- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Programozás topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Aliexpress tapasztalatok
- Milyen routert?
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#76500480
törölt tag
Túrógombi nyakon öntve töjföllel
Ez készült: Snickers csokizas előtt
30dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 tojás, só(elhagyható a mogyoró miatt). Összegyúrni és hűtőben pihentetni pár órát. Kinyújtani 0,5cm vastagra és megsütni alsó-felső 180fokon 15p alatt, ne barnuljon azért meg.
30dkg cukrot lassú tűzön karamellizálni, bele a 200ml habtejszín(vigyázni vele mert kifut) aztán mehet bele 80g hideg vaj ami szépen felolvad, végül 30dkg sós!!földimogyoró. Hűtőbe rakni majd, 1-2ek étolajjal fel olvasztani legalább 25dkg csokit és ráönteni. Nem egy kalóriaszegény desszert a 7000kcalval sőt… de elképesztően finom, pártikra szállítható tartós🤩[ Szerkesztve ]
-
#82860288
törölt tag
Nem tudom szabad-e ilyet, de az öntöttvas cuccok most akciósak a konyhatizezercikk oldalán.
Nincs közöm hozzájuk, csak szoktam ott vásárolni. -
DrDobos
őstag
Mit gondoltok a "Húsleves csak fazékban, órákig főzve, kuktában nem jó!" véleményről?
Samsung Galaxy A55 5G
-
sutszi
veterán
-
őstag
válasz krizmo_ #7615 üzenetére
Közben én is nekiálltam sokáig tartó dolognak. Mikor anno elkezdtem főzőcskézni a legfőbb támaszom ez a blog volt, amit linkelek. Sok dolgot tanultam és mai napig sok receptjét használom. Kezdőknek sokat segítenek a képsorok. A feleségem kedvenc sütije az almás pite és igen sokféleképpen készítem. Nekem a mai napig ez a kedvencem a sokféle változat közül. Szöszmötölős, mint a rétes nyújtás, de szerintem megéri az élmény miatt. Szóval: almás pite, ahogy azt kell
Persze a cím nem feltétlenül igaz, mindenki számára. Nekem az. Jó sokáig tart összevagdosni így az almát, egy nagyon éles késsel szerintem gyorsabb. Teljesen más élményt adnak az almalapkák evés közben. A tészta pedig brutál jó. Én a fele liszt/rétesliszt változatot készítem. Egyébként édes almával szeretem, most le volt árazva a Crimson Snow a Lidlben, ami legalább jó nagy is, így gyorsabb kicsit a meló. Azért tejszínhab nélkül is tökéletes. Meg kell várni míg langyosra hűl a vágás előtt, addigra összeáll.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Még 10+ év után is minden nap meglepetés ér, hogy mennyi érdekes és hasznos téma van itt PH-n, mostantól ez is bekerül a listámba.
Leginkább az egzotikus konyhák vonzanak, cajun, karibi, arab, indiai, kínai, thai kajákkal szoktam kísérletezni, amennyire csak lehet, autentikus formában. Sose jártam ezeken a tájakon, az ízeken keresztül próbálom megismerni őket.
A legnagyobb sikerem eddig talán a csirkés-kolbászos gumbo, Isaac Toups receptje alapján, alapanyagok tekintetében kicsit magyarosan.
2 szál gyulai kolbászt félkarikára vágok, kisütöm a zsírját egy serpenyőben, majd ugyanabban a serpenyőben nagy lángon lepirítok 8-10 db felsőcombot. Egyszer próbáltam fokhagymás francia kolbásszal, ami jobban hasonlít az autentikus andouille-ra, de határozottan jobb gyulaival.
Nagy öntöttvas lábasban gyorsan kevergetve nagy lángon csinálok egy nagyonsötét rántást (140g étolaj 80g liszt), amibe kockára vágott 1 fej vöröshagymát, 1-2 kaliforniai paprikát és 2-3 szál szárzellert dobok, majd 6 gerezd fokhagymát pár darab erőspaprikával, attól függően, mennyire csípős végeredményt szeretnénk (általában 2 db chile de árbolt szoktam, de volt, hogy egy jamaikai scotch bonnetet is tettem bele).
Lentebb veszem a tüzet, fokozatosan felöntöm 3-5 deci sörrel, majd fél liter vízzel, kevergetve, hogy csomómentes maradjon. Ezután fűszerezem, 2 babérlevél, egy kevés só, rengeteg (50-60 tekerés) feketebors, aránylag sok füstöltpaprika, cayenne és kakukkfű. Beleteszem a korábban lesütött csirkecombokat és a kolbászt, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt kis lángon 2-3 órát főzöm. Az eredeti recept víz helyett alaplevet javasol, de erre nem szoktam pazarolni. [Videó az összeállításáról.]
Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni, amit tálaláskor beleteszünk a levesbe. Díszítésnek zöldhagymát is lehet karikázni rá.
Itt sajnos pont nem készült hozzá rizs, de ez a legszebb képem.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz krizmo_ #7622 üzenetére
Köszi!
Igen, Lidl edény, nagyon bevált, azóta vettem egy tartalékot is.
Egyszer megcsináltam Julia Child boeuf bourguignonját is ebben, sok meló volt, de nagyon megérte.#7624 Top cat
Az Ottakringer önmagam hidratálását szolgálta.
Főzéshez mindig tartok itthon egy tálca kiskőbányait, kajába nem pazarlom a jobb söröket. Viszont kiskőbányait nagyon sok mindenbe rakok, pl még a nagymamám-féle disznótoros pecsenyét is azzal öntöm fel víz helyett.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
#mitfőztemmára
Régóta tervezett BBQ oldalast végre sikerült a sok álmodozás után a gyakorlatba átültetni...
Összesen kb 1,5kg a két oldalas darab...ami előző este kapott egy pácot.
A pácot én mindenki fantáziájára bíznám, de kb leírom én mit tettem bele.:
- 1-1,5dl saját készítésű fűszeres olíva olaj.
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 ek almaecet
- só ( szeretem a sokféle sót...fekete és himalájai keverék)
- bors
- füstölt és sima piros paprika
- őrült kömény
- fokhagyma (részben granulátum részben fokhagyma nyomóval préselt)
- BBQ mártás
- barna cukor
- cayenne borsEleve tepsibe készítettem be és alufóliával fedtem le... Reggel csak bedobtam a sütőbe 150fokra tekerve... 5,5 óra múlva néztem rá először... jól tippeltem...már csak pirítani kellett kicsit. Kb 15-20 percig kapott egy légkeveréses pirítást 250 fokon meg előtte egy kis BBQ mártást...
A köret krumpli püré lett... krizmo_ receptje alapján. Illetve savanyúság is került még mellé.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
AssAssynn
őstag
Adott egy olajos krumplisütő, amiben kókuszolajat használok. Minden szép és jó. Különben ajánlom is, mert gyönyörű tiszta vele mindig az olaj is és a sütő is. A lényeg, hogy múltkor már lefogyott a min. jel alá észrevehetően, de itthon nem volt kókuszolaj, ezért sima napraforgót öntöttem hozzá - mondom majd csak elkeveredik.
Bekapcsoltam, krumpli bele, otthagytam, ahogy szoktam, mire jövök vissza a fele lé a földre kifolyva. Azt hittem azért történt, mert túl sok olajat töltöttem bele.
Ma újra eljátszottam azt, hogy napraforgó olajat töltöttem bele (mivel egy csomó hiányzott belőle a múltkori miatt) viszont csak épp a max. jelzésig töltöttem. Krumpli bele, 5 perc múlva megyek vissza. Felnyitom és mintha levest forralnék. A tetejéig ért a lé, habos volt, nagyban forrt, bugyogott. Megint kinyomott egy csomót.
Most a kérdésem, hogy a kókuszolaj és napraforgóolaj ilyen rossz keverék, hogy kifőzi egyik a másikat, vagy pedig a krumplival van a baj (túl nedves, vizes, akármi)? A krumpli ilyen Lidl-s előrefagyasztott. Korábban is mindig ezt használtam, de kitudja nem-e változott a mostani adag."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
krizmo_
Topikgazda
Csak óvatosan, gusztustalan lehet egyeseknek!
Új élelmiszer...Valakinek recept?
-
bugizozi
őstag
Nagyon guszta
Ennyi idő alatt ilyen hőfokon nem szárad ki a hús? A zsír teljesen kisül belőle?#mitfőztemmára
Nekem is van már egy csomó képen, hogy mikor épp mit ettem, de egyik gusztustalanabbul néz ki mint a másik - nem tudok ételt szépen fotózni (meg ha már éhes vagyok türelemem sincs hozzá )
Egyszerű gyors kaja ez is.
Pár apró módosítás:-fenyőmag helyett mogyoró
-került bele tofu is
-a paradicsom most kimaradtChokito - ronda de finom
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
#82860288
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #7631 üzenetére
A garnélát imádom, de ezt a kukacot nem enném meg.
Akkor már inkább tényleg valami tücsök vagy ilyesmi, amit lehet ropogtatni. Vagyis a tücsöktől nem undorodom, de ettől a liszt izétől igen.
Közben eszembe jutott 2 garnélás recept is. -
sutszi
veterán
válasz bugizozi #7630 üzenetére
Az 5,5 órás időszak alatt egyszer sem engedtem ki a gőzt. Alufóliával volt lefedve a tepsi... Mikor felnyitottam akkor laza volt a szerkezete nagyon...omlós...puha...
Ekkor kentem meg BBQ szósszal még és ment a pirítás...ami tényleg nagyon kicsi idő nagy hőfokon... Ez most több napi étel volt. Még utolsó nap is zamatos és puha volt.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#82860288
törölt tag
Garnéla - gyömbéres, chillis, mézes
Nem írok pontos mértéket, mert minden ízlés szerint. Én egy nagy fej hagymát kockáztam fel 2-3 gerezd fokhagymával, majd olajon üvegesre pirítottam (aki akar tehet bele kis vajat is).
Fagyasztott garnélát használtam (Lidlben van 3 féle is), addig kell közepes lángon pirítani, míg rózsaszínű nem kezd lenni, néhány perc mindkét oldalra elég. Utána mehet bele kis víz (nem kell sok, mennyiségtől függően 1-2 dl) vagy hús alaplé és ilyenkor mehet bele a fűszer is, só, bors, gyömbér, chilli ízlés szerint. A mézet a végén tettem bele, mert sűrít és folyamatosan kóstoltam, inkább legyen benne kevesebb fűszer / méz, minthogy valamelyik túlsúlyban legyen. Mire megfől a tészta, ez is készen van.2-es verzió lehet a paradicsomos, én abba tettem bazsalikomot és rozmaringot.
Vöröshagyma krémleves kókusztejjelEz 3-4 nagy adagra elég. 5 fej nagy vöröshagymát és 4-5 fokhagymagerezdet lepirítottam üvegesre, az nem baj ha kicsit meg is barnul. Ekkor mehet bele víz vagy hús alaplé, nem kell sok, épphogy csak ellepje és lehet rotyogtatni kb. 10 percig. Utána én botmixerrel összeturmixoltam és ekkor ment bele a 165-200ml kókusztej, só és bors ízlés szerint és még lehet rotyogtatni pár percig.
Pirítóssal szoktam enni, de gondolom crouton és egyéb kemény / száraz pékáru is jó hozzá. -
#82860288
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #7635 üzenetére
Igen, eszembe jutott, hogy van pár receptem és tudok én rendes hsz-t is írni.
-
Moleman
addikt
válasz #82860288 #7634 üzenetére
Köszi a tippet, évek óta nem ettem garnélát, mióta nincs a szomszédban sárkánycenter. De Lidl van, legközelebb megnézem.
Kérdés mindenkihez: alaplevet honnan szoktatok venni? Egy időben tudtam venni Star alapleveket az Intersparban, de mostanában nem találok, meg amúgy is 8-900 ft volt egy liter, sokallom, de együtt tudok élni vele, ha ez tényleg reális ár érte.
Egyszer próbáltam saját alaplevet csinálni, ribeye csontból kb 6 órát főztem, mire menedzselhető mennyiségűre redukálódott. Nagyon jól sikerült, de nekem nem ér meg még egyszer annyi melót.A leveskockák sem igazán alternatívák, próbáltam, de egy kockában benne van legalább egy heti sómennyiségem. Eléggé sótlanul főzök. Kicsit ez a bolti alaplé is sós, de de nem annyira vészes, mint a kockák.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
ladybug
őstag
válasz Moleman #7637 üzenetére
Én is kevés sót használok. Másokhoz képest kimondottan sótlanul főzök.
Igyekszem minél kevesebb mesterséges aromát használni főzéskor. Szeretem, ha érzem az étel ízét, nem csak a fűszereket.Többnyire bio zöldségleves port használok - pl. [link] ilyet - kis mennyiségben , mellé jó minőségű fűszereket.
Szerintem a minőségi alapanyagokon van a hangsúly, azok teszik ízletessé az ételt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
fradi81
veterán
Tud valaki valami jóféle sajtkrémet, bundáskenyér felturbózásra?
moto g72, Ninebot d28e
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Edénykészletet tervezünk venni (nem feltétlenül egyben), a régi teflonos edények eléggé meg vannak már kopva. A teflont hanyagolnánk. Fazék és lábas esetén én rozsdamentes acélra gondoltam, serpenyőnél meg kerámia (gránit?) bevonatosra. Ott azért könnyebben letapad a kaja. Van ebben valami ráció? Párom kinézett egy Berlinger Haus készletet, de nekem ez kicsit teleshop feeling.
Mondjuk 50k-ig tudnátok mondani jó készletet, vagy ártól függetlenül típust ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz fradi81 #7640 üzenetére
A Philodelphia [link] sajtkrém több ízben is kapható és nagyon finom.
A nagy kedvenc nálunk a Miree [link] habos sajtkrém. Viszont ezt nem tudom, hogy Magyarországon lehet-e vásárolni.
A másik, ami hasonlóan jó, mint a Philodelphia a Brunch sajtkrém [link] . Mivel osztrák gyártás, talán van az Intersparban.
Almette sajtot [link] már láttam párszor. Ezt is jó szívvel ajánlom.
Exquisa is finom. A tecsó oldalán találtam [link] .
Buko is kapható. [link] Az is egy finom sajt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Ereshkigal #7641 üzenetére
Ikea 365+, garantaltan nem tv shop style.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
#82860288
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #7638 üzenetére
Lidlben szokott lenni hasonló árban egy másik fajta is, de most nem emlékszem melyik.
+ van a drágább Argentin vörös garnéla, ami nagyobb is, de akciósan bőven megéri. -
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7643 üzenetére
+1 a 365+ ra. Lehet már szuper szettben is vásárolni. Nálunk kb lefedné az igényeket ez a szett. Még hozzá lehet nézni persze 1-2 dolgot, pici szószos edényt, tefal serpenyőt , nálunk ez mintájú tefal teflon vált be az ikeas serpenyő mellett. BH-ról nincs sok tapasztalatom,
1x rendeltem BH valami konyhai eszköz szettet, és vissza kellett küldjem mert olyan sorjás habverőt még életemben nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz ladybug #7639 üzenetére
& #7638 Mr.Csizmás
Köszi! Kipróbálom.#7641 Ereshkigal
Ilyen márványost még nem használtam, de a Berlinger Haus cuccok nagyon jók, a Penny-ben nagyon sok teflonos serpenyőt és néhány rozsdamentes lábast vettem már, a legjobbak, amit eddig használtam. Ha szimpatikus ez a márványbavonatos dizájn, szerintem érdemes kipróbálni.
Van itthon pár nagyon régi kerámiabevonatos fazék és serpenyő is, már karcos a bevonat, az egyik már hajlamos leégni is, de alapvetően nem rosszak azok sem.
Rozsdamentes acél serpenyőt még nem használtam, de szívesen kipróbálnám, ha le is tapad, könnyű takarítani.Viszont a teflonbevonat sem mindenható, teszkós wokban szoktunk bő olajban sütni, az aljára leszálló panír néha nagyon oda tud égni.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #7635 üzenetére
Na majd írj véleményt a G3Ferrari-ról
Én végül az Ariete 909 mellett döntöttem. Bocs, múltkor elfelejtettem válaszolni, hogy miért azt választottam: edigital-ban 31 990 Ft volt és sok jó véleményt olvastam róla a zinterneten meg FB-on a Nápolyi pizzás csoportban is. (de kb hónapokig vaciláltam rajta melyik legyen)
Megjött a második rendelésem, ez már sértetlen csomagolású és a termék is ép, a héten sütöttem is vele, meg kedden is fogok, majd rakok fel képet, nekem bejön, 3p alatt kész lett vele a pizza és se nem égett oda, se nem maradt nyers.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kés topik
- Alig egy nap múlva végre bemutatkozik az Assassin's Creed Shadows
- Filmvilág
- Overwatch 2
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Esik a hóóó!!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BMW F10 F11 F30 F31 G30, G80 stb Jubíleumi, M Power vagy fekete embléma szett
- Athom WLED 15W E27 RGB+Warm+Cold White okos villanykörte
- Toyota 2009 Avensis CRUZ tetőcsomagtartó
- Kompakt ( CFL ) fénycsövek ( 13 db )
- Krups, Krups Quattro darálós automata kávé főző kávéfőzők, full vízkőtelenítve és pucolva
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs