-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
őstag
válasz Mr.Csizmás #7700 üzenetére
Az valami Mini pizza volt?
Fagyaszd le és megtudod. Állítólag hónapokig eláll úgy. Felhasználás előtt meg felfuttatod.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz AssAssynn #7699 üzenetére
Szia! Bevált kalács gépben:
50 dkg liszt (30 finom+20 rétes)
0,7 dl tej
2 dl kefir v. joghurt
1 egész tojás
4 dkg margarin
1/4 kk. só
4 ek. cukor
mazsola
kis ecet
1/5 friss élesztő
Alap program, ami nálunk 3 órás világos színnel.
Ha márványos kalácsot szeretnél, akkor főzős kakaóporból 2 evőkanálnyit kevés vízzel elkeverni sűrű péppé, majd ezt tesszük még a gépbe az utolsó keverés előtt. (Ez nálunk, akkor van, amikor még 2:15 percet ír a hátlevő időre. Ha hamarabb teszed bele, akkor nagyon bekeveri és nem márványos, hanem az egész világosbarna lesz.)Én vajjal, mézzel még jobban komálom
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7702 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz krizmo_ #7706 üzenetére
túl gyorsan megettük, csak két kép van róla asszem ez a két első, a maradék 4-et már normálisabban ki tudtam nyújtani, meg sütni. a két szomszéd is kapott 1-1-et, mert alapból cukik, és ők is sokszor adnak mindent
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7707 üzenetére
Van ez így, rá kell szoktatni az embereket, hogy amíg nincs fotó nem ehetnek.
-
FerNandor
őstag
Van valakinek bevált kínai gőzgombóc receptje? Sokat néztem youtube-on, aztán egyet megcsináltam legutóbb, de a nagy hű meg há elmaradt, íztelen volt, tulajdonképpen olyan semmilyen. Húsos töltelékeset csináltam.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
krizmo_
Topikgazda
#Mit főztem ma
BBQ szószos csirkemell édesburgonyával
Az édesburgonyát meghámoztam, majd felaprítottam, ezt követően olajjal, sóval, borssal, curry-vel, szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel ízesítettem, és egy öblösebb tepsibe tettem, amire felpakoltam a sóval, borssal fűszerezett beirdalt csirkemelleket, majd egy kis olajjal is meglocsoltam őket. Így menetek a sütőbe, amikor minden megfőtt/megsült, a csirkemelleket bekentem BBQ szósszal, és légkeveréssel rápirítottam.
Mellé petrezselymes, sajtos, fokhagyma mártást készítettem:
Odatettem a vajat barnulni, belereszeltem egy csipet szerecsendiót, majd hozzáadtam a lisztet, amikor kapott egy kis színt a fokhagymát, és végül a tejfölben kikevert parmezánt és felaprított petrezselymet, sóztam, borsoztam, és készre főztem. -
őstag
válasz krizmo_ #7713 üzenetére
Jól néz ki nagyon!
Én gombamártást szoktam csinálni a csirkemellhez, mert mindenki imádja a gombát. Most van szezonja biztos, mert egyre több helyen látom, hogy van kimérős, kis méretű gomba. Valahogy finomabb, mint ha egy nagy gombát felszeletelek. Majdnem minden héten csinálom.
A te szószodban az a jó, hogy annyira nem uralja az ízeket, mint a gomba. Ki fogom próbálni. Ha vége a kisgomba-szezonnak. -
-
őstag
válasz krizmo_ #7716 üzenetére
Apró csiperkére. Köszi, akkor tej lesz mindenképp!
SteveS, Madoc:
Fél kiló apró csiperkét egészben, vagy félbevágva rendkívül forró serpenyőbe teszek, megsprézem őket olajjal (ami bírja a hőt: napraforgó, kukorica) és átkeverem, hogy mindenhol legyen épp annyi, hogy ne kapjon le.
Nagyon kicsit sózom, hogy gyorsabban menjen ki a nedvesség. Mikor már nagyrészt kiment, visszaveszem a lángot felére és felöntöm 3-4 deci alaplével (ami nálam 3-4 deci vízben egy Maggi házias levesalap zselé feloldva, mert az szuper hozzá, de lehet a zöldség is). Ebben van a só, azért sózom kicsit az elején, de el is lehet azt hagyni. Mindenképp a zselét ajánlom, ha nincs alaplé, a kockák nagyon sósak, ha csak az van, akkor felet 3 decibe.
Borsozom, főzöm kicsit majd felöntöm főzőtejszínnel (kb. 2 deci) és teszek bele egy kanál mustárt (elhagyható). A lángot visszaveszem kicsire. Addig főzöm, amíg megmosom és felvágom a friss petrezselymet, amit beleszórok. Kicsit rottyan és ízesítem, ha még kell.
Ha nem elég sűrű a szósz (főzőtejszín márkától függ, mennyire sűrít) akkor egy csapott evőkanál liszttől az lesz.Azóta gondolkodtam, valószínű a mini egész, vagy félbevágott csiperke állaga más, mint a nagy csiperkéé, azért lesz más ez a gombás szósz. Régen lehetett kapni olyan konzervet, amiben ezek a mini csiperkék voltak, azt is imádtam, de már nem látok.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
a Lidl makrélafilém már 399Ft 349 helyett.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #7691 üzenetére
Koszi!
Az mar megvolt korabbi receptjeidbol is h szeretsz KBL 100 liszttel dolgozni, a kovasz aranya 30% es viz 70%. Itt most gondolom a burgonya miatt kevesebb.
Azt nem tudtam elkepzelni h a burgonyat mikor es milyen formaban kell hozzaadni.
Csaladellatos KBL-t probaltad mar vagy csak a Garat? -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #7721 üzenetére
Nagyon szívesen!
A hidratáltságon folyton módosítok, sokszor függ a liszttől is, hogy mennyi víz kell neki, van hogy kevesebb, van hogy több, ezt érzem, amikor dagasztom. Mindig 100%-os hidros kovásszal dolgozom, tehát ugyanannyi víz és liszt kerül etetés során a kovászhoz.
A burgonyát mindig laminálás során adom hozzá(ráreszelem a tésztára), így nem módosít a szerkezetén, szellős tud maradni, ha belekeverem, akkor tömörebb lesz.
Ez így szokott kinézni(ez most cheddar és jalapeno, de szemléltetésnek jó lesz):Összedagasztom a tésztát a só nélkül, és 1 órán át pihentetem (fermentálom), ha letelt az 1 óra hozzáadom a sót is, és ismét 1 órát hagyom kelni, olajjal kikent tálban, fóliával letakarva. Ezt követően szoktam kinyújtani (laminálni) a tésztát, és megszórom magvakkal, krumplival, tormával, aszalt paradicsommal, hagymával stb... Majd "feltekerem" és 40 - 60 percenként (melegtől függően) hajtogatom még kétszer.
Csaladellatos KBL-t probaltad mar vagy csak a Garat?
Nem próbáltam a Családellátós liszteket, de akik használják, azok meg vannak vele elégedve. Itthonról többnyire Garat liszteket használok, illetve az Artizán BL 80-as kenyérlisztjét szeretem még nagyon, ha néha napján eljutunk oda, akkor mindig szerzek néhány kilót, Isteni kenyerek sülnek belőle.
-
BluEyes
őstag
[link]
Szóba került itt nemrég a rétes, ez a video talán segít jót alkotni. Nem segít, de a lányok aranyosak benne.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz BluEyes #7723 üzenetére
Ahogy mondani szokták, az évek meg a rutin.
Viszont a sanyarú "kommunista" időszak sirámait kihagyhatták volna belőle.
Most nincs kommunizmus, mégis több millióan élnek szegénységben.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#82860288
törölt tag
#mit főztem ma
Hagymaágyon sült fűszeres csirkemell kókusztejes csiperkegomba szósszal és rizzsel tálalva (vagy mártással, nem tudom a darabos szószokat hogyan nevezik )
Csirkemell
50dkg csirkemell
1-2 nagy fej hagyma
só
bors
chilli (por)
gyömbér (por)A hagymát 1 centi vastag karikákra vágtam és arra fektettem a csirkemellet, amit beirdaltam.
Leöntöttem olajjal és ment rá az összes fűszer. Érdemes beledörzsölni a fűszereket vagy előtte akár be is lehet pácolni a húst.
Alufóliával lefedve 30 percig sütöttem 200 fokon, majd mivel inkább megfőtt, még 15 percet rápirítottam légkeveréssel. Így egy picit száraz lett, lehet elég neki a 20+15 perc is, viszont a gombában van elég folyadék.
Gondolkoztam, hogy a rápirításnál még megkenem mézzel, de inkább nem tettem, elég sok íz van így is benne.Gomba
30dkg csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
165ml kókusztej (mehet tej vagy tejszín is vagy növényi tej)
hús alaplé vagy fél húsleveskocka vízzel
só
bors
chilli
gyömbér
1 ek liszt
petrezselyem
metélőhagymaA hagymát és fokhagymát felkockáztam és olajon üvegesre pirítottam. Sajnos nem volt friss gyömbérem és chillim, de akinek van az itt tegye bele, a porokat inkább később a vége felé. Erre ment a kb. 1-2 centi kockára vágott gomba, 4-5 percig lehet rotyogtatni legalább, mert elég sok víz kijön belőle. Ezután tettem bele a fűszereket és mehet bele az alaplé és a kókusztej, itt mehet bele még kis víz is. Sűrítésre tettem bele 1 ek lisztet, ezután még főztem 4-5 percig.
Sajnos elfelejtettem friss petrezselymet venni, de jó bele a szárított is, én még tettem bele kicsi metélőhagymát is.Rizs
Gondolom ezt mindenki tud főzni.
Nekem az 1 egység rizs és 2 egység víz kombó jött be
Addig főzöm, amíg majdnem elfől róla a víz. Utána elzárom alatta a tűzhelyet és lefedem. Kb. 15-20 perc alatt megszívja magát és nem ragad. -
bugizozi
őstag
válasz krizmo_ #7727 üzenetére
Mi Kápolnán szoktunk mindig megállni a Rétesvár nevű helyen ha arra járunk, számomra ez a #1 rétes amit valaha ettem. (persze ízlések és pofonok, ez nem az a nagyon ropogós fajta én ezt szeretem) Elvileg 8-15 óráig van nyitva, de van hogy már délre elfogy az összes. Több kudarc után már úgy csináljuk, hogy reggel odatelefonálunk, hogy kb mikor érkezünk és félreteszik.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
#mitfőztemma:
medvehagymás, kolbászos krumplifőzelék
Hát ez istenkirály
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
bugizozi
őstag
válasz krizmo_ #7742 üzenetére
Nagyon guszta! Lazacot hogyan készítetted el?
Héten nálunk paradicsomos lazacos tészta volt. Új recept, eddig még nem próbáltuk, nem rossz, de paradicsom nagyon elveszi a lazac ízét, nem érzem ki annyira a halat pedig nekem az lenne a lényeg.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz bugizozi #7746 üzenetére
diszkrét utalás, hogy receptek helyett dolgoznom kellene
A tartalom elérése letiltva az Ön szervezete által
A tiltás oka: A következő kategória elérése tiltott: Lingerie and Swimsuit.
URL: https://izzel-lelekkel.hu/lazacos-paradicsomos-teszta-recept"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
lord_m
senior tag
válasz bugizozi #7746 üzenetére
Én serpenyőben, vajon 1-2 percet sütöm a lazac két oldalát, mellé dobva citrom gerezdeket, majd bedobom alacsony fokozaton (kb.140C-on) a sütőbe max 4-5 percre.
Természetesen olyan a serpenyő, amely betehető sütőbe is.Mellé rizsen kívül joghurtos, citromos saláta. Natúr joghurt, kis mustár, citrom héj, lé, só,bors, kis olívaolaj, apró kockára vágott uborka bele, petrezselyem is mehet.
Ez a bolti,zacskós saláta öntete.