-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6638 üzenetére
Nekem ebben a videóban használt serpenyő nagyon bejövős. [link] 13:40 körül kezd főzni a csávó, de ahogy szétkapja a halat, azt is érdemes megnézni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
válasz #49155328 #6648 üzenetére
Persze, nem is rendes wok-ra gondoltam, hanem valami wok szerűre, aminek lapos az alja, meg valamivel vastagabb a fala, hogy kellően fel tudjon melegedni, gondolom bevonat is lesz ezeken.
Ezt nézegetem most, van valakinek ilyen Oumbärlig edénye?#6650 Donki Hóte
jogos, már csak egy háromlábat kell szerezni és mehet a menetsolfilo
-
Cha-b
senior tag
válasz DonThomasino #6636 üzenetére
De Buyer, örök élet, ha normálisan használja az ember.
CSAKAKISPEST!!!!
-
fradi81
veterán
Hali
Sült kajákról olaj lecsepegtetésre van bevált megoldás a papírtörlőn kívül? Ilyen tálca jó lehet? Használt olaj leadás lenne a cél.moto g72, Ninebot d28e
-
addikt
válasz krizmo_ #6657 üzenetére
Én meg (szinte) semmit nem sütök zsiradékba. De ez legyen az én problémám
Pl. rántotta alá egy szelet szalonna, na az must have - de az nem is sült hús
De a fasírt, sültkrumpli, sült húsok mind a sütőbe / airfryer-be mennekMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
-
-
fradi81
veterán
Szabipék féle lekváros bukta.
Ez megtartós recept lesz, jóféle bolti baracklekvárt tudtok ajánlani? Úgy lenne az igazi.moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6670 üzenetére
Korábbi képed sincs? Az is jó lehet.
-
veterán
válasz krizmo_ #6671 üzenetére
Csak olyan képem van, ami a megmaradt részeket ábrázolja
Azért van tepsiben, mert a csuszát kicsit meg szoktam pirítani a sütőben, a felszabadult helyre pedig bekerült a maradék hal és a paprikás szósz.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
FerNandor
őstag
válasz fradi81 #6663 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki, hamarosan megcsinálom én is
Ma, szecsuáni(-szerű?) csirkét csináltam. Elég jó lett.
2 egész csirkemell (azaz 1 csirke melle) felvágva, só-bors, 2.5 evőkanál keményítő és kevés vízzel elkeverve, fél óra pihentetés és bő olajban hamar kisütöttem. Fél pritaminpaprika, 1 chili, negyed hegyes zöld csípős, 1 újhagyma, fél répa, 1 teáskanál chili pehely, 1 mokkás fokhagymapor, fél mokkás gyömbér. Kb 2 órára, 2 deci vízbe áztatott szeletelt shiitake gomba kicsit felaprítva, 1 evőkanál kínai főzőbor és fél teáskanál glutamát, kb 2g, 1 teáskanál cukor, só, ez kevés olajon megpirítva, aztán rá a csirke kicsit kavargattam, aztán a gomba vizében elkevertem fél evőkanál keményítőt (nem volt több) és ráöntöttem, utána kb fél perc és kész.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz FerNandor #6675 üzenetére
Guszta!
Érdemes kipróbálni szecsuáni borssal is.
Ázsiai üzletekben van, de láttam már Lucullustól is (pl itt dobta fel a kereső).Ha egészet találsz, akkor érdemes kicsit felhevíteni üres serpenyőben (míg felszáll az első pici füst kezdemény), aztán mozsárban megőrülni.
solfilo
-
addikt
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
Én a túróscsusza tésztáját is megpirítom. A múlt héten, h kinti sütögetés volt minden este, bográcsba csináltam Előszőr a szalonnát zsírjára sütöttem, kivettem a pörcöket majd bele a tésztát. Sütögettem míg picit megbarnult majd bele a víz és készre főztem. Tök más íze van így
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
#49155328
törölt tag
válasz body007 #6677 üzenetére
Ha már pirítgatsz a bográcsban!
https://streetkitchen.hu/brutalis-fogasok/a-legjobb-bogracsos-kaja-slambuc/ -
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
Tökéletes kép, már csak a recept hiányzik mellé.
-
#73959936
törölt tag
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
cses..d meg éhes lettem !
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #6681 üzenetére
Köszi. Azért a fűszermennyiségeket ellenőrizni kell, ha valaki megcsinálná, mert emlékezetből írtam leginkább. Amúgy 2 receptből/videóból csináltam és egészítettem ki és szójaszószt nem raktam hozzá, meg ugye erős pistát sem.
[link]
[link]De amúgy jó home office kaja, egyszer összekészítem az alapanyagokat, felrakom a rizst, aztán következő körben meg elkészítem a csirkét és lehet enni, hamar megvan
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
addikt
válasz #49155328 #6680 üzenetére
Alap étel az alföldön, még versenyt is szoktak csinálni belőle. Az igazán profik a bográcsba forgatják mint egy labdát - úgy kérgesítik (még az is meg van adva, h hányszor kell "megfordítani") . Ha kész mint egy tortát lehet vágni. Kb. halálra tudja enni magát az ember belőle
Mondjuk a kolbász nem tudom mit keres benne - úgy már egy paprikás krumpli nagy tésztával, dehát a kolbász mindenbe is jóMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
-
fradi81
veterán
Ajvár, hideg/melegszendvics krémnek, de jó lehet sok minden másra, argentin chimichurri fűszer ment rá még pluszba a videóhoz képest. Nekem ez hiánypótló mert már leszoktam a sok gyári konzerves krémről, ez viszont húsmentes és még finom is
moto g72, Ninebot d28e
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6690 üzenetére
Talán paprika és só?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
addikt
válasz krizmo_ #6690 üzenetére
Persze, mobilon csípőspaprikás kézzel "nehéz" pötyögni
Cseresznyepaprika, kápiapaprika, só
2 verzió készült. Az egyik nyers - csak összevan "botmixerezve". A másik sütőben sült - abba egy hagyma is került.fradi81: Ezt nagyon szeressem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
Ha már beletapadt-ivódott a kezedbe, már moshatod. Nekem egyszer mindkét kezem csuklóig "égett" egy fél délutánon át, meg napokig "elindult" benne a hőérzet. Hát mert kézzel kell szedegetni a Habanerokból a magokat.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
addikt
válasz Digitalpimp #6699 üzenetére
Óóóóó, hát mi nem szedtünk ki belőle egy darabot se. Jó helyt van ott az üvegbe
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robot fűnyírók
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Androidos tablet topic
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Mazda topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...