rátesz kb. 1, vagy 2 ventit, lesz egy "könyöke"
-
Jacek
veterán
Van valakinek XFX 7900 XT Merc310?
Mert az oke hogy vaporchamberes de a TPU bodulet decibeleket ir a XTX-re ilyen 40!!! na az poraszivo nekem -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bigemperor #10842 üzenetére
Azt tudom h a merc 310 7900 xt, és xtx 35 cm, a 7800 XT kicsivel rövidebb:
7800XT: (sztem ekkora a GRE is)
7900 XT
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
Skacok van valakinek 7900gre Xfx Merc? Milyen hosszú,lemérné nekem? Ahány oldal,annyi adatot látok.
[ Szerkesztve ]
-
WZP
aktív tag
válasz
hackeeeee #10839 üzenetére
Alapvetően kiszállni szeretnék a kártyából, mert nem jött be ez a verzió. Szóval cserének örülnék a legjobban, illetve visszatérítésnek. Aztán irány valamelyik XTX, pulse vagy nitro+
NdrewSunix:
Amúgy is túl egyszerű az élet, kellett még egy kis bonyodalom -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #10838 üzenetére
Mondjuk én lehet vennék ventilátort, vagy egyeztetnék a gyártóval, hátha..
ha csak az a baj.. de ez én vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Az baj, ha nem a te nevedre szól a számla.
Ismerősnek nem utalták vissza a pénzét, mert nem az ő nevén volt a számla, pedig neki adásvételi szerződése is volt róla.
Az első tulaj aki a számlán szerepelt kapta meg a videókártya árát amit nem tudtak javítani.
Erre figyelni kell majd. -
WZP
aktív tag
Az jó hír hogy korrektek szoktak lenni
A számla nem az én nevemre szól nyilván, nem tudom ez mennyire szól bele az ügyintézésbe. Lehet valahogy a nevemre kell venni a kártyát az alza fiókon belül
De valamit kezdenem kell, mert ennek a hűtésnek a hangja nincs rendben akkor sem ha nem csapágyas
3000-en is melegebb egyébként mint szeretném, szóval a fordszámot annyira nem akarnám lejjebb húzni.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Bőven jó, én már inkább AM5-ben gondolkodom, ez a B550-es lap is már 4 éves, de nem életbevágó a csere, mert egyelőre mindent szinte kompromisszum nélkül szépen visz ezzel a kártyával, 1440-ben persze.
Amik fenn vannak game-k, egyedül a Starfield központi rész nem tetszik neki, a MAST negyedben szépen belassul valamiért, 60 FPS natívban, de ott valami engine gebasz van, mert 70-80%-on sincs a GPU load. Ott az FSR segít, meg lehet az X3D proci jobb 1% low fps-t produkál.
-
canadaa
tag
válasz
hackeeeee #10824 üzenetére
Nálam -10% és 1025mV. Max freq. elengedve 3000Mhz-ig.
Hát igen, lehet nem érdemes túl sokat lovagolni rajta. Így is sok mérés hibahatáron belül van...
(Beállítások)[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Kingdom Come 2: Nitro 7900 XT + 5900X
Emlékszem az első részt még egy 4770K-val próbáltam, de már kevés volt a 4 mag.
Csak most tettem fel, de úgy néz ki simán viszi ultrán 1440-ben. Persze ha lesz intenzív jelenet majd kiderül, de az intro harcjelent is jó FPS-t produkált. Sok FPS nyerhető néhány apróbb állítással, de high-on is kb. ugyanúgy néz ki mint ultrán.
-
canadaa
tag
válasz
hackeeeee #10824 üzenetére
Én a hőmérséklet mellett még a hangerőt veszem alapul. 1400 rpm egyáltalán nem zavaró nitro-nál nekem. 1800-1900 már hangos, az felett pedig kifejezetten zavaró.
0% PL és kis undervolt nagyon letolja az in-game hőmérsékletet is nálam, de teljesítményben azért észrevehető. Arma reforger-t játszom. Ott a GPU állandóan 100%on megy. Azért több visszaesés van ha nem engedem ki. -
Land
veterán
Van a topicban 7900XT Nitroja valakinek? Majd buherában kérnék tőle tippet priviben jövő héten.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
canadaa
tag
7900 XT-t ti milyen power limit-el használjátok?
Nálam +15% OC BIOS-al PPT Short 400W, de a TBP olyan ~500-550W is tud lenni. Akkor a GCD HS ~88-90 jelenleg. Hosszú idő alatt lehet több.
0% PL 348 azzal megvagyok ~80 fok körüli HS-al is.
Méréseim most:[ Szerkesztve ]
-
-
Jacek
veterán
válasz
NdrewSunix #10820 üzenetére
Nagyon valoszinu hogy nem, szerintem annyiba fog kerulno jovy a hasznalt 7900 ara nem igazan fog valtozni.
-
-
Land
veterán
Köszi. Nem bízok az új széria árazásában. December óta várok, nem szeretnék nyárig várni az árak realizálásához.
-
Land
veterán
Végül a Nitro 7900XT mellett döntöttem. Jövő héten érkezik.
-
canadaa
tag
válasz
canadaa #10379 üzenetére
Próbálkoztam még pár dologgal.
Gelid Ultimate padok (1.5mm) nem voltak elég összenyomhatóak, memória és VR hőm nagyon pöpec viszont a hotspot ott sem lett normális. Több szétszedésre sem.
Váltottam Arctic TP-3-ra és az lett a jó. Kellően összenyomható. A 1.5mm-es (amit ugye a sapphire is mondott) már összemegy az 1.25 közelére amit mértem is.
Hátlapnál 3.5mm volt csak jó. 3mm el sem éri, 4mm pedig egyértelműen túl sok volt. Rossz hátlap pad is megdobta a HS-t.Kryosheet-el nem tudtam jól összerakni a kártyát. Mivel fejjel lefelé kell a PCB-t rárakni a hűtőre, ezért próbálkoztam a sarkokban egy nagyon kevés pasztával, de az nem fogta meg. A sarkokat épp csak lefedni kapton szalaggal segített, viszont soha nem volt teljesen egyenes a téma sztem. Mindig valamelyik MCD hotspot szállt el. Feltételezem levegő szorulhatott egy megtört sarokba mindig. Levétel után mondjuk nem volt megtörve a kryosheet vagy hasonló, de 4 próba után ráhagytam.
Visszatértem a PTM-el való próbára (ugyanaz az Aliexpress-es maradék) és most sikerült vele elfogadható végeredményt kapni.
OCCT standard alatt GCD HS max 90°C, MCD 58-63°C, memória és VRM ~70°C
Ezt 400W PL mellett (OC BIOS +15% PL).Delta viszont úgy nézem nem fog lejjebb menni. Igaz ez csak stressz teszt alatt és 400W PL -el ilyen.
Steel nomad vulkan épp:Szerk.: Jah igen, néztem Noctua NT-H2 pasztával is, de pár teszt után már rossz hőfokok voltak és látható is volt hogy "szigetek" alakulnak ki a chipen. Eltolódik a paszta. Nem elég sűrű ez sem.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #10804 üzenetére
MSI-nek a gaming verziói nálam is beváltak. Gyakorlatilag némán tartották hűvösen a kártyákat. Az 1070-esem imádtam nagyon belőle.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Scarletiel #10803 üzenetére
Nekem az utso egy 750ti windforce volt ami huzamosabb ideig jo volt. De mondjuk az a kartya akkora fogyasztaskiraly volt h gyak passzivan is lehetett vna jaratni.
Na a 9xx es szeriatol gyak az osszes moslek.
Nalam az msi gaming szeria a toptoptop mar a 760ak ota, sose volt vele bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #10798 üzenetére
Ezt én is aláírom, volt Gigabyte Windforce hűtéses kártyám az olyan csapágyas hangot adott meg bizonyos fordulaton úgy zizegett, hogy eladtam a bánatba. Soha többé Giga amíg ez a hűtési design lesz rajtuk.
-
SirRasor
addikt
válasz
Curtain #10789 üzenetére
Hoppá, akkor itt van a kutya elásva! Mert 6800 XT és 7800 XT között alig van különbség teljesítmény terén. Raszterben több játékban a 6800 XT konkrétan gyorsabb. Szerintem ez lesz most is, pont ahogy RDNA 2->RDNA3 váltásnál.
...azaz ezek a "leak"-ek inkább FSR4-el sikerülhettek ennyire jól, tehát AMD is megcsinálja azt, mint Nvidia a DLSS-marketinggel?
Hááát szerintem elmentem ezt a hsz-t és majd 1 hónap múlva előkapomggbuffon1897 ki lehet fogni, csak nagyon kell nézni. Annyira sajnálom, hogy előző szombaton, itt helyben Szegeden elszalasztottam !!220-ért!! egy Sapphire Pure 7900 GRE-t még 1,5 év garival.
PuMbA igaz, majd látjuk a tényleges sebsséget, de azért alapozhatunk az első bekezdésemre. AMD se szokott jótékonykodni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Hálózatokról alaposan
- Formula-1
- Vége a Swype billentyűzet támogatásának
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...