- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Direct One (műholdas és online TV)
- Linux kezdőknek
- Microsoft Excel topic
- Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
- Távozott az OpenAI társalapítója
- Netflix
- Aliexpress tapasztalatok
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Top cat #7659 üzenetére
Nem volt mellé jó nagy bab….
Holnap porkettát készítek. Egyszer csináltam szuvidálva, az nagyon rossz lett, mert nagyon zsíros maradt, most az eredeti módszerrel. Kíváncsi leszek. A húst ma előkészítettem, befűszereztem, összekötöttem, holnap reggel megy a sütőbe napozni.
Most azon töprengek, vajon mi a jó megoldás. Az összetekert húst úgy betenni, hogy a vágat alul legyen, így ki tudjon folyni belőle a szaft és a zsír, vagy ne, hogy benne maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Rövid képes összefoglaló. Tanulság, hogy a vastagabb végén kellett volna kezdeni a feltekerést, mert akkor az kerül középre. Amikor tekertem, akkor a másik pont tűnt jobb ötletnek. Így sem száradt ki, de akkor még jobb lett volna. Szilveszterkor már tökéletes lesz, így kitapasztalva a dolgokat. Szerintem a magyar származású húson nincs rajta ez a vastagabb malackaraj rész, mert azt emlékeim szerint külön árulják, így ott nem számít annyira.
-
krizmo_
Topikgazda
-
őstag
válasz krizmo_ #7664 üzenetére
Köszi! Innen: [link] sajnos már nem emlékszem a rendelésre a hús méretére vonatkozóan, de egy 2,4 kilós darabból készült. Gondolom a tól-ig határ között lehet jelezni merre tendáljon. Még szilveszter előtt rendeltem, de a szuvidos akkora csalódás volt, hogy a feleségem nem engedte akkor a próbát (jogosan). Ez a hús gyönyörű, pont erre a célra van vágva, semmi dolga nincs vele az embernek, még a kötöző zsinórt is azt használtam fel újra.
Perempe: Az a zöldségpüré a húslé és a zöldségek egy részének felhasználásával készült mellé. A maradék sárgarépát meg megesszük. Minden formája jó. Ha egy szószt szeretnél mellé, akkor a húslét és a hagymát vedd ki, a sárgarépát ne, majd főzd, hogy még veszítsen vizet, turmixold benne a hagymát és öntsd fel tejszínnel. Durva lesz. A zöldségek le vannak öntve kis olivával és melléjük öntöttem kb. fél-egy liter vizet is a tepsibe, mikor már elhelyezkedett rajtuk a malac.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz solfilo #7667 üzenetére
Aki hozta annak van saját húsfeldolgozó üzeme, így sajnos nem tudok segíteni. Szerintem olyan nagyobb húsboltokba, ahol van feldolgozás is esetleg lehet, de ne, egyszerű dolog szerezni az biztos.
Esetleg falun, hűvös napon, egy üveg jó minőségű pálinkával reggel sürgölődő embereknél, hátha nem kell nekik az összes. -
-
Digitalpimp
senior tag
válasz solfilo #7669 üzenetére
Veszel egy élő csirkét, aztán otthon levágod és lesz minden.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
Köszi szépen, kipróbálom.
#7670 Moleman
nekem is inkább a csirkevérrel volt szerencsém találkozni, a disznóé ment a véreshurkába#7672 Digitalpimp
elég szürreális élmény lenne egy Bp belvárosi albérletben , de viccet félretéve, a nyakát nem tudnám elvágni, a többi része menne.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #7674 üzenetére
Köszönöm!
Apróra vágott karajt, cukkini és padlizsán kikapart belsejét hagymán megpirítottam, aztán hozzáadtam a fokhagymát, kevés fűszerpaprikát, sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet, majd felöntöttem konzerv paradicsommal, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Ezzel a raguval megtöltöttem a kikapart padlizsánt és cukkinit(előtte besóztam őket), és végül sajtot reszeltem a tetejükre.
#7675 body007
Szépek voltak ezek a padlizsánok, és nagyon ízletesek is. Maradt még néhány, lehet csinálok padlizsánkrémet belőle, vagy csak simán megsütöm, fokhagymás pirítóssal, pici majonézzel nagyon szeretem.[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
Bocsánat az offért.
Szoktatok rendelni élelmiszert? Honnan érdemes?
Olyan webshop kéne, ami esetleg sajtokat is szállít, a cél Eger lenne.Azután gondolkodtam el rendelésen, miután megláttam, hogy
pl. ugyanaz a sprotni itt jóval olcsóbb, mint a helyi Coop-ban (599Ft).* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
addikt
-
addikt
#mitfőzőkma:
pásztortarhonya
valami ilyesmi lesz a végeredményMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Moleman
addikt
Nálunk ma a "vietnámi disznótoros" volt a menü.
Nagymamám disznótoros receptje az alapja, 1-2 nagy evőkanál zsíron a legnagyobb lángon erősen lepirítom a nagy kockára vágott lapockát, közben só, bors, utána kisebb tűz mellett megy még bele hagyma, fokhagyma, erőspaprika, őrölt füstöltpaprika, és amitől vietnámi lesz, egész fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom és gyömbér (centi vastag karikákra szoktam vágni a gyömbért, így csak az íze fő bele, nem kell rágcsálni a rostjait).
Itt még lehet hozzá tenni bármilyen ázsiai dolgot ízlés szerint, jelen esetben sambal oeleket (gyakorlatilag indonéz erőspista ), kevés sötét és világos szójaszószt, osztrigaszószt, szezámolajat és rizsecetet.
Felöntöttem 3 deci sörrel, és fedő alatt kis lángon 30 percig pároltam. Ekkor tettem bele egy kis szárított korianderlevelet és egy zöldhagymát felkarikázva, majd 10-15 perc múlva kész.
Az eredeti recept alapján ezután le kéne sütni zsírjára, de mi szeretjük a levesebb húsokat, úgyhogy így maradt. Általában be szoktam sűríteni keményítővel, de most az is elmaradt, így kicsit híg, de nagyon szép leve lett. Rizst vagy bulgurt szoktunk mellé készíteni. -
addikt
válasz krizmo_ #7685 üzenetére
Nagyon egyszerű - és jó kiadós mint a "régies" magyar kaják
Én 3 féle húsféleséggel csináltam most: kolbász, kolozsvári szalcsi, borjú virsli - fit kaja na
A lesütött kolbász / szalonna zsírra mehet hagyma, tv paprika, paradicsom (most egy kis konzerv ment bele), fokhagyma , fűszerek (kömény, só, bors, paprika, paprikakrém (házi, csípős), kis víz, dobtam bele 2 babérlevelet is. Összefőzés után mehet bele a krumpli és felöntöm vízzel. Ha félkész a krumpli mehet a virsli és a lepirított tarhonya is. Csalamádéval tálalom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #7688 üzenetére
Elnézést kérek, uram! Teljesen jogos a felvetés.
"Egyebkent kb milyen melyen vagod be a kenyereidet?"
Kb. 1 cm mélyen 45 fokos szögben."Es milyen liszttel eteted a kovaszod?"
Akkor megy a legjobbat, ha Garat KBL100-at vagy Manitoba lisztet kap, de nagyon szereti a KBL200-at és az olasz ősbúzás liszteket is. Nem tagadom nagyon el van kényeztetve, de meg is hálálja."Ez is megint olyan szep!"
Köszönöm szépen!Recept a képekhez:
Édesburgonyás kovászos kenyérHozzávalók:
- 600 g Garat KBL 100 vagy bármilyen sima BL80-as liszt
- 400 ml víz (rutintalanabbak 350 ml vízzel próbálkozzanak)
- 180 g 100%-os hidratáltságú kovász
- 12 g só
- 1 kisebb édesburgonyaElkészítés:
Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, ezt 1 óra fermentálás követte, majd hozzáadtam a sót.
A tésztát egy tálba tettem, amit kb. 1 evőkanál olajjal kikentem. 1 óra elteltével lamináltam és ráreszeltem egy kisebb főtt édesburgonyát aztán 50 percenként 2-szer hajtogattam.
Megformáztam, és kilisztezett szakajtóba tettem(amihez kukoricalisztet használtam) és ment a hűtőbe kb 12 órára(többet is hűtőzhet, akár 24 órát is, 4 fokos hűtőben). A hűtőből kivéve sütőpapírra borítom, bevágom és egyből mehet a 250 fokra előmelegített, gőzösített sütőbe a vaslapra.
10 percig sütöttem 250 fokon, majd levittem 230 fokra, és további 30 percig sütöttem. -
veterán
válasz Moleman #7687 üzenetére
Köszi a receptet, az ilyesmiket nagyon kedvelem, teszünk is majd vele próbát.
A szárított koriander ér valamit? Ha igen, hol veszed?
Amit próbáltam aldis fagyasztva szárított koriandert (ázsiai tematikánál kapni), nem jött be, alig van íze a frisshez képest.Sambal Oelek meglepő volt nekem is, nem hittem volna, hogy ennyire Erős Pista íze van (vagy lehet a Penny-s nem olyan ízű, mint kéne), úgyhogy sztem nem is veszek többet.
solfilo
-
Moleman
addikt
válasz solfilo #7693 üzenetére
Kevesebb íze van a szárított koriandernek, mint a frissnek, de a frisset sose tudom életben tartani. De ér valamit, egyszer túlságosan is zöldkoriander íze lett valaminek, amibe megborult. Azt hiszem, hogy a sárkánycenterben vettem, Lakshmi.
Nekem ez a sambal van, Ausztriában vettem, kicsit jobb ízű/illatú, mint az aldis erőspista, úgyhogy nemrég a húslevesbe is inkább sambalt tettem. De semmi extra fűszerezése nincs ennek sem, csak a ledarált paprika fajtája lehet más.
-
veterán
válasz Moleman #7695 üzenetére
Köszi, ezt a Lakshmit ki fogjuk próbálni.
Frisset vágottan szoktam venni, szerencsére lehet kapni nagyobbacska ázsiai vagy közel keleti boltokban, bezacskózva így vágottan is kibír kb egy hetet a hűtőben. Cserepeset is próbáltam a Lidlből, de azok mintha túl zsengék lennének, hamar kipurcannak nálam.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
friss (budafoki, sárga) élesztőt lehet fagyasztani?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7697 üzenetére
Persze, hogy le lehet fagyasztani, meg tud fagyni.
Hallottam már róla, hogy fagyasztják, de állítólag nem lesz olyan jó a minősége. Az instant élesztő nem jó?[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Vettem egy kenyérsütőgépet. Szeretnék benne kalácsot sütni. A tervem az, hogy csak belevágom az alkotóelemeket, mint egy kenyérnél, beindítom a megfelelő programot és végül kiveszem a szép kalácsot. Van valakinek tapasztalata ebben? Esetleg bevált receptje?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Automata kávégépek
- Két fontosabb újítással megjelent az iOS 17.5
- Kerékpársportok
- Toyota topik
- Jobb zoom, egyszerűbb kijelző - megérkezett a Sony Xperia 1 VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hamarosan érkezik a Philips legolcsóbb OLED tévéje
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen