-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6564 üzenetére
bestbuy xxxxxxl sütő kell csak.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6564 üzenetére
Nyárson simán meg lehet sütni egy kisebb disznót/malacot.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6576 üzenetére
Emiatt is szoktam mindig Kikkomant venni. Szerintem, amúgy is ez a legjobb.
#6575 FerNandor
Kínai boltban láttam már nátrium-glutamát, szóval, ha nagyon hiányolnád, ott be tudod szerezni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #6581 üzenetére
Igazad van, túlságosan leegyszerűsítő voltam.
A szecsuáni borsot én is eléggé szeretem, bosszantanak is a büfék, hogy nem tesznek a szecsuáni nevű kajáikba.#6582 grizlisandor
Szimpi nekem is a Mengyi, remélem hoz még pár receptet. Igazából ezt a leves receptjüket sincs jogom kritizálni, az ő apja így főzi, akkor így főzi.FerNandor és még akit érdekel, egy büfés recept videón: [link]
solfilo
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6584 üzenetére
azért nem árt vele csínján bánni. (megvetem az ilyen olcsó trükközést, ezerszer inkább valamelyik kapitalista junkfoodot inkább)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6584 üzenetére
Mert a kínaiak a minőségről híresek... Bizonyított, hogy nem tesz jót az egészségnek...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6588 üzenetére
A nátrium-glutamát mérsékelt mennyiségű bevitele nem okoz egészségi problémát.
vs.
fenti videóban lapátolja.vegeta-bűnözés a másik, az legalább kevésbé káros (mondjuk abból is a 80% szárított fűszer 20% só bio vegetát pártolom)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Top cat
őstag
válasz Donki Hóte #6588 üzenetére
Az olcsóbbik vegetában (sok helyen bármilyen ételízesítőt így hívnak ) is van, sok mással együtt, nátrium-glutamát.
-
őstag
válasz Donki Hóte #6591 üzenetére
Akkor már csak egy só-lepárló kell.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6600 üzenetére
A kávé nem káros, nem értem miért került bele a szórásba.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6605 üzenetére
mert a koffeint lebontja a szervezet.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6605 üzenetére
Ha hozzászokott a szervezet, akkor nem emeli meg a vérnyomást. Én már többször mértem, de nekem pl. sosem emelte meg(normál vérnyomásom van). De nyilván, akinek eleve magas vérnyomás van, az ne fogyassza, ha azt tanácsolja neki az orvosa.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
Szép kis csapat!
Bambusz kapcsán érdemes szeirntem figyelni Aldi-t, Lidl-t, rendszeresen szokott lenni 300/üveg áron, amikor ázsiai kalandozásokban vannak éppen.solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
Egy része jó, a másik részét meg inkább hagyjuk...
#6625 solfilo
Ilyenkor én is mindig betárazok, mungóbabcsírát is ekkor veszek.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Donki Hóte #6624 üzenetére
[kép]
Jó lett a csípős-savanyú leves, eddig ez lett a legjobb, és ami el is fogyott, úgyhogy csinálok majd még . Nem tudom, mitől lett ez most jobb, de pl gyömbért por formában raktam bele. Kb 1.1literhez 4g nátrium glutamátot raktam. A zacskón 250ml-hez 2g az ajánlás, ha jól rémlik."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
DonThomasino
veterán
válasz Donki Hóte #6637 üzenetére
Elektromos és indukciós.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
sutszi
veterán
válasz Donki Hóte #6645 üzenetére
Azt te sem gondolod, hogy natúr 100% réz....
A talp rész már nagyon régóta többféle rétegezéssel készül...ettől függetlenül maga a felépítménye az réz tud lenni... mert baromi jó a hővezetése.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6670 üzenetére
Korábbi képed sincs? Az is jó lehet.
-
addikt
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
Én a túróscsusza tésztáját is megpirítom. A múlt héten, h kinti sütögetés volt minden este, bográcsba csináltam Előszőr a szalonnát zsírjára sütöttem, kivettem a pörcöket majd bele a tésztát. Sütögettem míg picit megbarnult majd bele a víz és készre főztem. Tök más íze van így
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
Tökéletes kép, már csak a recept hiányzik mellé.
-
#73959936
törölt tag
válasz Donki Hóte #6674 üzenetére
cses..d meg éhes lettem !
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6712 üzenetére
nem jártál még autentikus japán étteremben? anno beültem egyszer egy algalevesre, 5 percig szemezte vele (és engem nézett két pincér), aztán odajöttek, hogy valami baj van a levessel? mondom nem, csak nem értem hogy fogyasztom el p1 a pálcikával exkavátorozunk minden szilárdat belőle p2 megisszuk az edényből.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sutszi
veterán
válasz Donki Hóte #6712 üzenetére
Ezt simán megeszem pálcával... A folyadék egy része a kiemelhető darabokkal együtt jön..a maradék meg kanál/megiszod... Attól függ otthon vagy étteremben vagy éppen...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #6712 üzenetére
Ahogy én is. Ez párom levese volt, ő szereti így enni, én inkább kanalas vagyok. Szeretnék jól bánni a pàlcàval, ezért sokat gyakorlok, de nem mondanám, hogy kimondottan ügyes vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #6719 üzenetére
Egyszer a józsefvárosi piacon volt szerencsém pho-t enni, ott láttam egy helyit, hogy fogyasztja, pálcikával eltüntette a sűrűjét, levét meg megitta.
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Donki Hóte #6751 üzenetére
Tessék: [link] Tavaly ilyenben füstöltem paprikát. Annyi, hogy a bemutatott alufólia tálcás megoldás nem akart működni, ezért egy 8 centis, visszahajtott nyelű szűrőbe tömtem a fűrészport. Bükk, akác, tölgy, vagy akár meggy, szilva, alma is jó füstölni.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #7196 üzenetére
Csinálj magad. Tej meg cukor visszaredukálva. Én nem csináltam még, mert nem használjuk, de nem lehet egy atomfizika.
CSAKAKISPEST!!!!
-
j.bravo
addikt
válasz Donki Hóte #7196 üzenetére
Lehet hogy bődületes tévedés részemről, de ha a tejsűrítést nem vállalom, akkor főzőtejszínnel és cukorral próbálkoznék.
Ha a tej fehérjetartalma is kell a megfelelő állaghoz, ami a tejszínben vsz kevesebb, akkor passz.Whatever.
-
veterán
válasz Donki Hóte #7199 üzenetére
Na, 45 perce fő a tej. Nem gyöngyözik, mert akkor lófütty sem történik, közepes mértékben forrnia kell, hogy érdemben csökkenjen a víztartalma.
Szerintem kell neki még minimum fél óra
#7200 j.bravo
Igen, ez a második számú verzió, vettem 3 deci 35 %-os tejszínt, még van egy hét a kisérletezésre
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Ispy
veterán
válasz Donki Hóte #7202 üzenetére
Földgázt ugye raktál bele?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
veterán
válasz Donki Hóte #7202 üzenetére
Elkészült a nagy mű. Erre szoktam mondani, hogy nem rossz, de a jó az nem ilyen.
Egy idő után (kb. 50 perc főzés után) a massza nem sűrűsödött tovább egyenletesen, hanem elkezdtek kisebb-nagyobb csomók, gumók kiválni benne, úgyhogy a végén át kellett szűrni az egészet.
A végeredmény kb. 3 deciliter sűrített tej lett 1 liter tejből és kb 15 deka cukorból. Az eredmény eléggé sárgás lett. Átöntöttem egy fél literes üvegbe, meglátom, hogy kihülés után elő lehet-e csalogatni az üvegből, vagy annyira besűrűsödik, hogy csak kanállal lehet kiszedni (a biztonság kedvéért széles szájú üvegbe raktam, de lehet, hogy inkább egy befőttes üvegbe kellett volna rakni).
#7203 Ispy
Földgázt nem raktam bele, de valami csomósodásgátlót kellett volna rakni, mert kb. 25 %-a az anyagnak kiszűrésre került a nagy csomók miatt. Szóval egy bizonyos sűrűségnél otthoni körülmények között nem tudod sűrűbbre főzni, mert csomókká összeáll
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7204 üzenetére
ránézésre karamellizálódott mondjuk nem tiltakoznék ellene, ha megkínálnál a reggeli kávéhoz
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #7204 üzenetére
Biztos jó lesz, és nyílván kényelmesebb és gyorsabb megvenni boltban, de ha nincs ez van.
CSAKAKISPEST!!!!
-
DrDobos
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7347 üzenetére
Ezt tényleg így szoktad készíteni
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7351 üzenetére
A fagyasztott zöldséget nem kell felengedni, mert petyhüdt lesz.
Az üvegtészta is teljesen jó, legalábbis én szeretem. -
DrDobos
őstag
válasz Donki Hóte #7349 üzenetére
Otthon terveztem elkészíteni házilag a pácot, félreérthető voltam
Cha-b köszi neked is, kitalálom még akkor hogy hozzam össze, de biztos menni fogSamsung Galaxy A55 5G
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7391 üzenetére
Ezen most nagyon jót nevettem.
-
veterán
válasz Donki Hóte #7391 üzenetére
Elnézést, kivetítettem rád a rizs szeretét amiatt, hogy sok távol keleti fűszert tartotok otthon.
solfilo
-
veterán
válasz Donki Hóte #7394 üzenetére
Nem sok Uncle Bens szószt kóstoltam, de azt a szilvásat pont igen, az tényleg nagyon finom volt. Nem szoktam látni én se.
rákerestem, feldobott egy gyakorikerdeseket szerencsére, még egy receptet is írt oda valaki
1 kg csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, 3 gerezd fokhagymával, és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd kevés gyömbérporral megszórjuk, és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet még együtt rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Nem hangzik rosszul, lehet valamikor kipróbáljuk. Szerencsendió az mondjuk meglepett.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7394 üzenetére
Szilva chutney csináltam már, ez a mártás hasonló ízvilág?
-
lord_m
senior tag
válasz Donki Hóte #7394 üzenetére
Egy ilyet találtam:
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.
-
lord_m
senior tag
válasz Donki Hóte #7400 üzenetére
Most látom, hogy azonos receptet találtunk solfilo -val, elkerülte a figyelmemet, bocs.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7439 üzenetére
És milyen, valóban csípős?
#7438 Digitalpimp
Köszi! -
Top cat
őstag
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
Elég bizarr.
Ha nem talál, csináljon házi majonézt és keverjen hozzá ketchupot.
-
veterán
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
Ahogy láttam ebben a cikkben, twitteren szavaztatták meg 3,5 éve, hogy legyen e ilyen.
Cikkben írják az arányt, 1:1, szóval könnyen meg tudja otthon is csinálni, pont olyan lesz, mint a gyárilag összekevert.
A Mayochup ugyanis tényleg semmivel sem több, mint majonéz és ketchup, egy-egy arányú gyári keveréke. Nincs benne semmi plusz, semmi csavar.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
őstag
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
-
lumpy92
aktív tag
válasz Donki Hóte #11119 üzenetére
Ez igen! Érdekes!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
balazs1956
senior tag
válasz Donki Hóte #11119 üzenetére
A hűvös hely mit jelent?
Kb. hány fok? -
Cha-b
senior tag
válasz Donki Hóte #11119 üzenetére
Igazából tartósítási eljárás, le szokták mosni a sós, cukros keveréket, aztán szárazra törölni. Mehet minden bele izléstől függően, kapor, citrusok héja stb, szoktak pl. Reszelt céklát tenni a keverékbe, ami megfesti így a hal husát, és bordó lesz.
CSAKAKISPEST!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Yettel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- ELADÓ GÉREX gyártmányú akkus fúró, csavarozó
- DXRacer használt szék eladó
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest