- Windows 8 / 8.1
- Microsoft Excel topic
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- FreeCAD
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- OpenWRT topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri2008
veterán
Megvan de nagyon kicsi
-
gyuri2008
veterán
Hol találom a billentyűzetet?
Egyáltalán mire jó? -
gyuri2008
veterán
Bocsi duplán írtam a fenti kérdésem.
[ Szerkesztve ]
-
bonobutor
csendes tag
Sziasztok!
GPX file-lehet feltölteni? -
prolad
addikt
válasz
carelgott #341 üzenetére
Sajnos ez még nem hozta a mobilfizetést.
Amúgy érdekes, hogy a Samsung appstoreban a legutolsó verzió kivette a a wallet menüt a telefonos appból, ha a Huawei appstoreból szedem le a legfrissebbet, ott továbbra is benne van, bár csak annyit ír, hogy a régióm nem támogatott. -
carelgott
újonc
Sziasztok!
Jött ma frissítés!
5.0.0.159Ír pár módosítást...
-
sgeza
veterán
válasz
tysonn198810 #339 üzenetére
Nem adja össze, hanem összefésüli. Megosztani az egészség alkalmazáson keresztül lehet. Jobb felül profilkép (vagy monogram), Appok, és azon belül találod.
-
tysonn198810
tag
Sziasztok!
tegnap vettem egy ilyen órát, Apple Watch-rol váltva. Aki iPhone-al használja, két kérdésem lenne feléjük.
hol lehet kikapcsolni az huawei health appban h ne adja össze a telefon és az óra által mert lépéseket?
masik h hol lehet beállítani h másik applikacioval is megossza a mert adatokat? Van hearthwatch nevű app, ami nem látja az óra által mert dolgokat.koszi előre is
[ Szerkesztve ]
iPhone 16pro max, Huawei Watch GT5 pro
-
maci25
aktív tag
válasz
Sunyi Ló #337 üzenetére
GT2 vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni BT hatótávval kapcsolatban.
GT5 pro - apple 16pm kb 15 méter 3 falon keresztül. Ugyan ez csak Huawei P30 pro plusz 1 fal (külső fal) + 8-10 méter.
A 3 méter az valami durván kevés. Huawei fit 2 vel is hasonló volt a hatótáv mint GT5 pro val. -
maci25
aktív tag
válasz
Fradipuma #329 üzenetére
Nekem nem kapcsolódik le szerintem de ami fura, hogy ha ujra indítom a telefont jön egy csomó értesítés. link Tehát nekem is lehet lekapcsolódik. Mutatnál képernyő képet arról ahol látod, hogy lekapcsolódik.
Huawei health app volt fent eleinte de egyszer jelzet a telefon, hogy jobb volna az : Europe változata.
Neked /nektek melyik van használatban?Volna nekem is egy kérdésem
P30 pro val használtam az órát pár hónapig és most az apple telefonnal az az érzésem, hogy a Bluetooth hatótáv sokkal rövidebb. Tapasztaltok valami hasonlót?[ Szerkesztve ]
-
Fradipuma
tag
Aki iphone-t használ: nektek is mindig lecsatlakozik a telefon az appon belül? Tehát a bletooth connection a telefonnal magával megmarad,de ha az appba belépek látom hogy le van választva a telefon, és újra kell csatlakoztatnom!
-
Gabes13
tag
Meg van a térkép megjelenítése végre, de olyan problémám adódott, hogy egyáltalán nem talál gps jelet az óra vagy ha igen, akkor gyenge a jel de egyáltalán nem mutatja. Nalatok milyen gyors a gps pozíció megtalálása? Lehet hibás az óra?
Köszi[ Szerkesztve ]
Stay Free-Stay True! Fuck the systems!
-
mCITY22
csendes újonc
Igazatok lehet, valóban csak demó a cucc. Viszont nekem frissítés után jelent meg, így azt gondoltam, amit...
Viszont még egy kérés: A jogosultság kezelésnél a Petal-ra azt írja, nincsenek jogosultságok. Ez mit is jelent?
-
mCITY22
csendes újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, mert én a healt alkalmazásban az "egészség" kártya alatt sehol sem találok térkép letöltési lehetőséget. (de egyébként sehol sem lelem ezt a részt) Illetve ami nekem nagyon kellene az az alvási funkció mérése. Ha lefekszem, akkor ezt automatán érzékeli, vagy nekem kell valamit beállítani elindítani? És persze ott a vérnyomás. minden mért érték 128/88, tehát olyan mintha nem is mérne semmit. Esetleg ennél a funkciónál mi lehet a gond? Köszönöm a válaszokat!
-
Gabes13
tag
válasz
Dominator #317 üzenetére
Szia. Köszi a valaszt, közben a gépelést megtalaltam. Igen nem a legjobb ekkora képernyőn, de neha röviden pár szóra pont jó lesz, meg emoji-t tenni. Na igen, nekem is ahhoz kellene, a sima térkép az órán kellene lenni? Nekem a Petal van még edzeshez a route draw. Viszont ha nincs a sima térkép, akkor áruház?
KösziStay Free-Stay True! Fuck the systems!
-
Dominator
aktív tag
Nekem a sima 5 van, nem a pro, tudok vele válaszolni a miniatűr kis billentyűzettel, de nem túl praktikus. A Petalt a Huawei áruházból raktam fel, de még nem próbáltam ki élesben. Ha a telefonon elindítom, akkor már csak annyit vár, hogy indítsam el a navigálást a telefonon. A sima térkép pl. túrázás közben szépen működik vele, de az szerintem független a Petaltól.
-
maci25
aktív tag
válasz
Old Gyfland #314 üzenetére
gt5 pro óra kamera ikon nal nekem megy szifon telefonnal a fotó készítés. Lehet időzíteni is. Annyi, hogy a kamera alkalmazásnak meg kell lenni nyitva a telefonon, de ezt írja az óra is.
[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
GT5 pro Kb 1 hete mikor úszni voltam, kíváncsiságból el indítottam az úszás funkciót. Be állítottam a medence méretét és szerintem minden ciklust szépen érzékelt. Próba képen megálltam félúton, ezt úgy értelmezte, hogy meg van a hossz. Nem úszó medence volt , tehát a megállás azt jelenti, hogy láb lent - kéz nem mozog.
Hogy minden gyártónál így mér nem tudom, de nekem szerintem meg felelő volna ha rendszeresen úsznák. -
Old Gyfland
tag
Sziasztok.
A telefon kameráját lehet valahogy vezérelni vele ?
A Honor Magic Watch-ban volt, aztán eltűnt.
Néha jól jönne. -
Gabes13
tag
Üdv mindenkinek. Ma beszereztem egy 5 pro-t. Első okosóram, szóval még ismerkedem vele, pixel 8 pro-val használom jelenleg. Elsőre szokatlan, hogy folyamat rajtam van valami, mert a normál órát is általában elfelejtem viselni. A megjelenése az tetszik nagyon, meg az androidnal nem igen vannak korlátozva a funkciók az is szempont volt a vásárlásnál. Nem tudom alvásnal mennyire lesz zavaró, lévén minden zavar, ha alszom vagy próbálok (sajnos). Az üzenetekre az előre beállítottakon kívül lehet válaszolni? Tehát gépelni?
A masik a térképpel vagyok gondba a megjelenítés résszel, gyarilag le van töltve a Petal, feldobja a QR kódot, hogy töltsem le a play áruházból. Viszont ott android verzióra hivatkozva nincs fent. App gallery-nel megjeleniti a telon, de nem tudja megnyitni, ha külön leszedtem a telora az appot, akkor működött. Láttam itt a fórumon valakinél tök jól megjelenitette a térképet, azt hogy tudnám élő varazsolni?
A fizetést láttam, majd érkezni fog valamikor az első negyedévben talán.Üdv mindenkinek.
GáborStay Free-Stay True! Fuck the systems!
-
lejbi
tag
Hello
nem GT5 pró, de hátha valaki arról jött, meg erre terveztem majd váltani.
Eddig egy régi 4 éves Garmint használtam úszáshoz a medencében, teljesen jól működik. De tegnap kipróláltam a GT3Prót. Hát, nem jött össze, sehogy sem mért semmit. Állítgattam a hosszokat, céltávot, ugyanúgy csináltam mindent, de nem mért semmit, csak az eltelt időt. Más is járt már így? A neten keresgéltem, másnál is va ilyen, és van akinél rendesen működik.
Valami ötlet esetleg?
A GT5-öt valaki már kipróbálta úszásra?
KösziÜdv: Lejbi
-
Thomboy83
tag
Igen erre én is rájöttem már,bár örülök most a GT4 frissítésének amely szinte a sima GT5-öt hozza,persze nincs meg a tru sense érzékelő,de a menű,térkép,rendszer ugyanaz lett attól,szóval sok mindent megkapott ezzel a nagyobb frissítéssel,amire mondhatjuk hogy ideje volt,hiszen most nagy a konkurencia és a fejlesztések máshol is.
De természetesen aki sportol annak tényleg a nagyobb márkák valóak(Garmin,Polar,Suunto,Coros), én most a Polar órákon vagy Suunto órákon gondolkodom még,vagyis csábítgatnak.
És igen nem kell a legújabbat megvenni,mert sajnos ezen nagy fejlesztéseknek azért vannak hátrányai, hogy még idő kell hogy kiforrjon és rendesen működjön minden aminek kell, sajnos láthatjuk pl a Fenix 8 esetében is, hogy ezt is tudja meg azt is tudja aztán meg nem normálisan működik,hamis adatokat szolgáltat,aztán jön a frissítés aztán kalap papucs az órának,aztán 2 nap múlva jön az újabb frissítés aztán megint jó minden, csak annyira kinyomják ezen frissítéseket hogy az élen járjanak, hogy a rovására megy, sokszor látom ezen hibákat Garmin support csoportban. Garmin órákkal nincsen gond,ezen gyors frissítésekkel van a baj, persze fejlesztés az kell de ilyen iramban azért felesleges,forrjon ki rendesen a dolog aztán mehet. Sorra nyomják ki az órákat Garminnál és már nem olyan egyszerű választani órát ott. Csipi is éppen mondta a Garmin csoportban amikor kérdezték hogy Forerunner 965 és Fenix 8 között melyiket érdemes megvenni ha futni,úszni,túrázni szeretne, erre mondta Csipi, hogy a Forerunner 965 pontosan elég ezekre,nem kell itt a Fenix csilli villi dolgai amik feleslegesek, a 965 is tudja amire akarja használni az illető csak olcsóbban.
Megfigyeltem, hogy Polar és Suunto óráknál nem látom hogy annyira sokat adnának ki újabbat és újabbat,persze jönnek az órák náluk is a frissebbek,de nem adnak ki évente többfajtát. Éppen a Polarnál néztem hogy a 2022-2023-ban kiadott órák is ugyanúgy a mai napig jók ,hivatásos sportolók mai napig versenyeznek velük, évente kiadnak 1 órát ami működik is, és láttam hogy most volt frissítés rájuk ami stabil, és működik minden az új frissítéssel gond nélkül ugyanúgy mint eddig, azért el elgondolkodtató, hogy lehet így is csinálni a dolgokat és fejlesztéseket.
Fejlesztésekre visszatérve éppen tegnap néztem, hogy az Amazfit lett a hivatalos szponzora Amerikában HYROX-nak és hivatalos időmérője és hivatalos órája lett több órája is,ami megkapta ezt a sportmódot mert bevizsgálták több más márkájú órával együtt és az Amazfit volt amelyik tökéletesen méri az adatokat ezen crossfit jellegű megterhelő mozgásnál is,ezért lett a hivatalos órája,mert ez a több részből álló sportágnál mindegyik részt tökéletesen méri. Picit durva hogy egy kínai sportóra hivatalos amerikai versenyóra lett.
Akit érdekel annak itt egy link erről a sportról és arról amit írtam: https://www.amazfit.com/pages/lead-generation-dec-12-16-32-14?_ab=0&key=1734407607900
Hozzáteszem nincs Amazfit órám és nem reklámnak szántam,de ezek után elgondolkodtam, hogy hasonló sportot is űzök, és hogy ilyen dolgokat jól mér és hivatalos szervezet elfogadta a méréseket egy ilyen megterhelő változatos sportnál, akkor talán nem is olyan rosszak azok az órák mérések szempontjából sem, és ebben a sportban az egyik rész a futás is, szóval azt a részt is jól méri ennek tudatában. Readásul ezen órák nem is drágák,sőt!
És tudjuk Amerikában azért más nem amerikai dolgokat nem nagyon szeretnek hitelesíteni,mert védik a saját gazdaságukat és az amerikai termékeket.Szóval ezek után válasszon az ember órát!
-
Thomboy83
tag
Sziasztok!
Most kapott frissitest a Watch GT4 óra és újabb Harmony OS kapott, olyan mint a GT5 menüje és már GT4re is lehet térképet letölteni és normálisan kezeli szabadtéri futásnál meg séta és ilyenek. És megkapta a képernyőkép mentést is, szerintem egyéb dolgokat is mint a GT5ben gyárilag már megvolt. Csak pislogtam!Eddig sem volt lassú a menüben navigálni, de most nálam piszok gyorsan megy minden.
-
zzola
titán
válasz
Thomboy83 #307 üzenetére
Ezért nem a legújabbat kell vásárolni. Senki nem kötelez, hogy megvedd a legdrágábbat/legújabbat. A csuklón mért pulzusmérés továbbra is csak tájékoztató jellegű, sportolásra mellkaspánt kell, persze csak azoknak, akik pulzus alapon sportolnak. Szerencsére a GT5 támogatja BT-on keresztül ezeket az eszközöket.
Vegyes hobby sportra tökéletes ez az óra, de ha valaki kimondottan futásra venné, nekik inkább a Garmin, Polar, Suunto a javasolt. Ezeknek a gyártóknak megvan a sok-sok éves tapasztalat, míg a Huawei-nek nincsen ezen a téren sok.[ Szerkesztve ]
-
Thomboy83
tag
Hát nem semmi amin végigmész az biztos, mielőbbi gyógyulást kívánok neked! Bízzunk benne hogy ugyanazt fogja mérni, vagy legalább 1-2 értékkel tér csak el és relatíve gyorsan reagál a változásokra. Hát ez mondhatjuk hogy hatalmas teszt alá helyezed az órát, mert szerintem soha senki nem tesztelte ilyen helyzetben. Anno gondolkodtam még a Polar órákon is, mert ugye a H10 szenzor úgymond az etalon a méréseknél a pulzusban és a Polar a pulzusmérő szenzorokról hiresült el, hogy ő gyártja a legjobb pulzus szenzorokat, mint pl az említett H10, de ahogy az óráknál olvasgattam a tesztekben már ők sem annyira pontosak sajnos. A H10 mellkaspántos szenzor az még etalon, de hiába fejlesztés a mai menő óráikban már sajnos nem annyira pontosak a pulzusmérők hiába hirdetik hogy ez a legfejlettebb biosenzor, és sajnos a GPS sem annyira pontos és hibázik a Polarnál is.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz
Thomboy83 #294 üzenetére
Két hét múlva biztosan megveszem az órát. Most jöttem ki a kórházból, elkaptam egy durva tüdőgyulladást, még szerintem akkor sem leszek 100-as, a tüdőröntgen-en nem igazán volt fekete rész, az egész tüdőm világos volt, szerintem két hét múlva is még lassan fogok felépülni. Van még egy hétnyi antibiotikum is, szóval tudom majd tesztelgetni. Jelenleg harmatgyenge vagyok... Mindenesetre van egy OMRON M7-em, ahhoz kellene egy ugyanolyan márkájú pulzoximeter, de nem nagyon beszerezhető és akkor össze tudnám hasonlítani egymással. Fiatal hölgy az kardiológusom, meg tudom győzni, ha lát egy OMRON pulzoximetert és az órám, ami ugyanazt mutatja (legalábbis remélhetőleg).
Majd megírom hogy mennyire mér pontosan (van COPD, meg több kardiológiai probléma), szóval ha nálam átmegy a teszten akkor rendben van az óra. Amúgy meg sokszor pihenek napközben, azt az Apple Watch nem is érzékeli magától, annyiban az még rosszabb is.
iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy beltéri futó padon szoktam sétálni/ gyors sétálni, és a gép álltal mért távolság és az óra álltal mért távolság között átlagosan van 500m eltérés a gép javára. Tehát ha a gép mutat 10.5 km-t az órán csak 10km a gyakorlat vége. Van persze hogy csak 300-400m az eltérés. Valamit kéne az órán beállítani hogy pontosabb legyen? Beltéri séta vagy beltéri futás programot szoktam indítani, mind a 2-nel fent áll a probléma!
-
Thomboy83
tag
Persze, igen tudom hogy egy algoritmust számol, és csak tájékoztató jellegű a dolog, és én is szoktam használni ezt a kifejezést, hogy nem orvostechnikai eszközök ezek.
Ez egyértelmű hogy egy futó nem az órájától lesz profi futó, de azért segít picit benne. Én még abból az időből való vagyok amikor még stopperrel mértük az időt, és ismerek futokat akik még mindig csak egy quartz órával futnak, semmi flancolás, mert a táv ugye adott, pl egy félmaraton, az idő mindenütt ugyanaz mert a perc az perc sportórán is meg sima órán is. És igen felnőttünk óra nélkül.
Persze értem én hogy kicsi a hiba % a Garmin használoknál hogy egy óra nem jó. Nem is azért írtam amit írtam. Én is pont így vagyok hogy simán rányomhatnék rendelésre egy Fenix 8nál, de leginkább a felvétetésem arra vonatkozna hogy egy 400000Ft óra esetében ha Fenix 8,ha Fenix 7,ha más, azért nem igazán lenne szabad hogy lefagy, frissítés után eltűnik a térkép, be sem tölt, nem méri rendesen a futást, kikapcsol és egyebek,legalábbis én így érzem és persze az én véleményem szubjektív, mert anno volt Garminom és még mindig azért csalogat hogy legyen, és sosem mondtam hogy rosszak, mert tetszenek és leírás alapján az ember azt mondja hogy hmm ez jó lenne,csak amikor olvassa az ember és látja a posztokat hogy alapvető hibák vannak akkor picit keserű szájízzel veszi hogy jajj ez azért nem hiányzik és kicsit visszábblép hogy vegyen magának egyet.
Semmelyik óra sem szent bármilyen márka, van Apple Watch 8am,ott a töltés gyakorisága ami zavar, illetve nagyon alulszámol a futásnál, és azt mondja az ember hogy a Watch Ultra 2 sem megoldás úgymond mert ott is kB 3 naponta kell tölteni,bár ott már van Multi-Band GPS ami pontosabb lenne már, de azért az árért meg már vannak jobb vételek, pl egy Garmin. Bár akinek az Apple ökoszisztémája kell annak úgyis jó az Ultra 2.
Huawei is tudom hogy nem szent és semelyik márka sem szent, de volt sok órám tőlük és azért a GT4 futásnál azért összevetve a többi márkájú órával egy futó fesztivál alkalmával nagyon azonosat mér mint a nagy sportóra márkák, mert a futó társakkal össze szoktuk vetni. Pontosságot amikor tesztelni szokták az órákat, ez csak úgy volna igazán valós ha egy adott kimért pontos pályán hasonlítják össze. Mert egy egy félmaratonnál azért látjuk hogy még pluszban kell futnia a futónak hogy meglegyen a 21km, legyen az Garmin, Polar,Coros vagy egyéb márkák,mert vagy az óra nem jó, vagy leginkább a táv amit kiirtak és tényleg nincs meg a meghirdetett 21km amit a szervezők mértek. Sokszor látni hogy teszteknél egy Garminnal hasonlítják össze egy másik órát és azt veszik etalonnak és ha nincs meg a másik órán a táv akkor már rossz úgymond az óra, és pontatlan. Ezért mondtam és sok kommentelő mondja hogy pontos kimért pályán teszteljék őket. De mondjuk azért szubjektív hogy mit mutat az óra, mert beértél a célba akkor megvan a táv, ha mutatja az óra hogy megvan vagy azt mutatja hogy nincs, attól a pályán végigfutottál és beértél, tehát megvan teljsitendő táv amit le kellett futnod.
Tisztába vagyok hogy a Huawei óra nem etalon, és nem is egy profi sportóra, és nincs annyira feltunningolva mint a Samsung vagy Apple mert nincs akkora ökoszisztémája, de ár érték arányban jó, és azért eddigi tapasztalataim alapján azért jól méri és igyekszik azért lekövetni a pulzust minden esetben és mások is erről számolnak be, hogy picit gyorsabban reagál a változásokra. GT5 esetében azért mutatják hogy egy sportcentert, tesztlabort építettek fel ahol sportolók által lett tesztelve maga az óra és sportolás közben elektrodák mérték a pulzust és más dolgokat, egyebeket és ezt próbálták algoritmusként átvinni az órára. Persze tudjuk hogy egy tetkó, bőrszin befolyásol sok mindent, és a TrueSense pont ezt akarja kiküszölni, és a táv mérésnél is a saját milti GNSS használ és az új GPS butterfly rendszert, ami csak úgy lehetne ellenőrizni hogy egy tényleg kimért pontos pályán mérjük, bár megkapta a hitelesítést hogy jó. Aztán kitudja,mert senki nem tesztelte pontosan kimért pályán.
És lehet hogy úgymond nem annyira profi úgymond, mint a nagyobb márkák, de nálam egyszer sem fagyott le, mindig mérte a távot, nem állt le magától és egyebek, és pont ezért magyaráztam a Garmin esetében hogy egy 150000Ft Huawei megy normálisan, a 400000Ft Garminnál hogy előfordulnak alapvető hibák. Jó tudom sokak szerint ne is említsem egy szinten a kettő márkát, mert a Garmin az etalon a Huawei meg semmi, de sajnos a tény az tény ha a leirt dolgokat figyelembe vesszük, hogy egy drágább óránál alapvető hibák fordulnak elő. És pontosan ezért nincs annyi hibája a Fr255 óránál mert abba még nem akartak belerakni annyi csilli villi dolgot úgymond, hanem stabilan tudja ami kell és így elbir a dolgokkal. Az újabb modellekben meg mindent is bele akarnak rakni miközben még nincs kiforrva rendesen. -
zzola
titán
válasz
Parallaxis #301 üzenetére
De van wi-fi és előfizetéssel app, offline zenehallgatásra, ezek itt meg nincsen sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Parallaxis #301 üzenetére
Értem. Nem használok spotit, de rémlik már, ahogy írtad, hogy van ilyen lehetőség.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
zzola
titán
válasz
Parallaxis #296 üzenetére
YT, Spotify szinkronizáció nincsen benne (lehet mp3-at viszi, de azt hagyjuk már). Ami nem engedélyezett az gyakorlatilag meg nincsen (NFC). Ha lesz is, melyik magyar bankok kártyát lehet majd vele használni? A Garminnal legalább megy jópár banké.
[ Szerkesztve ]
-
-
zzola
titán
válasz
Thomboy83 #294 üzenetére
Értem.
Ugye ezek nem orvostechnikai eszközök, csak egy algoritmus számol. Egy része nyilván parasztvakítás, profi sportolók nem egy óra adataira hagyatkoznak. Nekem eddig minden Garmin jól mért (legalábbis szerintem) nyugalmi állapotban, Fénix3 óta használom a márkát. Amikor fontos a pulzus, akkor alap a mellkaspánt, vagy bizonyos esetekben Stryd.Ami a FB. csoportot illeti, ~25e tag van, talán ha 1%-ot érinti a hiba. Nyilván lehetnek hibás eszközök, de azért van user error is mögötte, akár egy bőrtípus vagy tetoválás a szenzor alatt.
Ott van pl. Csipi, biztosan tudod, hogy csak sportolás alkalmával hordja a Garminjait és akkor is pulzuskontroll nélkül fut.
Én a 80-as évek közepén kezdtem el sportolni, majd később versenyszerűen is. Évente 1x volt sportorvosi vizsgálat és ennyi. Felnőttünk, itt vagyunk, nem volt óra sem semmi.
Nem akarom védeni a Garmint, nekem is volt több eszközükkel hibám. Nem véletlen használok egy FR255 Music-ot. Tökéletesen megfelel a célnak és ennél még odafigyeltek az SW-re. Pedig megtehetném, hogy besétálok egy üzletbe és leakasztok a polcról egy Fénix8-at. De minek?
Ami a GT5 sorozatot illeti - hogy a témánál is maradjunk - szerintem ár/érték arányban egész jó eszköz, kár hogy zenelejátszó meg NFC nincsen benne illetve az adatok rögzítésénél valami nem stimmel, Strava ugye levágja néhány méterrel. Plusz a körtempó számolása nem az igazi.
-
Thomboy83
tag
Pontosan ezért írtam hogy kár hogy nincs a Huaweiben HRV, mert ugye az alvást is és a pihenés is közrejátszik a HRV értékben, pontosan a HRV a szivfrekvencia változást adja meg, rosszabb lesz ha például nem pihensz eleget és így fizikai stressz éri a szervezeted a megterhelés hatására illetve a kevés pihenés hatására, rosszabb lesz a regenerálódás. Igen a sportolók nem azért használják a Garmint, de akkor a Garminban minek az alvás figyelés, a body battery, a HRV, mert akkor tök felesleges. Sok sportoló ismerősöm van és jó magam is sportolok és stresszes munkám van és sokat szoktam éjszakázni is, és pontosan a Huawei és más órák is valamilyen módon számolják a testedet ért dolgokat, alvás, stressz szint, edzettség szint és így tesz javaslatokat, akárcsak a Garmin esetében hogy milyen állapotban van a tested. Sok sportoló hallgat is ezekre, és mint írtam azért nem mindegy hogy mit javasol, ajánl az óra, mint írtam hogy lassan szül egyik nő és kiirta neki 2 óra alvás után hogy ma kiváló formában állapotban van úgyhogy futhat egy maratont. Jó ezt persze lehet blamára venni ezt a szöveget az órától, de konkrétan kiemeli a Garmin hogy alvásfigyeles, és a Garmin forgalmazók, a Garmin.hu YouTube csatornán is a videóban elmondják hogy sajnos még ebben sincs szundikalas figyelés, és a Venu 3 esetében meg hogy már végre megkapta ezt a funkciót úgyhogy lehet örülni, ha nem kell akkor minek emelik ki, mert felesleges. De sajnos inkább az a nagyobb baj, hogy a Facebook oldalon Garmin support vagy a rajongok csoportban sorra számolnak be idegesen hogy nem mérte a futást, eltűnt a térkép, nem lehet frissíteni, lefagyott, és egyebek és sorra térnek vissza visszaküldve a Garmin órát, pl a régi Samsung órára, Apple Watch órára, mert hiába kell napi szinten tölteni az órát, de attól minden flottul mér és működik. Igen én is nézegetem a Garmin órákat, és igen elismerem hogy státusz szimbólum lett a sportórák szempontból mint ahogy a telók esetében az IPhone úgymond, de brutál elszálltak az árak, és egyre több hibáról írnak a csoportba a használók sajnos, így én is elgondolkodtam hogy 300000-500000Ftért vegyek olyan órát amiben azért vannak hibák, és utána mókolni és szenvedni kell vele, szervizelni és egyebek, és azért utána rossz szájízzel nézi az embert hogy van egy drága sportórám ami hol jó hol nem. És bocsánat a Garminosoktól, az alapján nyilatkoztam amiket olvastam és nyilvános Garmin csoport tagok írták csoportban hogy visszatért a Apple órára, vagy a Samsung, Amazfit vagy Huawei órára és letette a Garmint.
-
ghiottone
nagyúr
Ehhez kell egy companion app, ami 3,59euro plussz és az órán telepítés után nekem az jön le, hogy csak kvázi vezérli, amit a telefon rögzít. "This app controls audio recording on a connected phone remotely. Install Voice Recorder Companion on your phone by AppGallery or Play Store." Bár 2 módja van, de a leírás az app galleryben nem teljes, így nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a 2. mód az például nem-e az óra mikrofonját használja és a tárhelyére rögzíti az elkészült felvételt.
-
zzola
titán
válasz
Thomboy83 #284 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy mit kezdesz azzal az adattal, hogy napközben mikor szundítottál illetve alvás időtartama alatt mikor milyen fázisokban voltál. Értelemszerűen a sportolók nem használnak optikai pulzusmérőt, mert nem elég gyors a pulzus lekövetése. A többség nem az optikai pulzusmérés miatt használ Garmint.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Thomboy83 #284 üzenetére
Garmin az a GPSbe nagyon jó
Háát... Nekem nem éppen ez volt a tapasztalatom.
Semmivel nem volt pontosabb, mint bármelyik multiband GPS-el szerelt óra.Bent vagyok a Garmin csoportban és sorra olvasom hogy már rég felkelt az illető és nem észlelte hogy ébren van, és mindig úgy kell korrigálni a dolgokat
Ez így van, én is alátámaszthatom. Sőt, ha napközben szunyókálsz és nem állítod kézzel alvó módba az órát akkor 10-ből 8-szor nem is rögzíti azt alvásként, észre sem veszi.
Watch GT4-en amikor ébreszt akkor kinyomom és felülök az ágyban és már mutatja hogy kinyomom az alvó módot mert észleli hogy ébren vagyok és éjszaka ha felkelek akkor is észleli hogy hányszor keltem fel, hányszor ébredtem fel.
Nálam a Balance ami nagyon pontosan rögzíti ezeket.
Pl. ma is 4 után felébredtem és utána nem tudtam visszaaludni, reggel szépen ott volt az órán, hogy 04:03-kor felébredtem és véget is ért az alvásrögzítés. Azt hogy csak feküdtem az ágyban még kb. 1 órát teljesen helyesen nem rögzítette alvásnak.Mondjuk sokan örülnénk ha a Huaweiben lenne HRV statusz,vagy Body Battery vagy hasonló ami összképet mutat az ember állapotáról
Én ezek miatt nem térek egyelőre vissza a Huawei-hez, mert nagyon rámentek a fashion vonalra és a fontosabb fejlesztésekkel nagyon lassan haladnak (pedig tény, hogy a piac legszebb óráit ők gyártják).
Az Amazfit számomra megdöbbentő ütemben fejleszt. 6 hónapja van meg a Balance, de azóta két olyan frissítés is jött ami után olyan érzése volt az embernek, hogy új órája van, mert annyi új funkciót és tudást kapott.
Ilyen ütemű fejlődést és fejlesztést egyik konkurens gyártónál sem tapasztaltam még. -
Parallaxis
addikt
Ahha, akkor visszakerült, régebben az intelligens volt az alap és megadható volt a figyelési idő 1 perctől felfele.
Viszont a riasztás itt is csak akkor jön, ha 10 percig meghaladja a beállított értéket a pulzus, szóval akinek az a fontos, hogy azonnal jelezzen ilyen esetben, annak ez sem lesz jó.
-
osonte
őstag
válasz
Thomboy83 #278 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, abban megerősítettek, hogy Androidos telefonhoz ez a legjobb választás, még ha el is marad valamennyire / nem annyira fogadják el az orvsok. Ahogy összefoglaltad a dolgot, abból még néhány budapesti orvos is tanulhatna.
Két ritka genetikai betegségem van, amely minden szervet érint, az egész szervezetet. Jól írtad a billentyűk nem zárnak jól, alacsony a teljesítőképessége a szívnek (EF), van vezetési probléma is stb... A lényeg, hogy pont ez van, hogy az egyik betegségre jellemző a hirtelen szívleállás, de bár a neve azt mondja, hogy hirtelen, mégis sokszor pár nappal előtte már lehet látni a jeleit. Néztem, hogy 160 ezer Ft körül meg van olyan orvosok által használt eszköz, ami több mint 100 ritmuszavart felismer és tappancsos. A vérnyomás nem fontos, mert az egyik betegségem alacsony vérnyomást okoz, a másik magasat és ebből az jön össze, hogy kb ugyanannyi általában. Akárhogy is számolom egy 16 Pro + Watch 10, az 755 ezer Ft lenne és a telefont nem tudnám használni, a szemem/fejem fájna tőle. Ezzel szemben Honor (Magic 7 Pro-t várom), Xiaomi telefonokat például tudom használni és szeretem sokat nyomogatni a telefont, szóval akkor hozzá egy ilyen óra és majd egy orvosi eszköz (azt biztos elfogadják). Mindenesetre, ha sikerül az óra, akkor megírom hogyan reagál erre a helyzetre. Amúgy régen a Huawei órák minden másodpercben mértek, sőt több gyártó is és utána jött ez az "intelligens" állandó mérés, gondolom akksi kímélés miatt...
Köszi mégegyszer mindenkinek a választ!iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
Thomboy83
tag
válasz
Parallaxis #280 üzenetére
Erre a feladatra sajnos az Apple képes úgymond, sajnos a Garmin sem jó legyen az 600000-800000Ft is. Itt az egyik tag azért váltott ha visszanézed itt a fórumon az írásokat a Fenix 7xről a Huawei Watch GT5 Prora mert az edzőtermi edzésen nem bírta lekövetni a pulzust a Fenix. Több helyen is olvastam felhasználóktól hogy egy Huawei, Amazfit óra gyorsabban reagált a pulzus változásra mint a Garmin, és ez sajnos így van, Garmin az a GPSbe nagyon jó, sajnos az alvás figyelésben is jobb a Huawei mint a Garmin, és ezt egy sportóra boltban, sportórával foglalkozó és nevét megnevezni nem akarom az illetőnek, kértem hogy ajánljon egy sportórát ami a napközben az alvást, szunditást is figyeli és pontos alvást leköveti mikor volt mély, könnyed alvás, REM fázis, mert az eddig Huawei-im tudták és erre mondta hogy sajnos ezt nem tudja egyik Garmin vagy Polar óra sem úgy lekövetni mint a Huawei, úgyhogy ha az is fontos akkor maradjak annál mert el kell ismernie sajnos ilyen szempontból még le vannak maradva a nagy neves sportórák, és ezt igazából nem reklámozhatják, nem irhatják le mert árthat az üzleti dolgoknak, hogy ilyen téren vannak pontatlanságok, és eladás szempontjából odairják hogy követi az alvást, meg ezt meg azt, persze hogy követi aztán vagy jól vagy sem, de az más kérdés már . Bent vagyok a Garmin csoportban és sorra olvasom hogy már rég felkelt az illető és nem észlelte hogy ébren van, és mindig úgy kell korrigálni a dolgokat, ezzel szemben a Huawei Watch GT4-en amikor ébreszt akkor kinyomom és felülök az ágyban és már mutatja hogy kinyomom az alvó módot mert észleli hogy ébren vagyok és éjszaka ha felkelek akkor is észleli hogy hányszor keltem fel, hányszor ébredtem fel. Kedvencem az volt amikor egy Garmin egy kismamának 2 óra alvás után kiirta hogy 100as pontszámot kap és teljes erejében van úgyhogy ma pont aktuális egy nagyobb megterhelésre, egy nagyobb táv futására, és ez igazi is volt, mert szegény nagyon közel volt már a szüléshez és a wcre kijutás is nagyobb megterheléssel járt és végül csak ki tudott menni. 😅 Nem vagyok egyik cégnek sem a reklám embere amúgy és egyik céget sem szeretném lejáratni úgymond, mert mindegyik másban jó. Mondjuk sokan örülnénk ha a Huaweiben lenne HRV statusz,vagy Body Battery vagy hasonló ami összképet mutat az ember állapotáról, bár lehet hogy már ez meglenne, csak ugye a szankciók a cég ellen nem teszi lehetővé hogy ezt meglépje. De amúgy ami érdekes hogy egy nemrég nyílt szegedi sportóra bolt kínálatában már megtalálható a GT5 széria mint megbízható sport okosóra. De a témában említett személy akinek ilyen extreme pulzust ingadozását kell lekövetni, sajnos csak a Apple órája tudja sajnos jelenleg lekövetni a lepontosabban.
-
gyuri2008
veterán
Van valami újdonság a mai frissítésben?
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz
Thomboy83 #278 üzenetére
Szerintem erre a feladatra csak az Apple, vagy részben a drágább Garmin órák jók.
A többi azért nem, mert az akku spórolás miatt nem folyamatos a pulzus mérése.
A Huawei is percenként méri a pulzust és ha aktivitást észlel, akkor vált át folyamatos rögzítésre. Ez sportolásnál és átlagembereknél tökéletes megoldás, de egészségügyi monitorozásra szerintem emiatt alkalmatlan.A Garminoknál is az a gond, hogy elsősorban sportórák, így semmilyen egészségügyi monitorozásra nem jók (túl alacsony, vagy magas pulzust jeleznek, de csak akkor ha ez10 percig folyamatosan fennáll). Esésnél is csak akkor riasztanak, ha az sportolás közben történik amit az óra követ. Ha csak simán a kezeden van és elesel, azzal egyáltalán nem foglalkozik.
Szóval az Apple ökoszisztémáján kívül jelenleg nincs más ami ezt a problémát képes lenne a hétköznapokban lekövetni és riasztani, ha gond van.
[ Szerkesztve ]
-
Thomboy83
tag
válasz
ghiottone #277 üzenetére
Az illetőnek ha jól értettem akkor nem a vérnyomásával van baj hanem a pulzusa ugrál egyik pillanatban 50 a másikban kis terhelésre 160, aztán 80 vagy 60 vagy 120. Ha jól értettem szívbillentyű rendellenesség áll fent a háttérben szegénynek. És ezt a gyors pulzus változást kellene neki az órának lekövetni és azonnal és nagyon pontosan, mert ha baj van akkor időben orvost kell hívni és hát az órának fel kellene ismerni és időben jelezni mielőtt bekövetkezik egy kóros kórkép és akár egy szívmegállás legrosszabb esetben. Fel kell ismernie az arrytmiát, a rendellenes szívhullámokat, magyarán olyan szivritmus jeleket ami nagy bajt jelez esetleg kamrafibrillációt ami elég durva eset és újraélesztéssel jár, vagy jobb esetben egy pitvarfibrillációt de az sem nagyon kellemes dolog sajnos. A Watch D2 az inkább azoknak ajánlott akiknek a vérnyomásával van baj és folyamatosan mérni kell hogy kell e még bevenni csökkentőt vagy anélkül is jó és a reggeli csökkentőt ne vegye be mert ha amúgy is alacsony, mert ha alacsony és beveszi akkor meg összeesik, szédül jobb esetben, rosszabb esetben meg annyira lemegy hogy az agya sem kap vért. Nem nagyon merültem el a D2 világában eddig még így nem tudom pontosan hogy ilyen helyzetre mint hogy ugrál a pulzus le és fel azt mennyire gyorsan érzékeli. Az illetőnek a szeme miatt nem jó valamiért az Apple termék sajnos, miközben azzal azért le tudta követni az óra ezt az ingadozást gyorsan és az orvos is elfogadta az óra által szolgáltatott adatokat. A másik dolog meg nem tudni hogy az orvos miként értékeli ha azt mondja hogy a Huawei órám adta az értékét, mert ahogy kivettem az Apple Watch által adott infókban megbízott az orvosa és reálisnak vette azokat.
-
Thomboy83
tag
Még hozzátéve a dolgokhoz, hogy sajnos ahogy szokták írni mind az okosoráknál mind a sportóráknál hogy nem minősül orvostechnikai eszköznek, csak tájékoztatást ad, illetve jelezhet dolgokat amivel érdemes orvoshoz fordulni esetleg ha huzamosabb ideig fennáll és jelzi az óra folyamatosan.
-
Thomboy83
tag
Értem,akkor itt van azért probléma és fontos lenne a pontos adat.
Tudom miről beszélsz,mert kardiológia területen dolgozok és láttam már sajnos ilyet.
Hát igen sajnos az Apple Watch nem hív mentőt ha megáll a szíved,igen ez sajnos úgymond hiba és hiánya még. Huawei sem tudja ezt a szolgáltatást vélhetőleg.
Alapvető pulzus ingadozást és akut pulzus ingadozást,pulzus hirtelen kiugrást asszem jelez a Huawei és igen az orvosok az Apple-t veszik figyelemben mert ilyen téren erős az alapvető élettani dolgokban és élen jár úgymond a reklámok,beszámolók,blogok szerint. Mert volt hogy az egyik kolléga rosszul lett és rögtön az orvos kérdezte hogy az Apple Watch nem jelezte a dolgot,mondjuk nála nem jelezte sem elötte sem még akkor sem amikor már le kellett a földre fektetni. Nekem jelenleg még Watch GT4 van és szerencsére még nem kellett tapasztalnom hogy mit jelez és mikor jelez és jelez-e egyáltalán az óra amikor valami akut dolog történik,mondjuk futásnál ha 180 felett volt a pulzusom akkor gyorsan reagált és rezgett és riasztott hogy extrem magas tartományt értem el. Szerintem egyik óra sem tudja ezt még konkrétan ezt a funkciót és igen sajnos legpontosabban a tappancsok és elektródák tudnák ezt jelezni ha valami nagy baj van. Bent nálunk a hasonló betegeknél úgynevezett telemetria van ami rajta van a betegen és viszi magával felszerelve tappancsokkal,elektródákkal ami nem 2 fillér, és tudom hogy annak a töltése hosszas és pótakkumulátorral vagyunk mi is felszerelkezve emiatt és egyik akksi a töltőről le a másik meg fel.
Sajnos ezek az okosórák, sportórák még nincsenek ilyenekre felkészülve igazán,az Apple is nem véletlenül merül olyan gyorsan mert ezeket az életjeleket folyamatosan figyeli és méri ,ezért is reklámozzák és emelik ki mindenütt az Apple a Watchoknál a szövegben hogy úgymond maximális az egészségfigyelés.
Huawei fejlődne szerintem ha nem lenne szankciók ellene és ki tudna bontakozni rendesen és emiatt ahogy mondtad az orvos sem venné készpénznek ha mondanád hogy milyen órád van,miközben lehet hogy pl jól jelez a bajban az óra de mivel semminek nézik ilyen téren a Huawei-t így nem veszik annyira komolyan. Ezért is lehet mostanában látni hogy különböző külföldi sportolok reklámozzák,népszerűsítik a sportolásnál a Huawei Watchokat pl. Mo Farah futó,Lisa Buckwitz bob versenyző,terepfutók,fitness edzők,és az egyik német profi focista asszem Bayeres az instagrammon, hogy ők használják napi szinten és ezzel edzenek és jó az óra és másik nevesebb órát cserélték le erre inkább. De nálad sajnos nem a sport értéke lenne a lényeg.
Max annyit tehetsz hogy ha találsz egy kiállított darabot valahol az órából akkor próbáld ki hogy nálad mit jelez és mit is mér. Azt meg nem igazán kívánom hogy rosszul legyél és amiatt baj legyen ha nem jelez vagy akut helyzetben kelljen megtapasztalnod a dolgokat. -
osonte
őstag
válasz
Thomboy83 #273 üzenetére
Köszi a hosszú választ. Igazából van gond a szívemmel, ezért eléggé nehezen mérhető a pulzusom, főleg végtagon, mert pont az a kamra a szívben nagyon alulteljesít (illetve a tüdőt is az látja el), így nem megfelelő a keringés, van hogy a legdrágább Omron vérnyomásmérő nem tud mérni, hibát ír, néha 50 / 150 között ugrál a pulzus és ezt eddig egyedül Apple Watch tudta lekövetni, a Samsung Watch például fogászati kezelés után fél óráig nem tudott EKG-t mérni, annyira össze-vissza volt, amikor meg mért, akkor téves fibrillációt detektált (ami nem volt soha hivatalosan). Nálam sportolást nem kell mérnie, mert azt nem is tudok csinálok, simám intenzív terheléssel 10-15 perc alatt el tudom küldeni a pulzusom 200 fölé. Az Apple viszont ezekben a szituációkban pontosan tudott mérni, pulzus/oxigén/EKG és az orvos is elfogadja, sőt kérné is a kinyomtatott otthoni EKG-t amikor rosszul érzem magam. Illetve itt Pécsen ha jelez az óra, hogy menjek orvoshoz, akkor azt el is elfogadják. Attól félek, hogy ezeket a szituációkat nem fogja így kezelni a Huawei és az orvos/ügyelet sem foglalkozik vele, ha mondom milyen órám van. Maximum nekem több, mint a semmi és keveset téved. Egy valamiért azért haragszok az Apple órára is, ha leáll a szív (nem érzékel pulzust), akkor nem hív mentőt, pedig ez csak szoftveres kérdés, hiszen ha elesek, akkor hív mentőt. Amúgy ha bírná a szemem az iPhone-t, nekem nem lenne gond a reggel és este 15 perc töltés. Persze van céleszköz is ezekre 160-180 ezer Ft (pont a Huawei és az Apple óra között van), de az meg több macera (tappancsok, 12 óra üzemidő, annak meg nem 15 perc a töltése stb...), az óra esztétikusabb megoldás lenne. Majd még átrágom magam rajta.
iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
Thomboy83
tag
Jó hát ez érdekes azért mert ott sok óra élvérzett azon a teszten, még olyanok is mint a Garmin amit sokan istenitenek hogy annak tökéletes a pulzus mérése, de még a Polar aminek sok teszt bizonyította hogy a legtökéletesebb a pulzus mérése, szaturáció mérése és világ viszonylatban elismert a szenzorai ilyen téren és megbízhatóak. Meg ugye a tesztben a H10 mellkaspánttal hasonlítja össze, és nem lehet összevetni egy mellkaspánttal egy csuklós mérést. Nem akarok szakmába menni bele, de ha valakinek lehet hogy amúgy jó a pulzusa de közben a perifériára nem jut ki annyi vér magyarán a karokba így persze hogy más lesz a pulzus. Vagy pl valakinek carotis magyarán nyaki ér szűkülete van egyik oldalt és így egyik kézen 130as a vérnyomás a másik kézen meg 80-as a felsőérték. Meg ugye a tesztben a mellkaspánt az feszesen van rögzítve a testén és az óra meg ugye mozog, mert ugye ez a koma sportolás közben vizsgálta a dolgokat a tesztekben. Az alvás vizsgálatát meg klinikai profi szenzorokkal végezte, azzal nem lehet össze hasonlítani semmit sem, mert azt a szintet nem éri el. Inkább azokat a teszteket kell nézni amikor egy átlag ember felkaros vérnyomásmérővel pontosan annyit mutat pulzusra mint az óra mutat, vagy amikor szaturáció mérő van az illető ujján amin mutatja a pulzust is ami kijut a karokban és érdekes módon a szaturáció eszköz ugyanazt mutatja mint az óra mind pulzus mind véroxigén szint. Sok tesztben látható hogy egy H10es pánttal hasonlították össze és 1-3 ütéssel tért el a kettő eszköz. Magyarán 120 pulzust mutatott a H10 amit standardnek vesznek a tesztekben és 122 volt órán vagy éppen 119. De mint itt az egyik tag Fenix 7x cserélt le egy prora mert jobban követi edzés közben a pulzus változást. Amúgy sok helyen olvastam hogy a Huawei vagy Amazfit vagy egyéb okosórák gyorsabban mutatja vagy lekoveti a pulzus változást mint a nagy sportóra márkák. És igen az Apple Watch jó szenzorral rendelkezik de attól még lecserélik őket az akksi miatt, de nem panaszkodtak hogy rosszul mérné a Huawei a pulzust. Vásárlói visszajelzéseknél sokszor olvasható hogy jók a bioszenzor, jól méri a pulzus vagyis reálisan, jól méri a távot a megengedett hiba% belül, és pontosan meri az alvást is. Nem tudom hogy van e kardiológiai problémád azért kell neked ennyire penge pulzus mérés, de ha baj van azt jelezni fogja a GT5 ha beállitod a riasztást, pláne hogy a Pro verzióban van EKG is, aminek engedélyezéshez hivatalos engedély és bevizsgalas kell, egy Garmin Fenix 7 is tudna EKG mérni pl, de nem kapott még engedélyt évek óta, mert nem megfelelő adatot szolgáltatott, de ha felmész a Huawei oldalára ott meg megtalálod a hivatalos Certificatiot magyarán a tanúsítványt arról hogy be van vizsgálva ezek a funkciók. Ezzel a mondandómmal semelyik márkát nem akartam lehúzni, mert mindegyik terméknek vannak előnyei és van amiben jobb a többinél és azt a fogyasztónak kell eldönteni hogy neki mi kell és mi nem és mi a fontos.
-
medosz11
tag
válasz
Parallaxis #268 üzenetére
Nem találok ilyent sehol, se az alkalmazásban, se az órában. De lehet, hogy csak béna vagyok
-
osonte
őstag
válasz
ghiottone #269 üzenetére
Szia!
1. Sajnálom, pedig az jó lenne, ha lenne benne, de akkor ez van.
2. Igen, ezeket a videókat néztem és én is ebben bíztam, hogy a szenzorokon fejlesztettek a régebbi sorozathoz képest és szoftveresen is utol kellet érniük (frissítések formájában), akkor az rendben lenne.
Köszönöm a válaszod!iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
-
medosz11
tag
Sziasztok! Azt valahogy meg lehet oldani, hogy foci edzést figyelje az óra? GT5
-
osonte
őstag
Sziasztok!
A Watch GT5 Pro órát néztem ki magamnak, a fekete szíjas változatot és ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem. Az első egyszerű, hogy van -e benne sima hangrögzítő az órában? Az ikonok között nem vettem észre a tesztekben, korábban Samsung Watch-ban például volt. A másik már nehezebb kérdés, hogy sok tesztet végignézve/olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy ha nem sportolásra van használva, akkor ez a legpontosabb pulzus/véroxigén/EKG mérésére alkalmas óra az Androidos telefonokhoz? Tudom amúgy az Apple Watch a legpontosabb ezekben (azt a kardiológusom el is fogadja, minden értékét, viszont sajnos a szemem nem bírja az iPhone PWM villogását és 2hét után erős fejfájással reagálok rá, ezért az nem opció).
Előre is köszönöm a válaszokat.iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
prolad
addikt
Na, végül beruháztam egy GT5 Pro-ra, egy Fenix 7x Pro-t váltott. Szenzorok pontosságában hozza vagy megelőzi a Garmint (a Garmin órák nálam sajnos súlyzós edzéseknél szenvedtek), a GPS pontossága szintén megegyezik vele (amennyire csak GPS-szel pontosan lehet mérni, annyira az), az alvás időpontját pontosabban méri (cserébe Garminon utólag lehet korrigálni kézzel), összeségében meggyőző.
Maga a felület még mindig elég egyszerű, az órán és kicsit a kezelésen lehetne javítani (gombok funkciójának paraméterezhetősége, a crown nem túl konzisztens), de kényelmesen elérhető minden. Az értesítések sokat fejlődtek pár évvel ezelőtthöz képest, még egy picit tobb infó jó lenne egy két appnál, de ez már bőven használható.
Üzemidőben egy hét alatt 55%-ot merült, ebben benne van a beüzemeléssel járó extra nyomkodás, 2 SW update, 6 edzés, melyből egy kültéri, GPS-t használó. A 2 hét ígért üzemidő abszolút reális.
Egyedül a mobilfizetés hiányzik, ha az megjön, akkor tud mindent amire szükségem van. -
Dominator
aktív tag
válasz
Thomboy83 #259 üzenetére
Súlyzós edzéshez, kardióhoz és túrázáshoz használom rendszeresen, eddig semmi karc nincs rajta. Sokkal pontosabb és gyorsabban reagál a pulzusváltozásokra, mint a korábbi Amazfit Bip 3 Pro. Az egyetlen nehezítés az, hogy nem minden sportot tölt fel alapból a Strava-ra, pl. a súlyzós edzést nem. Ezt egy plusz appal át lehet hidalni.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
gyuri2008 #261 üzenetére
GT5 Pro-t Watch 7-re? Attól függ mire használod. Ha kell az nfc fizetés google pay-el akkor pl. igen, vagy a több app a wear os miatt, de szerintem ennél több előnye nincs. Gyengébb anyaghasználat, sokkal gyengébb aksiidő.
-
gyuri2008
veterán
Szerintetek érdemes lecserélni ezt a típust samsung galaxy watch 7 44mm órára?
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Thomboy83 #259 üzenetére
G5-öt használok szabadtéri sétához, edzőtermi súlyzós edzéshez.. Én szeretem.. Van rajta egy üvegfólia és egy szilikon tok, szóval nem kell a karcoktól tartani, de hetente egyszer kiveszem belőle és áttörlöm.. Az akksiidő nekem bőven megfelelő(kb 10 naponta töltöm)
Éjjel rajtam van, pontosan mutatja az elalvást/ébredést/nap közbeni szunyókálást
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Thomboy83
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék leginkább azoktól akik aktívabban használják az órát pl sportolásra, hogy mennyire strapabíró az óra,nincsenek rajta karcok és egyebek, legyen szó a "pro" vagy a "sima" GT5 változatról. Az értékek mennyire pontosak pl a pulzus, a mért távolságok pl. futásnál, túrázásnál,úszásnál, a térkép mennyire használható. Mennyire vannak megelégedve vele, maga az órával. Leginkább futáshoz, terepfutáshoz, edzőtermi súlyzós edzésekhez, úszáshoz, sétához, alvás mérésére ,túrázáshoz használnám hobbi szinten.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
sgeza
veterán
válasz
Parallaxis #257 üzenetére
Valóban. Az elkerülte a figyelmem, hogy simát írt.
-
korika18
csendes tag
sziasztok!
október 30-án lettem meg az óra fekete sima GT5. (ajndékba lett fülhallgató is)
Első okosórám és kellemes csalódás. Eddig csak manuális, hagyományos óráim voltak/vannak.
EKG mérés nem hiányzik számomra.
14-15 nap üzemidő teljesen megfelelő.
NFC fizetést hiányolom, de hátha engedélyezve lesz majd egyszer. -
válasz
Fradipuma #250 üzenetére
A telefon és az óra lépéseit is számolja, de nem adja össze az adatokat. Tehát ha ezer lépést csinálsz és mindkét eszköz rajtad van akkor nem fog 2000 lépést mutatni. Az órát veszi prioritásnak, tehát elsősorban az óra által számolt lépéseket rögzíti. Akkor számolja külön, ha csak az egyikről érkezik adat. Pl elmész óra nélkül sétálni mert az töltőn van, de nálad van a telefon a séta közben. Ekkor beleszámolja a telefonnal számolt lépéseket a napi statisztikába, mert csak attól az eszköztől van adata a séta idejére.
Próbáltam keresni olyan napot amikor nem volt rajtam óra, hogy mutatni tudja ilyen esetet, de nem találtam ilyet. Viszont van olyan, hogy kétféle órát is hordok egy nap (nem egyszerre)
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Azt be lehet valahol állítani, hogy a huawei app csak az óra lépéseit számolja? Mert most számolja az órával megtett lépéseket, és ha nálam a telefon, az azzal meg tett lépéseket is!
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom a csoporthoz egy GT 5-el.
Ez az első okosórám,így még ismerkedek vele.
Azt olvastam,hogy ez az óra 2 fiókot is tud kezelni?
Tehát ha én kijelentkezem a Huawei fiókból és a feleségem belép a sajátjába akkor az órát ő is tudja használni a saját paraméterek megfelelően?Ha pedig én használom,visszalépek a fiókomba minden beállítás,eredmények...stb visszaáll?Ne lépj a Fűre inkább szívd el!!!
-
zumics
tag
válasz
ghiottone #237 üzenetére
Szia!
Pont ezt a "titán" szíjat tervezem én is megvenni aliról, lenne pár kérdésem:
- Nem kopik a festék? (Nem tudom mennyire minőségi ezért az árért)
- Ugye ez a "Gray" színű változat. Mennyire tér el az óra színétől? (Ugyanez a fekete gt5 prom van nekem is)
- Mennyire tart stabilan? Mintha valaki írta volna alin, hogy 1 hét után megadta magát.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
válasz
ghiottone #242 üzenetére
Szuper, köszi az infókat.
Persze probalom majd élőben megnyomkodni mindkettőt aztán majd meglátom, inkább csak arra voltam kíváncsi van-e valami olyan előnye a a GT5 Pronak, ami az Ultimateben nincs meg vagy később biztosan nem kap meg, ha már a GT5 Pro egy évvel újabb modell. -
ghiottone
nagyúr
Üdv!
1. Igen mindkettő. A szín még a különbség, más nincs.
2. Még nem. Januárt ígérték.
3. Nem tudom, hamar megnézem az értesítéseket, nem torlódnak fel. Tárgy + küldő van a gmail-nél (ebbe jobb volt a wear os)Ha jobban tetszik az Ultimate akkor igen, de ezt neked kell eldönteni.
-
prolad
addikt
Sziasztok
Gondolkodom egy GT5 Pro vásárlásán, pár dolog nem tiszta.
-Látom, hogy 130- 140 illetve 180-190-es ársávban lehet kapni, az egyik szilikon, a másik titanium verzió. Mindkét GT5 Pro háza titanium? Lehet egyéb különbség a kettő között?
-NFC-s fizetés működik már, vagy várható a jövőben? Olvastam pár hírt, hogy decembertől elkezdi bevezetni a Huawei ezekre a típusokra, de nem tudom mennyire valós.
-Milyen az értesítéskezelés? Utolsó Huawei órám GT2 Pro volt, ott elég limitáltan max 10 értesítést listázott egyszerre, nem tudta minden alkalmazás értesítéseit áthozni, sol volt a duplikált (főleg Gmail-nél), illetve nem is sok látszott az adott üzenetből (pl szintén Gmail-ben kb csak a feladó+tárgy, egy hosszabb mail chain mellett nem sokat ért).Bónusz kérdés, ha már Huawei, érdemesebb-e egy Watch Ultimatet venni (használtan összemérhető áron mennek). Méret nem gond, de ezek a kérdések szempontok lennének ott is.
-
Pistakiss
őstag
Szia!
Elég csak az egészség appot telepíteni"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Samsung készülékre kell telepíteni a HMS core-et vagy elég csak a Health alkalmazás?
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Szerencsés tulaja lettem egy ilyen órának és egyenlőre nagyon tetszik. Egy apple watch 5-t váltott és a különbség ég és föld! Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy azt be lehet-e állítani, ha a telefonom képernyője éber, tehát nézek valamit, és jön egy messenger értesítésem, akkor az òra ne jelezze? Tehát csak akkor kapjak értesítést a értesítésről az òran ha a telefonom képernyője le van zárva. Majd még az idő teltével lehet lesznek kérdéseim
köszönöm a válaszokat előre is!
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Pistakiss #236 üzenetére
Viszont!
Megjöttek hétfőn az aliról rendelt szíjjak. Egy sötét szürke titánium-szerűt és egy narancsos szilikont rendeltem. A titánium verzió könnyű, de hogy igazi-e 8-10ezer forintért nem tudom. Viszont, ha ilyet akartok rendelni, akkor a "quick release" verziósat keressétek, mert ahol egyenként kell kitolni a szemeket rögzítő stifteket az macerásabb azért.
Ilyenek:
-
Pistakiss
őstag
Boldog Karácsonyt!
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Dominator
aktív tag
Sziasztok! Kíváncsi vagyok, van-e valakinek ötlete erre a jelenségre.
Feleségemmel mindketten vettünk egy-egy Huawei Watch GT 5 órát, a sima verziót. Az enyém a nagyobb, az övé a kisebb méret. Ha elmegyünk kirándulni, túrázni és végig egymás mellett-mögött haladunk, azonos tempóval, az övé akkor is mindig kb 10-15 százalékkal hosszabb útvonalat mér a végére. A kimentett gpx fájlokat egymásra rakva az látszik, hogy a szakaszok nagy részén, ahol az enyém egy sima vonal, ő mintha cikk-cakkban szaladgálna. Nyilván ebből a rengeteg apró plusz fantom távolságból jön ki a különbség a végére.
Egy alkalommal felvettem mindkét órát én magam és egyedül elmentem sétálni egyet a környéken. Kicsit több, mint 1000 méter távon 20 méter volt a különbség, ami gyakorlatilag elhanyagolható.
Mi lehet a zavar oka? Ugyanazon a terepen megyünk, mindkettőnknek még a túraruházata is nagyjából ugyanolyan, bár már próbáltuk úgy is, hogy az óra ne legyen a ruha alatt.
Lehetséges az, hogy neki a telefonja bezavar valahogy a mérésbe, hogy a telefon GPS-ét használja valamiért, vagy az óra mellett pluszban azt is? Neki Samsung A52, nekem A54 5G van. Nem találtam eddig erre vonatkozó beállítást sehol. -
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy gt5 vételén. iPhone-nal használnám. Az lenne a kérdésem, hogy térkép megy Iphon-nal az órán? -
Pistakiss
őstag
Szia!
Sajnos nem. Bár testnevelő tanár vagyok, de elmúltam 72 éves"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Ma lettem én is gt5pro tulaj! Gt3-ról tértem át. Nagyon tetszik, bár a gt3 is nagyon jó, de már az aksija nem a régi. Megijesztett, mert a fényerő automatán volt és ott normál helyzetben eléggé haloványnak, kontraszt nélkülinek tünt a gt3-hoz képest. Miután ezt kikapcsoltam, egyből jó lett.
Amit lehetett beállítottam, hogy a régi órám beállításai megmaradjanak, jönnek az értesítések, az ébresztést is beállítottam, majd az alvás jelentésre kíváncsi leszek"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Thomboy83
tag
válasz
Ferenczi Áko #217 üzenetére
Szia!
Adott valami pluszt a frissítés? -
Gino1982
újonc
Sziasztok, Vettem egy Gt5 Pro-t, brutál szép, mindenki a csodájára jár!! Szertném kérni a tapasztalatokat alváskovetésben, nektek is rengeteg mélyalvást mér? A régi órámmal kb. 1.5 óra volt ami szerintem reális, ezzel
pedig több mint 3 óra!! Valakinek tapasztalat? Köszi -
maci25
aktív tag
Huawei Health van telepítve és ma feldobta az app , hogy töltsem le a Huawei Health Europe app.
Érdemes?
Mivel lesz több vagy esetleg kevesebb? -
sgeza
veterán
Használta már valaki ezt az órát síeléshez? De durvább tempóval, nem amolyan kékesen csalingázva lefele.
A GT3-mal az a bajom, hogy hiába a síelés profil, túlságosan ritkán mintavételez. Ez vajon jobb az 5-ösben? Netán van benne állítási lehetőség erre vonatkozóan?
Előre is köszi! -
gyuri2008
veterán
Hol lehet az AOD-ot bekapcsolni?
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Adott egy ilyen óra, iPhone 16 Pro-val van csatlakoztatva, és az órán miért nem látom a hívásnaplót? Telefonon az összes kontakt teljes hozzáférése engedélyezve van...
-
Ferenczi Áko
addikt
Most jött sima GT5-re..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
DzsiAr12
csendes tag
Sziasztok
EKG mérést elő lehet varázsolni valahogy?
Én sehol sem találom. A help-ben is az van, hogy Magyarországon nem elérhető. -
apocalypto
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy gyors vélemény:
Korábban használtam huawei watch 2-t
majd watch2 Pro-t, azt közel 3 évig hordtam, tökéletesen elégedett voltam vele,
majd megjelent az 5Pro, azonnal lecsaptam rá.
Fontos tudni, hogy tökéletesen ellenálló a karccal és ütéssel szemben a zafír üveg és titánium ház.
Semmi védő aparátot nem érdemes rá tenni.
Szóval nagyon tetszik eddíg az 5 Pro, pontosabban mér úszásnál, futásnál, stb.
Egyedül a fizetést hiányolom, bár tudja, de nincs engedély rá az országunkban, lengyelországban pl működik.
Valaki ügyeskedéssel már be tudta kapcsolni a fizetét?
Köszi
üdv
-
watchfun
tag
Egy hónapja hordom a Pro változatot, volt már pár "okos"órám, leginkább olcsó kínai vackok, ahhoz tudok viszonyítani.
Hát, ég és föld. Az óra nem kapcsolódik le, az alkalmazás nem áll le magától, az üzemidő ténylegesen 5-6 nap (én bekapcsolva tartom az AOD-t, viszont a kéz mozgására bekapcsolódó kijelzőt nem). Ha leteszem az órát, érzékeli és kikapcsol a kijelző, egyszóval "ki van találva" meg van csinálva. Jól méri a lépést, az alvást, a telefonálás stabil vele, egy hónap alatt még karcot nem sikerült begyűjteni rá pedig nem vigyázok rá különösebben. Én elégedett vagyok. Hogy drága -e? Volt egy büfésünk, az mondta mindig hogy "gyerekek, nem a zsemle kicsi hanem a pofátok nagy..." 500EUR a világ boldogabb felén nem egy vállalhatatlan összeg, persze akinek ez fél -egyhavi bére az másképp érzi.
Óramániásként évekig hordtam mechanikus Omegákat, de állítom hogy a kidolgozás minősége simán felveszi a versenyt egy középkategóriás svájci vagy japán mechanikus óráéval.(Nem szorosan a témához kapcsolódik: az órához megkaptam az ajándék tws fülest. A fülembe a legkisebb, "S" méretű gumiharanggal is nagy, a jobb fülemből folyton kiesik, állandóan igazgatom. Hol lehetne esetleg külön gumiharangot venni/szerezni? Nem volt még agybadugós fülesem, így nem opció hogy keresgélek a fiókban valami kisebbet...)
-
Thomboy83
tag
válasz
pècsimunkás #204 üzenetére
Én is pont ezért írtam amit írtam. Én is a kék szijas GT5 és a GT5 PRO között vacillálok még. Mert ha a Pro verzió is úgy nézne ki mint a sima kék GT5 csak a Pro tudásával és jobb alapanyagaival lenne akkor máris venném. Vagy a toldó rész ne lenne, mert a gyári szíjjal perfekt a kinézet, sima szíjjal azért tényleg ahogy mondták hogy hiányérzete van az embernek úgy. Viszont én sportoláshoz, edzőtermi edzéshez és futáshoz, terepfutáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz használnám a jövőben és azért a Pro verzióban azért van némi plusz dolog ilyen téren mint a sima GT5-ben. Legszivesebben az ember venne egy sima kéket és egy Prot,de minek két szinte ugyanolyan óra. De azért fontos az is hogy éjjel nappal használnám és hétköznap és ünnepekkor és a sima az csak klasszikusabb kinézetű és elegánsabb mint a Pro. Pontosan ezért is kérdeztem hogy másik szíjjal milyen a Pro mert ha akarnám akkor bőrszijjal és fémszijjal is kombinálná az ember csak a toldó résznél azért ott megtörik a síkban a szijnál ami mégsem olyan jó mint a gyárinál ami szépen síkban odasimul.
-
Dominator
aktív tag
Megjött ma az óra, bár nem a pro, csak a sima GT5. Eddig minden szuper, egy dolgot nem találok csak: hol lehet az Android telefonon futó Spotify-t (vagy bármely egyéb médialejátszót) vezérelni?
-
Thomboy83
tag
Igazából úgy értettem hogy a Pro verzió is lehetne az a klasszikus formájú mint a sima,csak titán házas és zafir üveges. Vagy legalábbis az a toldalék nem lenne egyben hanem mint a sima GT5-nél van a szíjnál csatlakozásként a "fülek" külön.
Olyan szíjak mint a gyáriak csak sokféle színben vannak :
https://www.aliexpress.com/item/1005008044768321.html
Vagy például titánium szíj mint a gyári:
https://www.aliexpress.com/item/1005008052681092.htmlVagy maga a készülékre védelem:
https://www.aliexpress.com/item/1005008003196857.htmlIgen tényleg jobb a gyárival
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Prémium kivitel, pontosabb szenzorok, új egészségszolgáltatás, régi hiányosságok.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest