-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wierra
senior tag
válasz FerNandor #2606 üzenetére
Ez most 2,5 kiló tarja volt.
ProQ Frontier töltényszmókerben készült. Fuszeres.hu- Nyárspolgár 'Texas rub' fűszerkeverékkel és szőlőtőke füstölőfával.Offset smoker a terv?
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
válasz FerNandor #2609 üzenetére
Az számomra rejtély, hogy egy ilyen hordós megoldásban hogyan lehet stabilizálni a hőmérsékletet 105-120°C-on.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
freaghill
őstag
válasz FerNandor #2681 üzenetére
Szia!
Itthon maximum szerintem ilyen jofogas meg facebook marketplacen találsz, amúgy meg eBay, aliexpress.
Ha rácshőt és meghőt is szeretnél nézni akkor ajánlott egy Inkbird beszerzése, mert sok érzékelőt lehet belekötni, és telefonról tudod követni a mag- és a rácshőt is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
pohár
félisten
válasz FerNandor #2689 üzenetére
jó kés, túlzottan is... egy jó megélezés után egy hagymán megcsúszott a kés, és a középső ujjamba oldalról, a körömbe (is) vágtam bele jó mélyen, nem esett jól, hogy finoman fogalmazzak
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz FerNandor #2691 üzenetére
az még jobb, én csak a lehúzós Tescos élezővel kezelem, de elég volt az is...
még visszaemlékezni is rossz, nem csak belevágtam, még toltam is rajta kicsit, ugye a mozdulat az megmaradt közben, csak célt tévesztettem
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #2711 üzenetére
Úgy látom, nem jók a linkek.
ebből jön le 10$ ennek amúgy a gerince vastagabb, elvileg 6mm. viszont, maga a penge rövidebb kicsit.ez vékonyabb picit és hosszabb is
[link] ezt is néztem, a small chopper változatát.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2711 üzenetére
Pont javítottad.
Feltétlen ilyen kínai bárdot szeretnél? Mire használnád? Mert ez nálunk elég idegen. Ázsiai vonalon én inkább santokut vagy gyutot vennék.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2714 üzenetére
Kezdésnek a harmadikat, a legolcsóbbat venném, mert ha mégse jön be, ne álljon benne a pénz. Max. a másodikat, rozsdamentesből. Viszont az is használható, az acélja sem a leggagyibb. Néztem a videót, azért néhol elég erőltetettnek érzem a használatát. Húst biztos nem klopfolnék vele.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
daninet
veterán
válasz FerNandor #2712 üzenetére
utálom ezt a nyélkialakítást, tisztíthatatlan az a csatlakozás a gerinc és a markolatnál, telemegy kajával ami ott rohad és nem fogod tudni elmosni rendesen. A folyamatosan befolyó víztől pedig egyszercsak leesik a markolat.
ezzel ellentétben pl egy Shun ilyen hogy nézzük a drágákat:
De még a sima ikeás is jobb, én erre szavazok aliexpress helyett:
Nekem van egy shun, de öszintén az ikea 365 kést néha szívesebben veszem elő. Baromi jó és nem féltem annyira.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz FerNandor #2718 üzenetére
hát ez egy bárd, gondolom kicsit nehéz, nem zöldséghez van.
Most néztem, hogy ennek a vörda sorozatnak van egy zöldségaprító kése amit itthon nem árulnak. [link]Én ezzel aprítok, baromi jó: [link]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz FerNandor #2723 üzenetére
megvettem az ikeás bárdot, számolgatva ~16$ lenne + várakozás, úgyhogy ennyit megérhet. X50CrMoV15 rm acél az anyaga, érdekes módon nem orrnehéz fogásra, mint ahogy a formája sugallja, de lehet ebben szerepe van a bütyöknek is, ami a mutatóujj alá kerül + a csuklóhoz kerülő markolat ellapuló vége.
lecsóhoz fogok aprítani ma felszentelés gyanánt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2742 üzenetére
Pofás, igényesnek tűnik. Aztán csak óvatosan, ujjakra vigyázni!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2744 üzenetére
Nálunk is pizza volt tegnap. Guszta!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #2744 üzenetére
Nagyon jól néz ki, nálunk múlt hétvégén volt pizza
Végre rászántam magam erre [Pizzavas] féle receptre. Végülis nincs vele több munka, mint egy simával annyi, hogy előre kell tervezned. Ami nagyon tetszik benne, hogy másnapra sem száradt ki a tészta. A recepten kicsit módosítottam, 15g élesztőt használtam, illetve vegyesen sima fehér-, és teljeskiőrlésű lisztet.
Mondjuk az a része nem volt teljesen világos, hogy az elején írja "Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben" - ez mekkora mennyiség legyen, illetve a 250 ml-t ezen felül kell a tésztához adni, vagy a 250 ml-ből "veszek" el egy kicsit amiben felfuttatom az élesztőt, mondjuk 100ml és utána még 150-et adok a liszthez?!
Sütni úgy szoktam, - pizzakő hiányában - hogy a sütőt felveszem max-ra, és a tepsit először legalulra rakom, kb 6-7 perc alatt kész az alja, után legfelülre rakom ~3 perc hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Hja és amit itt írnak szósz az valami zseniálisan egyszerű és nagyszerű Innentől biztos hogy így fogjuk csinálni.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
#54715584
törölt tag
válasz FerNandor #2750 üzenetére
Süti vagy rántja? Serpenyőre vagy sütőben tepsire gondoltam.
Próbáltam serpenyőben is olajjal + vajjal, 5 percenként forgatva, de mire átsült, kiszáradt.
Tepsiben szintén, fólia alatt kicsi vízzel kb. 40 percig, aztán 10-15 perc rápirítás, de úgyis kiszáradt.
Lehet sört kellene aláöntenem?(#2751) Mr.Csizmás
Mennyi ideig sütitek milyen hőfokon? Eddig úgy néz ki én vagyok a béna.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2764 üzenetére
Jól néznek ki! Még sütsz 2-3-szor és beáll majd a dolog tökéletesre. Ki kell tapasztalni. A buci receptjét megosztanád? Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #2766 üzenetére
Ja, nem. Lisztből többet adtam hozzá kb 100grammnyit fokozatosan. Így ragadós volt a tészta, de tudtam vele dolgozni. Az írt mennyiséggel nem lett volna jó. Meg természetesen én sima finomliszttel csináltam.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2785 üzenetére
Guszta lett! Az új kést használod? Holnap én is akarok kenyeret sütni, régen sütöttem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #2805 üzenetére
Köszi. Persze megosztom a receptet.
A tésztához:
500 g liszt (BL80, egy részre lehet teljes kiőrlésű is)
3 dl víz
10 g vaj
2 tk só
20 g nádcukor (barnacukor)
10 g friss élesztőA főzővízhez:
Víz
Barnacukor, vagy méz
SóA langyos vízhez adjuk hozzá a barnacukrot, az élesztőt, majd a vajat, aztán pedig a lisztet, és végül a sót. Géppel vagy kézzel addig dagasztjuk/gyúrjuk, amíg szép fényes nem lesz a tészta, és már nem ragad. Rugalmas, kissé merev tésztát kell kapnunk, ha szükséges lehet még lisztet hozzátenni. Letakarjuk és hagyjuk megkelni kb. 40-50 perc alatt megkel.
Ha a duplájára kelt, átgyúratjuk aztán kiadagoljuk a tésztát. Én 115 grammos gombócokat szoktam kimérni, aztán ezeket a gombócokat kinyújtom úgy hogy fel lehessen tekerni, majd a 2 végét összetapasztjuk. A megformázott bageleket kb. fél órát kelesztjük lisztezett deszkán és konyharuha alatt.Amíg kelnek a bagelek egy lábosba tegyünk fel vizet forrni, ha felforr adjuk hozzá a cukrot/mézet, és a sót. Ezt lehet ízlés szerint adagolni, de inkább több legyen a cukor/méz, mint kevesebb.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, és készítsük elő a sütőpappírral kibélelt tepsit.
Ha lejárt a kb. 30 perc és felforrt a víz, akkor jöhet a bagelek fürösztése.
Azaz oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, az legyen felül fürösztés közben.
Oldalanként 30-40 másodpercig főzzük a bageleket, majd tegyük a kibélelt tepsire, és azonnal szórjuk meg magokkal, ha letettük őket leragadnak és nem lehet már mozgatni.
Ha kivesszük őket a vízből ráncosak és csúnyák, ez normális, sütés közben majd kirúgják magukat.
Egyből mehetnek is a sütőbe. ~ 20 percig süssük őket 220 fokon, majd a végén pár percig süssük légkeveréssel, amíg meg nem pirul kicsit a tetejük.Megjegyzés:
A tésztába lehet chilit is keverni, ha valaki szereti. Szóráshoz használhatunk bármilyen magot, (napraforgó, szezámmag, lenmag...), de zabpehely is tökéletes.Remélem sikerült jól, érthetően leírnom és nem hagytam ki semmit.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #2891 üzenetére
Gordon Ramsay receptje alapján, pont így ahogy ő: [link]
A tésztát én csinálom, mert szerintem a bolti leveles nem jó ehhez.A bélszínt szobahőmérsékleten hagyom fél órát, sózom borsozom, majd az előre felhevített serpenyőbe olajat teszek és pár percig sütöm (kb. 3 percig oldalanként), ha jól átsütve szereted akkor kicsit tovább, épphogy kérget kapjon, pár perc pihentetés és lehet is fogyasztani.
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #2911 üzenetére
Hát igen, ettől tartottam, hogy a te recepted se olyan hogy összegyúrod, kel aztán kisütöd
FB-n beléptem egy kovász kenyeres csoportba, ott is csomót dédelgetik a tésztát (többször hajtogatják stb) de hát az eredmény magáért beszél, le a kalappal[OFF]Lada Riva is still being built today ... wow [OFF]
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mephi666
nagyúr
válasz FerNandor #3375 üzenetére
perfect home-ból én ilyen sütikinyomót vettem szintén edigitalnál direkt fémet kerestem, mert műanyagokkal csak szívtam (szétestek folyamatosan erősebb nyomásra), ez meg 1500 körül volt kb 20-25 tartozékkal... a kisdobos sütemény tésztája elég masszív, azt kanalazni kellene sütőpapírra, viszont ezt betöltöm és pikkpakk telenyomom vele a tepsit nagyon jó vétel volt
most tejespitét sütöttem, képet nem tudok lőni, mert 10perc alatt elfogyott az egész tepsinyi (mondjuk kicsi tepsi volt)
10deka liszt, 7deka cukor, 5dl tej, 3 tojás, csipet só rendesen összeturmixolva, majd kivajazott+lisztezett tepsiben hőlégkeverésen 170fok/40perc alatt megsütve... a tészta alja istenien lágy, tetején meg ott a tojáshab rásülve... egész família el volt tőle ájulva
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz FerNandor #3384 üzenetére
saccra 20x30 centisbe... vagyis pontosan ilyenbe
#3383: jól kivajazva, enyhén lisztezve egyáltalán nem ragadt le, pedig ez csak sima rozsdamentes acél
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
inf3rno
nagyúr
válasz FerNandor #3433 üzenetére
Én azt szoktam húsoknál, hogy vizet (esetleg bort) öntök alája, aztán lassú tűzön "főzöm" így pár órát, utána meg lepirítom, hogy valami színe is legyen. Ennél csak fűszert szoktam mellé tenni, rozmaring ágat, ilyesmit, aztán a szaftjából csinálok egy boros, keményítős szószt. Szoktam még olyat is, ha könnyen puhul, pl csirke, hal, hogy teszek egy jénaiba krumplit, esetleg répát, paradicsomot így rétegezve, mindegyiket befűszerezve, a tetejére meg teszem a húst, aztán így együtt sütöm ki őket közepes lángon. Biztosan van itt olyan, aki jobban ért nálam a húsokhoz. :-)
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz FerNandor #3474 üzenetére
jaja, ezeket néztem, de karácsony előtt nem vásároltunk már be jobban ...ez a fóliahegesztő mondjuk biztatóbb, mint a sencor... +1év garral... és silvercrest cuccokkal sem volt eddig problémánk... lehet kivárom, mire a lidliben újra lesz ilyen akció és akkor a hegesztőt megveszem és sütőben próbálok szuvidálni (a rúdért sokallom a 20ezer feletti összeget, ha a technológiára van más alternatíva)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen