-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz solfilo #2389 üzenetére
Nekem volt, amerkai Lodge serpenyő és egy eredeti Griswold de a feleségem nem bírta megemelni, nem sok örömünk volt benne. Egy ideig nagyon akartam használni, aztán elmúlt. Elég egy jó minőségű rozsdamentes. IKEA árul Sensuell néven zománcos öntöttvasat, nem kell megvenni a Le Creuset, a főzés teljesen más öntöttvasban, tovább tart felmelegíteni és sokáig tartja a hőt, hozzá kell szokni. Alaposan olvass utána mielőtt belevágsz.
Steaket sütni szuper, rántottát meg ne próbáld. A sima zománc nélkülit égetni kell, külön műsor. Zománcossal könnyebb.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
spidersoft
senior tag
válasz solfilo #2411 üzenetére
Igen, ilyen alakú volt a régi, de a beltartalom teljesen más -- ez normál löncs (bár a jobbak közül való), én meg olyat keresek, amiben egy-két ujjpercnyi méretű húsdarabok vannak, lében. Amúgy tudtommal az általad küldöttet már nem árulja a Lidl, csak ennek a sajátmárkás verzióját, ami kábé ugyanez lehet. Épp akciós, pénteken vettem tizenkettőt 599 helyett 419/340g, azaz 1232Ft kilója, szóval a készételek/felvágottak között nem drága, pláne, hogy elvan még vagy két évet, akkor viszem munkába amikor akarom
-
supercow
őstag
válasz solfilo #2461 üzenetére
Örülök hogy bejött, mi átálltunk rozsdamentesre. Egyszer vettem egy wokot, lapos aljú, kerámiabevonatos. Egyszer valamennyire odaégett benne egy kis krumpli, utána soha többé nem volt tapadásmentes, minden letapadt, ki kellett dobni. Van teflonos serpenyőm de csak rántotta és rántások készülnek benne, illetve egy nagy serpenyő húsokhoz.. nem volt még lelki erőm megrendelni a szénacélt. Pl de buyer mineral sorozatból vagy hasonlót..
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Heavyrain
őstag
-
#40553216
törölt tag
válasz solfilo #4701 üzenetére
Ahogy nézem, van. Ettől még persze a magyar akác igencsak jó exporttermék.
Az Alföldi Tej állítólag már így csinálja. Én is beterveztem egy kóstolást, bár nekem a sajt a Maasdamertől illetve sok havi érleléstől felfelé kezdődik. Svájcba jártunk sokáig egy csoportosulással, a vendéglátók a helyi „olcsót” adták a Migrosból: hát, még a hazai „kézműves” kínálatban is ritka az a minőség és íz. -
őstag
válasz solfilo #5113 üzenetére
Eléggé jó ajánlat, ha esetleg 1-1,5 kilós húsnál nagyobbat szeretnél belerakni, de nem vitatkozom. Nézd meg élőben. Ott lesz a közelében a lidl-ben a húspult, tegyél bele egy csomagolt lapockát próbaképp. Szóval majdnem 1 literrel több, az ilyenkor számít.
Igen. A kacsasütő annyira jó volt, hogy már el is vitték az összeset gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #5789 üzenetére
Gondolom a hibák elkerülése érdekében szoktak rá arra, hogy inkább teljes egészében átemelnek recepteket...
#5790 Ispy
A recepteket többnyire én is inspirációnak használom, meg nagyon sok saját receptem is van már, de akik még kezdők a konyhában nem látják át úgy a receptet, és könnyen megvezethetők, aminek az eredménye csalódás is lehet, meg persze pazarlás is.
Sokszor tapasztaltam már, hogy néhány sikertelenség annyira elkedvetlenít valakit, hogy nem is akar többet konyhába menni. -
arcsin
senior tag
válasz solfilo #6117 üzenetére
Nem gyors, de nálunk ez volt a best tofu recept. Nem mondanám hogy bbq-s volt ízre, de barátom szerint is egy jól sikerült hús mentes ebéd volt
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #6338 üzenetére
Ázsiai ételeket, és fűszereket is szoktam használni, így nekem már ez sem jelent gondot, ezeket is érzésre fűszerezem. Szeretek mindenféle ételt kipróbálni a világból, ritkán vannak ismétlődő ételek nàlunk.
Ha először készítetek valamint, akkor is inkább az illata és ízre hagyatkozom, és nem méregetek, de ettől függetlenül azt javaslom, hogy kezdetben mindenki mérjen, ha nem biztos magában.
[ Szerkesztve ]
-
-
FerNandor
őstag
válasz solfilo #6578 üzenetére
Valóban nem ír bele borsot, pedig eddig mindegyikbe kellett, amit találtam... Mondjuk fehérbsot írnak, amit én nem bírok, mert szerintem disznóbép szaga van , múltkor azért megpróbáltam, el is rontottam vele....
Az én szójaszószomban nincs azt hiszem nátrium glutamat, de lehet, hogy rosszul emlékszem. A gőzgombóc sem sikerült, olyan semmilyen íze lett a tölteléknek... pedig pont úgy csináltam, mint a recept. Bár lehet, hogy a készítőnek is ugyanolyan lett, mint nekem csak baromi jóízűen ette a kamera előtt
Vagy kihagynak valami titkos összetevőt...."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz solfilo #6580 üzenetére
Kína akkora területű, mint Európa (az Uraltól Portugáliáig, Norvégiától Ciprusig), ennek megfelelően a gasztronómiájuk is eléggé változatos, szóval biztosan kijelenthető, hogy van olyan hely, ahol szeretik a fehérborsot. De azért az is biztos, hogy van olyan hely, ahol alig használják, mert pl. az ún. szecsuáni borsot használják (a normál) bors helyett.
Általában a kínai konyhára csak az az igaz, hogy a kínaiak mindent megesznek, ami mozog, ami nem mozog, azzal meg fűszerezik
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz solfilo #6583 üzenetére
Érdekes ez a büfés recept, a szakács széles mosollyal rak az ételbe egy nagy kanál kínai sónak nevezett fűszert. Ha valaki utánanéz, akkor bizony megtalálja, hogy a "kínai só" (MSG) az nem más, mint színtiszta nátrium glutamát.
Ez a szer a kínai konyha egyik alapvető összetevője, szóval ha káros lenne az egészségre, akkor nagy üres pusztaság lenne Kína területén.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
krizmo_
Topikgazda
-
veterán
-
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #6627 üzenetére
Én szeretem. Mindig a főzési idő végén adom az ételekhez, de magában is szoktam fogyasztani, van hogy csöppentek rá egy kis szójaszószt és úgy eszem hús mellé körettel, kínai leveshez nem keverem hozzá, hanem utólag teszem bele, mint a tésztát. Egyébként, üvegtésztát is szoktam venni az ázsiai heteken.
-
veterán