-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
végre találtam egy ilyen topicot is
garnélarákot hol érdemes venni? lehetőleg filézetett, mert nincs kedvem trancsírozni szegény aranyos ennivaló állatkát
szerk.: Bp-n
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
itt a #10-esben szóba került a csirkemellfilé, aszaltgyümölccsel.
akkor egy recept tőlem, kb. érzésre.
kb. 1,5-2 kiló csirkemellfilé, 1-1 zacskó aszalt barack, és szilva (dézsmálás miatt kell plusz)
a csirkemelleket lemossuk, beforgatjuk egy keverékbe, ami só, bors, ízlés szerint őrölt szerecsendióból áll, ezután a barackot minőségellenőrzés mellett (ham-ham hhmm finom) beadagoljuk, egy csirkemellbe a nagyságától függően egy barack vagy szilva, és áttűzzük hústűvel, hogy ne jöjjön szét. a tepsiben szépen egymás mellé rakjuk szorosan, lehetőleg úgy hogy kitöltse a tepsit, muszáj hogy formára süljön, az se baj, ha összenyomódnak, legalább lesz alakja, ahogy sül, nem esik szét. szóval berámolva a tepsibe, a tetejére egy 10-15 deka fűszeresebb (fél)keménysajtot, pl. cheddart, jobbféle füstölt trappistát, gaudát, usw. felkockázunk, és a húsok tetejére tesszük. ezután az egészet felöntjük egy jóó adag meggyborral (lehet más édesebb bor, ne sima édes vörös/félédes legyen, az cukrozott), btw. a meggybort háztól vettem, megérte. lefedjük fóliával, és betoljuk a sütőbe, érzésre kb. 20-30 perc az 5-7 fokozaton, néha a fólia alá kell kukkantani. amikor már szépen pirulnak a sajtok, és a husikák kifehérednek, akkor vegyük le a fóliát, és 4-6-10 percig ízlés szerint erősebb lángra állítva süssünk rá. köretnek sütőben süthető fagyasztott hasábburgonyát javaslok, mert az szinte zsírmentes a sütött mivolta miatt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
visszatalálós
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
help
van fél kiló pulykatokányom, mit érdemes belőle alkotni? tejfölös-mustáros? fűszerekből random van
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz mormota #2518 üzenetére
végül a következő lett:
1 pohár tejföl, némi őrölt fekete bors, hagymás-paprikás grillkeverék, pici rozmaring, mustár. összekevertem, hagytam állni fél órát, öntöttvas serpenyőben lassan kisütöttem. egész jó lett ahhoz képest, hogy életemben először főztem üvegkerámia tűzhelyen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
gyors kérdés: jénaiban mennyire jó ötlet lasagnet sütni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
van egy 20 centis kerámiám, gondolkozok rajta hogy lasagne-t kellene sütni (ilyen)
nektek van valami trükkötök a besamelre, vagy a ragura?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
vizet szoktam aláönteni a dolgoknak, vagy vajazni.
ilyet sima zománcos laposon + sütőpapír, akkor kenegetni se kell.
magánvéleményem hogy az ilyen "extrás" dolgokból max sütihez jó a bevonat.
amúgy "doppelbratpfanne" hússütéshez a legjobb. persze ebből is a zománcos.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz kelna91 #2553 üzenetére
nincs.
pulykát és marhát akarok megpróbálni, leírások alapján. persze alapból csak 20-30-40 dekát vennék, ne bukjak sokat, ha elrontom
multis = multifunkciós, tud alsó-felső-légkeveréses és ezek kombinációját. persze fokra beállítható 50-250 között.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
- legyen kakasos
- "huy fong"
- középzöld kupak
- ami a lényeg: a nyaka környékén a tételazonosító/lejárat lézervágott! nem nyomtatott.de ha kell, délután otthonról elküldöm az eredeti palackom azonosítóit.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
tokyo plaza pont helyben van
btw. legtöbb random kínaisnál lehet kapni, csak mondom a fenti dolgokat kell figyelni.
továbbá a BWA Kft-t ajánlom, nekik is jó cuccaik vannak, csak group buyban kell venni, kicsit drága 1-2 flakont venni plusz postaköltséggel.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az eredeti a Irwindale-i gyártás.
plot twist: nem védette le a szabadalmat (úgy látszik ázsiában nem olyan ismert dolog), ezért van a csillió klón
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
heti menütervezéshez van valami alapotok? szeretném kicsit racionalizálni, költséghatékonyabbá és egészségesebbé tenni az étkezésünket a párommal.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz jozsi252 #2598 üzenetére
ha eltartásról van szó, inkább kimért tálcás adagok, vákumcsomagolva vagy védőgázban. sajnos ilyen a téma, ha levegő éri, akkor gyorsan nullázódik. mi veszünk 6-10 db tálcást egyszerre, aztán 2 hétig abból eszünk, amit megbontunk, az 24-36 órán belül elfogy.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Blackhole13 #2602 üzenetére
[link] kugle második találat hsz-eket is nézd alatta.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
hölgyekurak
hol érdemes wokot venni? lehetőleg ne teflonos legyen, és ne natúr öntöttvas (azt simogatni kell mindig)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
dugesz77 pizzareceptje - csak forwardolom, hogy meglegyen:
Ezt a receptet szoktam használni. Teljesen más a kész tészta tapintása, de nagyon jól formázható és gyönyörűen feljön. A múltkor több adag készült és kipróbáltuk lefagyasztva is . Simán vállalható még így is felengedés után.
Hozzávalók (3 Pizzához)
400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztő
Elkészítés
Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyújtsuk kerekre a őket.
Szósz, feltét és mehet a vasra."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
máshol beszéltem vele erről, csak elfoglalt így forwardoltam én.
btw. az én receptem úgy néz ki perpill, hogy a sparos hűtőpultos feltekert tésztát veszem, abból is a zöldet - olivaolajas tészta -, hagyom megmelegedni kicsit, kitekerem, mascarpone-t kikeverek fokhagymával (porral), azzal alapozok, feltétek, villanysütő 250 fokra (max kraft) előmelegít, belököm, kb 2-4 percet megy így látás alapján, majd letekerem 195 körülre, további 2-3 perc, végén 1,5-2 perc légkeverés, így puha marad a közepe, a széle meg ropogós.
tudom nem egy gurmet lávaköves téma, de takarítással együtt negyed óra alatt kész van, és érzésre kb. azt kapjuk mint egy random házhozszállítósból.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #2644 üzenetére
hmm, szerintem is 15 gramm lesz. 1,5 g nagyon kevés lenne.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
volt egy bontott mascarpone-m, meg kellett menteni:
wok, olaj melegít, fél kiló darálthús megpirít, só, fűszerek bőven ízlés szerint, 20 dkg paradicsomot rákockáztam (lehet más frisset is elbírt volna ), lefedtem párolódni kicsit, aztán rá a kb. 20 deka mascarpone, rotyogott 3-4 percet, és lekapcsoltam. valami olyasmi elegy lett a vége, mint a tejszínes raguk, barnarizzsel és a tetejére reszelt füstöltsajttal finom hűtőselejtezős vacsora.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
nem csináltam biltongot
kérdés: cukor bevitelből mennyi a még egészséges? ránéztem random üdítőre (nem kóla), 7-10 gramm per pohár, ízes joghurt 150 grammból 15-20 gramm cukor ehhez képest a kávémba alig teszek fél kiskanálnyit, mert különben édes
(azért kérdezem, mert bizonyos szint felett sztem felesleges, és/vagy káros)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
gumicukorról jut eszembe, h disznózsírból is készül aztán arról, hogy tegnapelőtt milyen jó lecsót csináltam
0,5 újhagyma, 1 paradicsom, 0,75 Lpaprika wokban, meg 2 jalapenot is belekockáztam, lengyel kolbász (lidl xxl-es) kis só, bors, meg egy fél kiskanálnyi őrölt rozmaring is belecsúszott, isteni lett. érdekes, hogy egy éjszakát volt a hűtőben, és másnap finomabb volt, mint frissen (ebédre hoztam melóba)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
azt nekem elég korán, 7-8 évesen zsebpénzből vettem egy üveg milky wayt, kiskanállal megettem, na azóta 1 kiskanál per hó, azt is max palacsintában. asszony bezzeg imádja, de nem a rendes nutellát, hanem a vödrös olcsó sparos klónt le kéne szoktatni a cukorról, de nagyon makacs.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz bugizozi #2662 üzenetére
az basz fel igazán, amikor az instant kakaót megcukrozza.
ezt meg drágállni fogja, sajnos családból hozta a legolcsóbb is jó felfogást (deichmann cipő, kínaiból ruha), igaz apránként sikerül lenevelni róla már.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #2665 üzenetére
pár éve foglalkoztam vele. herka nepper mérleget vegyél, mert több kiló kenyeret el tud rontani, ha 1-5 grammal elszámolsz valamit és/vagy nem kevered össze rendesen. (inkább megveszem a drágább minőségibb kenyeret)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #2670 üzenetére
most ettem, de ez étvágygerjesztő
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #2715 üzenetére
sztem tök vállalható, egy időben nekünk is volt. sajtot vágni vele isteni
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |