-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
senior tag
Házilag panirozott hússal érdemes kísérletezni fagyasztani? Lett itthon egy airfryer, a bolti panirozott cuccok szépen sülnek benne, arra gondoltam hogy egy pár kiló húst, előre megcsinálnék és fagyasztanek le, aztán gyors vacsinak meg lenne amikor nincs idő. Csak nem tudom h működne-e, gondolom a boltikat gyorsfagyasztják, talán elő is sütik ?
Valaki próbálkozott már ilyennel?One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6360 üzenetére
És ha csak mondjuk simán fagyasztott állapotban betolom az arifryerbe? Boltikat pl. nem szoktam kiengedni.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6360 üzenetére
Zárható zacskóban(Ikeás) szoktam eltenni a fagyasztóba, amennyi szelet kell éppen annyit kiveszek egy tányérra és úgy engedem fel.
-
btraven
őstag
válasz philoxenia #1783 üzenetére
Ecetes uborka is lúgos?
Úgy érzem hogy jótékony hatása van most. Meg a meggynek. Sajnos paradicsom nincs itthon.
Valahol azt olvastam a zinterneten hogy a zabpehely lúgosít. Elkezdtem enni de egyre rosszabb lett a gyomrom. Most már úgy ég mintha savat ittam volna.
Na mindegy, így jár aki önjelölt fitneszguruk ostobaságait olvassa. -
Top cat
őstag
válasz Mr.Csizmás #6378 üzenetére
Úgy érted pálinkára van szüksége?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6379 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz krizmo_ #6381 üzenetére
barilla spagetti
kb. 60-70 dkg csirkemell (lehet több is), 1 üveg ilyen teriyaki szósz (érzésre 80-100 dekát lefed), 10-15 deka sótlan földimogyoró, 1-3 színes kalif paprika, cayenne bors, 1 ek mustár, kevés fokhagyma. a husit apróra kockázom, kevés olajon felpattintom fehéredésig, rá a teriyaki szósz, összeforgatás 3-5 percig, utána a kockázott paprika, mozsárban tört mogyoró is rá, majd ha elegyedtek, mehetnek rá a fűszerek, és összesen kb. 10-15 percig közepes lángon kevergetve kész is. melóba is vittem, kuzin is megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett, felvetődött, hogy mangót is lehetne belekockázni legközelebb. ja és kevés szójaszósszal boostoltam. sózni nem kell, mert alapból sós a szósz. ha megfelelőre ítéled, mehet az összefoglalóba, nincs copyright részemről
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #6382 üzenetére
Nemá hogy spagettivel toltátok Jujj.
Ha már boostolod mangóval én megküldeném meg ananásszal is.
Amúgy a fehérbort meg a rizsecetet hiányolom, na meg a cukor, hogy jó ragacsos legyen.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6382 üzenetére
A tészta is teljesen jó, a Barillának van az a nagyon vékony spagettije, azzal is passzolna, illetve el tudom még képzelni rizs/üvegtésztával is. Biztos finom volt, a leírás alapján az ízek eléggé passzolnak.
Már ment is az összefoglalóba. -
krizmo_
Topikgazda
Mustáros sertéskaraj, krumplipürével:
Egyik kedvenc receptem, kevés hozzávalóból megvan, és nagyon finom.
Recept:
- Karaj szeletelve
- 1 kis üveg magos mustár
- Só, bors ízlés szerintA hússzeletek fűszerolajon(az én fűszerolajamban mindig jó sok fokhagyma van) megpirítom, sózom, borsozom, majd mehet rá a magos mustár(lehet sok, vagy csak néhány kanál, nem lehet elrontani), és annyi víz, hogy ellepje a húsokat. Addig kell főzni, amíg a hús szinte magától szétesik, és be nem sűrűsödik a szósz rajta.
A krumplipürét most megbolondítottam egy kis fekete sóval, nagyon jól ment hozzá, egyébként, vaj és tej ment még bele, valamint a krumpli levéből is hagytam rajta egy kicsit.
És kovászos uborka is volt mellé, ami most isteni lett.
Amúgy, rizzsel nagyon passzol.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
válasz krizmo_ #6386 üzenetére
Imádom a mustáros karajt. Nagyon jó ízhatása van.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#73959936
törölt tag
válasz Top cat #6393 üzenetére
topictárs valsz. elírta a hivatkozást.
-
krizmo_
Topikgazda
Gondoltam vacsorára csinálok hummust, sokféleképpen szoktam készíteni, most egy natúrabb verziót csináltam:
Hummus recept:
- 300 g csicseriborsó(konzerv)
- kb. 2 kiskanál tahini
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerintTahini recept:
Serpenyőben alacsony hőfokon megpirítjuk a szezámmagot(épphogy megpirítjuk, nehogy megégjen, mert keserű lesz!), majd aprítógépbe tesszük és olívaolaj hozzáadásával addig aprítjuk, amíg krémes állagot nem kap. Nem kell hozzá sok olaj, csak a krémesítés miatt szükséges.
Lehet macerásnak tűnik, de nagyon egyszerű, és megéri házilag elkészíteni, mert sokáig eláll, és sok mindenhez felhasználható, valamint gazdaságosabb is.Mindent egy tálba teszek, majd botmixerrel pürésítem. Én pirítóssal, zöldhagymával és paradicsommal szeretem a legjobban.